Visszajelzés Víg kalózkirándulás - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Wellwisher, témanyitás ideje: 2.4.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Én úgy döntöttem, hogy holnap, gaz szaporítás közben sütök néhány palacsintát. És akkor lesz palacsinta. :p Amúgy meg milyen már vékában (avagy óriás kosárban) tálalni a palacsintát? (Semmi szükség rá, engedd el...)

2. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

Szia! Most nem lehet Jack-et venni, pedig jó lenne.:sleepy:

marcsi152 kedveli ezt.
  3. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

:D:D:D:D Holnap én is palacsintát fogok sütni, de tényleg. Tegnap találtuk ki. :D
    Szia. Nem nagyon vennéd hasznát, mert erre a területre semmi nem hat. ;)

4. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Sziasztok!

Sokszor leírták már moderátorok hogy ne beszéljünk a pénz dologról, de most azért muszály megemlítenem. Engem nem érdekel a kütyü amit az óriás kosárból lehet megszerezni, nem is költök rá, szerintem ezt már nem kellene tovább ragozni.
    Sokan leírják hogy pénz nélkül is simán végig csinálják az eventeket, amin mások ha megfeszülnek sem sikerül. Nem tudom hogy lehet több ezer szupertápot és szupertrágyát felhasználni egy-egy eventnél pénz nélkül, mert ugye egymást érik az eventek amihez szupertrágya alap és szupertápot is bevetették a felröppenők miatt. Aki már nem tud a gazdaköriből kivenni, és nem tud annyit áldozni a játékra hogy megvegye akár akciósan, akár nem a kellékeket az nem tudja mindíg befezejni az eventeket. Elég sok kütyüm van ami szupertrágyát ad és van három mammut fám, mégis mindíg kevés a szupertrágyám. Én 2010-ben regisztráltam a farmot és most jutottam el odáig hogy sok eventet nem tudok befejezni pedig nem vagyok lusta gazda. Az előző eventet is csak úgy tudtam befejezni, hogy némi farmaranyat be kellett áldoznom, de ez volt az utolsó.
    De hogy ne legyek off, elkezdem holnap az eventet legalább ott nem kell szupertrágya, aztán jutok ameddig jutok.;)

5. kukori80

Szia. Ha megfigyeled a nagyokat, ők nagyon szelektálnak. Nagyon sok eventet nem csinálnak meg, de amikor van egy jó event, akkor apait-anyait beleadnak . A kicsik meg erőn felül minden eventet meg akarnak csinálni és ez felemészti minden tartalékukat.

Maryanne1, almáspite48, ildiko44 és 9 más kedveli ezt.
  6. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Hatalmas a felvásárlás a piacomon sok tétel hiányos megindult a mizéria mindenki:D szépet, jót, olcsón...

7. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Szia!
    Én is sokat szelektálok, nem csinálok meg minden eventet, ezért is nincs meg az összes gyárfejlesztésem. Azt az eventet sem csináltam meg ahol a gesztenyés felhősort meg lehetett szerezni, ezért nem tudok nulla percezni. Csak az a baj hogy mostanában sok olyan eventet tesznek be amit csak akkor és csak egyszer tudsz megszerezni, és lehet hogy még sem tudod végig vinni. A party pöriket is gyüjtögetem, de nagyon ritkán tudok valami bónuszt kipörgetni, van olyan hogy valaki egy pöriből mondjuk 200-as terménybónuszt kap, én meg csak a lekvárokat a turbókat és a banánokat gyüjtögetem.

8. kukori80

Elmondom hogy én hogy állok neki egy eventnek. Először is elolvasom hogy mit ad a felhő és mit adnak a közbenső nyeremények. Ettől teszem függővé hogy mennyi területet bontok. Olvastam sokaktól hogy nem bontanak területet, nos én bontok mindent ha nekem valami kell. Utána kiszámolom magamnak, hogy ebből a területből napi x aratásból mikor fogok végezni. Ha kevésnek találom, akkor még bontok területet. Nem sajnálom hogy bontanom kell, mert a felhő kell. Ha nem kell a felhő, akkor is kiszámolom hogy hány nap alatt végzek úgy, hogy nem bontok mindent, tehát az event végét mindig tudom hogy mikor fogok végezni. Ez azt jelenti, hogy eventkor kb. fél órát kell rászánnom hogy számoljak, de nekem megéri az a fél óra, mert utána nem fogok bosszankodni hogy nem sikerült, mert tudom hogy sikerülni fog amit elterveztem.

9. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Nem tudom a farmon jelenleg melyik szinten állsz, de ha 145. szintet elérted, akkor hozzáférhetőséged van a Krókuszhoz. A krókuszt úgy kitudod nemesíteni, hogy tudj nullapercezni, felhősor nélkül is. :)

10. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Olvasgatva a hozzászólásokat alapvetően Kukori véleményét osztom,o_O vannak nehezebb eventek tavaly is azt hiszem ebbe az időszakba voltak amiknél egyszerűen az számít hogy sokszor tudsz -e aratni vagy hajlandó vagy-e rá költeni röviden összefoglalva. ( persze alaptaktika se árt).Speciel ez az event nem visz el a normál játékból de a célokat nem érdemes úgy megfogalmazni hogy fullosra csináljuk ha nem akarunk 4h- ként aratni és nem veszünk max kosarat. Persze a felhő lehozható lazába is talán. Mivel úgy is fent leszek valószínűleg csemegézgetek de ha nem lesz meg ez a felhő nem lesz para. Elsősorban a kis event ,a piacozás és a hasznosabb eventekre felkészülés a célom jelenleg. Mindenkinek sok síkert aki beleáll.:inlove:

bendi1121, Kuzdern, Melan és 2 más kedveli ezt.
  11. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Szia!

202-es szinten vagyok, és nekem valahogy nem jön be a nemesítés. Eddig a szegfűt és a rózsát sikerült.
    Már beáldoztam egy csomó hosszú érésű növényt is de az sem jött össze.

Kuzdern, [mendy] és HéricsBáró kedveli ezt.
  12. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia
    Az első íratlan szabály a nemesítésben , hogy bármit ajánl nemesítést , azt el kell fogadni . :p

13. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Szia!
    Én is megtervezem előre hogy milyen eventet mennyire tudok megcsinálni. Sajnos idő hiány miatt nem igazán tudok számolgatni, ezért mindíg várom tőled Bombatomitól és a többi segítőkész gazdától a számokat. Most Te is leírtad hogy a holnapi eventet szűkösen de meg lehet csinálni, ezért kezdem el.

Szia Igazad van, de ha mindíg csak kevesebb növényt ad mint amit betettem akkor nem igazán lehet válogatni.
    Most már elteszem magamat holnapra mindenkinek jó éjszakát!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 3.4.19
    Boccio71, inanna11, GA-BI-O-Farm és 4 más kedveli ezt.
  14. Wellwisher

Wellwisher Fórum elő legendája

Szia!

A számolásodat ezúton köszönöm, betettem a 2. hozzászólásba.

15. Anulu73

Anulu73 Fórum biztosa

Ott a pont! Persze sokkal könnyebb haladni a bahán is mint nekünk volt a kezdetekkor (hiszen mi egy területen játszhattunk nagyon sokáig), de annyi AB-t szerezni, hogy mindent ki lehessen váltani több idő kell. De érdekes látni, hogy milyen könnyű egy eventet megcsinálni 200 felett és milyen munkát, tervezést és logikát igényel kisfarmként.

16. kukori80

A nemesítést nem szabad abbahagyni, sajnos gyötörni kell, amíg nem jön össze. Nagyon rossz tapasztalatom van nekem is,de addig gyötörtem, amíg nem sikerült. Ha kapsz valamilyen bónuszt, azt el kell fogadni, különben legközelebb is fel fogja ajánlani. Sok sikert és ne add fel.

almáspite48, [erika05], fibota és 7 más kedveli ezt.
  17. briguka

briguka Fórum mestere

Szia! Köszi a biztatást, meglátjuk, de nem vagyok bizakodó - ha valamit elkezdek, szeretem is befejezni...
    Tényleg alszom rá egyet-kettőt..

bendi1121, Kuzdern és kukori80 kedveli ezt.
  18. kukori80

De ha nem kezded el, akkor nem is tudod befejezni.;)
    Cakát mindenkinek.

almáspite48, Boccio71, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  19. hoyabella

hoyabella Fórum nagymestere

Megint lesz egy el sem kezdett event :p Legalábbis részemről...

bendi1121, Kuzdern és osztrak12 kedveli ezt.
  20. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Én is 2010-ben regeltem. 222. szinten tartok. A Bahát nem tudom megmondani, mert hiába léptem át, a farmos értékeket mutatja továbbra is (kb. 470 környéke - nem érdekel a pontos szám, csak tájékoztatásnak szánom). Tisztázzuk, nem tartom magam "nagynak", csak olyan "középnagynak".
    Az elején csak néztem a "nagyokat", akik be tudják fejezni az eventeket. Nekem az első ilyen a 2011 foci VB lett. Ez adta a hajtóerőt a többihez. Azóta is minden eventet megcsináltam, 1 kivétel volt időhiány és elnézés miatt évekkel ezelőtt. Nekem ez a kihívás. Kosarat ide még az életben nem vettem. Minek? 1 kosár nem ad annyi pluszt, hogy jelentős előny keletkezzen, 10-20 kosár pedig nem az én szintem monetárisan. De azt is minek? Ha kell 20e eventgaz és 1 kosár ad 100-200 db-ot, akkor 100 kosár kéne a kapálásmentes teljesítéshez... Hadd ne ragozzam. OK, kisebb farmomon volt egyszer olyan, hogy későn kezdtem, nem volt rá sok időm és kb. 50 db hiányzott a végéhez. Úgy gondoltam, megérős lenne, ezért ott és akkor rááldoztam 1 kisebb kosarat, talán 300 Ft körüli árért. Ami egy közepes helyen 1 kávé ára.
    Szóval:
    amikor a vonatok mamutokat hoztak, én egyiket sem küldtem vissza. Az alapokat sem. Így van összesen kb. másfél tábla mamutom. Ha csak nincs nagyon égető szükség rá, akkor a BT-et nem bontom, ott azok és a pavilonok mennek folyamatosan. Most is. 18 propeller, 3 zsák, a többi csöpp. A futtatós érésrövidítővel kb. másfél naponta 2x lehet aratni őket. Pontosabban nem tudom megfogalmazni, mert a prém faleszedések miatt az idők nem fixek. Ha éppen beléptem és meg vannak érve, megkatázom őket újra. Így a módosítások miatt 1 fa 8 csöppöt ad.
    És mivel szinte minden felhősorom megvan, a "nem megérősek" is, rengeteg pörgetést kapok a fix nyeremények mellé. Amikből szintén elég sok szuper-minden jön. Ergo, NEM veszek szuper-cuccokat, mert jön elég a rendszerből. Más módon áldozom a BP oltárán.
    Anno nem vettem meg a Froggle felhősorra valókat. Azóta is bánom, mert ott árválkodnak szürkén és nem lehet pótolni őket. Emiatt szoktam a pénzes felhőket is megvenni - általában -, mert elég hamar behozzák az árukat. Azért itt van korlát, 900.-Ft-nál többet nem vagyok hajlandó áldozni rájuk. Nem iszom, nem dohányzom, nem nőzök (2-el kezdődik a személyi számom), nekem ez a hobbim, havi 2-3 doboz cigi árát megengedem magamnak rá. A prémet azóta veszem, amióta beletették a turbómalmot. Így 4,5 ó alatt keveredik le 1 sztáp. Általában még farmmunkásra költök, de mivel mindig kapok egy rakás kupont, év elején el szoktam fogyasztani őket (tavaly májusig tartottak ki, kb. most is úgy lesz), ez is némi spórolás. A turbómalommal meg lehet oldani, hogy az ólakhoz is legyen mindig elég táp (nálam a db-szám függvényében 100-500 tartalék szokott lenni) és sztápot is tudjak keverni. Venni 1x vettem, amikor a tenyésztős háziversenybe beleálltam, anélkül ahhoz sem kellett volna.
    Sztrágyát az 1-2. körhöz szoktam használni. Ha kevés van, akkor az 1-höz. És mindig, minden eventbe beleállok. Végig is viszem. Igaz, most volt 1-2 hajtós időszakom, amikor a barátnőm besegített, hogy kész legyek.
    Ezt azért vezettem így le, hogy értsd, a Te szinteden is simán meg kéne tudni csinálni az eventeket. Ha csak 3 mamutfád van, akkor azokat állandóan kinn kell tartani és ráhajtani a 200-as szintek fölötti gazdaköriekre, amik némelyike ad 1-1-et. Egyébként az előbb említett Barátnőmnek nem volt 1 sem, mert pont azt az időt kihagyta, talán másfél évig nem farmozott. 200 fölött kapott 1-2 db-ot. Enélkül is 223 szinten tart, nemrég előzött meg. Nyugdíjas, neki is fix a költségvetése. Tudom, hogy nem költ szuper-cuccokra. Mégis itt tud tartani. A másfél év kihagyása ellenére is.
    Nem szoktam számolgatni, hogy hogyan jövök ki időben. Elkezdem az eventet és próbálok viszonylag pontosan aratni. Ha nem tudok, akkor vagy megkérek valakit, hogy arasson, vagy úgy időzítem, hogy a melós időkben hosszú menjen és pl. hét végén, vagy amikor ráérek, akkor tudjam nyomni az e-gazt. Na, ilyenkor bontok mindent az időtényező miatt.
    A most futó eventet - hiába tudtam, hogy lesz egy, ami éjfélkor indul - csak hétfő du. kezdtem el, 2 területen megy, nem kaptam bónuszt és 2 aratás múlva kész a gazmennyiség úgy, hogy ma du. kimaradt egy - mert dolgoztam...
    Igen, nekifogok ennek a holnapinak is, majd valahogy összeegyeztetjük az aratásokat.
    Végignéztem a beadandókat, OK, lesznek az újak is. Bementem a mostnai gazdaköribe, majd alá - hopp, korallszirom csak 4 db van! Épp megérett a Bahán egy fás pavilon - sosem tudom a nevüket...), átraktam 8 db-ot, megkapta a 2 katáját - és 9 ó múlva érik 64 db... Szóval, amikorra kell, lesz.
    Na, valahogy így. Kitartást!

-vadocka70-, magdoka, Othep és 25 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.