GYIK Vadaskert - az első raktárház

Kategória: 'Játékismertetők', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 21.2.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Üdv Farmerek!


  3b00eaa4f93c426cfe07caf9c3dc853e57599176.png

  A Vadaskert játékba kerülésének időpontja:

  2016.06.16 (csütörtök) 14:00

  Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy első körben nem teljes mellszélességgel találkozhatunk az új tárolóelemmel. A későbbiekben várható ennek bővítése. Első körben csupán két darabot szerezhetünk meg belőle. Az elsőt akkor, amikor a bölcs tölgynél 500 csillagért kiváltjuk a rúnát:

  tölgy.png
  A jog megszerzésével egy időben egy darab vadaskert a birtokunkba kerül. A vadaskert az állatos menübe fog bekerülni, onnan tudjuk majd kitenni a farmunkra.

  vadaskert.png

  A másodikat pedig a gazdaboltban tudjuk megvásárolni.

  Update!

  Nem szükséges csillagokért kiváltani a rúnát ahhoz, hogy a gazdaboltban megvásárolhassuk a vadaskertet 299 farmaranyért!

  gazdabolt.png

  A játékban található segítség szövege az alábbiakat tartalmazza, röviden összefoglalva a lényeget:

  Üdv a vadaskertben!

  Ez az új épület egy raktárház, amely lehetővé teszi, hogy több ólat kezelj egyszerre. Nemcsak sokkal kevesebb helyet foglal a földjeiden, hanem időt is megtakarít számodra, hiszen az összes ól lakóit egyszerre etetheted, itathatod és gondozhatod. A vadaskertben elhelyezett ólak tenyésztési ideje egyszerre kezdődik, és egyszerre fejeződik be.


  Minden egyes földeden maximum 5 vadaskertet tarthatsz fenn egyszerre.  Ha egy ólat el akarsz helyezni a vadaskertben, kattints a zöld + jelre! Ha van a pajtádban hozzáillő ólfejlesztés, azt is hozzáadhatod, ha újra rákattintasz a gombra. Annyi ólat adhatsz a vadaskerthez, amennyi szabad hely van benne. Aztán itasd és etesd meg az összes állatot, és ezzel meg is kezdődik a tenyésztés. Vigyázz: a tenyésztés csak akkor indul meg, ha a vadaskertben elhelyezett összes ól számára van elég tápod!

  Az egész vadaskert tenyésztési ideje a vadaskertben elhelyezett ólak tenyésztési idői közül a leghosszabbal egyezik meg. Ha akkor teszel be egy új ólat a vadaskertbe, amikor már folyik a tenyésztés, az időzítő visszaáll. Vagyis csak akkor kezdd el a tenyésztést, ha már teljesen felkészültél!

  Kattints a gombra, ha újabb helyekkel szeretnéd bővíteni a vadaskertedet! Ekkor megnyílik egy ablak, amelyben megláthatod, milyen szerszámokra lesz szükséged a fejlesztéshez. Fúrógépeket a raktárházak betakarítása során találhatsz.

  Az építési tervek megszerzéséhez egy feladatot kell teljesítened. Ha a sarokban lévő gombra kattintasz, benézhetsz a Gazdakörbe, és megtudhatod, pontosan mi is a feladat.

  Ha megvan az összes szükséges tárgyad, egy kattintás, és már tovább is fejlesztetted a vadaskertet! A vadaskertnek két fejlesztett szintje van.


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.12.16
  Kuzdern, Nagyii58, nemo-kapitany és 32 más kedveli ezt.
 2. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Vadaskert működése

  Nézzük szépen sorban, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

  A bölcs tölgynél megszerzett vadaskertet kihelyezzük az állatos menüből a farmunkra.

  Vadaskert igazgatása.png
  A vadaspark az alábbi területekre helyezhető ki:
  • fő farm
  • szédült szántó
  • erdei tisztás
  Elérhető az 50. szinttől.
  Ára: 500 csillag az első darab, a második darab 299 FA


  Ólak elhelyezése a vadaskertben

  A vadaskert igazgatása (fogaskerék ikon) gombra kattintva az alábbi ábra fogad majd bennünket:


  Állatok behelyezése.png

  Itt tudjuk betenni a tárolóba azokat az ólakat, amelyekben termelni szeretnénk:
  • "sima" ólakat
  • színes ólfejlesztéseket

  Amit nem lehet betenni:
  • műhelyes ólak
  • műhelyes ólfejlesztések
  • óriás ólak
  Amikor megkapjuk a vadasparkot, a felső négy helyre tudunk ólat behelyezni. Ennek menete a következő: a zöld plusz jelre kattintunk, és a felugró ablakból kiválasztjuk azokat az ólakat, amiket oda be szeretnénk helyezni. Amelyik ólnak zöldes háttere marad, abból az ólfajtából rendelkezünk olyan fejlesztéssel, amit arra még rá tudunk tenni. A fejlesztés elhelyezéséhez arra az ól ikonra kell kattintanunk, amelyiket fejleszteni szeretnénk. Ahol szürke a háttér, azt az ólat nem tudjuk fejleszteni, nincs megfelelő ólfejlesztésünk hozzá a menüben.
  Az ólak vegyesen is betehetőek, mint a képen is látható. Egyszerre lehet benne tehát több fajta ól, sima ól és ólfejlesztés is.
  Arra figyeljünk, hogy az érésidő a bent elhelyezett leghosszabb érésidejű ól idejével fog megegyezni, azaz érdemes arra törekedni, hogy a bent elhelyezett ólak érésideje megközelítőleg azonos legyen.
  Ha egy ólat menet közben törlünk, vagy egy üres helyre újat teszünk be, az érésidők az elejéről fognak indulni! Azaz ezt a lépést nagyon át kell gondolnunk, megéri-e nekünk menet közben változtatni a bent elhelyezett ólak listáján.
  Ól cseréje: a jobb felső sarokban látható piros x segítségével tudjuk törölni a behelyezett ólat, majd utána a zöld + gombra kattintva betenni egy másikat.

  A vadaskertet bármikor vissza tudjuk tenni a menübe, ugyan úgy mint az ólakat. Ugyan úgy viselkednek: törléskor a menübe kerülnek vissza, a folyamatban lévő termelés természetesen megszakad ilyen esetben. (Elveszítjük ilyenkor a korábban kiosztott tápokat.)

  Ólak etetése a vadaskertben

  Ha sikeresen kiválasztottuk az ólakat, ideje megetetnünk őket. Ez egy igen egyszerű mozzanat lesz jelen esetben, mivel minden ólat egy lépésben tudunk megetetni, megitatni.

  Etetés.png
  Etetéshez sima táp és szupertáp egyaránt felhasználható. Arra figyeljünk, hogy mindenből legyen elegendő tápunk, ellenkező esetben az etetést nem tudjuk végrehajtani, a termelés nem indítható el az ólakban akkor sem, ha csak egy állat számára nincs tápunk!
  Az ól ikonja fölött látható, miből mennyi táp áll a rendelkezésünkre, és mi az, ami esetleg hiányzik. (Jelen esetben minden tápból 200 db van a pajtában.)
  A felső sorban látható, melyik ólból mennyi állat várható aratáskor: nyúl 4 darab, a többi állatból egy darab. Ez összesen 7 db állat, ez az eredmény látható a kép bal oldalán. Nyúlnál a négy szaporulatot egy neon ólfejlesztés biztosítja számunkra.

  Az aratás ugyan úgy történik, mint normál ólak esetén: megjelenik a megszokott beérést jelentő cumi, és akkor készen áll a vadaskert az aratásra.


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Nagyii58, nemo-kapitany, hati70 és 25 más kedveli ezt.
 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Vadaskert fejlesztése

  A vadaskert két lépésben fejleszthető. Mindkét fejlesztés 2-2 újabb helyet nyit meg számunkra a vadaskertben, így összesen maximálisan 8 db ól helyezhető el egy vadaskertben. (A második fejlesztés megszerzésének előfeltétele az első fejlesztés megszerzése.)

  Első fejlesztés

  Vadaskert 1. szint sárga

  Fejlesztés 1.png
  Az első fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 4 db Vadaskert építési terve
  • 6 db fúró
  • 6.000 db fa
  • 4 db fakalapács
  Ha van elegendő szerszámunk a fejlesztéshez, akkor a fejlesztés (upgrade) gombra kell kattintanunk.

  Fúrógép


  Fúró.png

  Fúrógépet a raktárházak (vadaskert) aratásakor kaphatunk - tehát egy különleges szerszámról beszélünk, egyedi beszerzési lehetőséggel.

  Vadaskert építési terve

  vadaskert építési terve.png


  Vadaskert építési terve egy új gazdaköri küldetésből nyerhető, aminek neve: Vadaskert

  A küldetés a szokásos helyen, a gazdakörben található.

  Vadaskert

  küldi.png


  [​IMG]

  Állatoknál csak a farmról válogathatunk, tenyészállatoknál a szigetről is. Ennek technikai okai vannak: nem sikerült a két fajta tenyészállat csoportot megkülönböztetni egymástól.
  Növények és fák esetén is csak a farmon találhatóak jöhetnek szóba, lévén ez a fajta raktár a farmhoz készült.


  Második fejlesztés

  Vadaskert 2. szint: narancssárga

  Fejlesztés 2.png
  A második fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 8 db Vadaskert építési terve
  • 12 db fúró
  • 12.000 db fa
  • 8 db fakalapács
  Egy narancssárga fejlesztés így néz ki, ha éppen nyuszi van az első helyre betéve:

  BSR-2016.gif
  Az animációk annak megfelelően változnak, hogy éppen milyen ólak vannak betéve a tárolóba. Ha vegyesen vannak az ólak betéve, akkor az egyiket kiválasztja a rendszer az animációhoz - általában azt, ami az első sor bal oldalán található.  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Utoljára szerkesztett: 27.6.16
  Kuzdern, Nagyii58, .robi87. és 26 más kedveli ezt.
 4. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Bónuszok, és egyéb "finomságok" működése


  • Minden vadasparkban elhelyezett ól egyszerre kerül:
   • etetésre
   • itatásra
   • aratásra
   • trágya kitakarítására
  • A vadasparknak egy globális időzítője van, azaz egyszerre készülnek el az ólak.
  • Az érési idő mindig a benne tárolt leghosszabb érésidejű ól érésidejéhez igazodik.
  • Aratógép hatással van a vadasparkra is.
  Munkásokkal kihelyezhető, törölhető, etethető, itatható, kitakarítható.

  Figyelem!
  Építőmunkások használatára nagyon oda kell figyelni, mivel a termelésben lévő vadasparkot is törli ólak törlésekor! (Jelenleg így működik, bízunk abban, hogy ezen a téren lesz változás.)

  Amit munkásokkal nem lehet elvégezni:
  • vadaskert feltöltése ólakkal

  A különböző bónuszok hasonlóan hatnak a vadaskertben lévő ólakra, mint ha a farmunkra lennének kitéve.


  Érésidő kiszámítása: minden esetben a vadasparkba betett leghosszabb érésidejű ól érésidejével fog megegyezni a vadaspark érésideje.
  Tehát nem célszerű 6-8 órás érésidejű ólakat együtt behelyezni 20-24 órás ólakkal, bár a rendszer megengedné ezt.


  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Kuzdern, Nagyii58, zsuzsu061 és 47 más kedveli ezt.
 5. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  A vadaskertnek hamarosan megérkezik a szigetes változata is a játékba.


  Amit az újdonságról tudni érdemes.

  Működési elve hasonló a farmon már megismert vadaskerthez, ami fentebb olvasható.

  Ami a Bahamara szigeten és az esőerdőben használható Baha-vadaskert speciális tulajdonságait illeti:
  • A maja majmok szentélyében váltható ki a hetedik kamrában 45 Aranybanán ellenében.
  • A szigeten található piros kosárra kattintva a gazdaboltban is megvásárolható 299 farmarany ellenében. (Erre akkor van lehetőségünk, ha elértük az 50. szintet. Amennyiben még nem tartunk ott, akkor előbb aranybanánért ki kell váltanunk a szobrot, hogy meg tudjuk vásárolni.)

  Tehát a farmaranyért való vásárlás lehetőségének nem feltétele a szobor kiváltása, elegendő az 50. szint elérése.
  FIGYELEM! A bahás raktárházak megvehetőek ugyan akkor is, ha nincs kiváltva a szobor, de kitenni csak akkor tudjuk, ha ki van váltva!

  szobor.png


  A fejlesztések költségei azonosak a farmon található vadaskertekével:

  Az első fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 4 db Vadaskert építési terve
  • 6 db fúró
  • 6.000 db fa
  • 4 db fakalapács

  A második fejlesztés megszerzéséhez szükséges:
  • 8 db Vadaskert építési terve
  • 12 db fúró
  • 12.000 db fa
  • 8 db fakalapács


  Alap Baha-vadaskert, első fejlesztése, második fejlesztése:

  Vadaskert alap.gif

  vadasket 1..gif

  vadaskert 2..gif  Természetesen annak érdekében, hogy elegendő vadaskert építési tervhez tudjunk hozzáférni, új küldetés is a rendelkezésünkre áll majd a gazdakörben.

  A baha vadaskert

  Baha-vadaskert.png

  [​IMG]
  Állatoknál csak a Bahamáról válogathatunk, tenyészállatoknál azonban a farmról is. Ennek technikai okai vannak: nem sikerült a két fajta tenyészállat csoportot megkülönböztetni egymástól.
  Növények és fák esetén is csak a Bahamán termeszthetőek jöhetnek szóba, lévén ez a fajta raktár a szigethez készült.  Copyright © 2010 - 2016 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.3.22
  Kuzdern, Nagyii58, zsuzsu061 és 19 más kedveli ezt.
 6. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Az új vadaskert II küldetés


  [​IMG]


  Copyright © 2010 - 2017 Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Kuzdern, Nagyii58, jucus1976 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.