Vadonatúj ötletek - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Ditti58

  Ditti58 Fórum hercege

  Sziasztok!
  Nem tudom, hogy tervezitek-e, de jó lenne, ha a mamut-fáknak is lenne füvészkertje. Nagy helyet foglalnak, leszedni pedig nem célszerű, mert szükséges extrákat adnak.

  Nekem a nyereménye is nagyon tetszik! :D lett belőle varázskalap, amely 40x4 farmaranyat ad :inlove:
   
  fenyofa17 kedveli ezt.
 2. zsani_apja

  zsani_apja Fórum császára

  halihoó!
  Lehetnének közben ilyen akciók is! Itt az idő a lényeg! ;)

  [​IMG]
   
 3. Rizstej

  Rizstej Junior szaki

  Ez mind igen, amik itt fentebb, és lehetne rendezni arra, hogy mekkora méretű, mert ha sok van, már nem megy mind fejből, és ha ki akarok rakni egy *x* méretűt akkor végig kell másznom és fölé állni és keresni hogy melyik a keresett méretű
   
 4. Rizstej

  Rizstej Junior szaki

  Más. Esetleg jelezték már...
  Én szívesen látnék egy olyan számot, amikor ólakat fákat rakok ki, hogy annak a terméséből (készállat, gyümölcs) mennyi van a pajtában, mondjuk a táp alatt, vagy másik sarokban.
  Gyakran pakolok ki úgy ólakat, hogy azt teszem ki amiből kevés állat van (ugyanez fákra) és ilyenkor vagy kijegyzetelem a pajtából a készletet, vagy újra meg újra visszamászok.
  Köszönöm
  R
   
 5. timi-1980

  timi-1980 Fórumgróf

  Sziasztok! Az lenne az ötlet hogy a +os dekorokat amiket miert nem lehet egy lakattal lezárni?
  Igy nem felejtenénk el hogy nem szabad áthelyezni.
  Koszi
   
  Ditti58 kedveli ezt.
 6. rosszcsontgyuri

  rosszcsontgyuri Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Szeretnék a gazdakörben lámás feladatot! (Nincs se a termékre, se a tenyésztésre). Kérlek továbbítsátok a kérésem!
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 7. vakond68

  vakond68 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok, jó lenne ha lenne az ajándék időkhöz stopperóra ami a tényleges időt mérné. mikor valaki kilép az oldaláról akkor leállna. Ha újra belép folytatódna az idő ott ahol abbahagyta.
   
 8. aida2330

  aida2330 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok! Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
  Nekem a ládákra lenne ötletem, bocs, ha már volt. Bár próbáltam visszaolvasni, nem találtam. A felhősor mintájára kellene egy Ládafát játékba hozni. A bal oldali menüben kiválasztható lenne, hogy mit szeretnénk kibontani ua. technikával, mint a felhősornál. Vagy akár egyszerre bontható lenne az összes, ha valakinek arra van igénye. Esetleg ki lehetne választani egy -két ládatípust ( pl. trágyadomb ládája) , amit nem arat le a gép és manuálisan beállítható, h mennyit szeretnék kibontani.
   
  rittgasseragnes kedveli ezt.
 9. Ditti58

  Ditti58 Fórum hercege

  Sziasztok!

  Tudom, először működjön a játék, aztán lehet továbbfejleszteni, mégis leírom, hátha... :D

  Ma nekem a felhőkkel volt problémám, olyan értelemben, hogy üres helyekre kitettem olyanokat, amit most fixen kért a felhősor. Jó lenne egy kereső, ami megtalálja helyettem az adott dekorelemet névszerinti kereséssel. Úgy tudom, a Flash-ben a felhősor nevére lehetett csak keresni. Ha másként nem, hát lehessen kiválasztani egy menüpontot a raktárban, ahol át tudom nézni, hogy milyen elemből (dekor, fa, ól) mennyi van és az hol, valamint az oldalon is lehessen keresni, amit megtalál, a szokásos figyelemfelkeltő fehér villogással jelezze.

  A pörgetés (zöld és lila) is jó lenne, ha visszaállna, hogy lehessen gyorsítani, ha kilépek Esc. billentyűvel, mert néhány 10 pörgetést végig várni, egy óra, ami időpazarlás és unalmas. Más megoldás is érdekel, hogy beállítom, hogy mennyit akarok eljátszani és egyben adja a nyereményeket.

  A ládanyitogatás is rém fárasztó, hosszadalmas és unalmas. Erre is kellene találni egy összesített megoldást, hogy kijelölöm, a ládákat, amit bontani akarok, majd egyszerre bontom.

  A tárgyak (fák, ólak) kihelyezését is lehetne egyszerűsíteni, pl. azzal, hogy eleve a fejlesztést teszem ki, azzal együtt, ha nincs a raktárban az alap, akkor csak annyit tesz ki, vagy figyelmeztet, hogy nincs.

  Kevés az igénybe vehető bónusz (gyémánt-arany-ezüst csillagos hely), csak gyűlnek, mert nincs értelme olyat felhasználni, ami csak egy dologra hat, amikor ott van, ami többre.

  A dekorelemeknél, amikor learatom, nem hozza az összeadódott %-ot, hiába van aratógépem, csak akkor, ha egyenként kézzel aratom le. Ezt úgy lehetne megoldani, hogy először aratnám a %-ot, másodszor az értéket. (remélem, elég érthetően fejeztem ki magam?!) Most már abból is annyi van és kicsi helyen zsúfolódva, azt latolgatni, hogy melyiket arassam először, hogy kihasználjam az előnyét, szintén fárasztó. Most már nem is csinálom.

  A határozott aratásszámra kalibrált dekorelemek lejártuk után tűnjenek el, mint a titokzatos tojás, ha utána is kitehető és értéket adó, akkor csak a raktárba, ha pedig csak dekorelemként funkcionál, akkor végleg. Ha valaki - bármilyen megmagyarázhatatlan okból - ragaszkodik hozzá, valamennyi CSP-ért lehessen megvenni és gyönyörködhet benne.

  Túl sok elem van már a játékban, túl bonyolulttá kezd válni, így lelassul, megterhelődik a kezelő kliens is, ezért volna jó sok mindent leegyszerűsíteni.
   
  Utoljára szerkesztett: 31.12.20
 10. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Most pattant ki a szikra... Gyorsan leírom;)
  Olyan sok féle/fajta akciónk van már...
  Nálunk öreg gazdáknál rengeteg csillag. aranybanán van felhalmozva...
  Jöhetne egy olyan akció ahol mondjuk egy rövid ideig válogathatnánk a csillagainkért aranybanánjainkért cserébe a felkínált lehetőségek közül;) Ezek lehetnének különleges dekorok... fák, ólak... hozzájuk gazdakör...
  Így magas szinten régóta játszó gazdáknak lenne új kihívás.. aki pedig kisebb szinten kevesebb ideje játszik a piacon elérhetné a különlegességeket bizonyos szinnttől!
  Évente megrendezendő akció színt hozna a játékba;)
   
  zsanka0606, [mendy], Andzsi1971 és 12 más kedveli ezt.
 11. Riniti

  Riniti Járnitanuló

  Én örülnék egy új területnek is. Ahová csak fákat lehet kihelyezni. Csemetekert vagy Faiskola.
   
  zsanka0606, Fancsi4815, valamicske és 5 más kedveli ezt.
 12. klaramagyar

  klaramagyar Fórum nagymestere

  Csatlakozom,
   
 13. -Komazsu-

  -Komazsu- Utánpótlás-írogató

  A ládanyitogatás már többeknél felmerült, milyen idegölő több tucatot egyenként, pláne az azonos nevű szériákat úgymint kerekkerék, trágyadomb stb. Jó ötlet a kijelölős módszer is de akár egyszerre minden ládát egy munkással, hasonlóan a paszulypatrónushoz - kerüljön az is valamennyi pénzbe. Csatlakozom az "öreg gazdák " csillag és banánfelhasználási témájához, a húsvéti nyuszi meglephetne bennünket egy "öreges" kihívással !!!!
   
 14. Norycica

  Norycica Utánpótlás-írogató

  Sziasztok. Hol lehet szerezni titokzatos tojást?
   
  Kuzdern kedveli ezt.
 15. Kuzdern

  Kuzdern Fórumőrült

  Szia! a titokzatos tojást...A Nyuszifüles felhősor adja:)
   
  Norycica és kutyaszálló kedveli ezt.
 16. Norycica

  Norycica Utánpótlás-írogató

  óó értem. köszke. valószínű akkor az nekem nincs :(

  csupán 2 dekor elem hiányzik :D a hímestojásfestő és a tojásbújócska :D
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 18.1.21
  Kuzdern kedveli ezt.
 17. -Ilona53-

  -Ilona53- Aktív író

  Sziasztok!
  Régóta szenvedek, szenvedünk a levélírással. Én eddig képtelen voltam válaszolni a levelekre. Ma kiváncsiságból megpróbáltam és sikerült. Elég fura, mert elkezdek írni, és a kapott levélen megy tovább a kurzor. De mikor végeztem a levél megírásával felmegyek az elejére és ott látom a levelemet, és el is tudom küldeni. Tudom, kicsit zavaros, de nem tudtam jobban leírni.
  :D
   
 18. valaki88

  valaki88 Járnitanuló

  Naggggyon jó lenne, ha a kombájn nem aratná a varázsfákat!!!
  Természetesen most is felkaptam őket a többi kütyüvel együtt.

  Nagyon jó ötletek, csatlakozom.
  Valamiért külön ment el, az előzőnél nem.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 10.2.21
 19. ibolya5545

  ibolya5545 Aktív író

  Sziasztok!
  Kérem hogy jelezzétek a fejlesztők felé a következő észrevételemet. Talán meggondolandó lenne a játék fenntartása érdekében.
  A szerencsekeréken változtatni kellene, mert már nagyon elavult. Tele van értéktelen vackokkal, amiket ideje lenne már törölni. Hogy akarjátok hogy bárki is pénzért party pörgetést vásároljon? Ott a rengeteg értéktelen sárga ól, ólfejlesztés. Mit kezdjek a 221 darab narancs szamár istállómmal??? Kezdjem el árulni? Meg a sárga bírkaólak, tehénistállók! A mesterségek völgyében használt dolgok sem igazán nyerők, amikor tízezer számra vannak a menüben. Cukor, só, mandragóra, elixír virágdrót. Valaki egyáltalán használja még őket? A felröppenők is ontják őket, meg a ládák. Át kellene gondolni a fejlesztőknek, hogy a sok felesleges dolgot lecsökkentsék a keréken.Nem csoda ha régi játékosok már elhagyják a terepet, főleg hogy ilyen remekül sikerült az Unityt megcsinálni. Kiábrándultak vagyunk!!
   
  180867, [mendy] és tremama0422 kedveli ezt.
 20. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia ibolya5545!
  Kérlek, mielőtt ilyeneket írsz, gondold át, hogy a javaslatod, véleményed milyen hatással lenne mások játékára.
  Ugyanis nem csak te játszol, vagy nem csak 200-as szint fölött játszanak játékosok Farmerama játékot, akiknek a pajtájuk tele van sok-sok sárga óllal, vagy mesterségbeli alapanyaggal. (Nem mintha nem férne el a "gumifalú", virtuális pajtában.)
  A kerekkeréken nyerhető, általad vacaknak tartott dolgokat a kezdő, vagy akár a 100 és 200 szint között levő játékosok igenis jól tudják hasznosítani, akár a mesterségeik fejlesztéseinél, akár a játékuk egyéb területén.
  Ne legyünk önzők, hogy csak magunkra gondolva alakítanánk a játékot!
  Minden ellenkező híresztelés vagy vélekedés ellenére, folyamatosan jönnek új játékosok, és nekik is jól jön, ha pl. a lekvárfőzőjükbe nem FA-ért kellene zselécukrot venni, hanem a keréken tudják azt kipörgetni. Vagy nem kell olyan ólakat venniük, amit a keréken ki tudnak pörgetni.
  Ha valaki kiábrándult, az tegyen ellene, de nem jogosítja fel arra, hogy más játékos lehetőségeit csorbítsa.
   
  Vicram, Sauvage, parrahviki12 és 2 más kedveli ezt.