Varázslóinasok farmos pletykapartija

Kategória: 'Pletykaodú', témanyitó: Merilin, témanyitás ideje: 8.5.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Merilin

Merilin Forum Moderator Team Farmerama HU

Sziasztok!

van amikor a megoldás olyan egyszerű, mint az 1x1... annyira izzik, mint a galagonya virága...
    Nasinak tényleg nagyszerű a földimogyoró... de a madárkánk a faterméses nasikat részesíti előnyben.. akkor is ha kicsit keményebb a héja... én sósan szeretem. xD

Azt hiszem, ez kemény dió lesz.... mármint a tollaskánk tápja, mert dió az pont nem kell bele... :music:;):p Nézzük a dolog jó oldalát, legalább nem kell vele spórolni. ;)

Carlo bezzeg hozott belőle egy kicsit a "testvérének". ;):music:

2. Spanlotus776367

Spanlotus776367 Junior szaki

Galagonya madár, ami tisztacsokoládé nélkül eszik pisztáciát :)
    Bár ki tudja: a pisztácia kifogyott. Van vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió, kávé :D

Gizdagazdamester, daszi, peter1022 és 6 más kedveli ezt.
  3. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia kedves Merilin
    Ez talán a lórum? Vagy más néven a agnirom?

peter1022 és alex0824 kedveli ezt.
  4. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Kicsit elvesztettem a fonalat, de szerintem a megfejtés már megvan az állatra, a galagonya madár. Illetve a pisztácia mint termés. Ebben nagy segítség volt Carlo. Ráckevén pont a BSTH-n lett kibeszélve, hogy Riccardo még él, és az idén lett 90 éves. Szóval a megfejtés egyszerű volt mint az 1x1, csak annyit kellet hozzá tudni, hogy Carlo ki. Na most Carlo pofozta rendszeresen Riccardó-t még akkor is, amikor a testvérének vitt valamit valamiből egy kicsit. Szóval a megfejtés pisztácia! Ha még most sem értené valaki, akkor leírom egyszerűbben. Egy film jelentéről beszélünk, így csak azt kellett tudni, hogy Carlo milyen Carlo, a sok ezer Carlo közül és hogy ennek a Carlónak mi a művész neve, merthogy a filmjeiben nem az eredeti nevén szerepel mint színész, hanem a művésznevén. Ha kitaláltuk, hogy ki lapul a Carlo név mögött, melyik színész, akkor már csak azt kellett keresnie azoknak, akik esetleg nem tudják melyik filmrészletről van szó, hogy az illető kb 62 filmje közül, melyikben volt testvére, ahol vitt valamit valamiből egy kicsit a testvérének (Mariónak) . Ez leszűkítette a kört, mert csak kb 3 filmjében volt testvére (Marió). Gondolom eddig világos! Utána már csak azt kellett megkeresni, hogy a kb 3 filmbből melyikben vihetett valamilyen faterméssel kapcsolatos dolgot Carlo Mariónak. Ha még így sem megy, akkor leírom még egyszerűbben. Carlo feltehetően az életben a Carlo Pedersoli névre hallgatott és így Carlo nem volt más mint Bud Spencer. Az egyik filmjében pedig Mario Girottinak (szül. név) volt a testvére, azaz Terence Hill-nek. Ebben a filmben pedig Charlie (B.S) vitt egy kis fagyit Johnny-nak( T.H), miután az szekálta Charliet! Ez pedig végre Johnny óhaja szerint pisztácia ízű volt! A film pedig az "És megint dühbe jövünk" címen futott, és a jelenet az 56. percben látható, hallható a filmben, hogy Johnny pisztácia fagyit kap. Na ilyen egyszerű az egész!
    :D

Petike824, Kincső52, zsoxxya és 24 más kedveli ezt.
  5. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

De jóóóó;) Kár ezt túlgondolni;)

6. -gyöngy-581

Szia Alex :(
    Te vidáman és éles ésszel tudod követni magadat?
    Mert én elvesztem az írásodban kb a közepén :D
    Ettől függetlenül biztos, hogy igazad van, már elhangzott itt a megfejtés is. Spanlotus776367 írta le, ő értette ezt az egészet.. Gratulálok neki:D
    Ő lenne az?

Utoljára szerkesztett: 9.8.24
    peter1022, vihence, PZoli64 és még 1 ember kedveli ezt.
  7. alex0824

nem néztem meg miként néz ki a madárka, de hiszek neked!
    A pisztáciát viszont azt tudom milyen! Drága és mindig kevés!
    Írtam volna hamarabb is, meg bővebben szándékoztam kifejteni, még érthetőbben, de a fórum nem nagyon akarja az igazságot, mindig ez bad gatewybigyó van. A xenforo hivatalos fórumán viszont akik ezt használják, azok a XenForo felhasználók, nem jelentettek olyan hibát, ami a Bp játékain belül tapasztalható a fórumokkal kapcsolatban. Ahogy a Bp szokta írni, mivel nincs tömeges visszajelzés ilyen hibáról, így az eset egyedi. A hiba vélhetően csak a Bp játékaira korlátozódik, magának a fórum motornak (XenForo) elvileg nincs baja! Legalábbis máshol az vígan fut gond nélkül.
    :)

zsoxxya, peter1022, inanna11 és 6 más kedveli ezt.
  8. Merilin

Sziasztok!

Erre csak egy szót írnék: ∞tavasz... :music:

peter1022, alex0824, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  9. -gyöngy-581

Szia kedves Merilin :)
    Most egy picit irigykedem a madárkánkra az időjárás miatt, de tartok tőle, hogy a bahámon melege lesz.
    Köszönöm a választ. Még érlelem magamban a nevét, mert azt tudom, hogy milyen fajták esnek ki, de azt nem, hogy mi marad :D

No utána néztem a "mi maradnak"
    Az örök tavasz szigetén ez a madárka a jelképe a nemzeti parknak is, remélem nem tévedek benne és tényleg ő lesz az új titkos madárkánk:

[​IMG] ő a hím, és a tojó :[​IMG]

A neve a kék pinty lenne?

Vagy a másik tippem a kanári madár:

Utoljára szerkesztett: 10.8.24
    -kidmama-, peter1022 és alex0824 kedveli ezt.
  10. alex0824

Sziasztok!
    Ha Mereilin az örök tavasz szigetére gondolt, akkor az valószínű Madeira, ami elég bahás éghajlatú a madárkánknak. Viszont Madeira jellegzetes madárkái nem éppen kis csoportot alkotnak.
    Lehet válogatni a kínálatban! Így még csak tippelni sem merek semmire.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Madeira_madarai

zsoxxya, -kidmama-, peter1022 és 2 más kedveli ezt.
  11. -Holdfeny-.

Izgalmas kérdés8)
    Vajon milyen madár jön a szigetről a szigetre...:p Vajon a Pajtaértéke különleges lesz?:music:

peter1022 kedveli ezt.
  12. -gyöngy-581

Szia Alex :)
    Én azért megpróbáltam és érdekes, hogy az általad hozott link is a Madeirákra mutat az enyém is. Mindhárom Wiki-s, de nincs átfedés a madarak között.

-kidmama- és peter1022 kedveli ezt.
  13. Merilin

Sziasztok!

A kis madárkánknak 12 toll van a farkánál... ;)

14. -Holdfeny-.

Szalakóta rokona lesz....:music:

15. -gyöngy-581

Szia!
    Hajaj, sok dolgom lesz, mire megszámolom egyenként a madarak faroktollát :D De majd próbálkozom vele, ha valami vagy valaki közbe nem jön :D

16. alex0824

Ne tedd! Ha az általános iskolai ismeretein nem csalnak, akkor minden repképes madárnak általában 6-6, azaz 12 farktolla van! Tehát ha az elmúlt 40 évben nem történt valami jelentős evolúciós ugrás a föld madárpopulációjának a törzsfejlődésében, akkor még ma is jellemzően, többnyire, pár kivételtől eltekintve 12 faroktollal rendelkeznek a madárkák. Én adok neked láthatatlanba egy másik támpontot. A madárkánknak csőre van!

nagymami2, muksika, Kincső52 és 4 más kedveli ezt.
  17. -Holdfeny-.

Ez sokkal közelebb vitt a megoldáshoz! Csúúúúúúúcs;)
    !

alex0824 és peter1022 kedveli ezt.
  18. -gyöngy-581

Sziasztok!

PS: Már írtam volna előbb is csak a fórum amikor elmentem itthonról sajnos pont nem működött :wuerg::music:

Tudjátok az este bográcspartin vettem részt, most értem haza.
    A kertünk tele van általában énekes madarakkal, de most egy sem repült arra, lehet, hogy már elvégezték az ált. iskola 5. osztályát és tudták, hogy nekik mennyi farktollai vannak. Vagy nem lakunk mediterrán vidéken, bár az időjárás erre mostanában rácáfol...

A madárkánknak csőre van!

Sőt feltételezem, hogy van két szárnya is ezért tud repülni, ami nem csökevényesedett el, mint pár madárnak a VV-ben és itt a játékban is.xDxD

Az én kedvenc madaram: [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 10.8.24
    PZoli64, pisti243, Kincső52 és 3 más kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

Gombóc Artúr legalább nem válogat:inlove: A mi titkos madarunk karcsúbb lesz;) S reméljük könnyebben eljut melegebb éghajlatra... mit a mesehős!

20. -gyöngy-581

Sziasztok!
    Hoztam egy kis pletyit a csütörtöki válogatásos eventtel kapcsolatban:

A hangulatos délutáni otthon

Otthon a fonal. Pihenjen a nyüzsgő élettől ezen a hangulatos rendezvényen,
    öleljed meg az összes a cicát és válogass színes gyapjút. Hát nem hangzik jól?

Használj sütiket a minijáték elindításához, készítsd el őket a malomban tejcsepp virágok és süti tészta kombinálásával .

Segíts Henna Bellának a gyapjúkosarak válogatásában, amíg csak egy szín marad egy kosárban.
    Kattints a felső fonalgolyóra annak mozgatásához.

Használd az aranyos tojásidőzítőt az idő visszaállításához a minijáték során!

Játssz pályákkal többször, és győzd le őket, mielőtt lejár az idő, hogy több jutalmat nyerj!

Ez is hozzátartozik,

[​IMG][​IMG]

Rendezvénykosarak

[​IMG] forrás

A legutolsó szétválogatós eventünk ez volt: https://board-hu.farmerama.com/threads/macaronmánia.24437/

zsu34a, Gio, Kincső52 és 8 más kedveli ezt.