Visszajelzés Viking saga XV. - 2024. április - csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Ableotory, témanyitás ideje: 3.4.24.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárva: 12.4.24.
  1. 1

31 szavazat
    10.6%
  2. 2

15 szavazat
    5.1%
  3. 3

13 szavazat
    4.4%
  4. 4

8 szavazat
    2.7%
  5. 5

12 szavazat
    4.1%
  6. 6

14 szavazat
    4.8%
  7. 7

24 szavazat
    8.2%
  8. 8

25 szavazat
    8.5%
  9. 9

35 szavazat
    11.9%
  10. 10

116 szavazat
    39.6%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Én csak a magam nevében írhatok. Nem vicceltem, komolyan végeztem, mint ahogy a kép is bizonyítja. 7 játékkal túl
    is teljesítettem a "kötelező" játékot.
    Túl nagyra sikerült a kép, nyisd meg a linket, ha megszeretnéd nézni.
    https://kephost.net/p/MTE3NjY2NA.jpg
    Egyébként jobbulást kívánok Neked :)

szellorozsa, Kuzdern, sutimami57 és 9 más kedveli ezt.
  2. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia!
    Gratulálok! Egyben csatlakozom a végzettek táborához. Jó volt, szép volt, a boltban még van választék, tehát ültetek tovább.
    Sok sikert kívánok Mindenkinek, érje el ki, ki a célját.
    https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/imgs/oQqN

marcsi152, Swartsch, szellorozsa és 10 más kedveli ezt.
  3. pietro52

pietro52 Fórumlakó

Sikerült este dinnyét ültetnem! xD:cry:

szellorozsa, sutimami57, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
  4. PBerti

PBerti Haladó

Sziasztok! Gratulálok annak,aki már végzett.DE!!! Egyvalamit mondjatok már meg nekem kérlek. A napi ajándékok között látszik,hogy vasárnap +1 terménybónusz lesz az ajándék. Akkor legalább azt miért nem várjátok meg? Egy csomó szupertrágyát lehetne vele spórolni,addig meg ültettek mást.Tényleg nem értem...Ezzel nem megbántva senkit sem,de tényleg érdekelne a véleményetek.

Éva0315, szellorozsa, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  5. cirmi54

cirmi54 Kivételes tehetség

Felhők beüzemelve, láda is rendben, most a bolt teljes kirablása zajlik! xD
    Üdv. gazdatársak! :)

Swartsch, Éva0315, szellorozsa és 6 más kedveli ezt.
  6. sadrika97

sadrika97 Fórum hercege

Jellemzően 10-20 növényt arat egy 1*1-es mezőről aki bónuszokkal gyorsan letermeli a szükséges növénymennyiséget, a +1 nem sokat számít. Akinek több tízezer (nekem 73129 db) szupertrágyája van, nem feltétlenül foglalkozik párszáz darab megspórólásával. Ha komfort mezőn termel mert annyi %-os bónusz aktív, akkor meg főleg nem sokat számít a +1. Én általában nem így termelek (kivéve a tárgykeresősnél), nincs sok tapasztalatom a gyors eventbefejezésről.

Utoljára szerkesztett: 5.4.24
    Swartsch, Éva0315, szellorozsa és 3 más kedveli ezt.
  7. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Egy gyengébb kisfarmnak biztos sokat számít az a +1-es termés, de nekem nem volt túlzottan számottevő az élő bónuszaim miatt. 2 db 100%-os ( egy rekeszes és egy PP-s, 2 Jack, és zöld pöriből egy +1 terméses bónuszom élt, vagyis 1*1-en kb 15 növényt kaptam.. Már nem is emlékszem pontosan, hogy hányat. Ha várok a vasárnapig akkor nem csak óriási mennyiségű TP-t vesztek, de ezeknek a bónuszok nagy részét is vesztem, A felhasznált extrák mennyisége, már bocsánat, de nem volt számottevő mennyiség és saját termésű volt, az eventekre használom el, és a TOP-ra gyűjtöm az amarántot, tehát nem veszett kárba :)
    Láttam én is az ajándékot.
    Tudod lehet így is játszani, meg úgyis. Én ezt a játékstílust szeretem, emelett döntöttem.
    Ma már újra a megszokott formában fogom aratni a farmot, hála a dekorok érését rövidítő felhőknek.
    Írhattam volna azt is, hogy most volt kedvem eventezni és ez igaz is.
    A bónuszt meg majd felhasználom az új bahás növény szaporítására, a terményes rész pedig készen van.
    Remélem kaptál választ a kérdésedre :)

ladislaw11, Swartsch, szellorozsa és 11 más kedveli ezt.
  8. aida2330

aida2330 Fórumfelvigyázó

cirmi54, Swartsch, szellorozsa és 6 más kedveli ezt.
  9. Sziszi1950

Sziszi1950 Rutinos

tegnap este sikerült befejeznem az eventet, a 3 felhő beüzemelve, a dekorok kirakva a farmra.

cirmi54, Swartsch, szellorozsa és 9 más kedveli ezt.
  10. Tavirózsa

Tavirózsa Fórumőrült

Sziasztok!

Most valahogy nem vagyok elememben ezzel az eventtel. Még csak 7 játékot játszottam le és a növényeim is nagyon lassan szaporodnak. Talán este kicsit több időm lesz erre, mostanában a gyerekeim nagyon be tudják osztani az időmet, amit én nemxD

Swartsch, aida2330, szellorozsa és 8 más kedveli ezt.
  11. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia! Részemről nem vicc, és azt gondolom Gyöngy is komolyan írta!

Már üzemelnek a felhők! Jön a láblógatás;)

12. csillaglili55

csillaglili55 Fórum biztosa

Elárulod a technikát, vagy üzemi titok?

szellorozsa és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  13. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    nem üzemi titok, sokszor sok helyen leírták már a Játékosok a technikájukat:
    a régi játékosok, akik már több mint 10 éve játszanak, sok - sok szupertrágyával rendelkeznek, s van több olyan felhőjük, amivel a szupertrágya hatékonyságát tudják növelni. Sokat pörgetnek, próbálnak minél több terményre ható bónuszt szerezni a keréktől, vagy aktiválnak ilyet a Kamra polcról. Ezenkívül a sok év alatt szerezhettek már jó pár Jack-et, amiből szintén tudnak aktiválni, ha kevésnek tartják a keréken szerzett bónuszokat.
    Ezekkel a "segédeszközökkel" egy 1x1-es talajból vagy komfort talajból jelentősen meg tudják növelni az aratható növény mennyiséget, a szupertrágya használatával pedig lényegesen le tudják rövidíteni a növény érési idejét. Így a két területen termelhető, az eventhez szükséges kb. 25 ezer event növényt néhány óra leforgása alatt le tudják termelni.
    Mi, akik néhány éve csatlakoztunk a Játékhoz, nem rendelkezünk (még) ennyi minden bónusszal, ezért is van az eventekre általában 6,5 nap, hogy mi is el tudjuk érni a felhőt, vagy ha bevetünk extrákat, még akár tovább is.

Minden event csevegő elején elérhető az a Segédlet, amit érdemes Mindenkinek áttanulmányozni:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/event-segédlet-avagy-mit-hogyan.15707/

Illetve több gazda is szokott hozni az event csevegők első oldalain megoldási taktikát - én amikor elkezdtem a Játékot sokat olvastam ezeket, s nagyon sok hasznos dolgot tudtam a saját játékomba átvenni.
    Most PZoli számítását, levezetését hozom Neked - köszönjük neki is, meg a többieknek is a hasznos információkat:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/viking-saga-xv-2024-április-csevegő.24760/#post-1380634
    De érdemes végignézned az első oldalakat Neked is.

Sok sikert a praktikák elsajátításához, eventek intézéséhez a saját lehetőségeidhez mérten.

maszilva, Swartsch, Sylja és 12 más kedveli ezt.
  14. atyka88

atyka88 Fórummogul

sziaszyok/ ha minden igaz nemsokara megvan az elso felhosorom

alex0824, Sylja, Éva0315 és 3 más kedveli ezt.
  15. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Titok nincs:inlove: Viszont hogy számszerüsítve legyen... 12 mamutot tartok kint - többi a menübe van mert felesleges;)
    Ebből jön annyi zöld csepp ami az eventekhez bőven elég;) Tehát nem kell egy területnyit kint tartani;)
    A ládákból kapott pörgetésekkel gazdálkodok... Most szerencsém volt, így a kamra polcról nem kellett aktiválni semmit! 12 növényt arattam kis kockánként!
    1 Jack utolsó életét lőttem el - mert már csak foglalta a helyet;)
    Persze kosárral indítottam, mert utálom a felszaporítást! :wuerg:
    S a zöld cseppre ható felhőket, termékeket is használtam, így 22 percenként tudtam aratni;)

De jelezném ez nem verseny... 8)Mindenki játszon kedve szerint:inlove:

alex0824, maszilva, Swartsch és 7 más kedveli ezt.
  16. sadrika97

sadrika97 Fórum hercege

Termelnék teljes gőzzel de valami megrogyott a játékban. Trágyának jó ára van, adnék el de nem nyílik meg a piac. A malom sem.

szellorozsa kedveli ezt.
  17. PeaceOnEarth

PeaceOnEarth Fórum-zöldfülű

És ha valaki nem játszott abban az időben, amikor az a sok plusz növényt adó és termelést lerövidítő felhőt meg lehetett szereni, lesz-e még valaha esélye pár óra alatt befejezni egy eventet?

Mi az a Jack?

szellorozsa kedveli ezt.
  18. zotya280303

zotya280303 Utánpótlás-írogató

Szia! Jack egy drága kincs olyan mint a virágfestés vagy a gyepek ura. Piccoló ládából nyithatod. Előbb-utóbb megérkezik csak türelmesnek kell lenni. Plusz 2 termést ad a növényekre ha jól emlékszem 10 óra a hatóideje. Nem szoktam pazarolni csak akkor aktiválom ha idő hiányában le vagyok maradva vagy jelentősen több növény kell a céljaim eléréséhez. Talán 8-10 db van jelenleg, de ezt hosszú évek folyamán szedtem össze. Felhőm ami gyorsítja a zöld csepp hatékonyságát csak 2 van a harmadikról lemaradtam és valószínűleg ezt nem fogom tudni pótolni. Van több kicsi farmom ahol egy sincs mégis haladok. Nem célom, hogy gyorsan végezzek és a nagyok is többször leírták, hogy ez nem verseny. Idő van rá bőven. Mindenki saját maga dönti el mennyi időt szán egy eventre. Számomra például nem vonzó, hogy 6 órán keresztül a gép előtt üljek, hogy 33 percenként arassak. Mikor még én is kicsi voltam néha nekem is rosszul esett, hogy én még szinte el sem kezdtem mások már végeztek. Most mikor már felnőttem és tudom én is megtehetném rájöttem, hogy ez nem mások bosszantására van hanem nekik így kényelmes. Attól, hogy én nem veszek kosarat és semmi mást mindenki másnak jogában áll úgy gyorsítani ahogy szeretne. Hidd el attól nem éreznéd magad jobban ha pár óra alatt befejeznéd. További szép estét kívánok.

galagonya51, alex0824, Éva0315 és 10 más kedveli ezt.
  19. csillaglili55

csillaglili55 Fórum biztosa

Köszönöm szépen... :inlove:

Köszönöm szépen! Igyekszem... 10 éve játszom, ha jól emlékszem, igen a terményes százalékossal lehet haladni, meg a Jack-kal is, ha van. Néha nekem is bejön. Mostanában nem annyira. Mondjuk, a piccolóból a varázskalap a kedvencem, az is igaz... Talán meglesznek a felhők, majd meglátom, másfél nap késéssel indulok, viszont van ezer fölötti zöld trágyám, mert kitenyésztettem a levesmester egy-egy darabját, ahol tudtam.

Jó hétvégét, jó gazdálkodást Neked is! :inlove:

Moderátor által utoljára szerkesztve: 6.4.24
    alex0824, Swartsch, GA-BI-O-Farm és 5 más kedveli ezt.
  20. pecanegra1976

pecanegra1976 Fórum bárója

Próbáld ki Te is. Csinálj olyan gazdaköriket, amik adnak pörgetést és használd el. Nekem most adott a kerék 1db 100% bónusz. Átváltottam komfortra, és nettó 35 növény jön le aratásonként. 24 órán keresztül. És ez "csak" területenként 44 szupi és 44 kata, ami szerintem nem sok
    Van még 2db 200%-os bónuszom, de ez nem az az event, ahova el kéne lőnöm.

alex0824, Swartsch, -kaktuszable- és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.