Általános témák alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 30.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Melyik a népszerűbb állatcsoport?

 1. A normál Farmerama

  0 szavazat
  0.0%
 2. A megújuló Bahamarama

  0 szavazat
  0.0%
 3. Semelyik mindkettő béna

  0 szavazat
  0.0%
 4. A különböző Eventeken létrejövő állatok(vagyis a tenyészettek)

  0 szavazat
  0.0%
Több válasz kiválasztása lehetséges.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Farmerama chat-szabályzat

  Chatrendszerünket azért fejlesztjük, hogy minden játékosunk számára kommunikációs lehetőséget biztosítsunk. Mindig tartsátok szem előtt, hogy emberekkel váltotok üzeneteket. Éppen ezért barátságosan és tisztelettel bánjatok a másik féllel.
  A Farmerama 13 év feletti játékosoknak ajánlott, azonban gyakran előfordul, hogy ennél fiatalabbak is használják a chatet, ezért úgy beszélgessetek, hogy azt gyermekek is olvashatják.

  A chat nyelve
  A chat nyelve ugyanaz a nyelv, mint amelyik nyelvet a játékba való bejelentkezéskor kiválasztottad. Tehát ha magyarul játszol, a chaten is magyarul írj. Ha egy másik nyelven szeretnél chatelni, akkor azt ne a chat főoldalán tedd, hanem nyiss egy különszobát, ahova meghívhatod barátaidat.

  A parancs ehhez a következő: /create szobanév – különszoba létrehozása
  /invite felhasználónév – egy adott felhasználó meghívása


  Tanácsok kiskorúaknak és szüleiknek
  Örülünk, hogy Neked is tetszenek játékaink, és szívesen beszélgetnél más játékosokkal a chaten. Ha bármikor olyan üzenetet kapnál valakitől, amely kellemetlenül érint, vagy az alább felsorolt szabályokkal ellenkezik, kérünk, fordulj az elérhető chatmoderátorhoz, szüleidhez vagy a játék support csapatához. Soha ne küldj magadról fényképet másoknak, ne add ki címedet és más személyes adatodat, és légy óvatos, hogy miket mesélsz magadról idegeneknek.

  Személyes adatok
  Fontos: Saját biztonságotok érdekében szigorúan tilos a chaten megosztani saját vagy játékostársaid személyes adatait. Ez a szabály érvényes a chat különszobáira is. Soha ne áruld el tehát valódi nevedet, életkorodat, lakcímedet, e-mail címedet, MSN- vagy skype-címedet, telefonszámodat vagy iskolád nevét, és más játékosokat se kérj erre.
  Ezen kívül soha ne találkozz egyedül olyan emberrel, akit a chaten ismertél meg. Soha nem tudhatod, ki rejtőzik a chatnév mögött.
  A játékos ID-ket egy alkalommal szabad megosztani. A BIG-ID-k megosztása játékpénz kérésével vagy ígéretével a chatből, vagy akár a játékból való kizáráshoz vezet.

  A Teamspeak Szerver adatait kivételes esetben (csak a chatmoderátornak írt válasz esetében) lehet a chaten nyilvánosságra hozni.


  A chat megzavarása
  Tilos minden olyan üzenet, amely tudatosan vagy nem tudatosan zavarja a chat valamelyik fő témájában a játékosokat.

  A chat megzavarásához tartoznak többek között az alábbiak:
  • Üres sorok vagy szükségtelenül sok szóköz a sorok között
  • Ugyanannak vagy majdnem ugyanannak az üzenetnek többszöri elküldése (flood)
  • Egy mondat minden szavának új sorba történő írása
  • Folyamatos NAGY BETŰS írás (kiabálás)
  • Értelmetlen betűsorok küldése, pl. dleojhfh
  • Üzenetek, amelyek a többiek számára nehezen olvashatók, pl.:
   • Váltakozó KiSéSnAgYbEtŰs írásmód
   • Szóköz nélküli mondatok
   • Túl sok írásjelet tartalmazó vagy írásjel nélküli mondatok
   • „Leetspeak” használata, pl. „1337“

  Keresés a chaten

  Megértjük, hogy a chat nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy barátokat és szomszédok keress. Ezek a keresések azonban a beszélgetés minden más résztvevője számára nagyon zavaróak lehetnek, ezért ezt csak a Szomszédkereső szobában, vagy privát üzenetben lehet megtenni.
  Ezekhez az üzenetekhez tartoznak például a következők: „Szomszédot keresek” vagy a kérdések, mint „Barátot keresel?”. Ezért hoztunk létre az ilyen kereséseknek egy külön részleget a chaten belül. Ott – akárcsak a szomszédkereső fórumában – olyan játékostársakat célozhatsz meg, akiket érdekelhet a keresésed.


  Spam és reklám
  Azok az üzenetek, amelyek egyértelműen vagy rejtetten reklámokat tartalmaznak vagy egyértelműen kéretlen üzenetnek számítanak, zavarják a chat működését, használatuk ezért minden esetben tilos.

  Ide tartoznak többek között:
  • Weboldalak dicsérete a chaten
  • A játék, vagy a Bigpoint szándékos lejáratása és blamálása
  • Más (nem Bigpoint) játékokról szóló beszélgetés
  • Nem engedélyezett segédprogramokról (pl. botprogramok) zajló beszélgetés, vagy azok említése
  • Politikai megnyilvánulások
  • Eladási- csere- és árverési ajánlatok, valamint keresések
  • Felhasználói fiókot érintő ******, pl. „Fiókot cserélnék, jelentkezz ICQ-n…”. Az ilyen felhívásokat azonnali kitiltással és utána a felhasználói fiók zárolásával büntetjük.
  • Felhívás körlevelekre, bojkottra, aláírásgyűjtésre, stb.
  • Felhasználói statisztikák közzététele (pl. tapasztalatpontok, becsületpontok, lövések, helyezés)

  Illetlen tartalom

  Mindig tartsd szem előtt, hogy gyerekek és fiatalok is használják a chatet. Más játékosok vagy a moderátorok és egyéb más Bigpoint alkalmazottak sértegetését vagy provokálását nem tűrjük. Ez a szabály minden chatszobára érvényes, ide értve a privát chatet is. A szabályok megszegése esetén ideiglenesen vagy örökre kitilthatunk a chatről, súlyosabb esetekben jogi következmények is előfordulhatnak.
  Minden esetben tilosak a következők:
  • Vulgáris beszéd, nyilvánvalóan szexuális tartalmú üzenetek, ide értve az ilyen rövidítéseket és szimbólumokat is
  • Szexuális aktus és szexuális cselekmények leírása
  • Uszítás, rasszista vagy politikai propaganda, illetve más törvényellenes tartalmak
  • Vallások, kisebbségek, értelmi fogyatékosok, mozgássérültek, hátrányos társadalmi helyzetű csoportok és minden más embercsoport elleni diszkriminatív kijelentések
  • Pornográf, obszcén, szélsőjobbos vagy rasszista weblapokra irányító linkek
  • Minden fajta fenyegetés, zaklatás, rágalmazás és sértés
  Továbbá a Farmerama fórum szabályzatában leírtak.

  Gyűlölködés, troll és törvényellenes tartalmak
  Tilosak azok az üzenetek, amelyek törvényellenes tartalommal bírnak, vagy törvényellenes cselekedetre bátorítanak. Tilos más felhasználok, vagy a moderátorok közvetlen vagy közvetett sértegetése, gyalázása vagy megbélyegzése.

  Ide tartozik:
  • Sértések.
  • Gyalázkodás.
  • Más személyek megbélyegzése, utalás formájában is.
  • Olyan üzenetek, amelyek célja más játékosok bosszantása vagy provokálása („troll”).
  • Bűncselekmény vagy drogfogyasztás dicsérete, vagy ezekre való felhívás.
  • Másolásvédelem megkerülési módszereiről szóló üzenetek.
  • Hozzászólások illegális szoftverekről, zenékről, videókról, kódokról, stb.
  • E játékban vagy más online játékban használt tiltott eszközök (bot, makró) használatáról és csalásokról szóló üzenetek.
  Figyelem: Az ilyen üzeneteknek a chatre való bemásolása is azonnali kizáráshoz vezet.


  Vitázás, provokálás:

  Ha elkezdődik a provokáció vita lesz belőle ami a szokott helyzetekben is mindig nagyon zavaró. Ketten elkezdik de azok akiknek semmi köze a dologhoz, beleszólnak és megindul a vita. Ha valakit provokálni akarnak, ne, menjen bele a csapdába, mert akkor nem csak a provokátort távolítjuk el a chatről, hanem a másik félt is. Többszörös provokáció esetén, ha úgy ítéljük meg a játékost határozatlan időre eltiltjuk a játék által nyújtott chathasználat lehetőségétől!

  Vitázni normál körülmények között KÜLÖN SZOBÁBAN lehet addig ameddig a szobában lévők nem kérik a moderátorok segítségét. A chaten alapvetően TILOS a nyilvános és rágalmakkal teli vita. Vitázni is csak normális megfontolt szavakkal lehet.


  Tartsátok tiszteletben a chatmoderátorok munkáját
  A chatmoderátorok azért vannak, hogy felügyeljék a fent nevezett szabályok betartását, és segítsenek, hogy a chat az értelmes kommunikáció eszköze legyen. Tiszteljétek ezeket a játékosokat a munkájukért.

  A chatmoderátorok önkéntesen, minden ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat. Tilos a chatmoderátorok személyes adatainak vagy játékosnevének kiadása, valamint tilos az ő felhasználónevüket chatnévként vagy klánnévként használni.

  Mellőzzétek a chatmoderátorok munkájáról szóló vitákat, és tartsátok be a chat szabályait. A moderátoroknak csak akkor van idejük segítségnyújtásra, ha nem kell az idejüket a fórum moderálásával tölteniük.

  Amennyiben nem értesz egyet a moderátor döntésével, fordulj a supporthoz, ott fogják tudni megvizsgálni, hogy a döntés a moderátor részéről jogos volt -e, vagy sem. Amennyiben a moderátor döntését a nyilvános chaten megkérdőjelezed, az a moderátor provokálásának számít és további kizáráshoz vezethet.


  Support - levéltitok
  Tilos a supporttól kapott üzeneteket nyilvánosságra hozni! Ha egy játékos a supporttól kapott levelet a chatben, fórumban vagy más külső oldalakon nyilvánosságra hozza, az akár a játékból történő azonnali kizárással is járhat.

  A chat szabályainak megsértése

  Aki nem tartja be a fent felsorolt szabályokat, azt kizárhatjuk a chatről. A chatről való kidobást, ideiglenes vagy végleges kitiltást megelőzheti figyelmeztetés, de történhet előzetes bejelentés nélkül is.


  Általános:
  A Farmerama chatjét a Bigpoint üzemelteti, így kizárólag a Bigpoint határozhatja meg a munkatársain (tágabb értelemben véve a moderátorokon és adminisztrátorokon keresztül) mi az, ami a Farmerama chatjében megjelenhet. Az itt leírt szabályzat tájékoztató jellegű. Sajnos mindig vannak esetek, amelyek ugyan a szabályzatban nincsenek egyértelműen feltüntetve, mégis sértheti más játékosok vagy a Bigpointérdekeit, ezért szabálytalannak minősül. Az ilyen esetekben a moderátorok, adminisztrátorok döntenek arról, hogy a hozzászólás törlésre kerül -e vagy sem, illetve hogy valamilyen további konzekvenciával (pl. kitiltás) jár -e, vagy sem.
   
 2. WildB

  WildB Fórum hercege

  Üdv' Gazda!

  Ez a topic ahová betértél, játékkal kapcsolatos kérdéseidnek fenntartott hely, tehát úgynevezett
  "Help" topic Kérdések, amikhez nem találtál topicot témában.
  Ennek megfelelően arra kérünk, itt csak kérdésedet tedd fel.

  Mielőtt kérdésedet lejegyzed, érdemes benézned az Enciklopédiába, ahol ABC sorrendben találsz ismertetőket a játékban fellelhető összes dologról, és lehet, hogy már ott választ kapsz felmerülő kérdésedre:

  Minden más jellegű hozzászólás, tehát ami nem kérdés, OFF-nak minősül, és törlésre kerül. Gondolok itt elsősorban a következőkre:

  - tapasztalat megosztása bármivel kapcsolatban
  - vélemény valamiről
  - ötlet valamivel kapcsolatban
  - szomszéd keresés
  - trágár beszéd
  - másik játékos sértegetése​

  Ha kérdésetek, problémátok van, mindig adjátok meg a farm neveteket és az User ID számotokat a segítségkérő postotokban, ezzel nagyban megkönnyítitek a munkánkat, elkerüljük a félreértéseket (nem ezen a farmomon van a probléma, hanem a másikon, stb.) és gyorsabban tudunk nektek segíteni.

  A fórumra vonatkozó előírásokat az alábbiakban találod meg:
  Érdemes ezeket átolvasni, mert a szabályok nem ismerete nem mentesít azok be nem tartása alól.


  Együttműködésedet köszönjük!

  Eredményes fórumozást kíván

  a Farmerama csapata
   
  tothj63, Bathilda, anya0217 és 3 más kedveli ezt.
 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

 4. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

 5. Pató_Bálint_[Bál]

  Pató_Bálint_[Bál] Utánpótlás-írogató

  Jó de majd átlinkeled ide, hogy tudjam hol van. előre is ksözi
  PB
   
 6. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Szia!

  Nálam működik, kipróbálnád egy másik böngészőben is a funkciót?
   
 7. mazsok

  mazsok Fórum admirálisa

  Szia Kedves Csocsó!
  Tudnál felvilágosítást adni hogy mikor lesz meg a régi topikom..(Capuccinó topik)vagy engedélyt kell kérni...sajna sokfélét olvastam már.Szeretnék egy hivatalos választ kapni:
  Köszönöm szépen a válaszodat.
   
 8. Trapper40

  Trapper40 Aktív író

  Másik böngészőnél is a BP portálra ugrok ha rá kattintok a gombra.

  Google Chrome amit használok, most Opera böngészőből is ezt tapasztalom.
   
 9. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Szia!

  Tekintettel az előzményekre nyugodtan megnyithatod a régi topicodat itt újra.:)
   
 10. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Szia!

  Más jogaink vannak a fórumon, és akár ez is befolyásoló tényező lehet - igyekszem utánanézni a dolognak.
   
 11. Trapper40

  Trapper40 Aktív író

  köszönöm.
   
 12. kiancika

  kiancika Utánpótlás-írogató

  az event ismertető feladat sora alatt eddig volt egy összesítő, hogy miből mennyi kell. Miért nincs most???? Visszatértünk az ókorba... akkor is nekünk kellett kiszámolni...:((:)(
   
  ádám1014 kedveli ezt.
 13. mazsok

  mazsok Fórum admirálisa

  Szia!
  Köszönöm szépen... meg is van és összehívtam a bandát.;)
  További jó munkát és sok türelmet:)
   
 14. .Emama.

  .Emama. Fórum elő legendája


  Kedves Csocsó! Én is hasonló ügyben érdeklődöm, az Épelméjűek topikot szeretném létrehozni itt az új fórumon is.
  Játékostól-játékosnak területet egyelőre nem találok, akkor gondolom a Törzsasztalon lehetne nekünk is helyünk?
  Várom válaszodat, hogy nyithatok-e én topikot?


  Közben az egyik társunk már meg is nyitotta. Az előzmények fényében, remélem ez így rendben lesz és maradhatunk ott. :)
   
  Utoljára szerkesztett: 25.8.14
 15. vasslacko1975

  vasslacko1975 Járnitanuló

  Aktuális event csevegő van,mert én nem találom...?
   
 16. Galadriel

  Galadriel Fórumőrült

  Kedves Modi!
  A Mutasd a Birtokod Topikot, és a Dumaládánkat szeretnénk visszakapni. Nagyon rosszul igazodok itt el, kérlek segíts, hogy mit kellene csinálnunk, hogy megleljük. Nagyon sok munkája van a csapatnak abban a topikban.
  Segítségedet köszönöm

  Megtaláltam a régi topikunkat. Megnyithatom ezt a topikot ismét a Törzsasztalon?
   
  Utoljára szerkesztett: 25.8.14
 17. ádám1014

  ádám1014 Aktív író

  Sziasztok!
  Csatlakozom én is!Nem találom az aktuális event csevegőt, továbbá az event leírásból hiányolom a szokásos összesítőt én is!
  De ezt nem reklamációnak szántam, csak ezentúl már nem lesz?
  Továbbá kérdezem, hogy az összes hozzászólásom amit a régi fórumon irtam az most törlődött?

  Üdv
   
  Utoljára szerkesztett: 25.8.14
 18. Lizikertje

  Lizikertje Rutinos

  juhéé nem is vagyok olyan lüke:p, be tudtam illeszteni a régi logóm és az aláírást is. Pár órája csupa izgalom az életem.Mint a kezdő gépírónő felkiáltok mikor megtalálok valamit. Nekem tetszik, különösen hogy nem kell nagyítót használnom.(bár azt még nem tudom hogyan nézem vissza mielött elküldeném?:()  Hajrá mindenkinek, ezt is meg fogjuk tanulni, előbb mint gondolnánk.;)
   
  Utoljára szerkesztett: 25.8.14
 19. szupi76

  szupi76 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok! Szeretném meg kérdezni hogy hol találom meg aszt aablakot ahol be tudok adni terményeket tapasztalat pontért.
   
  Zoli680302 kedveli ezt.
 20. Papírgyároslány

  Papírgyároslány Járnitanuló

  sziasztok!
  az új fórumon mindenkit üdvözlök :)

  azt szeretném megkérdezni, hogyan tudom elérni azt, hogy egy már olvasott topicnál odaugorjon a képernyő képe, ahol tartottam az olvasásban... csak hogy ne kelljen újra végigolvasnom az előző beírásokat ;)

  előre is köszönöm a segítséget :)


  Ui: na most egyszer sikerült a pletyiseknél, hogy odaugrott ahol tartottam, de itt már megint a kezdő oldal jött be
  azt hiszem ezt még gyakorolni kell, csak jó lenne tudni a pontos technikáját, mire klikkeljek :)
   
  Utoljára szerkesztett: 25.8.14
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.