Épelméjűek | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: lukimi, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Sziasztok:inlove::inlove::inlove:
    Nézelődök ki a fejemből, kész az event. Menni kéne sétálni, de nem sok kedvem van,elindulok,majd meg jön:pxD
    Szép vasárnapot mindenkinek, ja a renzó kegyetlen rossz volt: a lufisat szoktam csinálni,de nem egyszer volt hogy többször kellett
    rákattintani nem egyszer mire kidurrant8) azért elküzdöttem magam a kis jumbó tojásig:D
    pusssz mindenkinek:inlove::inlove::inlove:

Technics11986, zsona416, Bonnbonn és 3 más kedveli ezt.
  2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Én a macskát választottam anno és az új formátumban is. A régi rendszerben elvétve ütöttem 10000-est, itt sokszor, sőt volt, hogy egymásután kétszer is. Ilyenkor aztán a harmadikat mindig elrontottam ugyan. de még így is volt 15 zseton mégis.
    Ajánlanám neked ezt szívesen.

Ma nálunk esett az eső (tegnap kocsit mostam, azért). Ma szokás szerint elmentünk anyósomhoz, vittük az ebédet, a feleségem fürösztötte a mamát..
    Én ráérősen üldögéltem a meleg szobában. Hadd bíbelődjenek egymással.
    Utána kimentem az utcára és padlót fogtam: a jobb hátsó gumim defektes lett, de annyira, hogy kereket kellett cserélnem.
    Mondjuk nem adta föl és megcsináltam.
    Így holnap mehetek gumit javíttatni. Egyébként egy reisser csavar volt a bűnös....és pontosan a két "váll" között szaladt bele a gumiba.

Utoljára szerkesztett: 30.1.21
  3. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

Köszi a tanácsot, csak azért bosszankodtam, mert így csak 20-at tudtam gyűjteni,ha rögtön megadja még 24-et is sikerül kipüfölnöm
    egy zsetonból:inlove::inlove::inlove:

4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Abszolút nyugodt vasárnap délután van nálunk. Az ifjuság éjjel bulizott, így most pihiznek, a tesóm is lefeküdt, én meg sütit majszolok, és dinnyét kortyolgatok hozzá....
    Renzót én is meglátogattam, méghozzá a kalózbarlangban voltam, ahol elég sok kulcsot sikerült begyűjtenem így a zsetonkészletem is szépen gyarapodott. De aztán el is költöttem....A jó ég tudja, miért.
    Nekem is kellene egy ilyen lépésszámláló, attól nem kellene félnem,hogy kiakad. Olyan, de olyan lusta lettem ebben a télben hogy el sem merem mondani, de ma pl 11!!! órakor ébredtem fel. Pedig este időben lefekszem, nem is tudok sokáig fenn maradni, mert leragadnak a szemeim. Vitamint is szedek. Azt hiszem holnap kérek a háziorvosomtól egy laborbeutalót, megnézem, nincs-e valami gubanc nálam. Ám szerintem csak simán lusta vagyok. Pont.hu
    Dani! A defekt az nagyon nem jó, nekem csak annyi a szerencsém, hogy klubtag vagyok az autóklubban, ha ilyen gixer történik csak szólok a sárga angyalnak, és ingyen elrendezik a helyszínen.
    Tegnap nagy eszmefuttatásom ebéd ügyben egy adag tarkedlire futotta, a tesóm meg egy kis tejfölös káposztát rittyentett hozzá. Ma meg ő volt a főállású konyhatündér, mert én mire kimásztam az ágyból, ő már meg is főzött. Rizses húst készített, a tegnapi leves mellé. Én, mivel röstelltem magam, gyorsan összeütöttem egy kis zsíros piskótát, a vőm nagy örömére. Olyan szépen sikerült beállítanom a vércukorszintjét, hogy a tegnapi édes ebéd után (na, meg este sem diétázott) reggel 7-es volt a vércukorja. Pedig hát a mai süti nagy része is gyorsan eltünt a tálcáról. Igaz, abba besegített az unokaöcsém , a tesóm legkisebb fia is, akinek igen jó radarja van, ha valami finomat sütök, ő menetrendszerűen megjelenik. Semmit sem változott gyerekkora óta. Anno abban az időben is, ha valami finom nyalánkságot sütöttem. azonnal megjelent a 3 tesójával együtt, felzabálták a süteményt, aztán elmentek haza.:D:DÉn meg sütöttem másikat..Imádtam őket. A lányommal teljes jogú testvérnek tekintették egymást, és tekintik a mai napig.
    Azt hiszem ennyi elég is belőlem. Legyen nyugodt szép estétek:Lujza

Technics11986, mimi, -ágianyu33- és 7 más kedveli ezt.
  5. Bonnbonn

Bonnbonn Fórumlakó

Szia Dani :)
    Na majd legközelebb nyiss ablakot fénypostával küldöm ;):)de tényleg nagyon jól sikerült minden maradtt mára is így nem kellett főznöm bár most sül épp a magyarossan pácolt tarja krumplival alatta holnapra kell a gyereknek ebéd..viszi magával a melóhelyre:wuerg:A sütiből is van még talán 2 szelet:music:

Szia Ursa ;)
    A süti alja darált keksz úgy kb 20dkg amit a meggybefőt levével és kevés porcukorral gyúrom össze majd ellapogatom a tortaformában..most jó vékony lett de nem "kemény" majdhogynem nagyon puha..az elsőnél sok volt az alap 1 zacskónyi kekszdara +meggylé+még sima meggylé és mégis jobban összeállt...szóval még rá kell jönnöm hogyan gyúrjam jobban össze,hogy így vékonyan is jól szelhető legyen főleg az alja ne ragadjon le pedig igyekeztem kevés levet hozzátenni :oops:de maga a töltelék isteni lett:p
    Kár,hogy már nincs cirkusz nagyon élveztem főleg a lufilövős na az jól ment...Megyek megpróbálok készíteni egy új bannert mert a régit nem látom...Csodás idő volt ma végre sütött a nap..az embernek még a kedve is más nem?!Mennék már egy kicsit vásározni is (már ha lehetne) nagyon hiányzik már maga az hogy egy kicsit emberek között legyek,megnézzék a portékáimat mert ugye itt a gépen meg a fb-on teljesen más mint élőben:sleepy:vagy épp kézműveskedjenek valami szépet:)Na jó nem panaszkodok;)Vigyázzatok magatokra!!!Legyen egészség mindenkinek,jobbulást kívánok gyógyúljatok hamar!!!:inlove::inlove:

https://kepkuldes.com/image/1jaMAY
    https://kepkuldes.com/image/1jd0w3

ui:ezek sem most készültekxD

6. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

Tegnap délután beszéltem anyukámmal, megírtam a listát a kívánságairól, elmentünk bevásárolni és el is vittük neki. 40 km-re lakik tőlünk, eddig minden vasárnap mentünk hozzá ebédelni, ebéd után pedig az ottani barátainknál voltunk és csak este szoktunk hazaérni...nálam mindig ez a vasárnap zárta le a hetet...mióta vírus van nem megyünk, csak bevásárolni...furcsa is, szoknom kellett, mert így olyan volt, mintha elúsznának a vasárnapok...

Ma a drágám főzött...halászlé volt, én pedig készítettem hozzá túrós tésztát baconnal...ebéd után mondta, hogy öltözzek, elmegyünk csavarogni egyet...mivel ragyogó napsütés volt és most kivételesen a szél sem fújt jól esett nagyon:)

Marika, dehogynem jutsz messzire...egy könyv által világokat lehet utazni...én is nagyon szeretek olvasni...még anno a papám miatt ragadt rám, Ő is nagyon sokat olvasott...sokat voltam náluk, és soha nem felejtem el, hogy délután leült a világos előszobába, ahol az íróasztala volt mindig az aktuális könyvével és olvasott...amikor már tudtam olvasni, akkor odaülhettem mellé és olvashattam az én kis könyvemet mellette...persze szigorúan csöndbe kellett lenni...hjaj nagyon kellemes emlék ez nekem...ha ránézek a könyvespolcra a szemem önkéntelenül is azokra a könyvekre vándorol, amik a papámról maradtak rám. A mamámtól is van emlékem...a konyhában egy kétágú húsvilla....nekem a legértékesebb az egész konyhában...

Mimi, ne bosszankodj Valdemár miatt...nekem sem sikerült valahogy, pedig a muszklissal eddig jó eredményeket értem el..most a 3. körben sehogyan sem tudtam eltalálni a ritmust...ezért a sok 2 és 5 pont után úgy döntöttem, hogy elengedem, talán legközelebbre jobb lesz a beállítás. Gratulálok annak akinek sikerült pontot gyűjtenie, ügyesek voltatok.

Gyöngyi...jaj mennyi-mennyi finomság, nagyon ügyes voltál...nagyon guszták az ételek és biztosan nagyon finomak is voltak:) A vendégek biztosan nagyon elégedettek voltak:)

Szia:)

Remélem jól sikerült végül a sétád, ha felétek is olyan szép idő volt, akkor biztosan:)

Lujza, a férjem mindig azt mondja, hogy ilyenkor téli üzemmód van...mi is kicsit lustábban működünk...de nemsokára jön a tavasz és akkor majd a rügyezéssel beindulunk mi is...xD

Most mennem kell, mert be kell dagasztanom...vacsorára a család holmi sonkás és kolbászos csónakot rendelt...aztán meg két napja itt kiabál segítségért egy ruháskosár, hogy nem lát ki a mosott ruhák alól...ki kellene szabadítanom még azt is...

Technics11986, mimi, -ágianyu33- és 6 más kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó reggelt mindenkinek!

Az elmúlt majdnem egy hetet önkéntes száműzetésben töltöttem. Nem jöttem rá, hogyan lehet elfogadhatóan játszani itt, úgy, hogy ne kelljen ki-be lépegetnem, ha bármit is akarok csinálni a birtokon. Amíg nem jöttem rá, addig távol tartottam magamat. Most sem vagyok, mert nem lettem okosabb, de megpróbáltam, hátha sikerül az, amit el kell végezni. Szerencsém volt, ma sikerült minden. Eddig. A többit majd ez után.

Az a téli üzemmód nekem is ismerős, csak az a bibi, hogy nálam AZ télen-nyáron jól működik. Nem kell bevárnom a sötétség korszakának eljövetelét. A legnagyobb nyári verőfényben is rám tud törni a lustaság. Megtalál az a piszok! :wuerg:

Süteménnyel a feleségem foglalkozzon! Én majd holnap vagy holnapután megyek ki a konyhába, krumplis lángost fogok csinálni, mert úgy éreztem, most jött el az ideje. Régen ettem, rám fér egy könnyed, zsírtól, olajtól csepegő kalóriabomba. Az én alakomnak CSAK ez hiányzik. (Meg a fogyókúra.) A levest nem tudom, mi lesz hozzá, azt találja ki a feleségem! Tegnap este fogyott el az utolsó két kocka az almás pitéből. A gyöngyöm fogyasztotta el, nekem nem vásott rá a fogam. A lángost követő napra meg székelykáposztát terveztem be. Erről még csak én tudok, a feleségem nem. Szóval az a káposzta még nem biztos, ahhoz feleségemnek is lesz egy-két szava. Pedig nem is kotnyeles a szentem.

Irány a konyha, cél a kávé főzése. Nem is cél, feladat. A nemes feladat. Kivételesen most sötét lötty kell nekem is, nem olyan hófehér, mint a lelkem.

Szép napos napot mindenkinek!

Technics11986, Bonnbonn, mimi és 2 más kedveli ezt.
  8. Koppi

Szia !

Nálunk kifehéredtek a tetők cserepei. Az este esővel kezdett, eddigre átváltott hózásba.
    +1 fok van..és fúúúj a szél.
    Túl a reggeli kávén, öltözök és megyek a gumijavítóba...:)

Technics11986, Bonnbonn, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  9. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szép jó reggelt!
    Köszi, azt is, hogy leírtad mire figyeljek. Sejtettem, hogy kekszes, ezért kérdeztem rá.:) Remélem nem fog ki rajtam.
    Megnéztem a képeket. Mintha valahol írtad volna, 10 kilót le kéne dobnod. Hát én nem látom, hogy kéne. Persze te tudod, mi kell ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben. Én fogytam az utóbbi félévben, de nem látványos a siker, van még bőven tartalékom.:(
    Szeretem a mit főzök irományokat. Eszembe juttatok fincsi kajákat, amiket rég készítettem.
    Lángost én csak kefirest szoktam sütni, de az is jó rég volt. Talán a süssük ki bő olajban rész miatt, majd megpróbálom mikróban, ha a rántott hús megy, akár ez is.
    Megyek dolgozni, estig el van a bírtok nélkülem.

10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Csak gyorsan befutottam, mert a tesómat viszem szemészetre. Még tavaly novemberben kaptuk a protekciós időpontot.Mindig tudtam, hogy a szemészek nyugodt, komótos emberek, de hogy ennyire?? Ez még engem is meglepett. Az hogy én szintén novemberben megigényelt érsebészeti vizsgálatomra február végére kaptam időpontot, azt megértem, mert csak egy érsebész van Egerszegen, igaz, hogy az nagyon jó, de már ő is külföldre készül. Már kétszer visszakönyörögte a vezetőség.Megjegyzem az apja is érsebész volt, vele még dolgoztam anno...
    Most megyek szépítkezni, mert egy időpont a mai világban nagy kincs, meg kell becsülni.
    Tihamér! Jó hogy bejöttél, már hiányoztál a szaknévsorból:) Az a lángos jól hangzik. a héten én is be fogom iktatni a menübe.
    Ursa! Még kefires lángost nem csináltam, de majd utána nézek a neten. Én újabban a kenyérbe rakok kefirt, meg egy kis főtt krumplit, nagyon finom lesz tőle.
    Nálunk süt a nap,a teraszon mínusz 3 fokot mutat a hőmérő. Kellemes téli idő:):)
    Legyen szép napotok:Lujza

11. Koppi

Szia !
    Itt, a keleti részen szakad a hó. Hol kisebb, hol nagyobb pelyhekben.
    Túl vagyok a javításon és nem is került sokba. Tokkal vonóval 3000 ből megúsztam, de úgy, hogy a mester vissza is szerelte a tartalék gumit.
    Most patika látogatás van előirányozva.../ ez többe fog kerülni... ;):(
    Nekem tavaly megcsinálták a jobb szemem, ami rosszabb volt mint a bal.
    Ha vége lenne ennek a mizériának sor kerülne a balra is. Remélem mielőbb..:)(Bár egyelőre kevés esélyt látok rá, hogy hamarosan....)

Utoljára szerkesztett: 30.1.21
  12. mimi

mimi Fórum elő legendája

Sziasztok Épek!
    Ma nekem is rizseshús lesz a húsleves után. :) Levesből még holnapra is lesz, majd a főtt húshoz egy kis fokhagymaszószt rittyentek.
    Tepsiben nem próbáltad? Nekem a rántott hús finom lett. Igaz, lángost csak magamért nem sütök, nem érdemes. :music:

Nekem majd nyáron kell időpontokat kérni, hogy ősszel (lehetőleg) be tudjam tartani a cukros és reumás időpontokat, akkor járnak le az engedélyek a gyógyszerhez.
    A szemész szerint semmi baja a szememnek - hála Istennek!

13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Nemrég jöttem meg a patikából. Én is többet fizettem, mint amennyibe a gumi javítása került Koppinak.
    Ha már gumi.... A gumi folytonossági hiánya miatt, ha a kocsinak kis kocsija lesz, az az unoka játéka lesz vagy a papáé? ;)
    Ma reggel adtam fel az unokámnak, unokánknak csomagot. A postás kisasszony kérdésére, miszerint ráérős vagy sürgősségi legyen a csomag, természetesen csakis sürgősségi az elfogadható, mert a világ legjobb nője várja a mamától és a papától a kardigánt, amit a mama kötött NEKI és az Ő játékát. Nem lehet megvárakoztatni egy három és fél éves tündérkét. Ha ajándék, akkor MOST, de sokkal jobb lenne, ha már TEGNAP odaért volna.

Szemem nekem sem a legjobb. Olyan, mint a sasé. Nem olyan éles, olyan csipás. Azt sem tudom, hogy lehet-e, meg érdemes-e javítani rajta műtéttel. Én messzire is szemüveggel nézek, közelre nem kellene, ha elég hosszú lenne a karom. De nem az, rövid. Ezért köll az a pápaszem. Az egyik +4 a másik +4,25 dioptriás volt hat évvel ezelőtt. Nem jellemző, hogy a látás javul, a romlás a megszokott. Arra felhívják az ember figyelmét, hogy szemüveget ne a diszkontokban, a hiper-szuper marketokban vásároljon, hanem az optikus szakembernél, mert ha nem jó a beállítás, az ront s szemen. Ez igaz, de. De! A szemtengelyt, szemek távolságát ugyan a szemész szakorvos megméri, ráírja a papírra, ami alapján az optikus vagy annak tartott egyén elkészíti, elkészítteti az én szemüvegemet. Ettől függetlenül mégsem lesz jó az a szemüveg NEKEM! Tudom. Hiába adják meg pontosan milliméterre a szemek központjainak a távolságát, ha AZT, hogy az ÉN két fülem milyen magasan van odaragasztva az én fejemre, azt nem adják meg. Pedig az egyik fülem feljebb van "tűzve", mint a másik. Ebből kifolyólag a pápaszem bizony csálén áll rajtam, nincs központosítva a két szemem középpontjához a szemüveg központja. És EZ a csáléság nem rontja a szememet? Dehogynem! De ez nem számít, ettől még romolhat az a két szem. Hiába perkálok le százezer forintnál többet egy szemüvegre a látszerésznél, nem lesz jobb, mint a 2-3-4000 forintos bárhol kapható. Csak drágább. Ha fodrászt váltok, mindig fel kell hívnom a figyelmét arra, hogy NE a fülem aljához vagy a tetejéhez akarja igazítani a "pajesz" magasságát, mert az ÚGY nem lesz jó. Inkább saccolja meg szemmel a középvonalat, az jobban fog kinézni. Mármint ÉN fogok jobban kinézni. El kell mondanom, hogy látja, nincs egyforma magasságban a két csacsifül. Tééényleg, jön a szokott válasz. Még a füleim sem átlagosak. Hát még az, ami a fülek között van, illetve ami NINCS!

A nap erőlködik, de hőség most nem jellemző. Ellenben az ízületeim nem szeretik a hőmérséklet fel-le mászkálást ilyen gyorsan. Jelzik is nekem. Én meg próba szerencse alapon itt is kenegetem magam, meg ott is kenegetem magam. Addig, míg a feleségem nem ken meg, vagy a pap nem adja fel az utolsó kenetet. Na az lenne a legrosszabb megoldás. Inkább az asszony kenegessen, de mértékkel, ne sodrófával.

Szép napos napot gazdák!

14. Samborg

Samborg Fórum félistene

15. suba_klara

suba_klara Fórumőrült

Sziasztok!

Most értem haza az orvostól,hugommal voltam ő vitt el. Megkérdezte az orvos,hogy mikor akarok menni dolgozni. Mert nem indokolt a további táppénz..Nem is tudom,én nem vagyok orvos,sőt nem is értek a betegségekhez,de mélyvénás trombózist állapítottak meg és 1 hét itthonlét után nem indokolt,hogy tovább maradjak..érdekes. Alig gyalogoltam,de a bokám a duplájára dagadt,le is fotóztam,majd pénteken megmuatom neki. Mert "engedélyezte" hogy péntekig itthon maradjak.

Éjjel nagyon esett az eső,fenn voltam hajnal 2-ig mert nem tudtam aludni,reggel meg hófúvásra ébredtem,most meg 100 ágra süt a Nap. Jó idő van az ember szinte kinn tevékenykedne.

Az eventtel már tegnap előtt kész lettem. :)
    Az ebéd megvan,mert házhoz hozták. Így marad a pihenés.

Köszönöm a linket,de azt se tudom mi az a Wolf és hogy hol keressem.

Technics11986, Bonnbonn, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! megjöttünk a szemésztől, aki megállapította, hogy nincs nagy baj, az oxigénhiány okozta az átmeneti látásromlást (nesze neked hülye egészségügyi, erre nem gondoltam). Egy kis maradandó károsodás fenn maradt, de nem vészes, beavatkozást nem igényel. Most a tesó elvonult aludni, mert elnyomta az a rengeteg csepp, amit a szemébe ersztettek.
    A gyerekek közben sütöttek palacsintát, már csak a halacska és a kenyér sütés van hátra.A halacska ma liszt-tejföl-zsemlyemorzsa bundát kap, mert a lányom kiváncsi az eredményre.
    Én most balra el, ment munnnka van. Később jövök:Lujza

17. Koppi

18. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Sziasztok !

Danikám, nem jól tudod, mert a Fórumos neve a Wolf a farmos neve pedig (WP)Glopers, oda lehet írni neki.
    Nekem is Ő nézte át a két gépemet, és állítgatott rajta ezt-azt, azóta szuperül megy.
    A laptopon, kényelmi szempont miatt a Kliensen játszom, de ha úgy alakul az asztali gépen Chromon megy az Unity

19. mimi

mimi Fórum elő legendája

Jó hogy jöttél, megint mosolyosra sikerült amit írtál. :)
    Köszi. :)
    Nem mi, hanem ki.
    Wolf nevű gazdatársunk, aki sokat segít, csinált egy hivatalos rajongói oldalt.
    farmgazdak.hu
    ha oda töltöd a képet és onnan hozod a linket, biztos maradhat. Amit adtam linket, az már a te banneredé.
    Enyémet is átnézte, azt mondta jó, de a tapasztalat az, hogy mégse.

Technics11986, suba_klara, Samborg és 4 más kedveli ezt.
  20. zsona416

zsona416 Fórum bárója

Sziasztok:)

Tegnap este 9 körül nálunk is elkezdett szakadni a hó, ma hideg volt ugyan, de sütött a napocska, így a hó elolvadt...egy-egy fűcsomón látszik csak a nyoma...ma főznöm nem kellett, maradt még tegnapról elég.
    Megyek kipakolom a fáimat a következő eventig had szaporodjanak.

Technics11986, suba_klara, mimi és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.