Üzlet és ajándék

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: városicsirke, témanyitás ideje: 6.11.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. városicsirke

városicsirke Utánpótlás-írogató

Nagyon jó ez az üzlet és ajándék mini event, de nagyon nehéz ajánlatokat keresni, megtalálni azt amire szükségünk van azért cserébe ami nekünk fölösbe van. Az lenne az ötletem, hogy amikor felajánlunk egy meglévő tárgyunkat (pl. denevérbarlangot) akkor ne csak egy valamiért cserébe lehessen az ajánlatot kirakni, hanem több dolgot lehessen érte kérni. Ezt úgy értem hogy felajánlom a felesleges denevér barlangomat és kérek érte vagy kutyaólat vagy gesztenyefát vagy tyúkólat, stb. és akinek van a kért dolgok közül valamije akkor ő kiválasztja hogy pl. neki gesztenyefája van és azt elcseréli velem a denevérbarlangra. Lehetne ezt úgy is hogy lenne egy maximum (mondjuk 5 db). Illetve a keresést is lehetne úgy hogy lenne egy keresősáv ahova be kéne írni hogy mit keresek és akkor csak azokat a felajánlásokat hozná ki, illetve a fordítottja, hogy beírom azt amim nekem van és el akarom cserélni, és azokat az ajánlatokat hozná ki amikért cserébe pl. denevérbarlangot kérnek. Szerintem így sokkal könnyebb lenne keresgélni, mivel valószínűleg aki nézelődik az ajánlatok közül, az tudja azt hogy mit szeretne kapni, vagy azt hogy mije van és így csak azokat a hírdetéseket kéne átbogarászni, ami valóban érinti is az embert.

2. TeremtŐ

TeremtŐ Fórum nagymestere

Sziasztok
    Teljesen egyetértek városicsirkével ! Korábban már megfogalmaztam és le is írtam azt már,mivel lehet egyszerűbben fogalmazott ezért is érthetőbb így talán már meg is hallgattatik végre.Kiegészíteném avval
    1.- Lehetne a mostani 5db ismeretlen cserepartner helyett 10-15db is a cserefelületen
    (Borzasztó,hogy a görgővel is vacakolni kell mikor keresgélünk,az oldal lapozgatásról nem is beszélve)!
    2. Képernyőméret váltáskor arányosan nőne a lista mérete és bővülne a cseretárgyak száma is.
    3. Az sem lenne hátrány ha legalább abc sorrendben lenne vagy kínálat,vagy kereslet oldalról nézve mikor melyiket használja épp bárki.
    Nem tudom mennyire lehet ezt kivitelezni,de nagyon sokat segítenének vele illetve fokozódna vele a hajlam a használatára és így a játék is még népszerűbb is lehetne.A mostani megoldás régóta nagyon lehangoló és körülményes.Én jó néven venném ha az újabbnál-újabb ól fejlesztések közben erre mihamarabb szakítanának időt. HAJRÁ Programfejlesztők !!!
    Ui: Javasolnám a hasonlóan értékes tárgyak meghirdetésének beszüntetését cserenapkor ! Ezekkel a hirdetésekkel is csak az oldalszám nő - teljesen feleslegesen
    Köszi a figyelmet

Utoljára szerkesztett: 9.11.15
  3. mikitanagyi

mikitanagyi Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Nekem is volna egy javaslatom. Ne csak a pajtában lévő tárgyakat/ólakat/fákat lehessen cserélni, hanem azokat is, amik ki vannak rakva bármelyik farm-területre. Esetleg figyelmeztetést kapnánk a rendszertől, hogy a tárgy ki van helyezve.
    A keresésnél - ha véletlenül rátalálok valami jó ajánlatra - vissza kell mennem a farmomra, leszedni a tárgyat, és újra keresni ....
    Ha nem akarom ezt a tortúrát, akkor a csere előtt mindent le kellene szednem, ezt pedig nem szívesen vállalnám.

(SunshineFarm), Mag-Anya, teke0411 és 5 más kedveli ezt.
  4. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Alapvetően egyetértek az előttem szólókkal. A cserenap szinte mindenki kedvence, de a nagyon várt alkalom hamar átvált bosszúságba, mert a csereléghajó igen kevéssé felhasználóbarát.
    A léghajós csere problémái a következők (le fogok írni olyanokat is, miket már írtak, hiszen ezek nekem is piszkálják a csőrömet):

1. Léptetnem is kell, és görgetnem is ahhoz, hogy a listát végigolvashassam. A kettőből az egyik felesleges! Illetve ha már így van, legyen a lista hosszabb, legalább 20, de inkább 50 tételes.

2. Ha találok egy cserét, de a tárgy nem a pajtámban van, akkor kilépés -> leszedés -> visszalépés -> és újra meg kell keresnem a kinézett cserét. Ha még megvan. Ahhoz hogy egy előnyös cserére gyorsabban lecsaphassunk,
    a) jó lenne, ha vagy be lehetne venni a kitett tárgyat is közvetlenül a csereablakban, vagy legalább
    b) oda tenne vissza a rendszer, ahonnan kiléptem (mint a paszulyon, csak ott éppen ez a bosszantó...), és emellett
    c) lehetőségem lenne lefoglalni az adott csereajánlatot egy nyomógombbal egy rövid időre, pl. 5 percre; ez elég a ki- és visszalépéshez; illetve
    d) az is megoldás lehetne, ha a nekem tetsző csereajánlatokat kijelölhetném egy kedvencek listába, ahol könnyen megtalálom (persze csak ha még létezik).

3. A lista tele van "spammelve" irreális, "almafát adok Páncél Panniért" típusú csereajánlatokkal. Ezért a végignézése bosszantó, hosszadalmas - én az első 10-20 ablak után inkább ott is hagyom. Ennek sokféle megoldása lehetne, néhányat ideírok, ami hirtelen az eszembe jut:
    a) Több kategóriát kellene választhatóvá tenni. Pl. a Fák kategóriát meg lehetne bontani Farmos normál fák, Farmos titokfák, Baha normál fák és Baha titokfák részekre (és a többit is hasonlóan). Így ha engem nem érdekel a felajánlott almafa, el tudom kerülni.
    b) Egy választókapcsolóval el lehetne rejteni azokat a tárgyakat, amelyek a játékban aktuálisan CSP-ért megvásárolhatók (alap és XL-es /nem titok-/fák; alap, sárga és retro+ /ami még játékban van/ ólak; kitehetők, mint a víztartály vagy a juhászkutya).
    c) Egyszerűen ki kell zárni a csere lehetőségéből a CSP-ért is megvehető tárgyakat (csak a cseréből, az ajándékozásból nem!). Persze lehet - főleg kis farmok esetén - létjogosultsága az ilyen tárgyak cseréjének, de erre megoldás lehet, ha
    c1) Egy CSP-ért megvehető tárgy felajánlásakor csak szintén CSP-ért megvehető tárgyat jelölhessek ki cseretárgy gyanánt; vagy
    c2) egy külön alkalommal lebonyolított speciális cserenap, amikor viszont kizárólag az ilyen tárgyak cseréje lehetséges (egyszer volt is ilyen).
    c3) Az előbbi pontot továbbgondolva megrendezhetőek lehetnének speciális cserenapok, például titokfa akcióhoz kötötten titokfa-cserenap, amikor csak titokfák (vagy csak fák) cserélhetőek egymással - szerintem népszerű lenne.

4. Nincs keresési lehetőség! Szerintem a legtöbben nem egyszerűen valami klassz cserére vágynak, hanem szeretnének egy adott tárgyat megszerezni, esetleg egy megunt értékes tárgyért szeretnének minél jobb ajánlatot kapni. Erre megoldás lehetne,
    a) ha nem csak kategória, hanem bármely tárgy kiválasztható lenne akár a Keres, akár a Kínál oldalon, vagy
    b) legalább a lista rendezve lenne a tárgyak neve szerint.

5. Egyféle dologért csak egyféle cserélhető. Ennek kiküszöbölése viszi a játékosokat az ajándékozás lehetőség csereként való alkalmazására, ami viszont bizalmi kérdés... És ugyebár ott a pushing is...
    Itt megoldás lehetne a léghajón egy negyedik lehetőség; nevezzük mondjuk Közvetlen cserének. Ha két játékos előzőleg megegyezik egy cserében, akkor ezen a felületen lehetne lebonyolítani azt. Legyen az előre lebeszélt csere például a következő: A játékos felajánl 5 cukorfát és 3 XXL sófát, cserébe B-től kér egy Páncél Pannit és egy piros kutyaólat.
    Megbeszélés szerint valamelyikük, pl. A indítja a cserét. Belép a Közvetlen csere felületére, ahol egy kettéosztott ablak fogadja a két játékosnak megfelelően. Itt feltölti a saját cseretárgyait a pajtából. Erre mondjuk 3 ablakocska áll a rendelkezésére, amelybe legfeljebb 3 féle tárgy tehető, mindegyikből tetszőleges mennyiség. Beállítja tehát az első ablakban az 5 cukorfát, majd a másodikban a 3 XXL sófát.
    Az ablak másik felében kiválasztja a cserepartnert (barátlistából), majd beállítja szintén három lehetséges ablakocskában a cserébe várt tárgyakat (tehát az elsőbe a Pannit és a másodikba az ólat). Ezzel kész is, kattint a zöld gombra, amire a rendszer levon tőle megfelelő számú engedélyt (jelen esetben 8-at), és kiveszi a pajtából a kijelölt tárgyakat; illetve elküld egy üzenetet a cserepartnernek, vagyis B-nek. (Javaslom, hogy a Közvetlen cserekor az ajándékozási és a csereengedély egyaránt használható lehessen.)
    B megkapja az üzenetet, belép ő is erre a felületre, ahol egyrészt ellenőrizheti, hogy A korrekten vitte-e fel a csere tárgyait, másrészt a rendszer ellenőrzi, hogy az A által felvitt tárgyak tényleg megtalálhatóak-e B pajtájában. Ha ez teljesül, akkor B is kattint a megfelelő gombra, tőle is levonódik a megfelelő számú engedély, és a cserét a rendszer végrehajtja. Ha valami nincs rendben, B elutasíthatja a cserét, és akkor tárgy, engedély visszakerül tulajdonosához, és a csere nem jött létre.
    Egyidejűleg csak egy csere bonyolítható, a le nem okézott csereajánlat egy adott idő (pl. fél vagy egy nap) elteltével törlődik. Célszerű tehát egyeztetett időpontban elvégezni (amúgy is...), amikor mindkét partner egyidejűleg gépnél van.
    A léghajós cseréhez hasonlóan a közvetlen csereajánlat is érvényét veszti a cserenap végeztével.
    Ez a javasoltak szerint megoldva ellenőrizhető és biztonságos. Nincs csalás, nem kell farmfotó, megszűnik a bosszankodás, ha nem azt kapok, amit szerettem volna. A cseréhez az kell, hogy mindkét játékos odakészítse a tárgyait a pajtába, és mindketten leokézzák. Ennyi. Ráadásul szerintem a programozása sem bonyolult, semmi olyan nincs benne, ami a játékban ne fordulna elő; alig különbözik a megvalósítása a jelenlegi cseréétől.
    Persze fennáll a veszélye a kéretlen csereajánlatoknak, de ezt szankciókkal meg lehetne akadályozni: pl. B-nek az elutasítás mellett lehetősége lenne megnyomni az "Elutasítás kéretlen csere miatt" gombot. Ekkor pl. 3 kéretlen csere után A kizárható lenne a további cserékből.

6. Nem probléma, hanem továbbfejlesztési javaslat: ha a léghajós cserekor olyan csereajánlatot teszek ki, amelynek a fordítottja már szerepel a listában, akkor a rendszer összehozhatna az illetővel, automatikusan felajánlva a már kint lévő csereajánlat alkalmazását. Ez nem csak kényelmes lenne, de ezzel is csökkenne a lista hossza. Ja, és ezzel a módszerrel kvázi keresni is lehetne az ajánlatok között... Mert az hiányzik a legjobban...

Végezetül a -szerintem - két legfontosabbat külön is kiemelem:
    1. Rendezett, és esetleg szűkített listákban való keresgélés lehetősége.
    2. Irreális csereajánlatok kizárásának lehetősége.

Köszönöm, ha elolvassátok és továbbítjátok.

Utoljára szerkesztett: 10.11.15
  5. Bipné

Bipné Fórum nagymestere

Egyetértekde már nen is nagyon lehet cserélni hiszen olyanokat kérneek amit lehetetlen megszerezni,na meg hihetelen amiket kérnek .Például teknős lakért 2 esetleg 3 rósza színű ólakat, vagy kész felhősorokat .Ami a saját felhőnkre kell.

6. réka20020725

réka20020725 Fórum-zöldfülű

Ezzel egyáltalán nem értek egyet,én mielőtt kezdődik a csereprogram, direkt odaszögelem azt, amit semmiképpen nem akarok cserélni, mert van rá eset, hogy lapozgatva az oldalakat rátalálok valamire, és átgondolatlanul elcserélem a kért dologra, holott előtte eldöntöttem, hogy azt nem adom. A kergés kitehetőkért valóban néha ki kell lépni, azt én sem szeretem, de megjegyzem nagyjából melyik oldal, és visszatalálok.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.