Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. AnkaFD

  AnkaFD Fórumprofi

  100 nap múlva jelentkezem. :inlove:
  Baby! Hol jársz? ;)
   
  gaboores és HéricsBáró kedveli ezt.
 2. z2856

  z2856 Fórumprofi

  Szia,

  köszi a tanácsot és hogy válasza méltattál ;)

  A rúnákat már kiváltottam korábban, a folytonos üzemmódnak meg közbe szólt, hogy elfogyott a cukor-só. Pedig, ha nincs event, akkor még cukor-só fák is vannak kint. Szóval maradt az, hogy termékkel kell felvinnem őket a tetőig :)
  A Pinkie tényleg a legmagasabb pontszámú termék a péknél, de a lekvárfőzőnél a Húsvéti lekvár és A törzsfőnök lekvárja adja a legtöbb pontot (270 tp/db), úgyhogy fosztogattam a piacot 8) Most várnom kell, amíg megnyugszik újra, de pár napra való fejlesztendő árut beszereztem ;) Lehet, hogy nekiállok kiszámítani, hogy hány nap van a céligxD

  Addig is jó munkát:

  z2856
   
  barbi021951, g.bella és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 3. jozseftanko79

  jozseftanko79 Aktív író

  kicsit azert dicsekednék is lehet hogy soknak régota megvan de sikerült kivátanom a kincses szigetet aminek most meg jobban örülök hogy jön a fejlesztes mert igy hogy kitudom tenni a kitehetöket ket naponta szintet tudok lépni es lessz miböl kiváltani az ujj dolgokat .igazz közzel 8 milliomba került mert nem termeltem csak megvettem ami kellett de a sok munkának meg van meg egy gyümölcse kitartás azoknak akik meg nem szerezték meg de egyszer megjön es akkor sok örömet okoz majd szép napot mindenkinek
   
  barbi021951, gaboores, patakvera és 6 más kedveli ezt.
 4. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia! Gratulálok neked:), valamikor régen én is ilyen örömöt éreztem, amikor lépésről lépésre meglett:)
  Köszönöm, igazatok van, idevaló :)
   
  Utoljára szerkesztett: 15.4.16
 5. nemzsu

  nemzsu Fórum ezredese

  Sziasztok!
  Az aláírásomban frissítettem a leltár táblázatot. Az új bahás fák, növények, a friss titokfák, titokállatok és a tenyésztett egerek is szerepelnek benne.
  A linkre kattintva megjelenik a táblázat. Letöltés után mindenki kitöltheti a saját adataival.
   
  barbi021951, Sali~*.*, genka53 és 19 más kedveli ezt.
 6. -frenk007-

  -frenk007- Utánpótlás-írogató

  Sziasztok :) Tanácsot szeretnék kérni,hogyan tudna gyorsabban fejlődni a bahamama szigetem??89.szinten van,eddig semmi különleges technikát nem csináltam rajta,csak vetek,aratok meg gazdaköri plusz TP-k. Köszi :)
   
 7. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Eljött az ideje, hogy én is közzétegyem a saját érésidős tábláimat. Ezt azóta szeretném, hogy korábban írtam ide egy hsz-t az érésidők pontos kiszámolásáról (nem linkelem be, mert már kissé elavult). Én már elég régóta használom ezeket, és mostanra kipofoztam, írtam hozzá sok-sok ismertetőt (nem ugyanaz, ha magamnak csinálok valamit, mint ha másoknak).
  Rylee, Tamás és mások táblázatai nagyon jók, gyorsan kikereshető belőlük bármi, nyomtatható, vagyis állandóan előttem lehet. De van egy hiányuk - amiről persze nem ők tehetnek -, hogy ha minden bónusz minden kombinációját fel szeretnénk tüntetni, több száz oszlop kellene, és akkor még nem is beszéltünk a nemesítésről. Márpedig én maximalista vagyok, ezért más úton indultam el. Nálam egyszerre egyetlen növény vagy állat látható, de annak az érésideje a bónuszok tetszőleges kombinációjában megjeleníthető. A rúnákat, termékeket, felhőket, érésgyorsítókat jelölőnégyzetek segítségével lehet beállítani.
  A tábla tartalmazza az összes növény érésidőre ható nemesítésbónuszát, és képes azokat is figyelembe venni az érésidő kiszámításánál. Van benne egy lap, amelyen mindenki beírhatja, milyen nemesítése van már meg, és az meg fog jelenni a táblázatban egy pipa formájában.
  A táblák tartalmaznak egy általam sokat használt, fordított táblázatot is: beállítható egy időpont, amikor aratni szeretnék, és ahhoz megadja a tábla a lehető leghosszabb érésidejű növényeket (ólakat), megint csak a bónuszok tetszőleges kombinációjával.
  A táblák már tartalmazzák a ma indult Bahás fejlesztés növényeit, fáit és állatát.
  Lehetőségem szerint fogom frissíteni, ahogy változás lesz (pl. egy új titokállat játékba kerülésekor). és a tábla megtalálható lesz mindenkor az aláírásomban is.
  A linkre kattintva a munkafüzet egyből letöltődik. Vannak benne ugyan vezérlőelemek (jelölőnégyzetek, listák, választókapcsolók), de MAKRÓ NINCS BENNE, tehát vírust nem tartalmaz.

  Használjátok egészséggel, remélem legalább annyi hasznát veszitek, mint én.

  2016-04-22: A tábla átesett egy kisebb hibajavításon, és belekerültek az új neon ólak adatai is.
  2016-05-07: Bekerültek az új bahás titokólak adatai, valamint lehetőség van a növények szűrésére csak virág vagy zöldség kategóriára; ezzel segítve a virágos és a madárijesztős felhők kihasználását.
  2016-05-27: Bekerült a két új teliholdas növény érésideje
  2016-06-18: Bekerültek a színes békaólak adatai, a Kalózpapagáj hajó hatása, valamint javításra került néhány hiba a nemesítések adataiban (pl. póréhagyma)
  2016-06-22: Javítottam a fák érésidejét, amikor volt alkalmam tesztelni a Kalózpapagáj hajó hatását.
  2016-08-02: Bekerültek a színes sasólak, valamint az eddig véletlenül kimaradt jávorszarvas színpad adatai; illetve kibővítettem a 7 órás eventnövényekkel.
  2016-11-02: bekerült egy szintszűrő és a turmix hatásával is lehet már számolni.
  2016-11-22: Az optimális érésidejű növény keresésénél a meglévő nemesítések figyelembe vétele. Ezzel a tábla teljessé vált.
  2016-12-09: Bekerültek az új, 133-as szint feletti növények.
  2017-03-16: Beletettem a Bahás frissítés újdonságait, valamint a december óta játékba került növények, ólak és fák adatait.
  2017-04-27: Bekerültek az új, 175-190 szint közötti növények adatai
  2017-10-18: Bekerültek Bahás és teliholdas újdonságok (az új, ólakra ható éréscsökkentő termékek is), minden tábla szűrőt kapott, hogy könnyebb legyen a listákból választani
  2018-03-08: Bekerült az összes újdonság, és a Karneválkirálynő felhősor hatása. Elkészült a tábla LibreOffice-os verziója, bár egyelőre csak a növényekkel.
  2018-04-13: Belekerült az összes farmos növény nemesítésbónusza.
  2018-05-20: Bekerült a "Fafellendülés" rúna, a Neonfényes ólak 7 felhősor és a Neon dekorok hatása. A Libre verzió nem frissül ezúttal.
  2018-12-04: Új tábla készült, benne van minden, ami eddig az érésidővel kapcsolatban bekerült a játékba. Ebből egyelőre sem xls, sem ods verzió nincsen!
  2019-04-28: Az állatoknál lehetőség van óltípus szerinti szűrésre; a Farmos találati listában megadható a bónuszrekeszek száma; bekerült a Virágeső dekor; és persze minden növény, fa vagy ól, ami az előző verzió óta a játékba került. Kijavítottam a néhány felhő és termék együttes hatásakor jelentkező számolási hibát. A Libre Office verzióba bekerült az állatos tábla.
  2019-08-02: Egy csomó új bónusz; új állatok, növények és fák; némi hibajavítás.
  2020-01-08: Bekerültek a 200. szint feletti növények nemesítései. Belekerült néhány új időbónuszos felhősor. A tábla már kezeli a Turbó terményes ólak akciót. És természetesen benne van az összes új állat, növény és fa.
  2020-06-30: Néhány új bónuszos felhő, és persze az új növények / állatok / fák.
  2020-10-07: Néhány új bónusz, és persze az új növények / állatok / fák. Ideiglenesen a Perec szezon dekorja is benne van.


  Letöltés

  Azok számára, akik az Excel 2003-as, vagy régebbi verzióját használják, itt egy konvertált verzió. Ez nagyobb méretű, de megnyitható a régi Excelben is. Nem garantálom azonban, hogy minden teljesen hibátlanul működik benne. Látszólag rendben van, de nem kizárt a meglepetés...
  Letöltés XLS formátumban

  LibreOffice verzió (2020-01):
  Ezt a változatot azért készítettem el, mert akik nem rendelkeznek a MS Office valamelyik verziójával, azok nemigen tudták kihasználni ezt a táblát, hiába töltötték le. Ennek oka az, hogy a két program(család) kompatibilitása elég rossz. Ez azért is fontos, mert az eredeti táblázatot semmilyen módon sem tudtam értelmes módon átvinni a LibreOffice-ba, sem az Excelből exportálva, sem a Calc-ban importálva; ezért ez egy teljesen újraírt táblázat! Mivel én alapvetően Excelt használok, így a tábla ezen verzióját csak Nektek csináltam, én napi használat során nem tudom tesztelni. Az Exceles tábla sok apró hibáját javítottam már ki úgy, hogy én magam észrevettem, de ennél a táblánál erre nem lesz lehetőségem.
  Mindezért azt kérem, hogy minden észrevételt, hibát, javaslatot, ami felmerül Bennetek a tábla használata során, jelezzétek Nekem, hogy javíthassam. Elég nagy méretű a munkafüzet ahhoz, hogy – minden jó szándékom és igyekezetem ellenére – ne maradjon benne hiba. Köszönöm előre is az együttműködéseteket.
  Letöltés LibreOffice Calc formátumban
  (A fájl a Libre Office jelenlegi legfrissebb stabil, 6.1-es verziójában készült. Mivel tapasztaltam nem is kevés kompatibilitási problémát a régebbi verzióval, javaslom ennek az újnak a használatát a táblához).
   
  Utoljára szerkesztett: 7.10.20
 8. mikszafarm

  mikszafarm Fórum ezredese

  Toma!
  Nagy gratula neked. Hatalmas munkád van ebben a táblázatban. Számomra teljesen logikusan van felépítve, átlátható és nagy segítség.
  Megemelem kapalom előtted.
   
  Janes56, barbi021951, fabatka és 13 más kedveli ezt.
 9. Rylee86

  Rylee86 Fórum admirálisa

  Szia! :)
  Keresem a szavakat, de az igazság az, hogy nem találom:)
  Mikor meséltél róla, nem igazán állt össze a kép, mert ilyet még szerintem nem is láttam.
  Ez fantasztikus lett:) Nagyon nagy gratula hozzá:)
   
 10. jamesua

  jamesua Fórum-zöldfülű

  Sziasztok.
  -BombadilToma- nagyon komoly a táblázat. Gratula.
  Valaki tud egy olyan táblázatot adni/mutatni amiben az ólak érési ideje és a termelt állat alapértéke van benne? Előre is köszönöm.

  Korábbi csibeszobás témához: nekem még sajnos egy csibéhez sem volt szerencsém, már kétszer is jelentkeztem mióta megjelent a játékban.
   
  -Fülemüle-70, osztrak12, Ria23 és 2 más kedveli ezt.
 11. _Cygnus_

  _Cygnus_ Fórum elő legendája

  Szia!

  Ilyenre gondoltál?

  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/Állattenyésztés-tyúk-nyúl-stb-ólak-istállók.758/

  Húha! Ez nagyszerű!:)
  Köszönöm szépen!
   
  Gio, Fenyvesi1010, -Fülemüle-70 és 7 más kedveli ezt.
 12. jamesua

  jamesua Fórum-zöldfülű

  Elnézést, kicsit pontatlanul fogalmaztam, olyan táblázat kellene ami szerkeszthető/feldolgozható.
  Megtaláltam korábban az általad belinkelt táblázatot, csak gondoltam hátha megvan valakinek emészthetőbb verzióban és nem kell a képeket szöveggé visszafordítani.
   
 13. bogisaci60

  bogisaci60 Fórum bárója

  A z ólaknál van egy egy kis gondom. A 36 órás terményeseknél (pl. a Struccászati TSZ) az érésidő az első táblázatban jó, attól függően, hogy mit használok, de az időzített aratás kiválasztásnál nem ugyanazt az érésidőt mutatja. Valamit rosszul csinálok? A többi ólnál nem néztem meg, megvárom, hogy hol hibáztam.
   
  küldj, Gio és -BombadilToma- kedveli ezt.
 14. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Nem Te hibáztál, hanem én. :cry:
  Köszönöm a jelzésedet, javítottam a hibát. Egyben frissítettem az állatok listáját, belevettem az új neon ólakat.
  Innen tölthető le
  Frissítettem az aláírásomat is, és javítottam a linket az eredeti hsz-ben is.
   
  Utoljára szerkesztett: 22.4.16
 15. bogisaci60

  bogisaci60 Fórum bárója

  Köszönöm szépen, megnyugodtam :oops:
  Nagyon köszönöm a táblázatodat, hatalmas segítségemre lesz :):):)
   
  mini76mini, ildiko44, Fenyvesi1010 és 2 más kedveli ezt.
 16. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sziasztok:)
  Mentorságom egyik legnagyobb meglepetése ért egy fél órával ezelőtt:D Képzeljétek el az egyik csibém meglepett egy termékkel:) Hát őszintén ilyet én még nem kaptam csibétől, pedig pár már kiröpült a fészekből:)
  Azt írta, hogy ő még a 40. szint alatt úgysem tudja használni, ezért inkább meglep vele engem:)
  Megírtam neki, hogy téved, tudja használni a termékeket, csak venni nem tud a piacon belőlük:)
  Természetesen viszonoztam neki egy másik termékkel:)
  Sok hasonlóan aranyos csibét kívánok nektek is:D
   
  mini76mini, osztrak12, Fatther és 11 más kedveli ezt.
 17. vm68

  vm68 Kivételes tehetség

  Sziasztok! :)
  Ma reggel ezt a levelet kaptam
  "(2016.4.22.):
  Gratulálunk! ....... felnőtt, már nem csibe többé. Te pedig egy csomó bónuszponttal gazdagodtál. Köszönet a sok munkádért!"

  Kb 30 pontot kaptam. Az lenne a csomó bónuszpont? Én kicsit többre számítottam. Ha jól emlékszem tegnap a 35. szinten kapált. Lehet hogy én emlékszem rosszul a pontjaimra.
  Köszönöm a segítséget :)
   
  osztrak12 kedveli ezt.
 18. Laboviti

  Laboviti Fórum elő legendája

  Szia!
  A felnőtté lett patronáltad utolsó szintlépése automatikusan íródott jóvá, annyi pont, mint a leírásban található.
  A "levélben" jelzett csomó bónuszpontot nem egy alkalomra érti a "rendszer", hanem a csibe fejlődési folyamatára.
   
  küldj, Fenyvesi1010, mimi és 2 más kedveli ezt.
 19. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Hello!

  Elég érdekes dolog ez a csibe-mentor dolog.4-es szintű mentor vagyok jelenleg.Egyre nehezebb,ahogy nézem.Több pont is kell,sokan csak regiznek,különféle okokból,szerintem.Ritka,aki legalább a 40-ig elviszi.Ma pl.kaptam egy 35.szintű csibét,meg is örültem neki,hogy végre újra lesz,aki kirepül tőlem.Hamar küldtem neki ajit,írtam,hogy csak a csibepont kellene nekem,küldené-e!?Jött is a válasz,ennyi volt,hogy nem :D Na mondom apja,ezt jól megkaptad!! :D
  De kitartóak vagyunk,majd eljön az 5,hamarosan,remélem. :)

  üdv.:apja
   
  Fenyvesi1010, mimi, PalMa és 13 más kedveli ezt.
 20. patakvera

  patakvera Fórum félistene

  xDxD
   
  LBetti és zsani_apja kedveli ezt.