Visszajelzés Őszi varázslat + TOP 5000 eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 24.11.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. missuzy_53

  missuzy_53 Fórum admirálisa

  Szia Ninett!
  Mert butacskak vagy pedig nem tudnak helyesen irni :D
  [​IMG]


  [​IMG]
   
  -Fülemüle-70, -W-595-, marcsi152 és 5 más kedveli ezt.
 2. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  Ez a magyar helyesírása a patisszonnak:

  upload_2020-11-26_21-1-10.png

  Bárhol, ahol egy sz-szel olvassátok, az hibás.
  Teljesen mindegy, hogy üzlet, reklámújság, vagy kertészeti magazin. :)
   
 3. eviii_mee

  eviii_mee Fórum ismerője

  Sziasztok, szép estét kívánok. Én is végeztem az eventtel, most kezdtem beadogatni a TOP-ba és egyenlőre a 321. helyen vagyok. Remélem, legalább a 3000-be bentmaradok.
   
 4. z2856

  z2856 Fórumprofi

  Figyi, egyeztess Rékuci1111-el, melyik piacon vagy, hátha tudnál neki segíteni.
   
 5. ZSUZSA21

  ZSUZSA21 Járnitanuló

  sziasztok én is bedobtam egy kis adagot,jelenleg 407 helyen vagyok nem készültem a TOP-ra csak úgy a játék kedvéért,tavaly is jól szórakoztam,lehet bent maradok az 5000-ben.Hajrá minden magyar játékosnak!!!!!HAJRÁ Rékuci!!!
   
 6. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Sziasztok kedves Játékostársak!
  Átöltöztem én is upload_2020-11-26_21-24-50.png a tiszteletetekre, akik a saját nevezésetekkel egyetemben a magyar játékosgárdát is képviselitek. :inlove:
  Őszintén drukkolok, hogy mindenki találja meg a számítását és teljesüljön a vágyálma ebben a hagyományossá vált TOP versenyben.
  Hajrá TOP -osok, hajrá magyarok! :inlove::inlove::inlove:

  Piros-fehér-zöld-szív-fórumra.png
   
 7. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Katinka szépen lassan somfordál felfele. :D Nagyon tetszik amit csinál. :)
  Az első 10-ben 7 magyar van, azért az se semmi. Hajráááá.
   
  Melan, -Fülemüle-70, -W-595- és 22 más kedveli ezt.
 8. JUCUS

  JUCUS Fórum hercege

  Hej de jót írtál, barátom.

  Savanyú a szőlő.
   
  Melan, -Fülemüle-70, mya100 és 7 más kedveli ezt.
 9. judorf

  judorf Aktív író

  Jó estét fórumlakók! Újra itt a nagy esemény. Hajrá Magyarok!!! Nagyon drukkolok minden honfitársamnak, no meg persze a Lengyeleknek is. Rékuci... rajtad a világ szeme, ügyes légy.
   
  -Fülemüle-70, mya100, csio70 és 11 más kedveli ezt.
 10. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Hát, nagyon durván nyomjátok!!! Csak nehogy a nagy riválisok a végén toljanak be annyit, amit már nem tudtok felülmúlni! Rékuci, ugye van még tartalékod, ha megszorongatnak? Kár, h. nem a 11-esen vagyok, bár csak 1Md-al tudnálak megsegíteni, de ha lehetne és ezen múlna, megtenném, a saját topom rovására is. Ahogy egyszer a VV-ben mondtam, dafke nagyon sok mindenre képes vagyok. Ha ez csak egy kicsit is visszavágás lenne - ha sikerülne - megérné. Pedig nem is ismerem nagy modinkat személyesen.
   
  Melan, -Fülemüle-70, mya100 és 11 más kedveli ezt.
 11. Fuhur

  Fuhur Fórum bárója

  Sziasztok!
  Végre láthatom magam a listán :) (még ha csak röpke időre is)! Nem készültem, csak beadtam pár dolgot, hogy érezzem az ízét, de azt hiszem, továbbra is csak a pálya széléről szurkolok!
  Hajrá, hajrá! Szurkolok nektek!
  https://farmgazdak.hu/kepfeltoltes/image/b31I
   
  Melan, -Fülemüle-70, mya100 és 21 más kedveli ezt.
 12. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Ez igen. Patisszon, vagy patiszon? De legyen inkább csillagtök.
  Szóval akkor egy kicsit mélyebben is, ha már magyar, meg helyesírás, meg izé...

  patisszon (főnév)

  Fájl:patisszon.jpg
  1. csillagtök

  Eredet [patisszon < francia: patisson (patisszon, „pástétomocska”) < paté (pástétom)]
  Megjegyzés: Elnevezését a hullámos szélű pástétomsütő edényről kapta.

  A francia nyelvben mindig az "S" z-nek ejtendő, a "SS" pedig sz-nek magánhangzók között. Legszemléletesebb példája a poisson= hal, és poison=méreg. Igaz, hogy két ss-el írják, de még véletlenül sem ejtik hosszú sz-szel. Inkább a t hosszú. Az érdekes, hogy a magyar nyelvben sem ejtik hosszú sz-szel. Legalább annyira jogos az sz-szel való írása, mint az ssz-szel.
  Szokták mondani az MTA tagok, hogy a nyelv az egy élő valami. És időnként olyan szabályokat hoznak, melytől haldoklik. De megnyugtatok mindenkit, hogy minél többször írjuk le sz-szel a patiszont, annál hamarabb fog megváltozni a helyesírása is, mert még véletlenül sem ejtjük hosszan az sz-t.
  Addig is maradjunk a csillagtöknél, mert abban legalább a "ll" jogos. És a g-t még véletlenül se hagyjuk ki belőle.
   
 13. JUCUS

  JUCUS Fórum hercege


  A francia nyelv pont annyira bosszantó, mint amennyire logikátlan. Számunkra. La sentinelle. Ami ugye őrszemet jelent. Ám az őrszem hímnemet feltételez. Viszont ez itt nőnemű. S nem "z"-nek ejtjük. A csillagtökkel azonban egyetértek.
   
 14. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Pardon!
  Ha figyelnél annyira, hogy a francia nyelvben 2 magánhangzó között az s mindig z. (Szó eleji s mindig sz.) Ez annyira igaz, hogy még szókötésekben is igaz: mes amies = barátaim (mézámi-nak ejtjük). És csak azért, mert az első szó kiejtésre magánhangzóval végződne és a következő is magán hangzóval kezdődik. (külön-külön mé és ámi a szavak kiejtése, egymás után viszont mézámi. Logikus, nem?)
  A szavak neme lehet logikátlan. Erre a német nyelvben is rengeteg példa akad. Sőt, nekik két nem sem elég, mert kell egy harmadik is, mert annyi szó nemével nem tudnak mit kezdeni. Bár a németben az S az SCH, mégis a Stadt, Stump, Stand, Stahl ... Soroljam még?
  Egyébként egy nyelv soha nem logikátlan. És főleg nem bosszantó. Minden nemzetnek hordozza a bölcsőjét, múltját, jelenét, és jövőjét.
   
  Utoljára szerkesztett: 27.11.20
 15. onagger52

  onagger52 Fórum császára

  Bocs, hogy belekotyogok!

  Nem kell elmenni messzire más nyelvekhez, elég, ha maradunk a magyarnál. Azt megtanulni a sok kivétele miatt nem magyar anyanyelvűnek nagyon nehéz. A világ legnehezebben megtanulható nyelvei közé sorolják. Mások. Nálunk egy átlagos kisgyerek is megtanulja két éves korára. Akkor nehéz? Hát ugye ... Van az eszkimó nyelv, annál például a toldalékok a szó közepére kerülnek, beágyazódnak a szóba. Azt nekünk lenne nehéz, ha épp azt kellene megtanulni. De egy inuit (eszkimó) csöppség is hamar megtanulja. Mert az az anyanyelve. Minden anyanyelv szép annak, akié.
  Nálunk itt a Szigetközben sokféle gyümölcs, zöldség van. Az almafajták között - de csak itt nevezik annak - van a belföldi. Amikor lelkes kutatók kiderítették az almafa eme furcsa elnevezést, kiderült, hogy az almafa elnevezése francia eredetű. Az eredeti belle fleur, azaz szép virágú, kiejtve nagyjából belflőr. Ez a magyarnak értelmetlen, ezért idomult a neve belföldire, mert annak már van értelme! Ez van, ezt kell szeretni! ;)xD
   
  -Fülemüle-70, -W-595-, csio70 és 17 más kedveli ezt.
 16. Miskolc666

  Miskolc666 Utánpótlás-írogató

  Gratula mindenkinek!Segíteni szeretnék!Piacaim:03-31-37-05-08-07 mindent eladok 0.10 csp-ért.Aki érdekelt írjon,csak délután leszek!Megszüntetem a farmjaim...
   
 17. Farm_Tadity_

  Farm_Tadity_ Fórum hercege

  Csak érdekesség: most néztem meg a listát, a 902 résztvevő közül összesen 197 fő magyar vesz részt eddig a TOP-ban. Azaz a játékosok több mint 1/5-e magyar. Legalábbis most reggel nézve.
   
 18. feri465

  feri465 Haladó

  Szép jó reggelt minden játékostársamnak,nagy-nagy gratula Rékucinak,s persze minden magyar játékosnak,ne feledkezzünk meg lengyel farmtársunkról aki követi Rékucit.Az előző évben szépen besétáltam a 3000-be,most esélyem sincs rá,ezért lehet hogy ki is hagyom.Hajrá magyarok!
   
  -Fülemüle-70, mya100, csio70 és 10 más kedveli ezt.
 19. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Tavaly az 500-as listán 106, az 1000-es listán 209, a 3000-es listán 623 magyar volt. Vagyis nagyjából bő 1/5 volt tavaly is. 2018-ban valamivel kevesebb (83, 176, 558 ).
   
 20. Picimaci2018

  Picimaci2018 Törzsjátékos

  Sziasztok!Szép jó reggelt!Tegnap is csodálattal adóztam a teljesítményed előtt Rékuci/akkor még 49 milliárddal/,de ma reggel leesett az állam,mikor megláttam a számokat!:DGratulálok neked!HAJRÁ,csak így tovább....remélem a helyeden maradsz!És hajrá minden indulónak!!!
  Én szerényen továbbra is a 0.-ik helyen állok egyenlőre!xD
   
  -Fülemüle-70, -W-595-, csio70 és 16 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.