Visszajelzés A Bogyóhatás - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 3.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. ho-hoboy

ho-hoboy Fórum bárója

Gratulálok:D

anci091551, icumicus, Gio és 3 más kedveli ezt.
  2. margittka66

margittka66 Aktív író

Köszönöm.Év végére volt kitűzve a cél,de hamarább sikerült.

Gio, Ivibaba54, kidmama és még 1 ember kedveli ezt.
  3. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Hát, most lelomboztatok, szárnyaim szegtétek!:wuerg::cry:
    Csocsoo, Leho, valóban: a Neon medvés ajánlatok cserenapi sasolása elmaradt a részemről, és ez valóban analóg példának hat...:oops:
    Toma, köszönöm a bónusz-együtthatások ismertetését: az alkimista termékek és a maja maszk vonatkozásában ezt még nem figyeltem meg (használatukra nem igazán volt példa a praxisomban, és ez tesztelés tekintetében is elmaradt már:oops:), és az állatos dekorok vonatkozásában is újdonság volt:) - akkor tulajdonképpen pont ez a következetes együtthatás, így akkor annyira már nem lepődök meg rajta (bár, kicsit gonoszkodva a fejlesztők irányába, akár mondhatnám azt is, hogy ezzel húztak váratlant igazán...:music:8)xD). A gondolatkísérlet további része viszont stimmel, nekem is hasonló dolgok cikáztak át az agyamon:p - leszámítva a nublonokra és az FP-re is kiterjedő részletességet... Viszont egy dologba még, úgy érzem, "belebakizhatnak"8): persze cserefaktor - mint második rosta - nélkül még nagyon messze vagyunk a nullázástól, de az Általad is vázolt, vélelmezhetően a fejlesztők fejében is kiindulópontnak tekinthető "standard gondolatmenethez" képest 15%-kal mégis csak közelebb, valójában nem 85, hanem csak 70%-nyira (minden további - pl. alkimistás - lehetőséggel most nem számolva: úgy, azt hiszem, 60 körül járunk (-- Toma?)o_O) - ugyanis az általam vázolt "trükközéssel" a mostani eventezőknek az az egy felhő az egy dekorral 46 óránként nem "vagy", hanem "és" kapcsolatba kerülhet...:music: (Hozzáteszem, ugyanerre az analógiára, visszagondolva egy korábbi relevanciára, és áttanulmányozva annak az eventek az ismertetőjét, valójában a "standard gondolatmenethez" képest "dupla ciklusidőnként" a medve-macska-egér trió esetén is 5%-kal nagyobb csökkentő hatás érhető el, vagyis csak eventes eszközökkel 1+4=5 dekor 5*5=25%-a + a felhősor 10 %-a, az Toma fentebbi számítási metódusa alapján 35% (0,65-es szorzó), és ehhez jönnek még a további összes állatra ható felhősorok és termékek hatásai - ami fejből nincs meg, mi a max., elnézést - Toma, részemről hosszasabb kutatómunkát megspórolandó, leszel szíves súgni ez ügyben...?:))

És hozzá kell tenni azt is még, hogy valójában azért, ha olyan korlátos fogyó erőforrások, mint a szupertrágya, nem is szükségeltetne hozzá, azért ugyancsak "fizetős" munkások mégis - valójában azoknak lehetne ez fenntarthatóan ingyenes megoldás, akiknek megvan a játékórás felhősor, mert azok hetente garantáltan, saját forrásból szert tesznek 1x3ó munkáskuponra, de a naponta/kétnaponta való nullpercezés valszeg még eventjutalomként kapott munkásokat hozzávéve sem lenne perspektivikusan fenntartható ingyenes játékmódban.
    Egyébként pedig - ha már tét nélkül fantáziálunk8)xD - továbbgondoltam, hogyan nézne ez ki kézi üzemmódban (Csocsoónak biztosan ismerős lesz az eszmefuttatás tárgya még a tavalyi TOP-os felkészüléses diskurzusunkról;)): gépek nélkül komforton 1 kockáról (csatnival + dinnyevarázslattal) nettó 15 termés jönne le (+ jelenleg rendelkezésre álló képességeket tekintve ehhez jöhet még esetleg a turmix átalakítása óta játékba került receptek közül, ha van olyan, ami erre a növénykategóriára hat termésbónusszal és befér a rekeszekbe, de ez fejből szintén nincs meg, elnézést:oops:), ez 330 CSP-nyi pajtaérték (KK-zás kizárva, hisz arra nincs köztes momentum), amihez 4 katt kell (nem-gyors vetés üzemmódban - azt hiszem, itt a gyorsvetés az elmozgással inkább lassítana, szóval nem teljes farmterületen, hanem inkább 1 kockán kéne csinálni, aminél a gyorsvetés a "kiállás" miatt ugye mindenképp bukóo_O; szóval duplakatt vetés, duplakatt aratás). Ha valaki (és a "rendszer" is...:)) 1 órán keresztül megszakítás nélkül tudná tartani a ciklusonkénti 1 mp-s "normát" (a "sztahanovista" áthallás NEM a véletlen műve!xD), akkor ez 1188000 CSP lenne alkalmanként, ami konzekvensen kétnaponta abszolválva - annak előfeltételezése mellett, hogy a fejlesztők részéről a belebakizás nem fut túl;), vagyis csak 46 óránként lenne elérhető az opció, viszont erre megalkuvás nélkül rácuppan egyszeri farmosunk:wuerg:8)xD -, TOP-os felkészülési ciklusonként valójában "csak" 183*1188000=217404000 CSP-nyi készlet felhalmozását eredményezné, ami az eddigi trendeket alapul véve önmagában inkább csak a TOP2000-re/TOP3000-re lenne befutó.
    Az viszont kétségtelen, hogy eventes felröpigyűjtés vonatkozásában, heti egyszeri kiaknázandósággal számolva, ez egyenértékű "felszereltséggé" válna a mamutfapark+gesztenyés felhő kombóval (sőt ütősebb is, hisz nem kéne területet foglalva kinn tartani hozzá a mamutfákat, és 96 óránkénti eléréshez képest jóval nagyobb rugalmasságot kínálna - szorultság esetén egy hatnapos event alatt 2-szer vagy akár 3-szor is bevethető módon, évente néhány ilyen különösebben indokolt alkalommal plusz munkáskupon felhasználásával vagy kivételes "manuális elszántsággal")...:)

No, elnézést Mindenkitől, akiben esetleg megalapozatlan felbuzdulásokat keltettem.:oops: Mindenesetre elfantáziálni rajta inspiratív volt, köszönöm a partnerséget benne...:p8);)

ÜDV Nektek és Mindenkinek: Pharmer

Ui. Lehónak: "A Bahán megbuknak" kitételt nem igazán értem - elvileg a leírásban az van, hogy bárhová kitehetők, kivéve a Teliholdast, és nekem speciel a Kincsesen volt, és ott működött; mindenesetre ha levesszük a bahás termőterületeket, 5 terület akkor is adott, és az - talán, akkor már az alkimista alkamatosságokat is kötelező elemként idevéve - elég is (lenne:wuerg:, elvileg és álmilag:music:8))...:)

Utoljára szerkesztett: 9.7.18
    Enyémkájé, Imi*, meszimarsi és 14 más kedveli ezt.
  4. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

A trükk valóban működhet, és a használatával az érésidő vízzel és trágyával 2:36-ra levihető (6:00 [alap] x 0,6 [dekor, felhő, alkimista termékek] x 0,8 [víz] x 09 [trágya] = 6:00 x 43,2%). Az eddigi trendekből kiindulva előbb-utóbb érkezik az egyéb növényekre is egy 10%-os érésgyorsító felhő, és akkor a 0,6 már 0,5 lehet. További faragást jelenthet majd az időben, ha a békabogyó is nemesíthetővé válik, de azokkal a bónuszokkal már szorozni kell, így önmagában - hacsak nem kap 25%-os szupertrágya-bónuszt - ez nem lesz elegendő a nullázáshoz.
    Ugyanakkor a módszer használata nagyfokú előre tervezést igényel, hiszen oda kell figyelni, hogy a felhőről levegyük a dekort, amint lehet, és kitegyük.
    A neon dekoros számításod is stimmel. A felhő és a maximum 5 dekor összesen 10+5x5=35%-nyi csökkentést jelentenek. Ehhez jöhet két további felhősor 5-5%-a, a karneváli felhő 10%-a és két termék 10+5%-a; ami már összesen 70%. (Módosítom is a táblát, hogy ne maximum 4, hanem 5 dekorral tudjon számolni. Csak azt nem értem, ez nekem miért nem jutott eszembe... Hogy én is idézzem a közhelyet: érdemes a fórumot olvasgatni, az is tanul valamit, aki már azt hiszi, mindent tud...)
    A nullázást RACS helyett Trópusi colada-val (+3 termés) és dinnyevarázslattal végezve a komfortról nettó 16 db jön le, ami 352 CSP pajtaérték. Mivel TOP-ra készülődés apropóján írod, így akkor érdemes csinálni, ha összejön egy-két(-több) termésbónusz, ami menten felülírja ezt - és erre a kategóriára nem kizárt az elkövetkezendőkben egy termésbónuszos felhő érkezése sem.
    Ami az egy órán keresztüli 1 mp-enkénti kattintásos "ötletedet" illeti, hát hadd ne minősítsem... Aki ezt megcsinálja 46 óránként egy éven keresztül, az már ezért megérdemli, hogy a TOP100-ban legyen...
    Minden szellemi kapacitásomat összeszedtem, megittam az itthon fellelhető összes kávét, hideg vízzel megmostam a fejemet, mielőtt elolvastam az irományodat; így azt hiszem, minden felvetésedre és kérdésedre válaszoltam...

Enyémkájé, meszimarsi, Fatther és 14 más kedveli ezt.
  5. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Szia!
    A Baha bukta egyes esetekben igaz. Egyesekben nem. A trend az, hogy ami jó, az nem működik.

6. -katalinjani-

-katalinjani- Fórum bárója

Sziasztok!
    Bogyóhatás kész:D:cry::cry:
    felhő aktív;)
    szép napot mindenkinek:inlove:

Imi*, Gio, ho-hoboy és 3 más kedveli ezt.
  7. kutyaszálló

kutyaszálló Fórum admirálisa

sziasztok
    eventecske lerendezve:inlove::inlove::inlove::inlove:
    majdnem elnéztem az idejét tegnap, azt hittem lejárt és abba is akartam hagyni az esti ültetést már csak annyi hiányzottxD
    ma már láblógatok:p:p:p:p
    aki kész annak gratula, aki még bogyózik annak teljes befejezést kívánok:inlove::inlove::inlove:
    további szép estét mindenkinek:):):)

Gio, mebajah, ho-hoboy és 3 más kedveli ezt.
  8. Búvész

Búvész Haladó

Sziasztok! Gratula aki készen van sok sikert aki még kűzd felhősorért! 18 felröpi választ el tőle!

Gio, ho-hoboy és Swordfish kedveli ezt.
  9. Szabi451

Szabi451 Rutinos

Sziasztok!
    Megérkeztem én is,kórházi ápolásból bőven elég ennyi (és a kórházi kajából is :D:D:D) Event kész,két terület bőven elég volt neki...telefonról nyomattam... :D:D tegnap este aktiváltam a felhőt :)
    Sok sikert aki még küzd,gratula aki már kész!

Imi*, nyuszi63, meszimarsi és 6 más kedveli ezt.
  10. DRAGON86

DRAGON86 Fórum ismerője

Sziasztok!

Remélem ennyi bogyóhatás után már nem leszünk rászoktatva örökre :)
    De mivel elkezdeni kellet így Event hatás befejezve :)

Gratulálok akik befejezték és kitartás akik még küzdenek. :)

Üdv: DRAGON86

U.I.: Farmkupa jelentés: ki vagyok tőle. -100 adok rá a növénytermesztés miatt. :)

Gio kedveli ezt.
  11. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Sziasztok kedves Játékosok!

A Bogyóhatás event véget ért.

Köszönjük a munkátokat, köszönjük az önzetlen tapasztalatmegosztásokat, a véleményeket, az egymást segítő posztjaitokat!

Találkozunk az újabb események csevegőiben!

Gio, Imi* és HéricsBáró kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.