Event A művészkert - 2023. július

Kategória: 'Eventismertetők', témanyitó: Swallow, témanyitás ideje: 26.7.23.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Swallow

  Swallow Board Administrator Team Farmerama HU


  A művészkert 2023

  [​IMG]

  Az event kezdete várhatóan: 2023. július 27. (csütörtök) 16:00 óra
  Az event vége várhatóan: 2022. augusztus 2. (szerda) 23:59 óra

  Event jellege: Növénytermesztős, felröppenős, malomban keverős, mini-játékos
  Eventnövény: Blökibokor
  Felröppenők: Munkáskesztyű, Kerti kislapát
  Malomtermék: Vetőmagos zsák
  Különleges kellék: Csillagos érme
  Event elkezdéséhez szükséges feltételek: 3. farmos szint
  Az event nehézségi fokozata: közepes/nehéz
  Az event a Főfarmon és a szédült szántón zajlik.

  Az event a hírek felületéről, az event óráról,
  valamint az Főfarmon és a szédült szántón lévő eventbejáratból érhető el.
  [​IMG]

  Az event csevegője >> ITT << érhető el.


  [​IMG]
  [​IMG][​IMG]
  Copyright © 2010-2023 - Magyar FARMERAMA csapat

  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  babar.bandesz, Gio, macska49 és 12 más kedveli ezt.
 2. Swallow

  Swallow Board Administrator Team Farmerama HU


  Az event kellékei


  Eventnövény
  (Az adatok 1x1-es területre vonatkoznak.)

  Blökibokor
  [​IMG]

  Érési idő: 06:00 óra
  Tapasztalatpont:
  60 TP
  Ültethető: Főfarm, szédült szántó
  Kezdő mennyiség:
  10 db (prémium tagság esetén +5 mag). Ezt kell tovább termeszteni.
  Kategória: eventnövény
  Szükséges szint: 3. farmos szint
  Visszaváltási érték: (8 TP, 5 CSP) /db

  Ügyeljünk arra, hogy ne használjuk el az összes eventnövény mennyiségünket, amíg nem végeztünk az eventtel!
  Ha mégis elfogy az összes a pajtánkból, akkor 5 óránként 5 magot jóváír rendszer az eventnövényből abban az esetben, ha lenullázuk a mennyiségünket.
  Amennyiben 5 db alá csökken az ültetendő mennyiség, rendszer 5 db-ra egészíti ki azt az adott időhatár szerint.


  Felröppenők

  Munkáskesztyű
  [​IMG]
  • Felröppenhet:
   • az alábbi területeken: főfarm, szédült szántó
   • az alábbiakból: növényekből, fákból
   • tenyésztésekből nem röppen fel
  • Ajándékozás: napi ajándékként ajándékozható. Napi ingyenes mennyiség felett 2 farmarany / db áron ajándékozható.
  • Varázsfa: adja (1 darab varázsfa, aratásonként 1 darab felröppenőt ad)
  • Visszaváltási érték: (29 TP, 20 CSP) /db
  A gazdaboltban megvásárolható az alábbiak szerint:
  [​IMG]

  Kerti kislapát
  [​IMG]
  • Felröppenhet:
   • az alábbi területeken: főfarm, szédült szántó
   • az alábbiakból: növényekből, fákból
   • tenyésztésekből nem röppen fel
  • Ajándékozás: nem ajándékozható.
  • Varázsfa: nem adja.
  • Visszaváltási érték: (15 TP, 10 CSP) /db
  A gazdaboltban megvásárolható az alábbiak szerint:
  [​IMG]

  Malomtermék

  Vetőmagos zsák
  [​IMG]

  [​IMG]

  Az event kezdetekor 10 darabot kapunk!
  • Keveréshez szükséges hozzávalók: 48 db Blökibokor, 3 db Munkáskesztyű
  • Keverési idő: 15 másodperc
  • Keverhető: mindkettő malomban
  • Azonnali keverési lehetőség: 1 farmarany /db áron
  • Visszaváltási érték: (216 TP, 288 CSP, 216 BTP) /db

  Különleges kellék

  Csillagos érme

  [​IMG]
  Hozzájutási lehetőség: a minijátékok során a megfelelő darabkák "összekapcsolásával".
  Felhasználási terület: a Virágbolt (eventbolt) fizetőeszköze.
  Visszaváltási érték: (232 TP, 371 CSP, 129 BTP) /db

  Copyright © 2010-2023 - Magyar FARMERAMA csapat
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  babar.bandesz, Gio, macska49 és 11 más kedveli ezt.
 3. Swallow

  Swallow Board Administrator Team Farmerama HU

  A játék menete és a jutalmak ismertetése

  Eventablak

  [​IMG]
  1. A csillagos érme, eventnövény és felröppenő pajtakészletünket itt találjuk meg.
  2. A kék kosárvásárlás gombra kattintva, megjelenik a bank felülete, ahol az eventhez tartozó kosarakat vásárolhatjuk meg.
  3. A Virágbolt érhető el innen.

  4. Itt láthatjuk a Vetőmagos zsák (malomtermék) pajtakészletünket. A zöld plusz jelre kattintva a malomba jutunk, ahol lehetőségünk van további malomtermékeket keverni. Mellette található a felröppenő (Kerti kislapát) pajtakészletünk. A kék plusz jelre kattintva a gazdaboltba jutunk, ahol lehetőségünk van farmaranyért vásárolni Kerti kislapátokat. Az ikon alatt induláskor 5 db zöld pontot láthatunk, ezek az 5 db összeállítás újracserélési lehetőségünket jelképezik. Amint elhasználtunk egy átváltást, egy pont zöldről pirosra vált. Ha mind az 5 pont pirosra váltott, akkor az aktuális játéktéren már nincs több újracserélési lehetőségünk.
  5. Itt jelennek meg az aktuálisan felhasználható összeállításaink három rubrikában. Mindegyik összeállítás bal felső sarkában megtalálható egy újracserélés gomb, amellyel lehetőségünk van a kapott összeállítás újracserélni. Ha már elhasználtuk az adott játéktérhez tartozó összes cserélési lehetőséget (5 db), akkor ezek a gombok átváltanak szürkére.
  6. Ez maga a játéktér. Ennek a mérete és elrendezése eltérő játékterenként. A földterülettel ábrázolt négyzetekbe helyezhetjük el az összeállításokat. A többi helyen akadályok vannak, ahová nem helyezhető összeállítás. A kiindulópont minden esetben a zöld színű bokor.
  7. Ezen a részen a pipa ikonra kattintva tudjuk befejezni az éppen aktuális játékteret, és begyűjteni a jutalmainkat. Fontos, hogy a gomb csak akkor aktív, ha legalább 2 db összetételt már lehelyeztünk! A gomb mellett a található vetőtasakos rakásra húzva az egérkurzort egy felugró ablak jelenik meg, amely az éppen játékban levő virágokat és a hozzájuk tartozó nyereményeket ismerteti.

  8. Ezen a részen láthatjuk a játéktérre lehelyezett összeállítások összesített darabszámát, illetve az ettől függő jutalmakat (haladási sáv).

  [​IMG]

  A mini-játék
  Az alapok
  A játék lényege, hogy véletlenszerűen generált két részből álló virágdarabka összeállításokat kell elhelyeznünk a négyzetrácsokból álló játéktéren. A játéktér mérete és elrendezése szintenként változik, egyes négyzetrácsokban pedig akadályok találhatóak.

  Egy összeállítás kettő részből áll (kettő darabkából), egy adott rész egy darab virággal van ellátva. A részeken különböző virágok lehetnek, de az azonos részekből álló összeállítás is előfordulhat. Pár darab illusztráció a lehetséges összeállításokról:

  Különböző virágdarabka összeállításokAzonos virágdarabkák
  [​IMG][​IMG]
  Az összeállítások a játéktér mellett lévő oszlopban találhatóak meg. Egy időben, egyszerre maximum három darab összeállítást tudunk lehívni, ehhez vetőmagos zsákra (malomtermék) van szükségünk. Egy darab összeállítás lehívása egy darab vetőmagos zsákba kerül. Az összeállítás lehívásához kattintsunk az üresen rubrikában lévő plusz zöld gombra:
  [​IMG]

  Lehetőségünk van az összeállítást újra cserélni, amennyiben nem vagyunk megelégedve a kapott összeállítással. Ezt összesen ötször tehetjük meg egy adott játéktéren. Amennyiben elhasználtuk a játéktéren az öt darab újra cserélés lehetőségét, akkor csak azután van lehetőségünk ismét az adott játéktéren újra cserélni a darabkákat, ha az adott játékteret teljesítettük. A következő alkalommal már ismét öt újra cserélési lehetőségünk lesz. A játéktereken, az első újra cserélés ingyenes, ezután 1-1 darab kerti kislapát (felröppenő) a cserélés ára. Az újra sorsoláshoz kattintsunk az adott összeállítás bal felső sarkában lévő cseregombra:
  [​IMG]

  A kapott összeállítást a játéktéren kell rögzíteni. Az első összeállítást minden esetben a játéktéren lévő kezdőpont köré kell rögzíteni. A kezdőpontot egy zöld színű bokor jelzi számunkra, a zöld színű bokor köré kell a legelső összeállítást rögzítenünk:

  [​IMG]

  Az összeállításokat (a darabkákat) a földterülettel ábrázolt négyzetekbe tudjuk kizárólag rögzíteni!

  A összeállításokat úgy tudjuk rögzíteni a pályára, hogy az összeállítás első vagy második részére rákattintunk bal egérgombbal és folyamatosan nyomva tartjuk a bal egérgombot. Ha elengedjük a bal egérgombot, az összeállítás visszakerül a helyére! A bal egérgombot nyomva tartva, húzzuk be a játéktérre az összeállítást:
  [​IMG]

  Az összeállítás kívánt részét fogjuk meg, és húzzuk a kezdőpont - zöld színű bokor - köré. Ha megvan a hely, engedjük el a bal egérgombot (ezt csak abban az esetben tudjuk megtenni, ha jó helyre húztuk az összeállítást). Az elengedéssel, a darabka összeállítást azon részét rögzítjük a játéktéren amelyre kattintottunk a kiválasztáskor. Viszont, még ekkor nem rögzítettük az összeállítást! Lehetőségünk van áthelyezni még, ekkor rá kell kattintani ismét a rögzített részre, és a bal egérgombot lenyomva tartva áthelyezhetjük. Miután lehelyeztük az összeállítás első részét, a második részt a rendelkezésre álló szabad földterület négyzetrács helyek számától függően még forgathatjuk. Ha megvan a kívánt elhelyezés, helyezzük le az összeállítás második részét is: engedjük el a bal egérgombot és ezzel nem csak hogy lehelyezzük az összeállítás második részét, hanem az összeállítást rögzítjük a játéktéren! Rögzítést követően nincs lehetőségünk a pályáról felszedni a rögzített összeállításokat.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Nagyon fontos a darabkák összeállítása a lehelyezéskor. Mivel két részből áll egy összeállítás, így számít, hogy melyik részét fogjuk meg az egérkurzorunkkal a kiválasztáskor.

  Miután leraktuk az első összeállítást, a feladatunk, hogy minél több azonos virágdarabkákat kapcsoljunk össze játéktéren. A pályán már rögzített adott virágdarabkához csak azonos virágdarabka illeszthető! Nem kell mindkét résznek azonosnak lennie, mivel ha a szabály teljesül a darabka összeállítás egyik részével, a másik már lehet másfajta.

  Egy adott játékteret addig tudjuk feltölteni darabkákkal, amíg az összes üres földterület le nem fedtük. A fel nem használt, lehívott összeállítások nem vesznek el, ezeket a következő játék elején visszakapjuk a kezdésnél (újracserélve).

  Arra érdemes odafigyelni, hogy úgy forgassuk az összeállításokat, hogy lehetőleg ne maradjon üres hely páratlanul, mert sajnos egy magában álló üres földterület négyzetre nem tudunk összeállítást rakni, ez esetben ezt a helyet elvesztegetjük. Szintén probléma lehet, ha az utolsó összeállításokat azért nem tudjuk letenni, mert nem illeszkednek a megmaradt kevés hely egyikére sem. Ennek elkerülése céljából legalább 1-2 keverési lehetőséget javasolt megtartani a végére.

  A cél az, hogy minden fajta virágdarabkából hozzunk létre minél nagyobb összefüggő láncot, de lehetőleg minimum 2 négyzetből álló legyen mindegyik, mert egy egyedül álló darabkáért nem jár jutalom. Egy láncot akkor tekinthetünk összefüggőnek, ha az azonos virágdarabkák egy oldallal érintik egymást.

  Fontos információ!

  Amennyiben egy összeállítás mindkét része szürkére vált, az azt jelenti, hogy a játéktéren már nincs szabad hely, vagy egy olyan virágdarabka amihez hozzá kapcsolható lenne az adott virággal rendelkező összeállítás valamelyik része!

  [​IMG]

  A fenti példán látható, hogy a három összeállításból kettő szürke. A játéktéren már rögzítve vannak különböző összeállítások. A rendelkezésre álló szabad földterület négyzetrácsokra viszont csak rózsaszín és kék színű virággal rendelkező összeállítást tudunk rögzíteni, mivel más virágdarabka nincs lehelyezve olyan földterület négyzetrács köré, ami körül lenne még szabad hely. Ezért a jobboldalon megtalálható összeállítások közül, a középső összeállítás nem szürke, mivel az összeállítás rózsaszín része lehelyezhető a játéktérre.

  [​IMG]

  Összefüggő virágágyás darabkákért járó jutalmak
  Minden játéktér teljesítése után azonnali nyereményekben részesülünk. Ennek a mértéke és összetétele függ a játéktéren rögzített darabkáktól (összeállítások), illetve attól, hogy mennyire teljesítettünk jól a játékban az összefüggő darabkák létrehozásánál. Összesen 11 féle virágdarabka létezik, amelyek egy-egy fajta nyeremény típust jelentenek:

  Darabka
  képe
  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
  Jutalom
  megnevezése
  Csillagos érmeCsengőpengőTapasztalatpontBahamarama-tapasztalatpontLuxus bájitalSzupertrágya
  Darabka
  képe
  [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]-
  Jutalom
  megnevezése
  FarmpengőKacsa Kata szupertrágyájaKacsa Kata turbótrágyájaCsillagSzupertáp-
  Mindegyik játéktér esetén a rögzített darabkákat és a hozzájuk tartozó nyereményeket a jobb alsó sarokban található doboz fölé húzott egérkurzorral tekinthetjük meg.
  [​IMG]

  A rendszer mindegyik pályához sorsol 4 db virágdarabkát, azaz 4 db különböző jutalmú darabkát, és az adott pályán csak a 4 db virágdarabka jelenik meg az összeállításoknál. Minden egyes új pályánál a rendszer újra sorsolja a 4 db virágdarabkát.

  A kapott nyeremények mennyiségét az egybefüggő virágdarabkák alapján határozza meg a rendszer. Az egybefüggő darabkák számainak után járó nyeremény mennyiséget a nyereménytípus és a játéktér mérete alapján az alábbi táblázatok tartalmazzák:

  (A nagyobb méretű képhez katt a képre)
  [​IMG]
  A táblázatban látható, hogy bizonyos nyeremény fajtáknál kisebb a játéktér maximális száma (pl. csillagos érme esetén 26, míg a farmpengő esetén csak 24). Ez azért van, mert a rendszer eszerint korlátozza az egyes darabkák maximális számát, vagyis ha 24 db farmpengős virágdarabka már a játéktéren van, akkor több már nem érkezik belőle.

  A nyereményeket akkor kapjuk meg, amikor a jobb alsó sarokban található zöld pipa ikonra kattintunk. Ha csak ráhúzzuk az egeret, akkor szövegbuborékban megjelenik az éppen aktuális nyeremény lista.

  Fontos, hogy a nyeremények begyűjtésével nem kell megvárnunk, hogy a játéktér beteljen. Már 2 db összeállítás lehelyezése után lehetőségünk van begyűjteni a jutalmat és új játékteret kérni. Ezt azonban legfeljebb csak akkor javasoljuk, ha a felkínált nyereménytípusok nem vonzóak, ugyanis nagy méretű összefüggő darabka-összeállítás kiépítésére (és ezzel komolyabb nyereményre) csak akkor van esélyünk, ha minél nagyobb részét lefedjük a játéktérnek darabkákkal. A játék nem időre megy, nyugodtan félbehagyható, akár még ki- és belépés után is folytatható. Vagyis ha például kifogyunk a vetőmagos zsákból, akkor sem érdemes befejezni az adott játékteret, inkább várjuk meg a következő adag vetőmagos zsák elkészültét, majd ezt követően folytassuk a félbehagyott játékteret.

  Az event kezdetével 3 db összeállítást kézhez is kapunk (a 7 darab vetőmagos zsák mellé), a játéktér melletti sávban már ott fognak várni minket!

  A minijáték működéséről egy videó is megtekinthető:  Copyright © 2010-2023 - Magyar FARMERAMA csapat
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Dolphin, babar.bandesz, Gio és 11 más kedveli ezt.
 4. Swallow

  Swallow Board Administrator Team Farmerama HU


  A haladási sáv és a Virágbolt kínálatának ismertetése

  Haladási sáv jutalmai

  [​IMG]

  [​IMG]

  Virágbolt kínálata

  Főjutalmak

  [​IMG]

  Egyéb jutalmak

  [​IMG]

  Copyright © 2010-2023 - Magyar FARMERAMA csapat
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Dolphin, babar.bandesz, Gio és 11 más kedveli ezt.
 5. Swallow

  Swallow Board Administrator Team Farmerama HU

  Az event nyereményei

  Dekorok

  Kép
  Név
  Érési idő (óra)
  TP/BTP kihelyezéstől függően
  A tárgy mérete
  Szükséges szint
  Kihelyezhető
  [​IMG]
  Igazi rosszcsont
  24:00​
  9.000​
  1x2​
  3.​
  Főfarm, Szédült szántó, Kerge kert, Bahama sziget, Erdei tisztás, Kincses sziget, Esőerdő, Zuhatagok szigete, Kísértetjárta kúria, Világítótorony, Hajótöröttek partja, Felhősorok​
  [​IMG]
  Dominókatasztrófa
  24:00​
  7.000 TP
  +
  Több TP vagy BTP a terményes ólaknál. Bónusz: 100%. Hatóidő: 3:00 óra.​
  1x2​
  3.​
  Főfarm, Szédült szántó, Kerge kert, Bahama sziget, Erdei tisztás, Kincses sziget, Esőerdő, Zuhatagok szigete, Kísértetjárta kúria, Világítótorony, Hajótöröttek partja, Felhősorok​
  [​IMG]
  Amilyen a szülő, olyan a gyerek
  24:00​
  4.500​
  1x2​
  3.​
  Főfarm, Szédült szántó, Kerge kert, Bahama sziget, Erdei tisztás, Kincses sziget, Esőerdő, Zuhatagok szigete, Kísértetjárta kúria, Világítótorony, Hajótöröttek partja, Felhősorok​
  [​IMG]
  Amilyen a szülő, olyan a gyerek(+)
  24:00​
  4.500 TP
  +
  2 szupertrágya

  5 alkalommal aratható, utána elveszíti ajándékozó tulajdonságát. Törlés utáni visszahelyezés esetén már csak 4.500 TP-t ad.
  1x2​
  3.​
  Főfarm, Szédült szántó, Kerge kert, Bahama sziget, Erdei tisztás, Kincses sziget, Esőerdő, Zuhatagok szigete, Kísértetjárta kúria, Világítótorony, Hajótöröttek partja​
  Event matrica
  [​IMG]

  Felhősor

  Művészkert felhősor 2

  [​IMG]
  • Lezárási idő: 32:00 óra
  • Kategória: Egyéb bónusz sorok
  • Jutalom:
   • farm szint x 1.000 TP
   • baha szint x 1.000 TP
   • Több TP vagy BTP a jutalmazó tárgyaknál. Bónusz: 50%. Hatóidő: 3:00 óra.
   • 1x Farmpengő
  • Nem tematikus felhősor: tetszőlegesen 3 db 1x2-es dekor helyezhető rá.
  Copyright © 2010-2023 - Magyar FARMERAMA csapat
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Dolphin, Gio, macska49 és 13 más kedveli ezt.
 6. Swallow

  Swallow Board Administrator Team Farmerama HU


  Kosarak

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kis kerttervezői kosarak
  Közepes kerttervezői kosarak
  Nagy kerttervezői kosarak
  Óriás kerttervezői kosarak
  Luxus kerttervezői kosarak
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Ára: 359 Ft
  Ára: 899 Ft
  Ára: 2.390 Ft
  Ára: 3.590 Ft
  Ára: 6.290 Ft
  4 vetőmagos zsák​
  150 blökibokor​
  250 blökibokor​
  300 blökibokor​
  400 blökibokor​
  -
  20 munkáskesztyű​
  70 munkáskesztyű​
  200 kerti kislapát​
  300 munkáskesztyű​
  -
  20 kerti kislapát​
  70 kerti kislapát​
  70 vetőmagos zsák​
  160 vetőmagos zsák​
  -
  10 vetőmagos zsák​
  30 vetőmagos zsák​
  -
  -
  Legfeljebb 2 alkalommal vásárolható meg!
  Többször is megvásárolható csomag!
  Többször is megvásárolható csomag!
  Többször is megvásárolható csomag!
  Csak egyszer vásárolható meg!
  Copyright © 2010-2023 - Magyar FARMERAMA csapat
  Megjegyzés: Az itt leírt adatok tájékoztató jellegűek. Az itt megjelenített információkat megpróbáljuk mindig a lehető legaktuálisabban tartani, ennek ellenére előfordulhat, hogy téves, esetleg nem aktuális adatok, értékek jelennek meg.
  A Bigpoint GmbH, a Farmerama játék üzemeltetője fenntartja magának a jogot a játékban szereplő elemek változtatására, akár előzetes bejelentés nélkül is.
   
  Dolphin, macska49, János1957 és 8 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.