Visszajelzés A nagy hajsza 3. - eventcsevegő

Discussion in 'Egyéb témák archívuma' started by BackOffice, Jul 10, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Oppá!!! Most esett le, hogy nem jövő hét kedden, hanem utána ér véget.

Na most akkor megnézem mind, hogy meddig is tartanak :D

Mókus, akkor vissza minden :D

Viszont akkor meg még meg is unhatjuk.

2. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Na ugye erről beszélek, hogy 12 nap;):p. Ugyan sok az eventgaz, de lazán lehozzuk félidőbe:)xD. Max a röpi tarthat tovább , ha nem 0 percezünk.:)

3. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Lábujjhegyen nem lehet lőni. Kis terpesz, puska rögzít, cél bemérve, lélegzet visszatartva, tűz a koboldra. Ha kilőtted, minek fejleszteni?

4. Melan

Melan Fórum admirálisa

Na akkor csak lettünk egy páranxD

Én meg annak örülök, hogy te örülsz, hogy mi örülünk:pxDxD

Szia,

Én nem kövezek meg senkit, sem téged, sem mást, mindenki látja valahogy a dolgokat. Egy dolog fogta csak meg a figyelmem, amit sem nálad sem másnál különösebben nem értek. Ez pedig ez az "éjjel-nappal farmohoz láncolni" dolog, meg az "egész nap a farmon tölteni".

Azt irod, munkásokat használsz, akkor belépni a főfarmra egy nap 5x, és learatni, az mennyi idő? 1 perc aratás, meg legyen 2 perc, hogy belépünk, betölt a farm, ez 5x3, 15 perc. A szédültön elég napi 2x belépni, mert ott úgyis hosszú gaz kell a röpikhez. Igazad van hétvégén ez kibővül, mert jön a bahára is az eventgaz, ami viszont érdekes módon pont 5 órás, mint ez. De akkor már lehet 5-6 perc is meg lesz a belépés, mert a bahát is aratni kell. De ez nálam még mindig nem jön ki éjjel-nappal. Igen, van még a tárgykeresés, az tényleg időigényes, mint minden mini-játék, szerencsére ezek nem mindig kerülnek be.

Az eventek jönnek dögivel, rengeteg eventgaz is kell, ezek mind igy vannak. De aki munkásokkal arat, azt valahogy nem tudom felfogni, hogy jön ki az, hogy éjjel-nappal a farmon kell lenni.

Akkor egy kis "sport űzés":D

Számolgattam kicsit, hogy mennyi az annyi, érdekes eredményre jutottam. Van ugye 12 nap, az eventgaz mennyiség ki lett számolva, mennyi kell. Én megőriztem a nyári naptár bónuszt, azt ellövöm, igy 24 óra alatt le tudok termelni 4 ezer gazt, mert 800 a nettó hozam, 5 aratást számoltam, igy jön ki.

115 lejátszott játék után kapunk egy növényes 100% bónuszt, aranyrekeszbe megy, tehát mehet a csatni mellette. Toma levezette hogy mennyi gaz jön le egy aratással, 35 a nettó komfort talajon szupertrágyát, KK-t használva. 44 komfort fér el, az 5 aratással számolva 5x35x44, 7700 eventgaz 24 óra alatt. Ehhez kell 5x44 szupertrágya, és 5x44 KK. Ha megnézzük, a pontok haladási sávján, ennél bőven több szupertrágya kiszedhető, KK viszont nem, itt pajtába kell nyúlni.

Ez azt jelenti, hogy 2 nap alatt meg van 11,700 eventgaz, a maradék eventgazhoz kell még 42 aratás, ami napi 5-el számolva, 8 és fél nap. Ehhez hozzáadva a másik 2 napot, 10 és fél nap.

Mindez úgy, hogy szimplán felhasználom a bónuszokat, szupertrágyát, amit az event visszaad. A farmos tartalékaimhoz KK kivűl hozzá sem kell nyúlnom, és amint látható marad 1,5 napom durván, arra hogy megcsússzak néhány aratással.

Igen, meg van az a luxusom, hogy napközben tudok aratni, de ezenkivűl, még csak le sem fogok izzadni, az event visszaadja, amit beleteszek8). Hosszú az event, kell hozzá türelem, cserébe viszont kapok minimum 90 FA-t, amivel megvan majdnem 1 hónapra az aratóm, vetőgépem meg van ládákból, puff neki, nesze neked "ez csak fizetősöknek való":music:

Lassú lesz a 12 nap, de egy Trónok harcán edződött veteránnak ez semmiségxD, csak az utolsó évad 6 részes volt, az 6 hét:p

5. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia kedves Melan! :)
    Imádom ahogy logikusan és intelligensen levezeted a szisztémádat, nagyon tetszik, és egyet is értek vele. Ehhez valóban nagy türelem is kell, hogy így leírd, és hogy azt meg is értsék, már aki megérti, felfogja, és nem csak a magáét hajtogatja. :D
    Szerencsére van még pár ilyen koponya - név nélkül írom - a farmozók közt, akiket veled együtt nagyra tartok, és remélem, akikkel minél tovább még együtt maradunk a játékban.:inlove:
    A farmjaimat átrendeztem, némi simítás még várat magára event kezdéskor, mert a raktárházakat fájó szívvel, de le kell bontanom a várt becsengetés után, hogy legyen helyem az event növényre. ;)
    Sikeres eventezést kívánok, kapára fel! :D:inlove::inlove:

6. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Viszont a komfort föld az 1x1 helyett csakis %-os terménybónusz hatása alatt ajánlható! Normál menetben csak 2-vel többet ad egy szupertrágyáért, ami nem éri meg (egy komfort hozama 14 db, a helyébe tett 4 db 1x1-es földé 12). A +1, +2 bónuszok hatása pedig egyértelműen az 1x1-en érvényesül jobban.
    Esetleg még azt érdemes meggondolni, hogy ha valaki KacsaKatát akar használni, akkor az 1x1 helyett komfortot használ, hiszen a KK komforton +6 termést ad, szemben a normál földeken adott +3-mal. Viszont így minden KK használata egy szupertrágya használatát is magával vonja. Vagyis normál földön 1 KK = +3 növény; komforton 1 KK + 1 SZT = +6 növény. Ezt ki-ki döntse el, mi éri meg neki.

7. bocsinet

bocsinet Kivételes tehetség

Sziasztok, én nagyon köszönöm azoknak a gazdatársaimnak a sok tanácsot, számolást ami segít az eventekben. Én nem szoktam vásárolni, néha fürge malom, néha a 179 ft ért kínált FA , de mindíg sikerül végigvinnem a játékokat. Napközben ha fent vagyok a kertben, aratni, vizet inni lejövök, aztán ism. Lehet csinálni, lehet morogni, kinek, mi a kedvesebb, én belevágok, a cél minden esetben a felhő, sok sikert , játszunk, játszunk, és játszunk.

8. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Jó reggelt!
    Bár csak secpercem van, hív a kötelesség, de pár sort levakarok.

Szerintem bogisaci60 úgy érti, hogy a sok event miatt, ha teljesíteni akarjuk, akkor pontosan kell jönni, figyelni kell a bónuszokra, s tényleg oda kell figyelni sok más egyébre is, na meg a minijátékról nem is beszélek. Szóval ez már így együtt feszítettebb tempót kíván. S a való életben nem mindig tudjuk ezt teljesíteni, sokszor fárasztó.

Ha csak "úgy" játszunk, akkor mindegy, hogy kések az aratással, jaj elfelejtettem a bónuszt, sebaj, majd legközelebb, stb. Szóval akkor "fesztelenebb" a játék, nincs drukk.
    Mert én ezt érzem.
    Ha belevágok egy eventbe, akkor persze nem szeretem elkótyavetyélni a bónuszokat, mert az event teljesítése múlik rajta. Ha viszont időkorlát nélkül valahova máshova gyűjtök, akkor 1-2 óra ide v oda, mindegy.
    Ha éjjel felébredek, ami elég gyakori, akkor, ha kész az event alszom tovább, de ha kemény az event, akkor belépek csak leszedni az enövényt.

Szóval igen, a "játék" a sok egymást követő eventek mellett nem játék, hanem valami teljesítési kényszer, mert szeretnénk megcsinálni. Ez is egy féle függőség.....
    Értem én, hogy pénzért megy már egyértelműen ez az egész, de akkor is feszített.

A bp részéről pedig nagyon sokszor látom az "ahogy esik, úgy puffanik" módszert. Az átgondolatlanságot.
    Ha csak a tegnapi naptár munkását nézem( pl holnap, hétvégén sokkal jobban hasznát tudná venni, akinek nincs más egyéb plusza), a mai Racko rögtön utána jövő paszulyos aratót, amikor a másik még él.... szóval olyan átgondolatlannak tűnik, a múlt hét végén volt a naptár +1-e, holott most hétvégén sokkal nagyobb értelme lenne. Vagy csak mézesmadzag húzogatásra való? Mindenesetre érdekes.

Mivel elnéztem az időpontokat, 10 akárhány nappal már más a leányzó fekvése, s tényleg sok nap van az eventhez, így én is belevágok. Persze így már szeretném végigvinni. Mert a fél munkát nem szeressem.

Akkor jó játékot mindenkinek!

9. CoraQueen

CoraQueen Fórum ezredese

Szerintem teljesen igazad van. És persze azoknak is igaza van, akik szerint megcsinálható. De én is úgy érzem, hogy nem az a sok idő, amit munkásokkal fent kell tölteni, persze géppel pár perc, de arra minden nap figyelni, hogy pontosan arassunk, hogy minden nap meglegyen az 5, meg még a minijáték, hogy ez legyen állandóan a fejemben, hogy mikor kell aratni...
    Én is tudok a telefonomon vagy akár gépen is aratni napközben. De más dolgom is van, és ehhez nincs türelmem, ezért elengedtem, de nem haragszom emiatt senkire, én így gondolom és ennyi.
    Szerintem nagyon rossz irányba megy a BP, de biztos, hogy megvan a megfelelő bevétele, különben nem így csinálná. Talán van sok játékos, aki nincs a fórumon, magában lehet, hogy morog, dühöng, de aztán mégis megveszi a sok mindent. Azért azt furcsállom, hogy a BP ennyire semmibe veszi a játékosok kinyilvánított véleményét, az a gyanúm, hogy lesz ebből még gondjuk.
    Mindenesetre azon már túl vagyok, hogy emiatt idegeskedjek, a Bp gondolkodásmódján nem tudok változtatni, ezért a sajátommal teszem ezt, játszom, ahogy kedvem tartja. A költéseimet pedig úgy irányítom, ahogy nekem jó, nem veszek meg mindent, amit elém tolnak, csak azt, ami számomra tényleg fontos, és tényleg szeretném valamiért. Ez nekem így jó. Majd ha nem lesz jó, abbahagyom, az meg már nem az én bajom lesz.
    Jó játékot eventezőknek és nem eventezőknek is!

10. vicuska1955

vicuska1955 Fórumlakó

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is ezeket írtam volna le szóról-szóra. A naptárral nem foglalkoztam.

Szia!
    Igen, Így egész jól hangzik, hogy géppel egy perc, de egész nap ott kell legyél, mert pontosan aratni, folyton számolgatni. Bónuszokra odafigyelni, mert ha nem, akkor borul az egész helyes kis számolás. Nem akarlak megsérteni, ne értsd félre, de ezeket kihagytad a számolásból. Tehát mégis rámegy az egész napunk, mert figyelni kell mindenre, még a piacra is. Ne legyen igazam, de alig fogod várni, hogy vége legyen, annyira eleged lesz belőle!!! Közben meg sajnálni fogod abbahagyni, mert az addig legürizett napok kárba mennek.

Last edited by moderator: Jul 11, 2019
  11. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Sziasztok!
    Jó látni, hogy egyre több a lelkes csatlakozó;), akit nem rémít meg a kihívás. Egyre inkább megoldhatónak tűnik az event, ráadásul ahogy olvastam ezt a növénybevételi bónuszt, benéztem a pajtába és találtam 3 darabot belőle.:music: Azt se' tudtam, hogy van ilyenem. Szupicuccom általában kevés van, de most majdnem 1000 sztrágya és 450 körüli kk áll rendelkezésre, ez több, mint máskor és nem is szándékozom elhasználni mindet. Rengeteg idő van az eventre, jó taktikával és türelemmel megoldható. Ma még 15 nagyító is becsúszott a naptárból. Csak a helyszínek sorrendjét nem találom még mindig... az A-B-C, majd másnap B-C-D, stb. érthető, de melyik melyik? Sikerült már valakinek rábukkanni erre az infóra? Vagy ez meglepi?

12. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Szia!
    Teljesen egyetértek veled, sokan mondják hogy pár perc az egész aratás mit sirunk hogy egész nap gép elé vagytok kötve, mert azon felül amit leírtál a felhőket és kütyüket is le kell szedni, tápot is kell keverni, és ládákat nyitogatni, a pörgetések is sok időt vesznek el, persze én sose tudok értelmes dolgot nyitni, valamelyik eventnél már nem tudom ki leírta hogy szerintem mi az értelmes dolog, hát mondjuk a bónuszok, szupi táp trágya, ehelyett már tele vagyok lekvárokkal, dróttal, mandragórával és számtalan ólfejlesztés /legtöbb a tyúk/ és fa fejlesztés, meg az állandó farmrendezés. Ja és ha gazdakörizni is szeretnél az is idő. Ezért nem fogok eventezni.:)

vicuska1955 and Sanyat like this.
  13. cili53

cili53 Fórum bárója

Sziasztok!
    Szerintem mind két tábornak a saját szemszögéből nézve igaza van,lehet hogy nem leszek népszerű de én az optimisták táborát gyarapítom. :)
    Mivel a kezdetek óta játszom : ki tudtam használni azokat az előnyöket amik megkönnyítik a farmozást akár valós pénz költés nélkül is :) / mamutok vonatoztatás a szerintem ez a lehetőség sokaknak meg volt az más kérdés hogy éltek e vele/ előnyöm még: a VV-ben a munkám a géphez köt /nincs főnököm:p/
    Természetesen így is mérlegelek és kihagyom azokat az eventeket amiket nem szeretek vagy nem szórakoztatnak , nem vagyok éjjel nappal a farmon!:)
    Szeretem a kihívásokat és szeretek játszani ezért természetesen csatlakozom a "lelkes megcsinálom csapathoz ";)

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
    George Bernard Shaw

14. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Szia!
    Én is a kezdetek óta játszom, és sok olyan dologgal rendelkezem amivel a későbbi és új játékosok nem, de pontosan ezért tudom hogy rossz irányba megy a játék, nem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani, hanem eltünik a játék öröme, marad a hajsza és mi nagyon szeretnénk fiatalodni a játék öröméért.;)

15. Melan

Melan Fórum admirálisa

Szia,
    Maradunk, és kapálunk:) addig amig nekünk tetszik, mert ez lenne a lényeg, addig játszunk, amig még tetszik.

Ebben a pár sorban, pár érdekes dolgot fogalmaztál meg:)

Az első továbbra is ez a "pontosan kell jönni", ezt próbáltam levezetni, hogy ha élünk bizonyos lehetőségekkel, amik adva vannak a játékban, és vannak akik itt a fórumon adnak tanácsokat, hogy lehet nagyon okosan, hasznosan azokat kihasználni, akkor máris csökken ez a nyomás.

Ahogy mondtam, a bónuszokat kihasználva, bőven marad arra is idő, hogy megcsússzunk az aratássokal, meg ahogy Rékuci irta korábban, lehet használni trágyát is, ha úgy adódik.

Én személy szerint, miután ezeket kiszámolgattam magamnak, nem érzek nyomást, 1,5 napom marad korrigálni, nem célom 5 nap alatt befejezni az eventet.

Viszont ezt emelném ki. Amit látok itt a fórumon, hogy nagyon sokan élnek a teljesitési kényszer alatt. Ez viszont nagyrészt a mi emberi hibánk. A BP a rengeteg eventtel, akcióval megteszi a maga dolgát, mint bármelyik másik cég ebben a mai világban, generálja a kényszert, megpróbálja megteremteni az érzést, hogy "valamire" szükségünk van.

De kérdem én mi ebben az újdonság? Mindenki aki szeretne valamit eladni, először meg próbálja elültetni bennünk az érzést, hogy szükségünk van arra, amit eladni akar, vagy esetleg "csak most, csak ennyiért, ki nem hagyható akció", megint csak a szükség, hogy nem akarunk lemaradni.

Az hogy mennyire engedünk a nyomásnak, az viszont egyénenként változó. Akik általában pozitivan nyilatkoznak itt, azok szerintem javarészt már elengedték ezt a nyomást. Én személy szerint biztosan, és érdekes módon, mióta nem költök a játékra, sokkal inkább "játéknak" érzem. Nem érzem, hogy ezt kell vennem, azt kell vennem, ezt kell csinálnom, azt kell csinálnom.

Ez a gondolkodás, a mi reakciónk arra, amit a játékban generálnak. Te azt irod teljesitési kényszer, feszitett tempó erre az eventre, mert igy látod, igy érzékeled, én meg azt irom, kihivás, játék, mert én meg már igy gondolkodom.

Belefogom tenni a bónuszt, de ha valamiért nem sikerül végigvinni, akkor sem érzem már a nyomást.

Nagyon sokszor látom, hogy az emberek azt hiszik, hogy az valami gúny, vagy sértés, amikor valaki leirja "nem kötelező eventezni", pedig van mögötte egy üzenet, ami inkább a gondolkodást próbálná befolyásolni, hogy felszabaditsa ezt a "kényszer tudatot"

Ha valaki tényleg el tud ide jutni, hogy elengedi a kényszert, akkor a famr visszatér oda, aminek valahol lennie kellene: JÁTÉK

Mivel sértettél volna meg? Csak leirod hogy érzed, szépen lennénk, ha már ezek is sértésnek minősülnének:D

Ráadásul igazad is van, mert azt kihagytam a farmmal töltött időből, hogy el kell olvasni az event ismertetőt - utána, ha jót akarunk magunkak, akkor a csevegő első 2 oldalát is:p, tehát igen, nem napi 15-20 perc.

Te és még sokan mások úgy érzed, rámegy az egész napod, én meg szimplán nem, ennyi a különbség, ki hogy érzi.

Ennél az eventnél maradva, tegnap elolvastam az ismertetőt 15-20 perc, utána megnéztem a számolásokat, még 10, aztán magamnak is kiszámoltam, de mondjuk ez már az én választásom, még 15-20 perc, viszont ezek után, nekem ténylegesen annyi idő lesz, amit irtam. Bejövök, aratok, megyek tovább. A napi rutinomat persze tartom, van egy nagy aratásom, megveszem a növényeket a piros kosárból, aji küldés szomszédoknak (bár nehéz magamnak is bevallani, de ezt túlzás napi rutinnak hivni, szegény szomszédaim várhatóan tudnak róla mesélni), ennyi.

De ez én vagyok, nem érzem, hogy egész napomat itt kellene töltenem. Szerencsére ezen már régen túl vagyok:)

Na itt a tökéletes példa, hogy egyénileg, mennyire változó, ki hogyan látja, éli meg a farmozást.

Amiket leirtál, mindet csinálom, és még sem érzem, hogy egész nap a gép elé vagyok kötve, mert én másképpen élem meg.

Van egy tippem, hogy fizikailag, ténylegesen a gép előtt a farmon kattogva, hasonló időt tölthetek itt, mint azok akik azt irják egész nap itt kell ülniük. Viszont a gondolkodásomban már egész másképp csapódik le.

Last edited: Jul 11, 2019
  16. kovacstne

kovacstne Mindentudó orákulum

Sziasztok!Valahogy elment a kedvem az eventektől!:cry:Nincs semmi turbóm a növényekre,nem tudom elkezdem-e.Amúgy teljes összevisszaság van a fejemben most.Ennyi feladat nekem sokkkkkkkkkk

17. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Nyugalom.. nagy levegő...
    S ha van kedved csináld.. ha nincs... akkor hagyd a csudába;)
    Én neki állok... aztán majd alakul;) Kb lövésem sincs miből mennyi és honnan...:wuerg: de ezen nem idegeskedek:music:
    Ja persze reggel sikerült learatnixDxDxD

18. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Hihetetlen hogy minden event előtt learatsz ,és mégis több röpid van mint nekemo_O;):p Kezdem azt hinni hogy valami kabala , ki fogom próbálni:);):p
    Egyébként én is azt tudom mondani hogy az eventezen aki szereti a feladatokat, és tetszik neki szórakoztatja.Ha úgy érzem én is simán engedek el eventeket ( pld event felületes nem az én világom:oops:);):pxD.És ha nem tetszik a jutalom akkor is,:sleepy: vagy nem tartom gazdaságosnak.:eek:
    Speciel a hosszú eventek se a kedvenceim, :wuerg:( az ideális 2-3 napos lenne:p , rövid e-gazzal:inlove:), de itt csak 1 területen kell termelni, a röpizés olyan hogy valami csak van ott;):p, és a a jutalmak tetszenek.;)
    Szerintem nem kell idegeskedni ez egy játék.o_O;):p
    A felhő nem túl jó, tehát addig amíg jön az ajándék;):p
    A kezdés érdekes 1db +1 hozam 6h, és 1 db 24h terményhozam:inlove:xD(kb 30 pöriböl)
    Na vajon most mit léptessek életbe hozzá??o_O;):p

Last edited: Jul 11, 2019
  19. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szerencsés, szép napot kívánok Mindenkinek! Sziasztok!
    Gyarapítom az eventezők táborát. Játszom egy jót. :)
    Köszönöm szépen a számolgatásokat, hisz már csak a napi beosztásomhoz kell igazítanom az aratásokat.
    Hogy meddig jutok? Így elsőre fogalmam sincs, hisz mindig jöhet váratlan szerencse vagy éppen akadály.
    Az elsődleges terv a felhő, a többi + ajándék számomra.
    A nyári naptár ajándékát egy kicsit még dédelgetem, akárcsak a pajtába lévő bevételi bónuszokat.
    Jack ajándékából is tartalékoltam, alkalmas időre.
    Ha a játék úgy kívánja nem fogom sajnálni felhasználni egyiket sem.
    Szupertrágyám, Kacsa Katám szintén szépen összejött a ládákból, pörgetésekből és a mamutfákról.;)
    Sok sikert a nagy hajszához, szerencsés pörgetéseket, nem utolsó sorban örömteli, jó játékot kívánok minden eventezőnek!:)

20. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Nem nyugtat meg;) De jót vigyorogtam rajtunk:p
    Húúúú az a temérdek röpi csak úgy tolja a tp és csp csíkot:p
    Ha rájövök mi a kabala.. ígérem megosztom veled8) Egy kedvenc szomszédom szerint van egy szőlőcukor fajta aminek a bevétele segíti a játék miatti idegeskedés leküzdését:pxDxDxD

Thread Status:
Not open for further replies.