Visszajelzés A nagy hajsza 4. - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 26.5.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Bizony köszönet minden gazdának aki segít a többinek...;)
    Én már úgy várom az eventeket...előbb a csevegő, utána az ismertető...:)
    Van 1 pár név aki nagyon hiányozna a csevegőből...sokat tanultam tőlük...xD

2. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

El kell ismernie mindenkinek, hogy a Magyarok a legjobbak! :inlove::inlove:

Utoljára szerkesztett: 26.5.20
    maszilva, -kaktuszable-, zolmány és 24 más kedveli ezt.
  3. JUCUS

JUCUS Fórumfelvigyázó

Nomen est omen:inlove:

4. .Khrone.

.Khrone. Fórumlakó

Sziasztok!

Olvasok és agyalok, számolok és olvasok. Mindenesetre a 22 órás macskagyökér már elvetve.

Ha Melan tábláit jól olvastam és értelmeztem ?! akkor nekem a komfort a javasolt indulás felszaporítás után, sztrágya és kkata kímélő ill. a jelenleg rendelkezésemre álló mennyiség miatt.
    Viszont van 1 db 200%-os Teljes bevételi bónusz - ez gyémánt rekeszbe, 2 db 100 % Növénybevételi bónusz -ez aranyrekeszbe + pinki, amivel meghosszabbítom. Van hozzá eventnövény betakarító , igaz csak +1 és csak 8 óra , de ő legalább nem rekeszes -nem tudom ezt érdemes -e ide csapni, vagy hagyjam a végére?

Elvileg ez ugyanaz amit Melan írt a Tőle idézett alábbiak szerint ugye? Vagy másképp kell számolnom?
    Köszi a segítséget.

"
    BonuszokNetto hozamNetto hozam/aratasAratasHozamSzupertragyaMaradek novenyAratas
    Teljes, noveny bonusz, KK482,1121633,79270412,27820
    "

-kaktuszable-, marcsi152, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  5. JUCUS

JUCUS Fórumfelvigyázó

Így-így.

bendi1121, Kuzdern, kukori80 és 2 más kedveli ezt.
  6. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Melan számítása itt van : #91

BonuszokNetto hozamNetto hozam/aratasAratasHozamSzupertragyaMaradek novenyAratas
    Teljes, noveny bonusz, KK 48 2,112 16 33,792 704 12,278 20
    Teljesen egyforma a számításotok :)

Kuzdern, Melan és Imi* kedveli ezt.
  7. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Szia! A 1 bónusz komfort talajon csak 44+6+26 kockán él .o_O azaz aratás /76 ráadásul csak max 2* tudod teljesen aratni.
    Érdemesebb akkor kihasználni mikor 1*1-es talajon ültetsz mert ott 202 kockán él.:music: És több aratásra is lesz időbe is lehetőség.
    még valami.Hét nap alatt ez a bónusz megfelelő szuper-trágyával kk val szerintem elég lehet.Mini játéktó függően Esetleg próbáld olyan időszakra félre tenni mikor több területes eventen 1*1 területen hasznosabb lehet.:)

-kaktuszable-, marcsi152, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  8. Melan

Melan Fórum admirálisa

Szia,

Attol is fugg mennyi szupertragyad van, es akarsz raszanni a dologra.

Mivel van a 8 oras + 1 event novenyre is, en valoszinuleg azt csinalnam, hogy amig az ketyeg, addig 1x1-s foldben termelnem, utana atvaltanek komfortra, akkor a hozamok nagyjabol igy lennenek:

BonuszokNetto hozamNetto hozam/aratasAratasHozamSzupertragya
    Teljes, noveny bonusz, KK 63 2,772 5 13,860 220
    Teljes, noveny bonusz, KK 11 2,222 7 15,554 1,414
    29,414 1,634
    Elmenne 1600 korul szupertragya es KK, ha tudnal aratni 7x 1x1-n utana 5x komforttalajon, akkor 1,5 nap alatt lejonne 29 ezer gaz, innentol mar csak az erdekes milyen pontszamokat tudsz hozni.

120-s atlaggal kell osszesen 38,250 noveny, tehat ezutan nem kellene mar csak 9 ezer korul.
    100-s atlaggal 46,070 kell, tehat meg mindig kellene termelni 16 ezer novenyt, nem teljesen lehetetlen 5,5 nap alatt, de nem is egyszeru.

Ha ennel tobb szupertragyat is ra tudsz szanni, akkor erdemes tovabb termelni 1x1-s talajon, mert akkor 100-s atlag mellett is kesz leszel. Illetve amivel lehet meg szamolni, hogy a feladatsorban is kapsz meg 1 novenyes bonuszt, azt is fel lehet meg majd hasznalni. Esetleg party porikbol ha jon valami.

Bocsanat, most latom hogy eleve 2 db 100% novenyes akarsz felhasznalni, akkor kicsit maskeppen alakul a dolog. Jo lenne a 200% teljes beveteli alatt learatni 7x a komforton, es utana meg 6x, amikor mar csak a noveny bonusz ketyeg, akkor igy nez ki:

BonuszokNetto hozamNetto hozam/aratasAratasHozamSzupertragya
    Teljes, noveny bonusz, KK 63 2,772 7 19,404 308
    Teljes, noveny bonusz, KK 35 1,540 6 9,240 264
    28,644 572

Minimalis szupertragya es KK megy csak el, tehat meg maradhat tartalekban ahogy haladsz elore, es latod hogy kell-e meg, de itt is nagyon fontos, hogy mekkora pontszamokat tudsz lehozni a jatekban.

9. levi5

levi5 Törzsjátékos

Ime az összes nyeremény jobb és bal oldalról összesen :

Farmaranyfa - 2
    Varázsfa - 2
    XL Mamutfák - 3
    Party pörgetés - 6
    Szezonzseton - 4
    Farmmunkás kupon (3 óra) - 10
    Farmmunkás kupon (1 óra) - 6
    Felszerelés láda IV. - 10
    XXL Barkácscucc - 2
    Vagyonláda - 8
    Kacsa-kata turbótrágya - 15
    Kacsa-kata szupertrágya - 282
    Szupertrágya - 543
    Szupertáp - 258
    Farmpengő - 399
    Farmarany - 85
    Luxus bájital - 303
    Szezonjutalompont - 7690
    TP - 82.950 (összesen) x szint.
    BTP - 73.775 (összesen) x szint.
    Nagyitó - 60

+ felhő, dekorok (mindegyikből 2 db) , külömböző bevételi bónuszok.

Szerintem az utobbi hónapok (évek?) legjobb eventje, sok időt energiát odafigyelést koncentrálást igényel de a nyeremények sem mindennapiak. Most sem költök a játékra, több honapja gyüjtöm a szupertrágyát, kacsa katát, van néhány bónuszom, 2 Jack-em mindkettőt még 2-szer arathatom. Dolgozom is közben a való életben, igyekezni fogok pontosan aratni,jutok ameddig jutok talán a vegéig.

-kaktuszable-, marcsi152, Domos52 és 12 más kedveli ezt.
  10. Szama

Szama Fórum veteránja

Egy kérdés még így estére. Valószínűleg felszaporítás után ( mivel van mindenféle bónusz rekeszekhez) komfortra váltok. Érdemes komfort mellett Jack-et beindítani, vagy jól gondolom, hogy a 10 órás hatóideje miatt célszerűbb 1*1-es földekhez felhasználni?
    Köszönöm!

-Fülemüle-70 és DevilMókus kedveli ezt.
  11. sanyi0630

sanyi0630 Járnitanuló

Én már régóta játszok ezzel a játékkal, és be kell valljam, (lehet ezzel csak én vagyok így) hogy elég gáz most a nyereménytáblában az a 2 db farmaranyfa (nagyon jó hogy visszahozták, ne értsétek félre)
    Akik már régóta itt vannak, emlékeztek rá, hogy mit írtak amikor a Farmaranyfát lehetett kinöveszteni a talányos fából?
    Azt írták annó, hogy csak most semmikor máskor, soha többé nem lesz rá alkalom hogy megszerezzük (nem szó szerint idéztem ezért ne kövezzetek meg, de ez volt a lényege). Mindenki vette orrba szájba a titokfát, rengetegen kirakták, hogy egy egész farmnyi területen milyen arányban jött a farmaranyfa, sokan ráköltötték x havi fizetésüket, hogy ne 10 almafájuk legyen, hanem 200, vagy 3000...
    Akkor most (szerencsére) **************** a BP hogy ugyan sok év után, de mégis visszahozták a játékba a Farmaranyfát, csak kár, hogy aki annó megszeretett volna szerezni legalább 1-et, hiába költött sok pénzt rá nem sikerült, és emiatt rá is hagyták a játékot csalódottságukban...

Úgyhogy hajrá mindenkinek!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.5.20
    soresne és GoodX kedveli ezt.
  12. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Szia Komforton ne használd a jacket. Vagy elöte vagy utána.A jack 1*1 talajon király de komforton max 3* tudod aratni és max 456 magot hoz.

Melan, ursa11, Ribiszke és 2 más kedveli ezt.
  13. GoodX

GoodX Junior szaki

pontosan ahogy irod ,ez az event aranybánya lesz a bp.-nek,az a szerencse hogy megint nem adnak esélyt azoknak akik dolgoznak ! :D

Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.5.20
    soresne kedveli ezt.
  14. Szama

Szama Fórum veteránja

Igen, én is így gondoltam, csak mondom rákérdezek azért.. :D
    Viszont így azon filózom, hogy felszaporítás után bevetem Jack-et, bónuszokat, max ha pörgetek ki, akkor használok, megy mellé a csatni, átváltok 1*1-re, van két szupitrágyára ható felhőm ( gesztenyés meg a szülinapi kívánság), megy a fehér ártatlanság+karácsonyi, és amennyi kör belefér Jack idejébe, annyit letolok szupitrágyázva. Alapból úgy terveztem, hogy olyan 2-3ezer körül elhasználhatok belőle, van kevéske mammut fa, meg FP-ért is tudok venni, ha nagyon muszáj. Na most ezzel a felállással az eventgaz beérik kb 38 perc alatt. ( Közben krókuszt tolnám nulla percben, hogy felröpi is legyen, az megint szupitrágya, de ez van.) A felhők hatnak 6 órán keresztül, így ha jól számolom 9 kört le tudok tolni. Ez közel 2ezer szupitrágya, KK nélkül, mert abból kevés van, és inkább a komfortra szórom el, ott jobban járok. Ha megint jól számolok, akkor ez kb 9ezer eventgazt jelent. A felhők lejárta után még lesz vissza 4 óra Jackből, ami 1*1-en szupitrágyával közel 4 kört jelen, mert a felhők nélkül 59 perc lesz az érési idő. Ezzel együtt járnék olyan 11-12ezer eventgaz körül, és ez újabb 800 körüli szupitrágya mínusz. Ennyi lenne meg estére. Másnap pedig váltanék komfortra, bónuszok be, ami csak van és növeli a növény mennyiségét, mellé a rúna+fehér ártatlanság, ezzel kicsivel több mint 4 óra alatt kész a gaz. A pinkivel megtoldott bónuszok 31 órán át hatnak, abba jó pár komfort kör belefér. De ez a tervezet jelentősen változhat attól függően, hogy party pörivel+simával milyen és mennyi bónuszt sikerül kipörgetni. Ha valami csoda folytán jönne pár bónusz (200%,100%-as), akkor teljes újratervezés...
    Remélem jól számolgattam, mert senkit nem akarok megtéveszteni...

nyuszi63, Melan, PalMa és 7 más kedveli ezt.
  15. Rebcsok

Rebcsok Rutinos

Sziasztok!
    Sajna nálam ez a minijáték a toprongy listán van. :oops: De olyan régóta ácsingózom a farmaranyfára, hogy leglább egy eléréséig nem adom fel.

Kitartást, és sikerességet mindenkinek aki belekezd! :inlove:

-kaktuszable-, Melan, marcsi152 és 6 más kedveli ezt.
  16. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Látni a csevegőn, hogy micsoda jó, kihívásokkal teli event elé nézünk, mert már a 10. oldalon tartunk a csevegőben. :inlove:
    Végre sok játékos óhaja meghallgattatott, és event nyereményként megszerezhetővé tették számunkra a farmaranyfát! Sőt kettőt is szerezhetünk akár!
    Meg mellette desszertnek mamutfa fejlesztéseket is kapunk! Kétségtelen, meg kell dolgozni érte, de sosem adnak sehol semmit ellenszolgáltatás nélkül, és nagyon sokan szívesen meg is dolgozunk érte, mert megéri.
    Lehetőségünk van szerezni egy nagyon jó felhőt, mamutfa fejlesztéseket, FA fákat, hagyományos és tojásértékű dekort is, rengeteg farmos segédanyagot, úgyhogy akinek ez az event snassz, az már veheti is elő a telefonját, hogy időpontot kérjen az orvosától. ;)
    Értelemszerűen ez nem vonatkozik azokra a játékosokra, akik nemrég kezdték el a játékot, és még nem tudták felfejleszteni a farmjukat ilyen volumenű eventhez, de mindnyájan voltunk kezdők, mi is végigjártuk a lépcsőzetes fejlődés útját. Reális célt kell kitűzni az adottságok és lehetőségek figyelembe vételével, részleges teljesítésekkel haladni, amihez a meglévő eszközeit viszont mindenki saját maga ismer csak.
    Nagy köszönet a matekosoknak! :) :D:inlove:
    Kétség sem fér hozzá, hogy ezt az eventet is végig akarom csinálni ;), muníció összekészítve, meg még folyamatosan termelődik is hozzá ;).
    Nem fogom sajnálni a régóta tartalékolt bevételi bónuszaimat, és Jacknek is van még jó néhány élete, (bár valószínűleg neki megint megkegyelmezek, mert egy területre nem éri meg elindítani), úgyhogy már csak az időtényezőt kell alávetni az eléggé időigényes pár száz minijátéknak.
    A 100 % és 200%-os bónuszok eleve komfort talaj után kiáltanak, ezek mellé még pörgetek is, hogy ugyanazon idő alatt minél magasabb hozamot érjek el egy területegységre vonatkozóan.
    Hajrá, sok sikert mindenkinek! :D:inlove::inlove:

maszilva, Melan, Beus85 és 20 más kedveli ezt.
  17. JövendölőMáriusz

JövendölőMáriusz Fórum félistene

Szia!
    Valóban így volt.
    De, 8 éven keresztül hallgatták a Bp-nél a játékosoktól, hogy milyen szemétség, hogy csak 1x lehetett megszerezni. Miért fáj az a Bp-nek ha van ilyen a játékosoknak, stb.
    Volt a Bp-nél mindenki minden, csak fehér ember nem.
    Később bekerült a kerékre is a farmaranyfa.
    Na persze az már a játékosok többségének nem tetszett, sem amikor csemetéből fejlődött ki, sem amikor a keréken volt, hogy úgymond, nem ingyen van!
    A játékosok 90%-a úgy gondolta, hogy 10-20 fából kapnak majd farmaranyfát, nem költöttek x havi fizetéseket a fákra. A többség ennyivel letudta:
    Oldalakon keresztül lehetne sorolni a hasonló eseteket.
    Volt akinek 8-ból lett, volt akinek 100-ból, esetleg 300-ból, de x havi fizetéseket nem költöttek a játékosok a farmaranyfára. Mellesleg akinek pl 300-ból nem lett egy sem, az sem járt azért rosszul, mert az akkori értékes, sláger fákból kaptak azért,(bájitalfa, tehéntejfa,tojásfa) amikből nem csak a csp egyenlegüket növelték, hanem cserenap értékesebb dekorokra, pink terményesekre, pink ólakra tudták őket cserélni. Tehát csak az almafát kiemelni megint csak túlzás.(főleg 3000-t)
    Kíváncsiságból nyitottam most 1000db, akkori titokcsemetét. 5 farmaranyfa lapult bennük.
    Ez kb 26ezer Forint (az 5Fa-fa) jelenleg, bár akkor még olcsóbb volt a farmarany.

Most van itt egy újabb lehetőség. Aki akarja, vagy tudja, használja ki.
    Nem megkövezni akarlak, csak erős túlzásokba estél, megkopott emlékek, minimális háttér információkra hagyatkozva, ezért úgy gondoltam, ezzel kicsit tisztábban látható a dolog.
    :)

maszilva, HéricsBáró, nyuszi63 és 30 más kedveli ezt.
  18. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Szia!
    Nekem ezekből a számokból jött ki a több mint 69.000 növény, lehet nem jól értelmeztem?

19. jozseflzr

jozseflzr Fórum ezredese

Bárki bármit mond ilyen rövid idő alatt a teljes eventhez irreálisan sok növény kell.

Boccio71, soresne és [erika05] kedveli ezt.
  20. Csigaa

Csigaa Fórumfelvigyázó

Ez ez nagyon király event összességében. Most senki nem mondhatja szerintem hogy nem lennénk közte értékes nyremények- igaz jócskán tenni is kell érte, de ez a való életben is így szokott lenni.

Szerintem én a felhőt célzom meg mint cél az eventben. Nem szoktam ezekben jó lenni, ezért ólakkal várom az eventet, hogy legyen nagyító :D
    Napközben 5:30 as érés sztem víz+ trágyával 4h ra szorítható, így éjszakával 4 kör kijön. Meglátom, hogy az egaz hogy adja a felrepit, annak függvényében fogok valami olyan hosszúérésűt ültetni ami a piacon magas áron el tudok adni.

Hajrá mindenkinek

Kuzdern, -kaktuszable-, Melan és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.