GYIK A Support

Kategória: 'Technikai ismertetők', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 14.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  support új.png

  Mi az a support?
  A support nem más, mint a Farmerama játék ügyfélszolgálata. Ha problémátok van a játékban, panaszotok van, vagy bármi olyan jellegű kérdés, amire a fórumban nem kaptatok, nem találtatok választ, akkor vegyétek fel a kapcsolatot a supporttal.

  Milyen gyorsan válaszol a support?
  Amilyen gyorsan csak tud. A support hétköznap 9-19 óra között a legaktívabb, ebben az időszakban akár néhány percen belül is választ kaphattok.
  Azonban a supportnál is emberek dolgoznak, akik pihennek, eljárnak kikapcsolódni, szabadságra mennek, stb..., tehát hétvégén nem kerül minden kérdés, probléma azonnal megválaszolásra. Ilyen esetekben várjatok türelemmel, minden elküldött kérdésnek, problémának utána járunk.

  Ha nem kapok választ a supporttól, írjak új üzenetet?
  Ne! Ha ugyanazt a problémát több üzenetben is megírjátok, csak a dolgunkat nehezítitek meg, a feldolgozási időt hosszabbítjátok. Tehát kérek mindenkit, hogy amennyiben a supportnak ír, egy problémával kapcsolatban csak EGYSZER tegye azt meg. Ha pedig bármi fejlemény van az üggyel kapcsolatban, akkor az üzenet elküldése után kapott automatikus válaszra válaszoljatok és NE írjatok egy új üzenetet a kapcsolatfelvételi oldalon.

  Hogyan érem el a supportot?
  Hogy a jövőben egy jobb és gyorsabb supportot tudjunk számotokra bizosítani, egy új kapcsolatfelvételi oldalt integráltunk a játékba. Ezt nagyon egyszerű megtalálni, egyszerűen jelentkezzetek be a játékba, és a keret alatt kattintsatok a „Support” feliratra.

  Support - levéltitok

  Tilos a supporttól kapott üzeneteket nyilvánosságra hozni! Ha egy játékos a supporttól kapott levelet a chatben, fórumban vagy más külső oldalakon nyilvánosságra hozza, az akár a játékból történő azonnali kizárással is járhat.

  Kérlek Benneteket, hogy ügyeljetek arra, hogy a problémátokat a lehető legrészletesebben írjátok le, hogy már az első válaszunkban megoldást találjunk a problémátokra, és ne húzódjon felesleges levélváltásokkal az ügy. Ha a játékon belül használjátok a kapcsolatfelvételi oldalt, akkor az e-mail cím és a UserID automatikusan elküldésre kerül, ezt nem szükséges külön megadnotok.
  Amennyiben új problémátok adódik egy korábbi sikeresen lezárt kapcsolatfelvétel után, ne a régi levelet nyissátok meg postafiókotokból, hanem kezdjetek új levelet a korábban írtak szerint. Játékba belépve és a menüben a Support feliratot választva.

  Ha levelet írtok, azt a megfelelő, kulturált hangnemben tegyétek. Ha a mondandótokban vulgáris, szexista, szélsőjobb illetve politikai megnyilvánulások vannak, a leveleteket ignoráljuk, a segítségünkre ne számítsatok, sőt, súlyosabb esetben a felhasználói fiók ideglenes vagy akár végleges zárolásával is szankcionáljuk a szidalmazást.
  A support tagjainak, valamint a Bigpoint GmbH bármely munkatársának sértegetése és szidalmazása szintén azonnali, akár végleges kizárást vonhat maga után!  Figyelem!
  Kérek mindenkit, hogy csak akkor írjon, ha valóban komoly problémája van az accountjával vagy fizetéssel.
  Minden olyan levélre, amelynek témáját a fórumban már többször kibeszéltünk, vagy a Farmerama GYIK-részében le van írva részletesen, a fórumba való irányítással fogunk megválaszolni!

  Amennyiben spam-et, tehát felesleges levelet küldesz a supportra, azzal felhasználói fiókod zárását kockáztatod.


  A support nem játékon belül válaszol üzenetedre!

  A válasz arra az e-mail címre érkezik meg, ahonnan a játékba regisztráltál.
  Azok a játékosok, akik nem a Farmeraman keresztül játszanak, hanem valamelyik közösségi portálon vették fel a játékot, mint alkalmazást (pl.: iwiw, hi5, stb.), a Supportnak írt levelükben mindenképpen adjanak meg egy e-mail címet, ahová a választ kérik, mert egyébként nem fog megérkezni a válaszüzenet.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 12.10.15
  osztrak12 kedveli ezt.
 2. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Előfordul, hogy egy-egy eset rendezéséhez képet kell csatolni a supportra írt levélhez.

  Ennek menete a következő:
  1. Mindenek előtt kép formátumot készíts az adott problémáról (jpg, png, bmp, stb)
  2. Töltsd azt fel egy képmegosztó portálra (imageshack, képhost, stb)
  3. Küldd el a kép direkt linkjét

  1.

  PrintScreen használata, Screenshot készítése:
  A billentyűzeted jobb felső részén találhatod a PrintScreen billentyűt. Ennek segítségével a monitoron megjelenő adatokat tudod elmenteni.
  [​IMG]

  Amint a képernyőmentést elvégezted, képet kell készítened belőle egy képszerkesztő program segítségével az alábbi módon:

  Megnyitod a Paint képszerkesztő programot.
  Azon belül a Szerkesztés, majd a Beillesztés opciót választod.


  [​IMG]

  Ezzel beillesztetted a képernyőmentés-képet, akár formázhatod is.

  A képet mentsd el úgy, hogy következő lépésnél könnyen megtaláld.


  Amennyiben személyi igazolvány, vagy bármely egyéb irat csatolása szükséges, hasonlóan kell eljárnod.

  Készítesz az iratról egy jó minőségű fényképet (ha rendelkezésedre áll szkenner, természetesen beszkennelheted), majd a képet megformázod, mented.


  2.

  A képernyőmentés-kép feltöltése képmegosztó oldalra:
  Például az alábbi oldalakra töltheted fel a képet:

  Ha további segítségre lenne szükséged a képfeltöltéssel kapcsolatosan:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/a-fórum-felépítése-és-használata.6864/#post-22104

  3.

  A kép "direkt linkjét" mellékeled leveledhez.
  Ehhez segítséget itt találsz:
  https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/direktlink-segédlet.11064/

  Amennyiben nincs lehetőséged a szükséges okmányok szkennelésére, pótolhatod azt úgy is, ha mobiltelefonnal vagy fényképezőgéppel jó minőségű fényképet készítesz.

  Az elkészült képet feltöltöd számítógépedre, majd a megadott képmegosztó oldalak egyikére, és a kapott linket a supportra írt leveledbe illeszted.
   
  Utoljára szerkesztett: 15.11.16
 3. Csocsoovb

  Csocsoovb Fórum elő legendája

  Fórum - Support, Moderátor - Admin feladatok, hatáskörök, lehetőségek

  A Boardadminok, Fórummoderátorok, és az Supermoderátorok igyekeznek minden kérdésetekre a fórumon választ adni. Vannak olyan esetek, amikor a hatáskörükön és technikai eszközeinken túlmutat az általatok feltett kérdés. Ha valamire a fórumban nem tudtak a moderátorok választ adni, akkor a supportra fognak irányítani benneteket. Ez egy általános protokoll része. Azért van erre szükség, mert mint fentebb is említettem, a fórumon használt technikai eszközeinken túlmutat az általatok feltett kérdés. A másik oka pedig, a készleteitek részletezése nem tartozik a fórum látogatóira.
  Megjegyezném, a fórum nyilvános, regisztráció nélkül is olvasható.

  Support, payment support
  Support a játékban a könnyebb adatfeldolgozás miatt két részre van osztva:
  • Support
   A support nem más, mint a Farmerama játék ügyfélszolgálata. Ha problémátok van a játékban, panaszotok van, vagy bármi olyan jellegű kérdés, amire a fórumban nem tudtak a moderátorok választ adni, vagy, akkor a moderátor a supportra fog irányítani.
   A support-ról itt olvashatsz.
  • Payment support
   A payment, azaz a bankolási supportot szintén a "support" feliratra kattintva érheted el. A probléma a megrendeléssel opciót kell ebben az esetben választanotok. A bankolási problémákkal nem a már ismert support csapata fog foglalkozni hanem egy külön az ilyen problémákra specializálódott team.
   A payment support-ról itt olvashatsz.
  Egy nagyon fontos dolog:

  Arról a felhasználói fiókról írjatok, ahol probléma van. Ez nem csak a fórumra, a supportra is érvényes. Ennek minden eset vizsgálatakor nagy jelentősége van, de főként a későbbiekben, mikor az ólakkal, és fákkal kapcsolatban írtok. Lehetőleg a felhasználói fiókból belépve írjatok supportra. ID számot pedig mindkét esetben adjatok meg, ezzel megkönnyítitek nagyban a munkánkat.

  A Supportereknek lehetőségük van a kérdéses ügyekben vizsgálódni, a support döntése és válasza végleges.

  A fórumon való ellenőrzés
  Az Fmoderator nem látja az accountodban lezajló eseményeket, változásokat, legyen szó CSP-ről, FA-ról, ólakról, fákról, terményekről. Azonban a moderátoroknak lehetőségük van egy bizonyos szintű segítséget kérni a többi csapattagtól, aki nagyobb jogkörrel rendelkezik (Smoderator - Boardadmin). Ezáltal tudnak benneteket informálni, azonban ennek a lehetőségnek is megvannak a korlátai.

  Farmarany rendeléssel, Farmarannyal kapcsolatos kérdések
  • A fórumon ellenőrizhető, hogy a rendelés megérkezett-e.
  • Ellenőrizhető, hogy esetleg mire költöttétek el a hiányolt Farmaranyat.
  Gazdaköri feladatokból jutalomként kapott - de esetleg jóvá nem íródott - Farmarany ügyében a moderátor a support-ra (nem payment support-ra, rendes support) fog irányítani, ahol a supporterek vizsgálni fogják az esetet. A már a "számlán" lévő farmarany heti bontásban vizsgálható, viszont erről a support adhat ki részletes listát. Az oka egyszerű. A farmarany tranzakcióitok, kiadásotok, bevételetek egy közvetetten valós pénzen alapuló vásárlás. Ezt diszkréten kell hogy kezeljük, a saját érdeketekben.
  A moderátor azt választ adja a kérdésetekre, amit megrendeléssel kapcsolatban tettetek fel, hogy írjatok a payment support-ra, esetleg kérheti tőletek egyes dokumentumok csatolását is.
  Csengőpengő, piaci "eltűnések"
  • A fórumon ellenőrizhető heti bontásban, minden csengőpengő tranzakció, legyen az bevétel vagy kiadás. Ha a moderátortól kapott válasszal nem értesz egyet, vagy a technikai lehetőségeinken ( ami itt a fórumon adott) túlmutat az eseted, akkor a moderátor a supportra (FIGYELEM! Nem a payment support-ra!) fog irányítani. Ott részletes listát kaphatsz, az általad megjelölt napon az összes bevételedről, kiadásodról.
  Piaci eltűnéseknél:
  • Pontosan mikor tetted ki az árut és mennyiért.
  Nagyban megkönnyíti a munkánkat - mind a moderátorokét, mind pedig a supporterekét -, ha legalább annyit tudattok velünk, hogy melyik napon történt az "eltűnés".

  Pajta készlet "eltűnések"
  Sajnos technikailag nincs lehetőségünk arra, hogy megvizsgáljuk az összes aratásodat és vetésedet, azaz nem tudjuk megvizsgálni, hogy egy adott időpillanatban miből mekkora mennyiséggel rendelkeztél. Értelemszerűen az aratási akciókból származó tapasztalatpont alakulását sem tudjuk ellenőrizni. Ennek megfelelően nem tudunk felajánlani kompenzációt, az általad elveszettnek vélt dolgokat nincs lehetőségünk pótolni.
  Amiben tudunk segíteni a számodra:
  • ha x mennyiséget beadtál gazdaköri feladatokba, eventeknél, tanyaházi megrendelőknek, illetve eladásra kínáltad fel a piacon.
  Ól (retro+, retro++, színes ólfejlesztések, titokzatos tenyészetből kifejlődött, kerekkeréken nyert), fa ( XL, XXL, titokzatos csemetéből kifejlődött, kerekkeréken nyert) "eltűnések"
  A fórumon ellenőrizhető
  • pl, hogy 3 napja megépítetted-e a bizonyos ólat, vagy megnyerted keréken, de azt, hogy 2-3-6 hónapja mennyit építettél pontosan, az már nem. Viszont nagyban segíti a munkánkat, ha legalább annyit tudattok velünk, hogy melyik napon jutottatok hozzá az eltűntnek vélt ólhoz/fához.
   
  Utoljára szerkesztett: 17.10.14
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.