Visszajelzés A Télapó szikla titka - csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: ChocoBounty, témanyitás ideje: 14.12.21.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Na , az jó akkor , szuper . :inlove:

koko.54 és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  2. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóóó reggelt.
    No kérem, aki elkezdi az eventet, az keresse meg gyorsan a gatyamadzagát, mert fel kell kötni a nadrágunkat. :D
    Ezzel a táblázattal kezdünk. Itt kell kiválasztani, hogy melyik területtel kezdünk, én ebben a sorrendben fogom csinálni, tehát főfarm-baha-telihold. Miután valakinek igen vastagon fogott a ceruzája a Gömbdísz felreppenőnél, ezért ameddig a főfarmon és a szédültön ültetem a Farmkoszorú növényt, addig a Bahás területen és a Teliholdon növényt -fát ültetek a felreppenőért. Érdemes kirakni a Varázsfákat is egy olyan területre, ahol nem ültetünk semmit és a szomszédokat is noszogatni kell, hogy küldjenek.:)
    A 4. - 12. - 20. sorokat érdemes minél előbb elérni, mert ezek az órás részek, ahonnan 12 óránként kapunk 1 Ünnepi kártyapaklit. 2 db Ünnepi kártyapakli kell a táblás játék elindításához, de kapunk 48 darabot a növények leadásakor is.
    Ha kész vagyunk a fenti táblázattal, ez következik:
    Ebben a részben a Főfarmon és a Teliholdas területen kell ültetni 11.080 db Ünnepi koszorú növényt. Itt is van két órás rész: a 4. és a 16. sorban, amit érdemes gyorsan aktiválni, hogy minél többet tudjunk játszani a táblás játékkal.
    Sok sikert.

3. Namiamano

Namiamano Fórum nagymestere

Sziasztok!

Nem igazán merek nekiugrani az eventnek csütörtök 10 óra előtt, mivel ekkor derül ki, hogy a "Holiday hétvégi küldetés" event milyen területeket és miben érint. Addig is mehet a laza termelgetés és + 1 kör hosszú, valamint + 1 kör félhosszú érésű növény.

Még párszor át kell olvasnom az ismertetőt, de kb. így nézne ki az én sorom:

Minden területen felröpivel várom az eventet (Főfarm, Bahamarama ültetvény, Teliholdas farmrész) Teliholdasra már régóta be van készítve.

Farmkoszorúval kezdek. Felszaporítás után Főfarmon és a Szédültön simán termelgetek, majd ha kiderül, hogy a párhuzamos eseménnyel van-e ütközés. Ha minden ok, komfortra váltva letermelem a 15 340 növény maradékát (Felszap után ~ 10 óra és megvan. (Felhővel gyorsítok; Pörgetek, ha az nem jön be, megy a 200 % és a 100 %-os bónusz.) 200 Gömbdísz kell még a teljesítéshez.

A Második választás a Baha lesz, itt, szintén felszaporítás után termelem a 14 230 Szigeti koszorút. Mivel még hatni fog a bónusz, itt is felszap után Komfort várja. (Kb. 18 óra alatt letermelhető + felszaporítás ideje.) Szintén 200 Gömbdísz mellett tudok továbbmenni.

A harmadik választott terület a Teliholdas lesz, ahol letermelem a 7 820 Teliholdas koszorút. Két Jack lesz aktív. Beadom a szokásos 200 Gömbdíszt.

Ekkor már csak 4 000 Gömbdísz választ el az első felhősortól, de az ráér, nem befolyásol semmit.

A "Télapó sziklához vezető 2. útvonal" feladatrészben a "10-11-12-es" mezőkön átmegyek a Kulcsokkal és a farmos valamint teliholdas Főfarmon termelem az Ünnepi koszorút.
    A "Télapó sziklához vezető 2. útvonal" kapcsán a befejezés ideje már nem korlátozza az előrehaladást, de elég sok növény kell. A 7:30-as alap érési idő nem kedvez Jack-nek. Majd, adok neki két eventnövény betakarításnövelőt, valamint elsütök még egy 100 %-os növénybevételit. A többi területen kell a gazdakörbe is termelni egy kicsit.

A játék során letesztelem a felröppenő mennyiségét. Ha rosszul adja és keveslem, folyamatosan hosszú érésűt termelek 2X1-ben, úgyis a játékrészek végén lesz rájuk szükség. Adott esetben, nullázok pár kört.

A Társasos játékrész nem ad előrehaladáshoz nélkülözhetetlen elemet, így annak a befejezése is ráér januárig.

Mielőbb túl akarok jutni a játék nehezén, hogy az Ünnepek közeledtével csak a napi max 2 aratást igénylő TP vadászatra térhessek át, összhangban az időzítős Bónuszmezőkkel.

Üdv: Nami.

Utoljára szerkesztett: 14.12.21
  4. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Ha a teliholdas fák is adják a felröpit , akkor a kripták egy az egyben fogják adni a felröpit ?:inlove:

5. Havasi_Gyopár

Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

Szia!
    Az ünnepi koszorú a 2. Mellékrészbe adandó be. Termelhető a rendes fő farmon és a teliholdas fő farmon. Az ünnepi koszorú vetőmagjának az előállításához 1 db (vagy 10 db) fenyőág és 1 db (vagy 10 db) ünnepi gyertya szükséges.
    Fenyőág
    Hozzájutási lehetőség: az event kezdetével automatikusan 5 darabot kapunk. Prémiumtagsággal rendelkező játékosok 10 darab Fenyőágat kapnak az event kezdetével!
    Felhasználási terület: az eventnövények lekeveréséhez szükséges.

Ünnepi gyertya
    Hozzájutási lehetőség: a 2. mellékrészen belül, a 13. feladatrész teljesítését követően kapunk 9.990 darabot.
    Felhasználási terület: ünnepi koszorú eventnövény lekeveréséhez szükséges.

Ünnepi koszorú
    • Érési idő: 07:30 óra
    • Tapasztalatpont: 75 TP
    • Ültethető: Főfarmon, Teliholdas főfarmon
    • Kezdő mennyiség: nincs, a malomban lehet lekeverni......
    Kérlek olvasd el ismételten az event leírását:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/a-télapó-szikla-titka.21870/#post-1234712

6. vízöntő

vízöntő Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Ide egy jó terelő kutya, kellene szerintem.
    Félre értések ne essenek.:D

7. nagyjuli

nagyjuli Fórummogul

Szia! Ha nem érted, akkor én meg azt nem értem, hogy miért válaszolsz! Azért azt megkérdezem tőled, hogy 1./ hányadik szinten jársz? 2./ Mire költöd a csengőpengőidet? (Azt nem kérdezem meg, hogy mennyi CsP-d van...)
    Egyébként elolvastam az eventismertetőt, nagy munkája van a kedves moderátornak benne, köszönet érte!

8. SnéDóri

SnéDóri Fórum bárója

Kérdeznék valamit, lehet itt. Mekkora földkockába tegyem a növényt, ha százalékos bónuszon van?

Namiamano kedveli ezt.
  9. zoldert

zoldert Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Biztos csinálni fogom az eventet.
    A karácsonyi készülésből kimaradok, se vásárolni, sem a sütés - főzéshez nincs lehetőségem.
    Minden területen hosszú érésű növényekkel várom az eventet. A haladás meg adni fogja magát.
    A felhőket igyekszem megszerezni.

10. Namiamano

Szia!

A %-os bónusz az egyes területek alap hozamára vonatkozó szorzó. Minden földterületre igaz, de komforton érdemes igazán használni, adott feltételek mellett.
    A komfort melletti, maradék helyre kitett kis területeken is érdemes termelni.

EZEN a linken részletesen ki van fejtve, hogy miért és hogyan.

A földterületek hozamtáblázatát ITT találod. Ebben nincsen benne a %-os bónusz, de érdekes lehet.

ÜDv: Nami.

Domos52, juliannakoczkas és SnéDóri kedveli ezt.
  11. kukori80

Szia Nami. Nagyon szépen levezetted, ezért is szólok, hogy amíg az első táblázat növényeivel nem vagy kész, addig nem tudod az

Ünnepi koszorút sehol ültetni . Az első táblázatból kell hozzá a Szigeti-Farm- és Teliholdas kulcs és ha ezeket leadod a 2. táblázatban, akkor 80 alma beadásáért kapod meg az Ünnepi gyertyát, ami kell a malomban a magok előállításához.
    Sok sikert.

12. Fätum

Fätum Fórumőrült

Szisztok eventezők :) Átfutottam gyorsan a leírást, gondolván én balga, hogy sittysutty átolvasom..,megértem...startégiát állítok...mer' így szoktam. Na mármost ebből csak a sittysutty valósult meg. Atyagatya mekkora munka lehetett ezt így összeállítani. Hát nem semmi, gratulálok hozzá, szép munka!

Most az következik, hogy csinálok egy jó kis teát, magamhoz veszek egy nagy halom zabkekszet, aztán bekuckózok a hálószobába... és a sittysuttyot mellőzve szépen lassan átolvasom újra a leírást. Addig meg biztos ami biztos, mindenhova ültetek jó hosszút, mert abból baj nem lehet.
    Ha már átlátom, hogy merre van az előre, akkor majd vissza jövök. Szerintem az nem ma lesz xD

Gábormester, kovacstne, jucus78 és 24 más kedveli ezt.
  13. Namiamano

Szia!

Igazad van. Visszaolvasva Melan pár oldallal ezelőtt érdeklődött eziránt és választ is kapott.

Köszi, hogy szóltál, javítom a tervem.

Üdv: Nami.

14. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Az érésidejüket figyelembevéve... tizesével is adhatnák;)

juliannakoczkas, Döbi65, Melan és 2 más kedveli ezt.
  15. Melan

Melan Fórum admirálisa

Jóóóó reggelt Kukori :)

Szerencsére a kártyapaklikhoz talán nem kell annyira sok Gömbdisz, összesen nagyon sok, de ha jól láttam, akkor a mezőket, amik adnak kártyákat el lehet érni sokkal kevesebb felröpivel.

Alapvetően a 100% bónusz a komfort földben jobban érvényesül, mert kevesebb szupertrágyát használsz fel

Én ezt másképpen értettem, pont úgy hogy lehet ültetni, csak a kulcsok majd kellenek hogy haladjunk

16. kukori80

Sziaaaaa. :) Azt hittem, hogy bekuckózol a hálószobába és jól elalszol. :D:D:D
    Megpróbálom röviden összefoglalni, hátha segít:
    A Télapó sziklához vezető 1-2 táblázatával kezdünk. Az első táblázatban ki lehet választani a területek sorrendjét. Mind a 3 terület növényét meg kell csinálni ahhoz, hogy át tudjunk lépni a 2. táblázat feladataira. Az utolsó 4 sor felreppenője most nem kell, mert nem is lesz annyi. Kapunk 3 kulcsot, amit beadunk a 2. táblázatba, utána leadunk 80 almát, kapunk érte Ünnepi gyertyát, amivel a malomban lekeverjük az Ünnepi koszorú növény magjait és beadjuk a feladatba.
    Van 5 db órás mező: ezek az 1. táblázatban a 4-12-20. sorban vannak, a 2. táblázatban a: 4-16. sorban. Ezekből kapunk 12 óránként Ünnepi kártyapaklit, ezekkel tudjuk majd a táblás játékot elkezdeni. 2 db kell 1 játékhoz.
    Tehát a 2 táblázatból és az órás mezőkből kapott Ünnepi kártyapakli kell ahhoz, hogy a táblán tudjunk játszani.
    Röviden ennyi, remélem érthető.
    Sziaaa Melan. :) Régen írtál, már hiányoltalak. :)
    A kártyapaklihoz nem kell felrepi, a növényeket kell beadni hozzá. Még az órásokhoz is, ha jól láttam.

Fätum, Pitemano, farmerogirl és 16 más kedveli ezt.
  17. -forrest-gump-

-forrest-gump- Fórummogul

18. Döbi65

Döbi65 Fórummogul

Minél többet olvasgatok, annál kevésbé értem. Akár koreaiul is írhatnátok. xD
    Pedig már azt hittem, hogy legalább az első lépések megvannak. 8)
    Nagyon év vége van. Lankad a figyelmem. xD

Arrah, Tavirózsa, juliannakoczkas és 4 más kedveli ezt.
  19. SnéDóri

SnéDóri Fórum bárója

Szia. Aki vesz kosarat kulcsokkal..... az tudja párhuzamosan termelni az egazokat?

juliannakoczkas és ildiko44 kedveli ezt.
  20. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Egy hozzávetőleges kalkuláció következik.
    Először meg kell csinálni az 1. mellékfeladatot - ez lényegében megegyezik egy Fényösvényes eventtel. Valamilyen sorrendben le kell termelni
    15340 farmos koszorút (5:30, farm, szántó);
    14230 szigeti koszorút (6:00, baha főültetvény, esőerdő); és
    7820 teliholdas koszorút (5:00 teliholdas fő terület)
    Normál menetben mindháromból 12 körre van szükség, ami durván 3-3 nap. 600 db felröpit kell közben beadni; a felhőért és a dekorokért bármikor később visszamehetünk, ha összejön a sokezer felröpi.
    Ha ez megvan, nekiláthatunk a 2. mellékfeladatnak. Ide kell
    11080 ünnepi koszorú (7:30, farm fő terület, teliholdas fő terület). Ehhez 9 kör kell, ami szintén kb. 3 nap.

Mindez azt jelenti, hogy a 20 napos eventen a növények napi 4, majd 3 aratással 12 nap alatt letermelhetők. Mindegyik növényes részben aktiválhatunk 1-1 olyan mezőt, amelyről 12 óránként*, vagyis napi kétszer kaphatunk ünnepi kártyapaklit. Mivel az első ilyen mezőt kb. 17 napon át szedhetjük le, 34 paklira számíthatunk. A második 14 napon át ad 28 paklit, a harmadik 11 napon át 22 paklit, míg az utolsó 8 napon át 16 paklit. Mindez összesen 100 pakli. A játékban menet közben kapunk még 50 paklit. A 150 pakli 75 játékra elegendő, aminek eredményeképpen 150 érmére tehetjük rá a kezünket. Körönként 1 sikeres válasszal számolva 300 Trivia pontunk lehet.

A 3 felhő egyikét a boltból kell kiváltani, és egy felhőre való dekort is (50 érme). A maradékkal garázdálkodhatunk: pl. szintszorzós dekor 30, piccolo 50, 2 db bónuszláda 20.

Mivel mindig csak egy-két területen termelünk, a többin felröpizni kell. A teljes eventhez 9000 röpi kell, vagyis naponta 450 db, amire van minimum 3 területünk (persze mindig más). Ez nem látszik lehetetlennek, de érdemes ráfeküdni főleg az elején - pár nap után már látható hogyan jön a röpi, kell-e változtatni valamin.

Persze nem kell a növénnyel sietni, legfeljebb kevesebb játékra lesz lehetőség. Összesen a felszaporításokon kívül 45 aratás kell a 20 nap alatt, vagyis napi két aratás is elegendő, ha pár alkalommal be tudunk vetni egy-egy plusz napközbeni aratást, vagy egy-egy szabadabb napon megnyomjuk a növényt. A paklit adó mezőket is naponta 2-szer kell "aratni", illetve a felröpizéshez is kiváló valami hosszú növény naponta 2-szer 1x1-ben.

* Ez a 12 órás leszedési idő azért lehetett volna 10-11 óra. Akkor is napi 2-szer szedhető le, de megenged egy kis elcsúszást - Karácsonyra tekintettel ez játékosbarátabb lehetett volna...

DevilMókus, ulmo12, .barbi1. és 58 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.