Visszajelzés Az alkimista gyógynövényei 6. - csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: ChocoBounty, témanyitás ideje: 3.8.21.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Ecóka1

Ecóka1 Fórum ismerője

Én is a 30-as piacon vagyok, de eddig még nem láttam 1 db event növényt se árulni, sajnos.

jófarmerlány és jutka190226 kedveli ezt.
  2. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Pedig az előbb feltettem 1 völgyi rózsát... :p 30-ason... Igaz, még nem vagyok készen, de ebből aránytalanul több van, ill. kíváncsi voltam. Ennyiért persze, hogy nem nagyon kapkodják el az eladást azok, akik CSP-re hajtanak...

Jutkasokszám!!
    A 30-as egy öreg piac (legalábbis régebben az volt). Sok régi játékos van, nagy spillerek. Van köztük elég sok magyar is. Én 1x próbáltam meg az egyiktől segítséget kérni, valami nagy tenyésztett állat kellett volna, cserenapon tudtam volna kompenzálni, nem is reagált.
    Ezért tűnik úgy, hogy áll, mert néhány piacozós vénájú játékos "uralja" a nagyját. A kisebbek ritkán nyúlnak hozzá.

Utoljára szerkesztett: 9.8.21
    jófarmerlány, jutka190226 és -Erbrow- kedveli ezt.
  3. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

Én szorgalmasan vetettem, kevertem, vetettem arattam, ahogy sorban lehetett. Taktikai játék, igaz. De mondd már meg, hogy a 309 felhőből hogyan fogom kipécézni a gyorsító vagy éppen mittudomén milyen bónuszokat?! Ráadásul aki később kezdte a játékot, esetleg nincs is mind meg. A baloldali sávval végeztem, de ez nem elég ahhoz, hogy a jobboldalit befejezzem, így csak 5-5 magot ad egy játék, ami már semmire sem elég, ha 3-400 db-okat vár el a végén. Valamint nem azon bosszankodom, hogy nem tesznek fel eventnövényt, hanem azon, hogy amikor rákattintok és teszem azt más valaki már leelőzött, akkor csak forog, forog a napraforgó és más ajánlatot már nem tudok elérni, gyakorlatilag minden esetben lefagy a piac, ha más szerezte meg előlem az árut. Amióta itt "rendszerváltás" volt, azóta az amúgy is gyenge lábakon álló játék rogyadozik. :( bizonyos funkciók nem, vagy csak lassan működnek, egy aratást nem tudok végigvinni úgy, hogy ne kelljen F5-öt nyomni. :( Számomra az érthetetlen, hogy miért nem lehetett megközelítőleg annyi magot felajánlani a bal oldali sávban, hogy a másik oldalt végig lehessen vinni! A piac rémesen működik, régebben rendszeresen, mostanában alig használom, mert ott van az egyik legnagyobb lassulás, fagyás.

4. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

reggelt!
    Egy dolog volt, ami tetszett mostanában. A 22:00 órai lezárás. Ez tiszta barátságos volt. :)
    Amúgy célba értem tegnap, de még 5- től lehetett volna picit építgetni estig.

maszilva, Ecóka1, jófarmerlány és 6 más kedveli ezt.
  5. Kócos1975

Kócos1975 Fórum-zöldfülű

Sziasztok,

a piac tényleg borzalmas, állandóan lefagy. És nem vártam mástól, hogy letermelje helyettem az eventnövényt, tegnap munka után is még ültettem szupertrágyával, hogy haladjon a jobb oldal is, de mindenből sok kellett még a végéig. Most ott tartok, hogy van 1512 db szúrós gombám, amit nem tudok beadni, mert 25 db vízibogyó hiányzik előtte. A piacon ma reggel láttam először árut kitéve, így most kivárok még, vagy sikerül vennem vagy eladom ami van a vége előtt. Az én véleményem az, hogy nem kellene erőltetni állandóan ezeket a szerencse függő eventeket, mert úgyis mindig háborgás van belőle, sokszor teljesen jogosan, utána meg jön a kompenzáció.

maszilva, jófarmerlány, Anyaló és 3 más kedveli ezt.
  6. ppiiccii

ppiiccii Utánpótlás-írogató

Azt hiszem a vízibogyón úszik el ez az event. :(

Döbi65 és farmeres53 kedveli ezt.
  7. rudcsi24

rudcsi24 Fórummogul

Sziasztok! Nekem a szúrós gombán úszott volna el. De tegnap még kipörgettem a plusz bónuszt a keréken, így egy kis szupertrágyám és KK-m bánta, cseréltem magot (még jó, hogy volt "felesleges" 4 Mó értékű állatom), meg tudtam venni a piacon egy keveset. /Igazán mázlistának tartom magam!!/ Így reggel én minden plusz növényemet kiraktam a piacra (összesen több ezer volt). Igaz, tízesével, hogy minél több emberhez eljusson. Mert azért láttam olyat, hogy valaki több százat is felrakott egyben. Én úgy voltam vele, hogy igaz, eltart egy ideig, de minél több embernek adjam meg a lehetőséget, és akkor annál jobban fogom érezni magam. Szívből kívánom, hogy aki ráér, az tudjon piacozni, és így legyen meg az event teljesen! :)

8. kertész82

kertész82 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Esélytelen a felhő megszerzése :( Jól jönne jó néhány pecsétgyűrű <3

9. swarek

swarek Törzsjátékos

Jó reggelt!
    Tegnap este 11 után sikerült a piac segítségével befejeznem a kicsin is az event jobb oldalát is. A vizibogyón úszott el majdnem, mert azt nagyon nem adta a rendszer. Becserélni a magokat meg kész ráfizetés volt!, illetve nagyon nem is volt nálam mit becserélni, mert egyedül a szúrós gomba volt az, amit be tudtam adni úgy, hogy nem kellett a piacról vennem, és így is alig pár darab növény maradt meg. Viszont a 21-es piacon még most is sokat kell várni, frissíteni, hogy az ember lásson egy-egy ajánlatot a növényekből. Aztán meg reménykedni, hogy nem fagy le, és vagy elég gyors, hogy te vedd meg a kirakott növényt, amit valamiért úgy raknak ki, hogy 1-2 darabot, esetleg 10 darabos csomagokban... Egyszerűen nem értem, hogy miért nehéz normális mennyiséget kirakni, pláne ilyen állandóan lefagyó piac mellett.
    Aki még küzd, annak sok sikert, és kívánom, hogy be tudja fejezni az eventet.

jófarmerlány és jutka190226 kedveli ezt.
  10. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Ez tipikusan egy olyan event, amit nem lehet úgy megcsinálni, hogy folyamatosan ültetek, aratok. A számokból nyilvánvaló: ha a bal oldalon szerezhetek 900 magerszényt, és a jobb oldalra kell 14000 növény, akkor egy magból kell csinálnom 16 növényt. Normál módban egy mag - bónuszok nélkül - csak 10 növénnyé érik be (mint a felszaporításnál). Vagyis ez így tuti bukta.
    A játék odaadja azt a +7 bónuszt, ami kell (de persze csak rövid időre, ami sajnos megköveteli a szupertrágyákat). Lehetőséget ad a magok cseréjére is, és ez megint amellett szól, hogy egyszerre termeljünk, amikor az összes magunk megvan, hogy az esetleges rosszabb mageloszlás korrigálható legyen. De mindez előre tudható, ezzel lehet számolni. És nem ez az első ilyen event.

Ha egy eventbe piacot tesznek, akkor a szabályokkal oda kell vonzani nem csak a vevőket, hanem az eladókat is. Érdekeltté kell tenni a gazdákat, hogy többletet termeljenek, és azt a piacra vigyék. Ez ugye nem történt meg. Mindenki, aki többletet termel, felhasznált szupertrágyákat, pörgetéseket, bónuszokat; csupa értékes (és sokaknál valós pénzen vett) hozzávalót. Természetes, hogy ezért szeretne kapni valamit. Az első két ilyen eventen milliárdokat lehetett összepiacozni, aztán ezt ellehetetlenítették a szabálymódosításokkal. Ezt lehet túlzásnak tartani, de a játékban nem olyan nehéz CSP-re szert tenni. Ha valakinek tényleg csak néhány száz növény kell a piacról az eventje befejezéséhez, akkor arra rászánhat pár tízmillió CSP-t. Pláne, hogy ugye rég túl vagyunk a felhőn, vagyis az alap eventen.
    Ha az lenne a szándék, hogy a jófejségre építsenek, akkor tartsák távol a piactól a nyerészkedőket, és a mások farvizén utazókat. Például a piac csak akkor nyíljon meg, ha már beadtuk saját termelésből mondjuk a teljes mennyiség 75%-át. Ha piacozni akarsz, eventezz is. Vagy legyen árucsere, ahol feltehetek mondjuk 50 bogyót 500 macskamentáért; vagy felajánlok 120 völgyi rózsáért valami mást. Stb. A lényeg, hogy mindenki jól járjon.
    Én is szívesen elültetném a maradék magokat, és piacra tenném a növényt akár bagóért is, ha biztos lennék abban, hogy jó helyre kerül. Hogy nem olyan veszi meg, aki csak a piacról akarja teljesíteni, mert nem szánja rá a szükséges extrákat (az ilyen nagyon vastagon fizesse meg az árát), vagy aki csak piacozva akar CSP-re szert tenni. Egyszerűen nem tudom annak juttatni, aki csak elszámolta magát, közbejött a valós élete, vagy egyszerűen csak kedvelem, stb. Nem fogok piacra tenni csak azért, hogy kiírhassam, hogy én kitettem, és ezzel jófejnek és segítőkésznek érezzem magam, majd fogadjam a köszöneteket; miközben tudom, hogy nagy eséllyel nem ahhoz jutott el a növény, akinek tényleg szüksége van rá (tisztára, mint egy Afrikába szánt segélycsomag...).

Egy megjegyzés a Bahás nemesítéshez. A Bahán a zöldségek érésideje Maja maszkkal, a két alkimista termékkel és persze vízzel-trágyával majdnem a felére csökkenthető (50,4%). Ennél alig jobbak a farmon a nemesített növények. Persze több van, többféle érésidővel, ami nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé; bár a többségnek erre a célra is csak alig néhány növénye van nemesítve.

Rékuci1111, maszilva, zsani_apja és 23 más kedveli ezt.
  11. csipetke01

csipetke01 Aktív író

Itt valami el lett szúrva,pl ha szeretnék cserélni Ziegfriednél,miért nem lehet 4/1-hez vagy 3/1-hez arányban?Miért kell sokmillió értékben beadni cuccokat?A felhő megvan,de a piccolo láda esélytelen

Döbi65 kedveli ezt.
  12. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Toma, sziasztok eventezők :)
    Minden szavaddal egyetértek, ezt a részt emeltem csak ki, mert ez különösen egybecseng a saját véleményemmel és szándékommal is. Volna még mit ültetnek és beváltanom minijátékra, de nem teszem meg, mert ugyanazt érzem amit Te.
    [​IMG] Ennyi várna még minijátékra és ültetésre A hétvégi skorpió tenyésztésből jött össze a felröpi abból kevertem le.. A maradék növényt kitettem amikor végeztem az eventtel és ma reggel is. Hogy kinek jutott? nem tudom, de nagyobb esélyét látom annak, hogy a nyerészkedők vették meg, mint a rászorulók. (Nem akarok jó fejnek látszani a szavaiddal élve, nem azért írtam le, hogy segítőkésznek érezzem vele magamat, de úgy reménykedem benne, hogy tényleg azok vették meg akiknek szüksége van rá)
    Miután én együtt vittem a jobb és bal oldalt, nálam mínuszban volt két növény a végére. rajtam segített akkor a piac, szúrós gombát tudtam venni, abból csak kb 20 darab hiányzott. A völgyi rózsával más volt a helyzet, ott tovább kellett játszanom és ültetnem. Éltem a csere lehetőségével is, mire sikerült végeznem mindkét oldallal, de végül is sikerült.

13. jutka190226

jutka190226 Fórum bárója

Sziasztok! Szia Toma! Mindig jól átlátod a dolgokat ezért figyelmesen követem az útmutatásaid és megjegyzéseid. Sajnos én is tapasztaltam, hogy nem ahhoz jutott a kitett termékem akinek szüksége lett volna rá. Pedig előre egyeztetett időpontban tettem fel Ő is ott volt csak mivel lassúbb a gépe esélye sem volt. Olvasom más gazdatársaknál, hogy miért nem nagy mennyiséget teszünk fel egyszerre ill. a másik oldal, hogy minél kevesebbet, hogy több esély legyen több játékosnak megszerezni. Kicsit megzavarodtam, mert elég sok növény marad pluszba azt feltenném segítségnek, de nem tudom milyen az ideális mennyiség? Az első adagot egyben raktam ki utána tízesével eltűnt mind mire ránéztem újra. Lassan kitenném a reggeli adagot, de nem tudom milyen darabszámmal most még csak szúrós gombát meg völgyi rózsát mert a vízi bogyó még érik.

14. Fuhur

Fuhur Fórumgróf

Köszönöm, hogy játszotok! :) Most nem raktam túl sok energiát az event-be, bíztam a piacozás lehetőségében, s éjjel sikerült is összevadászni a hiányzó növényeket. Piccolóból Jack ajándéka lett:inlove:xDxDxD
    Sok sikert mindenkinek!

15. Lizikertje

Lizikertje Fórumelemző

Szép jó reggelt !
    ezt az eventet,legalábbis a jobb oldalát lehetetlen teljesíteni, már kb 75-80 játékon vagyok túl,de a jobb oldalon még az 58 -nál tartok, pedig dolgoztam rendesen és a +1 ket is kihasználtam.Kacsa katáztam, szupertrágyáztam, és mégsem tudok a végére érni. A piacon venni lehetetlenség 1-1-et be dob valaki de azzal nem érek el semmit. Az előző ilyen eventnél normálisan lehetett a piacon vásárolni a többlettel rendelkezőktől. Most senkinek nem érdeke hogy piacozzon.
    Ezt az eventet elcseszték úgy ahogy van! Magasabb szintű szomszédaim már hónapok óta nem eventeznek mert nincs motiváció nekik, bár én is a 227 szinten járok.Most én is követem őket, ne nézzenek pali madárnak...nem hagyom abba, de ezentúl csak a saját szórakozásomra farmeramázok és az eventeket elfelejtem örökre.
    Sok sikert annak aki még a piacon vadászik!
    Én befejeztem és többé az event kiirások felé sem nézek.Nem töröm magam,mert nincs értelme.

Tomának teljes egészében igazat adok.
    Lizikertje

16. Anulu73

Anulu73 Fórum biztosa

Szia! Pont ezt írtam, hogy itt nem elég szorgalmasan vetni és aratni, hanem kell taktikázni. Ehhez pl.Toma nagyon jó segítséget adott a játék elején, pontosan kiszámolta (és mindenkinek elérhető volt), hogy egy magból hány növényt kell aratni. Itt napokig nem kellett eventnövényt ültetni, csak felröppenőt gyűjteni. Én pl eljátszottam az első 19 játékot (így egy bónusz elveszett ugyan, de tudtam annyi magot nyitni, hogy az első körben éjszakára beleültettem a hosszú növényt, így a maradék maggal simán belefértem a bónuszos 8 órába) és utána már csak akkor játszottam, amikor lett még 19 eljátszható. Ekkor este elültettem a 8 órás növényt nagy földbe és reggel aratás előtt kiszedtem a bónuszokat a játékból, (pörgettem is, de nem mindenhol jött plusz bónuszom) beraktam az aranyrekeszbe egy növénybevételi bónuszt, indítottam egy Jackot, így egy magból 22 növényt aratva délután 3-ra meglett a szükséges növénymennyiség.
    Itt nagyon fontos volt, hogy egy magból min. 16 növényt arassunk. Enélkül nem szabadott a magokat learatni, mert boritékolva volt, hogy a jobb oldalt nem lehet végigvinni. Persze lehet bízni a szerencsében, de ha valakinek fontos volt a jobb oldal az nem bízta a véletlenre.

Ditti58, maszilva, jófarmerlány és 5 más kedveli ezt.
  17. jutka190226

jutka190226 Fórum bárója

Szia! Nagyon jól látod ennél a fajta eventnél mindenképpen taktikázni kell. Ha valaki mint én is azt a célt tűzi ki, hogy végig megcsinálja mindkét oldalt ott bizony áldozni is kell. Nem lehet csak a szerencsére alapozni. Persze most nálam az is besegített, így volt olyan 8 órám amikor 25 növény jött egyszerre nem sajnáltam a zöld cseppet se meg a kk sem így sikerült idő előtt végezni. Az már másik dolog, hogy nem egyformán jönnek a magok, volt, hogy kaptam sok szúrós gombát, meg völgyi rózsát és hiába volt az a két növény mennyiség már letermelve hiányzott a következő lépéshez a vízi bogyó. Játszottam tovább és előbb-utóbb meglett. Minden bontásnál adott mind a 3 növényből. Remélem a következő egyszerűbb lesz nemsokára kiderül. További szép napot és jó játékot kívánok.

jófarmerlány és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  18. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok Mindenkinek! Sziasztok!
    Toma!
    Maximálisan egyetértek az írásoddal. Mióta "felfedeztelek" hűséges olvasód és tisztelőd vagyok! Csak köszönni lehet az önzetlen segítőkészséged, precízséged, türelmed, azt a sok jótanácsot mit a játékosok kapnak Tőled!
    Az eventtel már végeztem, gondoltam segítek egy kedves szomszédomnak. Sajnos az "előre lebeszélt" egyeztetés ellenére sem
    nála landoltak a növények. Sajnálom...
    Volna lehetőségem még szaporítani, hisz vannak hozzávalók, ám a fent említettek és az általad leírtak miatt nem teszem.
    Töltöm a saját pajtám, jelenleg éppen kakukkolnak a madarak, 12 db. egy alomból. Nah ugye, hogy ugye?

Othep, maszilva, Sali~*.*.* és 11 más kedveli ezt.
  19. Laxiaa

Laxiaa Aktív író

Sziasztok!
    Hiába próbálom végig vinni az eventet, a hiányzó növények vásárlása szinte lehetetlen. A napraforgó csak forog, forog.
    Mire eltűnik már régen nincs mit venni. Ilyen eventet szerintem csak egy maximálisan működő játékkal
    kellene csinálni. Régen szerettem ezt a játékot, de akkor még jó volt a progam.

soresne, Anyaló és Sziszi1950 kedveli ezt.
  20. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Sziasztok!
    Nálam néha elcsípek egy egy tételt a piacon, deeee üdv: azoknak akik egyesével rakják ki, rá sem kattintok, mert akkor lehet becsuk, kinyit játékot játszani, nem ér annyit.Már sokkal följebb nem verik fel az árakat, nincs értelme, ennek az 1 db-dinak.:eek::(:(

Ditti58, jutka190226, Anyaló és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.