Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Kipartyztam egy ősi pulykát .
    Eddig is voltak ilyen nagy tenyészállatok ?
    Meg egy varacskos disznót

Fatther, genka53, Gio és még 1 ember kedveli ezt.
  2. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

A kerék utolsó reformja óta vannak ilyenek is néha:) Még nem láttad? Gratulálok a pöridhez.
    Szia!
    Sok sikert hozzá.

3. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia
    Látni láttam , de még nem figyeltem meg , hogy pörgettem volna . :inlove:

-gyöngy-581 kedveli ezt.
  4. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/vadonatúj-ötletek-Új.15522/page-15#post-1047627
    :music::music:

Fatther, Gio, BackOffice és 2 más kedveli ezt.
  5. cili53

cili53 Fórum bárója

Sziasztok!
    35 aranyos láda !:)

Lillapilla73, -W-595-, Imi* és 12 más kedveli ezt.
  6. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia Wolf! :)
    Idehoztam a hozzászólásodat, mert úgy tudom, hogy a "Vadonatúj ötletek" nem csevegő, tehát ott nem lehet reagálni az egyes ötletekre.
    Előrebocsátom, hogy nekem sem szimpatikus amikor egy oldalnyi 1 db-os árutételt látok a piacon a kínálatban, és nem újdonság ennek a problémának a felvetése sem, de eddig sikertelen volt bárminemű változás vagy javulás elérhetése e vonatkozásban.
    Viszont a
    z ötleted tartalmi részével kapcsolatban úgy gondolom, - amire ugyan te is céloztál az utolsó mondatodban, - hogy éppen a dinamikus piac bevezetése eredményezte a sok 1 db-os tétel kirakását, amellyel befolyásolták (-ják) az eladási árak forszírozott emelését ill. csökkenését.
    Vagyis itt nem csupán kényelmi szempontok játszanak közre, hanem lehetséges, hogy a rendszer által kreált adottságok, lehetőségek és következmények is. Ezért szerintem a BP előtt sem ismeretlen ez a jelenség, és ha annyira zavarta volna őket, vagy a rendszer működését ez az esetenként több oldalon át cipelt 1 db-os eladási ajánlat, akkor már tettek volna ellene. Bár szerintem, most amúgy is kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy ilyenekkel foglalkozzanak, hisz tudjuk, hogy teljes elánnal tesztelik a flash megszűnése utáni verziót, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az átállás.

Az általad 7 kategóriába sorolt áruféleségből hármat meghagytál 1 db-os limittel. Akkor ezek szerint a fennmaradó négy félére szól igazán a javaslatod.
    Szerintem is biztos, hogy a kicsiknek kedvezőtlenebb lenne, s ezáltal megnehezítené a farmos gazdálkodásukat az általad javasolt limit. Ezért
    javasolnád bevezetni az előterjesztésedet az 50. szinttől . Há...t az sem lenne igazi megoldás - szerintem -. Úgy vélem, azt a szintet akár egy, vagy max. kettő nap alatt is el lehet érni, és akkor még mindig ott tart a farm, hogy nincsenek készletei, nincs gazdálkodásra hatékonyan alkalmazható vagyona, és a minden egyes 100 db-os növény kirakásához a 10% forgalmi adó levonása is igen megterhelő lenne. Ezzel a limit bevezetéssel nem csak a kisfarmok hatékonyabb fejlődését fogná vissza és korlátozná a rendszer, hanem elvenné a kedvüket is, ami aztán igazán nem lenne szerencsés a jövőt illetően. Persze itt most nem nagygazda kisfarmjáról van szó, mert tudjuk, hogy óriási a különbség egy kezdő gazda és egy nagygazda kisfarmjának a feltornászási lehetőségei között.
    A tápokat illetően, pl. én azt csak nagyon-nagyon ritkán szoktam venni, (csak ha esetleg tényleg jutányos áron lenne kirakva), mert én azt is a játék részének tartom, hogy megtermelem. Persze, mindenki másként játszik, ami nem rossz, hisz szerencsére nem vagyunk egyformák. Viszont pl. ha nekem ahhoz, hogy egy területnyi azonos ólat beetethessek, hogy aztán már egy időben arathassam, hiányzik 5 db táp, (mert esetleg a többi a malomban keveredik, csak még nincs kész), akkor miért vegyek 30-60 db-ot több százezer CSP-ért? Na, nem mintha nem futná a több milliárdból, de azért hadd ne kelljen már a többszörösét megvenni, ha nincs is igényem annyira. Persze az ólakkal való nullázáshoz történő tápellátás biztosítása külön kategória.
    A növényeket illetően, nem mindegy, hogy 100 db salátáról, vagy magasabb árketegóriájú növényről van szó. Ergo, szerintem akkor lenne érdemi a javaslat, ha a mennyiség mellé valamilyen pajtaérték is társulna, amelynek a viszonyszáma ugyancsak többtényezős és viszonylagos.
    Fatermésre ugyanez áll, nem mindegy, hogy alma 999,- CSP/db, vagy nyárfa 36.109 CSP/db pillanatnyi piaci áron levő árutételből 50-100 db lenne a limit.
    Eddigi hozzászólásaid alapján azt vélelmezem, hogy jól értesz az informatikához, programozáshoz is. Ez esetben jól kell hogy lásd, hogy az egyéb feltételek hozzárendelése amit írsz javaslatként: hogy az újaknál, meg ha nem cserélhető, meg ha .... akármi, - hát nem, ezek mind egyenként komoly hibalehetőség források, ez is gátja lehet annak, hogy egyáltalán foglalkozzanak vele a BP-nél. Úgy vélem, hogy örüljünk, hogy még így is elmuzsikál nekünk ez a rendszer.
    Bocs, ha hosszú voltam, bár még biztos van olyan dolog, amire nem gondoltam, vagy ami még érv, vagy ellenérv lehet. 8)

cili53, Kuzdern, PalMa és 5 más kedveli ezt.
  7. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Pontosan ezaz: átállnak az új HTML rendszerre, és pontosan itt foglalkoznak most a változtatásokkal. Ha az átállás megtörténik, fogadni merek, hogy több hiba és funkció is akár módosításra, átalakításra kerül. Így történt most ez a tanyaházzal is. A tanyaház már meg van HTML alapon is, HTML-t átkonvertálni Flash alapra max 10 perc, oda vissza sajna ez lehetetlen feladat így ilyen játéknál.

Nem véletlenül kérdeztem rá itt Beko topikjában, és nem véletlenül írtam be az ötletes részhez, hogy továbbításra kerüljön. Ugyan is a piac a legmelósabb dolog, és ha épp átírják HTML-be, a kis noteszukba ott van oldalt, hogy limit - vagy valamilyen módosítás kellene, és ott tudnak alkotni valami megoldást, a közös meetingen.

Mivel az eventek elveszik az időt, így az átállás során, a fejlesztők (minden játékban) ekkor alakítják vagy módosítják azokat a dolgokat, amiket az elmúlt évek alatt kellett volna, csak nem volt rá lehetőség, túl nagy erőforrás kellett volna rá, vagy csak idő nem volt rá.

A korlátozás bevezetése egy ötlet, nem teljesség szóról szóra. Azt, hogy hanyas szinttől vagy milyen módon válna aktívvá egy farmon a korlátozás, azt mint írtam, nagyon át kell fontolni, és pontosan ez az időszak (az időzítés jó, a fentiek leírtak alapján). Az öt tápos témára válaszolva: a tápokhoz is jó lehet az 5 limit, lehet a 30-60 sok. De az 1 tápok tényleg rossz. Ebben egyetértek, át is írtam, hogy 30-60 helyett, 5 legyen - fatermés szintén.

Kuzdern, genka53 és DevilMókus kedveli ezt.
  8. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia!
    A piaccal kapcsolatban voltak már módosítási tervek, pl, hogy szűkítik azok számát. Aztán elmaradt.
    Voltak ilyen tervek is, amiket az archívumomból bányásztam most elő, ezzel kapcsolatban sem történt utána semmi.
    Szerintem lehet, hogy azért tologatták mindig a változtatásokat, mert esetleg tartottak tőle, hogy a gazdák hogy fogják fogadni, vagy mert túl sok változtatást vont volna magával informatikai oldalról. Ki tudja?
    Ezt csak érdekességként hoztam ide, mint terv-tervezetek ;):

upload_2019-11-15_22-54-45.png upload_2019-11-15_22-57-47.png

9. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Szia!
    Szerintem időben rájöttek, ezeknek az újításoknak nincs értelme. Igen, tudok róla, és hallottam is, és ikon is van hozzá a háttérben. De... prémium funkció volt régebben, hogy 10 helyett 20 tétel volt engedélyezett. Ez most nincs - ezt akár visszarakhatják a prémiumba majd valamikor, vagy soha se lesz ilyen.

De ezeket az ötleteket már rég elvetették szerintem, mert olyan nagy értelmüket nem találom. A naplózás meg csak olyan lett volna, mint a kerekkeréken a nyeremény napló, hogy mikor mit vettünk, kitől mennyit. Ez lehet majd lesz valamikor.

Őszintén megmondva, szerintem a piachoz nem nyúlnak hozzá. Bevált dolog, a legnagyobb mozgató rúgója a játéknak, nem hiszem hogy akarják piszkálni. Aztán lehet majd fogunk ámulni, hogy mi az isten történt.

Sajna nem látok a fejlesztők fejébe. Az, hogy az átállás hogy halad, mennyire tudnak foglalkozni vele, és ha nagyon megy vészesen már minden, akkor foglalkoznak-e módosításokkal, vagy csak a cél az, hogy minden legyen úgy ahogy eddig, csak más kód alapján. Egy fejlesztői gárdának a fejébe nem lehet belelátni csak úgy, még az ott dolgozók se nagyon (pl. béta-teszterek) se látnak be sokszor a történések mögé, csak a kész dolgokhoz.

Kuzdern és genka53 kedveli ezt.
  10. Anulu73

Anulu73 Fórum biztosa

Szia! Szerintem jól látod a dolgokat! Én is örülnék, ha nem lenne ennyi 1 db-os tétel a piacon, de félő, hogy ha meglenne a kitehető minimum adva átesnénk a ló túlsó oldalára.
    Én a megoldást abban látnám, ha egy kínálatot nem lenne kötelező egyben megvenni. Ez hozhatna változást. Korábban játszottam egy másik farmon és ott ez volt (jó sok idő kellett, amíg megszoktam, hogy itt nem dönthetem el, hogy egy tételből mennyit veszek) és nagyon jól működött a piac. Ha valamiből volt eladó termékem egy tételben kitettem az összeset és mindenki annyit vett belőle, amennyire szüksége volt. Bármennyit tettem ki mindig elfogyott. Nem is volt ott egy darabos kínálat, mert nem volt értelme. Itt ha piacozok komolyan át kell gondolom, hogy milyen tételben teszem ki, hogy elmenjen mielőtt rám pakolnak. Vásárlásnál ugyanez van! Sokszor több oldalt vissza kell mennem, hogy megtaláljam azt a tételt (mennyiséget), amire szükségem van és ezért sokszor drágábban tudom azt megvenni.
    Biztos egy ilyen átállásnál is kellene idő, amíg a játékosok átszoknak az új rendszerre, de sokkal jobban működő piac lehetne a mostaninál!

Kuzdern, PalMa, rencsike982 és még 1 ember kedveli ezt.
  11. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Lehetne, csak rizikós a téma, és sajnos nem biztos hogy mernek hozzá nyúlni. Volt rá már alkalom, de valamiért elvetették. Ezer dolog lehet hogy miért, nem tudjuk. De hát majd kiderül idővel.

Azért remélem már a harang megszólalt a központban, mert mindjárt itt van 2020....

Anulu73 és Kuzdern kedveli ezt.
  12. bajusz1

bajusz1 Törekvő

Bocs,hogy belevau:)Szerintem a kitett termékek részletekben történő megvétele csak akkor használható ha magától a rendszertől vásárolhatnál,korlátlan mennyiségből.De ha például kitesz valaki 700 darab mandulát és épp kelendő a piacon mert kell valahová,akkor rengeteg vevő akar belőle, így könnyű lemaradni róla.Mert teszem azt kell belőle eventbe 200 darab,és mindenki csak ennyit venne.A negyedik vevőnek már nem jut de nem is látja csak értesítést kap hogy már nincs annyi amennyi neki kell hisz elötte már 3 vevő vett 3x200 darabot.Megnézi és látja hogy már csak 100 darab van készleten.Mire beírja hogy akkor neki 100 darab is jó addig esetleg megint megelőzi valaki és az mondjuk csak 50 darabot venne a 100 helyett.Akkor emberünk megint nem tud venni belőle,mert már csak 50 darab maradt-És sajnos sok problémát okozna.Ha a rendszertől vennél korlátlan mennyiségből akkor menne de az meg nem piac.

Kuzdern kedveli ezt.
  13. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Szia!

Ezek kb. két évvel ezelőtti tervek voltak. Mivel azóta semmi nem valósult meg belőlük (valamint újabb hír sincs róla), vélhetően elvetették. Pedig jó ötlet lett volna - a piacra valóban ráférne egy alapos átalakítás.

Beleszerkesztett Csocsoovb

Moderátor által utoljára szerkesztve: 16.11.19
    Sali~*.*, boldika88, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  14. kovacsniki84

kovacsniki84 Fórum admirálisa

Szia.

Gratulálok a tervezéshez, szép munka ;)

Kukackukac, Sali~*.*, Fatther és 9 más kedveli ezt.
  15. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Szia!

Köszönöm! :)
    A célom a topp 50 szerintem arra elég lesz vagy is remélem. :)

Kukackukac, Fatther, -vadocka70- és 10 más kedveli ezt.
  16. strawberry49

strawberry49 Rutinos

Anulu73, Kukackukac, Alexa020975 és 13 más kedveli ezt.
  17. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

DevilMókus, Gio, kovacsniki84 és 2 más kedveli ezt.
  18. kovacsniki84

kovacsniki84 Fórum admirálisa

Sziasztok.

Némi apró ;)
    816 PP pörgetés.
    Elég ez is.xD
    S jön a robot, akarom mondani a betanított munka :cry:.

Utoljára szerkesztett: 16.11.19
    Kukackukac, Sali~*.*, Alexa020975 és 14 más kedveli ezt.
  19. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Sziasztok ! Nekem ma pár pöriből jött a 200% hózam.Csak zöldcsepp kellene mert azt tegnap a Dupla 100%-al kihasználtam.:oops:
    Alapokra nem szeretek költeni Mamutokal , de lehet az lesz.. :pMindenesetre 5 db / terményem jön , mind a 6 terület tele...:p

Sali~*.* és kovacsniki84 kedveli ezt.
  20. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Sziasztok :)

Nagyon durva ez a felröpizés itt a TOP-nál :wuerg: az 500 millióhoz csak fahéjrudat, meg valamennyi szantált adtam be. Azóta van már növényem, így tudtam tökös latte-kat is készíteni. Most több, mint 200 millió értékben tudok még beadni eventes tárgyakat, de lesz még néhány aratásom, amivel felmehet 300-ra. Úgy tudok majd 800 milliót beadni, hogy nem fogy a pajtám, sőt amiket terveztem beadni (medve, macska) azok száma nem csökken, hanem nő (pedig hordom a piacra 10x100-as tételekben).

Mindig úgy voltam, hogy a TOP-ra egész évben kell készülni, töltögetni a pajtát. Ez mostanra átalakult. Tápot kell gyűjteni (medve/macska/egér) és/vagy szupertrágyát (főleg akinek felhősor és mamutfák is vannak hozzá). Amiket termelünk a 0 percezéssel (és most még a terményes ólakkal is) azokat be se kell adni, bőven elég a felröpi :wuerg:

Kíváncsi leszek, hogy alakul az 500-as mezőny, hányan 0 perceznek :music: ha valaki össze tudott szedni elegendő tápot, akkor ebben az 5-6 napban simán összehozhat csak a fahéjrúdból akár 2-300 ezret is, ami helyből 2-3 milliárd :wuerg:

Lillapilla73, steve223, Kukackukac és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.