Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. kovacsniki84

  kovacsniki84 Fórum admirálisa

  Volt régen, még 386 is ;), de az se most volt.xD
   
 2. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

  Holnap délelőtt bejelenti Wolf, hogy majd minden játékosnak, Távoli asztal kapcsolat segítségével, átnézi a gépét és optimalizálja a unity-hez. Így nekünk sok dolgunk nem lesz.
  :wuerg:xD
   
  Chate-farm, Matold, Hahacska és 11 más kedveli ezt.
 3. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórumőrült

  [​IMG]

  Idő meglesz rá.xD
   
  margot1964, Chate-farm, Hahacska és 10 más kedveli ezt.
 4. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Ezt a módszert nem célszerű reklámozni. Sokan nem tudják, hogy ez mi. Jönnek majd a kérdések és nem értik, hogy mi volt a poén lényege. A távoli asztalhoz nagy bizalom kell és minimális tudás, hogy legalább a saját gépén ezt el tudja indítani valaki.
  Szóval kérem, hogy ezt a témát zárjuk le! Köszi!
   
  bűbájsóska, missuzy_53, Sauvage és 5 más kedveli ezt.
 5. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórumőrült

  De nagyon nem célszerű reklámozni.
  Sajnos, nagyon sok visszaélést lehet végrehajtani.
  Az ilyen eseteknél nagyon körültekintőnek kell lenni, vannak emberek, akiknek a segítőszándék nem feltétlen azt jelenti, mint amit hinnénk. Én kifejezetten senkinek se ajánlom, egy jött-ment, ismeretlen embernek betekintést nyújtani a számítógépünkbe.
   
  genka53, Hahacska, missuzy_53 és 4 más kedveli ezt.
 6. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

  Visszaélés? Bizalom?
  Nálunk, mifelénk, teljesen normális és elfogadott dolog, ha egy szerviz eme lehetőséget használja, miután kapcsolatba léptünk velük. Ebből nem volt mifelénk soha sem gond.
  Ha elromlik a gépem és beviszem a szervizbe, akkor ugyanaz a bizalom kell.
  Nem tudom az országban máshol hogy megy, de nem Abdul és társaiból kell kiindulni a Keleti aluljárójából vagy ismeretlen ismerősökből. Ez most ledöbbentett, hogy rögtön ilyenekre kell gondolni. Bár poénnak szántam a dolgot, de meg sem fordult a fejembe, hogy más helyeken ez nem úgy megy mint nálunk. Mindig tanul valamit az ember.
  o_O:)
   
  bogisaci60, genka53, Matold és 9 más kedveli ezt.
 7. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórumőrült

  Az interneten leselkedő rosszakarókról szól a hozzászólásom, akik azért is rosszat akarnak másnak, elhihetve velük, hogy Ők tudnak segíteni, de nem az a szándékuk.
  A távkapcsolatos segítséggel pedig nagyon szokásuk ezt csinálni. :)

  Amit leírtál, az teljesen rendjén van. És így is lenne egészséges.
  Csak felmegy a 80 éves szomszéd János bácsi Facebookra, hogy kéne neki segítség... kiírja nyilvánosan. Aztán lehet egy nem jóvérű ember találja telibe, akinek nem a segítség a célja... hanem az, hogy... itt nem is akarom folytatni. Tudja mindenki, mi jön ez után. :)
  Az internet manapság nem a biztonságról szól... :) Ezért kell résen lenni.
   
  Utoljára szerkesztett: 27.9.20
  genka53, Matold, Hahacska és 6 más kedveli ezt.
 8. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

  Ok! Értem a dolgot.
  De én csak azért poénkodtam ezzel, mert ösztönösen megelőlegeztem a játékosoknak, hogy nem buták, hogy egy zölddel írt poénba belekapaszkodva, holnap idegenekkel megosszák a laptopokon tárolt, titkos mákos bejgli és töltött káposzta receptjeiket.
   
  genka53, Chate-farm, Matold és 7 más kedveli ezt.
 9. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Jóóóó reggelt.
  Húúúú, nagyon túldramatizáljátok a Unityt. Szerintem nem lesz semmi gond. Biztos lesz pár játékos akiknél nem fog működni, mert kicsi a gépe hozzá, de annak már most is kicsi.
  Azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet jelentkezni tesztre? Meg lesz majd hirdetve?
   
 10. FarmSámán

  FarmSámán Junior szaki

  Sziasztok!

  Látom érkezett már képes leírás és programos javaslat is. Szerintem is tök jó ötlet, ha egy programmal egy helyen meg lehetne jeleníteni az adatokat, viszont a millió adat sokak számára tényleg nem mond sokat. Így ezek mellé gyorsan csináltam egyet én is (tehát nem a legszebb :D), ahol tényleg csak a szükséges adatok kerülnek megjelenítésre: rendelkezésre álló memória, processzor fajtája, videókártyák és a hozzájuk tartozó memória.

  Így néz ki (bocsi, ha nagy, hirtelen nem tudom a méreteket és lusta vagyok kikeresni):
  [​IMG]

  A kiírt adatokhoz hozzá lehet venni még továbbiakat is. A program futásához a .NET keretrendszer legalább 4.5-ös verziója szükséges. Ez 2012-ben lett kiadva, merem feltételezni, hogy a legtöbben rendelkeznek ezzel. Amennyiben igény van a programra, szívesen közreadom (akár forráskóddal együtt), meg lehet jól vírusírtani, és ha jónak látjátok, akkor használni.
   
  genka53, Csocsoovb, Chate-farm és 13 más kedveli ezt.
 11. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórumőrült

  Szia!
  Légyszíves olyan programot is írj, ami megoldja az esetleges Unity problémákat, és probléma egy száll se. :D

  Ötletes a program, így legalább tényleg egyszerű lenne, és gyors is.
   
 12. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Szia. Szerintem ezt beszéljétek meg bagolyban egymás között, mert Kati néni a konyhában egyből felköti magát a sodrófára. :D
  Senkit nem érdekel semmiféle program. Simán át fogunk állni.;) Nem kell a frászt hozni az emberekre, a kakasok meg főleg nem szeretik :D
   
  genka53, Matold, Hahacska és 4 más kedveli ezt.
 13. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórumőrült

  A segítőszándék vezérel minket, és nem a frász ráhozása az emberekre.
  Hidd el, nem vaktában van róla szó.

  Az átállás lehetséges simán fog megtörténni, az nem a mi rezortunk, hanem a Bigpoint feladata.
  De az, hogy lehetséges nem fog futni játékosok gépén a játék, az tény. Mivel vannak olyan játékosok, akiknek a flash alig fut, és aki kicsit jobban ért a számítógéphez, az tudja, hogy nem biztos hogy elfog neki futni az Unity. És inkább legyünk felkészülve erre az eshetőségre, mint hogy ne legyen semmi.

  Ez nem frász, hanem tények, és amikkel foglalkozni kell.
  És a segítség az nem egyenlő azzal, hogy frászt akarunk hozni bárkire is.

  Hidd el, Én örülnék a legjobban ha mindenkinek futna a játék. ;)

  Én holnap nem leszek, így rápihenek a keddi napra.
  Jó éjt mindenkinek!
   
 14. kukori80

  kukori80 Fórum elő legendája

  Mindenkinél fog futni a játék.Nem gondolnám, hogy mindenkivel vetetnek 500 ezres gépet ehhez a játékhoz. :D Ráérsz akkor tanácsot adni ,amikor valaki kérdez és akkor konkrétan tudsz válaszolni. Előre még Te se tudod, hogy mi lesz. Én se tudom, de szerintem semmi nem lesz. :)
   
  genka53, Nagyii58, GA-BI-O-Farm és 3 más kedveli ezt.
 15. GA-BI-O-Farm

  GA-BI-O-Farm Fórum császára

  Szió!
  Szép jó reggelt !
  Már hogy a viharba ne érdekelne, minden olyan infó, amivel meg tudom cirka győzni magam, hogy a régi kis laptopim alkalmas lesz tovább játszani az én kis farmommal:)

  Már nem görcsölök rajta annyira, még 1 nap és kiderül:)
  A netem az az egy , ami bizos jó. :)
  Viszont mostanában sokat küzdök a virúsírtóval. Eddig ESET-et használtam, de egyre nehezebb hozzá forráskódot találni:sleepy:
  Az élettől kapott pofonokat is jobban tűri az ember, ha fel tud készülni rá, mintha egyszer csak kapja, minden előzmény nélkül.
   
  Utoljára szerkesztett: 28.9.20
  genka53, Kuzdern, kukori80 és 6 más kedveli ezt.
 16. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Szia!
  Olyan lesz, ami eddig nem volt.
  Nem tudjuk, mire számíthatunk. Még mi sem, akik láttuk a unityt.

  Mondok egy példát: Emlékszel arra az időszakra, amikor először jelent meg az, hogy a kezdőképernyőn engedélyezni kell a flash-t? Az ehhez képest egy aprócska változás volt, mégis pánikot keltett. Sok napig "égett" a support és a helpes rész emiatt.

  Nem tudjuk, milyen reakciókra számíthatunk, de egy picit ismerve a játékosokat, borítékolható, hogy lesz pár nehéz nap a fórumon.

  Nagyon nehéz lesz megértetni mindenkivel, hogy ez csak egy teszt és nem átállás.

  A gépek tulajdonságai fontosak. Ezt nem lehet lesöpörni egy kézlegyintéssel. Abban igazat adok neked, hogy nem is kell túlzásba vinni ezt a témát.
  De te is pontosan tudod, hogy a játékosaink jó része azzal a géppel játszik most is, amivel 10 éve elkezdte. Igen, náluk lehetnek gondok. Nem biztos, hogy mindenkinél, de számítanunk kell arra, hogy sokan meg fognak ijedni, ha átkapcsolnak és percekig nem történik náluk semmi.

  Ebben a topikban lehet ilyenekről beszélgetni. Majd a unitys csevegőben visszafogjuk a magasröptű IT eszmecserét. Itt nem.

  Ebben nagyon nem értünk egyet.
  Én is optimista vagyok általában, de reális is. A realitás pedig most nem az, amit te írtál. Sajnos.
   
  farmerogirl, Kuzdern, Hahacska és 10 más kedveli ezt.
 17. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Beko eredeti írása nem azzal foglalkozott, hogy kinek a gépe lesz alkalmas(abb) az új verzió futtatására. A lényeg az, hogy közzé fogják tenni a Unity rendszerkövetelményeit, és borítékolható, hogy erre kitör a fórumos elmebaj; a "honnan tudom én, hogy mennyi memória van a gépemben" típusú kérdések képében. Ennek szeretne Beko elémenni. Vagyis szó nincs itt pánikkeltésről, Wolf és a többiek eszközöket adtak ehhez.
  Másrészről viszont teljesen igazad van, mindennek csekély a gyakorlati jelentősége. Mert a lényeg az lesz, hogy amikor lehetővé teszik az új platformon a játék kipróbálását, megy-e majd a gépemen játszható módon vagy nem megy. És ha lassú lesz és élvezhetetlen, és a játékos jön segítséget kérni a fórumra, akkor gyakorlati tanácsot fog várni arra nézve, hogy mitől lesz neki jobb. Azzal semmire sem megy, ha a rendszerinformációk alapján azt kapja válaszul, hogy gyenge a processzorod... Mert igen, senki sem akar gépet cserélni, de még jelentős összegben bővíteni sem.
  Ráadásul a gép alapvető hardverei ugyan meghatározó, de korántsem kizárólagos összetevői a dolognak. Mert egy jobb gépen is futhat majd gyengén a játék, ha pl. lassú és bizonytalan a netkapcsolat; ha a homeoffice-ban egyszerre négyen lógnak a wifin; ha túl sok felesleges program fut a háttérben; vagy a kevés memőria mellett még a merevlemez is tele van; és sorolhatnám tovább a lehetséges problémákat a böngésző-bővítményektől a vírusokig. És ezek megoldása bizony jelentősen túlmutat a fórum keretein.
  ----------------------------

  Néhány dolgot szeretnék hozzátenni a történethez.

  A processzor nem változtatható meg, és a videokártya is költséges beruházás (csak a farm miatt); de a memória bővítése már a játéktól függetlenül is megérheti (erről volt is szó már korábban). A Wolf által hozott képen (Feladatkezelő -> Teljesítmény -> Memória) nem csak a memória mérete nézhető meg, de az is kiderül, bővíthető-e. A 2. számmal jelölt, alsó részen ez látható: "Használt bővítőhelyek: 2/4". Ez azt jelenti, hogy még két memóriaegység elfér az alaplapon. Ha itt pl. 1/1 lenne látható (laptopoknál előfordulhat), akkor csak a jelenlegi memória cseréjével oldható meg a bővítés.
  [​IMG]
  A lényeg, hogy ha csak 2 vagy 4 GB memória van a gépünkben, azt megéri 8 GB-ra bővíteni - és ismétlem, nem csak a farm miatt. Persze ehhez kérjük szakember segítségét, hogy a megfelelő modul kerüljön be a gépbe. Egy ilyen memóriabővítés 10-15 ezer forintból kijön, és nagyon sokat számít.

  A Windows 10 maga is rendelkezik rendszerinfornációs segédprogrammal. Ehhez a keresőbe írjuk be: "rendszerinformáció" vagy "msinfo32" (valószínűleg már az első 3-4 betű begépelésekor kiadja a Rendszerinformáció találatot). Itt nemcsak részletes adatokat kapunk, hanem a File menü Exportálás menüpontjával azt egy szöveges állományba el is menthetjük. Ezt aztán el lehet küldeni pl. egy segítő ismerősnek. A processzor és memória adatok a főoldalon mindjárt ott is vannak; a grafikus kártya vagy kártyák adatai pedig az Összetevők -> Videokártya menüpontból érhetők el.

  És a végére még egy érdekesség. Az alapvető összetevők (proceszor, memória, Windows verzió) a legegyszerűbben a következőképpen nézhetők meg: kattintsunk JOBB egérgombbal a Start menüre, és válasszuk a Rendszer lehetőséget.
  Ezt azért is hozom, mert ez a jobb gombos menü sok hasznos menüpontot tartalmaz; elérhető innen is pl. a Feladatkezelő, amire Wolf is hivatkozott (de megnyitható a CTRL-Shift-Esc billentyűkombinációval is).
   
  Ribiszke, genka53, mamszi5107 és 15 más kedveli ezt.
 18. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.
  Szerintem ebben a topikban mindenről "szabad" beszélni.:)

  Én a windows 10-Oprendszerem Defender saját vírusirtóját használom, 2018 májusa óta akkor lettem windowsos 11 éves linux használat után (linuxon soha nem volt vírusirtóm mert szükségtelen volt). Előtte az őskorban még a zikszpé volt és azon mindenféle vírusirtó próbálgatva lett, egyik fogta a gépet a másik nem volt hatékony....stb.xD

  Mielőtt megtértem volna ismét a windowsra szokásom szerint mint minden újnál hatalmas szakmai tanulmányozást, a rendszerrel való ismerkedést, vagy úgy is írhatom előkészületet folytattam a szerintem erre legalkalmasabb fórumban a prohardveren (teljesen kimaradtam a wista, win 7-8 oprendszerek ismeretéből mert soha nem volt fent nálam). Ott vannak igazi szakik akik napi szinten segítenek önzetlenül megoldani a felmerülő problémákat (Os totyik).

  Nos, ott olvastam a legjobbaktól (akiknek a tudásukat elismertem, hetek hónapok olvasása után), hogy ha nem mászkál az ember különösebben veszélyes weboldalakon és nem nyitogat meg különböző ismeretlen linkeket a Defendert bátran lehet használni, mert ez egy nagyon jó vírus és kémprogram üldöző, elgfogó (stb) és felesleges más vírusirtókkal kisérletezni. Nem is volt semmi problémám az elmúlt kb 2.5 év alatt.:)
   
  Utoljára szerkesztett: 28.9.20
  genka53, kukori80, Kuzdern és 8 más kedveli ezt.
 19. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórumőrült

  Sziasztok!
  Bekukk, és rohanok tovább.....

  Pontosan nem tudom hogy mi lesz a játéknál, de az évek alatt összegyűjtött tapasztalatok alapján, és a munkám révén, tudom hogy miről beszélek. És elég sok embert érdekel a téma. ;)

  Sajnálom, de ebben nem értünk egyet.
  A RAM bővítéssel azért óvatosan.
  Ebből nem derül ki hogy DDR3 vagy DDR4 RAM-ra (esetleg DDR2) van szüksége a felhasználónak. Ott már kicsit több dolgot kell nézni, de aki erre adja a fejét, kérjen tanácsot itt, és tudunk segíteni privát üzenetben. :) A processzor csere meg alaplap cserével is jár legtöbb esetben, ahogy írtad ez kicsit összetetetteb, főleg régebbi daraboknál. GPU szintén macerás, ezeket már inkább bízzuk hozzáértőre, ne magunk álljunk neki. :)

  Lehet már Én is segítettem ott. ;) :D
   
  Utoljára szerkesztett: 28.9.20
  Hahacska, kukori80, missuzy_53 és 3 más kedveli ezt.
 20. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Kedvencem az uniqu(m)e.xDxD
   
  Kuzdern, GA-BI-O-Farm és Wolf[Black] kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.