Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Farm: rúnával, két Farönk hangárral (6. szint + alap), az új felhővel és persze turbótrágyával: 27% (20:00 -> 5:24)
  Baha: növekedésserkentővel, 2 Kalózpapagáj-hajóval, 2 Farönk hangárral, az új felhővel, turbótrágyával: 21% (20:00 -> 4:12)
  Telihold: 2 Farönk hamgárral, az új felhővel és turbótrágyával: 30% (350 óra -> 105 óra = 4 nap és 9 óra)

  (A turbótrágya hatékonysága a 2 farönk hangárral és az új felhővel: 35% + 20% + 10% + 5% = 70%)
   
  Utoljára szerkesztett: 1.10.20
 2. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Barátságos ez az érési idő. :inlove:
  [​IMG]
   
  jófarmerlány és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 3. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia! Sziasztok ! :)
  Tegnap este bétában nekiálltam szakaszosan aratni 60 pannival :D Az első 20 panni kirakása után villámgyorsan váltottam, mert nem tudtam kikeresni a pannikat az eszköztárból. Szóval jelenleg feladtam az eventezést teszten, de tudom, hogy ez gyerekbetegség. Mosolyogtam rajta egy nagyot, majd alakul. Szurkolok neki, hogy minél gyorsabban használni tudjam minden funkcióját úgy ahogy azt szeretném :D
  Ez az eredmény nagyon jó, kár hogy csak ritkán (96 óránként) lehet használni. Még töröm rajta a fejemet, hogy mikor és hogyan éljek ezzel a hatással. Ma biztos, hogy már ezzel az idővel fognak érni a mamutjaim :D, aktiváltam a felhőt :)
   
  Utoljára szerkesztett: 1.10.20
 4. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

  Szia!
  Konkrétan én azt vettem észre, hogy az igazi mellberúgás a procinak, maga a unity betöltése.
  Betölti, de láthatóan nem rajong érte.
  [​IMG]
  Miután a unity betöltődik, már a proci is jobban van és megy a játék.
  [​IMG]
  Nálam a Flash minimálisan terheli a procit, de egy kicsivel több memóriát fogyaszt mint a unity.
  Flash betöltése:
  [​IMG]
  A játék flash-ben:
  [​IMG]

  Szóval azért van különbség!

  Az asztali gépem:
  [​IMG]

  Tavaly az unity-tesztelése közben vettem észre, hogy eléggé gyermeteg szegénykém.
  Sok mindent nem kellett tennem, hogy jobb legyen. A 4GB Ram-ot felhúztam 6-ra, kapott egy másik, 2x akkora proci hűtőt és újra lett pasztázva.
  Filléres dolgok.
  Vettem szervizben 1000Ft-ért 2 db 4 GB DDR3-as memóriát, egyet beleraktam az egyik 2GB-os helyére. Igaz használt dolgokat vettem, de hibátlanok. Valaki anno az új gépében ezeket kevésnek találta, így a szervizben kicseréltette ezeket komolyabbakra, nekem meg jól jöttek. A procihütő (borda+venti) 500Ft volt. Kaptam még egy adag, valami szuper pasztát a procihoz 100Ft-ért. Szóval 1600 Ft-ért biztosítottam, hogy unity alkalmas legyen a gépem. Egyébként kb 2000Ft-ért megcsinálták volna ezeket a szervizben kb 10 perc alatt, de én inkább kicserélgettem magamnak.
  Kitakarítani sem ártott a gépet, mert nem mindenre jó a CCleaner (talán már madárfészek is volt benne). Azért azt még megjegyzem, hogy ebbe a szervizbe hordom a család gépeit már tizen éve ha probléma van.
  :)
   
 5. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Szia!
  A legtöbb gép, akinek nem működik és amilyen adatokat írnak a játékosok, 6 és 18 ezer Ft közötti összeggel fejleszthetőek lennének. És ennyiből, a játék nyugodtan futna.

  Azért azt jó lenne egy kicsit tudósítani magunkban, hogy a világ fejlődik. A technika eszeveszett gyorsasággal. Ne akarjunk 40 év múlva is, az akkori gépekkel futtatni olyant, ami most van. Mint pl. az unity. Harmincéves hardverekkel nyilván nem fog működni. Be kell látnunk, hogy fejlődik a világ, és nekünk is kell vele. Ha nem akarunk fejlődni a világgal, ne tegyük, de akkor ne is várjunk pl. játszható FARMERAMA-t. Fejlődni kell a világgal. A szakemberek meg azért vannak, hogy ebben segítsenek. Aki nem bízik bennük, ott a Facebook csoportok, ismerősök és a Google értékelések, és lehet keresni egy jó szakembert/céget az adott településen vagy a település közelében, akik tudnak segíteni.

  Igen, az Unity a processzort eszi, a GPU-nak sok köze nincs hozzá. Pedig, ha elosztanák a kódban, hogy fele-fele arányban, de legalább a GPU is dolgozzon rajta, akkor már kicsit jobb lenne a helyzet. Egyébként, szerintem biztos nem fog így maradni az Unity. Ez egy teszt állapot, a betöltési sebesség 2x jobb lesz szerintem. Ez teszt környezet, nem a végleges, végleges környezetben nem fejlesztünk addig, ameddig nincs kész rendesen a végleges környezet. Ez evidens. Én ezért vagyok bizakodó.

  A teljesítmény amúgy letudják vinni a felére is, ahogy írtam a hozzászólásomban, amit idéztél, ezek hibák, de lehet szándékosak (mivel játék-fejlesztés alatt ez megszokott), és ahogy haladnak a napok, úgy lesz egyre jobb. Lehet jön az Unity-re egy nagyobb frissítő csomag, ami javít a teljesítményen és a betöltésen.

  Egy szónak száz a vége: nem kell aggódni, ez korrigálva lesz szerintem, és nem kell azoknak se feladni, akiknek nem működik most. De csodát ne várjunk, MI IS tegyünk érte hogy jó legyen, a központ nem mindenható.
   
  Ribiszke, Zuhi, GA-BI-O-Farm és még 1 ember kedveli ezt.
 6. Zuhi

  Zuhi Fórumlakó

  Mondjuk moderátor nem leszek:D:D
   
  Ribiszke kedveli ezt.
 7. Zuhi

  Zuhi Fórumlakó

  Szia!
  Kis kiegészítés: " MI IS" rengeteget tettünk már érte. Él a játék!:)
   
  Zatini és lukimi kedveli ezt.
 8. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Szia!
  Ennek örülök, hogy sikerült a fejlesztés és fut a játék! Így tovább! ;) :inlove::)
   
 9. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Tudom, nem nagy ügy.
  Vannak mások is rajtam kívül, akik tudnának ilyet mutatni, de gondoltam lefotózom arra a rövid időre az üres gazdakört, amíg nem jön új hozzá (holnap).

  upload_2020-10-1_14-2-39.png

  Kifogytam a célokból.8)
  Nemesítés kipipálva, gazdakör kipipálva. 8)
   
  steve223, Anulu73, rozo52 és 19 más kedveli ezt.
 10. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.

  Szerintem nagy ügy. Család és munka mellett?! Nagy gratulám Neked!:):inlove::music:
   
 11. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Új cél: Házasodna a gazdasszony! Első olvasásra ez jött ki belőlem. :D Tudom, hogy nem aktuális nálad, úgy általánosságba írtam. :p
   
  genka53, GA-BI-O-Farm és -ágianyu33- kedveli ezt.
 12. |Tamás|

  |Tamás| Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Szia @Wolf[Black]
  Nagy hajszában lehet, hogy áttekertem a véleményeden, de igazából főként nem is az érdekelne...
  Engem a Kerék - ESC gomb kapcsolata érdekelne, hogy jutottál-e vele valamire

  Ezen kívül akik itt voltak hetek óta Unity témában.. Lehet, hogy elkerülte a figyelmem a vélemény (ezért elnézést kérek, rengeteg hibajelzésnél neveket nem nagyon néztem), de érdekelne, hogy a sok hibát leszámolva vélemény?
   
  genka53, GA-BI-O-Farm, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.
 13. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.
  A végére jó lesz.:)
   
 14. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Tamás!

  Én leírtam a véleményemet a topikba, de szívesen leírom még egyszer, fel fog nőni a játék és nagyon jó lesz. Köszönjük, hogy tesztelhettünk.
   
 15. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Az, hogy megjelent a béta, és látják a játékosok, hogy ez a fejlesztés igeis gőzerővel megy, nagyon jó. A grafikai hibák természetesek, beleférnek a dolog a "bétaságába". Engem az zavar nagyon, hogy nem tudok végigvinni egy nagy aratást-ültetést, hogy éles játékban lehessen tesztelni, mert már a Futtatónál megáll a tudomány. A bónuszos dekorok egyesével való leszedése nem megy, hiszen a tevékenység-kör nem az egér pozíciójában van, és a jobb oldali dekoroknál nem is látszik, mert kereten kívülre esik (vagyis a kézi aratás csak nagyon korlátozottan használható). Nem működik a vetőtábla sem, csak az első oldalról lehet ültetni, és onnan sem választható növény a jobb szélső 1-2 oszlopból. Tehát alapvető funkciók játszhatatlanok. Alapvető hibának tartom még a Windows-ban megszokott OK-ENTER és mégsem-Esc párosítások hiányát, vagyis a billentyűzet megszokott működését. Vagyis a játék beviteli eszközei nem jók, hiszem az előbbi aratási és vetési probléma az egérkezelésre vezethető vissza. Persze tudom, hogy ezeket majd szépen kijavítják, de ebből a szempontból a nyilvános béta korai volt. Viszont van 3 hónap, aztán pá-pá flash, így nagyon is időben jött ki a béta. Osszességében örülök, hogy felpezsdült az élet a játék háza táján. És kimondottan pozitív, hogy adatvesztésről, elveszett dolgokról nem olvastam egyetlen hibát sem, ami reménykeltő a tekintetben, hogy a játék háttere, az adatbázis-kapcsolat stabil és jól működik.
   
  genka53, PalMa, Rékuci1111 és 7 más kedveli ezt.
 16. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  halihoó!
  Hozom én is a gépem, hasonló a tiedhez. :)

  [​IMG]

  Hétvégén megadta magát a Tápom, olyan volt, mint a traktor. Ez még nem is lett volna meglepő, amióta használom, csak hajnali fél 5-kor kapcsoltam be. Felébredt rá mindenki. Ventilátort kicseréltem benne, de szerintem újat kell majd vennem. Írtad a madárfészket. Enyémbe még madár is volt. :D
  Egy dolog, ami mozgatna unityben, az Valdi. De ahogy Tamás írta, vannak vele még gondok, így türelmesen várok. Az a tervem, ha fiam valamikor nem lesz itthon, átülök az ő gépéhez és majd akkor kiszedem a cuccokat. :D
   
  Ribiszke, genka53, PalMa és 3 más kedveli ezt.
 17. |Tamás|

  |Tamás| Fórum elő legendája

  öhhh. kiszedni kitudod a sajátodról is, viszont hiába fogsz egy bitang géphez ülni, a valdi akkor sem lesz jó, mert alapjába véve a lufis sem jó, muszklis sem, vakondos sem... Ezekhez tuti volt hibajegy, lufishoz pl többet is láttam.

  Egy traktor mit számít hajnali 5-kor? xD
   
 18. |Tamás|

  |Tamás| Fórum elő legendája

  Bízzunk benne, hogy amit leadtunk rengeteg hibát kijavítják, és utána meg tudjuk nézni ismét egy béta formában
  (Egyelőre nincs infónk, hogy a futó bétaidőszakban ki fogják-e javítani, de bíztató jel, hogy néhány jelentés státuszát már megváltoztatták...)
  Köszönöm

  Próbálom belegondolni magam a fejlesztői csoport egyik tagjává.
  Melyik ujjamba harapjak?
  A: megnyitjuk tesztelésre, de tudjuk, hogy sok a hiba
  B: "hitegetünk" tovább, de már nem hisznek nekünk...

  Adatvesztésről egyelőre én nem láttam semmit, pedig magyar fórum, magyar support, nemzetköziben is rálátok....
  Egyedül ami előfordul, az a renzo jegyek körüli dolog, hogy játszhatatlanok a valdis játékok...
  De minden fa, ól, növény, állat, dekor stb hiánytalanul megvan.

  Billentyűparancsok valóban nagy baklövés, mert szerintem sokan használják
  Meg még tényleg más alap dolgok amik nagyon nem működnek.
  Minimális grafikai hiány tök elfogadott szerintem ebben a stádiumban.
   
  genka53, PalMa, Rékuci1111 és 6 más kedveli ezt.
 19. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Optimista vagyok, bízom benne, hogy megoldják a következő hetekben. Valdit meggyógyítják!! :)
  Traktor? Nejem csak rám nézett, már tudtam, hogy jobban járok, ha kikapcsolom a gépet. :D
   
  genka53, PalMa, GA-BI-O-Farm és 2 más kedveli ezt.
 20. JövendölőMáriusz

  JövendölőMáriusz Fórum félistene

  xD
  Kiszeded? Mármint a tápot, a ventivel a fiad gépéből?
  A madarat viszont akkor rakd át, ne legyen annyira üres majd a gépe, legalább csipogjon ha már menni nem megy!

  :D
   
  ursa11, Ribiszke, genka53 és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.