Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Sziasztok.

  Nagyon eltűnt DevilMókus bár célozgatott rá, hogy pihentetni kéne de nem tudom csak a fórumozásban vagy a játékból is kiszállt?!:eek:
   
  Fatther, Kuzdern és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 2. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Az én társaságomból még augusztusban kilépett szó nélkül, pedig addig aktív volt. Nekem is hiányzik. Eddig azt hittem szabadságon van, de annak már le kellett telnie bőven. Azt, hogy játszik-e nem tudom, de ha igen, akkor nagyon csendben van ami rá nem igazán jellemző.
   
  Fatther, Kuzdern, GA-BI-O-Farm és 2 más kedveli ezt.
 3. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Kinyitottam 105 Nyári muri ládát .

  [​IMG]
   
  PalMa és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 4. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Szia!
  Köszönöm a tippeket. :inlove:
  Tápokkal jól állok. Nem kell piacra mennem.

  Egy hattyú ólból 100 hattyút kihozni jó sok pörgetés árán lehet. De még az 50 is sok lesz nekem. Annyit nem ér nekem a sztori, hogy annyi pörgetést elpazaroljak.
  Tudom, a neon ólakból egyszerűbben lehet elérni az 50-es számot. Ahhoz elég "pár" %-os bónusz.

  Csak ha valaki elolvassa az írásodat és végiggondolja, hogy a mantából, vagy a gekkóból te hogy tudsz 50-100 állatot aratni egy tápért, akkor azzal is számolnia kell, hogy a pörgetések számát te nem százakban, hanem ezrekben méred. Az pedig nekem időben és pörgetési jegyekben is sok és nem megérős. :(

  Töröm a fejem még, megnézem a ládákat, amik pörgetéseket adnak és azt is végiggondolom, hogy nekem mire és mennyi állat kellene. Tudod, én nem számolok TOP-pal :( és a gazdaköreim üresek. Egyik helyre sem kell állat "hegyeket" előállítanom.
  Nekem inkább a lehetőség kipróbálása a cél és mondjuk az, hogy x hónapra előre biztosítsam az állatok piacozásával a napi milliókat, amit majd a piros kosárra fogok elkölteni. Így tudom állatokkal a növény mennyiségemet is növelni. :D
  De ha elárasztom állatokkal a piacomat, azzal is csak magam alatt vágom a fát. Az ismert "trióval" is nagyon óvatosan piacozok csak.
   
 5. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Szia Imi!
  Ha emlékeim nem csalnak, az utolsó pecás csevegőben valaki nagyon csúnyán visszaszólt neki. Akkor azt nagyon a szívére vette.
  Bíztam benne, hogy "lepereg róla" és a helyén tudja kezelni mások - nem mindig megfelelő - viselkedését. Hiszen ilyen helyzetekkel ő is találkozott már számtalanszor, nem csak mi.
  Remélem, a való életében minden rendben van, csak most máson van a hangsúly nála, nem egy virtuális játékon.
   
 6. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Szia :) Igen, 2000 pörgetés alatt el sem kezdem :D sima eventeknél, vagy új kerekkerék dekoroknál nem szoktam pörgetni, ilyen alkalmakra gyűjtögetem :)
  A piacra én is csak 10x30-as csomagokat teszek ki állatokból (macska, medve kivételével), de a legtöbb állat csak várakozik a pajtában, majd amikor lesz rájuk kereslet egy event alkalmával, akkor előveszem őket is :)
  Sajnos csak medve és macska tápból van százezres nagyságrendben tápom, így én folyamatosan vásárolok a piacon.
  A TOP-hoz jó lett volna gyűjteni mantarája és szitakötő tápot, de az 1 db-os tételekkel nem jutok sehova :( Azért egy TOP 10-et megcélzok idén, jövőre meg jöhet egy dobogós célkitűzés is, ha megoldják a unity-s pörgetést8)
   
 7. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia, most hirtelen nem is ugrik be itt pecás event, hogy lenne....beszélgettünk halakró az biztos törpeharikról miegymásokról, esetleg mindjárt kereskedek.

  Ezt találtam, DM: "Lehet elmegyek 1 kis szünetre csak még a cserét meg akarom várni.:)
  Valahogy most nem megy:oops:"
   
  Utoljára szerkesztett: 5.10.20
 8. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Vízmánia volt az event neve. Az úgynevezett átfogó event volt a gyöngyökkel és az indulatos, türelmetlen csevegővel...
  Ha meg is találod a bántó hsz-t, azt a kollégáim nagyon erősen radírozták akkor.
   
 9. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Meg van és a kapott válaszban piros csillagok vannak (moderálva). De abban a topikban valóban az volt az utolsó hsz-e.:eek:
   
 10. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Látod, ezt szoktam mindig emlegetni. Mások vagyunk, másképp játszunk. Mások a lehetőségeink, mások az eszközeink és mások a céljaink. És hihetetlenül sokat tudunk egymástól tanulni.
  Mert az, aki másképp játszik, mint én, annak más "srófra jár" az agya. Ezért olyanokat mutat meg, ami nekem nem is tűnne fel. Én ezért is szeretem olvasni a fórumot, hogy összeszedegessem ezt az értékes "különbséget". :inlove:8):)
   
  Havasi_Gyopár, rozo52, Rozi472 és 6 más kedveli ezt.
 11. Kuzdern

  Kuzdern Mindentudó orákulum

  Szia! a hőmérője piros volt reggel...most zöld lett...8)
   
  GA-BI-O-Farm, Fatther, BriGitta75 és 4 más kedveli ezt.
 12. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia, valószínüleg csak a fórumozással pihentet.:)
   
 13. Kuzdern

  Kuzdern Mindentudó orákulum

  Sajnálom, hogy nincs én bírtam...lehet hogy néha túltolta a biciklit...de nem vagyunk 1 formák.:p
   
  GA-BI-O-Farm, Fatther, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
 14. Sárika555

  Sárika555 Fórum mestere

  Sziasztok. Én is hiányoltam őt, most jó látni, hogy nem vagyok egyedül.
   
  GA-BI-O-Farm, Fatther, Ribiszke és 2 más kedveli ezt.
 15. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Laci (Jegger) ha olvasol látod?! hiányzol!:)
   
  GA-BI-O-Farm, Fatther és Ribiszke kedveli ezt.
 16. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Volt egy műsor: Keresem a családom.
  Új topik: Keresem a gazdatársam

  jöttem, láttam, megyek :D ;)
   
 17. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Apja!

  Erre csak ez jut eszembe: holnap pedig csomagolhatunk......... :D Természetesen ez nem kötelező program :D

  (szintlépő, mielőtt bárki rosszra gondolna:D)
   
  HéricsBáró és zsani_apja kedveli ezt.
 18. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia Gyöngy!
  Nem szintezek már régóta. Mióta a 4+fél szintre költöztünk meg főleg. :D Elvitte a csomagokat.. ;)
   
  -gyöngy-581 kedveli ezt.
 19. FarmSámán

  FarmSámán Junior szaki

  Sziasztok!

  Én is azok között voltam, akik már várták a Unity érkezését, viszont pont a bevezetés után nem volt olyan sok időm nyomkodni azt. Egyetemen 5. hét van, már most el vagyok maradva a beadandókkal, a szakdogám pedig olyan jól halad, hogy a címét már sikerült kitaláljam. :D

  Az elmúlt pár napban gondolom érkezett már sok-sok bejelentés, és a statisztikai adatok is bővülnek folyamatosan minden percnyi játékkal. Bár ezt az egy topicot is néha nehezen követem, nemhogy most többet is, de láttam, hogy jöttek azért pozitív vélemények is. Azt gondolom, hogy mindenképpen jó döntés (és ideje) volt megmutatni, hogy hol tartanak a fejlesztéssel, főleg, hogy így a játékosoktól is van visszajelzés. Igen, nagyobb az erőforrásigény, amiről nem tudom, hogy milyen mértékben a technológia és milyen mértékben a fejlesztők hibája. Mindenesetre én várom, hogy kiadjanak desktop- és mobil változatot is (nem tákolt saját böngészőt), ami megoldást kínálhat erre. Ami engem illet, én már nem is nagyon használom a Flash változatot, egyből nyomok a váltás gombra – jó, nem mintha olyan sokat játszanék, sőt. Természetes, hogy vannak még hibák, ezeket majd javítják, nem kell ilyeneken annyira fennakadni.

  Amiről még nem láttam említést – vagy csak elkerülte a figyelmem –, az a hardveres gyorsítás alkalmazása. A böngészők alapvetően csak a processzort használják, a többi erőforrást, azaz pl. a videókártyát nem. És hát a grafikai számításokat nem véletlenül az arra optimalizált eszközzel szokták végeztetni. Én Chrome-ot használok, és nálam ez ki volt kapcsolva (nem rémlik, hogy én valaha is piszkáltam), addig a processzor maxon pörgött, viszont miután bekapcsoltam, szépen átvette a feladatát a videókártya, amivel meg is érkezett egy masszívabb javulás. Mosolyogtam, amikor jött a közlemény, hogy milyen jó, újra használható a vidámpark. Akkor én ezt még nem kapcsolatban be, használhatatlan is volt, amikor először próbáltam, de ezzel így a lufis kb. játszható lett. Ha minden igaz, Firefoxon ez be van kapcsolva alapból (lehet, hogy Chrome-on is amúgy), de talán mindenkinek érdemes lehet egy pillantást vetni rá, és kipróbálni.

  Ami az internetet illeti, a speedtest.net oldal szerint Magyarországon jelenleg 156 Mbps az átlagos sebesség. Csináltam néhány mérést, hogy a gépemen (a már bekapcsolt hardveres gyorsítással, ehhez összehasonlítást már nem lett volna türelmem csinálni) 100 Mbps és 1 Gbps sebesség mellett milyen gyorsan tölt be a játék. Gyorsan el is spoilerezem: szinte ugyanolyan gyorsan, ha külön nézem őket. Az alábbi gyönyörű táblázatban láthatjátok az eredményeket.

  [​IMG]

  A mérések belépés után a játékoldal megnyitásától kezdődnek, és a szükséges dolgok betöltéséig tartanak, továbbá mind "teljes betöltés", tehát semmi nem volt cache-elve. Ezek alapján látható, hogy nálam kb. másfélszer annyi időbe tart betölteni a Unity-t, mint a Flash-t ugyanolyan feltételek mellett. Az, hogy 100 Mbps vagy 1 Gbps sebességű nettel használtam, szinte semmit nem számított, nagyjából fél másodpercet javultak tőle a betöltési idők. Érdekeség még, hogy Flash esetében a letöltött adatmennyiség 30 MB volt, Unity esetében ez 20 MB. Ebből lehet következtetni, hogy a lényeges idő magának a játék alapjának a betöltésével telik el, és nem a grafika letöltésével. Ezt amúgy gondolom mindenki sejtette. :D (Persze más a helyzet, ha valakinek sokkal lassabb a netje.)

  Látom, egyik nagy kérdés még az Esc használata a keréknél. Ami azt illeti, találtam megoldást a prögetések problémájára, amivel akár az eddigi módszernél is gyorsabban lehet pörgetni, viszont nem tudom, hogy megoszthatom-e. Lassan fél napja nézem a játékszabályzatot, és ha pontról pontra veszem, akkor talán szabad, viszont összességében meg lehet, hogy ezt alapvetően nem engednék. Ha esetleg Beko, érdekel, akkor majd valamikor megnézhetjük.

  Összességében szerintem nem olyan rossz a jelenlegi állapot, főleg, hogy ez még javulni fog. Sok idő van ebben benne, az átállás jó néhány éve elkezdődött, 2016-ban már volt egy kezdetleges grafikus felület, csak később történtek változások, ami miatt végül újra nekifuttottak az egésznek.

  Érdekes, én ezt nem tapasztalom. A földeken végzett műveletek (aratás, ültetés, öntözés, stb) továbbra is 10 mp-enként, egy csomagban kerülnek elküldésre, és ez is csak néhány kB-nyi adatforgalmat jelent, nincs közben semmi más. Persze, nem mindegy, hogy 5 Mbps vagy 100 Mbps sebességű nettel töltöd le a grafikát tartalmazó fájlokat, de túlzásnak érzem mindkét esetben egy-egy néhány kB-os adatcsomagra fogni a lassúságot, mint egyik lehetséges indok. (Igen, ha kihelyezel pl. egy földterületet, ott egyesével megy a lekérés, ahol nálam annak a payloadja 140 byte volt, az arra adott válasz pedig 360 byte. Ezzel talán még egy betárcsázós is elboldogul. :))

  Biztos jól nézted a forgalmat?
   
  Utoljára szerkesztett: 6.10.20
  zsu34a, -vadocka70-, Wolf[Black] és 3 más kedveli ezt.
 20. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Szia!
  Az hogy az aratásnál, vetésnél és egyebeknél mit csinál a rendszer, azt nem tudom, de a kihelyezést, megnyitásokat nem kezeli a legjobban. De egy leterhelt gépnél, ha egyszerre sokat helyez ki, akkor bizony lassúlhat elég erőteljesen, főleg ha a net is kevés, ezért is írtam, hogy ezért lehet lassú a játék lassú internet-kapcsolatnál.

  Jelenleg a legnagyobb probléma az, hogy vannak jó páran akiknek be se tölt a játék, és mivel ígérték közleményben, hogy lesz rá megoldás, így reméljük hogy megoldják mihamarabb. Bár azt nem tudom, ez a teszt végéig meg fog-e történni.

  A játék-betöltésének az ideje eggyezik az általad megadott számokkal, az Én tapasztalaimmal kapcsolatban.

  Ha a konzolos lehetőséget találtad meg, akkor Én szerintem nem lehet. A másik hogy a konzolt úgy is kifogják kapcsolni valószínűleg (elég nagy probléma lenne ha nem tiltanák le), így ha ezt találtad meg, akkor szerintem nem lehetséges.
   
  Utoljára szerkesztett: 6.10.20
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.