Beko topikja (volt)

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 12.1.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Lehet, hogy csak 1 db sárga tyúkóljuk van kipakolva, és azzal gyártják "nagyüzemben" óránként az 1 db trágyát xD az is lehet, hogy 100-asával szeretné kirakni, de látja, hogy csak egyesével szabad, hiszen mindenki úgy pakolja xD és csodálkoznak, hogy nem fogy a végtermék :wuerg:xDxDxD
   
  GA-BI-O-Farm és Wolf[Black] kedveli ezt.
 2. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Szia!
  Erre csak azt tudom mondani, vigyázz, mit kívánsz! xD
  Akkor ki a csuda venné meg a te nem 1 darabos állatcsomagjaidat?

  A saját piacomból kiindulva és sok egyéb helyzetből arra következtetek, hogy a játékosok több, mint 50%-a azt se tudja, hogy van fórum.
  A játékosok több, mint 50%-ának fogalma sincs arról, hogy működik a piac. Nálam számtalan esetben van olyan, hogy (a számok, csak példák) valami ki van téve 300ezerért, de a felette lévő 750ezer. Ha rákattintok az eladásra, akkor látom, hogy a rendszer 300ezres összeget ír ki "ajánlott" árnak. Tehát az illetőnek halvány fogalma sincs arról, hogy oda ő más számot is beírhatna. Egyszerűen nem ért hozzá.

  Olyan piactársam is van aki amikor "leül" farmozni, akkor az ő játéka abból áll, hogy a piacon minden helyre (tényleg minden helyre) odapiszkít 10x1, vagy jó esetben 10x2 portékát. Megyek végig a piacon és csak az ő neve van mindenhol és ilyen tételekkel. Minden bizonnyal több 10milliárdos csp-je van, de tök üres a pajtája. Neki ez a játék. Naponta egyszer-kétszer belép, learatja az ólacskáit, a terményeseit és kiteszi a piacra. Semmi egyebet nem csinál a farmon és életében nem látta a fórumot sem. És ilyen játékos nem csak egy létezik, az egészen biztos.
  Nagyon sok idegesítő "taktika" van az én piacomon is.
  Volt egy idő, amikor egy bizonyos (magyar) név minden növényből 88 darabot tett ki. Na, az én szemem ettől szikrázott. Véletlenül sem 100, vagy 50. Neeeeem, 88 db. Nagy ívben kerültem ki minden alkalommal. Ő biztosan azt gondolta, hogy hú, de menő, hogy neki ez a "védjegye".

  Az 1 darabos tételekről annyit: simán lehet, hogy valakinek a megrendelők kiszolgálásához tényleg csak 1 db tyúk kellene. És ő nem is akar többet venni. Számtalan olyan játékos van, akik kisfarmokkal foglalkoznak. Ott is szezonoznak, vagy bizonyos eventeket megcsinálnak. Igen, vannak olyan játékosok, akiknek pl egy tenyésztős event ideje alatt elég csak 2-3 táp, hogy kineveljék másnapra a szükséges kakukk mennyiséget.
  Azért, mert vagyunk páran, akik nagyobb tételekben játszunk, nem jelenti azt, hogy a játékosok nagy része is így játszik.

  Nem véletlenül kezdeményeztem anno a fejlődésiben erről beszélgetést, hogy kinek, mi a módszere ilyen helyzetekben. Senkitől nem olvastam használható, vagy bevált módszert. Talán azért, mert nem tudunk ez ellen tenni.
  Felvásárolhatjuk a 10x1 cuccot, de akkor annak adjuk a csp-nket, akinek szidjuk a le- és felmenőjét, ergo elérte a célját nálunk is. Sőt, azt hiszi, hogy jól csinálja, hiszen ő a piac királya, mert mindent megvesznek tőle.
  Vagy kikerüljük és fölé pakolunk. Aztán jön a következő "koca-piacos", aki kiteszi a másik "koca-piacos" alá a 10x1 áruját és mi már a harmadik oldalra kerültünk.

  A döntéshozóknak még csak javaslatot sem tudunk írni, hogy mit lehetne ezzel kezdeni, mert ha x portékánál minimalizálnánk a kitehető mennyiséget, akkor joggal jöhetne bárki, hogy neki nem kell több alma, csak 1 és miért nem tud venni.

  Másik példa: amikor eszement módon felmegy a trágya ára és valakinek tényleg csak 3-4 db kell ahhoz, hogy minden területre jusson, akkor meg kell vennie sok-sok millióért 100db-os csomagokat? Az sem lenne korrekt.

  Számomra egyetlen járható út a személyes kapcsolat. Ha szükségem van mondjuk 3000 bazsalikomra, akkor tudok írni minimum 5 kedves piactársamnak magyarul. Továbbá éppen a minap olvastam két játékost a fórumon, akik az én piacom számát írták ki. Feljegyeztem a nevüket, hátha tudunk egymásnak segíteni valamikor.
  A harmadik ilyen csoport, akit adott esetben meg tudok szólítani, azok a külföldi nagy gazdák, akik ilyen-olyan nyelven írtak nekem nagy mennyiségű hajdina-amaránt ügyben. 4 ilyen "ismerősöm" van a piacomon (spanyol, lengyel, német). Nem mondom, hogy adósaim, de ha írnék nekik levelet, biztos ismerős lenne nekik a nevem. Ha kellene nekem 500 lótáp és van nekik, valószínűleg nem mondják azt, hogy nem adják el nekem.

  Az, hogy legyen többféle piac, mennyiségek szerint, szerintem nem tenne hozzá a játék minőségéhez annyit, hogy érdemes legyen erre fejlesztői munkaórákat kifizetni. Ez az ötlet nem indokolható meg olyan érvekkel a központ felé, amin ők is elgondolkodnának.
   
  orfisxo, Matold, vízinyuszi és 8 más kedveli ezt.
 3. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Szia :) sajnos csak 1-2 gazda van a piacomon, akikkel kölcsönösen kiszolgáljuk egymást. Az 1-2 db-os pakolászókat próbálom "nevelni", de kevés sikerrel. Hiába kerülöm ki őket és veszem meg akár kétszer annyiért a több db-os árut, ő ebből semmit sem észlel. Az lehet amit írtál, hogy fogalma sincs mit csinál, nem nézi a többi tételt, nem foglalkozik a kereslettel, ha van 10 db valamije, akkor már nyomja is a 10x1 tételt. Esetleg feljöhetne ilyen esetben 2-3 megerősítést kérő ablak:
  Biztos, hogy néhány darabot szeretnél kitenni 10 tételben?
  Tudtad, hogy ha egy tételben teszed ki ezt a néhány darabot, akkor nagyobb eséllyel vásárolják meg?
  Módosítod a mennyiséget?


  A központ mivel indokolja az új áruk iszonyatosan alacsony árát? Ha csak annyival, hogy így szeretnék elérni, hogy hónapokig ne legyen piacképes, akkor adott ideig ne tegyék be a piacra. Amikor viszont bekerül, akkor ne kelljen már hetekig szórakozni az árával. Aki eladna, nem pakol, mert olcsón nem akarja elszórni. A vásárló (jelen esetben csak bámészkodó) meg csak nézi a szürke piacot, szívesen kifizetné a piaci árat, de a mesterségesen kialakított irreálisan alacsony ár miatt nagyon sokáig tart, amire vásárolni fog tudni. Ez nem jó senkinek, és nem látom, hogy bármilyen előnye származna a központnak ebből.
  A piac sokkal könnyebben és gyorsabban kezeli a túlárazást, és inkább bosszankodnak a vevők azon, hogy valami drága, mint azon, hogy nincs. Kísérlet jelleggel igazán kipróbálhatnák, hogy egy új fát vagy állatot legalább 10.000 CSP-ről indítanának, új tenyészállatokat pedig olyan árról, ami meghatározható az adott szint nem szürke áraiból.
   
  Kuzdern, genka53 és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 4. kovacsniki84

  kovacsniki84 Fórum admirálisa

  Utoljára szerkesztett: 9.10.20
  steve223, Kuzdern, HéricsBáró és 6 más kedveli ezt.
 5. GA-BI-O-Farm

  GA-BI-O-Farm Fórum császára

  Na, hát azért van a trágyodomb ládája, cirka 32-34 szoktam egyszerre bontani, amikor üres a trágyakupac, 2800 az űrtartalma és általában mindig kapok hozzá, 200%-os TP/TTP betakarítási bónuszt;)
  Mondjuk ha nagyon kell valami, simán átugrom az 1 db-os tételeket, persze azért néhány keresetlen szó elhagyja a számat;)
   
 6. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia, nagyon szép eredmény több kirívóan jó cuccal. Díjazom!:):music:

  Én most nem 1 hónapra nyitogatok mint szoktam, hanem jóval később mivel többször is le voltak szedve a dekorok event vagy akármi miatt is. De az új területtel ez a veszély szinte megszűnt.:)

  A halas ládák tartalmát mint mindíg most is csodálom!:inlove::music:
   
  Sauvage, Kuzdern, GA-BI-O-Farm és 2 más kedveli ezt.
 7. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Annyi trágya nincs azokban a ládákban, hogy tudd trágyázni a répát 2 órán keresztül... :D :D
   
  Sauvage, Kuzdern, -gyöngy-581 és 3 más kedveli ezt.
 8. GA-BI-O-Farm

  GA-BI-O-Farm Fórum császára

  Ha szupit raknál rá, úgy érdekesebb lenne, még a zsázsa isxD;)
   
 9. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia, sziasztok :)
  Most esett le, hogy Szalma Pali a kezdő játékosokkal miért rakat szupertrágyát a zsázsára amikor farmozni tanítja betévedőket... :DxD:cry:xD Már elég rég óta gondolkodtam rajta, hogy van-e valami értelme;). Köszönöm, ma megint tanultam valamit :D
   
 10. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Sziasztok :)

  Megnéztem, hogy mit tud 100 db titokzatos tojás

  [​IMG]

  Tojásdbajándék
  TP212134125
  CSP1530000
  Bájital27135
  Szupertrágya10500
  Szupertáp10200
  KK turbó8160
  KK trágya5100
  Csillag210
  Farmmunkás (1 órás)210
  Összesen:100-

  Jobban szeretem a ládákat, de ez se olyan rossz :D
   
  Sárika555, GA-BI-O-Farm, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
 11. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Szia!
  Nem hiszem, hogy ezt indokolni kellene.
  Mindennek van egy alap ára. Minden új dolgot a játékban lévő alapárakhoz igazítanak, nem pedig a piacozók igényeihez.
  Megborulna az egyensúly, ha a következő titokállat az eddigi titokállatok árának sokszorosáért kerülne játékba. Azt mégis mi indokolná?

  Az az eszement infláció, ami a játékban történt 10 év alatt, csak valami pénznem váltással lenne kezelhető.
  Nem oly' rég beszélgettem egy kedves, régi ismerőssel, aki hosszabb időt kihagyott. Ő mesélte, hogy azt hitte, káprázik a szeme, amikor pl. a tojás árát meglátta.
  Nem mondom, hogy a piac úgy jó, ahogy van, de ebbe belenyúlni, nem tudom szabad-e és ha igen, milyen módszer okozna legkisebb kárt.
  Ahogy a való világunkban, a játékban is vannak szerényebb pénztárcás játékosok. A milliárdosok a való életben is sok mindent befolyásolnak, vagy akarnának befolyásolni. Ez ide is beúszott.

  Én tényleg azt gondolom, hogy ne az reformálja a piacot, akinek a csp készlete 10-11 számjegyű. Van neki elég. Ha még ennél is többet akar, akkor találja meg a módját és ne másokat akarjon változásra késztetni. (Lásd felugró ablak, amiben visszakérdez a játék, hogy módosítja-e a kis mennyiséget. Bocsánat, de én piszkosul ki lennél akadva, ha visszapofázna a rendszer. Na, az lenne ám az igazi kioktatás.)

  Igen, engem is sokszor bosszant, vagy gátol bizonyos célok elérésében a piac működése. De ez csak egy taktikai elem. Ha itt kihívások, nehézségek vannak, akkor legalább van min agyalni, hogy hogyan oldjam meg a helyzetet.
  Nem célom a saját piacomat saját képemre formálni, hanem igyekszem alkalmazkodni a helyzethez, vagy más megoldást találni a céljaim eléréséhez.
   
  Fatther, bota493, Wellwisher és 7 más kedveli ezt.
 12. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Szia :)

  Én csak vásárolni szeretnék új dolgokat is, de teljesen reménytelen néhány hónapig. Hamarabb lesz valamelyik eventes ajándék titokólból új állatom, minthogy a piacon tudjak vásárolni. A gazdaköri feladatok megvárnak, de a szezonos egy kicsit bosszantó. Persze ki lehet hagyni nyugodtan, de azért egy kicsit bosszantó.
  Biztos vannak még játékosok akik szívesen vásárolnának (főleg akik inkább CSP-ért vásárolnak, mint forintért), és lenne bőven eladó is, csak ár nincs hozzá. Az évek során hozzá lehetett ehhez szokni, de egy kicsit túlzó beavatkozásnak gondolom ezeket az induló árakat. Új magas szintű tenyészállatoknál van, hogy évek alatt sem érik el azt az értéket, amiért már kínálat is ki tudna alakulni.
   
  steve223, Fatther és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 13. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Amit leírtál szinte teljesen megegyezik azzal amit az itt folyó párbeszédeket olvasva nekem is a fejembe forgott amióta olvasom a hozzászólásokat. Már többször is írni szerettem volna, aztán úgy gondoltam inkább mégsem szólok bele...
  Értem amit Réka szeretne, bennem is sokszor megáll az ütő amikor a piacon vagyok, de alkalmazkodom, mert nem boríthatom fel...
  A piac nem csak értem működik, akárhány millárdom is van a számlálóban, én csak használni próbálom azt, ami hol sikerül, hol nem annyira :)
  Szia!
  Réka a dinamikus piac így működik amióta a játék áttért erre a piaci árképzésre. Erre a sok nagyon alacsony vételi ár ami egyes farmok között teljesen szabályosan megy amúgy, csak még rátesz egy lapáttal, hogy annyira sem megy fel az ár amennyire esetleg mehetne..
   
  Utoljára szerkesztett: 9.10.20
 14. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Tudom-tudom, anno azt ígértem dühömben, hogy bónuszládát legközelebb csak adventkor bontok.

  Most mégis kibontom a meglévőket, mert szükségem van 200%-os termésbónuszra.

  upload_2020-10-9_18-26-29.png

  upload_2020-10-9_18-27-9.png
  upload_2020-10-9_18-27-28.png
  Az 1 db nekem elég lesz most. :)
   
  Fatther, bota493, GA-BI-O-Farm és 5 más kedveli ezt.
 15. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Most azt akartam írni, hogy itt már mindig van event, mire rájöttem, hogy adventot írtál. :D ;)
   
  Sauvage kedveli ezt.
 16. Szama

  Szama Fórum veteránja

  Szia!

  Ehhez a piacos árakhoz azért annyit hozzá szeretnék tenni, hogy nem egyszer jártam úgy, hogy nem tudom annyiért kirakni ( leginkább a kisebb farmomon tapasztalom ezt) az árumat, mint amennyiért az előttem lévő kirakja. Egyszerűen nem engedi a rendszer annyiért kirakni. Ez nekem szívás, mert volt hogy több ezer csp-nyi volt a különbség, ami azért nem elhanyagolható dolog. Bár engem is bosszant, ha valaki 1 db-os tételekben pakol ki mindent is ( bár szezonnál ez kifejezetten jól jön, illetve más esetekben is hasznos lehet, terményeknél és tenyésztett jószágoknál pedig a legjobb lehetőség vásárláskor), de talán így próbálja meg feltornászni az árát az árunak, mert másképp nem tudja annyiért kirakni a terméket, mint az előtte lévő.
  Okés, hogy dinamikus a piac, de azért az bosszantó, hogy valaki ki tudja rakni az adott árut 15ezer csp-ért, én meg kb 10-11ezer csp-ért, hiszen a rendszer nem engedi ennél drágábban kirakni. Nem tudom, hogy ez miért van így, de elég bosszantó. Viszont ha csp-ét akarsz keresni, és olyan termékkel, ami kelendő is, akkor kénytelen vagy úgymond áron alul adni másokhoz képest. Viszont itt az lehet a bökkenő, hogy jön valaki más, és alávág a te áradnak, így az övét fogják elvinni előbb, majd jön még egy és így tovább és a már a béka segge alatt is van az ára, így buktad a dolgot.
  Azt nem tudom megmondani, hogy mit kellene, vagy mit lehetne ezzel kezdeni, de valamit kellene, mert ez így nem korrekt. Lehet, hogy tényleg kellene valami limit.
  Közben eszembe is jutott, hogy ezt a csp eltérést mi okozhatja, a BT-ön kiváltható rúna. No, ez így nem jó ötlet, és szerintem bevezetni sem kellett volna, legalábbis nem így. Mert egyértelműen rontja a piac helyzetét, és nehezebb lesz jó áron eladni az árut, miközben azok, akik magasabban áron tudják eladni, szidják azokat, akik nem tudják annyiért adni, mint ők, mert mondjuk nincs elég csillaga kiváltani a rúnát ehhez, vagy azt sem tudja, hogy van ilyen rúna, esetleg nem erre akarja a csillagokat pazarolni ( erre én sem pazarlom egyébként, egyik farmomon se).
   
 17. Mykuszy

  Mykuszy Törekvő

  Szia! Ki van váltva a tölgynél a "Magasabb eladási ár" rúna? Szerintem az lehet a bibi.
   
  BackOffice kedveli ezt.
 18. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Sziasztok
  Tetszik , hogy új területtel gazdagodtunk , mert így gyorsabban gyűlik .
  Hogy meddig gyűlik , azt nem tudom .
  Kéne nagyobbítani a buborékot , és pontot tenni a tizedes helyi érték miatt , hogy jobban lehessen gyönyörködni benne .

  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 12.10.20
  Sauvage, Rékuci1111 és lukimi kedveli ezt.
 19. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Szia!
  Az Unity-ben ez megtörtént. ;)
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 20. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Szia
  10 pont a Griffendélnek . :inlove:
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.