Visszajelzés Benyomások a unity nyílt béta tesztjéről

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 28.9.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mitnemertesz

mitnemertesz Fórumelemző

Drága Adminok!

Némi üröm az örömben: akinek jól megy Valdemárnál Unity alatt a muszklimérő, az szép zsetonmennyiséget tud összeszedni. És így "félhivatalos nemevent" Valdemár alatt megszedheti magát. Akinek lassú/bizonytalan a muszklimérő működése, az meg megszívta. Régebb simán 15+ pontokat szedtem össze, de most képtelen vagyok 2-nél többet ütni. Ez nyilván az én problémám, de akkor is dühítő, hogy ad1: miért nincs flash alatt is? ad2: miért lehet felhasználni a nyert zsetonokat? :D

2. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Szia!

Korábban jött hivatalos róla, hogy hibás a renzo, közbe jött már az unity, és úgy döntöttek, nem csinálják meg flash alatt.
    Unity alatt amint látható, eléggé hibás, szinte az összes játék, lufisba pl egy az egybe nullát lehet csinálni. Vakondos sem jó, és a muszklis is hibás.
    Aki kockáztat az veszthet, nyerhet. Benne van. Többnyire inkább vesztés, mert ugye Unity = Bétateszt
    Bétateszt = hibás játék.
    Mindenki a saját zsebére próbálgatja a dolgokat. Nem jön be a renzos kísérletezés, akkor nem jön be... sajnos...
    Igazából sehol nem lett írva, hogy jó renzot fogunk kapni most.

HéricsBáró, Ribiszke, vihence és 2 más kedveli ezt.
  3. mitnemertesz

mitnemertesz Fórumelemző

Köszi a választ, nagyjából egyet értünk. :(
    Volt egy kósza gondolatom, hogy megszedem unity valdemár alatt magam zsetonnal, és jól kiváltom, amit szeretnék/lehet.
    Több is veszett Mohácsnál... :D

4. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Vannak érdekes dolgok. Nagy többség idéz valakit és úgy válaszol. Viszont van, aki először válaszol és úgy idéz.. :D ;)
    Hajrá Valdi, vasárnap találkozunk!!

Ribiszke és mitnemertesz kedveli ezt.
  5. Fuhur

Fuhur Fórumgróf

Sajna nálam kézi aratásnál kb 5 cm-rel feljebb teszi azt a kört, ahol a zöld nyílra kattintva arathatnék, így a hírek fül felett lévő területek aratása kézzel nem lehetséges, mert a kereten kívül kellene megjelennie a zöld körnek. Vetni sem tudok kézzel, mert a villámjeles nyílra kattintva megjelenik ugyan a vetőtábla, de csak egy pillanatra, amikor az egérrel fölé megyek, eltűnik.
    Az új piac rendszere tetszik :)
    Sok türelmet a javításokhoz!
    Köszönet mindenkinek, aki részt vesz a munkálatokban :):inlove:

6. cskati01

cskati01 Törekvő

Sziasztok!
    Én arra jöttem rá, hogy, ha a böngészőben lekicsinyítem 67%- ra akkor tökéletesen lehet aratni, minden jó helyen van, teljesen a nagyítástól függ, hogy hol van a karika. De így olyan, mintha egy kisebb tablet-en játszanék.

Kuzdern és Fuhur kedveli ezt.
  7. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    Két dolog:
    - A mondandódat úgy is meg tudnád fogalmazni, hogy közben nem mondasz bántót másokra. Erre fokozottan ügyelj kérlek! Ismerek több olyan játékost, aki boldogan elcserélné a farmot munkahelyre, egészségre, fiatalságra. Számukra a te megjegyzésed bántó és borzasztó nagyképű. Kérlek, hogyha véleményt alkotsz valamiről, akkor az legyen a hangsúlyos, amit közölni szeretnél. Bántó sallangok nem kellenek. Anélkül is elolvasunk és továbbítunk minden unity-s véleményt. Köszönöm, ha ezentúl odafigyelsz erre!

- A tablet/okostelefon használatról írtam egy korábbi hsz-emben ebben a topikban. Idemásolom neked a szöveget és adom a linket is.
    "A másik égető kérdés a telefon/tablet téma.
    Több kolléga kipróbálta már okostelon a unityt. Nekik működött.
    A GYIK azért fogalmaz ennyire óvatosan, mert minden, ami benne van, "számon kérhető" a központon. Fontos tudnotok: ez az átállás egy komoly munkafolyamat eredménye. Ez a folyamat most az asztali gépekre/laptopokra koncentrált. Ergo, azt akarják hosszútávon biztosítani, hogy számítógépen a játékot tovább lehessen játszani. Az ún. mobilfejlesztés egy másik szakterület.
    Az, hogy a meglévő, számítógépekre optimalizált játék futni fog olyan böngészőkön, ami okostelefonon/tableten használatos, az egy külön szerencse, de a mostani fejlesztésnek a számítógép használók az elsődleges célcsoportja.
    Erről persze lehet mindenféle véleményt mondani. De nem érdemes. A tényekkel lehet vitatkozni, de attól még a tények tények maradnak."
    >>LINK<<
    A központban pontosan tudják, hogy életszerű a "hordozható eszközök" használata. Minden bizonnyal erre is odafigyelnek. A unity átállási folyamatnak vannak lépései, vannak prioritásai. Most betekintést nyerhetünk a nyílt bétával a folyamat egy részébe. Itt a számítógép a hangsúlyos. Bízunk benne, hogy a fejlődés tovább folytatódik és a számítógépekre "írt" unity, megfelelő böngészők használatával tabon/telon is használható lesz. Érdemes olvasgatni a fórumot, figyelni azokra a játékos jelzésekre, amik ezzel kapcsolatosak.
    Nyugodtan beszéljétek meg a tapasztalataitokat erről! Kinek hogy megy, mivel működik jól, mik a tanácsaitok mások számára stb. Ez a topik erre is nyitott.

Mevilla, enkiel, maszilva és 3 más kedveli ezt.
  8. Anika_9_

Anika_9_ Fórum biztosa

Sziasztok!

Nekem lefagy az egész, nem tölt be sem!

Igaz h 32 bites op rendszeren müködik a gépem...de most komoly h rakjam újra 64.re h menjen a játék? Miért nem mehet 32 bitesen is?

Annyi energiát pénzt beleöltem ebbe a játékba..nehogy már emiatt elveszitsem el..vagy vegyek új gépet??

Igaz én 1 ember vagyok a több millióból akik játszanak, de azért ez felháborít!

enkiel, mamszi5107 és kovacstne kedveli ezt.
  9. BackOffice

Szia!
    Azért nem mehet 32 biten, mert játékban olyan sok műveletet kell végeznie a számítógépnek, amit 32 biten egyszerűen nem képes kezelni a gép. Ebből persze a felhasználó semmit nem vesz észre. De ahhoz, hogy a kijelzőn megjelenjen a játék és úgy, ahogy éppen megjelenik, műveletek millióit végzi el a számítógép másodpercenként. 32 bites architektúrával ezt nem lehet megoldani a unityben megfelelő minőségben.

Lehet, hogy téged felháborít, hogy a világ halad előre, de sajnos attól még nem áll meg, hogy te háborogsz.

Keverőtárcsás mosógép nem fog centrifugázni attól, hogy 2020 van és te egy hihetetlenül korszerű mosószert teszel bele.

A háborgáson túl végig kell gondolnod pár dolgot. Tudsz-e bárkitől segítséget kérni, aki picit ért a számítógéphez. Családtag, kedves ismerős stb. :inlove::)
    Ő el tudja neked mondani, hogy mit tehetsz a 64 bit érdekében. Ezt sem mi, sem a központ munkatársai nem tudják megtenni.

Uram bocsá' lehet jelezni a családtagoknak nem papucsot és/vagy újabb turmixgépet kérsz karácsonyra, hanem valami kütyüt a gépedbe. :inlove::)

Bízom benne, hogy nem bántó az utolsó mondatom, és vannak olyan családtagjaid még, akiktől kapsz ajándékot szülinapra, karácsonyra. Ha mégsem, akkor előre elnézésedet kérem!

10. Kacix

Kacix Fórumlakó

Sziasztok!
    A kerekkeréken az esc billentyű és a zöld pipát helyettesítő enter billentyű működni fog valamikor a unityben, vagy ezeket felejtsük el?

furmint111 és Havasi_Gyopár kedveli ezt.
  11. csilla0270

csilla0270 Fórum-zöldfülű

Sziasztok!
    Számomra az a meglepő, hogy a fiam 10 éves aztali gépén sokkal jobban fut a játék az unityben, mint az én 300 ezer forintos új laptopomon.

furmint111, Ribiszke és -katalinjani- kedveli ezt.
  12. BackOffice

Szia!
    Ebben az esetben a hibát nem a unityben kell keresni.
    Sajnos ezen mi messziről nem tudunk segíteni.

13. ^^Ayumi^^

^^Ayumi^^ Fórum bárója

Sziasztok!

Nekem nagyon tetszik ez az egész, pedig még csak teszt verziót láttunk. A visszajelzésben is írtam, hogy a grafika kiváló, az új piac is nagyon tetszetős. Laptopon próbáltam, 64 bites op rendszerrel, 4GB memóriával, i5-ös procival és meglepett, hogy így is gyorsan betöltött. Androidon is próbáltam, hogy ha esetleg nem tudok majd laptopon játszani, akkor legyen más alternatíva. Ott is szépen futott a játék, nem volt vele gond, ami hiba volt, az abból ered, hogy még fejlesztés alatt van az Unity verzió.
    Én nem aggódok, hogy mi lesz majd, hiszen a fejlesztői, tulajdonosi oldalnak is az az érdeke, hogy megtartsák a játékosokat.
    Tök jó lesz ez, csak ki kell várni a végét :music:

furmint111 kedveli ezt.
  14. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

Sziasztok! Nyugtassatok meg kérlek, hogy lesz ez még gyorsabb is?! :cry:
    Ilyen a gépem, ehhez képest mit kell cserélni rajta? videokártyát? (integrált, azt hiszem...:()
    Ide akartam tenni a teljesítmény-adatok ablakát képkivágással, de látom, még mindig valami képmegosztóra kell feltenni ahhoz, hogy ez megjelenjen itt. Közben sikerült szövegmásolással táblázatos formában betenni. Valaki megnézné, hogy lehet-e és mit kell javítani, hogy ha így marad a sebessége a játéknak, akkor használható is legyen?
    Köszi előre is!

Továbbá, nem mutatja a fejlődési stádiumokat a növényeknél és a fáknál, csupán az alap látható, így nem látszik elsőre, hogy beérett-e a termés.

További részletek a számítógépemről
    KomponensRészletekRészpontszámAlappontszám
    ProcesszorPentium(R) Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz6,3
    3,3
    A legalacsonyabb részpontszám határozza meg
    Memória (RAM)4,00 GB6,3
    VideokártyaIntel(R) G33/G31 Express Chipset Family3,9
    Játékra szolgáló videokártya256 MB - teljes elérhető grafikus memória3,2
    Elsődleges merevlemez198GB szabad (298GB összesen)5,9
    Windows 7 Professional
    RENDSZER
    GyártóGigabyte Technology Co., Ltd.
    ModellG31M-ES2L
    Összes rendszermemória4,00 GB RAM
    Rendszer típusa64 bites operációs rendszer
    Processzormagok száma2
    Tárolás
    Összes merevlemez-méret298 GB
    Lemezpartíció (C)198 GB szabad (298 GB összesen)
    Adathordozó meghajtója (D)CD/DVD
    Grafika
    Videokártya típusaIntel(R) G33/G31 Express Chipset Family
    Összes elérhető grafikus memória256 MB
    Dedikált grafikus memória0 MB
    Dedikált rendszermemória64 MB
    Megosztott rendszermemória192 MB
    Videokártya illesztőprogram-verziója8.15.10.1930
    Elsődleges monitor felbontása1280x1024
    DirectX-verzióDirectX 9.0 vagy újabb
    Hálózat
    Hálózati adapterAtheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)
    Hálózati adapterBluetooth-eszköz (személyes hálózat)
    Megjegyzések
    A játékgrafikai pontszám az elsődleges videokártyán alapul. Összekapcsolt videokártyák vagy több videokártya használata esetén egyes alkalmazások teljesítményjavulást mutathatnak.

Utoljára szerkesztett: 3.10.20
    Kuzdern kedveli ezt.
  15. -ericat-

-ericat- Junior szaki

Akkor miért nem vetsz géppel????? Kaptam már az orcámra, hogy "mások zsebében turkálok" (???), és bizonyos márkájú csoki/cigi-egyenértékhez mérem a farmmunkások előfizetését. Nem tudom, az évek alatt 100-as (!!!) nagyságrendben halmoztam föl kuponokat, év végéig biztos nem fogok előfizetni - az legalább három hónap.

Most inkább az aggaszt, hogy a béta-időszak végén - ha igaz - mégis le kell azt a nyomorult, hibás Flash-t tölteni a felújított "új" gépre is, pedig nem akartam; a rendszer "hasít" az unityvel... (C i5-2400/8 GB DDR3, nV GF GT 1030, 2 GB-os DDR5-ös memóriával...)

16. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Előre ezen ne aggódj kérlek!
    A hibák kijavítása folyamatos, és a játék készítői most is gőzerővel dolgoznak egy megoldáson az esetlegesen gyengébb gépekkel rendelkező gazdáknak is.
    Hasznos lenne ehhez, ha Te is kitöltenéd az adatgyűjtésre vonatkozó kérdőívet. Minden részletet megtalálsz erről az ismertetőben.
    (Itt össze is tudod hasonlítani a géped adatait a Unityhez szükséges rendszerkövetelményekkel...)

Kuzdern, GA-BI-O-Farm, Galadriel és 3 más kedveli ezt.
  17. szingisati

szingisati Utánpótlás-írogató

Nekem nagyon lassú nem tudok igy játszani

18. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Fog ez még változni, fejlődni.
    Sokat segítenél ebben a fejlesztőknek, ha Te is kitöltenéd az adatgyűjtésre vonatkozó kérdőívet.
    Minden részletet megtalálsz erről az ismertetőben.

Kuzdern, GA-BI-O-Farm, Galadriel és 2 más kedveli ezt.
  19. cskati01

cskati01 Törekvő

Szia!
    Most még vissza léphetsz bármikor, de csak addig, amíg meg nem szüntetik a Flash-t. Utána már csak az Unity fog működni.

Kuzdern és Galadriel kedveli ezt.
  20. furmint111

furmint111 Fórum nagymestere

Sziasztok, szép napot mindenkinek:)

Kipróbáltam az Unityt tegnap is, ma is, és azt kell mondjam napról-napra javul:)
    Teljesen olyan érzésem van vele kapcsolatban mint a játék kezdetén.
    Amikor jónéhányan (játékosok) azon dolgoztunk miközben játszottunk, hogy jelezzük a felmerülő hibákat, segítsük a csibéket és egymásnak.... nagyon retró....tetszik:))

KB. 2 éve nem játszottam Valdemárt, mert nem volt élvezhető a játék...
    Most bepótolom muszklival, bár azt kell mondjam hiányzik az a pár év ritmus és reakcióérzék:(
    Azért mindenkinek azt ajánlom, ne adja fel a farmot harc nélkül:DDD
    Nekem a türelem volt a nyerő

Fuhur, Kuzdern, cili53 és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.