GYIK Bigpoint portál adatmódosítás, e-mail cím, hírlevél és facebook connect

Kategória: 'Technikai ismertetők', témanyitó: WildB, témanyitás ideje: 3.4.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. WildB

  WildB Fórum hercege

  Bigpoint portál - Fiókbeállítások

  A Bigpoint portál oldalán: http://hu.bigpoint.com/ is lehetőség van arra, hogy a Bigpoint portál felhasználói adataitokat módosítsátok. A Bigpoint portálon történő adatmódosítás hasonló módon történik a játékokban meglévő adatmódosításhoz.

  Tartalom:
  1. E-Mail cím megerősítése
  2. Adatmódosítás
  3. Hírlevél fogadása és lemondása
  4. Facebook connect törlése
  5. Lehetséges hibajelenségek
   
 2. WildB

  WildB Fórum hercege

  Az felhasználói fiókhoz tartozó e-mail cím megerősítése

  Biztonsági okokból az adatok megváltoztatása nem megy 1 lépésből. Annak érdekében, hogy jogosulatlanok ne változtathassák meg a portál fiókok adatait, különböző biztonsági intézkedéseket építettünk be fiók adatainak megváltoztatásához.
  Ebben a témában ezeket a lépéseket lépésről lépésre bemutatjuk.

  1. lépés: A portál fiókhoz regisztrált e-mail cím megerősítése.
  • Nagyon fontos, hogy azonnal, a regisztráció után megerősítsétek a portál fiókhoz tartozó e-mail címet. Amíg ezt nem teszitek meg és ehhez még társul az is, hogy nem biztonságos jelszót választottatok, akkor bárki, aki belép az portál accountotokba, meg tudja változtatni az e-mail címet és az összes a portál accountból regisztrált, vagy azzal összekapcsolt játékos felhasználói fiókba lesz hozzáférése, valamint később esélyetek nem lesz arra, hogy a portál fiókotokat visszaszerezzétek.
  • Az e-mail cím megerősítéséhez nem kell sokat tennetek:
   • Lépjetek be Bigpoint portál accountotokba (http://hu.bigpoint.com), majd "Saját fiók" - "Fiók beállításai" menüben az "Adatok megváltoztatása" felirat mellett kattintsatok a "Tovább" gombra
   [​IMG]
   • Írjátok be a regisztrációkor megadott e-mail címet a megjelenő mezőbe:
   [​IMG]
   • Kattintsatok az "Tovább" gombra
   • Adjátok meg a Captcha kódot
   • A rendszer küld egy e-mailt az itt megadott e-mail címre
   • Nyissátok meg az e-mailt és a benne található linkre kattintsatok rá
   • Kész.
  Fontos:
  • Ügyeljetek arra, hogy helyes e-mail címet adjatok meg, hogy az e-mail címben ne szerepeljen véletlen elírás.
  • Ügyeljetek arra, hogy olyan e-mail címet adjatok meg, amelyhez folyamatosan van hozzáférésetek, ami nem kerül törlésre, vagy amelynek jelszavát nem felejtitek el.
  • Ügyeljetek arra, hogy semmiképpen ne egyezzen a felhasználói fiókotok jelszavával az e-mail postafiókotok jelszava. Az e-mail postafiókotok biztonsága szintén nagyon fontos.
   
 3. WildB

  WildB Fórum hercege

  Adatmódosítás

  A Bigpoint portál fiókhoz tartozó e-mail cím megerősítése után lehetőségetek nyílik a portál felhasználói fiókhoz tartozó adatok megváltoztatására. A megváltoztatható adatok közé tartozik:
  • Felhasználónév
  • Jelszó
  • Felhasználói fiókhoz tartozó e-mail cím
  A felhasználói adatok megváltoztatására kizárólag akkor van lehetőség, hogy ha a játékos rendelkezik hozzáféréssel a portál felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail címhez. Amennyiben a felhasználó nem rendelkezik hozzáféréssel ehhez az e-mail címhez, csak a support fog tudni segíteni.

  A felhasználói adatok megváltoztatásának folyamata:

  1. lépés: Lépjetek be Bigpoint portál accountotokba (http://hu.bigpoint.com), majd "Saját fiók" - "Fiók beállításai" menüben az "Adatok megváltoztatása" felirat mellett kattintsatok a "Tovább" gombra
  [​IMG]
  2. lépés: Az alábbi ablak jelenik meg:

  [​IMG]
  2.1. A felhasználónév megváltoztatása:
  1. Add meg az új felhasználónevet az "Új felhasználónév" mezőben
  2. Add meg az aktuális jelszavadat az "Aktuális jelszó" mezőben (felül)
  3. Kattints a "megváltoztat" gombra
  2.2 A jelszó megváltoztatása
  1. Add meg az új jelszót az "Új jelszó" és az "Új jelszó (ism.) mezőben
  2. Add meg az aktuális jelszavadat az "Aktuális jelszó" mezőben (felül)
  3. Kattints a "megváltoztat" gombra
  2.3 Az e-mail cím megváltoztatása
  1. Add meg az felhasználói fiókodhoz regisztrálni kívánt új e-mail címet az "Új e-mail cím" mezőben
  2. Add meg az aktuális jelszavadat az "Aktuális jelszó" mezőben (alul)
  3. Kattints a "megváltoztat" gombra
  3. lépés: Mindhárom esetben a "megváltoztat" gombra kattintás után megjelenik egy ablak, ahol egy Captcha kódot kell megadni, majd rá kell kattintani a "tovább" gombra:
  [​IMG]

  4. lépés: A Captcha kód sikeres megadása után ha minden rendben van az alábbi üzenetet kapjátok: "OK Az adataid megváltoztatásához küldtünk egy megerősítő linket tartalmazó e-mailt. Kérjük kattints erre a linkre, csak ezután tudjuk megváltoztatni a hozzáférési adataidat"

  5. lépés: A sikeres üzenet után nyissátok mag az e-mail postafiókotokat. Keressétek ki a tőlünk kapott üzenetet, kattintsatok a megerősítő linkre (vagy másoljátok be a böngésző címsorába) ahhoz, hogy az adatok megváltoztatása végbe menjen.
  5.1 E-Mail cím megváltoztatása esetén először a régi (a portál felhasználói fiókhoz eredetileg megerősített e-mail cím) e-mail címre megy ki a megerősítő e-mail). Ha ott megtörténik a megerősítés, a rendszer automatikusan küld egy újabb megerősítő e-mailt az újonnan megadott e-mail címre. Ahhoz, hogy az e-mail cím megváltoztatása sikeresen végbemenjen, mindkét megerősítő linket meg kell nyitni.​
   
 4. WildB

  WildB Fórum hercege

  Bigpoint hírlevél kérése és lemondása

  Nem szeretnél lemaradni a legújabb Bigpoint hírekről, információkról és ajánlatokról? Nem kell mást tegyél, minthogy feliratkozz a Bigpoint hírlevélre!

  Ahhoz, hogy rendszeresen megkaphasd a Bigpoint hírlevelet, néhány dologra ügyelned kell:
  • Erősítsd meg a felhasználói fiókodhoz regisztrált e-mail címet. Erről egy részletes leírást IDE kattintva olvashatsz.
  • Engedélyezd a hírlevelek megérkezését:
  1. lépés: Lépjetek be Bigpoint portál accountotokba (http://hu.bigpoint.com), majd "Saját fiók" - "Fiók beállításai" menüben az "Adatok megváltoztatása" felirat mellett kattintsatok a "Tovább" gombra
  [​IMG]
  2. lépés: A megjelenő oldalon keresd meg a "Játékinformációk kérése" részt, pipáld ki a négyzetet
  [​IMG]
  3. lépés: Kattints a kis négyzet alatt lévő "megváltoztat" gombra
  4. lépés: Add meg a következő oldalon megjelenő Captcha kódot - és kész is.

  Ha minden rendben lezajlott, az alábbi üzenetet kell megkapnod: "OK A hírlevél beállításait sikeresen elmentettük."

  Amennyiben nem szeretnél hírleveleket kapni, akkor ugyanazt a műveletet kell végrehajtani azzal a különbséggel, hogy a pipát a kis négyzetből el kell távolítani.
   
 5. WildB

  WildB Fórum hercege

  Facebook connect törlése

  Amennyiben valaki összekötötte a Bigpoint portál felhasználói fiókját a Facebook accountjával, lehetősége van itt arra, hogy ezt a kapcsolatot törölje.

  1. lépés: Lépjetek be Bigpoint portál accountotokba (http://hu.bigpoint.com), majd "Saját fiók" - "Fiók beállításai" menüben az "Adatok megváltoztatása" felirat mellett kattintsatok a "Tovább" gombra
  [​IMG]
  2. lépés: A megjelenő oldalon a "Facebook kilépés" szöveg mellett kattintsatok az "igénylés" gombra:
  [​IMG]

  Az "igénylés" gombra kattintást követően sikeresen megszűnt a Bigpoint portál és a Facebook account közötti kapcsolat.
  A kapcsolat eltávolítására akkor is lehetőség van, hogy ha a Bigpoint fiókotokat a facebook accountotokon keresztül regisztráltátok. Amennyiben ez utóbbi eset áll fenn, a facebook accounton keresztül történő regisztráció során egy különleges jelszó lett az accounthoz regisztrálva, amelyet a belépést megelőzően a portál jelszóemlékeztető funkciójával lehet lekérni a portál accounthoz regisztrált e-mail címre.
   
 6. WildB

  WildB Fórum hercege

  Az adatok megváltoztatása során fellépő esetleges hibajelenségek

  1. Hibaüzenetet kapok "Váratlan hiba lépett fel..."' és hasonló hibaüzenetek:
  Ez a hibaüzenet általában akkor jelenik meg, hogy ha felhasználói fiókhoz regisztrált e-mail cím le van tiltva nálunk. A tiltás leggyakrabban azért történik, mert a játékosok a regisztrációnál nem kérnek hírlevelet, vagy valamelyik hírlevélnél lemondták az e-mailek kérdését. Az ilyen esetekben forduljatok bizalommal a supporthoz, ott tudnak segíteni, ott el tudják távolítani az e-mail címet a tiltólistáról.

  2. A megadott Captcha kódot nem fogadja el a rendszer, nem tudok tovább lépni
  Közvetlen a Captcha kód képe alatt látható az "Új kód kérése" felirat. Egyszerűen kattintsatok ide és máris kaptok egy újabb, talán jobban látható Captcha kódot. Ha szükséges, akkor lépjetek ki a játékból és vissza, valamint ismételjétek meg a teljes folyamatot.

  3. A rendszerüzenet a megerősítő linkkel nem érkezik meg az e-mail postafiókomba
  Ez négy dolog miatt lehet, egyesével:
  • Az egyik hibaforrás a már 1. pontban leírtak miatt lehet, azaz az e-mail cím a blacklisten (tiltólistán) van. Ebben az esetben a supporthoz kell fordulni.
  • A második probléma az, hogy az accounthoz nem az az e-mail cím van regisztrálva, ahová a játékos az üzenetet várja. Az adatmegváltoztatás oldalán alapértelmezettként mindig megjelenik az az e-mail cím (az "Új e-mail cím" mezőben), amely az accounthoz regisztrálva van.
  • A harmadik - egyszerű késés. Néhány ingyenes e-mail szolgáltató meglehetősen lassú, elképzelhető egyes esetekben, hogy a megerősítő linket tartalmazó üzenet csak órákkal később érkezik meg hozzátok annak ellenére, hogy a rendszer azt azonnal kiküldte.
  • A negyedik lehetőség: a postafiók nem engedi megérkezni az üzenetet, azt spamként, azaz levélszemétként könyveli el.
   • Ezen negyedik esetben ellenőrizzétek az e-mail postafiókotok "SPAM" könyvtárát is, ha szükséges ideiglenesen kapcsoljátok ki teljesen a spamszűrőt.
   • Továbbá lehetőségetek van engedélyezni a tőlünk érkező üzeneteket, erről itt, a fórumban olvashattok részletesen.
  4. Megkaptam a megerősítő linket tartalmazó üzenetet, azonban az nem működik
  A megerősítő link 4 órán át érvényes. Ha tehát például a postafiók késése miatt a csak 4 órával az adatváltoztatási folyamat lezárta után kapjátok meg az üzenetet, akkor nem fog működni. Ebben az esetben az adatváltoztatási folyamatot újra meg kell ismételni előröl.

  5. Új nevet szeretnék, de nem engedi, hibaüzenet jelenik meg.
  Elképzelhető, hogy az a név, amelyet használni szeretnél, már foglalt. Ilyen esetekben egy új nevet kell választanotok, illetve ügyeljetek arra, hogy nem minden karakter engedélyezett a felhasználónevekben. Ha tehát egyes karaktereket nem engedélyez a rendszer, akkor új karaktereket kell választani.

  6. Az adatmódosítási lehetőség egyáltalán meg sem jelenik az accountomban
  Egyes esetekben az adatok megváltoztatása funkció a játékon belül egyáltalán nem érhető el. Ez akkor történhet meg, hogy a felhasználói fiók egy partner oldalunkon keresztül lett regisztrálva. Egyes partnereink sajnos nem engedélyezik az adatok módosítását, tehát sajnos az ilyen esetekben semmi lehetőség nincs arra, hogy az adatokat módosítsátok. Ilyen esetekben sajnos a support sem tud segíteni.
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.