Visszajelzés Csontzörgetővölgy - eventcsevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: -Sudden-, témanyitás ideje: 29.10.25, 09:00.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

1. 1

30 szavazat
    61.2%
  2. 2

3 szavazat
    6.1%
  3. 3

1 szavazat
    2.0%
  4. 4

0 szavazat
    0.0%
  5. 5

0 szavazat
    0.0%
  6. 6

0 szavazat
    0.0%
  7. 7

0 szavazat
    0.0%
  8. 8

1 szavazat
    2.0%
  9. 9

2 szavazat
    4.1%
  10. 10

12 szavazat
    24.5%
  1. zsoxxya

zsoxxya Fórumprofi

Kedves Toma!
    Nagyon varom, hogy elmagyarazd az event mechanikajat. Mindig megertem ahogy te leegyszerusited a dolgokat. Utanna "megvilagosodok"! De azt gondolom ezzel nem vagyok egyedul! Elore is koszonom Neked!

2. zsoxxya

zsoxxya Fórumprofi

Koszonom szepen! Nagy segitseg vagy ismet! Jo hogy vagy nekunk! Minden jot kivanok Neked!

3. pecanegra1976

pecanegra1976 Fórum veteránja

...és nem utolsó sorban a 2. felhő sem rossz, és a kitehetők is megérősek
    2 hét áll rendelkezésre, teliholdason, ami amúgy is használatban van egy ideje :)
    Azt már most látom, hogy vegyesen ültetek, ahogy éppen az időm engedi

4. macasnagyi43

macasnagyi43 Aktív író

Nagyon-nagy segítség, az biztos, mert nálam is homály van még egyenlőre!!

5. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Megpróbálom...

1. Eventnövényt kell termelni. Akár csak egyfélét, akár többfélét is lehet.
    2. Az eventnövényeket csillagos érmére kell váltani a boltban.
    3. A csillagos érmékért erős kávékat kell vásárolni - ugyancsak a boltban. (Vannak még egyéb kellékek is, amelyek érmékbe kerülnek, de ezekről majd lejjebb...)
    4. Az eventfelületen az erős kávékkal folyamatosan töltögetni kell az energiaszintet. Egy kávé = +20 energia.
    5. Energiát kell felhasználni, azzal haladhatunk a haladási sávokban. (11-es pontban részletezem)

6. Le kell venni a csempepárokat a játékfelületről. Ez 20 energiába kerül.
    - Egy csempe is levehető, ehhez masszív lapát kell. A lapát érmébe kerül (2 db 7 érme), és a használata 5 energiába.
    7. Bizonyos csempék ajándékot rejtenek.
    - Az ajándékdoboz pár nélkül is levehető; az ajándék a hátizsákba kerül. A levétel 10 energiát fogyaszt.
    - Ha megtelt a hátizsák, a Begyűjtés gombbal kerülhetnek az ajándékok a birtokunkba. Ez 25 energiába kerül.
    - A hátizsákot érdemes hamar bővíteni, és akkor begyűjteni az ajándékokat, amikor megtelt az összes rekeszünk*. A 3 bővítés 3x20 érmébe kerül a boltban.
    - Az ajándékdobozok csillagos érméket (csak az első barlangban), fogaskerekes érméket (a második barlangban), illetve egyéb kellékeket (erős kávét, masszív lapátot, mászókötelet) is rejthetnek, ami csökkentheti a termelendő növények mennyiségét.
    8. Teljesíthetünk egyéb feladatokat menet közben, amelyekért jutalmakat kapunk. Ez opcionális, a haladási sávba nem számít bele.
    9. Ha levettük az első olyan követ, ami a legalsó szinten van, lejjebb ereszkedhetünk a barlangba (kaphatunk egy új pályát).
    - Ehhez mászókötél kell, alkalmanként egy darab. A kötelet 10 csillagos érméért vehetjük meg, és a használata 25 energiába kerül.
    10. Két barlangrendszer van, a második (smaragdok barlangja) csak a második héten lesz elérhető.
    - Mindkét barlanghoz külön haladási sáv és feladatlista tartozik.
    - Az első barlangban az ajándékdobozokban lapulhat csillagos érme is.
    - A második barlangban az ajándékdobozokban fogaskerekes érméket kaphatunk. Ezeket az eventboltban válthatjuk be, de a bolt kínálata naponta változik.

11. A fő cél a két haladási sáv végigvitele. Ehhez energiát kell felhasználni, a teljes haladási sávokhoz 2x1950-et. Energiába kerül:
    - Egy csempepár levétele: 20
    - Lapát használata: 5
    - Ajándékdoboz levétele: 10
    - Hátizsák ürítése (nyeremények átvétele): 25
    - Mászókötél használata: 25

A TNT 15 érmébe kerül, de a használata nem viszi előre a sávot. 3x3 csempét vesz le. Erre stratégiai okokból lehet szükség, illetve vannak feladatok, amelyek TNT-t kérnek. Csak a második héten lesz elérhető.

Két felhő szerezhető, egyik sem tematikus. Mindkettő a haladási sávokban lapul, 1750 pontnál. A haladási sorokban 24 órás dekorok is vannak (3-3 db); nem kellenek a felhőre, de jó a TP-jük.

* A hátizsák gyakori ürítése is lehet módszer, az is növeli a haladási sávot. De ha csak hatosával vesszük át az ajándékokat, akkor az energiából több maradhat a pályán lévő ajándékdobozokra. Növény szempontjából mindegy, az az energia feltöltéséhez kell.

Utoljára szerkesztett: 29.10.25, 12:57
    Luca_511, bubafejgingo, -bobita és 39 más kedveli ezt.
  6. feki13

feki13 Fórum félistene

Sziasztok! :)

Kifejezetten boldog vagyok! :) Nekem nagyon tetszik így elsőre az event, sok a növény, de mivel 2 hét így sima liba lesz valószínűleg. Olvastam itt farmerss hozzászólását, miszerint nappal 4 este pedig 8 órás, nem tudom egyenlőre e felé megyek e vagy maradok a kényelmes 8 órázásnál. Maga a játék kifejezetten tetszik, bár én ugrani szoktam minden féle mini játékra, de ez, hogy van bónusz feladat és nem csak szedegetem le ez szuper. Emellett nem tematikusak a felhők, dekorok 24 órásak amik már csak 1 felhővel is naponta kényelmesen arathatók. Jól jön majd a kúriába az összes, még azon is gondolkodom, hogy csak 8 órást vetve csináljam e a kicsiken...? Viszont időközben rájöttem, hogy ott nincs gombaerdőm így ez valszeg kimarad. Pedig 7000 növénnyel már 3db dekort ki lehetne szedni és az 2 területen mindösszesen 7 kör lenne...
    Gondolkodom, hogy még legalább egy farmon megcsináljam-e a plusz dekorokért...:D

Mindösszesen ezt most izgatoottan várom! :)

7. Teddyke0

Teddyke0 Fórum-zöldfülű

Nagyon szépen köszönöm az értékes összefoglalást nekem nagyon nagy segítség lesz.

8. farmerSS

farmerSS Fórum félistene

Szia

Ha 190 kávéval számolok, akkor igazából a 2 órás növényezés éri meg, mert

2 órásból kell : 66.500, 4 órásból kell : 50.160, míg a 8 órásból: 25.270
    Ha napi másfél óránként farmon tudnék lenni, biztos, hogy a 2 órást választanám.
    Napi 6 aratással számolva 9 nap alatt meg van a növény csak csatnival a két területen.

9. feki13

feki13 Fórum félistene

Szia,

nincs az a játék ami ideragasztana 9 napra 1,5 óránként...:D
    Na jó, ha adna a végén 4 mamutot meg 4 virágfestést, talán! :p

10. -BombadilToma-

Szia!
    Szupertrágyával, egyszerre letermelve viszont a 8 órás, hiszen abból kell a legkevesebb, ergo ahhoz kell a legkevesebb szupertrágya. A felhők hatóidejébe kb. 9 kör fér bele; ez még kevés bónusszal is kiadja a két területen a szükséges mennyiséget (1x1-es földenként 7 db-os hozam kell, vagyis 8-at kell aratni egy földről: 9x404x7=25452).

(Persze ebben nincs benne a felszaporítás ideje, ami két kör. Én általában nem az eventkezdéskor, délután termelek, hanem valamelyik következő nap. Reggel szeretek pörgetni és bónuszokat aktiválni, mert jobban ki tudom használni a Jack 10 órás, illetve a szerencsés esetben kapott 200%-os kerekes bónusz 12 órás hatóidejét. Délután-éjszaka kényelmesen, akár szupertrágya nélkül felszaporítok, így másnap reggel már teljes területre tudok ültetni.)

Utoljára szerkesztett: 29.10.25, 13:10
  11. farmerSS

farmerSS Fórum félistene

Cserenap mindkettőt küldöm Neked, csak előtte meccseld le a BP-vel.xD

Hasonlóan csinálom én is.

Amit még nem döntöttem el, hogy bevárom e a második hetet és egyben játszom le, vagy két részletben.

12. JUCUS

JUCUS Fórumfelvigyázó

Köszönöm az összefoglalót, már nagyon vártam:) Csak annyit mondanék, hogy most ne várj a pörgetésekkel másnapig, mert új főnyeremény lesz a keréken, akkor még kisebb az esély a bónuszokra.

13. -BombadilToma-

Szia!
    Jó, hogy ezt írod. Remek, hogy eventkezdésre időzítették az új főnyereményt...
    Szóval, aki holnap meg akarja csinálni, az még 14 óra előtt pörgessen. Én azt hiszem, ráérek jövő héten is...

14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Vissza jöttem, mint lassan világosodó barifej. Déli kávémhoz újra el olvastam az ismertető, amitől még jobban be kavarodtam... Aztán jött TOMA, és mintha kezdenék világosodni! Nagyon szépen köszönöm, hogy mindig villanyt kapcsolsz nekünk a homályba! Ha azt mondanám, hogy mindent értek, akkor hazudnék, azt pedig nem szoktam.

Kérdéseim vannak.... a hátizsáknál ki bővítjük a rekeszeket 6 dobozra, akkor az már végleges lesz, nem záródik vissza?
    A feladatsornál lehet bármelyiket teljesíteni, vagy csak sorban lehet haladni?
    Ha le szedek x csempe párt, akkor az már megoldottnak számít a feladatsorban?
    Lenne még, de hátha rá jövök magam is.... ha lesz időm, jövök olvasni. Köszi a segítséget!

15. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    Csak felirat, bent maradt a táblázatban. A jutalmak az alatta lévő felsorolás.
    Javításra kerül,
    elnézést kérünk a kellemetlenségért.

-Holdfeny-., PalMa, zsoxxya és 4 más kedveli ezt.
  16. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!

Volt már hasonló mechanika korábbi eventnél. Amikor egy feladat teljesül, akkor a feladatsorban rákerül a pipa, függetlenül, hogy hanyadik a listában.
    A hátizsákos kérdésedre később válaszolok:)
    Köszönöm a türelmet.

PalMa, -kaktuszable-, zsoxxya és 7 más kedveli ezt.
  17. Éva0315

Éva0315 Fórumgróf

Te jószagú bodzafa :( Ez rengeteg! Amúgy sziasztok!

18. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt.
    Szeretem a Mahjongot. :)
    Köszönöm a számolásokat. A 8 órás növényt fogom ültetni, de többet, mint 25 ezer, mert tartalékolok a Masszív lapát, stb.... kiváltásához, hátha kelleni fog.
    Szia feki. Sajnos a kúriába nem lehet kirakni a kitehetőket.
    Sok sikert.

bubafejgingo, PalMa, -kaktuszable- és 7 más kedveli ezt.
  19. feki13

feki13 Fórum félistene

Szia kukori! :)

Ne ijesztgess! :D
    mindegyik területre (kivéve teliholdas területek), Kísértetjárta kúria, felhősorok

Az durva lett volna, ha teliholdas event és nem mehet a kúriába :D

PalMa, -kaktuszable-, zsoxxya és 4 más kedveli ezt.
  20. [erika05]

[erika05] Fórumgróf

Szia! Nekem már a sok összetevő is sok volt. Sajnos eléggé kevés az időm arra hogy ötször elolvassam az ismertetőt mire megértem. A való élet előbbre való mint az ilyen bonyolult eventek.