Visszajelzés Csontzörgetővölgy - eventcsevegő

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: -Sudden-, témanyitás ideje: 29.10.25, 09:00.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

1. 1

31 szavazat
    62.0%
  2. 2

3 szavazat
    6.0%
  3. 3

1 szavazat
    2.0%
  4. 4

0 szavazat
    0.0%
  5. 5

0 szavazat
    0.0%
  6. 6

0 szavazat
    0.0%
  7. 7

0 szavazat
    0.0%
  8. 8

1 szavazat
    2.0%
  9. 9

1 szavazat
    2.0%
  10. 10

13 szavazat
    26.0%
  1. Liliom44

Liliom44 Haladó

Nekem ez a feladat túl bonyolult. Szeretek játszani /Pl. 36 kártyajátékot ismerek/, számítóképes játékokat, stb, de ezzel egyenlőre nem tudok mit kezdeni. Van aki szereti az új dolgokat, én már nem Sok sikert és örömet a játékban.

sutimami57 kedveli ezt.
  2. feki13

feki13 Fórum félistene

Jajj nem azért írtam! :D Mindössze felhívtam a figyelmet, hogy mehet az oda is! :D Megyünk arra amerre elindulunk...:D
    Pontosan ez marad nekem is holnapra, beindítom mindegyiknek a felszaporítását. Így estére már lesz teljes környi hosszúm, hogy elvessem, de ha ügyes vagyok (miért is ne lennék az? :p ) akkor viszont a rövidből már lehet lesz 2 teljes köröm készen estére. Péntektől meg a vetés pillanatában kiderül melyiket vetem :D Ezért se kell számolni, mert innentől, hogy vegyes lesz már borul minden matek.
    Viszont itt nem játszik majd a taktikám, miszerint a végén egyben lejátszom. Szerintem 2 naponta lesz elég dolgom játszogatni így ez az event nem is lesz annyira vontatott sem :)

sutimami57 csak játszunk, ha pedig valaki elakad majd itt kibogozzuk ;)

bubafejgingo, Swartsch, farmerSS és 4 más kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Nem bonyolítom én, kavarog az magától is.. :D :D A 8 órásat gondoltam, szupival, mert nincs türelmem két hétig gazolni. Meg azért is, ha el kezdem, csak ki derül, merre hány méter. Igazad van, szaporítom a másik gazakat is, aztán majd ki derül, vagy be borul.

feki13, farmeres53, bubafejgingo és 3 más kedveli ezt.
  4. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Nekem csak a zárójellel volt gondom, mert régen rosszul írták és azt hittem, hogy megint egy tévedés. De fátylat rá és bocsi.
    Miért is ne lennél ügyes? Ügyes vagy és kész. Fel kell szaporítani a 8 órás mellett mindegyiket és nappal mindenki azt ülteti, amit az ideje enged.
    A videóból látszott, hogy használt lapátot, ezeket előre nem lehet kiszámolni, hogy mennyi növényt fog felemészteni. Most még saccolni se tudok.
    Nekem nagyon tetszik, lehet rajta kicsit agyalni és a játékot is szeretem. Úgyhogy hajrá nekünk.
    Holnap kiderül, hogy egyformák-e a pályák és akkor lehet segíteni.

feki13, bubafejgingo, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  5. farmerSS

farmerSS Fórum félistene

A hátizsákkal kapcsolatban lenne kérdésem.
    A videóban az látszik, hogy mielőtt használnád a mászókötelet, előtte kiürítetted a félig telt zsákot.
    Vagyis ha ezt nem teszem meg, megyek "le" egy másik szintre, akkor egy üres zsák fog fogadni?
    Ha elfelejtem az ürítést és mielőtt mennék le, kapunk erről figyelmeztetést vagy bármilyen jelzést, hogy a "hátizsákkal mi lesz" ?

feki13, bubafejgingo, GA-BI-O-Farm és 3 más kedveli ezt.
  6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Persze, a bogozás megy... :D Lehet, hogy nem is olyan bonyolult. Nekem a lövöldözős volt a leg durvább, és a végén annyira ki bogoztuk, hogy fullra meg csináltam. Persze, csak a segítségetekkel voltam ilyen ügyes! :D :D

feki13, GA-BI-O-Farm, kukori80 és 2 más kedveli ezt.
  7. kukori80

Szerintem csak akkor fogsz kapni értesítést, ha tele van a zsákod (és nem a puttonyod :D) és kapnál még ajándékot, ami nem fér el. Ha lemész és nem kapsz ajándékot, akkor nyugodtan mehetsz.

Swartsch, -Sudden-, bubafejgingo és 3 más kedveli ezt.
  8. farmerSS

farmerSS Fórum félistene

Elmondhatjuk nyíltan, hogy ebben az eventben semmi sincs ingyenxD
    Itt minden kellék "valamibe" kerülxD

9. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Akár csak az életben. :)
    Én azt hiszem a 8 órást ültetem, aztán lesz ami lesz. Azt is csak holnap. :D

10. farmerSS

farmerSS Fórum félistene

Szia

Jól összebeszéltünkxD
    Én is úgy gondoltam, hogy csak holnapxD kezdem a szaporítást.
    Ma az új növényt akartam, de nem jutok be a farmra.:cry: Csak a báránykák.....xD

Swartsch, jólóbarát, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  11. kukori80

Elsőre drágának tűnik, de volt már ilyen eventünk, ahol csak csináltuk a játékot és sorra jöttek a pipák. Szerintem a végére sok pipát fogunk kapni úgy, hogy nem is tudjuk. :D A maradékból meg lehet mazsolázni. ;)

Swartsch, sutimami57, -Holdfeny-. és 2 más kedveli ezt.
  12. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Szia!
    Próbáld meg most, én is küzdöttem vagy fél órat, aztán csak betört a játék.
    Már minden újdonságból szaporodik 1 raktárház, 1 fűvész, na meg a magok is:)
    Igaz szupertápot eszik az a macskamedúza, na de majd reggelre lesz tápja is, még event kezdésig hadd szóljon;)

Swartsch, sutimami57, Luca_511 és 8 más kedveli ezt.
  13. feki13

feki13 Fórum félistene

Azon gondolkoztam amúgy, a lapát feltétlen szükséges lesz? Az eredeti majongban elviekben minden pálya teljesíthető extra nélkül? Rosszul gondolkodom? Itt rá leszünk "kényszerítve" arra, hogy használjuk vagy csak a magunk kedvére esetleg spórolás szempontjából kell majd használni? Ha jó sorrendben szedünk akkor nem kell gondolatom szerint.

Szerintetek?

sutimami57 és kukori80 kedveli ezt.
  14. -Sudden-

-Sudden- S-Moderator Team Farmerama HU

Szia.
    Megmarad a zsák tartalma, nem veszik el attól, mert új szintre lépsz, egyedül akkor tűnik el, ha begyűjtöd a hátizsákból.

Swartsch, sutimami57 és Luminary kedveli ezt.
  15. kukori80

Szerintem attól függ, hogy melyikeket szeded le, mert nem mindegy. Mindegyik csempéből több van. Elsőre a felső részt kell leszedni, utána az alatta levőt, mert abból lesz a többi csempe. A szélsőket csak legvégső esetben szedném le. Ha nagyon beszorulunk, akkor kénytelenek leszünk lapátot használni és én a felsőből szedek le. Lehet, hogy emiatt nem lehet teljesen kirakni a végén, mert ilyen nincs az eredetiben.

feki13, Swartsch és sutimami57 kedveli ezt.
  16. -Sudden-

Pontosan, ha tele a zsákod, és vennél fel egy nyereménycsempét, akkor felugró ablak értesít, hogy "tele a zsák, vagy gyűjtsd be vagy elveszik"

Az ismertetőben is írtam erről.
    upload_2025-10-29_20-22-37.png

Swartsch és Luca_511 kedveli ezt.
  17. -Sudden-

Minden kelléket használni kell ahhoz, hogy minden küldetést teljesítsünk, ha nem szeretnénk az adott küldetést teljesíteni, akkor nem kell e kelléket használni (TNT, Lapát)

Swartsch és sutimami57 kedveli ezt.
  18. -Sudden-

Szia.
    A lapát használata nem kötelező, viszont van olyan küldetés, amelynek teljesítéséhez használnunk kell, így ez egyéni mérlegelés döntése, hasonlóan a TNT-hez.

feki13, Swartsch, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  19. -Sudden-

Dolphin, -ágianyu33-, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  20. PZoli64

PZoli64 Fórum bárója

Sziasztok!
    Nagyon köszönöm a számolásokat, és az összes segítséget!

Első olvasatra elég bonyolultnak tűnt a játék, de már kezd oszlani a homály.

Három növény közül választhatunk tetszőlegesen. Mind a hárommal teljesíthető a játék.
    A Bambuszcsákány alapból 2:00, vízzel 1:36, vízzel és trágyával 1:27
    A Petroletta alapból 4:00, vízzel 3:12, vízzel és trágyával 2:53
    Az Útmutató rózsa alapból 8:00, vízzel 6:24, vízzel és trágyával 5:46

Ha minden ki van váltva, akkor 2 db 202-es (1x1) területen termeszthetünk. Egy kör szaporulata csak csatnival 1.212 db növény.

Érdekes lehet, hogy ki mikor, melyik növényt választja. Ha az elméletet vesszük alapul, akkor még a 2 órás Bambuszcsákánynak is lehet
    értelme, mert az egyszerűbb számolás kedvéért az alap érésidőkkel számolva:
    8 óra alatt beérik 1 kör Útmutató rózsa ez összesen 1.212 db növény, amiből vehetünk 1.212 / 665 = 18,23 csillagos érmét
    8 óra alatt beérik 2 kör Petroletta ez összesen 2.424 db növény, amiből vehetünk 2.424 / 1.320 = 18,36 csillagos érmét
    8 óra alatt beérik 4 kör Bambuszcsákány ez összesen 4.848 db növény, amiből vehetünk 4.848 / 1.750 = 27,70 csillagos érmét

Lehet vegyesen. Éjszaka 8 órás, hogy minél kevesebb legyen a holtidő, nappal pedig az elfoglaltságtól függően lehet őket variálni.

Én valószínűleg folyamatosan a 8 órást fogom termelni.
    Pontos növénymennyiséget a teljes játékra nehéz meghatározni, de én az egyéb kiadások miatt (ásó, kapa, nagyharang...)
    a kiszámolt 25.935 db növényre rászámolok kb. plusz 20%-ot. Ez 30-32.000 növény.

26 körrel számolva 25 x 1.212 + 1 x 1.616 = 31.916 db növény lehet a felszaporításon felül.
    Ez napi három aratással kilenc nap alatt letermelhető a kis farmomon.

Mivel nincs felröpi ezért előre nem kell készülni.
    Sajnos a Party pörgetés új dekorja épp most érkezik, ezért az nekem ilyenkor felejtős.
    Ezen a farmon én is azt választom, hogy a gyémánt rekeszbe beteszek egy 200%-os bónuszt, az egyik aranyba egy 100%-os növényt.
    Indítok két Jacket és Kacsa Katázok. Ha jól számolom 1 db 1x1-en 14 db a szaporulat.
    Hat körrel bőven meglesz a növény, úgy hogy az utolsó körben nem használok Kacsa Katát.
    5 x 14 x 404 + 1 x 12 x 404 = 33.128 db

A játék alatt nyerhetünk 6 db jó szintszorzójú dekort, amiből egy sem kell a felhőre.
    Nyerhetünk két felhőt, melyek kétnaponta arathatók. (40:00), (42:00)
    Kapunk tőlük a TP, TTP és CSP mellé kétnaponta 1x TP/TTP betakarítási bónusz S-t
    és kapunk 1-1 ládát ezekből:

Teliholdas éj láda IV[​IMG]Ez a láda a következők egyikévé változik:

10 db Gerincesvirág
    10 db Izzó gomba
    10 db Zselés bokrétafa bogyója
    1 db Tintahal
    10 db Szellemfűz gyümölcse
    10 db Éhes tölgy szemfoga
    10 db Éji barka
    10 db Vértölgycsemete
    1 db Pokoli kutya
    20 db Kaszásfű
    1 db Vízköpő
    20 db Terror-tojásnövény
    1 db Trutyiszörny
    1 db Macskatündér
    - A Túlvilági farmercsomag elemeként került a játékba.- Rejtélyes tudományos labor felhősor
    - eventekből szerezhető
    - Lelkek folyója felhősor

Kerekkerék-forgatás láda IV[​IMG]2 db szabad pörgetés, 3 db szabad pörgetés, 1 db party pörgetés, 2 db party pörgetésFejlesztett gyár dekor 70-89. szint között- Kalózpart felhősor ad 2 db-ot
    - Hóborította felhősor
    - szezon eventekből szerezhető

Sok sikert, jó játékot!

feki13, Sylja, Luca_511 és 2 más kedveli ezt.