Visszajelzés Cukorkaroham! - panaszláda

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Luminary, témanyitás ideje: 19.2.25.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Nem vitatom, hogy kevés a cukorkapapír felröpi. De azért lenne két észrevételem.

1. A cukorkakapír csak a 6-7-8 szinthez kell, a felhőt pedig megkapjuk az 5. szinten, 10 oszlop felépítésével. Vagyis a cukorkapapír már az alap eventen túl esik, amelyhez jellemzően már extrákat kell igénybe venni. Vagyis innen nézve "természetes", hogy esetleg szupertrágyázni kell a cukorkapapírért.
    Én meg is álltam a 10 oszlop után, semmi nincs a nyeremények között, amiért megérné tovább ültetni az eventnövényt - a 22400 is épp elég volt. Így nem is kell a cukorkapapír sem...

2. De ha már felröpi: miért amaránt? Értem én, hogy az a leghosszabb érésidejű növény, és ez adhatja a legtöbb felröpit. De a felröpizésnél nem az a cél, hogy egy aratásból jöjjön a lehető legtöbb, hanem az, hogy egy adott idő alatt jöjjön a legtöbb. És ez nagyon nagy különbség!
    Az amarántot, ha minden bónuszt bevetsz, 18 óránként tudod aratni, vagyis 2 naponta 3-szor (és ehhez vagy hajnalban, vagy késő este is aratni kell). Bár van egy olyan gyanúm, hogy naponta aratod.
    Olyan növényt kell mindig ültetni, amit a lehető legjobban tudsz gyorsítani, és a rendelkezésre álló bónuszokkal pont beérik akkorra, amikor géphez kerülsz, és aratni tudsz. Ha az amarántot 18 óránként aratod, akkor jól csinálod (bár lehet jobban), és egy szavam sincs; de ha nem, akkor az az amaránt a földben punnyad órákig beérve - és ez veszteség!
    Ha pl. naponta 2x tudsz aratni, akkor válassz olyan növényt, ami beérik 12 óra alatt. Vízzel, trágyával és a két alkimista termékkel (vagyis azokkal, ami mindenkinek a rendelkezésére állhat) az érésidő kb. 65%. Az érésidőt megkapom, ha a 12 órát elosztom 0,65-dal: 18:27 az eredmény. Ami azt jelenti, hogy egy kb. 18 órás növény (málna, árpa, póréhagyma, rozs) napi kétszer aratható. És 24 óra alatt 36 órányi növényt aratsz, nem 30 órányit, mint az amaránttal. Az amarántot felröpizésre csak a kezdő aratásra érdemes használni (meg persze nullázásra), event közben már nem hatékony.
    Bármilyen aratási időtartamra ugyanígy lehet növényt keresni: az időtartamot osztani kell 0,65-dal (csak víz és trágya esetén 0,72-dal).
    Ha van(nak) olyan felhő(i)d, amely(ek) bizonyos növénykategóriákra hatnak (Party pörgetés 1, Téli melankólia, Sörfesztivál 2018, Bevezetés a farmmunkába), akkor tovább tudod csökkenteni az érésidőt (a hatóidő erejéig); ilyenkor ilyen kategóriájú növényeket kell ültetni.
    Legalább tíz éve írogatom, hogy a sikeres felröpizés kulcsa nem a Pannik, nem a szupertrágya, hanem a nemesítés. Nemesítve 22 órás növényeket is arathatsz naponta kétszer! Ez az amaránthoz képest kb. másfélszeres várható felröpimennyiséget jelent. Van néhány növény, amelyek érésidejét nemesítésbónuszokkal az alap idő kevesebb, mint felére le lehet szorítani. Van köztük hosszú (macskagyökér, lóhere, málna), közepes (szögletes gabona) és rövid (erdélyi hérics) érésidejű növény is; gyakorlatilag bármikor kerülök is géphez, mindig találok olyat, ami akkorra beérik. (Bár én mindig előnyben részesítettem a napi kétszeri aratást.)

2. pietro52

pietro52 Fórumlakó

Hát! Ezért nem szeretem az olyan eventeket ahol egy helyről kétféle felröppenő jön. Teljesen aránytalanul adja a felröpiet, az elsőből már annyi van hogy dunát lehet vele rekeszteni, a másodikkal meg úgy vagyok hiába ültetek hosszút és használok nemesített növényt alig ad.Pedig az event eleje óta jönnek vegyesen a felröpik.

Gabi051955 kedveli ezt.
  3. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Azért a felhőig remélem eljutsz;)

4. kelemeny

kelemeny Fórumgróf

Szép estét !
    A felhőig már eljutottam a minap.
    Túl messzire már nem jutok, mert ez a fránya felröpi nagyon gyéren jön. :D
    Kínáltam neki cukros papír helyett csokisat !
    Nem szerette ! :D

5. tyúkól1017

tyúkól1017 Aktív író

Sziasztok! Nem szoktam reklamálni, de a repi mennyisége kicsit felbosszantot, kb. 160 kockáról eventes növény aratásakor 4 db-ot kaptam, de tíznél többet egyszer sem láttam. Ennyire gyenge eresztés még nem volt.

Most szedtem le két területről ( kb. 350 kiskocka ) az event gazt, kaptam 9 db csokist, 11 db kellett volna, hogy meg legyen a 3 cukorka, a növény meg van hozzá és az utolsó két oszlophoz is - teljesen feleslegesen.... Ha ennyi volt a panasz a felröpi mennyiségére, nyugodtan javíthattak volna a beállításon, erről ennyit, köszönjük.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 27.2.25
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.