Visszajelzés Egy nap a múzeumban 2.

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 27.1.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Fätum

Fätum Fórumőrült

Ha vannak kis farmjaid, onnan is importálhatsz felröppenőket. Egy nap 20 felröpi jöhet szomszédoktól, egyéb farmokról Az 3 nap alatt 60 db. Itt a bahán minden hasonló megoldás segít, mert valóban igaz, és látható is, hogy a bahán folyó eventek a felröppenők miatt, mindig komoly fejtörést okoznak.
    Sziaszia! És mit ültetsz felröppenő gyártásra?
    18 db felröppenő nem okozhat gondot egy olyan rutinos játékosnak mint Te :) Az simán össze jön pikk pakk kisfarmokból, vagy szomszédoktól.

GA-BI-O-Farm, Nagyii58, Tavirózsa és 3 más kedveli ezt.
  2. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Kicsit késve, de talán nem haszontalanul, elmélkednék egy kicsit a földek / felröpik témájában.

A legfontosabb: a felröpi kizárólag az érésidő függvénye! Nem számít a TP, vagy pajtaérték, csakis az alap érésidő. Egy kétszer akkora alap érésidejű növény kétszer annyi felröpit adhat (persze a letett földek darabszámának határáig). Merthogy egy föld vagy ad egy röpit, vagy nem; de sohasem adhat kettőt (egy fajtából). Viszont két egyforma alap érésidejű növény közül többször aratható az, amelyiket jobban tudunk rövidíteni, ezért általában elmondható, hogy felröpizésre mindig a leginkább rövidíthető növények a legalkalmasabbak - ezek a Bahán a maja maszk miatt a zöldségek.

Sok évvel ezelőtt teszteltem a felröpiket. Arra jutottam, hogy az 1x2-es föld kétszeres, a 2x2-es pedig 4-szeres eséllyel ad röpit az 1x1-hez képest. Viszont 1x2-esből fele annyi, 2x2-esből negyedannyi db fér el egy területen, mint 1x1-es. Ezért ha a terület nem lenne véges, teljesen mindegy lenne, hogy milyen földekkel rakod ki, nagyjából ugyanannyi felröpi jöhetne. És ez akkor is igaz, ha a mi véges kis területünkön kevés a röpi. Ha egy terület ad teszem azt 20 darabot, akkor minden fajta föld esetén nagyjából 20 db-ot fog adni - eltekintve most a véletlengenerátor szórásától. Viszont ha egy terület 1x1 60 felröpit ad, ugyanannyit fog adni, ha 1x2-vel rakod tele; de 2x2-nél már csak 41-et, mert ennyi fér ki belőle.

A fentiekből két dolog következik:
    1. Valóban érdemes inkább 1x1-es földekkel röpizni, mert abból tehetünk ki a legtöbbet és így elvileg az adhatja a legtöbb röpit. Minél hosszabb érésű a növény, és minél több felröpire ható bónuszunk van, annál inkább igaz ez.
    2. Kevés röpi esetén sem követ el hibát, aki 1x1-es földekkel röpizik.

Persze mindig van egy "csakhogy". Jelen esetben ez a szupertrágya kérdése. Eventkezdéskor az az elvárás, hogy egy terület aratásakor a lehető legtöbb felröpi jöjjön, event közben szintén (bár inkább az, hogy mondjuk naponta minél több felröpit szerezzünk*). Szupertrágyával viszont azt szeretnénk, hogy lehetőség szerint minden föld adjon felröpit. Ilyenkor tehát nagyobb földet érdemes használni. Ha figyeljük, mennyi röpit ad az eventnövény, akkor kb. belőhetjük, milyen növényt érdemes használni. Nézzünk egy fiktív példát (jelen eventben nem figyeltem a röpiket); tegyük fel, hogy a mostani 4 órás eventnövényünk körönként 1x1-en ad átlagosan 20 röpit. Ekkor egy 8 órás 40-et, egy 12 órás 60-at adhat. Mivel 41 db 2x2-es föld fér ki, azzal a 8-9 órás növénnyel érdemes a szupertrágyás felröpizést folytatni, amit a leginkább tudunk rövidíteni. Használhatunk 1x2-es földeket is, akkor dupla hosszúságú növényt válasszunk.

Az, hogy éppen mi a jó választás, sok tényező függvénye: meghatározzák az időbeosztásunk, a rendelkezésre álló idő-, illetve felröpire ható bónuszok, a rendelkezésre álló növények választéka, a rendelkezésre álló (és erre szánt) szupertrágya mennyisége; számít, hogy mennyi röpit kell összehozni, és erre mennyi időnk van. Két szélsőséggel illusztrálnám a dolgot:
    Ha 2x2-n, sisakbabbal röpizek, akkor 2:35 alatt kapok 40 tuti röpit 40 szupertrágyáért. De a 6 órás paprikával is jöhet 30 db; igaz némi szupertrágya-veszteséggel, de csak 50 perc kell hozzá.
    Ha 1x1-en maniókával röpizek, az körönként ugyan csak 20 perc, de 188 szupertrágyáért jó esetben 15 röpit kapok. 2x2-n csak 40 szupertrágyába kerül ugyanennyi.
    (ismétlem: a számok fiktívek. A különböző eventekben a felröpik esélye eltér/het/ egymástól. Az arányok az érdekesek, és figyelni kell, milyen növény milyen felröpis bónuszokkal mennyi röpit ad - ebből már ki lehet indulni. De a szórás miatt itt is érhetnek meglepetések...)

Általánosságban az a leghatékonyabb, ha azt a lehető leghosszabb alap érésidejű növényt választjuk, ami - a rendelkezésünkre álló bónuszokkal - már minden földre ad egy db röpit, és - szintén a bónuszaink függvényében - a lehető legrövidebb időre nyomható össze. Vagyis ha egy X növény ad 1x2-n éppen 90 db röpit (ennyi 1x2-es föld fér ki a Bahán), akkor egy hosszabb érésidejű növény vagy 2x2-es föld használata időveszteséget, míg egy rövidebb érésidejű növény vagy az 1x1-es földek használata szupertrágya-veszteséget jelent (amit néha az időnyereségért érdemes bevállalni).

Na de mi van a komfort talajjal? Arról eddig nem beszéltem, és jó okkal - a komfort általában nem alkalmas felröpizésre. A tesztjeim alapján egy komfort talaj kétszer annyi eséllyel ad felröpit, mint egy 2x2-es; az érésideje viszont négyszeres! Így a komfort használata egyértelmű időveszteség. (Nullpercezéskor ez nem számít, hiszen kétszer nulla is nulla, így ott a terméshozam miatt a komfort a jó választás. De a Bahán amúgy sincs nullperc.)

* Ha két növény közül az egyik ad minden 1x1-es földre felröpit, de csak kétszer tudjuk egy nap aratni, míg egy másikat háromszor arathatjuk, viszont csak 140 röpit ad, akkor annak ellenére is ez utóbbi a jó választás, hogy a másik több röpit ad. (Első 2x188=376, második 3x140=420 röpi.)

Utoljára szerkesztett: 30.1.22
    csio70, denisadina, Rékuci1111 és 30 más kedveli ezt.
  3. SnéDóri

SnéDóri Fórumgróf

Nagyon köszönöm, elolvasom többször :) Igazából az bosszant, hogy igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni. Beáldozok mindent és mégsem. Megfogadom a jótanácsokat, próbálok fejlődni. Még nem adom fel, ha összejön a röpi, a növényre tudok áldozni. Még van szezonzseton, vannak jackek, vannak bónuszaim. De tényleg várok ezekkel. Most mérgemben bevágtam a siskát, 1x2-es földbe, mert el kell mennem itthonról.

csio70, Kuzdern, szepes1 és 8 más kedveli ezt.
  4. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok .

Most értem rá , elültettem a 4 órás eventnövény magokat .
    Cél a teljes event , vagy ha nem , akkor a felhő . Kell a pocimba a fákra ható része .

bugavalika40, Zsike49, fakír1020 és 3 más kedveli ezt.
  5. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Sziasztok!
    A hosszabb érés idős saguaroval vártam az eventet. A 7 órás egazzal kezdtem. Itt már lehetett következtetni a várható röpik mennyiségére.
    Kb. egy nap alatt letermeltem a gazt, éjszakára egymagvú tököt ültettem lerövidítve mindennel az érésidőt.
    Jelenleg a rövidebb érés idejü egazzal eventezem, éjszakára ismét a fent említett tök volt a földbe. 167 röpi jött belőle reggel.
    Jelenleg 599 röpim van, de éjszakára ismét ezt ültetek, vagy ha az időm úgy alakul akkor a sisakbabot.
    Még kb. 5400 koponyát kell ültetnem, mire ezt letermelem, szerintem már nem kell sok röpit gyűjtögetnem.
    Még mindig van 76 óra az event végéig.
    Sok sikert, kellemes játékot és szép 7végét kívánok Mindenkinek.

csio70, maszilva, Kuzdern és 14 más kedveli ezt.
  6. mandityalexandra

mandityalexandra Fórumfelvigyázó

Köszönöm neked ezt a nagyon szép összefoglaló! :) Szeretem elolvasni az ilyen jellegű írásokat, mert segít frissen tartani a szempontokat, mert amit nem vagy ritkán használok, arról könnyebben megfeledkezem. Márpedig ebben a játékban millió módozat és részlet van.

csio70, Boccio71, GA-BI-O-Farm és 8 más kedveli ezt.
  7. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia Toma!
    Köszönöm szépen ezt a mindenre kiterjedő, részletes információt! Elteszem emlékbe, szíves engedelmeddel.:)

8. terrdora

terrdora Fórum ismerője

Nagyon szépen köszönöm a segítséged, a hozzászólásod építő jellegű, amit kérdtem.

9. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Sziasztok!

Már csak némi felreppenő szükséges... és meg is van a piccoló;)

bugavalika40, farmeres53, Rizstej és 6 más kedveli ezt.
  10. Luca_511

Luca_511 Fórum hercege

Pillanatnyi rövidzárlat. :)
    Megvan az első etap, és most kellene a következő növény, de a malomban nem jelenik meg. Mit kell tenni ahhoz, hogy ez megtörténjen? Az első 20 felröpi talán?

11. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

első 20 felreppenőt bizony be kell dobni;)

GA-BI-O-Farm, DevilMókus és Luca_511 kedveli ezt.
  12. Luca_511

Luca_511 Fórum hercege

Köszönöm szépen, akkor jól gondoltam. Már elfelejtettem a korábbiakban levő megoldást. :)

Kuzdern, -Holdfeny-. és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  13. fakír1020

fakír1020 Kivételes tehetség

De ügyes vagy.Gratula!:)

Kuzdern, -Holdfeny-. és DevilMókus kedveli ezt.
  14. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Szia!
    Szerintem ne hagyd abba, hiszen akkor felesleges volt extrákat ellőnöd,hiszen simán is készen lett volna a felhőig.
    Igy viszont a 4 órás gazzal nappal tudsz haladni, éjjelre meg ültess sisakbabot, vagy ,egymagvű tököt, ami belefér az idődbe.
    Hajrá, én szurkolok Neked. :)

-gyöngy-581, SnéDóri, Kuzdern és 9 más kedveli ezt.
  15. Hagymácska55

Hagymácska55 Fórum ismerője

Sziasztok. Figyelmetlen voltam, így az eldugdosott magjaimat megette a malom. Ezért most inkább felröpit gyüjtögetek, amíg megszán a malom. Még szerencse, hogy addig a másik kettőn le tudom termelni a 4 órás növényt , és akkor bele tudok húzni. Úgy látszik minden hiba jó valamire.
    Kárpótlásul, most nyitottam titkost a bahán, és lett egy kefevirág fám, és egy sokadik ágyúgolyófám is. Örülök nagyon nekik.

rencsike982, soresne, Kuzdern és 8 más kedveli ezt.
  16. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Szia,
    ha a felhőd meglesz, akkor már csak komótosan! Nézd meg a 2. rész nyereményeit, és csak akkor áldozz érte Jacket, ha minden áron akarod a végét! A szezonzsetont érdemes elhasználni, ha nem akarod TP-növelésre fordítani, mert 6 nap és vége (=már nem sok idő van kihasználni)! Nekem már volt olyan, hogy az utolsó nagy aratáshoz tartalékoltam, de elromlott a gépem és kicsúsztam az időből. A mostani 1 órás bónuszt jól sikerült kihasználni, mert a 4 órásokkal kezdtem, + minden felhő és egyéb bohóság ráment, így 18 perc alatt jött le egy kör. Ezért 3x tudtam aratni. Neked valsz. 2 fér bele, teszteld le 1 kis kockán, úgy, hogy beültetsz 1-et, számolsz és úgy aktiválod a zsetont, hogy legalább 2 beférjen, tehát ARATÁS ELŐTT!!! Igaz, csak +1 termést ad, de most az is sokat számít. Közben se feledkezz meg a malomról, mert lehet, hogy pont az az 5 mag fog hiányozni ...

SnéDóri, bugavalika40, -Erbrow- és 6 más kedveli ezt.
  17. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Van a Szuper nyári óvoda felhősor. Ez jó lehet még felröpire az eventhez. :) lehet írta már valaki, csak nem figyeltem, akkor bocs ;)

Nálam ezek a hosszú érésű felhők még pihennek. De legalább már tudom, hogy legközelebb tudjam. :D

18. LadyMixy

LadyMixy Fórum-zöldfülű

Köszi a választ:D

19. Rizstej

Rizstej Fórum mestere

Így a vasárnapi ebéd után elindultam én is a 4 órás egazzal. Első nap felszaporítottam a hetest, aztán napközben event, éjjel valami hosszabb növény volt, most lettem meg így a 7 órással, felröpivel bőven. Most zöldítgetem a 4 órást délután, estig, szerintem már a röpivel nem lesz gondom, úgyhogy lehet, hogy éjjelre is marad ez egaz, de ezt még nem fixáltam le magamban. Most 178 röpp várja társait.
    40 db egazzal tudtam most kezdeni, pörgettem egy 100%-os bónuszt is, időben bőven vagyunk még, így pontos tervem nincs, azon kívül, hogy megyek előre 8)

Sali~*.*, bugavalika40, farmeres53 és 3 más kedveli ezt.
  20. Sziszi1950

Sziszi1950 Rutinos

sisakbab 164 felröpit adott, még 100 db és a 7 órás résszel is készen vagyok.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.