Eventek-gazdakörök-akciók - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 9.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Ebben a topikban az eventekre, a gazdakörökre és az akciókra várunk ötleteket.

  Az ötletes fórum-egység keret szabályai >>ITT<< vannak.
  Kérjük, annak megfelelően használjátok ezt a topikot!

  1. Event:
  Ötleteket várunk témára, mechanikára, grafikai megvalósításra.
  Mini játék ötlete is jöhet, amit kivitelezhetőnek láttok ebben a játékban.
  Mi olyan nemzetközileg is ismert, arra méltó "speciális" ünnep van, amikhez eventet javasoltok (pl. Föld napja) és azt hogy tudnátok elképzelni?
  Nemzeti eventekről is ötletelhettek, de ne csak annyit, hogy "legyen norvég", hanem témával, hozzávalókkal, nemzethez kötődő ajándékokkal együtt fejtsétek ki!

  2. Gazdakörök:
  Különleges, a játékban még nem szereplő gazdakörökre várunk konkrét ötleteket: mit, mennyit, hogyan és miért adjunk be. Legyen az időkorlátos, ideiglenes, meglepő, nagy kihívás vagy bármi, ami eszetekbe jut.
  Gondoljatok a kezdőkre, a játékot éppen feladni készülőkre, vagy éppen az unatkozó nagyokra. Legyen arányban a beadandó és a jutalom.
  Írjatok a kitalált gazdakör pozitív hatásáról is! Pl. ha úgy látjátok, hogy az ötlet megérné a cégnek is, mert a játékosok örömmel vásárolnának valamit, hogy azt a gazdakört befejezhessék azért, mert....
  Olyan nem kérünk, ami a már játékban lévő gazdaköröket másolja le (módosítva a beadandókat)!

  3. Akciók:
  Reális, több oldalról megvizsgált ötleteket kérünk! Itt kérjük és elvárjuk az üzleti szemléletet.
  Itt csak meglévő játékelemekre vonatkozó akciókra gondoljatok (felhő, szupertáp, FA, turbómalom stb)! Az újításoknak külön topikja van/lesz.
  Milyen akciók legyenek, milyen időközönként, milyen mennyiségben, milyen "párosítással" stb?
  Mit gondoltok, mik azok az elemek, amikre a játékosok költenének?
  Mely akciókat lehetne/kellene újrakalibrálni és hogyan?
   
  Koppi, -ágianyu33-, mebajah és 9 más kedveli ezt.
 2. genka53

  genka53 Fórum elő legendája

  Szia BEKO! :) Sziasztok! :)
  Bár régi játékos vagyok sok más játékostársammal együtt, mégis a játék elejéről hiányoznak felhősoraim. Ennek nyilván több oka is lehet, ill. van: a korabeli tapasztalatlanság, a játék és az azt segítő elemek kellő ismeretének hiánya, időhiány stb., hiszen mindnyájan emlékezünk a saját kezdőbeli mivoltunkra.
  A időszaki, régi felhő vásárlási lehetőségek ellenére a legelső felhők pótlása ezidáig nem sikerült, mert általában döntően csak a "közel múlt" felhőinek megvásárlását ajánlották fel a BP részéről, pedig az "ősrégi" felhők között jó pár szintfüggő jutalmazású felhő is van, amelyek folyamatosan felértékelődnek.
  Javaslatom a következő:
  A Gazdaköri küldetéseknél egy vonatkozó ikon mögé rejtett Képregények megoldhatóságát tartalmazó részleghez hasonlóan egy "Felhő" részleget javasolnék beépíteni, amely mögé elrejtenék az ősrégi, felhő jutalmat tartalmazó eventeket, az eredeti megoldási időtartalommal megegyező időkorlátos feladatként. Így bárki megcsinálhatja utólag is akár, és maga dönti el, hogy mikor, mert saját maga indítaná el az event órát.
  Természetesen ez a részleg csak azokat az eventeket tartalmazná, amelyek felhőit nem szereztük még meg, ezért egy ilyen vonatkozású szűrőt mindenképp be kell építeni hozzá. Az event leírásokat a Fórum/Minden ami Farmerama/Event ismertetők résznél bármikor, bárki meg tudja keresni, el tudja olvasni, legfeljebb egy link jelezze a pontos címmel együtt annak hollétét, így csak az event mechanikákat kellene beépíteni.
  Tudom, hogy nem egyszerű feladat, de mindenképp javaslom megfontoltatni ennek a megvalósíthatóságát, mert bizonyára sokunk régi kívánsága, és vágya teljesülhetne ezáltal. :D:inlove:
   
 3. CoraQueen

  CoraQueen Fórum parancsnoka

  Nekem az akciókkal kapcsolatban lenne javaslatom. Én biztosan költenék, ha lenne olyan akció, ahol munkáskuponokat szerezhetnénk FA-ért, vagy akár valós pénzért vásárolva. Lehetne egyenként, egy ilyen kupon ennyi FA, vagy akár csomagokban, 15 db 1 órás kupon ennyi FA, 4 db 48 órás annyi FA, vagy esetleg valahány ft egy kupon csomag, amiben van néhány 24 órás, néhány 3 órás, néhány 1 órás.
   
  szelike1, Zsuzsa1955, Fancsi4815 és 18 más kedveli ezt.
 4. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Kedves Piaclady!

  >>Ebben<< az írásban elolvashatod az ötletelős fórum egység általános szabályait.
  Kérlek, ennek megfelelően járulj hozzá a témához!
  Előző hozzászólásod az alábbi 3 szabály miatt lett törölve:


  3. Továbbra sem csevegő topik.

  6. A megjelenő ötletek minősítése nem megengedett.

  8. Kerüljük az ismétlődő ötleteket!

  Köszönöm megértésedet!

  Kívánom, hogy legközelebb ne a keserűség és az "engem régen töröltek, pedig...." szóljon belőled, hanem olyan ötlettel járulj hozzá a topikhoz, amely átgondolt, higgadt és előrevisz.
   
  szaszipanni, genka53, Ivibaba54 és 3 más kedveli ezt.
 5. Piaclady

  Piaclady Fórum bárója

  Kedves Back Office! Nyugodtan kitörölhetik az Önök által kiemelt hozzá szólásomat. Az eredetit kitöröltem és megígérem többször nem írok ebbe a topikba. Az ajánlott topika még ha akartam volna sem tudtam volna átmásolni mert akciós topikot nem találok. Ezzel kérem semmisnek tekinteni a hozzászólásomat. Üdvözlettel Piaclady
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 11.9.17
 6. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Kedves Piaclady!
  EEEEEEZ itt az akciós topik. Nézd meg a címét: Eventek-gazdakörök-akciók
  Megtaláltad. ;)
  Itt nyugodtan megírhatod, milyen akciót szeretnél. Hidd el, hogy érdemes kifejtened, mit szeretnél!
  Persze semmit sem muszáj. Ha most éppen nincs hangulatod, akkor ne tedd. Gyere csak olvasni.;):)
   
  Utoljára szerkesztett: 11.9.17
  genka53, Swordfish, parrahviki12 és 8 más kedveli ezt.
 7. alex0824

  alex0824 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!
  A turbómalom vásárlása miért van egy bizonyos időhöz kötve?
  Még csak nem is akciós dolog, hogy csak az adott időpontban lenne indokolt a vásárlása.
  Nyugodtan belehetne rakni állandó vásárlásra a bankba a különlegességekhez a szuperszomszéd mellé. Aki akarna bármikor vehetne, lehet még többen élnének vele. Semmi értelme nincs a mindig csak hónap végi vásárlási lehetőségnek! Még ha hó közben drágábban lehetne vásárolni akkor látnám értelmét.
   
  nolina1965, Fatther, Hermione72 és 19 más kedveli ezt.
 8. vazulneni8

  vazulneni8 Haladó

  Sziasztok!
  A gazdakörben lehetne egy olyan feladatsor,amiben a jutalom csak munkáskupon.Elég,ha 1 órások a kuponok,esetleg nehézségi szintenként emelkedő óraszámú kuponokkal.A beadandók között szerepelhetnének a kezdőknél is előforduló ólak,pl.tyúkól,nyúlketrec,estleg a sárga fejlesztéseik is stb.Vagy beadható lenne különböző TP határral kitehetős kütyü is(pl.adj be dekorációs tárgyat X értékben).
  Így megszabadulhatnánk pár porosodó dologtól is a cserenapokon kívül.Az sem lenne hátrány,ha újraindítható lenne,mint a Herbárium nevű feladatsor.

  Eventhez köthetően is megvalósítható ez az ötlet,május elseje a Munka ünnepe,és jutalomként munkáskuponokat kapnánk.
   
  agi770, szelike1, nolina1965 és 17 más kedveli ezt.
 9. Okkkay

  Okkkay Fórum ismerője

  Íme egy (visszatérő :) növény-megtelepítési event. Az ötletet az adta, hogy a valóságban is sok olyan zöldféle terem, ami nem őshonos.

  Bizonyos feltételek után (eventnövény termelése, felröpik gyűjtése, malomtermék sok pajtás hozzávalóval stb.) egy általa választott, már hozzáférhető Baha-növényt megpróbálhat a gazda megtelepíteni a fő farmján. Esetleg attól függően hogy mennyit "fizetett be" eventkellékből, van aki csak egy területen próbálkozhat, aki az xxl mennyiséget "fizette be" az meg Szántón, Tölgynél is megpróbálhatja. Az event során több befizetéssel, többször lehet próbálkozni, értelemszerűen több növényfajjal, de egyszerre mindig csak eggyel.
  Befizetésenként halad egy-egy eventtárgy és felhősor begyűjtéséhez, de nem ez a lényeg.
  Bizonyos siker-aránnyal, a normál érésideje után, eldől hogy a növényt sikerült-e a nem Bahama klímán megtelepíteni. Ha merő gaz az egész (ha már a "rendes" gazosodás kikerült a játékból) akkor próbálkozhat még ugyanazzal a növényfajjal, ha sikerrel járt és egy táblán él és terem, akkor az a Baha-növény már termeszthető az adott gazda adott területén. Tehát ha pl. marakuját vetettem a Szédült Szántón és túlélte, akkor onnantól kezdve bármikor tudok marakuját vetni a Szántón.

  Esetleg cserenapkor lehetőség lehet átadni (elajándékozni, elcserélni) a megtelepített növényből, és akkor mindkét gazda (a régi is meg az új is) élhet a normál farmon történő Baha növénytermesztéssel. Ha limitált, hogy ki hány gazdának tud adni a növényéből, akkor egész jó csereértéke lehet, szerintem.
   
  T.Annie23, Fatther, kosagi és 3 más kedveli ezt.
 10. Rylee86

  Rylee86 Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Nekem event ötletem van. Nem tudom mennyire jó ötlet, vagy megvalósítható e, de azért leírom:)
  Az én ötletem az etetős eventeken alapszik. Ilyenkor ugye megjelennek a farmon a figurák, amiket etetve mindig kapunk valamilyen jutalmat (egy listából). Én ezt egy kicsit továbbgondoltam. Több féle ilyen figura lenne, és mind mást adna. Az egyik pl csak tp-t, bpt-t , csp-t(szint x valamennyit). A másik sztrágyát, KK-t és turbót. A harmadik titokfákat és titokállatokat (1DB-ot etetésenként). A negyedik pöriket és munkáskuponokat adhatna (1db-ot).
  Mivel ezeket nem szokta egyformán osztani a BP (érthető okból), így a etetéshez szükséges gaz mennyiségek, felröpik felröppenési esélye más lehetne. A játékos maga eldönthetné miért szeretne leginkább játszani:)
   
  T.Annie23, BackOffice, nolina1965 és 15 más kedveli ezt.
 11. senki81

  senki81 Junior szaki

  Üdv. Remélem jó helyre írom. Lenne egy javaslatom. Jó lenne ha a farmmunkás előfizetés (végül is akció...) többször is aktív lenne, és nem csak a hó elején. Most is lecsúsztam róla, mert amire playsafe card-hoz jutottam letelt az akció. A javaslatom lenne, hogy vagy hó elején és hó közepén rakják be az akciót, vagy legyen elérhető a farmarany rendelési oldalnál aktívan, hogy bármikor lehessen előfizetni rá.
  Köszönöm, kellemes hétvégét mindenkinek.
   
 12. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Már megint bilivel az ágy mellett álmodtam...
  Leírom hátha megihleti a játékmestereket!
  Jól jönne egy fa fejlesztő gazdaköri feladat/ újraindítható gombbal ellátva....
  Méghozzá ezüst /arany/gyémánt részből álló feladatsor...
  Azért hogy mindenki kedvére tegyünk választható de csak egy fajta gyümölcs beszállítása lenne lehetséges ettől függene a végén kapott nyeremény is. Ezüst részbe szükség lenne - az egyszerűség kedvéért almával írom a példát 3000 almára, nyereményként egy ingyom bingyom fantázia nevű almafát kapnánk 1 darabot - ami megegyezik az alap almafa érésidejével de pl 4* annyi termést hoz 4* annyi tp-t ad.
  Arany feladatnál szükség lenne 6000 almára lenne szükség ezért egy xl fejlesztést kapnánk 1 darabot az ingyom bingyom almafánkhoz.
  Ennek érése megegyezne a normál xl almafa érésidejével de 4*annyi termést hozna és 4*annyi tp-t adna
  A gyémánt feladatba 10000 almára és 10 xxl almafa fejlesztést kellene beszállítani ezért cserébe ingyom bingyom almafa xxl fejlesztést kapnánk 1 darabot . termés hozama 4* több lenne és a tp hozama is 4* több lenne mint aa xxl almafáé!
  A lényeg hogy bármilyen fával/ faterméssel újraindítható feladatsor legyen, egyedüli feltétel a 10 xxl fafejlesztés az adott fából!
  Támogatná a piacot, a titokfa vásárlást a fa gőzőst...
   
  szelike1, nolina1965, eviii_mee és 9 más kedveli ezt.
 13. gyulagremen

  gyulagremen Utánpótlás-írogató

  Sziasztok olyan ötletem lenne hogy a következök csere napokon lehesen cserélni a keréken pörgetet tárgyakat pl madárilyesztök ,kömadárvityilok stb .Előre is köszönöm a megfontolást
   
  szelike1, Fancsi4815, kovacstne és 14 más kedveli ezt.
 14. mebajah

  mebajah Fórum császára

  Sziasztok!
  Az is segítene, ha mindkettőt lehetne egyszerre indítani, hisz különbözők a nyeremények.
   
  nolina1965, alpha58, Böbebaba60 és 7 más kedveli ezt.
 15. genka53

  genka53 Fórum elő legendája

  ...és akkor viszont ne három napig tartson a vonatozás, hanem egy hétig, hogy aki akkor délelőttös, vagy délutános ő is kellően tudjon élni vele. :)
  A nyugdíjas meg úgyis lassabban kattogtat :D.
   
 16. -rex18-

  -rex18- Törekvő

  sziasztok szerintem sokaknak tetszik ez a kockás event egy kis javításra gondolok hozzá nekem kicsit sok a 290 nimbusz 1 kockához nem mintha kötekedni akarnák
   
  kovacstne és parrahviki12 kedveli ezt.
 17. 05Josh

  05Josh Járnitanuló

  Szerintem az Aranylevelű fát érdemes lenne a teliholdas területen is elhelyezni, hiszen Sötétlő szentjánosbogárhoz sima Szentjánosbogár táp kell, amit csakis Aranylevelűvel tudunk előállítani. Tehát ha nincs elegendő helyünk az eredeti farmunkon több fát kitenni, akkor pont jól jönne az újonnan szerezhető területek a Teliholdas területeken.
   
 18. szeva35

  szeva35 Utánpótlás-írogató

  sziasztok lehetne olyan gazdaköri vagy event amin olyan állatokat fákat lehetne megkapni amik a titokzatos fáknál ólaknál vannak mert költenek FA ra az emberek és szerintem nem egyedül vagyok akiknek azokat adja amik vannak PL csirke pulyka ... stb+fejlesztések tehát ritkán ad azt amit lehetne és beteszitek ráadásul eventbe! holott piacon se kapható!régen mikor kezdtem a gazdakörben sokkal több FA-t lehetett szerezni!sokkal jobb volt!!!egy eventet végig lehetett csinálni! játékról szolt nem a pénzről!
  ----
  sziasztok a farmpengős játékokat se munkaidős játékban kéne betenni! mert az emberek 90% a nappal dolgozik! ilyenből is lehetne a gazdakörben több mivel a bahamarához is sok kell meg vásárolni is lehet vele!
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.9.18
  seszkrisz1969, bendi1121, maca1962 és 9 más kedveli ezt.
 19. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Körbenéztem a piacon, lassan jóárasodik minden csupán a termékek tűnnek mostohának, persze vannak itt is kivételek;)
  Szükségét látom egy olyan gazdaköri feladatsornak ami a mesterség 5. szintjének elérésével nyílna meg ...
  Az adott mesterségben előállítható termékekből kérhetne ezüst, arany gyémánt szinten akár több 100 darabot;)Támogatná a termelés, felszívná a kevésbé kelendő termékekből a gazdáknál lévő felesleget! Pl egy egy olyan résszel ahova pajtaértékben kell beszállítani termékek garmadáját!
  A nyeremények lehetnének hasonlóak mint a magas szintekhez kötött feladatoknál!
   
 20. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Sziasztok,

  Rackónak a volt helyén nagy ritkán van valamilyen önálló event. Tetszik, ahogy nulláról építkezve lehet haladni, és az is, hogy nincsenek hagyományos segédeszközök (termésnövelők, érésgyorsítók).

  Szóval tök jó lenne, ha beraknának egy (vagy idővel akár több) végtelenszer ismételhető gazdaköri küldetést, ami időkorlátos lenne (mondjuk 168 óra) és a Rackó helyén lehetne teljesíteni. Csak az itt termelt dolgokat lehetne beadni, nehezen lehetne teljesíteni, viszont a nyeremények értékesek lennének, de az is jó, ha farmpengőt adna, és mindenki arra váltja be amit szeretne a boltból :)
   
  HéricsBáró, brozsa, genka53 és 7 más kedveli ezt.