Eventek-gazdakörök-akciók - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 9.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Swordfish

  Swordfish Fórum ezredese

  Sziasztok! Szép napot kívánok! Két ötletem volna, az első az "unatkozó" Gazdáknak lenne. Kapnánk egy db magot, ami 2 vagy 3órás lenne és csak sima 1x1-be lehetne vetni. Csak a víz és a csatni hatna rá, más nem, csak a kézi elvetés és aratás lenne lehetséges. A munkások nem vetnék és nem aratnák le. A farmon minden területen vethető lenne, havonta belehetne váltani valamire, az addig megtermelt mennyiséget. Vagy gyűjteni, de csak az adott évben! Úgy, működne a beváltása, mint a Farmpengős boltban, csak itt a növénnyel lehetne fizetni. A 2. ötletem pedig az, hogy a Kergére, vagy a kincsesre lehetne, egy 1db 2x2- es helyet foglaló " TÁRGY " ez lehetne akár egy láda is ez már úgyis kivan találva. Ebbe bele helyezhetnénk, a menüben lévő kitehetőket, a behelyezés úgy történne, mint a gazdaköri beadás. Össze adná a beadott tárgyak Tp- BTp értékét és hetente lehetne learatni. Olyan Tp- ét adna, ahol kivan helyezve. Kivenni is lehetne belőle, vagy cserélni is. A kinézete olyan lenne, mint most a menü, ahol semmi hasznuk nincs! Így legalább lenne valami hasznuk is! Ui: A kergére való, lehetne házikó alakú is! Ezt, Gazdaköri feladattal lehetne megszerezni, ez a feladat, csak növények beadásából állna. De gondolva a kisebb szintűekre is ITT A BEADANDÓK, MÉRTÉKE AZ REÁLIS LEGYEN!! Még egy dolog jutott eszembe, úgyis sok a malmos event, ezért az event idejére, lehetne egy eventes malom. Event idejére berakni, úgy lehetne elérni, mint a naptárnyitogatóst és a mostani denevéres beadási felületét. De, aki még akarná, az eventes malom mellé, az használhatná a Farmos és Bahás malmokat is, ha mindkettő használható.
   
  Utoljára szerkesztett: 5.2.18
  Kincső52, vekony1, genka53 és 12 más kedveli ezt.
 2. Petike1968

  Petike1968 Fórumprofi

  Sziasztok! Nekem a teliholdas gazdaköri feladatokhoz lenne javaslatom. Konkrétan a gonosz ikerhez. Mivel a kriptamécses nem piacképes, a hozzájutás pedig nem adott mindenki számára, Így javasolnám a T. BP.-nek, hog akár egy gazdaköri feladatban, akár Jack boltjában , akár a piacon tegye hozzáférhetővé mindenki számára. Bár a piac kétséges ebből a szempontból tekintve az érés idejét.
   
  szotyola2011 és bendi1121 kedveli ezt.
 3. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Sziasztok,

  Az eventek nyújtotta kihívások szempontjából egyre nagyobb a különbség a néhány hónapja, 1-2 éve, és a több éve farmozó gazdák között. Most elsősorban olyanra gondolok, hogy különbség lehet rendelkezésre álló területben, érésgyorsítókban, terménynövelőkben (van aki nem tud még előállítani bizonyos terméket, és CSP-je sincs még elég a vásárláshoz, nincs olyan felhősora, pannija, pörgetése, nemesítése...)
  Ezért ugyanaz az event az egyik gazdának teljesíthetetlen, a másiknak kicsit hajtva, de teljesíthető, és a harmadiknak meg unalmas 1-2 nap/óra alatt letudható, semmi kihívást nem jelentő...
  Jó lenne, ha havonta legalább az egyik event olyan lenne, ami 3 részből állna (mondjuk 3 ideiglenes gazdaköri, de egyszerre csak 1 látható):
  • az első a kicsik számára is teljesíthető lenne (kevés gaz, kevés felröpi, és ajándékba RACS, titok ól/fa)
  • a második rész (mondjuk legalább 80-as szinttől), már egy kicsit a pajtából is kérne, több növényt és felröpit igényelne, de a jutalom lenne a felhő a kitehetőkkel
  • a harmadik részben (mondjuk 95-ös szint felett) már lehetne nehezíteni a gaz és a felröpik mennyiségével, pajtából beadással, időre termeléssel (a teljesítéshez igényelne nagyobb számú terményes fákat, ólakat), egymásra épülő feladatokkal (valamit beadunk, azzal megszerezhetünk új növényt/állatot/fát ami szükséges a továbbhaladáshoz) ajándéknak pedig lehet extra felhő, vagy egy jó dekor, és például egy gyémánt vagy arany csillag (x db csillag beváltása egy új rekeszt jelentene a gyémánt vagy arany bónuszoknál)
  Szerintem valami ilyesmivel lehetne kezelni a gazdák közötti nagy eltéréseket (mint az adott farm megszerzett lehetőségei, a gazda eventre szánt ideje, tapasztalata, stb.)

  Egy próbát szerintem megérne :)
   
 4. heureca3

  heureca3 Fórum biztosa

  Sziasztok! Most hogy a mini-eventekről szavazunk jutott eszembe hogy lehetne olyan is próbaképpen hogy 1 eventen belül lenne több már ismert (esetleg új) mini event .
  Természetesen ugyanazok az event növények, felröpik kellenének mindegyikhez ( a malom termékek lennének mások de azt is lehetne egységesíteni) hogy ne legyen túl bonyolult.
  Olyasmi lenne mint a sportban a triatlon.
  Mondjuk az event teljesítéséhez le kellene játszani mindegyikből ugyanannyi darabot aztán plusz ajándékokért még mindenki azzal játszhatna amelyikkel szeretne.
   
  Kincső52, Imi*, bendi1121 és még 1 ember kedveli ezt.
 5. Ditti58

  Ditti58 Fórum hercege

  Sziasztok! A farmáruda kínálatához szeretnék néhány gondolatot megosztani.
  Jó lenne, ha a mézgagolyó fát is meg lehetne szerezni valamilyen formában, mondjuk, a farmárudában lehessen megvenni. A következő változásnál jó lenne, ha ezt is bevennék, mert a piacon iszonyat árat kérnek érte, a gazdakörit pedig szeretném már letudni. Vagy még elképzelhetőnek tartanám egy gazdaköri ajándékaként, mint ahogy az illatgyertyát is sikerülhet megszerezni (mondjuk, jó sok hozzávalóért).
  Bővíteni lehetne még a kitehetők megszerzését, mondjuk a régi kerek kerék ajándékait. Nekem pl. a madárijesztősből van néhány dupla példány, van, amiből pedig semmi (kb. akkor kapcsolódtam be a játékba). A virágok teljesen hiányoznak (Betöltővirág, éneklő tulipán, boldog liliom, stb) és ezek a cserenapokon se beszerezhetőek.
   
 6. Lacika83

  Lacika83 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  A Gazdaköri küldetéseknél nem gondolnátok a kevésbé nagy nagyokra, mondjuk az olyan 87-es szint körül lévőkre, mint én? Itt is elkelne 5-6 feladat, ami elég sok tp-t ad, hogy gyorsan fejlődjünk, nem csak a 110 felettieknél!
  Nálam is 1,8 M tp a szintlépés, és az új gazdaköriket úgy látom az én szintemmel is meg lehetne csinálni!
   
 7. Krisztián_0

  Krisztián_0 Utánpótlás-írogató

  sziasztok szerintem az eventek kezdődhetne hamarabb mondjuk pl 10:00 kor vagy akár 0:00 kor. Nekem ez sokkal jobban tetszett h a kármentési akció éjfélkor kezdődött. Ha sok felröppenőt akarunk holnap is pl ki kell várni a 14:00 mert az jelent 150 felröppenőt is akár azt meg jó nem elbukni mert ha hamarabb learatunk akkor ez a szám 0.
   
  szotyola2011 kedveli ezt.
 8. SzabadEurópa

  SzabadEurópa Fórum parancsnoka

  Sziasztok! Most kellene egy csillagvásárlós akció...Gondoltam szólok :) Win-win helyzet, a BP kaszál és mi is ki tudjuk váltani a rúnákat. Aranybanánt is lehet néha venni, most kéne csillagokat.
   
  Kincső52 és szotyola2011 kedveli ezt.
 9. szotyola2011

  szotyola2011 Törzsjátékos

  Sziasztok!
  Remélem, jó helyen írom. Van a varázskalap és a "nemtommilyen" akció többször is, és több féle. Jó lenne, ha farmaranyért, sms-ben, vagy telefonon meg lehetne venni, mert a készpénzes fizetés nem mindig ok., és jó lenne, ha többször lenne, mondjuk havonként. Például én biztos, hogy megvettem volna most is, ha farmaranyért be lehetett volna szerezni. Ugyanezt a vásárlási lehetőséget ajánlom az akciós felhősorokra, biztos, hogy a forgalmat megnövelné.
  Ezen kívül még a tárgyak küldhetősége cserenapkor - jó lenne, ha azt a pár hónapot feloldanák, és mondjuk a keréken nyert dolgok is küldhetők lennének.
   
  Kincső52, nolina1965 és Imi* kedveli ezt.
 10. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Sziasztok :)

  Szerintem színesíti a játékot, ha időnként új event mechanikák kerülnek elő, és nem ismétlődnek sűrűn a régiek.
  Bedobok egy ötletet, hátha eljut valamelyik játékfejlesztő fülébe:p

  Alapjáték: Kulcsokat gyűjtünk ideiglenes gazdakörivel. Az eventhez tartozó mini játékban ajtókat kell nyitogatnunk úgy, hogy egy szobából indulunk, ahol van 3 ajtó, de miután 2 ajtót kinyitunk, a 3. kinyitására már nincs lehetőség. Minden ajtó mögött van egy szoba ajándékkal, és 3 újabb ajtóval. Az ajándékok egyre értékesebbek (például a 2. szinten lévő TP/CSP szint szorzó 100, a 6. szinten lévő 10000; vagy a 2. szinten kapunk 1 db titokfát, a 6. szinten 20-at; vagy a 2. szinten kapunk sárga tyúkólat, a 6. szinten neon macskát, stb.), ezért érdemes a kulcsokkal úgy gazdálkodni, hogy az alacsonyabb szinteken csak 1-1 ajtót nyitunk, hogy a magasabb szinteken 2-t. Viszont nem lehet tudni, hogy hol mi rejtőzik. A játékosok visszajelzése alapján derülne csak ki, hogy melyik ajtó mögött mi van. Amennyiben csak 6 szint lenne, az is több mint 2000 ajtó, ami közül 729 nyílna az utolsó szobákba, ahol a legértékesebb ajándékok rejtőznek. Lehet, hogy az egyik szoba Páncél Pannit rejt? Ki tudja? Ez csak menet közben derül ki!:D


  Ideiglenes gazdaköri: Az eventhez indulásként kapott 10 maggal, 5 ideiglenes óllal, 10 fával, 2 terményes óllal lehetne termelgetni a gazdaköri beadandókat. Az ideiglenes gazdaköri 10 részből állna, egyre több beadandót kérne (elején csak növények meg felröpi, utána már fa, állat és terményes is), de a 10. teljesítése után újra lehet kezdeni. Minden feladat teljesítéséért kapnánk egy kulcsot. Az ideiglenes állat, fa, terményes "nehezítéssel" lehetne elérni, hogy például maximum csak 10x lehetne végigmenni az ismétlődő feladatsoron, és így maximum 100 kulcs állna rendelkezésére valakinek (csomagvásárlással mondjuk akár 120 kulcs), de az utolsó kulcs is csak az utolsó órákra jönne össze. Szükség lenne növényre és felröpire, de hiába termelné le valaki az első nap a maximális növényt és gyűjtené be a felröpiket, az állat, fa és terményes miatt csak kisebb lépésekben tudna haladni, és az utolsó pillanatokig játékban maradna.

  A felhő kedvelőinek: a 30. ajtónyitásra összejönne a felhő a kitehetőkkel ;)
   
  Kincső52, Fatther, Fenyvesi1010 és 2 más kedveli ezt.
 11. NagyG1950

  NagyG1950 Törzsjátékos

  Sziasztok!
  Véleményem szerint az Apák Napja is megért volna egy feladatot (akár egy teljes eventet).
  Üdv!
   
  bendi1121 és mebajah kedveli ezt.
 12. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Ma reggel olvasgatás közben jutott eszembe egy ötlet!

  Az ötletelés oka Páncél Panni!

  Először leírnám a háttér gondolatokat!

  - Jó lenne megszerezhetővé tenni... úgy hogy a káposzta is megmaradjon de a kecske is jóllakjon!
  ezt az utolsó feladat különleges beadandója garantálná, hogy csak aktív farmokon legyen elérhető!
  Tehát ne nyíljanak a lehetőség miatt új farmok tucatjai... viszont szorgalmas munkával megszerezhetővé tenni folyamatosan!

  Szóval az ötlet egy ÚJRAINDÍTHATÓ gazdaköri feladatsor!


  12 feladattal

  1, fatermés a farmról x mennyiségben
  2, állat a farmról x mennyiségbe
  3, növény a farmról x mennyiségben
  4, szerszám x mennyiségben
  5, termény a farmról x mennyiségben
  6, rémnövény x mennyiségben
  7, rém állat x mennyiségben
  8, rém fatermés x mennyiségben
  9, fatermés a szigetről x mennyiségben
  10, állat a szigetről x mennyiségben
  11 termény a szigetről x mennyiségben
  12, 100 fúró - a tárolók speciális felreppenője!

  x mennyiség = több milliós tétel mindenből... főleg fatermésből...
  Persze persze lesz lázadozás a mennyiségek miatt, de lesz sok sok újraindítás is;) A mennyiségeknek tükröznie kell a Páncél Panni mostani értékét... s termelésre kell ösztönöznie!
   
  BackOffice, feri465, bendi1121 és 3 más kedveli ezt.
 13. .lacko1002

  .lacko1002 Fórumlakó

  Sziasztok!

  Event ötlet:

  Magyar nemzeti ünnep-Augusztus 20.: Szent István király ünnepe
  Nem csak magyar játékosoknak!!! (Bár ez valahogy egyértelmű...)
  A feladat: Honalapítás

  Kirajzolódik előttünk Magyarország térképe a 19 megyével, amik egyelőre szürke színűek.
  Mindegyikhez állatokat kell tenyészteni és termelni, hogy kiszíneződjenek. Egy megye 3 szintből áll: x mennyiségű tenyészállat beszállítása, tenyésztési jelvények beszállítása, eventnövény beszállítása, aminek a neve lehetne Országalma :D.
  Természetesen baby boommal, és itt már jöhet egy szupertáp akció is.

  Nagyobb nyeremények:
  1x1-es kitehető: Országalmafa (12 óra), ad: 3000 TP/BTP VAGY szint*150 TP/BTP és +1 termés az almafáknál 2 óráig.
  1x2-es kitehető: Szónoki beszéd (12 óra), ad: 6000 TP/BTP VAGY szint*225 TP/BTP és 5%-al több TP-t minden területen 30 percig.
  2x2-es kitehető: A koronázás (24 óra), ad: 10000 TP/BTP VAGY szint* 500 TP/BTP és 1 db "ultimate" állatos ládát, ami BÁRMELYIK tenyésztett állatból ad 1 db-ot.
  2x2-es kitehető: A király "király" (24 óra) (Itt arra gondolok, hogy a király klassz/jófej...), ad: 10000 TP/BTP VAGY szint*500 TP/BTP és 1 db "királyi ládát", amiben a nyeremények:
  - 3 db party pörgetés
  - 15 db szupertáp
  - 30 db szupertáp
  - 1 db 48 órás farmmunkás kupon
  - 10/ 100/ 1000/ 10000/ 100000 CSP* szint
  - 10/ 100/ 1000/ 10000/ 100000 TP* szint
  -10/ 100/ 1000/ 10000/ 100000 BTP* szint

  Felhősor:

  Az előző négy dekort kell elhelyezni rá.
  168 óra, amíg beérik.
  Ad:
  - 2000TP és BTP* szint
  - +2 termés az almafáknál 2 óráig.
  - 10%-al több TP minden területen 30 percig.
  - 3 db "ultimate" állatos láda
  - 3 db "királyi láda"

  Ha van rá lehetőségetek, juttassátok el kérlek a Bigpoint-hoz, mert szerintem tök jó lenne, ha a magyarokról is lenne egy event, hiszen szinte a magyarok játsszák legtöbben a játékot. :)
   
  Utoljára szerkesztett: 30.6.18
  Kincső52, BackOffice, Kata_rzis és 8 más kedveli ezt.
 14. fénylő.

  fénylő. Kivételes tehetség

  Szeretem a Farmerama játékot,de néha jó lenne valami,ami az ültetést,és állatgondozást feldobná. Lehetne egy kis figura a farmon pl.aki vicces dolgokat írna ki,ha sikerül vagy éppen nem sikerül valami. Ő lehetne a farmbohóc figura :D Ez szerintem mindenki kedvét feldobná,pl.egy esős napon. Ha pedig még hangot is adna hozzá,akkor még szuperebb lenne. Persze kikapcsolható funkció lenne,ha esetleg néha idegesítene valakit :D Mert ha kicsit pimasz lenne,akkor az vicces dolog :)
   
  Fatther, vcsaba18, parrahviki12 és 2 más kedveli ezt.
 15. Szama

  Szama Fórum veteránja

  De hogy ne offoljak, mert nem is ezért jöttem, hanem egy ötlettel, csak belefutottam görgetéskor a fentebbi kommentbe..
  Szóval, ötlet:
  Amit én szívesen fogadnék ( bocsánat, ha már volt), az az lenne, hogy ugye ha éppen megnyílik a teliholdas rész, és pl szeretnék aktiválni egy csatnit, akkor erre az oldalsó menüben nincs lehetőségem, hiszen nem engedi a dekorost megnyitni, így a pajtára kell menni. Viszont itt az a probléma, hogy míg a PAJTA résznél tudok keresőt használni, addig az éléskamra esetében nincs ilyen opció, így viszont addig kell lapoznom, amíg el nem érem az adott terméket, amit aktiválni szeretnék. Ez pedig elég bosszantó, mellette időigényes is. Esetleg lehetne a éléskamrába is rakni egy keresőt? Eléggé megkönnyítené a gazda dolgát, ha nem kellene annyit lapozgatnia, hanem csak rákeres, és már aktiválja is. Vagy ha ez nem megoldható, akkor jó lenne, ha a PAJTA felirat alatt rámegyek a termékekre, akkor ott lehetőség lenne a termék "elfogyasztására" is, és nemcsak a csp értékének megnézésére. Illetve valamit kezdeni kellene azzal is, hogy sajnos nem görgethető a rendszer, hanem kénytelen vagyok a lefelé, vagy felfelé nyilat használni, ha a legalsó, vagy a legfelső terméket/állatot stb szeretném megnézni a pajtában.. Se chrome, se firefox alatt nem működik sajnos. :(
  A gazdakörben is elférne pár újítás. Esetleg olyan új feladatok, amik újraindíthatók lennének, mert jelenleg csak egy ilyen van, a Herbárium. Az ilyen feladatokkal mondjuk nem csp-t/tp-t lehetne szerezni, hanem bizonyos mennyiségű terményt( strucc tojás, fahasáb stb), amikért lehetne vegyesen állatokat, növényeket, faterméseket beadni. Esetleg pont az adott terményhez tartozó állatot, a tápjához szükséges növényt/fatermést. Ez egy kicsit megmozgatná a terményes piacát, de közben a hozzávalók piacát is, és hát valljuk be, sokkal "könnyebb" ezeket letermelni, mint magát a terményt.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.9.18
 16. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Alapvetően tetszik, de az almafát a kicsiken kívül csak nagy-nagy ritkán használjuk. Legyen mindenfajta almára ilyen bónusz, aminek benne van a nevében (birsalma, jávai alma, csillagalma stb.). OK, hogy ez más nyelveken okozhat problémát, de ha konkrét felsorolás lenne, hogy mely almákra vonatkozik, akkor nem lenne gond.
  Részben amiatt jöttem, amit Szama is fejteget:
  - miért nem lehet teliholdason legalább az elhasználódó dekor-ikont kinyitni?
  - miért nem lehet egyszerre több kaját aktiválni (pl. csatnit) a rekeszből? Egyet lehet (az a leggyorsabb, ha üres a rekesz), aztán a következőért járhatom körbe a fél farmot. Ha meg elfelejtem, akkor lejár és szentségelek, hogy ugrott a Pinkie-s lehetőség ideje.
  - tényleg jó lenne már az Éléskamrába is keresőt tenni, de még jobb lenne szét szedni mesterségenként külön polcokra a cuccokat; plusz egy polc az egyéb módon szerezhetőknek (pl. maja maszk).
   
 17. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Event ötlettel érkeztem;)

  Szintezett event lehetne a címe...
  A lényege ... mindenki számára annyi feladat lenne elérhető ahányas szinten van... tehát a 90. szinten 90 feladat a 200. szinten 200 feladat....
  Minden 30. feladatnál egy üres felhő lenne a jutalom... közte hasznosítható dolgok garmadája...
  Dekor nyereményt csak a 100. és 200. szintre tennék... valami különlegeset;) ládát adó kacat lenne a legjobb:music:
  A feladatok folyamatosan izmosodó kategóriájúak lennének...
  Felreppenő lehetne 4 fajta... növény, állat, fa és külön a tenyésztésből...
   
  Kincső52, HéricsBáró, -mammy- és 6 más kedveli ezt.
 18. mamóka1cc

  mamóka1cc Fórumgróf

  Ötletem, kívánalmam:
  Két event között legyen 2-3 szabad nap.
  A szeptemberi naptárban is egymást követik az eventek.
  Így nem tudjuk a gk-i feladatokat teljesíteni, nem tudunk pajtát tölteni.
   
 19. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Sziasztok :)

  A 200 fölötti, főleg a TP-ért játszó gazdáknak bevezethetnének minden szintre egy-egy állandó gazdakörit, mondjuk a 215-ös szinttől. Minden gazdaköri jutalma egy felhősor lenne, ami annyi TP-t adna naponta, ami az adott szinthez tartozó szintlépés 100-ad része (például 220-as szint gazdaköri felhője 9.299.013 TP-t adna naponta). Így legrosszabb esetben is 100 naponta szintet lehetne lépni. Ha a játékmester ezt túlzó száguldásnak tartja, akkor lehetne akár 200-ad rész is, a lényeg hogy aki szeretne szinteket lépni 220 fölött is, annak legyen valami esélye...
  Amennyiben valami ilyesmi bevezetésre kerülne, ami csak a 2xx fölötti gazdák számra elérhető, akkor leállhatnának azzal, hogy a mindenki számára elérhető eventekből/gazdakörikből/vásárlásokból egyre több TP-t lehessen szerezni közvetve vagy közvetlenül. Egy 200 fölötti gazda ne a TP miatt eventezzen, hanem azért mert érdekesnek találja, vagy ki tud szedni számára értékes dolgokat (pörgetés, szupertáp/trágya, láda, neon ól, rózsa terményes...) és/vagy mert szeret eventezni:)
   
 20. szotyi7907

  szotyi7907 Junior szaki

  nekem lenne egy javaslatom a farmexpresszhez jó lenne ha lehetne beküldeni kitehetöket is és ugyanigy azt is kapnánk helyette a befejezetlen felhösorokhoz
   
  Welsibárdok, BackOffice és Fatther kedveli ezt.