Eventek-gazdakörök-akciók - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 9.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok! Erről jutott eszembe: szeretném vissza a NEMZETI EVENT-eket!
  Én szívesen kapálnék pl. egy londoni Tower Bridge, egy Sagrada Familia vagy Brandenburgi kapu dekorért és szerintem a többi játékos nemzet is szívesen venne egy cuki pulit vagy akár egy Parlamentet.
   
  Kuzdern, Samborg, nyuszi63 és 25 más kedveli ezt.
 2. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Event ötlettel jöttem;)
  Neve "365"....
  egy éven keresztül minden nap kapnánk egy gazdaköri feladatot ami 24 órán keresztül él... Az alap kütyü járna mindenkinek... utána függönyöket kapnánk naponta a fejlesztéshez...
  365 fejlesztéssel elég komoly kitehetőre tehetnénk szert;)
  eventnövény mentes, felreppenő mentes.. csak pajtából beszállítós ...
  De pl kérhetne tételesen barkács cuccot.. bájitalt.... terméket.... és a pajtában fellelhető bármit....
  A kitartás gyümölcse pedig szép ajándék lehetne a gazdáknak;)
  Pörgetné a piacot... termelésre ösztönözne, de mégsem ragasztana a gép elé... bármilyen event mellett működhetne;)
   
  Kuzdern, DevilMókus, Fatther és 8 más kedveli ezt.
 3. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Ebben csak az a rossz, ha valakinek valami miatt kiesik 1 nap, vagy akár több is: utazás, net-karbantartás, egyéb miatt. Még sokaknak a 11 nap is necces, nemhogy 1 év. De esetleg 1 hónappal ki lehetne próbálni, úgy, hogy +24 óra lehetőség lenne a beadásra. Egyébként csókoltatnak a TOP-osok :)
  Saját vágyam:
  OK, hogy kapok értesítést, ha valami nem kelt el a piacról, bár nem nagyon izgat. Sokkal jobban izgatna arról értesítés, hogy mi kelt el a piacról. Aki sok tételt rak ki, csak azt látja, hogy nőtt a CSP, de hogy mitől? Pedig jó lenne látni, akkor abból újra érdemes lenne kitenni.
   
  Kuzdern, Fatther, rencsike982 és 9 más kedveli ezt.
 4. drakula55

  drakula55 Járnitanuló

  Sziasztok!Az én ötletem az lenne hogy lehetne csinálni egy társas játékot mini játék, vagy event formájában. Arra gondolok hogy lehetne csinálni egy szabályos társas játék táblát, lenne egy szabályos dobókocka, a játékos gurít és lép a megfelelő mezőre ahol valamilyen jutalmat kapna.A dobás jogát pedig többféle módon is meg lehetne szerezni.Röviden és egyszerűen ennyi az ötletem
   
 5. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Egy - költői - kérdés: Egy 212. szinten lévő prémium játékosnak mi szüksége van víztartályra Kalóz Röfi kínálatából???
  Egy - remélem nem költőinek maradó - javaslat: racionálisabb kínálat kellene. Változatosabb. Vonzóbb. A FA-as kínálatot már régóta meg se nézem, mert ott sosincs olyan, amit szívesen megvennél. Most: Algéria zászlója, Anglia zászlója, Nagy kék virágágyás. Minek?? Kinek??
   
  Kuzdern, Fatther, moric67 és 9 más kedveli ezt.
 6. alex0824

  alex0824 Mindentudó orákulum

  Sziasztok!
  Mostanában sok dokufilmet nézek, főleg űrkutatással kapcsolatban.
  Eltudnék képzelni egy olyan eventet, ahol nem a nublonok jönnek hozzánk, hanem mi megyünk a csillagok közé küldetésre.
  Készíthetnénk a malomban eventnövényből, felreppenöből üzemanyagot a rakétánk részére. Megfelelő üzemanyag mennyiséggel, haladhatnánk lépésről lépésre a kívánt égitest felé, ami egy minijáték keretein belül egy holdbéli táj lehetne, ahol pl a kráterekben kellene kőzetanyagot gyűjtenünk.Ezeket visszaszállítva pedig az event jutalmazna minket. Minél több küldetést teljesítenénk annál több és értékesebb jutalmakat kapnánk.
  Pl az összes küldetés teljesítése esetén kaphatnánk 5 területnyi pockos kitehetőt!
  :p
   
  Kuzdern, Fatther, rencsike982 és 18 más kedveli ezt.
 7. .sylvia72.

  .sylvia72. Fórum császára

  Sziasztok!Szia Alex!Ez nagyon jó ötlet megint,de az elmegyógy ötlet a favorít nálam,azóta is vihogok rajta:D,csak annyi ehhez,hogy a pockos kitehetőket szerintem valami csillagos talajra vagy Hold kráter mellé kellene állitani és virág helyett fogjon egy üstököst vagy csillagot,és persze a tp-je is csillagos legyen,mondjuk 3 szorosa a mostaninak:D
   
  Utoljára szerkesztett: 30.11.18
  Kuzdern, Fatther, Turika60 és 7 más kedveli ezt.
 8. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Ez jó. Kiegészíteném egy olyan kitehető kellene még hozzá, ami a fény sebességével ontja TP-t, hogy következő adventre tudjunk visszatérni a farmra.
   
  Kuzdern, Fatther, rencsike982 és 17 más kedveli ezt.
 9. nolina1965

  nolina1965 Fórum ezredese

  Mostani eventhez: Egész jó lett volna, ha a végére nem tesznek bele már megint valami robot, időrabló, fölösleges kattogást. Kéretik szépen legközelebb az ilyen - jelen esetben érésrövidítő, de bármi más, hasonló elven működő dologhoz - beadó kérdést feltenni: Hány ... (fkgépet) ... kívánsz beadni? Ha csak egy éréshez való 6 db, akkor is jobban járnánk, de ezt egyszerűsíteni lehetne, amennyiben az összeset be lehetne egyszerre adni. Illetve, akinek nincs annyi fk.gépe (bármije), akkor addig léptetne, amenniy van. Pl. 130 db felröpi esetén adna 13 egész (fotót), a többit pedig vagy megkérdezné, vagy beadná és a félállapotról kezdene el visszaszámlálni. (bocs, ha nem voltam elég érthető nem sokkal éjfél ellőtt...)
   
  Kuzdern, Fatther, Turika60 és 7 más kedveli ezt.
 10. papikukac

  papikukac Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!

  Nagyon régi játékos vagyok, talán 2010 környékén kezdtem el játszani, s azóta rengeteg minden történt. Mindenképp tetszik, amerre a játék halad, úgy ötletekben, mint különböző események tekintetében is. Azonban egy dolog talán egy kicsit túlbokrosodott, még pedig a sok esemény (event). Ez több okból is zavaró számomra (több ismerős játékostársamnak is):
  1. Nagyon nehéz a farmon tervezni, ugyanis, mindig az aktuális esemény teljesítésére összpontosítjuk területeinket, tartalékainkat.
  2. Ugyan lehet kihagyni egy-két event-et, de akkor a területek növelése (csillagok, banánok, farmpengő) vagy éppen a szupertápok/trágyák beszerzése nehézkéssé válik. Az utóbbit lehet pótolni valós pénz befektetésével, amit nem is sajnálok a játékra, de így egy picit a "pay to win" játékok kategóriába csúszna át az egész játék, amit nem szeretnék, hiszen ezt a játékot, pont azért szeretem, mert nem a pénztárcádra hajt.

  Javaslatként egyszerűen azt jelezném, hogy legyen event-mentes hét, amikor mindenki egy picit fellélegezhet, rendezheti sorait, visszatöltheti készleteit és fókuszálhat a gazdaköri feladatokra egy kicsit, vagy egyéb hétköznapi farmfeladatokra, amelyek bizony így elhanyagolódnak.

  Remélem jó helyre írtam ezt a véleményem és remélhetőleg valamikor kapunk egy eventmentes hetet is :)
  Jó játékot mindenkinek!
   
  Kuzdern, Fatther, cherryqinn és 4 más kedveli ezt.
 11. lbs76

  lbs76 Aktív író

  Sziasztok!
  A Gazdaköri küldetésekhez kapcsolódóan lenne javaslatom - bocs, ha más már javasolta. Jó lenne a szűrőn egy stopper az időkorlátos feladatok megtalálása érdekében. :)
   
  Kuzdern kedveli ezt.
 12. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Szeretnék egy termék elnyelő gazdaköri feladat sort!
  Minden mesterséghez 6 feladattal... az első feladat: x pajtaértékű termék behajigálása... a 2-6. feladat minden az adott mesterség 5 különböző szintjén fellelhető termékből 100 db beadása...

  Kicsit felpörgetné a piac állóvizét ... támogatná a termelést, a termékek valódi értelmet kapnának a játékban;)
  Hiszen jelenleg egy bizonyos szint után már csak gyűlik minden...:music:
   
  Kuzdern, DevilMókus, Gio és 4 más kedveli ezt.
 13. SzilvaG

  SzilvaG Fórum biztosa

  Sziasztok,
  Nem közvetlen event javaslat, csak kapcsolódik hozzá.
  Én nagyon örülnék, ha az eventek lezárása után még egy pár órát nyitva maradna a csevegő hozzá. Sokszor szívesen megosztanám, hogy na az utolsó pillanatban még mi sikerült, de már nincs hol. Az utolsó fél órában már nem megy az ember a csevegőbe, ha érdekes vagy szoros az event vége, mert a farmon gürizik, vagy izgul. És mikor eljön a na pont kész lettem érzés, már nincs hol megosztani a többiekkel. Pedig jó lenne.

  Köszi,
  SzilvaG
   
  Kuzdern, Fatther, moonubul és 5 más kedveli ezt.
 14. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Szeretnék 2 gazdaköri feladatsort ... mindegyik 10 szintből állna... ezüst arany gyémánt résszel...
  A gyémánt részekkel lehetne bónuszt nyerni ami az eventnövény érési idejét csökkentené 5%-al... a 10 szint összesen 50% érésidőt adna!
  Az egyik feladatsor a szigeten ültetendőre a másik a farmon ültetendőre hatna! a 200. szinttől lenne elérhető;)
  A vadaskerthez tervrajzot adó gazdakörihez hasonló kategóriájú nehézséggel szintenként;)
  Izmos gazdakör kihívást jelentene.... termelésre ösztönözne, s az eventeknél nagy segítség lenne a gazdáknak! Szerintem ezért sokan betérnének a gazdakörbe!
   
  Kuzdern, Fatther, Turika60 és 2 más kedveli ezt.
 15. ildi11

  ildi11 Járnitanuló

  Sziasztok! Jó lenne ha nem csak szomszédokkal lehetne kigazolni a kergekertet hanem csengőpengövel vagy gazdakörivel is meglehetne váltani! Én nagyon örülnék neki! Köszönöm! További szép napot!
   
  Kuzdern és Turika60 kedveli ezt.
 16. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  A mai kommüniké, illetve a holnapi event kapcsán jött az ötlet, hogy ettől arra felé ne legyen eventismertető, csak az eventek után. Ennek fejében 2-3 nappal legyenek hosszabbak az eventek.
  Rengeteg előnye lenne.
  • A legunalmasabb is nagyon izgalmasnak tűnne.
  • Az event végén le lehetne mérni, mindenkinek, hogy mennyire tudta megfejteni a dolgokat.
  • Nem lenne hibás központi kiadvány. Így a játékosok sem idegeskednének.
  • A moderátorok terhelése 90%kal csökkenne.
  • Az eventismertetők 75%kal csökkennének, mert nem kellene leírni a leírhatatlant.
  • El lehetne mondani, hogy a Farmerama egy játék. (Ezt most is el lehet mondani, csak nagyon kevesen hiszik el.)
   
  Kuzdern, DevilMókus, Fatther és 4 más kedveli ezt.
 17. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Ha szabad picit hozzátenni;)
  A nemzetek fórumain jutalmazni kellene az eventismertetőhöz részekez hozzáadó játékosokat...
  Így eventek mellett lehetne fórumjáték is!
   
  Kuzdern, Fatther és Farm_Tadity_ kedveli ezt.
 18. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Csak nő, csak nő a porosodó dekorok száma a pajtában... :oops: Ha dekorozom, akkor is jó részük a pajtában csücsül.
  Szeretnék egy olyan eventet, ahol üres felhőket lehet nyerni (többet is!), mégpedig olyanokat, amikre érdemes feltenni a dekorokat. Ergó, nem fix tp-t, btp-t, csp-t adnának, hanem a feltett dekorok tp-jének összegét, és a felhő érési ideje a leghosszabb érési idejű dekoréhoz lenne igazítva.
  Megdolgoznék értük rendesen...:music:
  Eventnövénynek visszahozhatnák azt a régit, ami elültetve úgy nézett ki, mint egy felhő... :D
  Vagy azt sem bánnám, ha a Herbárium mintájára lenne egy gazdaköri feladat, amiből egy ilyen felhőt annyiszor szedek ki, amennyiszer csak akarok... :music:
   
  Utoljára szerkesztett: 27.3.19
  Kuzdern, Fatther, Gio és 9 más kedveli ezt.
 19. Fätum

  Fätum Fórumőrült

  Na ez lenne ám az igazi szívatás xD Van egy ilyen dal: öreg járgány szívatóval indul...na ez pont ilyen lenne xDNem tudom mióta játszol, de én még emlékszem, hogy a játék kezdetén az event ismertetők az event indulásával együtt vagy utána pár perccel lettek kitéve a fórumra. És arra is emlékszem, hogy ez mekkora felháborodást és panasz áradatot indított el, és mennyi volt a sok értetlenkedő játékos.
  Szerinted? Mennyivel nőne meg a modiknak és mindenkinek akik lelkesen segíteni szoktak a dolga a sok száz kérdés értetlenkedő és a felháborodott játékos száma a help és event csevegős topikokban? Sokszor olvastunk ilyesmit: "nem találom...hol van...hogy kell...megcsináltam még sincs... "stb.stb Ha most is sok az ilyen kérdés, szerinted event leírás nélkül mennyi lenne? Azt írod a modik terhelése 90%-kal csökkenne leírás nélkül....szerintem gondolt át ezt még egyszer :pxD Ha meg csak vicceltél, akkor jót mulattam xD
   
  Kuzdern, mingo826, Fatther és 7 más kedveli ezt.
 20. Rékuci1111

  Rékuci1111 Fórum császára

  Sziasztok :)

  Az állandó gazdaköri feladatok ajándékaihoz lenne egy ötletem. A nyeremények között megtalálhatók időnként konkrét ólak/fák vagy talányos ólak/fák.
  Ezek a megjelenés pillanatában még lehet, hogy a "hasznos", vagy az "ilyen még nincs, de jó lenne" kategóriába tartoznak, de néhány hónap, vagy évek elteltével már átkerülnek a "na, még egy kacat" kategóriába, sőt akad köztük olyan ól is, ami időközben már CSP-ért megvásárolható...
  Megoldás lehetne egy Gazdakörbolt, vagy a Farmáruda bővítése. Amikor teljesítünk egy gazdaköri feladatot, ami például adna 5 db "Yukon" talányos fát, akkor helyette kapnánk:
  • Gazdakörboltban talányos fákra beváltható kupont, vagy
  • Farmáruda kupont és FP-t. FP-ért vásárolhatnánk a Gazdakör fülön lévő kínálatból, de csak annyit és olyat, amilyen kuponjaink összegyűltek (a példánál maradva 5 db bármilyen talányos fát, amik lehetnek akár 5-ös csomagokban is, így értelem szerűen 1 db kupon lenne a nyeremény)
  A kínálat folyamatosan bővülne, de nem kerülne ki semmi (maximum az, ami már CSP-ért is elérhető). Az új farmosok tudnának válogatni a régi ólakból/fákból/talányosokból, a régiek meg mehetnének az újakra, vagy amire szükségük van, akár úgy is, hogy gyűjtögetik a kuponokat, és amikor van számukra egy jó ajánlat, akkor vásárolnak be.

  Amennyiben valami ilyesmi bevezetésre kerülne, akkor az ilyen típusú eventes nyereményeket is lehetne kuponokban osztogatni.
   
  Kuzdern, vcsaba18, -Holdfeny-. és 8 más kedveli ezt.