Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Én továbbra sem bántam meg, hogy hajtottam a mentoros sárkányért. Tudod, nekem az segítség a céljaimban. ;)
    Hmmmm! -.- Ha ennyit emlegeted a TOP-ot, a végén még versenyre kelek veled. :inlove::inlove: Az észszerűség határain belül.
    (Hiába jelzi ez a fránya program hibának, igenis ez a helyes írása az észszerűnek.>:( Igaz, csak 2015 óta.)

kovacstne, rozo52, sziszi1965 és 4 más kedveli ezt.
  2. LongNight

LongNight Fórumgróf

Akkor jól kösd fel a bugyingót! :DxD
    Nálam ott nem fog játszani az észszerűség..;):p8)

3. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Ne provokálj, mert megbánod! xD:pxD

4. nyific

nyific Fórum elő legendája

Sziasztok!:)
    Én is azt mondom... nem rossz ez a mentorság........
    igen,.. sok bosszúságot okoznak néha a csibék,... foglalkozni is kell velük...
    de a sárkánynak én is örülök... jó az!
    És az egyebek sem rosszak... ha már 5-ös szinten vagy.:)

Fätum, -gyöngy-581, AnkaFD és még 1 ember kedveli ezt.
  5. livcsiko

livcsiko Junior szaki

Pirosló hőmérős 30-as csibe ügyében van egy kérdésem. A csibe naponta belép, többezer TP-t termel, már szintet is lépett, mégis pirosan lüktet a hőmérője. Már mindenfélét tanácsoltam neki, hogy mennyit és mit arasson, többfélével próbálkoztunk, de nincs változás. :cry: Pedig eddigi tapasztalatom szerint legfeljebb egy hét alatt kizöldül, igaz hogy először csak alacsonyan, de zöld lesz. Gondolom a szomszédai is azért hagyhatták el mert Piroska és a korábbi mentorai is, pedig halad.:( Van-e hatásos ötlet erre vonatkozóan vagy küldjem "műszaki felülvizsgálatra" a supporthoz?

6. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia nekem is volt olyan csibém aki végig villogta a 3-40. szintet, kaptam naponta a csibepontot, lépte a szinteket és elég gyorsan ki is repült. Feltételezhetően tpnövelő termékekkel haladt. Ahhoz, hogy zöld legyen egy csibe nem kell egy hét, 2-3 órányi intenzív aratás is elég. A villogó, de haladó csibe engem nem zavart, a célját nem ismertem, mert a levelemre nem válaszolt, de szépen kirepült a 40. szinten ahogy kell. Azt, hogy Te mit tudsz csinálni, vagy mit szeretnél neked kell eldöntened:), ebben nem nagyon tudok tanácsot adni, csak a saját tapasztalatomat írtam le.

7. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Szia!
    A piros hőmérő titka az, hogy nincsenek szomszédai és nincsen kitisztítva a szántója. Tudom, mert én is így jártam egy kis farmmal csibeként.
    Ne aggódj, nem fog kipotyogni a fészkedből, hiszen nem a szomszédod, hanem a csibéd! Hadd villogjon az a hőmérő, ha egyébként kedves és szorgalmas csibe.
    Abban tudsz neki segíteni, ha részt veszel a szomszéd keresésben. :)

8. livcsiko

livcsiko Junior szaki

Köszönöm a tanácsokat!
    Sajnos csoportos idézésben nem vagyok jó, így köszönöm Gyöngy válaszát is.

nemzsu és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  9. Sőrés_Róza_[Rózsika]

Sőrés_Róza_[Rózsika] Fórumfelvigyázó

Sziasztok! Szép napot Mindenkinek!
    Az én egyik csibém egy hónapja piros. Igaz, nem is lép be. Addig, amíg nem törlöm, gondolom, marad is, de mivel a 30. szinten van, hagyom is. Zsunak köszönöm, így már én is tudok segíteni. Mindig tanul az ember lánya! xD
    A szuperszomszi is jöhetne ezt a topikot olvasgatni, hátha fejlődne. :p Ma megdobott egy sárga strucckarámmal.:cry: Ezen a szinten pont ez még hiányzott. xD

-gyöngy-581 és HéricsBáró kedveli ezt.
  10. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Szia!
    Kicsit pontosítanék:) Nem feltétlen +tp-s kütyüt kap az 1000 nyertes. Egy különleges nyeremény, mely hasznos a farmunkon. Volt már banános nyeremény is:D
    A bedobált több száz milliós pajtaérték nem feltétlen egyenértékű a nyereménnyel, de az hogy az 1000 között van az event végeztével a nevünk hatalmas érzés:) És nem utolsó sorba a szurkolás, a csevegő hangulata nem hasonlítható össze mással:D:D Érdemes elolvasni (én többször megtettem már) a tavalyi top végét, mielőtt lezárult az event:) Extázis volt:D:D

11. dada081990

dada081990 Fórum veteránja

Én is áthoztam a szerkesztéssel együtt:
    Szia!
    Egy olyan kitehetőt nyerhetsz, ami +TP bónuszt ad. Az adott tárgy nem cserélhető, így úgy néz ki, végleg a farmodon marad ha megszerzed. Ezenkívül egy olyan tárgy tulajdonosa lehetsz, ami rajtad kívül csak 999 gazda birtokol.
    Tavalyi TOP:
    Szerk.: Igen, nem biztos hogy ez a nyeremény egy TP-s ajándék lesz, tényleg volt már AB-s is. Minenesetre ezen kívül jár még extra jutalom is, azt nem hoztam át. Sőt, vissza lehet keresni a korábbi évek nyereményeit is. (Volt TOP 500-is)

Rylee86 kedveli ezt.
  12. SzabadEurópa

SzabadEurópa Fórum parancsnoka

Köszönöm szépen a válaszokat! Onnan töröltem a hozzászólásomat, hogy ne kapjak ki :) Hát, ez még naaaagyon nagyon sok évig esélytelen lesz nekem...Néztem a táblázatban, hogy a tavalyi top alsó határa valami 210akárhány millió volt. Nézegetem a piacos fórumon is, hogy van, akinek 11 ezer tamariszkuszmag, meg 17 ezer barátbors, ilyenek, a pletykagangon is azt latolgatják, hogy mennyi állat kell az egyik eventhez...Valaki megkérdezte, hogy ezer elég lesz mindegyikből? Egy másik topicban valaki kifejtette, hogy mindegyik növényből legalább 3 ezer áll a pajtájában.

Én ezeknél jövök rá, hogy valamit irgalmatlanul rosszul csinálok, mert a raktárházas fejlesztések miatt minden állatom 100 db alatt van, a növényeknél sok van, ami az 500 db-ot se éri el (egyszerűen nincs időm rá 2 event között), a faterméseimnek is lába kélt (és nem a piacon). És abból a 4,5 millió CSP-ből se váltom meg a világot, amivel rendelkezem.

Csalódott vagyok és rá kell jönnöm, hogy ha megfeszülök se tudom magas szinten űzni ezt a játékot, csak éppen elvegetálni eventről eventre.

Amúgy alapvetően pozitív szemlélettel vagyok megáldva, de ez így pár hetes fórumolvasás után kikívánkozott belőlem, hogy konkrétan nem tartok sehol.

-skorpio1977-, Melan, Fätum és még 1 ember kedveli ezt.
  13. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Ha az ember csak kisebb időszakokat tölt a farmon, akkor nehéz is szintre hozni a farmot. Ha vannak munkások, akkor csatnival neki lehet állni pajtát tölteni:) Ha minden!! területen 1*1-en ültetünk, akkor hamar tölthető a pajta. Hisz a farmon két körrel kb 3000 növény összejön, az alapnak nem rossz:) Aztán állatoknál is minden terület telepakolva, majd a terményesek:) Hosszabb folyamat, de én úgy gondolom érdemes egyszer megcsinálni, aztán már csak szinten kell tartani:) Pár dolgot a piacról is megéri megvenni, de nem mindent:S
    Esetleg ha olyan event van ami nem ad sokat, akkor azt az egy hetet rá lehet szánni a pajtára:) Sok mindenre jó az egy hét:)
    A top-ra készülés nehéz, tényleg kell rá az egy év. Mivel az árak is eléggé elszállnak ahogy közeledik az őszi szüret, és persze a pajtaürítős eventek is rányomják a bélyeget az árra:S Én tenyésztéssel kerestem meg a csp-t a pajtatöltésre. Tavaly is bejött és idén is:) Tényleg nagy összegekbe kell gondolkozni, de ha valaki elszánja magát akkor nem lehetetlen:) És az event utolsó napján is ráér az ember eldönteni, hogy indul e vagy sem:) Ilyenkor nagyot szokott még ugrani a vége, de kb azért lehet számolni, hogy megéri e bedobálni, vagy kiesésgyanús a helyzet.

Melan, -gyöngy-581 és SzabadEurópa kedveli ezt.
  14. -gyöngy-581

Szia!
    Nem csinálsz semmit rosszul, nyugodj meg:) Mindig van akinél kevesebbnek esetleg többnek érezzük magunkat. Fontossági sorrendet kell felállítani a céljaidnak és mindent idővel elérsz, elérhetsz, ha tudod, hogy mi a célod. Ahogy olvastalak, neked a raktárfejlesztés és a gazdakör volt most elsődleges. Ez jó, mert csillagot, nagyon sok tp-t és egyéb extra nyereményeket tudtál kivenni. Ha ezzel végzel töltheted újra a pajtádat és új célok után nézhetsz. Piacozással és termeléssel csp-hez juthatsz, és ennek a segítségével szintén a jelenlegi, vagy egy új cél eléréséhez kerülsz közelebb:)
    A Top nehéz ügy én már többön is részt vettem rajta, de még jelenleg sem akarom azt kimondani, hogy az idein indulok. A pajtám megengedné és még korántsem érzem úgy, hogy hátradőlve nyugodtan várom, hogy bedobjam az induló tételt, még töltögetem, hiszen nagyon nem tudjuk, hogy mit kérnek az idén, mi esik ki, mivel bővül stb a kategória, amiből válogatnunk kell, vagy lehet:). Majd, ha ott leszek a pálya szélén veszek egy mély levegőt és eldöntöm:D

HéricsBáró, Melan, Fätum és 3 más kedveli ezt.
  15. pifepöfepuff

pifepöfepuff Járnitanuló

Ne aggódj, anyu 6éve nyomatja és még neki sem sikerült bejutni a TOP1000-be(régebben TOP500-ba) én jóval később kezdtem bele a játékba és észre sem vettem, hogy
    már 4éve itt lebzselek :)
    Miután a Farmerama az egyik legjobb játék,
    te sem fogod észre venni, hogy már évek óta itt játszol ezerrel :)
    A játék jó! Játszani jó! Kikapcsolódni hasznos, télen pedig kifejezetten jó időtöltés a Farmerama :)

Mivel itt jobb helyen van, és én sem szeretnék kikapni,
    beírom anyu TOP1000-es táblázatának az elérhetőségét:

A TOP1000 excel táblázat letölthető innen:
    http://members.chello.hu/g.kalna/atop1000.xls

Melan, bakfis, kovacstne és még 1 ember kedveli ezt.
  16. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Nagy felröpiteszt 1.

Egy korábbi eventcsevegőben kirobbant vita kapcsán - meg mert a felröpi örök téma - úgy döntöttem, megpróbálom letesztelni: az 1x1-es vagy a 2x2-es földek adják-e jobban a felröpit. Pár éve egy event kapcsán a saját farmomon már csináltam egy összehasonlítást, és akkor arra jutottam, hogy nem érdemes az 1x1-es földekkel bajlódnom (nekem nincsenek állandó munkásaim).
    Másrészt én nemigen hiszek az eltérő szerverbeállításokban, így arra is kíváncsi voltam, hogy erre vonatkozóan ki tudok-e valamit deríteni.
    Most nekiálltam szisztematikusan tesztelni, és folyamatosan közlöm majd az eredményeket.

A tesztelés körülményei
    Elővettem-felmelegítettem négy darab rég elhagyott családi farmot. A szintjük nagyjából azonos (77, 78, 80 és 81). A tölgyön a legendát azonos szintre hoztam (22-es mindegyiken), hogy 1%-nyi különbség se torzítsa el az eredményeket. A négy farm négy különböző piacon, következésképpen négy különböző szerveren van. Egyiken sincsenek tojások, Páncél Pannik. Egyiken sem aktiváltam sem felhőt, sem terméket - csak a puszta föld, és az ültetett növény.
    A három farmos területet használtam, a főfarmon 44 db 2x2-es, illetve ennek megfelelő 4x44=176 db 1x1-es területtel (a többi 26 kocka üresen maradt). A szántón szintén 44/176, míg a tisztáson 40/160 egységet vetettem be.

Pár szó a felröppenőkről
    Minden felröpi hasonlóan működik. Egy területről egy darab repül fel - vagy nem repül fel. Ezt valószínűleg egy esélyszám alapján generálja a rendszer. Nem tudom, ténylegesen hogyan programozzák le, de általában úgy lehet megcsinálni, hogy generálok egy véletlenszámot, majd tesztelem, hogy az előre beállított esélyszámnál nagyobb-e; ha igen, akkor nincs felröpi, ellenkező esetben van. Például (légből kapott értékkel): tegyük fel, hogy egy felröpi felreppenése esélye egy adott földet/növényt/érésidőt/bónuszokat/legendát/pannit/mittudoménmégmit figyelembe véve 15%. Ha a generált (0 és 100 közötti) véletlenszám 15-nél kisebb, akkor van az adott területről felröppenés, ha nagyobb, akkor nincs (a valóságban általában 0 és 1 közti törtszámokkal dolgozunk, a könnyebb érthetőség kedvéért fogalmaztam egészekkel). Így egyenletes eloszlású véletlengenerátor esetén hosszú távon 100 területről nagyjából 15 felröpi jön - de lehet akár sokkal több, vagy sokkal kevesebb is; van szerepe tehát a szerencsének.
    A felröppenési esélyekről szinte semmit sem tudunk, csak annyi a publikus információ, hogy az alap érésidőtől függ - tehát nem függ pl. a TP-től és az éréscsökkenő bónuszoktól sem.

Mit vártam?
    Az én várakozásom az volt, hogy nincs eltérés az 1x1-es és 2x2-es földek felröpiszámai között. Azt vártam a teszttől, hogy megmutatja: négyszer akkora eséllyel repül fel felröpi a 2x2-ről, mint az 1x1-ről, de mivel abból négyszer annyit teszek ki, így nagyjából ugyanazt az értéket kapom. Azt vártam továbbá, hogy a négy farmon nagyjából azonos lesz a felröpik száma - azaz nem függ szervertől a dolog.

I. felvonás - rózsa - Repülni lehetséges event
    Az event időtartama 144 óra (6 nap), felröpiigénye 1021-1216 darab (teljes teljesítéshez, függően a használt üzemanyag fajtájától).
    Elsőnek a rózsát választottam, mert népszerű felröpitermelő növény. Alap érésideje 10:48, de nagyon rövid érésidő elérhető nemesítéssel; és viszonylag alacsony szinten termeszthető (66). Két teljes kört vetettem 1x1-es földbe, és két teljes kört 2x2-esbe. Csináltam kíváncsiságból egy komfortos kört is.
    Eredmények:
    1x1-es földek (a három területen összesen 512 db; 4 farm, 2 aratás összesítve): egy területről átlagosan 14,1 felröpi jött, a legkevesebb 10, a legtöbb 20 volt. Az átlagos felreppenési esély 8,3% volt (az összes kapott felröpi száma osztva az összes kitett földterület számával); ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy átlagosan minden 12,0 darab 1x1-es föld adott 1 felröpit.
    2x2-es földek (a három területen összesen 128 db): egy területről átlagosan 14,8 felröpi jött, a legkevesebb 11, a legtöbb 20 volt. Az átlagos felreppenési esély 34,8% volt; vagyis átlagosan minden 2,9 darab 2x2-es föld adott 1 felröpit.
    Korai lenne még végleges konklúziót megfogalmazni, de a jelenlegi tesztelés beigazolta a várakozásomat:
    - lényegében azonos számú felröpit kaptam 1x1-es és 2x2-es földekről, valamint
    - a felreppenési esély ugyanannál a növénynél 4-szeres 2x2-n az 1x1-hez képest.

2x2-es komfort földek (a három területen összesen 128 db): egy területről átlagosan 28,6 felröpi jött, a legkevesebb 21, a legtöbb 33 volt. Az átlagos felreppenési esély 66,9% volt; vagyis átlagosan minden 1,5 darab 2x2-es komfort föld adott 1 felröpit. Megint csak hangsúlyozom, hogy egy adatsor alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de egyelőre úgy látszik, hogy a komfort talaj - 4-szeres érésideje dacára; mindössze - kétszeresére emeli a felreppenési esélyeket (a normál 2x2-es talajhoz képest).

A tesztelés végére egy fás aratást is csináltam a négy farm 3-3 területén. Ehhez mindenhol kihelyeztem 512 diófát (176+176+160), aminek tudvalevően 20 óra az érésideje. Azt vártam, hogy az 1x1-es rózsához képest (érésidő 10:48 ) valamivel kevesebb, mint a kétszerese lesz a felröpik száma. Az eredmény: egy területről átlagosan 26,1 felröpi jött, a legkevesebb 23, a legtöbb 29 volt. Az átlagos felreppenési esély 15,3% volt; ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy átlagosan minden 6,5 darab fa adott 1 felröpit. Vagyis az előzetes várakozásaimnak az adatok megfeleltek.

A négy farm összehasonlítása: a tesztidőszak hat aratása után az egyes farmokon nem volt lényeges eltérés a felröpiket illetően. 336, 330, 342 és 343 (csökkenő szintsorrendben) volt a számuk, ami azt mutatja, hogy a szerverek között nem mutatható ki eltérés. Mind a négy farm volt "körgyőztes", az egyik háromszor is, de mégsem ezen a farmon lett összességében a legtöbb felröpi.

A következő eventekkor folytatom: nézek majd hosszabb és rövidebb érésidejű növényeket, valamint állatokat is. Az eredményeket majd hozom.

17. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Szia:)
    Köszönjük hogy tesztelsz:) Kíváncsian várom a következő beszámolót is:)

Magdusnéne és -BombadilToma- kedveli ezt.
  18. Vazulnéne

Vazulnéne Haladó

Sziasztok! Új vagyok itt :) reemélem a jó topikot választottam. Azt szeretném kérdezni hogy nektek kb hányadik szinten lettek készen a gazdaköri "legendás" feladatok ? Illetve érdemes a tölgynél kiváltani a legendát ha a gazdaköri nincs még kész ?
    Én most 74. szinten vagyok , a növényesnél a 13-as , az állatosnál a 10-es résznél tartok , most kezdem a legendára gyűjteni a csillagokat. Eddig nem nagyon foglalkoztam vele de belátom hogy kell mivel elég siralmasak a felröpik :D .
    Van esetleg valami tanácsotok mivel érdemes, hogy érdemes ? :)
    Előre is köszönöm, tudom hogy idegesítő a sok "kicsi" :D

z2856, Magdusnéne és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  19. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    A kitett kupák csak arra a területre hatnak, ahol ki vannak téve aratáskor. Ha bedobod a legendába, akkor nem foglalnak el két területet, és folyamatosan hatnak minden földterületre. Vagyis a válasz: egyértelműen megéri. A feladatsor csinálgatásával újabb kupákat szerezhetsz, amiket csak be kell dobálni a legenda rúnába, és máris hat a +1% bónuszuk.
    Az, hogy a mostani "nagyoknak" mikor lett kész a két feladatsora, nem jelent semmit, mert egészen mások a körülmények. Csináld, ahogy tudod, minden szinttel több lehet a felröpi.
    Viszonylag sok csillagot lehet szerezni gyorsan a tenyésztéses gazdaköri feladatok 1-4 szintjeinek teljesítésével (persze régebben ez is egyszerűbb volt, nem voltak ilyen tenyészállat-árak, és nagyobb volt a kínálat is).

Melan, Vazulnéne, Magdusnéne és 2 más kedveli ezt.
  20. -gyöngy-581

Szia:)
    Ugye Te most a Kiállításra és a Tenyésztők versenye feladatokra gondolsz a gazdakörben?
    Hát nem kevés munka beadni egyiket sem a 30%-30%-ig:) Teljesen nagyon soká lett nekem kész. Már nem emlékszem pontosan, régen volt de talán a 95-98. szint között lett teljes a legendám:)
    A Tölgyön akkor is érdemes kiváltanod a legendát, ha a kupáid ilyen szinten vannak, mint amit írtál, érdemes rá csillagokat gyűjtened. Amint a kupákat bedobod a legendába, azonnal az egész farmra hatni fognak, nem csak egy területre és ez már önmagában is nyereség. Ha közben sikerül az újabb fejlesztéseket elérned és beadod a Tölgyhöz, jobb lesz az eredményed a felröppenőknél is.
    Azt, hogy mivel tudod fejleszteni a pajtád szabja meg. Érdemes szétnézned a pajtában a fatermések között, jó a rózsa értéke is, és jók a bahás fák is. Én ha jól emlékszem szegfűvel és tönkölybúzával fejeztem be a Kiállítást:)
    A Tenyésztők versenyét pedig kakukktojással, kutyával és majommal. Ezeknek elég jó a pajtaértéke és akkoriban még nem volt drága. Mostanában a titokállatok (ha van hozzá ólad, vagy csp-d) talán a legjobbak. Amikor van feleslegben bedobod had teljen az a csík:)
    A piacot érdemes figyelned, hogy mi az olcsó és mi éri meg nagyobb tételben. Vagy ha van hozzá helyed termeld le magad.
    Sok sikert hozzá, elég szép és nem rövid munka, de érdemes csinálni. (Remélem tudtam segíteni)

Lillapilla73, Melan, Vazulnéne és 2 más kedveli ezt.