Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Köszönöm szépen eme kedves mondatokat Rylee, de még mindig túlzásnak vélem. :)
    Tegnap este felvetődött ugye a tenyésztős téma. Szeretnék ehhez pár szót hozzáfűzni, de hozzáteszem mind ez egy kisgazda gondolatai, tippjei. (76 szint)

1;
    Elsőnek, amit figyelembe kell vennünk az maga a szupertáp, ami ugye nagyon is értékes hisz nehezen előállítható/kevés vagy ritkán gyűjthető, akkor se nagy mennyiségben. (Beszerezhető: gazdaköri feladatok, event feladatok, malomban előállatható, megvásárolható) Így aztán be kell osztani azt a keveset is, amink van.(én nem szoktam vásárolni szupertápot ehhez viszonyítok)
    2;
    Amit én mindig megvárok az a Baby boom, mivel én magam sem rendelkezem sok táppal és igen csak jól jön, hogy vagy duplán adja az adott állatot vagy visszaad egy két betett jószágot. (Még csak most váltottam ki a teljes tenyésztős sort a felhőn, ezért a következő Boomnál majd updateolom!) Ezzel ugye azért igencsak spórolhatunk, ha úgy vesszük, egy sima 1 fizet, kettőt kap, akcióban veszünk részt, ha állatban nem is, de szupertápban mindenképp!
    3;
    Miután ezt figyelembe vettük nálam a következő szempont az éppen aktuális event, több okból is. Akik olvassák a fórumokat és a drága Jósainkat, akkor azok már előre egy kicsit (1-2nap, de van, hogy akár majdnem egy héttel) tudjuk, mik lesznek azon állatok, amiket majd be kell dobálnunk. Már csak azért is jó ezt tudni, hiszen ha esetleg a pajtatöltésünk mellett még egy kis csp-t is szeretnénk keresni, célszerű ezen állatokat kitermelni/ tenyészteni. (Kitermelni: Alapállatok ára igencsak megugrik és az első pár napban kifejezetten magas áron lehet majd eladni. )
    Maga a munkamenet:
    Letermelek egy csomó alapállatot, amit épp tenyészteni szeretnék, legyen az akár az eventtel kapcsolatban vagy csak simán. Megjön, a Boom elkezdem bedobálni az állataimat. Általában 1 max 2db bájitalt használok, annyira sose sürget az idő hogy több keljen. Ha éjszaka tesszük őket be, ez természetesen elhanyagolható.
    Biztos, hogy lehet ezt cifrázni és lehet ez egy nagyon kis egyszerű már-már sokaknak „gagyi” megfogalmazás, de ismételve önmagam hátha ez a kicsik szemszögéből, még hasznos is lehet. J
    Bármiféle ötlet javaslat hiba észrevételt szívesen fogadok, ezek csak fejtegetések tippek gondolatok.

További szép napot mindenkinek. :)

bakrisztina23, rozo52, Vazulnéne és 8 más kedveli ezt.
  2. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok

Arra gondoltam , kiszámolom , egy rózsa panda ólt , hogy mennyi munka kell hozzá .
    De ezeket nem vettem figyelembe :

• Semmit nem megvenni a piacon .
    • Semmi bónuszt , érésidő csökkentést használni
    • Baha egy terület , Farm egy terület.
    • Napi 5 órát szánok egy dologra , hisz dolgozni , aludni , életet élni is kell .
    • Rendes malom érésidő .
    • És a legfontosabb , nem mindent egyszerre , hanem először egy dolgot letermelve .
    16.384 Alap pandára van szükség . ........ 8.192 szupertáp
    • 4.096 Zen panda........2.048 szupertáp
    • 1.024 Gólyalábas panda .............512 szupertáp
    • 256 Bébi panda..................... 128 szupertáp
    • 64 Táncos panda............ 32 szupertáp
    • 16 Szusi panda ........ 8 szupertáp
    • 4 Jóga panda ...... 2 szupertáp
    • 1 Cirkusz panda
    Szupertáp összesen : 10.922 db szupertáp kell

De 2 db kell egy rózsa ólhoz . Ez 32.768 Alap panda :
    • 8192 Zen panda
    • 2.048 Gólyalábas panda
    • 512 Bébi panda
    • 128 Táncos panda
    • 32 Szusi panda
    • 8 Jóga panda
    • 2 Cirkusz panda
    • Szupertáp összesen : 21.844 db szupertáp kell

Egy panda 5 bambuszt eszik meg .
    32.768 panda 163.840 bambuszt eszik meg.
    1 bambusz érés ideje : 4 óra 20 perc

Ha , egy darab földön termeled 2x2 akkor 163.840 bambusz érésideje : 709.953 óra
    De én : 40 db síma 2x2 területre
    • 5 mag szükséges/föld
    • De csak 4 db a nettó nyereség
    • Ez 80 db bambusz naponta
    Vagyis 2048 aratás kell .
    Tehát 5 év 6 hónap alatt megvan a bambusz letermelése . :oops:
    Ezt be is kell tenni a malomba .
    • 1 táp 56 perc
    • 32.679 panda táp : 1.830.024 perc
    • 30.500 óra
    • 1.270 nap
    • 3 év 5 hónap
    Én ezt elfelejtettem berakni már az elején :cry:

Szóval egy panda érésideje
    • 15 óra
    • 32.768 panda érése :491.520 óra
    Nekem 40 db van kirakva :
    • Tehát :12.288 óra
    • 512 nap alatt le is lehet termelni , ez 1 év 4 hónap
    • De csak akkor , ha pontosan 15 óránként aratod
    • Ami lehetetlen. Legyen másfél év , vagyis 1 év 6 hónap
    Eddig a növény és panda letermelése szép sorban 7 év lett:oops:
    ..................................................................................................................
    De ahhoz hogy berakjam a tenyészterepbe , kell szupertáp is !!!!:cry:

Nincsen , mert :
    • Venni nem tudok , nincsen farmaranyam
    • Gazdakört , eventet , nem tudok csinálni mert rózsa panda ólat szeretnék
    Szupertáp összetétele
    • 35 db víz
    • 1 db dió
    • 25 db kukorica
    • 10 db paradicsom

21.844 db Szupertáp összetétel :
    • 764.540 db víz
    • 21.844 db dió
    • 546.000 db kukorica
    • 218.440 db paradicsom

1 db szupertáp a malomban :
    • 10 óra
    21.844 szupertáp a malomban:
    • 218.440 óra
    • 9.101 nap
    • 24 év letermelni , csak a szupertápot !!!!:D

Amikor ide értem a számolással , akkor elgondolkodtam , van e értelme tovább számolni. :p

.............................................................................................

1 paradicsom érésidő :
    • 3 óra 15 perc

218.440 paradicsom érésidő 1 db 2x2 földdel számolva
    • 656.230 óra

Itt már könnyebb dolgom van
    • 2 területtel számolok
    • Tölgyön , kis gazda lévén nem volt időm , kiváltani a területet.
    • 80 db sima 2x2 földdel számolok
    4 mag nettóval számolva:
    • 320 mag
    • De a gazda 2 szer arat naponta , reggel és este : 640 mag naponta
    Ez 341 nap alatt meg is van
    • Ez kb 1 év
    ......................................................

1 db Kukorica érésideje .
    • 1 óra 30 perc

546.000 kukorica érésideje , ha egy darab 2x2 földön csinálnád :
    • 819.000 óra

4 aratás az 6 óra vagyis :
    • 204.750 óra
    4 mag nettóval számolva:

• 320 mag
      • De a gazda 4 szer vet amikor hazaér : 1.280 mag lesz
      • Ez 428 aratás
      • Vagyis 1 év 16 nap
    ---------------------------------------------------------------------------

Dió érése 20 óra

Tehát csak naponta tud aratni egyszer

21.844 dió

• Ha , egy fát rak ki 109.220 óra alatt végez
    2 területre 200-200 fát tesz ki

• 400 fa 800 termést ad naponta akkor 27 nap alatt meg is van
      • Ez egy hónap
    ------------------------------------------------------------------------------------

Víz

• Megveszi csp-ért .
    --------------------------------------------------------------------------------------

Szóval eddigi összegzés , ha csak 5-6 órát tudunk farmozni naponta , és csak 2 Farm terület , és egy Baha terület áll rendelkezésre :

• Dió letermelés : kb 1 hónap
      • Paradicsom letermelés : kb 1 év
      • Kukorica letermelése : kb 1 év 1 hónap
      • A vizet megveszi
      • Ebből szupertápot csinál : 24 év
    Baha farm :

• Bambusz letermelése : 5 év 6 hónap
      • Táp készítés ebből a hozzávalóból : 3 év 5 hónap
      • Pandák legyártása : 1 év 6 hónap
    ------------------------------------------------------------------------

Eddig 36 év telt el 7 hónap !!!!!!
    Tenyészthetünk pandát!!!!!!

Igen ám de napi egy tenyésztés fér bele , vagyis 132 db
    Ez 528 panda naponta

• 62 nap alatt meg is van
      • Ez 2 hónap
    Meglett a 2 darab cirkusz panda .
    De felreppenő szerszám van?
    Van ??????
    Igen van.
    Megépítettem , és kirakom munkám gyümölcsét a Bahára
    .........................................................................................................

Ha valaki lát hibát a számolásomban akkor elézész kérek.
    Csak kiszámoltam mennyi munka lenne , ha segítség nélkül lenne meg egy rózsa panda ól.
    Remélem minden adat stimmel , senkit nem akarok megtéveszteni írásommal.
    Természetesen sokkal könnyebb , ha csatnit vizet szupertrágyát , és eventen nyert szupertápot használunk

Szia Nemzsu

Köszönöm szépen , hogy ennyire aranyos vagy.:inlove:

De amire Te gondolsz , annak már semmi köze nem lenne ahhoz , ami az Én eleve ötletem volt.;)

Én kiszámoltam mindent , normális , semmi bónusz , semmi csatni stb nélkül.:)

Ezen írásom megfelel a valóságnak . :p

steve223, *-ToFarmer-*, Rylee86 és 2 más kedveli ezt.
  3. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Sziasztok!
    Talán azért is jó Jancsika "őrült" ötlete, mert nagyon sok témát érint, amit valóban szétszedhetünk darabokra. Akár kezdő, akár középhaladó (de nálunk kevesebb erőforrással rendelkező), akár gyakorlott (és mindene megvan), akár piacot nem szerető, vagy éppen a piacot jól használó játékos szemszögéből nézzük.

Azt hiszem, alapvetésnek leírhatjuk, hogy nulláról, alappandákból kiindulva, mindent magunk állítunk elő (főleg rásegítés nélkül) hozzáállással a pink pandaól (köszi BT a helyesbítést) elérése inkább kínlódás, mint élvezetes stratégiai játék.
    Ez a játék arról szól, hogy a célod eléréséhez a lehető legtöbb lehetőséget megtaláld és használd. o_OEhhez gondolkodni kell és olvasni. Akár enciklopédiát, akár mások tapasztalatait.

A pandatenyésztéshez meg kell szerezni a tenyésztés jogát (21.szint), a bahát (50csillag), a pandakuckót és magát a panda tenyésztést (80AB, vagy 60AB és 200FA, mert a tenyésztés kiváltható FA-ért) is.
    A táphoz a bambusz kiváltása nem szükséges, mert a tápot készen is meg lehet venni.

Igen, BombadilToma megállapítása a piacon fellelhető tenyésztett pandákról és azok árairól, illetve ennek okairól abszolút helytállóak. (Az én piacomra is vonatkoznak.) Szóval Jancsikának sikerült a legnehezebb feladatnak nekiállnia. ;)

Mégis jó "általános" téma lehet:
    - szupertáp szerzése, előállítása (amilyen lüke vagyok, megpróbálom kiszámolni, hogy honnan mennyi szerezhető) - itt egy nagyon régi hsz-em, ezt átdolgozva idehozom a napokban
    - megéri-e magunknak megtermelni a szupertáp (pandatáp) hozzávalóit, ha igen, milyen rásegítéssel (ehhez majd jól jön BT táblázata)
    - írjuk le a malom gyorsítás összes lehetőségét, ki milyen rúnával, prémium tagsággal mennyi tápot tud egyszerre indítani stb.
    - (akár kezdőknek szóló) csp szerzési tanácsok (CateW "mi éri meg, mi nem" gondolatai már többször elhangzottak, nem árt visszatérni rá, vagy összeszedni)
    - baha fejlesztése - hiszen valamivel el kell érni a szükséges AB mennyiséget, de ha vmit kiváltunk, fogy az AB
    - táp keverés: akár pandának, akár mást, ami jó áron eladható (CateW írt erről felettem)
    - alappanda, illetve bármilyen más állat előállítása gyorsítókkal (erről is jó lenne egy pontos összeállítás: termékek, felhők)
    - tenyésztés boom-kor, boom-on kívül (feki13 tapasztalatairól olvashatunk)
    - tapasztalatok a panda tenyésztés ugrásairól, keveréseiről (akár idehozva azt, hogy a gyakorlat szerint melyik a legjobban ugráló állat)
    - barkács cuccot is kell szerezni az ól építéshez - honnan, mennyit, hogyan (mi van akkor, ha BT galambja éppen erre repül és hipp-hopp megvan a két "ezüst" panda xD)

Rylee! Ha te nem, akkor nem. Aktív tagja vagy ennek a topiknak és sok jó gondolattal járultál már hozzá az eddigiekhez te is. De ha rosszul esett a hívásom, akkor ne haragudj! :(

Utoljára szerkesztett: 31.8.16
    HéricsBáró, Fatther, steve223 és 4 más kedveli ezt.
  4. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Továbbra is fenntartom, hogy a fejlődési taktika topicban ennek a levezetésnek nincs helye, mert egyszerűen nincs semmi értelme, és olyasmit olvashat ki belőle az erre járó gyanútlan fórumozó, amit nem kellene. De ha már ennyire a szíved csücske ez a dolog, hogy nem tudod elengedni, akkor legalább helyesbítem a számításaidat, mert - minden állításoddal ellentétben - sok benne a hiba. Ráadásul úgy, hogy (nem szegve meg a szabályaidat) még egy icipici értelme is legyen - de hangsúlyozom, hogy a játék adottságainak szándékos ki nem használása értelmetlen.

1. Egy 2x2-es földterületbe 1 magot kell ültetni, és 5 darabot aratsz; így a hozama 4 db növény.

2. Bambusz termelése
    A Baha főfarm az ötödik terület kiváltása előtt 37, utána 41 db 2x2-es területtel rakható ki. Így egy aratással 37x4 vagy 41x4 db-ot kapsz hozamként, ami 148 vagy 164 db. Azt írod, hogy napi öt órát szánsz erre a ... szóval a pandára, így akárhogyan osztod is el ezt az időt a nap folyamán, a 4:20 érésidejű bambuszt kétszer tudod aratni. Így a napi hozam 296 vagy 328 db.
    A 32768 pandatáphoz kell 32768x5=163 840 bambusz, ezt a mennyiséget 163840:296=554 vagy 163840:328=500 nap alatt tudod letermelni. Ez "csak" másfél év.

3. Egy pandatáp keverési ideje 63 perc (mert ugye a rúnát sem használjuk ki). Ha a napi hozamot folyamatosan beteszed a malomba, akkor 554, illetve 500 nap alatt 554x24x60:63=12662, illetve 500x24x60:63=11428 pandatápot keverhetsz le. A további 20106, illetve 21340 táp keverési igénye 20106x63:60:24=880, illetve 21340x63:24:60=934 nap.

4. A bambuszok termelése után kiteheted a pandákat. Lényegében napi egyszer arathatod őket (mert ugye vizet azt nem adunk nekik!), így 32768 panda letermelése 37 területen 886 napig, 41 területen 800 napig tart.

5 Összesítve:
    bambusz + tápkeverés: 554 vagy 500 nap
    panda + tápkeverés 886 vagy 935 nap (ez utóbbinál kell egy plusz nap az utolsó tápok eletetésére)
    Összesen 1440 nap (3 év 345 nap), illetve 1435 nap (3 év 340 nap). Azért egyforma lényegében, mert a tápkeverés ideje a meghatározó.

6. 21844 szupertáphoz kell 218440 paradicsom, 546100 kukorica és 21844 dió (+víz, de azt csak megvenni lehet - honnan is szerzünk erre CSP-t?)

7. A főfarmra 44 db 2x2-es terület tehető ki, és körbe még 26 db diófa. A szántóra szintén. Ez összesen 88 terület és 52 db fa.

8. A diófák hozama napi 52x4=208 dió. A szükséges mennyiség 21844:208=106 nap alatt összegyűlik.

9. A 88 db föld hozama egy aratással 88x4=352 növény.

10. A paradicsomot minimum naponta háromszor arathatod, akárhogyan is osztod el az öt órádat. Így napi 3x352=1056 db-ot arathatsz. A teljes mennyiséghez 218440:1056= 207 nap kell.

11. A kukoricát naponta legalább négyszer arathatod, akárhogyan is osztod el az öt órádat. Így napi 4x352=1408 db-ot arathatsz. A teljes mennyiséghez 546100:1408=388 nap kell.

12. Ha első nap termelsz paradicsomot is, kukoricát is, a második naptól már keverhetsz szupertápot. 21844 db keverési ideje 21844x10óra=9102 nap, vagyis 24 év 342 nap (a szökőnapokkal nem számoltam, bocs.) Az alapanyag ugyan letermelhető 595 nap alatt (1 év 230), de... Szóval, ha eddig nem lett volna értelmetlen, itt tényleg végleg azzá vált.

13. A 10922 tenyésztéshez, ha napi 132-t használsz, még plusz 83 nap kell.

Remélem nem számoltam el én is...

14. Ha a 24 év alatt minden nap piacozol 11000 CSP-nyi hasznot pl. a bolti növények megvételével és eladásával, akkor összeszedtél több, mint 100 milliót ezalatt. Ebből megveszed a két cirkuszit (még inflálódva is belefér), megépíted az óladat. Napi 10 perced ment rá, és a farmon meg azt csinálsz, amit akarsz.

15. Ismét ki kell hangsúlyozni, hogy mindez értelmetlen, ellentétes a játék szellemével, élvezhetetlen. Az ötletek alkalmazásából származó mindennemű játékundor miatti felelősséget elhárítom magamról...

HéricsBáró, Shirkán53, rozo52 és 5 más kedveli ezt.
  5. LongNight

LongNight Fórumgróf

Szia.
    Amire Nemzsu, és nyomában többen gondolnak, annak a valósághoz, megvalósíthatósághoz van köze. A Te számításod teljesen felesleges, soha senki nem fogja így csinálni.
    Majd figyelj, mennyi jó, és értelmes ötletet fognak ide írni okos, ügyes gazdák.
    1 érdemed vitathatatlan : a téma felvetése. :)

HéricsBáró, Fatther, rozo52 és 3 más kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Toma, sziasztok:)
    Köszönöm, hogy leírtad helyettem is amit már második este nem akartam ide leírni, mert nem szerettem volna megbántani senkit sem. Sem Zsut, sem Jancsikát, sem azokat akik ehhez a témához bármit hozzáfűztek. Én tegnap kb egy hónapnyi tenyésztés, görgetés, keverés stb után építettem meg a már nem is tudom hányadik rózsa pálcikásomat. Nem vagyok hozzá sem matuzsálem, sem túlzottan szerencsés kezű tenyésztő se. De ez a téma nem ebbe a topikba való, így ez az első és egyben utolsó megjegyzésem a tenyésztésekhez és a vele járó egyéb teendőkkel kapcsolatban, mint a táp, alapállat stb.

HéricsBáró és -BombadilToma- kedveli ezt.
  7. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Aloha Nemzsu

Az én számításomban a legtöbb idő a szupertáp előállítása.:cry:

Azt kéne minimális időre lecsökkenteni.:p

Aztán pikkpakk meglenne , hogy a kezed által a legrövidebb idő alatt egy Rózsa Panda ól birtokosa legyél . :inlove::inlove:

8. LongNight

LongNight Fórumgróf

Sziasztok.

A felettem író gazdatársnő szerintem téved, Toma csak Jancsika számítását nem tartja idevalónak, magát a témát igen.
    Mert a fejlődés és a taktika nem csak a farm teleszórása kütyükkel, és xxl fákkal :p, hanem a színes ólak, üzemek építése, és használata is.;)

Na, az elejétől:
    Miért akar valaki magának rózsa pandaólat?
    1. tetszik
    2. cserére
    Ezeket elfogadom. Minden más, taktikai, tp- és panda termelési indokok gazdaságtalanok.
    A rózsa panda érése felhőkkel, termékekkel 12ó 08 perc. A rózsa tevének 9ó 43p. Tehát majdnem negyedével gyorsabb. Ezek miatt jobb az időbeosztás szerinti arathatósága is, hosszabb távon tp-ben is. A piaci áruk közel azonosak. De mivel több tevéhez jutunk, ezért csp-ben is jobb.
    Ezek miatt szerintem a fejlődési taktika szempontjából érdemesebb rózsa teveólat építeni;):)

Fatther, steve223, z2856 és 3 más kedveli ezt.
  9. boglilarki

boglilarki Utánpótlás-írogató

Nagyon köszönöm! :)

10. -BombadilToma-

Alapvetően jól látod, de én egy kicsit árnyaltabban fogalmaznám meg, mivel mégiscsak én tudom a legjobban, hogy mit miért írok, ... legalábbis többnyire ... na, jó, néha ... szóval, volt már, hogy tudtam ...
    Az a véleményem, hogy maga az a tény, hogy valaki rózsa pandaólat akar építeni, és hogy erről beszélgetünk, idevaló lehet. Ugyanakkor a topic témája mégiscsak az, hogy hogyan lehet a lehetőségeinkből kihozni a maximumot. Legyenek ezek egyéni lehetőségek (pl. farmra szánt idő és valós pénz, motiváció, stb.), vagy a játék adta lehetőségek - és itt már nagyon széles a skála. A célok is nagyon sokrétűek lehetnek a TP vagy CSP szerzéstől az akciók optimális kihasználásán át egészen - igen - akár egyetlen vágyott ól megszerzéséig. De hogy valaki úgy akarjon "fejlődni" (bármilyen cél elérését jelenti is ez nála), hogy mind a saját lehetőségeit, mind a farm adta lehetőségeket szándékosan figyelmen kívül hagyja, és ezt le is vezeti, na ez már nem idevaló. Ez a topic olyan - vagy sok esetben inkább csak jó lenne, ha olyan lenne -, hogy megosztjuk egymás között a tapasztalatainkat, éppen azért, hogy tanuljunk egymástól. Szinte mindenki tanulhat valami fineszt, trükköt, akármilyen "nagygazda" is az illető, a kisebbek számára pedig életbevágó (na jó, ez túlzás, de az hülyén hangzik, hogy játékbavágó), hogy a fejlődésükhöz segítséget kapjanak.
    Amit Jancsika leírt, abban van egy cél, valamint a célhoz vezető útnak egy teljesen életszerűtlen (játékszerűtlen), nyögvenyelős módja, amit senki sem fog alkalmazni. Rosszul írtam: ez nem mód a cél elérésére, így nem lehet elérni a célt. A hsz. nem szól a nagyoknak, mert ebből semmit sem tanulhatnak, és nem szól a kicsiknek sem, hiszen ez nem segíti őket semmiben - különösen, hogy olyan alapvető dolgok is hibásak benne, mint pl. 40 db 2x2-es föld vagy 400 diófa hozama.
    Egyszerűbben fogalmazva bármilyen cél elérése érdekében kigondolt taktika idevaló lehet, de amit Jancsika írt, az "antitaktika"; iskolapéldája a "hogyan ne csináld" és a "hogyan riassz el tudásra szomjas játékosokat a játéktól és a fórumtól" leírásoknak. Én ezért emeltem szót a hsz törlése mellett, és - bár nem akarok helyettük nyilatkozni - úgy gondolom, hogy a többiek is. Nagyon sok olyan hsz van, ami nem idevaló, de egyik sem ad kifejezetten rossz tanácsot másoknak, mint ez, ami ellen felemeltük a szavunkat.
    (Eredetileg nem akartam végigellenőrizni a számításokat, mert csak belepillantva is látszott, hogy értelmetlen, és hibás. De mivel Jancsika visszahozta, úgy gondoltam, kijavítom, hogy legalább a szarvashibákat kigyomláljuk. Aztán inkább újraszámoltam.)

Egy korábbi hsz-ban már leírtam, hogy ennek a témának (rózsa pandaól) a kibontását feleslegesnek tartom. Azért, mert nem látok benne semmilyen taktikai lehetőséget; egyszerűen nincs több lehetséges jó módszer, legfeljebb azt lehetne taglalni, hogy a piaci árak figyelembe vételével milyen tenyészpanda vásárlásával lehet a legoptimálisabban megúszni a dolgot, de a jelenlegi piaci helyzet ezt feleslegessé teszi (ha nincs igazam, örömmel várom a cáfolatot). Ettől a témától függetlenül érdemes lehet beszélgetni egyes részekről. De pl. a szupertáp beszerzésének módjairól nem nagyon van mit beszélni; igazából én itt sem igen látok taktikai lehetőségeket. Nem lesz több tápom jobb taktikával - legfeljebb a megszerzési lehetőségek lista hasznos, az is főleg a kisebb vagy kevéssé aktív játékosok számára. És általában: nem kellene összekeverni a segítségnyújtó topicokat a Fejlődési taktikával. Nem ugyanaz például a "Hogyan kell használni a piacot?" kérdés és a "Hogyan lehet minél jobb eredménnyel használni a piacot?" kérdés.
    Olyan hsz-okat szeretek, amelyek arról szólnak, hogy ez-és-ez a célom, így csinálom, jól haladok, Ti hogy csináljátok?. Azért járok ide, hogy a saját farmozási szokásaimhoz ellessek ötleteket, trükköket azoktól, akik valamit nagyon jól csinálnak. És szerintem a többség ugyanezért jár ide. Hogy néhány önkényesen kiragadott témát említsek, a "milyen módszerek vannak a TP- vagy CSP-szerzésre", "hogyan kezeljük a csibéket", "milyen sorrendet érdemes követni a szentélyben", "tenyésztési trükkök és keverési tapasztalatok" (bár ennek van saját helye a fórumon), "a felröpik maximalizálása", stb. jó témák. Elég nagyok, sok minden belefér, sok tapasztalat gyűlhetett össze és sok jó taktika lehetséges. Jó téma ennek a fordítottja is, vagyis hogy egy-egy játékelem (pl. a nemesítés vagy a tenyésztés) hogyan állítható hatékonyan az ilyen-olyan célok elérésének szolgálatába.

Mert, és ez a lényeg, olyan téma kell, ami lehetőséget ad a taktikázásra. Aminek a kapcsán nem az Enciklopédia egyes passzusai kerülhetnek csak elő; éppen azt érdemes megbeszélni, ami abból hiányzik. Aki játszik, az tud pl. növényt termeszteni, tudja mire való a trágya vagy a víz, ki tudja számolni, mennyi hozamot kap teszem azt a paradicsomból, ha teleülteti vele a főfarmját. Ebben semmi taktika nincs. És így a kifogásolt hsz-ban sincs.
    De az, hogy megkapjuk a teve és a panda közti különbséget, mint most a Te hsz-odban, az jó példa a taktikai hsz-ra. (Én is így csinálom - persze alap ólakkal -, de az oka ugyanaz; legfeljebb annyit tennék még hozzá a tápot maguknak termelők kedvéért, hogy még a tápja is hamarabb készül el a tevének, mint a pandának.) Mert akkor hasznos ez a topic, ha az olvasottak alapján valamit máshogy - jobban! - tudunk csinálni, mint eddig. Ha áttérve egy másik játékmódra több időnk marad, több termésünk, TP-nk, CSP-nk, stb. lesz, mint korábban, eredményesebben eventezhetünk vagy tenyészthetünk, mint régebben. Egyszóval, ha közelibbnek érezhetjük a célunkat - bármi legyen is az -, vagyis nagyobb örömet találunk a játékban. Minden hsz, ami efelé mutat, idevaló. Ami ezzel ellenkező irányba, az káros. Nem kell, hogy minden hsz-t hasznosnak érezzek, ebben sok a szubjektivitás, hiszen lehet olyan dolog, ami nekem hasznos, de másnak közömbös, és fordítva - azért, mert eltérőek a céljaink. De nem idevaló az, ami SENKINEK sem hasznos, az meg végképp nem, aki csak egyvalakinek is káros.

Egy "kicsit" hosszú lett, és talán OFF is, mert ugye semmilyen taktikát nem adtam közre. Hacsak az nem taktika, hogy milyen módszerekkel használjuk jobban ezt a topicot...

HéricsBáró, Shirkán53, Fatther és 6 más kedveli ezt.
  11. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Szia!
    Aktív tagja vagyok, és ezek után is igyekszem segíteni ahol tudok. De az általad írt hozzászólás arra vonatkozott, hogy Jancsikának rózsa ól. Erre reagáltam, hogy szerintem tud Ő ilyet csinálni egyedül is. :)
    A nevem leírásáról is nyilatkoztam, hogy szerintem sokkal többen tudnának jót és okosat mondani. Egy nyílt topicba nem tartottam jó ötletnek, hogy kiemeltél neveket, mintha más nem is szólhatna bele. Remélem érted mire is akarok kilyukadni:) Nálam sokkal jobb tanácsokat tudnának adni jó páran, még ha esetleg nem is olyan aktívak itt, mint én:)
    A tenyésztés ezen része nem az én területem, mivel talán sose építettem még rózsa ólat se, a pandának pedig a közelébe se mentem ilyen téren:) Sose gondolkoztam el ezen a témán...de még a gazdakörös tenyésztős feladatok kivégzésének taktikáján se :)

Shirkán53, Fatther, steve223 és 4 más kedveli ezt.
  12. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Sziasztok!
    A tenyésztés alapfeltétele és mondhatni, gyenge láncszeme a szupertáp. Alapállatot beszerezhetünk a piacról, vagy nagy mennyiségű óllal, viszonylag rövid idő alatt sokat "előállíthatunk".
    A szupertáp és a farmarany az két a "hozzávaló", ami - szerintem - a legnehezebben megszerezhető anyagi ráfordítás nélkül.

Csináltam egy összefoglalót a szupertápról. (Sztem nincs benne újdonság, csak egy hsz-be szedtem, ami eszembe jutott róla.)
    Hozzávalók:
    - 35 víz
    - 1 dió
    - 25 kukorica
    - 10 paradicsom
    Dió nem érdemel több szót annál, hogy akár 1 db diófáról 1 nap alatt több diót lehet szüretelni, mint amennyi az 1 nap alatt lekeverhető táphoz kell.
    Kukorica és paradicsom. Megéri-e megtermelni? Erről kérem tapasztalatotokat. (Az én piacom szerint igen, sőt nálam kukoricát még piacra termelni is megéri.)
    A pontos tudnivalók, hogy hol, mivel mennyi idő alatt érnek be ezek a növények, a BombadilToma aláírásában lévő, "3 nyelven" beszélő táblázatban megtalálhatóak.
    Tekintsünk el annak leírásától, hogy egy-egy cirkuszi panda kitenyésztéséhez ugrások, keverések nélkül mennyi sztáp kell, mert ember nincs a földön, aki ezt előre meg tudná mondani bárkinek.

Keverési idő: 10 óra/db
    - Bölcs tölgyön szupermalom rúnával 50 csillagért 10%-kal csökkenthető a keverési idő
    - Turbómalommal az előfizetés ideje alatt 50%-kal csökkenthető a keverési idő
    - Ámor felhősorral 12 órán keresztül 10%-kal csökkenthető a keverési idő (18 óránkánt indítható újra)
    Az utóbbi 2 lehetőség anyagi áldozatot követel. A turbómalom akció időnként visszatérő mini event, de a felhősor eddig csak egyszer volt megvásárolható.

Az indítható darabszám a víztartály mértétől függ.
    - Alapesetben 2db indítható egyszerre. Illetve 3x2db
    - Bölcs tölgy "nagyobb víztartály" rúna kiváltásával
    110 víz esetén 3 db szupertáp indítható
    150 víz esetén 4 db szupertáp indítható
    200 víz esetén 5 db szupertáp indítható
    250 víz esetén 7 db szupertáp indítható
    300 víz esetén 8 db szupertáp indítható
    Mindezek teljes kiváltása: 225 csillagba kerül
    - Minimum arany prémium tagság esetén a 600-as víztartállyal egyszerre 17 szupertáp keverése indítható.

Az alábbi lehetőségek egyikéből lehet szupertáphoz jutni
    - malmos keveréssel, ahogy fent írtam
    - FA-ért,
    - forintért,
    - gazdakörikből (Több ezer szerezhető így, de azt is figyelembe kell venni, hogy igazán jelentős mennyiséget a tenyésztős gazdakörök 9-10. sorai adnak.),
    - eventekből,
    - szupertáp akció esetén szomszédtól ún. bepattanóként, ha a szomszéd nagy, vagy xl csomag vásárol,
    - csibeként a 22-es szinttől 40-es szintig napi 2 db-ot kaphat valaki a mentorától,
    - nyerhető keréken,
    - adhat a szuperszomszéd (Nem tudom, kinek milyen tapasztalata van erről. Én úgy haragszom ezekre a szomszédokra, hogy ki sem váltom/meg sem veszem őket, így nem tudom megmondani ezen ajándék gyakoriságát sem.),
    - adhat Rackó,
    - bölcs tölgyön a sok-sok tenyésztős rúna kiváltásával: Jelenleg 23 van, állatonként 10-10 sztáp szedhető ki, tehát szumma 230. Ezekért 50-80 közötti csillaggal kell fizetni. Leírhatom, hogy nem megérős, ugye?
    - gyémánt prémium tagság esetén havi 10 db ajándék,
    - 5. szintű mentor pedig a Mentorok áruházában heti 10db-ot tud kiváltani 50 mentorpontért (ez nem egyenlő az 50 csibeponttal).

Szóba került tegnap is a malomhasználat.
    Olvastam már olyan írást is, hogy valaki inkább csp szerzésre használja a farmos malmot is, mint szupertáp keverésre, mert ez utóbbit megveszi FA-ért, forintért. Ilyen vélekedés is van, de a játékosok nagy többsége ezerrel szupertápot kever a malomban.

Mivel a malom lehetőséget biztosít az előre gondolkodásra azzal, hogy három(féle) tápkeverés indítható egyszerre (egyik leghasznosabb fejlesztés az utóbbi időben), akár keverni is lehet a szupertáp és egyéb táp keverést. Én általában így teszek. Felváltva megy szupertáp és más vmi, ami éppen kell, vagy megéri eladni.

Ha kihagytam vmit a hsz-ből, szóljatok és beleszerkesztem!

13. CateW

CateW Fórumlakó

Szia, csak erre az egyre válaszolnék most. Szerintem általában nem éri meg termelni egyiket sem.
    Mindkettőből a piros kosár elég arra, hogy a keverés napi szükségletét fedezze (75 kukorica és 30 paradicsom kell 27 órára).
    De turbómalommal sem kell sokkal több.
    Viszont azon a két piacon, amit én nézek, jellemzően a zab és a köles termelése jobban megéri.
    Hiába alacsonyabb esetleg kicsit az áruk (bár nálam még ez sem igaz általában), 2 zabot jóval drágábban lehet eladni, mint amiből 1 kukorica megvehető és 4 zab is sokkal drágább, mint 1 paradicsom. Úgyhogy én jellemzően inkább zabot vetek és annak az árából veszem meg a kukoricát/paradicsomot.

Egyébként a szupertáppal úgy lehet leginkább ügyeskedni, ha az ember nem használja el csak azért, mert boom van, illetve a megfelelő állatot tenyészti. Én pl nem költök semmire, így nagyon megbecsülöm, ami készletem van belőle.
    Többször tapasztaltam már, hogy az aktuális feladathoz kellő állatokat túl sokan kezdik tenyészteni és pl a tenyésztett pandák/kakukkok sokkal magasabb áron voltak eladhatóak, mint a hódok a hódtenyésztős event alatt. Ilyenkor értelemszerűen nem fogok hódot tenyészteni, hiába az a feladat.

Ninett79, Shirkán53, Fatther és 6 más kedveli ezt.
  14. -BombadilToma-

Először is, jó az összefoglaló, köszönjük.

Az idézett részhez tennék hozzá annyit, hogy ha valaki kizárólag a szupertáp keverésének kedvéért vesz turbómalmot, nem jár el gazdaságosan. Mert lássuk csak:
    1 havi turbómalom 75 FA
    A malomban rúnával 9 óra egy táp keverési ideje, az 30 nap alatt pontosan 80 db. Turbómalommal 4,5 óra egy táp ideje, így 160 keverhető 30 nap alatt. Vagyis a turbómalom eredménye 80 szupertáp.
    Kéthavi turbómalommal 150 FA-ért kapunk 160 szupertápot; akcióban vehetünk 125 FA-ért 175 db szupertápot. De három kis csomag is nézhető: 147 FA 195 szupertápért. Világos, hogy a tápvásárlás megérősebb. (Emellett persze tekeri a normál malom is a szupertápot.)

Még egy gondolat, ami inkább malom téma, mint szupertáp téma. Az átalakítással sokkal rugalmasabban használható a malom, mint korábban. Én például hiába tehetnék bele egyszerre 8 szupertápot keverni, soha nem teszek, csak 3x2-t vagy 3x3-t. Én is felváltva használom a malmot egyéb tápok keverésére is, és mindig akkora adagokat teszek be, ami 12-24 óra alatt kész. A malom így is folyamatosan kever üresjárat nélkül, de ha hirtelen kell valamit keverni, nem kell egy több napja futó keverést megszakítanom. A hátránya, hogy napi odafigyelést igényel, de elég hamar bekerült a "napi rutinba" a malom ellenőrzése, így nem marad kihasználatlan idő.

15. marci4077

marci4077 Járnitanuló

ha valakinek van tojás vagy kecsketej, vagy más ilyesmit adó fája, az adja el olcsón (kb az eredeti ár kétharmadáért) veszik mint a cukrot, és ti is csak jól jöttök ki belőle

16. z2856

z2856 Fórumprofi

Hajj, nemzsu,

tündérbogár vagy, de nekem még a tanoncok között a helyem :D meg egyébként, ha leírnék mindent, amit csinálok, akkor a legtöbben átugranák simán, mert megint elhasználnám a klaviatúráról az összes betűt ;)

De röviden (nagyon röviden), nálam minden a piacra épül, az eventekre és a csereeventre. MINDEN. Jelenlegi rózsa/neon ól mennyiségre különösebb fókuszt nem fektettem a tárolók érkezéséig, de ez most megváltozott.

Ez idáig nem volt információ értékű... Az taktikám egyszerű: rózsaszín (és neon) ólak gyártására egy darab szöget, szupertápot és tenyészállatot sem adtam eddig, valószínűleg jódarabig nem is fogok. Megcsinálja helyettem más és itt két dolgot emelnék ki:

1. nálam fontos fordulópont volt, amikor megértettem, hogy mindent nem tudok egyedül megcsinálni a farmon. Ha mindent csinálok, akkor lesz napi egy-két ilyenem, egy-két olyanom, de nem mindenből sok, azaz specializálódtam és tömegtermelek. Azaz azzal foglalkozom, amit szeretek és mástól szerzem be azt, amiben ő jobb, többje van vagy feleslegesnek tart (vagy jobban szeret vele foglalkozni).

2. az én megoldásom a kérdésre az a remek csereevent - az részemről kihagyhatatlan. Döbbenetes mennyiséget cseréltem magas tp-s kitehetőkért. Itt jegyzem meg, hogy minden eventet csinálok orrvérzésig, nem addig amíg megvan a felhősor és pihi, hanem ameddig lehet. Mármint ha az event nagyon megéri VAGY magas tp-s kitehetőket lehet pluszban szerezni.

Nem kell hozzá se szupertáp, se szerszám (mert azokat a vonathoz tartogatom), a zsebemet sem terhelem szupertáp megvásárlásával. Szimplán élvezem a játékot és rongyosra olvaslak benneteket és mindent felhasználok, amit ti tudtok ;) Mert szerencsére előttem jártok és ti már feltaláltátok a kereket, szóval nekem csak használnom kell.

Úgyhogy ezúton ünnepélyesen megköszönöm nektek a rózsa- és a neon ólaimat ;)

csoki és béke: z2856

Utoljára szerkesztett: 5.1.17
  17. Fätum

Fätum Fórumőrült

Sziasztok :) Pár hsz-el fentebb szó volt róla, hogyan lehet kicsit gyorsítani a hosszú érésű zöldségek (pld a póré) érés idejét.Tegnap sikerült össze turmixolnom pár bónuszt, hoztam is megmutatni Nektek. Megjegyzem: a turmix teljesen véletlen szerűen adja a bónuszokat, tehát elég nagy a rizikó faktor, hogy épp nem azt a bónuszt dobja amire szükség van. Én ezt a részét a játéknak, abba a kategóriába sorolom, mint a tenyésztésnél mikor keverem az állatokat. Vagy össze jön amit szeretnék, vagy nem. Ami a szép benne, hogy nincs szükség szuper trágyára, ami ugye akkor amikor valaki nem akar beáldozni erre drága szuper trágyát, nagyon nem mindegy mennyi az érés idő.
    Mint fentebb írtam sikerült tegnap össze mixelnem 2 olyan bónuszt, ( plusz az alkimista zöldségekre ható bónuszok) aminek a segítségével, az amúgy bruttó 18:15 órás póréhagyma érés idejét sikerült jelentősen lecsökkentenem. És az ugyebár, egy felröppenős eventnél szintén nem mindegy, hogy mennyi idő alatt érik be egy olyan növény, aminél a legtöbb felröppenő várható.
    Mutatom is az ábrákon mit mixeltem :) (az ábrákon azoknak van sorszáma amik kizárólag zöldségek érés idejére hatnak normál farmon)
    Turmixok: A csatni melletti arany rekeszben egy 50%-os TP van, normál farmra zöldségekre. Üres volt az arany rekesz amikor a turmixoltam, ezért automatikusan betette, én pedig megtartottam. A másik arany rekeszbe került (1.sorszám) 20% gyorsabb érés normál farmon zöldségekre. A 4. sorszám alatt 10% gyorsabb érés idő zöldségekre.
    Alkimista: 2. sorszám bölcsek köve 6%, 3. sorszám végzet itala 4% gyorsabb érés.
    Az eredmény bruttó 18:15 perc helyett: vízzel és sima trágyával nettó 07:03 óra érés idő a pórénál :)
    UPDATE: Ilyen turmixokat lehet gabonákra, virágokra, és egyéb növényere is össze mixelni. Ha lesznek ilyen tapasztalataim is már és érdekel Titeket, azokat is megosztom Veletek :) Teszem ezt azért, mert vannak sokan akik valós pénz beáldozása nélkül is szeretnének gyorsabban, és eredményesebben haladni, és talán ez kicsi segítség lehet.

Utoljára szerkesztett: 3.9.16
    Imi*, hóóvirág, kontra.sz és 19 más kedveli ezt.
  18. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia:) Bocs, hogy csak ezt a kis részt emeltem ki az egészből, amit figyelmesen és érdeklődve olvastam el, hiszen már beszéltünk róla, hogy ebben segítséget kérek tőled, mert számomra a mixelés fehér folt volt akkor még. Soha semmire nem használtam, mert nem értettem, hogy hogyan jön ki az eredmény és mit tudok vele kezdeni:). Az akkori levélváltásaink sok mindenre rávilágítottak és ezt köszönöm Neked:) Minden erről szóló jó tanácsot örömmel fogadnék még mindig, bár a mostani haladásommal semmire sem tudnám használni az újonnan nyert bónuszokat, de ez nem fog így maradni remélem. Addig gyűjtögetem a konzervált darabkákat egy majdani felhasználásra:)
    Azzal, hogy extrák nélkül is ültetünk, gyorsítunk vagy sem, nem csak a ráfordítás/mamutok termése és a valós pénz miatt érdekes, hanem akkor is fontos tényező lehet, ha "csak" takarékoskodunk is az extrákkal . Sokszor bizony fontos segítség lehet, így én kérlek rá, hogy írd le ide máskor is a tapasztalataidat:):D

19. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Szia!

Elnézést hogy csak ilyen későn válaszolók de a fejlődéses rész mindig kimarad a látó szögemből de ígérem többet fogok ide nézni. :)
    Szupertáp beszerzésére ott vannak a gazdakörik (már akinek van még) malom, eventek vagy a vásárlás. Az utóbbi időben én már nem keverek szupertápot, mert sokkal többet keresek a tápokon pl. a békatápon ami nálam 7400 ért megy turbómalommal naponta 450 db-ot tudok keverni így számolva 450*7400=3.330.000. A tojást és szóját is magam termelem igaz tojásból szoktam venni ha látok 1300 körül de így is szép haszon van rajta. Ezt azért írtam le mert egy heti termelésből már meg is van az egyik cirkuszi azt figyeltem meg hogy boomkor mindig található nálam bahás rózsa és arany állat is igaz horror áron de van.
    A panda nem a szívem csücske mindig is kakukk tojás volt nagyon ritkán ugrál alapokból és keverve sem adja.
    Az igazság az hogy lassan már nem éri meg keverni mert nagyon drágák lettek az 5. szintű állatok amit régen meg vettem 200-300 ezerért az most 800-900 ezer valószínű a raktárházas gazdakörik miatt ugrott meg az áruk. Ezek alapján én azt mondanám hogy egy jó piaci stratégiával akár 1 hét alatt össze hozható az ól és Jancsit ismerve meg is tudja csinálni. :)
    A közeljövőben érdemes lesz a macskatápjába fektetni a tejet is még olcsón lehet kapni így nálam most az fog menni egyfolytában megszakítás nélkül. :)

20. CateW

CateW Fórumlakó

Szia!
    Hiába termeled magad a tojást és a szóját, úgy érdemes számolni, hogy a hozzávalókat piaci áron költségként levonod.
    Így már jóval karcsúbb a haszon (nem azt mondom, hogy nem éri meg, lehet, még így is a legjobb választás). De másnál pl 2000 körül van a tojás, 200 a szója, 5000 a békatáp - lehet, hogy a kivitáppal jobban jár.