Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Nos ezt alapvetően Neked kell átgondolnod. Én a raktárra és/vagy az elefánttenyésztésre szavaznék, hosszú távon azokkal érsz a legtöbbet. Az Ara Croft szobor egy plusz megrendelőt jelent; akkor váltsd csak ki, ha egyébként is kiszolgálod a megrendelőket. A tenyésztés kezdőcsomagok egy tenyészállatot, illetve kifutót és némi szupertápot adnak - előbbit CSP-ért is megszerezheted, ha nagyon kell, utóbbit meg tedd el, ha nagyon megszorulsz; az a 10 táp se nem oszt se nem szoroz (én ezeket a mai napig nem váltottam ki, pedig lenne bőven AB). A Lajháros is szóba jöhet, ha a TP-re hajtasz, de az a +15% TP-bónusz 2 naponta nem olyan számottevő, hogy érdemes legyen minden más elé helyezni.
  Igen, a fejlesztést az alap vulkánbungalóra tudod rátenni (az lesz a lajhártojásból).
   
  genka53, Fatther, Sali~*.* és még 1 ember kedveli ezt.
 2. wilddemon

  wilddemon Haladó


  Köszönöm a gyors választ :)
  Igen, én is ezekre gondoltam első körben, de inkább tanácsot is kértem azért. Jelenleg nem nagyon kér sehova tenyésztett elefánit, ezért szerintem a raktárakkal kezdem, úgy gyorsabban tudok több mindent csinálni és haladni is persze. De tartalékolok AB-t, ha mégis kellene a fánika, akkor gyorsan kiváltom és tenyésztem. :)
   
  Fatther, Sali~*.*, Fätum és még 1 ember kedveli ezt.
 3. wilddemon

  wilddemon Haladó

  Na meg is van mit váltottam ki. Az elefánt tenyésztést, hisz kell a mostani tenyésztősbe :)
   
  Ribiszke és -BombadilToma- kedveli ezt.
 4. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Rögtön Rád gondoltam, amikor megláttam az eventkiírást... Reméltem, nem lőttél el minden AB-t a raktárakra...
   
  genka53, Fatther, wilddemon és 3 más kedveli ezt.
 5. Bolgár80

  Bolgár80 Fórum ismerője

  Szia! :)

  Ne haragudj, hogy itt kérdezem, de lenne egy kérdésem az exceleddel kapcsolatban. Egy ideje használom már, mindig frissítettem az újabb verzióra, de egy ideje nem működik a nemesítés sheet. Eddig nem zavart, lényegében eltűnt a listázási lehetőség (igen-nem választásai lehetőség bár érdekesség, hogy be tudom írni), nem viszi át a farm sheetre, ha ott bejelölöm, hogy vegye figyelembe, illetve a teljes kijelölő gomb se működik. Többször töröltem újra letöltöttem, de nem akar változni. Nálam lehet a gond? Ennyi információból van ötleted esetleg a megoldásra?

  Ha szükséges írok privátban. Előre is köszönöm szépen a segítséged. :)

  Üdv,
  Bolgár
   
  -BombadilToma- kedveli ezt.
 6. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Valóban nem működik az, hogy listából válaszd ki az "igen"-t, de be tudod írni. Egy kicsi kényelmetlenség, de működik.
  Valóban nem működik a kijelölés gomb sem, ezt eddig észre sem vettem (a másik hibáról tudtam). Viszont ez csak annak a megkönnyítésére szolgál, hogy a bónuszaidat át tudd vinni a régi táblából az újba, amikor megjelenik a frissítés. Ilyenkor a kijelölés manuálisan is elvégezhető a szokásos módon (D11:L210), tehát igazi gondot ez sem okoz.
  Viszont nem értem, mi nem működik a Farm munkalapon? Ha beírod valamelyik nemesítésbónusz helyére az "igen"-t a Nemesítés lapon, akkor a Farm lapon egy pipa jelzi, hogy azzal a bónusszal rendelkezel. A számításnál viszont akkor veszi figyelembe, ha a pipát beteszed a jelölőnégyzetbe. A Nemesítés lap csak egy nyilvántartást jelent, a pipa egy segítség, hogy ne kelljen megnézni, megvan-e a szükséges bónusz; a számítások viszont mindettől függetlenek. Függetlennek kell lenniük, hiszen olyan bónuszokkal is számolhatsz, amivel nem rendelkezel, pont azért, hogy eldöntsd, érdemes lehet-e rámenni a növény nemesítésére.

  Dolgozom az új változaton, de az a struktúra, amit kitaláltam a rengeteg új bónusz beillesztésére, sajnos a gyakorlatban nem működött jól - nem volt kényelmes vele dolgozni, hibáztam miatta ültetéseknél, amikor teszteltem. Így megint át kell dolgoznom, de nemsokára kijövök vele (tényleg!). Akkor ezeket a hibákat is kijavítom, köszönöm a jelzésedet. Ha valamilyen problémára nem adtam kielégítő választ, írj, és segítek.
   
  genka53, Fatther, Ribiszke és még 1 ember kedveli ezt.
 7. Bolgár80

  Bolgár80 Fórum ismerője

  Először is nagyon köszönöm a válaszokat, illetve remélem nem mondtam rosszat távol álljon tőlem, ugyanis eszméletlen az excel. Inkább megérteni akarom :)

  Egyáltalán nem kényelmetlen amúgy, mert egyszer kell beírnom az igent, utána ahogy írod is bármikor frissítesz csak másolom és beillesztem. Tehát lehet ezt érdemes megtartanod, mert könnyű megcsinálni és Te se terheled még egy képlettel az excelt.
  Illetve válaszoljak a másikra: arra gondolok, hogy a Nemesítés munkalapon beírom mondjuk a tulipánnál, hogy "igen" (mind a 9db-al rendelkezek). Visszamegyek a Farm munkalapra és a "Mi ültethető adott idő alatt?" számításnál bepipálom a "meglévő nemesítések" fület. 13:00-ra van beállítom, hogy az aratás ideje aznap 15:45. Ha használja a nemesítéseket a tulipánnál akkor 2 óra 45p alatt le lehet aratni, de olyan mintha nem veszi figyelembe. Vagy rosszul használom, máshol kell beállítani? :) Ugyanis írtad, hogy a Nemesítés munkalap egy nyilvántartó, így akkor nem is azt nézi.

  Illetve gratulálok ehhez az egészhez, nem semmi, hogy mennyi mindenre figyelnek az egyes számítások, valószínűleg rengeteg rejtett munkalap is van (legalább is nem tudom honnan szedi a sok adatot :D ).
   
  genka53, Fatther, Ribiszke és még 1 ember kedveli ezt.
 8. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Köszönöm szépen.
  Ok, így már, hogy konkrét a kérdés, értem. Nos, a tulipán érésideje 4:30. Ha bejelölöd, hogy a nemesítést vegye figyelembe, akkor a 2-es és a 8-as nemesítésekkel számol a tábla, hiszen csak az a kettő hat pozitívan az érésidőre. Ezzel a beérés 3:40, és ez nem fér bele az általad megadott 2:45-ös intervallumba. Ha bejelölöd, hogy vizet is használsz, akkor már a 2, 3, 8 és 9 nemesítésekkel az idő 2:43 lesz és már látnod kell a listában (10 perccel elcsúsztatva mindent, azaz 13:10-kor, 15:55-re állítva az aratás idejét, látom). Vagyis ez a rész jól működik. A listában csak akkor jelenik meg valami, ha a kiszámított érésidő belefér a megadott időtartományba, és akkor is csak a lehető leghosszabb érésű növények. A többihez csökkenteni kell az időt, vagy más bónuszok felhasználását is be kell jelölni.
  (Szinte mindenki, aki hozzám fordul a tábla kapcsán, bocsánatkéréssel kezdi, mint amikor a tanítónéni próbálja megértetni a büszke anyával, hogy a fiacskája... hát... nem egy lángész. Akármennyire is büszke vagyok arra, amit csináltam, elég öreg vagyok már ahhoz, hogy tudjam, ekkora mennyiségű adattal-képlettel nem lehet hibamentesen megbirkózni; ráadásul magam is találok és javítok ki hibákat időről időre. Azon is rég túl vagyok már, hogy megsértődjem ilyesmi miatt. Úgyhogy ezúton (is) kijelentem, hogy megtiszteltetés számomra, ha bárki hasznát veszi a táblának, és hálás vagyok minden visszajelzésért. Már csak azért is, mert a tábla alapvetően saját magamnak készült, így segítetek, hogy nekem jobb legyen... Szóval mindenki jelezze bátran, ha hibát talál, nem kell szabadkozni, én megköszönöm. Minél több hibára derül fény, annál jobb.)
   
  genka53, nagymami2, fabatka és 5 más kedveli ezt.
 9. Bolgár80

  Bolgár80 Fórum ismerője

  Nézz oda, hát emiatt volt, rosszul használtam, pontosabban nem jelöltem be a vízet. :) Teljesen jól működik! Innentől kezdve semmiféle "hibát" nem tapasztaltam, újra átolvasok minden információt az excelről, nem árt. :)

  Annyit még megkérdezhetek, hogy honnan van ez a mély tudás az excelről (gyanítom ánblokk az Officeról)? Informatikus vagy, esetleg lelkes "amatőr"? :) Elgondolkozhatsz, hogy esetleg YT-on saját csatornát csinálsz és erről oktatnád a népet. :)

  Köszönöm szépen a segítséged és szép vasárnapot!
   
  genka53, Fatther, fabatka és 2 más kedveli ezt.
 10. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  "Ebből is egy kicsi, abból is egy kicsi..."
  Amúgy bármennyire is jól esik a dicséret, a táblához nem kell mélyebb Excel tudás - a vezérlőelemek használatán kívül (ami csak a kezelést könnyíti meg) semmi sincs benne, amit középiskolásoknak ne tanítanának informatika órán. Inkább egy bűvészmutatványra hasonlít: csak azt látod, amit én szeretnék, így a lényeg rejtve marad. Ha felfedném, kiderülne, hogy nem is bonyolult, és elillanna a varázsa...
  Örülök, ha hasznát veszed, és Neked is szép napot! Meg persze mindenkinek - az eventkiírás ellenére is...
   
 11. kornoczi.moni

  kornoczi.moni Járnitanuló

  Sziasztok!

  Nemesítéssel kapcsolatos tanácsot kérnék. :music:
  Nagy szükségem lenne fa építőanyagra elég nagy mennyiségben a vadaskertek fejlesztéséhez.
  Nemesítettem erre a célra komlót, bízván, hogy szert tudok tenni nagyobb mennyiségben ezen építő anyagra. A gondom az, hogy egy 200 db-os 1x1 kockáról (komló ültetéssel, nemesítve) csupán 2 db fát kaptam és hát bevallom kicsit többre számítottam.
  Valaki próbálkozott már ezzel? Rossz növényt használtam? Ez a két db mennyiség ami egy területről jött jónak mondható (a másik területről egy darabot se kaptam aratáskor)?
   
 12. drxxl123

  drxxl123 Haladó

  a komló az nagyon rövid érési idejű, próbáld meg esesteg éjszakára komfrotba ültetni.
  én a gyönvirágot választottam, sima talajon 15-16 drb fa építőanyagot kaptam.
  Most teperek a 115 szintért tárnics a következő kiszemelt növény
   
  kornoczi.moni kedveli ezt.
 13. wilddemon

  wilddemon Haladó

  De aranyos vagy :) Nekem is eszembe jutottál, mikor megláttam, hogy elefánit kér :) Nem, szerencsére, rögtön kiváltottam, maradt is. Az átokládás feladat szupi volt, rengeteget kaptam, illetve most a királynőtől is, lassacskán lehet elkezdem kiváltani a raktárakat.
   
  genka53, Fatther és -BombadilToma- kedveli ezt.
 14. kornoczi.moni

  kornoczi.moni Járnitanuló


  Ezek szerint nagy valószínűséggel rossz növényt nemesítettem... itt lehet a probléma :p
  Na majd akkor próbálkozom valami mással

  Köszi ;)
   
 15. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  A fa építőanyaggal az a gond, hogy csak 10x-es bónusz létezik hozzá. Így a legtöbbet a minél hosszabb érésű növényekből lehet kihozni. Sorrendben:
  vadrózsa 21:45
  tárnics 19:45
  lucerna 11:00
  csillagfürt 9:00
  gyöngyvirág 4:32
  A többi már olyan rövid, hogy nem érdemes vele foglalkozni.
  A vadrózsának az érésidő mellett van még egy előnye: a 25%-os szupertrágya-imádat bónusz, amellyel ugye a növény alkalmas a nullázásra, illetve a gesztenyés felhő hiányában is elég jól lerövidíthető az érésidő (virágos felhő + életelixír + 2-4-7-8 nemesítések + fehér ártatlanság + karácsonyi süti + víz + trágya + szupertrágya: 39 perc, komforton alig több, mint két és fél óra). Hátránya viszont, hogy csak a 163. szinten lehet hozzájutni.
   
  fabatka, Emulzió, genka53 és 4 más kedveli ezt.
 16. kornoczi.moni

  kornoczi.moni Járnitanuló

  Köszönöm a tippet!

  Ezen növények közül még egyik sincs meg.... de ami késik nem múlik :p
   
  Kuzdern és -BombadilToma- kedveli ezt.
 17. fabatka

  fabatka Fórum hercege

  Sziasztok !
  Nem tudom, írt e már valaki a kerekkerék gyorsításról, én az előző event dömping alatt jöttem rá, mivel 6 farmom van, és rengeteg időt vett el a folyamatos pörgetés. A bosszúságról nem is beszélve, ha elveszett amiatt, hogy nem volt idő pörgetni. Kísérleteztem, hogyan lehetne a vele töltött időt lerövidíteni.
  A kedvesem hívta föl a figyelmet az Esc billentyűre.

  Az alábbi módszeremmel 99 forgatást kb. 2 perc alatt el tudok végezni. Utána már csak a nyeremények listáját kell végignézni.
  A módszer a következő:
  1. A farmos területen bemegyek a váza ikonba.
  2. Fönt kiválasztom az időtartamot, és a lejjebb levő lehetőségekből az elhasználódót, ekkor előre jönnek a ládák és a pörgetések.
  3. Kikeresem a szabad pörgetés fület, és rákattintok a használom gombra
  4. Ezután a kerekkerékre léptet a rendszer, ahol elindítom a forgatást a nyíllal
  5. Abban a pillanatban, amikor vált a számláló, megnyomom az Esc gombot, és már újra a raktárban vagyok,
  ahol kezdem újra a használom, nyíl indítása, Esc.... és így tovább, amíg tart a pöriből.
  6. Amikor lepörgettem a szükséges számot, vagy akár mindet, visszalépek a keréken lévő EREDMÉNYEK LISTÁJA gombra, és átnézem, hogy miket is forgattam.

  A módszer 2-3 gyakorló pörgetés után teljesen automatikusan a kezetekben lesz!


  Ha más már leírta, elnézést érte, de remélem segítek vele azoknak, akiknek ez eddig gondot okozott.


  Az első verzió óta eltelt 1 évben sok variáció látott napvilágot. A lényeg, hogy bárhonnan is lépsz a kerékre, -nem a térképről ! -az indítási fehér nyíl gomb megnyomása után az Esc billentyűt használva visszakerülsz a kiindulási helyre, legyen az a város, vagy a pajta.
   
  Utoljára szerkesztett: 20.11.19
  SzuperTájfun, Kacix, Ribiszke és 171 más kedveli ezt.
 18. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Szia!
  Én személy szerint nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad. Üdvözlet és köszönet a kedvesednek is, aki ezt megmutatta neked.

  Nekem (és az éppen szolgálatban lévő két kollégámnak) segítettél. Ez már biztos.
  Kipróbáltuk és bevált. Gyors volt és hatékony. ;)

  Érdemes volt megosztanod. Még egyszer: kösziiiiiiiiiiii! :)
   
 19. fabatka

  fabatka Fórum hercege

  Nagyon szívesen tettem, máskor is, ha valamit kitudok!
  A kedvesem csak az Esc billentyű funkcióját mesélte el, én kezdtem kísérletezni vele,
  hogy jó lenne e a keréken is. Neki is én magyaráztam el, hogy hogyan csinálom.
  Ez nem akarja az ő érdemeit kisebbíteni...

  Az alábbi ötlet viszont a kedvesemé, hátha nem tudjátok:

  a "-" (kötőjel) gomb segít kiugrani a térképre akkor is, ha beragad a forgó napraforgó egy művelet közben

  ... a kedvesem imád "gombokat nyomkodni" xD:inlove::D:p:D:inlove:xD
   
  Utoljára szerkesztett: 4.11.18
 20. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia!

  Nagyon szépen köszi a tippet!
  Egyetlen baj van csak vele: nem nyolc éve osztottad ezt meg velünk. :D Rengeteg időt megspórolhattunk volna vele az évek alatt :)
   
  vasaló57, bonita333, *CsibeHusi* és 35 más kedveli ezt.