Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Szia!
  Ilyen egy normális játékos. Ez agyilag is értendő. Szemben azokkal, akik újabb területeket kérnek, mert nem tudják kitenni az összes ólat. Ha valaki egy ezredmásotpercet gondolkodik, már most felismeri a problémát.
  Nem szoktam a raktárházakon kívül más ólat tartósan kitenni sehová a farmokon. A bahán inkább csak fák vannak kinn. Tehát ilyen problémával nem küzdök. Meg kell találnod az egyensúlyt. Vannak tápos ládák a játékban, melyeket felhőkből lehet szerezni, de azok csepp a tengerben. A piacon kívül nem sok lehetőség nyílik. Illetve vannak 5-10 perces tápok is a bahán bőven, és ezekből tudsz többet keverni. És ezekkel lehet jól kereskedni.
  Valamikor a táp is rajta volt a keréken, de a gazdák leimádkozták róla. Persze közben újabb területekért rimádkoztak.
   
  DevilMókus, kicsicica!!!, Fatther és 2 más kedveli ezt.
 2. ronibaba

  ronibaba Utánpótlás-írogató

  Szia Leho69!
  Mivel a gazdakörit csinálom elég sok ólra van szükségem tenyésztéshez és éppen azokból amik hosszú időt vesznek igénybe :(
  Ha majd egyszer sikerül elérnem azt a szintet,hogy erre nem lesz szükség akkor bizonyára könnyebb lesz de addig még nagyon sok idő van hátra. Egy megoldás lenne csak azt valamiért a fejlesztők nem teszik meg,hogy a keverés idejét lecsökkentenék nagy segítség lenne :) Még a felhőnél sem kapok még tápos ládát talán valamikor a jövőben azt is elérem :)
   
  Leho69, Fatther és Kuzdern kedveli ezt.
 3. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Többféle taktika is követhető.
  Alapesetben amire szükséged van, azt vedd meg a piacon. Termelni pedig azt kell, amit a legjobban el tudsz adni.
  Ha piac nélkül akarod megoldani, jó lehet az is, ha annyi ólat tartasz kint folyamatosan, amennyinek a tápját be is tudod keverni; a fennmaradó helyen termelheted azt, ami a tápba kell, vagy más gazdaköri feladatba, illetve egyszerűen a pajtába vagy eladásra.
  És az is működhet, ha előre tervezel: lekevered a szükséges tápmennyiséget, és csak utána rakod ki az ólakat. Mialatt pedig az állatokat termeled, már a következő feladathoz szükséges állatok tápját kevered a malomban.
   
  Gio, Leho69, Fatther és 7 más kedveli ezt.
 4. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia Lehó!
  Átviszem az írásod ezt a részét a fejlődésibe, mert itt nem akarok offolni.
  A piaccal kapcsolatban írtakhoz nem fűzök hozzá semmit.
  Viszont azzal az infóddal lemaradtál pár évet, hogy a prémesek is.. nos a prémesek is ugyanannyi tételt tehetnek ki, mint a nem prémes játékosok. A kvóta lecsökkentése az "új" prém óta él, elvették +10 tétel kirakásának lehetőségét is többek között tőlük.
   
 5. ronibaba

  ronibaba Utánpótlás-írogató

  Szia BombadillToma!
  Köszönöm a tippet leszedem az ólakat és ha már sok tápot kikevertem akkor rakom ki őket :)
  Termést nem szoktam eladni kitermelem ami a tápkeveréshez kell a többi megy a gazdaköribe.
  Régen sok árút eladtam de már inkább a gazdakörire termelek fejlődni szeretnék és most elég jól ad TP-CSP-t is :)
   
 6. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Ha valamit nem éri meg csinálni a játékban, azok a gazdaköribe való állatok termelése. Ezek alól kivételek általában a neonos és az új titokólak. Szűkítsd le az ilyen ólakra a termelést. Pink ólnál kisebb fejlesztést kitenni csak, ha ég a ház valamely eventnél. Hidd el nekem, hogy nem érdemes nagyban ólazni.
  Ezer módja van az állatok beszerzésének, olcsóbban, mint ahogy letermeled. Ezek alól csak a neon- (néha- pink) és a 3-4 legújabb titokól kivétel. De a legújabb titokólakat sem érdemes a gazdaköribe betenni, hanem hosszú ideig csak a piacra dobálni egy minimális tartalék készletet tartva (20-30 db).
  Használd az ólas bónuszt, de csak akkor, amikor minden területre csak ólat érdemes kitenni.
   
  Fatther és DevilMókus kedveli ezt.
 7. ronibaba

  ronibaba Utánpótlás-írogató

  Köszönöm a jó tanácsot meg is fogadom! Most az event miatt kellett a sok ól és a tenyésztés de ezek után visszafogom magam.
  Eddig nem igazán kértem tanácsot de most már örülök,hogy rászántam magam az írásra :)
  A gazdakörit lassúbbra veszem valamikor csak meglesz. Rengeteg hiányzik még és nem csak tenyészállatok de termények is.
  Jó ötlet a titokólakkal kapcsolatos tanácsod is a mantaráját eddig betettem a gazdaköribe de most egy darabig eladom és később pótolom. Sok jó ötletet találok itt sűrűbben kellene benéznem.....csak hát az idő az ami a legkevesebb :(
   
  Fatther és Kuzdern kedveli ezt.
 8. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  2012 júniusa óta játszom folyamatosan, megszakítás nélkül. Az első TOP-omon egy dekort nyertem ami AB-t ad. Utána a következőn jött a gesztenyekirály és a felhő az is megvan, megdolgoztam érte, elég rendesen és nem volt olcsó, sokan buktak rajta akkoriban, mert komoly értékű tenyészállatokat kért érte az event. Azóta is minden TOP versenyen részt veszek és általában az első 200-ban volt a helyezésem.

  Jancsika megtette ugyanezt krókusszal amihez nem kell semmiféle felhő. Bedobott és amikor utoljára néztem nagyon szép eredményt ért el. Ha jól tudom a szupertrágyát farmpengőért vette ki a Nublonos eventből..

  Amaránt? Aki eléri a szintemet le tudja vinni az érését kb 4 órára minden felhő nélkül is érésgyorsítókkal és szupercseppel, amúgy 30 órás az érési ideje.
  Vitatkozni nem akarok és a témát zárni szeretném, mert a fejlődési topikba való nem ide.

  Hiszem azt, hogy a játék mindig kipótolja a hiányokat valami más lehetőséggel amiből a rések vannak a játékosok között, de nem fogja soha tudni ugyanazt egy 2-3 éve játszó, mint amit egy 10 éve itt lévő játékos és ez szerintem teljesen normális. Eszembe sem jut hogy sirassam azokat a felhőket és egyebeket pl. Hódok péksége és még sorolhatnám tovább (ez most csak pont a TOP miatt jutott az eszembe..) amiket én a későbbi csatlakozásom és a kicsi szintem miatt nem szereztem meg. Helyette kerestem azokat a megoldásokat amik az én játékomat is segítik...

  A hozzászólást átviszem a Fejlődési taktika topikba.

  PS: A TOP 500-ban jelenleg valami csoda folytán 500 játékos van, ebben benne vagyok én is és nem hiszem, hogy sokan lennénk akik az általad felsorolt összes lehetőséggel rendelkeznek és mégis ott vannak.
  A véleményedet messzemenően tiszteletben tartom, de nem mindenben értek veled egyet ennyit talán még zárszónak leírhatok anélkül, hogy újabb vitába kerüljünk.
   
  Utoljára szerkesztett: 17.11.19
  DevilMókus, Fatther, fabatka és 2 más kedveli ezt.
 9. timi-1980

  timi-1980 Fórum veteránja

  Sziasztok!
  Az lenne a kérdés hogy a virágkötőnél a 4 es szinten vagyok. Mit adjak be amitől jobban nő a zöld csík?
  Koszi
   
  Fatther kedveli ezt.
 10. monikaf7676

  monikaf7676 Utánpótlás-írogató

  Szia!
  Fehér ártatlanságot adj be!
   
  timi-1980 kedveli ezt.
 11. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Itt megtalálod minden virágkötős termék pontértékét. Nézd meg a piacodat, és válaszd ki azt, amit a legjobb ár-érték aránnyal tudsz használni. Naponta 5 terméket dobhatsz be a fejlesztésbe.
  Vannak olyan termékek, amik eleve mesterségpontot adnak az elfogyasztáskor, ezekből akármennyit használhatsz, nincs napi limit:
  Esküvői kitűző 40p
  Esküvői váza 100p
  Esküvői csokor 200p
  Esküvői asztaldísz 360p
  Itt is a piac határozza meg, melyiket érdemes használnod (ár-érték arány, kínálat).
   
  Fatther, Sali~*.*, -vadocka70- és 4 más kedveli ezt.
 12. timi-1980

  timi-1980 Fórum veteránja


  Az esküvői cuccok nem adhatok be a fejlesztésbe :(
   
  Fatther és -BombadilToma- kedveli ezt.
 13. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Mint írtam, azok eleve mesterségpontot adnak, így a fejlesztésbe nem visszaforgathatók (a linken, amit adtam, le is van írva). Egyszerűen használd (fogyaszd el) az éléskamrából vagy a láda ikon alól (Váza ikon -> Elhasználódó fül).
   
  Fatther, Gio, fabatka és 2 más kedveli ezt.
 14. fabatka

  fabatka Fórum hercege

  Az első verzió óta eltelt 1 évben sok variáció látott napvilágot. A lényeg, hogy bárhonnan is lépsz a kerékre, -nem a térképről ! -az indítási fehér nyíl gomb megnyomása után, az Esc billentyűt használva, visszakerülsz a kiindulási helyre, legyen az a város, vagy a pajta.
   
  Utoljára szerkesztett: 21.11.19
  Fatther, ursa11, steve223 és 8 más kedveli ezt.
 15. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Gondoltam, megosztom Veletek a jó hírt, hogy - legalábbis egy esetleges későbbi szintbővítésig :music:- nekem is sikerült elérni a legmagasabb, 600-as szintet a Bahán. :inlove:

  [​IMG]

  Talán nem is maga a 600-as szint az érdekes, hisz tudom, hogy már sokan elértétek előttem, hanem az, hogy szeptember 30-án még az 510. szinten voltam kb. 9,9 Mrd BTP-vel /ennek eléréséhez 7 év (!) kellett/ - a 600-ig hátralévő 25,5 Mrd BTP-t pedig 8 hét (!) alatt sikerült összegyűjteni. Merje valaki azt állítani, hogy nem kapcsolt a játék szuperszónikus sebességre!:D

  Nincs nagy ördöngösség a viszonylag gyors haladás minkéntjében sem. (Sokan ezt is sokkal jobban csinálják nálam...) Pocokhadsereg áttelepítése a Kincses szigetre, a többi Bahás területen nagy bpt-s dekorok - persze szigorúan csak eventmentes időszakban (még a háziállat futtatóból is áttettem a sok tp-t adó bónuszos dekorokat a Bahára, hogy azok is btp-t fialjanak).A szomszédajándékos forró elixírek kitétele. Napi egyszeri aratás a tojásokhoz és 23 órás felhőkhöz igazítva, mindkét arany rekeszben 200%-os bónuszok (pinkie-vel, mert úgy 2 aratás belefért). Ha Mega-tp nap volt, némi kis FA vásárlás a 100%-os bónusztábláért - na és persze a Baha szintlépő csomagokat sem tudtam kihagyni... ;)

  Köszönöm, ha a 600-as gazdák megosztják velünk, hogy a legmagasabb szint elérése után hogyan is hasznosítják a Bahás területeket a továbbiakban. Tudom, tudom, termelni lehetne mindenfélét, de az egyelőre most nem izgat (van a pajtában bőven mindenből).

  Szóval nálam egyelőre az Esőerdőben és részben a Zuhatagok szigetén most csúszdapark nyílt és a ládát adó "kirándulós" dekorok is ide kerültek, hogy legyen mit nyitogatni Karácsonykor. :D

  A pockosok visszaköltöztek a Kúriába. A farmon irány az Amaránt. Addig már csak 23 Mrd tp-t kell gyűjtenem. Na, ez tutira nem fog 8 hét alatt összejönni... xD De a következő TOP-on már bizonyára én is ehhez a megoldáshoz nyúlok... ;)

  Üdv, Kata
   
  Utoljára szerkesztett: 6.12.19
  imi010, DevilMókus, bocsika67 és 16 más kedveli ezt.
 16. zsani_apja

  zsani_apja Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  - stb. (bármi ami eszetekbe jut).
  Gondoltam kinemesítek egy növényt a fakalapács végett. Hajdinánál találtam meg véletlenül, végül is innét jött az ötlet. Ez 3 naponba került és több 10000 növény. A végén sikerült. :)

  [​IMG]
   
  Gio, DevilMókus, zsu34a és 7 más kedveli ezt.
 17. seszkrisz1969

  seszkrisz1969 Junior szaki

  a kalózok barlangjában vehető a golfpálya. akciósan kell venni többet és lesz mindig készleten, sőt Békés izlandi vulkánt is tartok az nem drága.


  Töröltem az idézésedet, mert az a poszt, amit beillesztettél, 2014-ből keltezett.
  Maga a nevezett dekor nem küldhető már!/mamarygen
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.1.20
 18. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  Mostanában elég jól behatárolható, mikor következik szintlépő csomag akció. Nagy aratás után érdemes egy "kicsit" komfortozni, ha van miből. A szezont továbbra sem szeretem, de csak összekapkodtam belőle 5 szezonzsetont. Természetesen a 200 százalékos növényekre ható TP bónuszt vettem ki 5 alkalommal. Azért 2 órán keresztül a meglévő bónuszok mellé még 1000% TP bónusz szépen hoz a konyhára. (Amaránt komforton alapból sem gyenge.)
  1000 sima és 500 Party pörgetéssel megtámogatva nagyjából 390.000 TP volt egy szupertrágya hozama. Csp vonalon sem elhanyagolható az eredmény: 167 növény érkezett egy területről. Ha ezt csak 1500-as áron sikerül kiszórni a piacra, már szép eredmény. :)
   
  Melan, genka53, DevilMókus és 7 más kedveli ezt.
 19. Bucukipocica

  Bucukipocica Junior szaki

  Szia!
  Eventcsevegőket érdemes olvasni, illetve már előző nap felkészülni rá. az első löket sokat tud segíteni.
  https://board-hu.farmerama.com/threads/event-segédlet-avagy-mit-hogyan.15707/#post-877433 - Alapok

  A gazdaköriket egy pont után meglátásom szerint a tp-halmozás érdekében egy pont után nem éri meg csinálni. Engem a szezonos ill. eventes szint szorozva xezer tp-vel lökött meg. Okos bónuszhasználat, és az időrendhez igazított ültetés is fontos, tehát ha gépnél vagy három órán át, akkor ne pakold be 18 órással, alváshoz pedig lehetőleg ne búzát ültess. Én ilyen apróságokkal jutottam 40 nap alatt 81-re. És igen, fórumolvasás, már csak az eventek miatt is.
  Hajrá.;)
   
  DevilMókus és Kuzdern kedveli ezt.
 20. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Áthoztalak ide, az ötletes nem csevegőtopik.

  Értem én, hogy a saját keverésű csatninak valahogy más az íze, de az az igazság, hogy egyszerűen nem érdemes saját magunknak csinálni. Pszt, ezt csak halkan, meg ne hallják, akik termelik, és piacoznak vele...
  Nálam egy csatni ára most 333 ezer CSP. A hozzávalóké ennél jóval több. Ha minden nap megveszed a 100 db hagymát, mogyorót, ... a piros kosárból, akkor egy csatni bekerülési költsége kb. 75 ezer CSP (plusz az almát a piacról kell megvenni hozzá, de le is termelheted).
  Ha viszont a piros kosárból megvett növényeket, és a letermelt almát inkább eladod a piacon, akkor a bevételed kb. 420 ezer CSP (figyelembe véve a piaci jutalékot is!). Vagyis ha ebből veszel egy csatnit, akkor még marad is némi pénzed, és nem kell zselécukor sem. (Az áraknél a saját piacomat vettem figyelembe, de máshol is hasonló a helyzet: az alapanyagok piaci ára jóval magasabb, mint a csatnié.)

  A CSP szerzésének is ez az egyik lehetséges útja: megveszel néhány növényt a piros kosárból, és eladod a piacon. A másik, ha rászánsz egy pár órát, és búzát, répát, zabot termelsz 1-1-en csatnival vagy +3-at adó bónuszos termékkel (a búzát plusz zabkenyér termékkel), majd eladod. A CSP nem olyan nagy gond szerencsére, még a kisebb farmokon sem.
   
  Melan, genka53, DevilMókus és 6 más kedveli ezt.