Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Növényre komforton éri meg leginkább használni, pl. nullázáskor; de akár eventgazra is jó lehet. De a fenti számaid nem jók. A +200% bónusz 1x1-en +4 termést ad, azaz összesen 6-ot (hozam:5), 1x2-n +6-ot (összesen 9-et), 2x2-n +10-et (összesen 15-öt). Komforton +30 termést jelent, ami összesen 45 (hozam 42). Szemben a csatnival, ami minden földön +2-t.
   
 2. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

  Valóban.
  Viszont jobban járok ha elhasználom a mamutfákra, úgy is tele vannak velük a területek.
   
  HéricsBáró és -BombadilToma- kedveli ezt.
 3. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Mivel rekeszes, Pinkie-vel hosszabbítható. Így az XXL mamutok 3x-is arathatóak a hatóidejében. Az alap és az XL sajnos még Farönk hangárral sem, azokat csak 2x lehet aratni.
  Helyesbítek: ha van dekorgyorsító felhőd legalább 20%-nyi, akkor a Farönk hangár érésideje levihető 13 óra alá, és akkor az alap és XL mamutok is arathatóak lesznek 3x.
   
  DevilMókus, HéricsBáró és Kuzdern kedveli ezt.
 4. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum félistene

  Igen, már így aratok hónapok óta. :)
   
 5. zagimichna

  zagimichna Junior szaki

  Sziasztok, már jó ideje olvasgatom, miket írtok ebben a topikban, és szavamra mondom, olyan, mintha egy teljesen más játékban lennétek! Hozzátok képest sült zöldfülű vagyok, rám férne egy kis útbaigazítás.

  Elmondanátok, ti hogyan készültök a tárgykeresős eventre? Vagy mit ajánlanátok nekem, hogyan készüljek én, idelenn a 120.-dik farmos szinten? Ha igaz lesz, hogy farmarany fához lehet jutni, akkor mindent meg akarok tenni, hogy az eventet teljesítsem. A pletykaganbgól jövök, ott csak úgy röpködnek az olyan mondatok, hogy többezer szupertrágyával meg lehet csinálni. Hát, nekem össz-vissz van kb. 5000, ez is 6 év alatt gyűlt össze. Láttam, hogy ti is emlegetitek a mammutfákat. Na, azok számomra olyanok, mint a Kolombo felesége: mindig csak beszélnek róla, de még sose láttam egyet sem :-( . Hogyan lehet hozzájutni a mammutfákhoz? Pl. egy olyanhoz, ami szupertrágyát terem?
   
  Utoljára szerkesztett: 21.5.20
 6. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia zagimichna!
  2013. decemberében és 2014. májusában a Csemetegőzösön lehetett szerezni mamutfákat.
  Akkor még nem volt olyan lehetőség, hogy 1 FA-s "retúrjeggyel" vissza lehetett volna fordítani a vonatot, ezért mindig ki kellett várni az 1 órát, hogy visszajöjjön a vonat, és újból el lehessen indítani, de így is szép mennyiséget össze lehetett szedni belőlük.
  Jelenleg a 200. szint, majd azt követő minden további szint elérése esetén kap minden játékos egy Talányos ládát, amely tartalmazhat valamilyen mamut fát.
  2020.január 26.-án lehetett mindenkinek megvenni a Farm Jubileumi csomagot, ahol több értékes és hasznos dolog között 1 db szuper mamutfát is tartalmazott a csomag. Tehát figyelni kell a hivatalos közleményeket, mert ilyen is előfordult már, hogy így lehetett szerezni.
  2019.12.11-12.18 között volt a Nagy hajsza event tárgykeresős event, ahol a nyeremények között megszerezhető volt mindhárom fajta mamut fából 1-1 db. Igaz, hogy igen sokat kellett tenni érte, de ez a most eljövendő eventre még inkább igaz lesz.
  Fentieken túlmenően az alábbi gazdaköri küldetésekben találhatók a mamutfák:
  Szuper mamutfa a Zsibongó pillangók gazdakörben (201. szinttől érhető el)
  Turbó mamutfa A hobbikertész gazdakörben (207. szinttől érhető el)
  Kacsa Kata mamutfája az Egy borsónyi munka gazdakörben (204. szinttől érhető el)
  Ahogy írtad, te a 120-as szinten vagy jelenleg, így ez neked sajnos egyelőre még nem opció, de legyünk pozitívak, bízunk benne, hogy egyszer eléred ezeket a szinteket is, és megszerzed onnan a mamutokat.
  .........................................................................................................
  Ezen a linken tudsz bővebben olvasni, hogy egy eventre egyáltalán hogyan lehet és javasolt készülni.
  https://board-hu.farmerama.com/threads/event-segédlet-avagy-mit-hogyan.15707/
  Persze mindenki saját maga ismeri mind a saját, mind a farmja lehetőségeit, az időbeosztását, és az egyéb dolgokat, ezért azokat mindenkinek saját magának kell összhangba hoznia amikor megtervezi az event végrehajtását.
  Mindenképpen egy reális célt kell kitűzni az adottságok és körülmények alapján.
  Persze nem árt, ha minél több szupertrágya, (és/vagy több KK szuper is hasznos, ha van), Party pöri -> terménybónusz stb.....
  Majd amikor kijön a hivatalos kiírás, akkor annak alapján kell alaposan átrágni a feladatokat, majd a csevegőből összeszedni a mások taktikai leírását, azt a saját farmra testre-szabni, és úgy nekiindulni a végrehajtásnak.
  Mindenesetre a pletyka szerinti nyeremények igen rangosak, érdemes megküzdeni értük.
   
 7. zagimichna

  zagimichna Junior szaki

  Kedves Havasi_Gyopár,
  Köszi a részletes válaszodat a mamutfákat illetően. Sajnos kb. fél évig nem tudtam farmozni, így mindkét mamutfás eventről lemaradtam, ill. nem is tudtam róluk. :-(

  Azért kérdeztem, hogy ti hogyan készültök a tárgykeresős eventre, mert azt látom, hogy nekem a nehéz eventeknél nem elég csak akkortól készülni rájuk amikor megnyílik a csevegő (onnan már jó ideje szedem az ötleteket), sokszor azt látom, hogy már előtte el kellene kezdeni készülni esetleges pajta-töltögetéssel, hogy be is tudjam fejezni az adott eventet. Ha kicsit hamarabb megtudnám, hogy miből kell/érdemes spájzolni, akkor előrébb lennék. Mondjuk, amennyiben a következő tárgykeresős event is olyan lesz, mint a téli Nagy Hajsza event volt, akkor majd most sem kell a pajtából beadogatni…

  Azt meg tudnátok mondani, hogyan lehet kihasználni azt, hogy a nublonos event és a tárgykeresős event ideje (úgy tűnik) részben át fogja fedni egymást? Hogyan lenne lehetséges majd a nublonos eventtel előnyt kovácsolni a tárgykeresős eventben?
   
  Utoljára szerkesztett: 22.5.20
  Ribiszke kedveli ezt.
 8. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Szia!
  A nublonok farmpengőt (FP) adnak, amiből - igény szerint - a Farmárudában szupertrágyát, KacsaKata szupertrágyát, sima vagy party pörgetést lehet vásárolni. Ahhoz, hogy nagy mennyiségű FP-t szerezhessünk, nagy mennyiségű nublion akku felröppenőt kell "gyártanunk". Ennek az eszköze lehet a nullázás növénnyel (esetleg speciális feltételek megléte esetén ólakkal).
  Ha a nublonok egybeesnek a tárgykeresős eventtel, akkor a közös időre lehet időzíteni a nullázást, aminek két haszna is van. Egyrészt nem csak a nublion akku fog felreppenni, hanem az eventes felröpi is, így az event felröpiigénye rövid idő alatt kipipálható. Másrészt a nullázás érdekében aktivált terménybónuszok (pajtából növénybevételi bónusz, teljes bevételi bónusz; illetve a kerékről pörgetett terménybónusz) az eventnövény termelését is elősegíthetik.
  ----------------
  Ami a felkészülést illeti: érdemes naponta bevásárolni a piros kosár alól a 100 (rúnával akár 300) db növényt. Ezzel rövid idő alatt minden növényből lehet egy pár ezres pajtakészleted, ami egy-egy eventre jellemzően elég; a rövid érésűekből érdemes néhány tízezret tárolni. Érdemes lehet odafigyelni, hogy minden állatból, és terményből legyen a pajtában mondjuk 100 db, a tenyészthető állatokból több; és fatermésből is párszáz - főleg a normál, CSP-ért megvehető fák esetében. Ez egy hosszabb távú projekt, de ha szeretsz eventezni, és azt szeretnéd, hogy az eventek pajta-oldala ne okozzon gondot, akkor érdemes erre törekedni. Mondjuk rászánod erre a raktárházakat, és pár naponta-hetente cserélve a tartalmukat, előbb-utóbb lesz mindenből elegendő. A piacra is érdemes kilátogatni naponta, és vásárolgatni mindenből egy kicsit; ez gyorsabb, mint saját magadnak letermelni. És hatékonyabb is, mert termelheted azt, ami a piacodon jól és jó áron eladható, és a bevételből töltheted fel a pajtát.
  Vannak olyan tételek, amikre lehet számítani, hogy kelleni fognak a közeljövőben; ezekre kiemelt figyelmet érdemes fordítani. Néhány példa:
  A versenyzős eventek növénye a napraforgó.
  Már csak pár olyan tenyészthető állat van, aminek nincs még neon ólja (hiúz, kakukk, papagáj, cápa, anakonda).
  A kategóriánkénti tenyésztésekhez a kevés fajta állatot tartalmazó kategóriák állatai (hüllők, halak, ízeltlábúak, kétéltűek); illetve a beadásokhoz a kategóriák legjobb pajtaértékű állatai (ezek jellemzően Bahás állatok: szitakötő, fóka, stb.).

  Sok sikert, jó játékot!
   
  Utoljára szerkesztett: 22.5.20
  eviii_mee, timi-1980, DevilMókus és 9 más kedveli ezt.
 9. zagimichna

  zagimichna Junior szaki

  Köszönöm Toma,
  Rengeteget segítettél ismét!
   
  DevilMókus, -BombadilToma- és klé79 kedveli ezt.
 10. timi-1980

  timi-1980 Fórum veteránja

  Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy a O percezés óllakkalhoz meglehet e szerezni cserenapon a macska es medve neon kitehetőt? Koszonettel : Timi
   
  -BombadilToma- kedveli ezt.
 11. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia timi-1980!
  A neon macska, egér és medve dekorok nem cserélhetők. Egyszer volt ilyen alkalom, hogy cserélhetők voltak.
   
  DevilMókus, -ágianyu33- és timi-1980 kedveli ezt.
 12. timi-1980

  timi-1980 Fórum veteránja

  Köszönöm szépen
   
  Utoljára szerkesztett: 12.6.20
 13. DevilMókus

  DevilMókus Fórum császára

  Szia. Ha esetleg ez a téma érdekel a virágfestés ólakkal és a a 2 ól gyorsítóval vagy olyan 1 felhővel ami minden ólra hat lehet 0-ni ólakkal.:music:
  Eddig jellemzően 3-4 havonta lehetett venni ilyen kitehetőt.o_O
  Ha a tendencia marad( ere persze biztosíték nincs o_O)akkor kb 1 év múlva meglehet a 4 dekor.:)
  A kitehetők 20% -al gyorsítanak, a valentin 10% a sajtgolyó és a tojáspuncs 5%-5%
  Ilyen felhő lehet a kikötő a húsvét és a szárnyas ovi is.:music:
  Ha megvan a 100% a felhőtől függően természetesen a rekeszbe tehetsz mást is pld ólbevételit is.:music::)
   
  eviii_mee, HéricsBáró és Kuzdern kedveli ezt.
 14. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Sziasztok!

  Frissült az érésidő táblázat.
  Belekerült néhány új időbónuszos felhősor. És természetesen benne van az összes új állat, növény és fa.

  Továbbra is kérek mindenkit, aki használja, és talál benne bármi hibát vagy kezelési problémát, jelezze! Köszönöm.

  A tábla eredeti leírása itt olvasható.

  Excel 2007 vagy újabb (.xlsx): Letöltés

  Excel 2003 vagy régebbi (.xls): Letöltés
   
  Othep, BackOffice, -vadocka70- és 9 más kedveli ezt.
 15. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szia -BombadilToma-!
  Fogadd ismét őszinte és maximális elismerésem, valamint köszönetemet az Érésidő táblázatért, amit én mintegy bibliaként használok. :D
  Tartsa meg Isten jó szokásodat, amivel támogatod és segíted az egész magyar Farmerama tábor játékosait! Nagy szerencsénk van, hogy vagy nekünk! :inlove:
  [​IMG]
   
  BackOffice, Othep, Kuzdern és 7 más kedveli ezt.
 16. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Mindenkinek van egyéni játékstílusa. A tiéd más, mint az enyém. Nem jobb, nem rosszabb, de másképpen játszunk. Ezt abból a pár szóból is leszűrtem amennyit most leírtál ide. Elmondom az okokat a saját szemszögemből:
  Mert ennek nálam teljesen egyéni okai vannak. Nem szeretem az úgymond nomád eventeket ahol unalmamban elalszom a billentyűzet felett, mert nem tudom pörgetni, gyorsítani. Szeretek bónuszokkal és gyorsan végezni. Nálam egy event, ha már 48 órás az túl hosszú
  Egy normál területen lévő eventre max. ennyit akarok szánni, addig nem unom meg nézegetni a evengazokat a farmon.
  Bontani bont helyettem a prém farmrendezője és vissza is pakol. Nem termelek, arra ott van a piac és a piroskosár.
  Ha valamire szüksége lenne a pajtámnak akkor pajtát töltök nullázással azokból a növényekből amikre szükségem van. Egyéb időben dekorok vannak kint a farmomon és a bahámon is. Egyedül a tölgyes a kivétel, ott mamutok és a zuhatag ott pedig szantál XXL van. Növényeket a dekorgyorsító felhők kb 5 órás idejében szoktam ültetni. 1 nagy aratásom van naponta. ( a szintem 243/600 a pajtám tűrhető méretű és van pár csp-m is, ha szükségem lenne rá)
  Ezt a választ átviszem a Fejlődési taktika topikba mert itt off lenne a válaszom, remélem megtalálod.
  Talán kielégítő a magyarázatom.
   
 17. Szaby200342

  Szaby200342 Járnitanuló

  Értem. Én még csak 91/251-es vagyok, ezért is volt furcsa számomra. :)
   
  DevilMókus és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 18. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.

  Egyetértek a farmszokásaiddal és üdvözlöm az eredményeid de azt, hogy ne az eventes területen legyenek az eventek teljességgel - nem!
  Mert ha ott lenne minden event akkor a farm és baha területeimet nem kellene pi-piszkálni (igen én is 1-2 nap alatt elintézem az eventeket ha egyáltalán belefogok!) és eventek garmadát kihagyni mivel nem érdekel az állandóan össze vissza variálás még akkor sem, ha általában nálam is prémium van és könnyedén pakolászok/nák.

  Szóval, eventes terület: tök mindegy mikor végzek, ott ráérek, akár az event végéig is szöszmotolni és minden egyes eventet megcsinálnék még ha berzenkedek is ellene mert a gyengusz semmire valókat én kihagyom és nagyon sajnálom, hogy nem ott van az összes feladat.:)
  Tudjuk, hogy kinek a pap.....:)
   
  rencsike982, DevilMókus és Kuzdern kedveli ezt.
 19. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szép reggelt :)
  Tudom, hogy furcsa tud lenn egy másfajta játékstílus, ha nem ahhoz vagyunk szokva, nincs ezzel semmi gond :). 2012 óta játszom ez alatt elég sok olyan képességet szereztem meg amivel a játékomat pörgetni tudom :D. Nekem fontos a gyorsaság, ne kérdezd meg miért, mert nem tudom megfogalmazni rá a választ... egyszerűen ilyen a természetem :D
  Az eventes terület a maga nomád csak víz+trágyával termelve nem adja meg a sebesség élményét nekem. (lehet rajta vitatkozni, hogy ki szereti a gyorsaságot és kinek felel meg a lassabb ütemű haladás) Te engem kérdeztél és ez az én egyedi véleményem csak.
  Szia Imi!
  Bocsáss meg, de hol írtam én ilyent, hogy ne legyen az eventes területen event?
  Én mindössze annyit jegyeztem meg, hogy remélem a focis event nem ott lesz, mert nem szeretem azt a területet.
  Eddig még minden eventes területen megrendezett eventet a végéig teljesítettem és ezután is szeretném. Viszont ettől még nem hiszem, hogy kötelező lenne számomra szeretni. Igen a véleményemet változatlanul fent tartom, ha választhatok jobban szeretem a normál terület eventjeit. Ez a véleményem, egy a sok vélemény közül és a sajátom, amit talán ki is mondhatok.
  Hatással senkire és semmire nem lesz, hiszen nem én állítom össze az eventeket és befolyásom sincs azok összeállítására.
  PS: áthoztam azt a hozzászólást ahonnét ez a beszélgetés elindult kérlek esetleg olvasd el a linket:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/pletykapad-pletykák-jóslatok-a-várható-eseményekről.18079/page-258#post-1110748
  Mindössze ennyi megjegyzésem volt . Minden egyebet már a kérdező játékostársunk tett hozzá, akinek leírtam azt, hogy én miért idegenkedem az eventes területtől.
   
  Utoljára szerkesztett: 3.7.20
 20. Domos52

  Domos52 Fórum nagymestere

  Sziasztok!
  Lehet rossz helyen kérdezlek benneteket, de a mesterségek völgyében alig van hozzászólás! Valószínű nagytakarításra került a sor!
  Szóval az egyik szomszédom kérdezte, hogyan tudná felfejleszteni a pékségét minél gyorsabban.( Nekem már régóta meg van az 5. szint mindegyik mesterségnél.) Az enciklopédiában keresgéltem, hogy menet közben a gazdaköri feladatokat csinálni kell. És persze gyártani a pékségben a termékeket! Hátha tudja valaki kapásból, mi a helyes taktika ez ügyben! Köszönöm előre is!