Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia Nami!
  Csak egy 18-as piacon levő gazdatárs tud neked válaszolni arra, hogy náluk mennyi a hajdina palánta. (Az én piacomon jelenleg 6.666 CSP/db)
  A nemesítésről itt tudsz taktikákat és praktikákat olvasni:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/növénynemesítési-tapasztalatok.12057/
  Saját példa: amikor a hajdinát nemesítettem arra már nem emlékszem pontosan, hogy mennyi növényt használtam el az üvegházakban, mert elég régen volt, de az amarántból ~ 40 ezer fogyott a pajtából, és még az is amit közben visszaadott a rendszer.
  Mindig középső edényt használtam, amíg meglett az első hat rúna, utána csakis a legnagyobbat.
  A kis edénybe nem érdemes belerakni, mert az csak kidobott növény. Fontos alapszabály: minden rúnát el kell fogadni, amit felajánl a rendszer, különben csak még több növényt tömünk az üvegházba feleslegesen.
  De a nemesítési topikban találsz több példát, tanácsot és taktikát, javaslom olvasgasd azt is.
   
  Kuzdern és Namiamano kedveli ezt.
 2. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Itt a helye a kérdésednek.

  Mint azt már Havasi Gyopár is megírta: a felröpi - eventes, barkács vagy mesterség-hozzávaló - az érésidő függvénye. Az ALAP érésidőé, vagyis a különféle érésgyorsító bónuszok nem befolyásolják.

  Annak idején sokat teszteltem a felröppenőket; engem is érdekelt a működési mechanizmus. Arra jutottam, hogy az 1x2-es föld 2-szeres eséllyel ad felröpit az 1x1-hez képest, és a 2x2 szintén 2-szeres esélyt jelent az 1x2-höz képest. Vagyis lényegében mindegy, hogy egy területet milyen földekkel raksz ki, rövid érésidő mellett nagyjából ugyanannyi felröpire számíthatsz (a szórása elég nagy, ugyanúgy beültetett területre nagyon különböző mennyiségeket dobhat). Mivel a termés mennyisége a répás-almás csatni miatt 1x1-en a legmagasabb, ezért célszerű 1x1-es földeket használni. Célszerű még azért is, mert egy területre csak 44 db 2x2-es föld fér ki, így legfeljebb 44 felröpid lehet egy fajtából - minél magasabb az érésidő tehát, annál inkább csak az 1x1-es földeket szabad használni.

  A 60. szinttől elérhető komfort talaj 4-szeres érésidő mellett csak 2-szeres eséllyel ad röpit a 2x2-s földhöz képest.

  Fontos még megemlíteni, hogy egy föld egyféle felröpiből csak egy db-ot ad - így tehát nem kaphatsz egy földről mondjuk szöget is és kalapácsot is. De kaphatsz egy valamilyen barkácsot, egy eventes felröpit (ha többféle van, akkor akár mindegyikből egyet), és 1-1 db-ot mindegyik olyan mesterség hozzávalójából, amit már kiváltottál (só, cukor, virágdrót, gyógyelixír, mandragóra). Nem biztos, hogy kapsz is, esélyekről beszélünk.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.5.21
  HéricsBáró, Kuzdern, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
 3. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Teljesen jó ahogy gondolkodsz, ezt hívjuk csúsztatott aratásnak.. Moderátori felszólításra áthoztalak ide a fejlődésibe. Itt nyugodtan kérdezhetsz, ha még tudni szeretnél bármit a prémes aratásról.
  Szia!
  Megkapod, sőt ha él bármilyen bónuszod akkor az összes kimaradt aratásra élni fog :) Legyen az tp bónusz vagy terménybónusz azzal számol a rendszer ami akkor él amikor az aratás megtörténik. Ez alól kivétel a KK, mert az csak az aktuális termést növeli és nem hat visszamenőleg:)
  Azt viszont nem igazán értem mit változtat a lényegen az event csúszása? Akkor aratsz amikor már élesben is megy az event, automatával, majd megnézed mennyi időd van még a következő aratásig, ha szükséges gyorsítod az érést turbóval. Az automatát vagy kikapcsolod közben, vagy nem, nem fontos kikapcsolni, én nem szoktam az első aratás után kivenni a pipát.
   
  Utoljára szerkesztett: 7.5.21
  HéricsBáró kedveli ezt.
 4. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Szia!

  Áthoztalak ide! Itt találsz okos dolgokat azok tollából akik teljesítették már;)
  Mivel sok a szintfüggő fealadatsor s a játékot sem egyformán gyakoroljuk... Így én azt gondolom a legutolsó gazdakör valamikor a 230. szint környékén toppan be jelenleg... így az utána következő szinteken várható a teljes kiürítés. Persze ha szerencsés vagy és azelőtt kiüríted, hogy új feladatot kapnál az mázli;)
   
  arnoldbogi24 kedveli ezt.
 5. 42Akos24

  42Akos24 Utánpótlás-írogató

  Köszönöm szépen hogy megosztottad a tapasztalataidat.

  Pont a minap, vagy pár napja a te táblázatodból nézem hogy melyik növényeket kellene kifejlesztenem a hatékonyabb felröppenőkért. Nemrég kezdtem újra viszont az xp doboz hatására pikk-pakk nagyon magas szinten vagyok és egyszerre zúdúlnak rám mind a küldetések mind a tennivalók. A feladatoknál szinte alig-alig látom át, hogy melyik az ami sorba jön hisz attól, hogy van pénz(relatívan elég bőven) attól függetlenbűl rengeteg küldetéshez még csak hozzá se tudok kezdeni. Pont most láttam az egyik küldetést, hogy ad tojástojó területet(hisz emiatt is kezdtem el a felröppenőkkel foglalkozni,emellett rengeteg az új küldetés amiből legalább a fele eventes és nagyon bezavarnak :/ ).

  Érdekelne hogy van valakinek tapasztalata hogy mivel kellene a foglalkozzak ha csillagokat szeretnék gyűjteni? Vagy valamilyen mechanizmus? Mert szeretném feloldani az erdei tisztás területetit de mivel nem tudtam hogy a BAHAMA szigetekre csak BAHAMÁs növényeket lehet ültetni így elpazaroltam 50 csillagot, viszont a termelő terület nagyon kellene(Alap farmon csak termőtalaj van,szédült szántón pedig a fák és az ólak).

  Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat és Természetesen az eddigieket is!
   
  -vadocka70- és -BombadilToma- kedveli ezt.
 6. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia 42Akos24!
  A csillagok jelentős részét a gazdaköri feladatok megoldásával tudod megszerezni.
  Nem akarom a többi gazda elől elorozni a javaslataikat, ezért csak egy röpke gondolatot írok az említett tojástojó területről.
  A tyúk terményes ólja, a tojástojó terület, ennek kapcsán írom az alábbiakat, mert kell is a tojás több feladatba is, meg egyes állatok (agáma, béka, róka, szurikáta) tápjába is.
  Van egy-két termény, ami nem a természetes közegéből állítható elő, hanem más úton is.
  Ilyenek a tojás, tehéntej, kecsketej, és a méz, amelyeket játékos mesében illően, fáról is szüretelhetünk.
  Ezek Ajándékozási és cserenapon is megszerezhetők, de elegendő csillag lévén az Erdei tisztáson levő Bölcs tölgytől is, és akkor nem 4-4 db 2*2 területen állíthatod elő azokat a terményeket, hanem fajtánként 1-1 db 1*1-esen, hiszen csak egy fának való helyet foglalnak. Itt tudsz róla olvasni:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/az-erdei-tisztás-ismertetője.2159/#post-909613
  [​IMG]
  1. Kecsketejfa (Édes illat rúnán keresztül érhető el.)
  1 db kecsketejfa
  Ára: 150 csillag

  [​IMG]
  2. Japánakác (Édes illat rúnán keresztül érhető el.)
  1 db japánakác
  Ára: 150 csillag

  [​IMG]
  3. Tojásfa (Édes illat rúnán keresztül érhető el.)
  1 db tojásfa
  Ára: 150 csillag

  [​IMG]
  4. Tehéntejfa (Édes illat rúnán keresztül érhető el.)
  1 db tehéntejfa
  Ára: 150 csillag
   
  42Akos24 és -Holdfeny-. kedveli ezt.
 7. 42Akos24

  42Akos24 Utánpótlás-írogató

  Hát még ezek a fák is messze vannak 50 csillagot is nehéz volt összeszerezni nem hogy 150-et. De ettől függetlenűl köszönöm szépen a segítő válaszod,amint lesz rá "keret" majd megveszem a fánál a fákat! :)
   
  Havasi_Gyopár kedveli ezt.
 8. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Szia!
  A gazdakörből viszonylag könnyen szerezhető;) Én talán megpróbálnék: szénát répát búzát termelni... aztán piacon értékesíteni, vagy bekeverni tápnak és úgy eladni... majd a befolyt összegen gazdakörbe való terményt pl mézet tejet kecsketejet venni;) esetleg alap állatokat termelni és azokat beterelni a hozzájuk tartozó gazdakörbe;)
  Közben az eventek is adnak csillagot;)
   
  42Akos24 és _Ilona49_ kedveli ezt.
 9. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Szerintem csillagokat legegyszerűbben és viszonylag olcsón a tenyésztős gazdaköri feladatok első 4 szintjének teljesítésével szerezhetsz. Kisfarmokon és is így haladok, amikor szükséges a csillag. Ezenkívül keresd azokat a feladatokat (Hagyományos kategóriában), amelyek kis szinten megjelennek, mert rövid érésű növényekkel abszolválhatóak. A harmadik csoport, amivel érdemes lehet foglalkozni, a Talányos fa és Talányos tenyészet kategóriák régebbi feladatai; az ezekbe szükséges fatermések és állatok már olcsóbban beszerezhetők a piacon, még ha az adott titokfák- és ólak nincsenek is meg Neked.

  Még egy tanács: ha termelsz valamit a gazdakörbe, ne aprózd el. Minden területre tegyél földeket, és termeld le a szükséges mennyiséget. Ha fa vagy állat kell, tegyél tele egy területet vele (persze nem a titkosakról beszélek, hanem a CSP-ért beszerezhető fákról/ólakról). Így egyrészt egyszerre csak egy-két feladattal foglalkozol, másrészt nem okoz gondot a sok eltérő érésidő.

  A terményes ólakat pedig csak indokolt esetben használd: sokszor a táp, annak összetevői, illetve az állat összességében drágább a piacon, mint a termény. Vagyis azt termeld, amit jól el tudsz adni, és a kapott CSP-t költsd arra, ami kell a gazdakörbe. Kivéve természetesen, ha - hozzám hasonlóan - inkább magad szereted letermelni, ami kell...
   
  Kata_rzis, -vadocka70-, 42Akos24 és 3 más kedveli ezt.
 10. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia!
  Jeleztem, mint ahogy olvashattad is, hogy nem teljeskörű javaslatot teszek, hanem csak egy röpke gondolatot írok, mivel a fejlődésiben úgyis elsősorban a gazdák osztják meg egymással az ötleteiket tapasztalataikat, és tanácsaikat.
  Ezt a segítségnyújtást, és tapasztalat átadást kiválóan kezdte -BombadilToma- játékostársunk, aki elsőnek reagált a kérdező problémájára.
   
 11. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  Elnézést ha rosszat tettem, de bennem ez merült fel ötletként ahogy elolvastalak. Nem volt benne semmi fajta hátsó szándék. Egyszerűen kiegészítettem a lelőhelyeket. Ha gondolod törlöm a hozzászólást, hiszen nem tartalmaz segítséget ahogy írod.
  A topik célját ismerem már rég óta írok ide is. Sajnálom, ha bármiben megsértettem a szabályokat.
   
  HéricsBáró és Havasi_Gyopár kedveli ezt.
 12. 42Akos24

  42Akos24 Utánpótlás-írogató

  Egy gyors kérdésem lenne, csak úgy tudok mondjuk barna tyúkot tenyészteni hogy folyamatosan a tenyészterepen munkálkodok? Mert van ugye ez a kakukkos feladat. 20 darab puha kakukkot kér tőlem :eek:. Az állam leesik ha tényleg a tenyészterepen kell ezeket megcsinálni :D. Van esetlege gy karám vagy nem tudom valami kis egység amibe mondjuk 4 puha kakukkot beleteszek és utánna puha kakukkok lesznek? Ezer köszönet a segítségért csak most ez nagyon lehidalt. :D
   
  -gyöngy-581 és Sanyat kedveli ezt.
 13. Sanyat

  Sanyat Fórumlakó

  Szia.
  Nem kell mindent azonnal, tegnapra megcsinálni. Igen a 20 db puha kakukkot valószínű a tenyészterepen kell kitenyésztened. Nem folyamatosan ott szorgoskodva, hanem megvárni, míg jön baby-boom, ami minden hónapban van, néha több is, ilyenkor egy tenyésztésből 2 puha kakukk is jöhet. Néha három is, ha kiváltottad a tölgyről a plusz tenyészállatbébik runát. Később jöhet ládából is és a gazdaköri feladatban is van.
  Az elején nagyon nehéz eldönteni mi a fontos, a sok javaslatból neked kell eldöntened. Sokat tud segíteni egy jó szomszéd, de inkább több. Cserenapkor nélkülözhetetlen. /Ezeken a napokon ajándékba küldhetnek egymásnak a gazdák, fákat, ólakat, dekorokat/
   
  Namiamano, 42Akos24 és -gyöngy-581 kedveli ezt.
 14. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia !
  Ez a gazdaköri küldetés nem könnyű és nem adja olcsón a tojásfát és a fejlesztését.
  Ha megengeded leírom, hogy én mit csinálnék a helyedben: Ezen a héten tenyésztő event lesz (elméletileg ma kapunk is róla hivatalos ismertetőt. A tenyésztő eventekhez általában párosul baby-boom (ez havi szinten ismétlődő játék) is amikor a terepből duplázva kapjuk a tenyészállatokat. A puha kakukk tenyészállat, tehát csak a terepben tudod 4 alap kakukkból kitenyészteni. Várd meg a hivatalost kiírást és utána álljál neki ennek a feladatnak.
  BombadilToma leírta, hogy ő mit csinál, kérek fogadd meg a tanácsát addig és tedd azt amit ő javasolt, mert hasznodra válik. Aztán boom alatt a tenyészed a puha kakukkokat :), mert úgy olcsóbb és sikeresebb lesz. Nem hiszem, hogy egyszerre sikerülni fog végigvinni ezt a gazdkört , túl sok tenyészállat kell hozzá, de minden lehetséges :)
  Sok sikert és jó játékot kívánok :) Csak türelem :) sajnos nem megy minden máról holnapra, szép fokozatosan találd meg azt a tempót ami Neked a legmegfelelőbb és e szerint játszál :) Sanyat játékostársunk pontosan leírta, hogy nehéz kiválasztani a tanácsok közül azt ami fontos, de ezt rád bízzuk.
   
  Namiamano, Sanyat, 42Akos24 és még 1 ember kedveli ezt.
 15. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Szia
  Kerestem , de nem találtam , pedig tudom , hogy van a gazdakörben csillagbokor fa .
  Igaz , nem sokat ad , de mégis van .
   
  42Akos24 kedveli ezt.
 16. 42Akos24

  42Akos24 Utánpótlás-írogató

  Köszönöm ismét a segítségeket! Nem is tudtam erről az eventről, így akkor inkább kivárom és szép lassan megcsinálom majd, egyébként sem a küldetés hossza miatt esett le az állam hanem hogy igazából 1 tenyésztéshez a táp 20 óra. Mégegyszer köszönöm, hogy ennyit segítettetek eddig is(lehet a későbbiekben is lesz pár kérdésem, de megpróbálok majd nem 10-et kiírni hanem majd 1 több kérdést átölelő kérdést). Szomszédokat gyűjtöttem eddig a szédültszántó miatt, viszont ha nektek van esetleg szabad szomszédi hely szívesen hozzáadnálak titeket.(ez opcionális természetesen.Akinek van szabad helye és szeretné az elsőnek kérem írjon egy privát üzenetet mert kitörlök akkor egy másik embert.) Nagyon örülök egyébként ,hogy ilyen pozitív és nagy közössége lett ennek a játéknak! :)
   
  Utoljára szerkesztett: 11.5.21
  Namiamano, -gyöngy-581 és -Holdfeny-. kedveli ezt.
 17. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Szupertáp, gyakori ajándék az eventeknél, a kerek keréken...
  Kezdő farmon jó valós pénzért vásárolható akciók is vannak;) - néhány 100 forintért;) A malom szintén gyorsítható havonta megjelenő akcióval;) Érdemes figyelni a hivatalos közleményeket, és a pletyka odúban a pletykapadot és sámlit;)
   
  42Akos24 kedveli ezt.
 18. 42Akos24

  42Akos24 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok, egy kérdéssel fordulnék hozzátok!

  A sima farmon melyik állat ér a legtöbbet?példa:

  https://kepkuldes.com/images/5021f0b34824649262e0b4bf4fd12d27.png

  Már minden ólat megtudok venni viszont kíváncsi lennék hogy melyiket lenne érdemes mert küldetéshez lenne rá szükségem.

  A segítséget és a választ előre is köszönöm!

  Szia.

  Túl nagy képedet linkké alakítottam, mivel ezen a fórumon a megengedett képméret 300X550 pixel, azaz képpont.

  Megértésedet köszönöm, Othep
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 15.5.21
 19. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Szia!
  A farmos alapállatok közül a szalamandrának (elérhető a 35. szinttől) van a legnagyobb pajtaértéke. De attól függ, hogy milyen küldetésre gondolsz? Pajtaértékű bedobálásnál én a szalamandrát használom, vagy a szintén magas értékű titokállatokat pl: csincsilla, gekkó, hangya, kékszajkó ezeket az ólakat a titokzatos tenyésztésekkel tudod vagy cserével a cserenapokon beszerezni. (a pajtaértéküket mutatom a linken.)
  Ha a gazdaköri tenyésztéseket fontolgatod akkor természetesen azt az állatot kéne szaporítanod amit a feladat kér.

  https://kepkuldes.com/images/02c800138ebcd5e14fad7169dc165fb1.png

  Szóval, ha nincs konkrét célod, akkor azt az állatot aminek:
  -legnagyobb a pajtaértéke,
  -amit a feladat kér,
  -amit el tudsz adni a piacon, mert jó az ára, esetleg tápba kell: nyúl. tyúk, pillangó, szentjani,
  -amihez van narancs vagy piros, esetleg rózsafejlesztésed, mert így egy tápból több állatot is kaphatsz.
  -amihez van terményes ól
   
  Utoljára szerkesztett: 15.5.21
 20. 42Akos24

  42Akos24 Utánpótlás-írogató

  Feladathoz kell, ami a kupafejlesztést adja. Nagyon szépen köszönöm ez nagyon hasznos információ volt. Ezt a fejlesztéses dolgot úgy érted hogy ha van ilyen fejlesztésem valamilyen ólra(tegyük fel példának akkor most a szalamandrát.) Akkor 1 táp több állatot ad vagy ehez a funkcióhoz(1 táp több állat) a 3. pontban említett táp kell? Mert eddig nem láttam olyan állatot aminek a tápjához egy másik állat kellene.(Egyébként a szalamdra kellett nekem, a kép az sokat segített mert nem tudtam hogy melyik állat ér a legtöbbet ilyen téren amit sima játékpénzből megtudok szerezni. :) )
   
  Utoljára szerkesztett: 15.5.21
  -gyöngy-581 kedveli ezt.