Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. zsütter

zsütter Aktív író

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, úgy hallottam vannak itt matematikusok! :)
    Ötleteket szeretnék kérni, hogy hogyan lehetne bekerülni a TOP10 TP listába.
    Pénz ráfordítás is játszik.
    Mivel nem vagyok biztos benne, hogy a Levéltánc újra megvárásrolható lesz, így egyéb alternatívákat fogadnék szívesen.
    0-ázások, miből mennyi stb.
    Sajnálattal látom, hogy nem nagyon pörög ez a topic, pedig sok mindent tanultam innen.

Köszönöm előre is, ha valaki segít ötletekkel!

genka53 és Ágica_06 kedveli ezt.
  2. zagimichna

zagimichna Fórum ismerője

Sziasztok! Mivel már nem kapunk TP-s ládát a szezondekorok aratásánál, szerintetek mi a leggyorsabb taktika arra, hogy valós pénz bevetése nélkül összeszedjünk 120 farmaranyat egy vadiúj farmon?

A cseresznyés túrótortán/mézes banánálmon kívül a "Becsületes munka" és az "Energiát okosfülesnek" gazdakörik segítségével szépen el lehet jutni a 60. szint fölé, de ahhoz rengeteg CSP kell, ami egy friss farmnál nem áll rendelkezésre...

Utoljára szerkesztett: 30.4.24
    rozo52 kedveli ezt.
  3. Ágica_06

Ágica_06 Utánpótlás-írogató

Szia!
    Talán itt jó helyen lesz a válasz!
    A sorrend fontos.... :inlove:
    De csak hallkan jegyzem meg én miért teszem a piccolókat farmos területre...
    Mert agyvérzést kapnék a fényfesztivál... kicsobbanó öröm... és a virágfestés Tp áldása a szigetre szállna;) a +-os aratások alkalmával;) S ugye ezek is lehetnek a piccolóból;)

4. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

No pontosan erre gondoltam én is, amikor írtam, de van még ezen kívül más is, ha jól emlékszem...
    Nem ugyan abból a szemszögből néztük a dolgokat Genkával, és ezért ment félre a beszélgetés. Erre írtam én, hogy meddő vita lenne ebbe belemenni.
    Egyébként, ha a bahán nyitnám a piccolokat ott simán leférnének a pogók is és a havermackó no meg a termálforrás -majdnem kimaradt is- amiket azonnal törlök a területről, ha a farmon bontok

juliannakoczkas, genka53 és Ágica_06 kedveli ezt.
  5. Ágica_06

Ágica_06 Utánpótlás-írogató

Sajnos ezek nálam is kukázandó dekorok....:oops:
    Most azon gondolkozom mi lehet ezeken kívül?:eek:o_O Nem tudom:oops:

genka53 kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

Nincs másik...

Ágica_06 kedveli ezt.
  7. imike913

imike913 Utánpótlás-írogató

A dekorok leszedésének sorrendjéhez egy gondolat. Amit genka ír, az nagyon jó, de mi van, ha csak géppel arat valaki?
    Ha normál területen megnézi valaki, hogy mit csinál a gép, érdekes dolgot lehet tapasztalni. Ha géppel kiraksz egy teljes területet 1x1-es kockákkal és beveted, mondjuk úgy, hogy nincs elég magod, látható, hogy a gép a szokásos sorrendben, ahogy a kockákat is kirakta, rakja ki a magokat, egy ferde sorban, balról jobbra. Mintha egy háromszöget rakna ki. Ha újabb magokat raksz ki géppel, így is folytatja. De mi van akkor, ha leszedünk néhány kockát össze-vissza és utána kézzel visszarakjuk. Én azt tapasztaltam, hogy gép ezeket a kockákat az előző tipusú vetésnél átugorja és csak akkor veti be, ha van elég mag. Magyarán, a gép a kirakott földeket, de valószínűleg az egyéb itemeket is a kirakás sorrendjében tárolja és így is kezeli (pl. aratja).
    Ennek kellene utána nézni vállalkozó kedvű játékostársaknak, mert ha valóban így van, csak a megfelelő időbeli sorrendben kellene kirakni a dekorokat, térbeli elhelyezkedéstől függetlenül, és a gép is optimálisan leszedné.

juliannakoczkas, Sylja, zsu34a és 2 más kedveli ezt.
  8. -gyöngy-581

Szia!
    Érdekes gondolat, én a tojástartót aratom géppel, de még soha sem néztem meg, hogy mi történik, hogyan aratja a munkás.. Igaz kézzel sem álltam még eddig neki, lejárna a bónuszidőm mire végig kattogom a dekorokat...
    A tesztelését viszont nem vállalom, mert képtelenség úgy kirakni az eltérő méretek miatt is ahogy írtad :)

HéricsBáró kedveli ezt.
  9. imike913

imike913 Utánpótlás-írogató

Szia!
    Nem is várnám, hogy valaki a nagy farmján tesztelje. Egy kis farmon gondoltam, van akinek sok van.
    Egy teszt egész egyszerűen úgy nézne ki, hogy egy kis farmon fogna valaki pl. 2 szorzós dekort (varjútojást pl.) és 2 tp-adó.
    Először kirakná a a tojásokat, utána a tp-seket. Ha beérett leszedné géppel. Felírná, hogy az össz tp mennyivel nőtt.
    Utána leszedné mindet, felrakná a tp-seket, majd a tojásokat. Érés után leszedné géppel. Felírja az össz. tp változást.
    Ha különbség van a két tp között, elvileg kéne lenni, akkor még egy kézi ellenőrzés és kész.
    A hovára meg azt mondom, hogy éppen az lenne benne a lényeg, hogy bárhová rakhatod elvileg, a lényeg a kirákás időbeli sorrendje lenne. Ha ez működik, akkor ugyanúgy kirakható a házi kedvencek helye, ahogy most van, csak a kirakás sorrendjét kell először és egyszer meghatározni.
    Én ezt csak azért vetettem fel, mert van akinek minden tp számít. Nekem speciel nem, csak megfigyelő státuszban pörgettem végig a gondolatokat.

A tp változást azért kell(ene) az összesített tp-ből kiírni, mert az itemeken mindkét esetben ugyanaz a tp lesz aratás után kiírva, csak közben nem azt számolja a rendszer. Pl. Ha learattam a tp-t adót, akkor még azt írja, amit számol, de csak kézi aratásnál látni, ha utána leszedem a tojást, már mást ír ki. Olyan értéket, ami növelt, de aratáskor nem azt számolta.

Utoljára szerkesztett: 26.6.24
  10. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Próbálom tesztelni. Úgy, ahogy írod, biztosan nem jó. Mivel más bónuszok is hatnak, két napi aratás között biztosan lesz eltérés; kivéve, ha tényleg biztosítani tudom, hogy semmi más bónusz nem aktív egyik napon sem. Másrészt a sima TP-s dekorok közt nem lesz eltérés, mert azokra minden bónuszos dekor bónusza hatni fog, ugyanis a kétféle dekort nem tudod egyszerre aratni. A sima arató nem szedi le a bónuszosakat, a tojásarató meg nem szedi le a simákat.

Ami a sorrendet illeti: bár a vizezésnél valóban egyértelmű, hogy a vizet a kirakás sorrendjében teszi a gép a földekre, de aratáskor a felröppenők és a TP a bal felső sarokból kiindulva jelennek meg.
    A tesztelésnél nehézséget jelent, hogy az abszolút TP a csíkon kerekítve jelenik meg, míg a dekoron két tizedes pontossággal látszik. És nem tudjuk, hogy a rendszer kerekít-e, és hogyan számolás közben.

Tegnap kitettem négy bónuszos dekort a Bahára. A bal felső saroktól befelé egy Házi sárkány, egy Majomforgás, egy Sajttrón és egy Fantasztikus szövetkunszt 5 dekort tettem le. A kirakást a Szövetkunszttal kezdtem, és az utolsó a Házi sárkány volt. Ma learattam tojásaratóval. Az eredmény semmitmondó. (Semmitmondónak tűnt, aztán értelmet nyert; lásd a kiegészítést. Az alábbiak még a "megvilágosodás" előtti fejtegetéseim. Itt hagyom...)
    Az biztos, hogy valamilyen bónuszt figyelembe vesz, de nem tudom beazonosítani. Sem úgy nem jön ki a matek, hogy a kirakás sorrendjében aktiválja a bónuszokat, és érvényesíti a következő dekorokra; sem úgy, hogy a bal felső saroktól indul. Megpróbáltam az összes lehetséges sorrend-kombinációt végigpróbálgatni, és a legjobb közelítés még az volt, hogy a Sajttrón és a Fantasztikus szövetkunszt dekorok bónuszai hatottak egymásra (ami szinte kizárt), és mindkettő hatott a Majomforgásra. A Házi sárkány pedig egyikre sem hatott. De még így is volt kb. 5 TP eltérés a valós érték és az Excel között, ami több, mint amit a kerekítés indokolna. Szóval 1:0 a rendszer javára...
    Ide teszem az adatokat, hátha valakit érdekel - akár el is ronthattam valamit a számolás közben. Még akkor is, ha X-szer ellenőriztem. A induló adatok felírása előtt frissítettem a klienst, majd aratás után is, és csak azt követően írtam fel a megnövekedett TP értéket. Mindazonáltal lehetségesnek tartom, hogy a kiinduló TP is hibás lehetett. Erre is figyelni fogok holnaptól. (Elvben minden kitett dekor hat a többire; aratás után már mindegyiknél látszott a 170%-os növekedés.)
    dekoralap TPbónuszelőtte TP
    Házi sárkány0,0020%0,00
    Majomforgás9 600,0035%552 383,94
    Sajttrón2 000,00100%115 079,99
    Fantasztikus szövetkunszt 56 300,0015%362 501,96
    Aratás előtt BTP:230 091 753 688,00
    Aratás után BTP:230 092 801 299,00
    Próbálkozom tovább. Megnézem, két dekorral mi a helyzet, utána hárommal. A Házi sárkány használata hiba volt, mert nem ad TP-t, így nem lehet megállapítani, mi hat rá.

Kiegészítés.
    Áh, rájöttem! Nem gondoltam volna, de a dekorok saját magukra is hatnak! Csak így jön ki a matek. És a kirakás sorrendjében aratta le az arató, először a Szövetkusztot, utoljára a Házi sárkányt. Az egyes dekoroknál pedig először a bónuszt érvényesíti, és csak utána a TP-t.

Mindazonáltal maradt egy nehézség. Mégpedig annak megállapítása, hogy milyen sorrendben érdemes kitenni a dekorokat. Az nyilvánvaló, hogy előbb a csak bónuszt adókat kell, mint ahogy az is, hogy előre a nagy bónusz - kis TP, és a végére a kis bónusz - nagy TP kombinációkat. De hogy közte mi a jó sorrend, azt nem könnyű kimatekozni. Ráadásul, ha egyszer meg is van a helyes sorrend, egy újonnan szerzett dekornál nem csak újra kell számolni, hanem mindig le is kell szedni mindent, és újra kirakni, immáron az új dekorral. És még tesztelni kellene a múzeumokat is: azokat, és a benne lévő dekorokat hogyan kezeli ebből a szempontból a rendszer.

Utoljára szerkesztett: 3.7.24
    juliannakoczkas, Sali~*.*, zsu34a és 8 más kedveli ezt.
  11. -gyöngy-581

Szia Toma!

Köszönöm, hogy foglalkozol ezzel a témával, de én úgy érzem, hogy ennek az egésznek csak akkor van értelme, ha le is tudok aratni minden dekort a legrövidebb bónuszok hatóidejében. És én már a múltkor is írtam, hogy ez számomra eléggé kétséges.

juliannakoczkas és HéricsBáró kedveli ezt.
  12. -BombadilToma-

Szia!
    Nem egészen értem a problémát. Hogyan befolyásolja ez az aratási időt? Arról beszélünk, hogy hogyan kell előkészíteni a területet ahhoz, hogy a gépi arató (tojásarató) a lehető legjobb hatékonysággal működjön.

13. -gyöngy-581

Értelek már, az elején arról volt szó, hogy kézzel aratva kell tesztelni a dekorok aratási sorrendjét és ez maradt meg bennem :)
    PL ez a mondat ".....de csak kézi aratásnál látni, ha utána leszedem a tojást, már mást ír ki. Olyan értéket, ami növelt, de aratáskor nem azt számolta."
    Egyébként van olyan területem ahol vannak kint bónuszt adó dekorjaim és azt ott kézzel aratom, mivel az elhasználódók is ott vannak.
    Ott én is a növekvő sorrendet veszem figyelembe a bónuszoknál.
    PS: A tojástartóknál először a varjúfákat, majd sárkányok, baglyok fája, és a táltostorony vannak kint..
    Ha feltételezésetek helyes akkor viszonylag jó a kirakási sorrendem, de az után, már nem tudom....

14. kakukkszegfű

kakukkszegfű Haladó

Szia!

Te jószagú málnabokor:music: Már értem, miért nem elég hatékony a farmom...:wuerg:

15. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok

Nem tom jól értem e , de az értem , hogyha összevissza rakjuk le a dekorokat , és rányomjuk az aratót , akkor az elsőt aratja amit lerakunk , utána a másodikat aratja le amit leraktunk , és stb ..... és végül a 200-at aratja le , feltéve ha 1x1 dekor volt .

És a rendszer felfogja az adott aratás pillanatában mindd a 200 féle különböző dekor tulajdonságát , és 1 másodperc alatt kisakkozza ?

Ezt eddig értem .

Namármost , amit nem értek , mondjuk kirakok mondjuk olyan dekorokat , amik ólakra hat , és utána kirakok ólakat , és rányomom az aratót , az adott egy másodperc alatt az ólakra ható dekorokat aratja le , és utána az ólakat , amikre hatnak már a dekorok ?

És mindezt egy másodperc alatt ?

És mit lehet kezdeni eme információ hatalommal ? Könnyebb nullperecelni ? Vagy egy újabb nullperecelési lehetőség ?

Prémre is hat ? Mire kirakunk 200 féle különböző fát összevissza , a rendszer bezazul , és lehetne valamit evvel kezdeni ?

16. kakukkszegfű

kakukkszegfű Haladó

Itt csak a dekorok egymásra én önmagukra hatásáról van szó:music: De ez is érdekes... és hatalmas lehetőség van benne;)

juliannakoczkas és -BombadilToma- kedveli ezt.
  17. -BombadilToma-

Szia!
    Külön aratója van a dekoroknak és külön az ólaknak. A tojásarató nem aratja le a dekorokat, a sima meg a tojásokat.

A rendszer többféleképpen működhet. Elképzelhető, hogy amikor learat egy bónuszt, azt beírja egy listába: mire hat, hol hat, mennyi az annyi, és mikor jár le. A következő, meg a többi bónuszt szintén. Amikor a TP-t (vagy termést, BTP-t, CSP-t, stb) számolja egy learatott dekornál, akkor végigmegy ezen a listán, és minden még aktív bónuszt, ami hat az adott tárgyra, figyelembe vesz. Ez kézzel sokáig tartana, de a számítógépnek ez semmi. Az is lehet, hogy nyilván tart x-féle bónuszt: pl. farmos virágokra ható TP-bónusz, teliholdas dekorokra ható TP-bónusz, stb, és ezek értékeit folyton aktuálisan tartja. Aratáskor pedig csak megnézi, melyik bónuszt árvényes az aratott tárgyra, és érvényesíti. Az is elképzelhető, hogy a kitett tárgyakhoz rendeli hozzá azonnal a bónuszokat. Sokféle lehetőség van, és mindegyik sok számolással jár, de hát erre valók a számítógépek.
    (Kis érdekesség. A computer szó a számítógépek megjelenése előtt olyan embereket jelentett, akiknek az volt a dolga, hogy elvégezzék a számításokat. A csillagászok mellett computerek dolgoztak, a műszaki, hajózási, matematikai, stb. táblázatokat computerek számolgatták. Ebben a munkában eleinte - mint minden más területen - csak férfiak dolgoztak, hiszen a nők nem alkalmasak... bla-bla-bla... Aztán kiderült, hogy ebben a nők sokkal jobbak, pontosabbak, hosszabban képesek koncentrálni, mint a férfiak. És onnantól kezdve már szinte kizárólag női computereket alkalmaztak. Aztán jöttek a gépek, amelyeken rajta ragadt a név. A magyarban ennek nincs megfelelője. A számítógép kifejezés az 50-es években született, előtte körülírták pl. a gondolkodó gép szókapcsolattal.)

18. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia!

Kérdeznék, ha szabad....
    Létezik olyan listázási mód ahol a megfelelő sorrendet lehet kiválasztani a dekorok kipakolásánál:music: a tp kimaxolásához:music:
    menü beállításra gondolok.... kevés + válogatással... 8)
    mert ha jól gondolom erre irányuló lista nincs8)

juliannakoczkas kedveli ezt.
  19. -BombadilToma-

Szia!
    Röviden: nincs erre lehetőség, és bár az egész elméletileg napi sokmillió TP különbséget jelentene, de a gyakorlatban nagyon nehézkes lenne a használat.

Ami biztos: először azokat a dekorokat kell kitenni (learatni), amelyek nem adnak TP-t. A végén pedig azokat, amelyek nem adnak bónuszt (mert nem TP-bónuszt adnak, vagy nem hatnak farmos területre).
    Közte a legjobb sorrendet csak úgy lehetne megállapítani, ha kipróbálnánk az összes lehetséges sorrendet, de ez lehetetlen (csak hozzávetőlegesen: 30 dekor összes lehetséges sorrendjének kipróbálása egy ezermilliárd számítógépből álló hálózat számára, amely gépek mindegyike ezermilliárd sorrendet próbál ki egy mp alatt, kb. egy évig tartana... 31 dekoré 31 évig, 32 dekoré majd 1000 évig, stb... És sokkal több dekorunk van ugyebár.).
    Egy viszonylag jó sorrend megállapításához párosával össze kell hasonlítani a dekorokat: az első dekor bónuszát a második TP-jére, illetve a második bónuszát az első TP.jére. Vegyük pl. a Szuper bubis forró fürdőt (4000 TP, 30% bónusz), és a Bubó pajtája VIII (6000 TP, 60% bónusz) dekorokat. A Szuper 6000 x 0,3 = 1800 TP-t ad, a Bubó 4000 x 0,6 = 2400 TP-t. Ez utóbbi a nagyobb, tehát először a Bubó, utána a Szuper dekor következik. (A saját TP-jét, és arra a saját bónuszát mindkettő megkapja sorrendtől függetlenül, így csak az egymásra hatást kell összehasonlítani.) Minél több dekort előz meg egy adott dekor, annál előbb kell kitenni. De ez biztosan nem az abszolút legjobb sorrend, találtam három olyan dekort, amelyben A megelőzte B-t, B megelőzte C-t és C megelőzte A-t. Nyilván hosszabb körök is vannak. Tudtam növelni az összes TP-t úgy, hogy a megállapított sorrendhez képest felcseréltem két dekort. De minden véletlenszerű sorrendnél sokkal jobb eredményt hozott a módszer.

Sokkal egyszerűbb, a fentinél rosszabb, de még elég jó eredményt hozó módszer, ha egyszerűen a TP emelkedő sorrendjében tesszük ki a dekorokat.

A nehézség a továbbiakban van. Tegyük föl, hogy kitalálok egy jó sorrendet, és annak megfelelően kiteszem a dekorjaimat. Utána hátradőlhetek, és csak aratok egészen addig, amíg nem kapok egy újat. Ezt be kell illeszteni a sorba, ami azt jelenti, hogy fel kell szedni és újra le kell rakni egy csomó dekort.
    Tegyük fel, hogy a bónuszt adó dekorokat a futtatón és a zuhatagoson tartom. Nyilván a farmos TP érdekel, azaz a futtatóra teszem ki a magasabb TP-s dekorokat. Ehhez először ki kell számolnom, hogy listám felső fele pontosan 202 területnyi dekorból álljon. Majd az alsó részt kiteszem a zuhatagosra, utána a többit a futtatóra. Nem baj, ha a zuhatagoson marad hely, de a futtatón lehetőleg ne maradjon - ezért kell előre kiszámolni.
    Amikor kapok egy új dekort, azt be kell illeszteni a sorba. Jó eséllyel a futtatóra kell kerülnie, vagyis onnan törölnöm kell a legelsőnek kitett dekort, és áttenni a zuhatagosra. Eddig a sorrend rendben van. De ahhoz, hogy a sorrend az új dekorral is stimmeljen, le kell szedni minden dekort, amit az újonnan kapott megelőz, és újra kirakni az új dekor kitétele után.

A rendszer már így is bonyolult, de tovább bonyolítja néhány tényező:
    - Ha egy tojás jellegű dekorból több van, abból csak egy tehető a zuhatagosra, hiába lenne a sor elején (pl. A bagoly fája); így vagy újabb területeket kell bevonni, vagy a többit a futtatóra tenni.
    - Nem tudom, hogy a Múzeum hogy viselkedik ebből a szempontból, azaz vonatkozik-e arra is a kitevési sorrend. (Az a gyanúm, hogy a múzeumra magára igen, de a múzeumba tett tárgyakra már nem - ezt tesztelni kellene.)

Amolyan kecske-káposzta megoldás lehet, ha a dekorokat TP-sorrendben teszem ki, majd az újakat egyszerűen kiteszem. És pár havonta lehet csinálni egy újraszámolást és újrarendezést. Így nem maxolom ki a kapott TP-t, de az összevisszasághoz képest jobban járok; viszont nem is kell vele aránytalanul sokat kínlódni.

20. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Értem,8) köszönöm:inlove:
    Azt hiszem mégsem olyan fontos az a pár millió tp;)
    Majd próbálok ésszerűsíteni;)