Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Kiscsibuci

  Kiscsibuci Haladó

  Hűűűű nagyon okos dolgokat olvasok tőletek,köszi.De olyan sok számomra még elérhetetlen dologról,vagy akár még nem ismert(sokat molyoltam,mire a bagolytojást megleltem :music:) játékelemről van szó,hogy most szépen belevetem magam a fórum ritkán olvasott bugyraiba.Én nem fogok valós pénzt költeni,a gazdakörből és a moziból szerzem be a farmaranyat.Ezek szerint ne vegyek titokdolgokat,gyűjtsek bagolytojásra és szerezzem már meg a 4. szintet a lekifőzőben és hozzam össze a répás-almás csatnit.A játék legelején nagyon gyorsan lépegettem a szinteket,egyszer csak azon vettem észre magam,hogy üres a pajta,elment az összes csp az új dolgok megvásárlására.Nem tudtam egy eventet se befejezni,még töklekvárt venni is gondot jelentett.Egyszer elmeséltem a fórumon,hogy mi a bajom.Nem is álmodtam róla,de több csatnit kaptam,mint amennyit addig venni tudtam,és jöttek az üzenetek a farmomra,amiben tanácsokat kaptam (mikor milyen terméket egyek,mit érdemes piacra rakni,eventtaktikákat,sok hasznos tippet).Meghatott ez a hozzáállás,így is,úgy is sokat lendített rajtam.Ezt a topicot most találtam meg,látogatója leszek.;)
   
  z2856 és kishamiss kedveli ezt.
 2. Málnahab

  Málnahab Rutinos

  Annyit beszéltetek itt a tojásokról, hogy gondoltam, utánanézek már, és most látom csak, milyen szuper dolgokat nyerhettetek régen. Pinkie Pie süti 36 óránként? Meg szupitrágya, KK trágya, csillagok...? Megint csak a nyálamat csorgathatom, hogy nekem ilyenek nem lesznek! Hát hol itt az igazság? :)
  Az ötlteket viszont én is köszönöm, lehet, mostantól én is taktikázok majd kicsit többet! :)
   
 3. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  Szia csengel5555!

  Ez egy beszélgetős, ötletmegosztós topik.
  Ha segítségre van szükséged, kérdésed lenne, akkor azt a megfelelő helyen jelezd.
  A fórum területén külön találsz egy segítség részleget, benne számtalan altopikkal, ahol kérdezhetsz nyugodtan, persze a szükséges adatok megadása mellett. :

  https://board-hu.farmerama.com/index.php#segitseg.275
   
 4. PityuGeri

  PityuGeri Fórummogul

  Sziasztok! :)
  Én nem számoltam még tüzetesebben a napi TP-hozamom, de nem túl jó, nincs fél millió szerintem :(
  Van 5-5 baglyom meg varjúm, mivel kincses szigetet az előző gazdaraktár óta szereztem meg, így most arra várok hogy féláron vegyem meg... na meg van sárkányom is, így van 95% bónuszom napi 2x.
  A kerge ad 150 ezret, az erdei fele cukorfa, ezért csak 80 ezer jön be, a kincses sziget is ad vagy 70 ezret biztosan, a növények meg 3x vannak aratva naponta, többnyire jázmin vagy karfiol, de elhatároztam most hogy átállok rózsára, annak öntözve kicsivel kevesebb mint 8 óra az érése és a TP-je 1,5-szerese a karfiolnak.
  Aztán a megrendelők adnak 50 ezret mert válogatós vagyok nagyon, meg inkább a BTP-t gyűjtöm, abból is jön napi jó 70 ezer anélkül hogy piálnék.
  A szántókon a 2x2-es földek mellett elhelyeztem díszeket, mert nincs kedvem visszatermelési időszakban csatnizni, bár a zöld tea miatt Bahamán megy az 1x1 csatnival mert 370 CSP-ért is elmegy néha a tea, de 200 alatt se foghúzás azt eladni, csak utólag amikor látod, hogy fúúúú, valaki megőrült és felvásárolta a piacot a gazdakörijéhez.
  Tegnap lettem 90-es, ez közel 4,5 év munkája... úgyhogy sietek idén 91-esnek lenni, próbálok tőletek valamennyire tanulni hogy milliós legyen az én napi TP-m is.

  Amúgy én is ilyen kis célokat tűzök ki magam elé, amolyan "havi kihívásként" .
  Pl. szeptemberben a zöld teát akartam megszerezni, meg is lett és még a 90-es szintre akartam lépni, 29-én, de meglett.
  Októberben a citromfűre fogok hajtani és szeretném kivégezni a citromfüves feladat ezüst-arany részeit, már amiket meg tudok belőle csinálni, mert matém pl. nincs, de lehet az a teás sorba kell, mindegy.
  Novemberben a gyömbérért megyek, decemberben a 91. szint az elképzelésem és idénre ennyi.
   
  genka53 és _Cygnus_ kedveli ezt.
 5. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Szia Rudi!

  Elég jól tippeltél: 342. szinten jár az illető.
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 6. Csocsoovb

  Csocsoovb Board Administrator Team Farmerama HU

  Sziasztok!

  A régi fórumon ez már lejegyzésre került tőlem, de mivel az egy idő után már nem lesz elérhető számunkra, úgy döntöttem, talán érdemes lenne áthozni ide is, hátha még hasznát veszi valaki:)

  Egy - két hasznos tipp kezdők (csibék) számára a gyorsabb haladás érdekében.

  Érdemes a beállításoknál megerősítened az email címedet: kapsz érte 4 db relatíve jó tp-t adó kitehető dekor elemet, 10 csillagot, és 3 titokzatos csemetét. Ebből kifejlődhetnek olyan fák, amelyek szintén jó TP értékkel rendelkeznek.
  A megerősítés annyi, hogy küldenek az email címedre egy linket, és arra rá kell kattintanod, és kész.

  Szomszédokat már most érdemes keresned a szomszédkeresőben a fórumon. Így amikor meglesz a 17. szinted, már egyből tudod használni az egész szédült szántót.

  A gyors haladás titka a gazdaköri küldetések teljesítésében, és a bölcs tölgynél a tenyészállatok rúnánál keresendő.
  A csp-t a piacon tudod ehhez előteremteni, az általad megtermelt növények eladásával: kukorica, uborka, burgonya, stb... Az elején termelgetned kell, és eladogatni azokat a piacon.
  A gazdakörben Berta néni tojásai feladatsor a 8. szinttől elérhető. A piacon kevés csp-ből meg lehet vásárolni a tojásokat.
  Ha megvan a 40-50-60 csillagod, akkor a bölcs tölgynél ki tudod váltani a tenyészállatokat: gumikacsa, sittes holló, stb. (A fürkész struccot ne, mert az csak magas szinten lesz eladható.) Amikor kiváltottad a tenyészállatot, azt eladod a piacon. A pénzből vásárolsz termékeket a piacon, azokat beadod ismét a gazdakörbe. Ott kapsz érte ismét csillagokat, és közben rengeteg tp-t.
  Aki ügyesen csinálja, néhány nap alatt eljuthat akár a 40. szintre is. Mindenkinek saját magának kell eldönteni, mekkora szintig érdemes ezt a taktikát alkalmaznia. A 40. szint bizonyos szempontból vízválasztó: innentől elérhetőek számodra a mesterségek völgyében előállított termékek a piacon, könnyebb répás-almás csatnival eventezni, stb.

  Ha sikerült bekerülnöd a mentor rendszerbe, még könnyebb dolgod van. Egy jó mentor képes sütikkel is támogatni az előbbre jutásodat. Ez neki is hasznos - több mentorpontot tud utánad bezsebelni. Te pedig gyorsabban érsz el magasabb érési idejű növényekhez.

  Ha nem szeretnél sokat kézzel kapálgatni, akkor a gazdakörben találsz olyan küldetéseket, amelyekben vannak munkás nyeremények. Illetve a kezdeti farmaranyakból, bölcs tölgynél lévőből, szintlépésekért kapottakból és az éttermi küldetésből is gyűjthető annyi, amiből egy jó darabig lehet munkásokat vásárolni - főleg ha szerencséd van, és jön közbe egy munkások akció is.
   
 7. Lizike1961

  Lizike1961 Járnitanuló

  Sziasztok!
  Szinte az elsők között jelentkeztem mentornak, de még mai napig sem kaptam senkit. Mi ennek az oka? 81 szint vége fele járok, tudom nem valami magas. Ez lehet az oka?
   
 8. Laboviti

  Laboviti Fórum elő legendája

  HéricsBáró kedveli ezt.
 9. kata1939

  kata1939 Aktív író

  -kata1939-vagyok.A bagoly fája-ról senki nem szól. Ha tudsz venni, azt fél óránként ad 10százalékot.Minden területre tehetsz egyet, nekem 3 van.Tehát minden kattintásnál 30 százalék még a kergére is.Ha tudok, majd még veszek. Ez a legjobb TP-adó.
   
  -skorpio1977- kedveli ezt.
 10. Rudolfbeer

  Rudolfbeer Törekvő

  Szia Csocso!

  Bahama 342. szint az min. 683 millió baha tp.
  Rendesen belehúzott az illető, nem mondom!
  Köszi, hogy megnézted. :)
   
  HéricsBáró és dereret kedveli ezt.
 11. gulya69

  gulya69 Fórumlakó

  Szia!
  Én is. Most 97. szint, de csibék nincsenek még :-( ha ez vigasztal.
   
 12. Johnny1111

  Johnny1111 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Jól értelmezem, hogy a bagolytojás és a varjútojás bármely területre kitehető és mindenre vonatkozik a tp bónusza?? Tehát a kerge kertbe helyezve is ki lehet kelteni és adja a bónuszt mindenhová??? A Bahamarára is érvényes a bónuszuk? (Azt egyértelmű a leírásukból, hogy területenként egy tehető ki, csak biztosan szeretném tudni, hogy a kergében is lerakható-e!)
  A segítségeket/válaszokat előre is köszönöm!
  További jó játékot mindenkinek!
  Üdvözlettel:
   
 13. Laboviti

  Laboviti Fórum elő legendája

  Szia!
  Az ismertetőben is olvasható:
  Részletesen: https://board-hu.farmerama.com/inde...ojások-avagy-mi-is-van-a-tojáshéj-alatt.2108/
   
  HéricsBáró és gyongyvergazda kedveli ezt.
 14. Johnny1111

  Johnny1111 Utánpótlás-írogató

  Szia!
  Köszi a választ! Elolvastam a tájékoztatót korábban, és így értelmeztem én is! Csak szerettem volna biztosra menni, mielőtt "befektetek"!!!:D
  További szép napot kívánok neked!
  Üdvözlettel:
  Sziasztok!
  Keresgéltem, de nem sikerült megtalálnom. A kérdésem az lenne, hogy a Bahamarán mennyi a max. szint?
  Üdvözlettel:

  Hsz. összevonás /Laboviti/
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 6.10.14
 15. Laboviti

  Laboviti Fórum elő legendája

  HéricsBáró kedveli ezt.
 16. gyongyvergazda

  gyongyvergazda Fórum hercege

  Most nemrég váltottam ki a paszulyt, eddig nem láttam értelmét, mert volt a kergémben bőven hely. Lehet, nem volt jó taktika, de ez van ;). Namost, kiváltottam, nagy gyorsan megpakoltam mindennel, utána vettem észre, hogy lehet azoknak a tp-je amit felraktam a felhőre, a Kergén egyenként többet adnak, mint az aktivált bónusszal. Láttam, hogy az aktivált bónuszok érésideje is nagyban eltér. Fogalmam sincs, hogyan tudom kihasználni a paszulyt, a legnagyobb hatékonysággal :eek::music:. Miket keressek majd cserenapkor? Van esetleg az eddigi összes kütyüről egy összefoglaló táblázat? Mennyi óra alatt érik be és mekkora a tp-je...

  A három óra közül, kettő van meg, természetes, hogy azok ottmaradtak a kergén.

  Köszönöm előre is, ha valaki kifejti bővebben a stratégiáját :)!
   
  kukac42 és dereret kedveli ezt.
 17. Laboviti

  Laboviti Fórum elő legendája

  HéricsBáró kedveli ezt.
 18. gyongyvergazda

  gyongyvergazda Fórum hercege

  kukac42 kedveli ezt.
 19. ulmo12

  ulmo12 Fórum parancsnoka

  Szia! Felhősor 1x1-re kitehető pompás virágcsokor, virágos taliga, koponyaköcsög, vigyorgó rémtök, totyogó tyúk stb., 2x1-re télapó kis segítői, Jack boltjában olcsóbban beszerezhető rémes kitevők, 2x2-re vulkánok, nagy házőrző. Ki lehet hozni olcsón. :)
   
 20. gyongyvergazda

  gyongyvergazda Fórum hercege

  Tiszta szégyenszemre virágos taligát , ne adj isten totyogó tyúkot :eek:o_O kell kérjek a szomszédjaimtól ajándékba xDxD. Amit eddig kaptam, miután elhasználtam, mind kitörültem, ki gondolta volna, hogy így is fel lehet használni ;):).
  Köszönöm a tippeket :)!!!
  Pharmer adott közben még egy jó ötletet: víztartályok az 1x1-re :).
   
  Utoljára szerkesztett: 8.10.14
  kukac42 és ulmo12 kedveli ezt.