Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. ulmo12

  ulmo12 Fórum parancsnoka

  Víztartály szokott akcióban lenni a kalózbarlangban, ott is spórolhatsz egy kicsit. Majd ha egyszer már abszolúte nem kellenek a víztartályok, cserenapkor el lehet adni vissza a Farmeramanak. Az elhasználódókat szerintem csak addig lehet a felhősorra feltenni, míg le nem járnak, de ennek pontosan utána kellene nézni.
   
  gyongyvergazda kedveli ezt.
 2. mikszafarm

  mikszafarm Fórum ezredese

  Tudomásom szerint az elhasználódók a felhősorra kitéve nem aktiválódnak, így korlátlan ideig fennlehetnek rajta.
   
  gyongyvergazda kedveli ezt.
 3. -East17-

  -East17- Fórum elő legendája

  Szia!

  A felhősoron az elhasználódó tárgyak nem aratódnak le, így bármeddig ott tarthatod őket.
   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 4. Lizike1961

  Lizike1961 Járnitanuló

 5. HermioneWatson

  HermioneWatson Fórumgróf

  Szia Rudi,

  Örvendek, hogy újra látlak a fórumon. Adott pillanatban nagyon el voltál tűnve és már attól tartottam, hogy ez egy végleges állapot. Szerencsére nem.

  Ha időd megengedi szívesen olvasnék tőled (és természetesen másoktól is) néhány jó tanácsot/ötletet, hogyan lehet a leghamarabb haladni a lekvárdában. Most váltottam ki Valdemártól és szeretném hamar felfejleszteni a RACS-ig. Már nagyon rég vártam rá.
  Előre is köszi. :)
   
 6. Johnny1111

  Johnny1111 Utánpótlás-írogató

  Szia!
  Én még nem játszok olyan rég óta, mint "TI" tapasztaltabb játékosok. Kb 1,2-1,4 éve kezdtem el! Sok tapasztalt játékostól láttam ilyen jellegű hsz-t, mint a tiéd - egyébként csak mostanában kezdtem el fórumozni!!! Valószínűleg nektek van igazatok, de én ezzel nem igazán vagyok kibékülve...:(
  Még csak 88-as szintű vagyok, és nem akarok "rákényszerülni" arra, ahogy a magasabb szinteken gondolkoztok - bár nemrég néztem csak meg először a szint/tp táblázatot és egy picit elszomorodtam rajta :cry:-, mert akkor onnantól kezdve a játék nem lenne igazából játék, ha naponta 1-2 alkalommal lépnék be csak, hogy a fákat learassam... Na de mind1... Engem inkább az érdekelne, hogy miért pont a fák??? (Jó a következő esetekben megértem, de én ezeket nem fogom használni úgysem: 1. folyamatosan használjátok a kacsa kata turbótrágyát 2. és a szupertrágyát, 3. és tele vagytok xxl-es fákkal, valamint mamutfákkal...). Ha valaki nem rendelkezik nagyobb mennyiségű mamutfával és xxl-es fával, akkor ez a stratégia nem biztos hogy kifizetődő... Vagy igen? A lényegek a kérdéseim lennének: Miért jobbak a fák? A fák terméseinek értékei a piacon - legalábbis nálam - messze elmaradnak a növényekétől! Mivel tudtok így csp-t szerezni? (Nálam a tenyésztés sajna vak vágány, mert hiába van minden erre vonatkozó rúna kiváltva a tölgynél, valamiért nincs ugrás - mintha az a %-os arány nem is lenne meg rá!!! 20-30 milliót költöttem 5-ös szintű tenyészállatok vásárlására, és raktam be tenyészteni az utóbbi időszakban, és egyik sem ugrotta át a köv. szintett!!) Miből tudjátok fenntartani magatokat - csp szempontból???
  Válaszodra számítok, és előre is köszönöm!
  (És légyszi farmerogirl!! Olvasd át te is, amiket a következő hozzászólások tartalmaznak és csak azután válaszólj, mert nem akartam vitát ebből!! Mégis az lett :()
  Üdvözlettel:
   
  Utoljára szerkesztett: 17.10.14
  GoodX, farmerogirl, csio70 és még 1 ember kedveli ezt.
 7. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.
  "mert akkor onnantól kezdve a játék nem lenne igazából játék, ha naponta 1-2 alkalommal lépnék be csak......"
  Semmit sem értetek páran abból amit én és többen is leírtunk (pl fejlődés topik). Vagy nem is akarjátok megérteni csak meg vágjátok az embert és én soha többé nem írok le senkinek semmilyen taktikámat mert tiszta hülyét csináltok belőlünk, minek írjuk le hogyan haladunk! Nem 1-2-szer lépek be a farmomra hanem napi 10-12 órát gépezek/netezek és ezen alkalmakkor a farmom állandóan meg van nyitva és nagyon sokszor felveszem mert aratni kell stb, stb, stb. De ti csak azt hajtjátok, hogy ti játsszátok a farmot, mi akik leírjuk a menetét persze csak segítség képpen mi nem játsszuk, hanem valami egészen mást csinálunk például learatok mindent és 1 hétig fel sem jövök?! Baaahhhh.....hiába való mérgelődés, évek óta azt hajtjátok....amit. Igaza van annak, aki ki sem mozdul az általa kedvelt topikból.
   
  csopke1, OJani, breki072 és 3 más kedveli ezt.
 8. csillagocska19

  csillagocska19 Kivételes tehetség


  Ha jól értettem, a kérdés azoknak szólt, akik napi 1-2 alkalommal lépnek be, nem értem Te miért vagy felháborodva. Egyébként a válasz engem is érdekelne, bár hozzáteszem nekem van elképzelésem a megoldásról, de kíváncsi vagyok jól gondolom-e.
   
  GoodX, csio70 és Málnahab kedveli ezt.
 9. 1hfarmer

  1hfarmer Fórum-zöldfülű

  Akik 3-4 éve játsszák már ezt a játékot, azok többsége a 100. szint előtt-után vannak már, de ezt a szintet csak úgy tudták elérni, ha nem kukoricáznak + salátáznak, azaz növényttermesztenek állandóan a farmon, hanem cserenapokon beszereztek nagyon sok olyan kergés tárgyat, ami 10-12 órás, magas tépéjú, sok magasabb értékú xxl fát, a vonatról sok mamutot és ha nincs event, akkor többségében ezek vannak a farmon.
  Hogy miből van csépéjük? A fejlődési taktika topicban régen és most is leírták: piacoznak! Olcsón vesznek, amit később busás áron eladnak ill. nem sajnálják a FA-t sem a játéktól, így rendelkeznek valamennyi titok-dologgal, "tojásokkal" stb.
  Majd ha a "fiatal" farmerjátékosok is elérik a 94-95. szint környékét, addigra nekik is eltelik még 1-2 év a játékban, sokkal több mindenük lesz és másképp fogják ők is játszani ezt a játékot.
  Mi sem rögtön a 100. szinten kergés kitehetőkkel keztük ezt a játékot, hanem éveken át ugyanúgy ültettünk-vetettünk-állatokat tartottuk, mint ahogy teszik ezt a "kezdők".
  Egyébként az új producer is észrevette, mint gyakorló farmozó, hogy valamit lépnie kell a régi játékosok érdekében, hogy továbbra is kihívást jelentsen nekik /is/ a farmozás.
   
 10. Johnny1111

  Johnny1111 Utánpótlás-írogató

  Szia!
  Úgy látom picit félreértettük egymást!!! Nem akartam túlságosan ragozni a dolgokat, azt hittem, hogy így is érthető lesz a tapasztaltabb játékosok számára, amit írtam... De sajnálattal látom, hogy NEM:(:
  1. Én nem akartam senkit megszólni, és nem azért tettem fel a kérdéseimet!!
  2. Ha elvetném a dolgot - mint ahogy te azt ebben a hsz-ben hoztad nyílvánosságra- akkor minek érdeklődnék felőle, vagyis a részleteiről???
  3. ÍRTAM: nemrég kezdtem el csak fórumozni, és nem tudok mindent elolvasni, pláne visszamenőleg nem, amiket TE és a többi tapasztalt játékos írt!!! Egyszerűen nincs mindenre időm!!!
  4. Nagyon nem értetted meg a hsz-omat!!! Sem belőled, sem a többi tapasztaltabb játékosból nem akarok "hülyét csinálni"!!! Nem véletlenül kérdezősködtem! Engem nagyon is érdekel a TI véleményetek, mert tisztában vagytok TI a játékkal!! Jobban mint én...!!!
  5. Kérlek ne azonosíts más játékosokkal, mivel én még nem voltam itt eddig aktív tag!!!! Én csak a dolgok mit-miértjét akartam megérteni!!! Nem állítottam egyetlen egy szóval sem, hogy nem a ti taktikátok a jobb, sem azt hogy rosszabb!! Csak néhány, számomra lényeges dologra szerettem volna választ kapni, hogy megértsek bizonyos dolgokat, amik számomra nagyon lényegesek lehetnek a távolabbi jövőben...és ami alapján hozhatnék meg bizonyos döntéseket!!!!
  6. Valószínűleg olvasgattam a "TE" topicodból is a közelmúltban... Nem hiábavaló, amiket irkáltok, mivel én felfigyeltem rá!!! És ÉN nem megszólni akartalak sem téged, sem senki mást!!!

  Jó most már nem a megfelelő témát használjuk ezen a helyen, majd valamikor megkereslek abban a topicban is! Csak azt nem értem, hogy miért háborodtál fel annyira a kérdéseimen...????????? Valószínűleg neked megvannak az előzményei ennek a dolognak, de akkor légyszi azon vezesd le, aki tényleg rászolgált!!! Aki megszólta a ti véleményeteket!! Ha valóban elvetném a véleményeiteket, akkor miért érdeklődnék iránta??? Légyszi olvasd már át még egyszer amit, és ahogy írtam!! (Ja és közben kérlek tedd félre az előítéleteid/tapasztalataid, amik eddig történtek esetleg veled!)
  Köszönöm!

  Üdvözlettel:
   
  Utoljára szerkesztett: 17.10.14
  GoodX, -skorpio1977-, kukac42 és 4 más kedveli ezt.
 11. csillagocska19

  csillagocska19 Kivételes tehetség

  Nagyjából én is hasonlót gondoltam, de még hozzá kéne tenni valamit, ami fontos: 4-5 éve egészen más volt a játék. Emlékszem, amikor a most 15 éves fiam megszólalt, hogy "Anya, learatod a farmom amíg iskolában vagyok?" Hát néztem, mint a moziban (mozi persze nem volt :) ), de gondoltam megnézem mivel játszik, na így kezdődött. Az eventek elég alkalomszerűek voltak, kiírás gyakorlatilag eventkezdéskor, így aztán esélyed sem volt felkészülni rá. Nem létezett a mesterségek völgye, az őszibarackfát kerekkeréken lehetett pörgetni, mert titokfák és ólak sem voltak. Én egyébként azt gondolom, hogy érdemes meghallgatni a többiek taktikáját, de nem biztos, hogy neked ugyanúgy beválik, hiszen egészen más most a játék összetétele, mint amikor ők kicsik voltak, arról pedig nem is beszélve, hogy teljesen mások a farmozási szokások. Nekem pl. rugalmas az időbeosztásom, így egy nap többször is ide tudok nézni, és ha valami közbejön akkor most én kérem meg valamelyik fiamat, hogy légyszíves arasd le a farmot :) Az sem mindegy, hogy van-e valakinek munkása, illetve, hogy mi a fontos neki a farmon: a szép látvány, a TP fejlődés vagy a CSP gyűjtés? Sorolhatnám még az egyéni szempontokat, lényeg az, hogy tényleg érdemes meghallgatni a különböző taktikákat és ezekből, valamint a saját tapasztalataidból kialakítani azt, amitől neked élvezetes lesz a játék, hiszen ez a lényeg.
  Na, azt hiszen ez volt életem leghosszabb fórumhozzászólása, lassan lekörözöm Pharmert, pedig nem állt szándékomban. :)

  Mindenkinek jó csacsizást!
   
  Meellcc, OJani, hóóvirág és 15 más kedveli ezt.
 12. 1hfarmer

  1hfarmer Fórum-zöldfülű

  Mielőtt Jónásunk elnyerné a moderátori címet és jól fejbekólintana itt bennünket, hogy mit teszünk a "gangjával" tényleg csak annyit jegyzek még meg:
  régebben nehezebb volt a haladás, de szeretettel és jókedvvel jöttünk nap mint a játékba és ez még mindig így van.
  Az ifjabb gazdáknak is ugyanezt kívánom. Viszont ha valakiből már csak bosszúságot, panaszkodást, elégedetlenséget vált ki ez a játék, az hagyja abba kis időre, a farmja megvárja és később örömmel folytassa.
  Ahogy Te is írod: kinek a szint, kinek a dizájn, kinek a tépé, kinek a színes ólak... és ezért jó ez a játék, mert nem kell ugyanazt tennie senkinek, amit másoknak. Még eventezni sem kötelező, sőt itt semmi sem kötelező.-
   
 13. Kiscsibuci

  Kiscsibuci Haladó

  Hűűűű mi van itt!Nem tudom,Jónás mit szól hozzá,de a gangon lehet beszélgetni,nem?Nekem nagyon sokat segítettek a tapasztaltabb gazdák.Egy barátnőm mesélt a játékról,gondoltam megnézem,de sajnos taktikai kérdésekről nem esett szó köztünk.Először nem figyeltem másra,csak hogy minél előbb szintet léphessek.Nem volt se csp-m se pajtakészletem,mindent beadogattam a gazdakörbe és minden újdonságot megvettem,2x2-őn játszottam,a répás-almás csatniról csak álmodoztam.Aztán a fórumon megemlítettem a gondomat,arra számítva,nem csak én járok ilyen cipőben.Meglepetésemre olyan sok segítséget kaptam,tanács és termékek formájában,hogy csak ámultam.Azóta más szemmel nézek erre a játékra.Taktikázom,piacolok,rendszeres látogatója vagyok a fórumnak.Nem tudom,régen milyen lehetett a játék,de most úgy látom nagyon sokféleképp játszható.Bár tegnap kicsit untam,mert kézzel szedegettem az 1x1-es területet,de ma a kód jóvoltából gépesítve vagyok,dolgozom is ezerrel.
  A haloween nagyon felcsigázta az érdeklődésemet és a korallszigetet is nagyon várom.Remélem nem kell hozzá a szigetes dolgok közül semmi,mert ott még sehol se tartok,a kikötő elérhetősége is távol van még.A produceri hírlevéltől nem igazán lettem okosabb,számítottam némi korallos infóra.Na mindegy,majd a következőben biztos lesz már valami hasznos tudnivaló.
  Lassan készülök kitenni a tenyészterepeket,kíváncsi leszek,mekkorákat ugranak a szintek a boom alatt.Mindenkinek szép napot kívánok.
   
  Domos52, Gdominik, Marika312 és 6 más kedveli ezt.
 14. _Cygnus_

  _Cygnus_ Fórum elő legendája

  Szia!
  Csak egy-két gondolatra reagálnék. Azért a fák, mert ha megnézed egy 2*2-es területre levetítve, azok adnak több Tp-ot. Hogy miért kezdett el érdekelni a Tp? Mert idegesített, hogy nem látom mozdulni fent a csíkot, hiába vagyok minden nap a farmon. A régi tempómmal pár év kellett volna egy szintlépéshez. Tudom, hogy semmi nem vár a másik szinten, meg ez csak játék, de már csak ilyen az ember, egy idő után idegesíti vagy lelombozza, ha évekig semmi haladást nem tud felmutatni. Egyelőre ott tartok, hogy a következő szinttől még mindig 66 millió Tp választ el, ha csak a Tp-ra mennék akkor ez 2 hónap lenne, de mivel eventezek, ez akár 4-5 hónap is lehet (azért normális körülmények közt ezt nem dobnám ennyire el, de olyan a munkám, hogy ilyenkor meghalni sincs idő, aztán jönnek az ünnepek, ami nálunk egy kicsit mást jelent). Ha növényeket vetnék, akkor erről a szintről mennék nyugdíjba. :D Azért mert nem tartok minden ólból, terményesből, fából egyet-egyet a farmon, még nem úgy kell elképzelni, hogy én nem játszom. Csak felismertem, hogy ezzel a módszerrel mindig üres lenne a pajtám. Ha megfigyeled az event csevegőket, mindig azok panaszkodnak, akik saját bevallásuk szerint napi 12-14 órát aratnak vetnek és mindent tartanak a farmon. A szerintetek "nem játszókat" nem hallod panaszkodni, minket nem nagyon tudnak semmivel meglepni, ha igen, akkor azon jót nevetünk. Akkor ki csinálja jól? Miből tudjuk fenntartani magunkat? A piacozásból. Akkor vásárolunk, amikor olcsó, nem amikor kell. :D Minden piac más és más, a játék ezen részét mindenki saját maga kell kitapasztalja. Attól is függ, hogy hány aktív játékos van azon a piacon, hány igazi nagy gazda van, tudni kell kik azok, akik manipulálják az árakat, nem hátráltatni, hanem segíteni kell őket, megfigyelni a többiek vásárlási szokásait stb. Az idén ugyan még piacozni is keveset piacoztam, olyan keveset kértek az eventek, hogy lazán hátradőlhettem, de az évek alatt összegyűjtött tapasztalatot senki nem tudja elvenni, akármikor újra kezdhetem. :D
  Az eventeket igyekszem minél hamarabb letudni, hogy a veszteségem minimális legyen, de nem mondanék le róluk. :D A játéknak ezt a részét még mindig élvezem, beleértve az eventek előtti találgatást is. :D Természetesen én is sokkal nehezebb feladatokat szeretnék kapni, már előre örülök a Jónás által beharangozott bonyolult eventnek. :D
   
  HéricsBáró, OJani, Domos52 és 11 más kedveli ezt.
 15. csillagocska19

  csillagocska19 Kivételes tehetség

  Igen, ezt még az előbb kihagytam, nagyon nem mindegy ki melyik piacon van. Én most a család összes farmjából kettőt viszek, az egyiken simán kereskedek annyit, amiből jut csatnira, (de jó lesz, ha végre 4-es lekifőzőm lesz...) a megrendelőkre és az egyéb dolgokra. A másik viszont totál áll, most esetleg tudok majd eladni szamarat, viszonylag jól felment az ára, de nekem sincs túl sok belőle, úgyhogy majd meglátom 5 után mivel járok jobban.
   
  dereret kedveli ezt.
 16. Pharmer500#2

  Pharmer500#2 Fórumgróf

  No meg elfeledkeztél a "sokoldalú" gazdákról:
  Nekik mehetne egyszerre a rózsaszín zselé a főfarmon a tenyésztelepekre, a pünkösdi csokor a szédültön az ólakra, a cukkinis almatora a tisztáson a növényekre, és persze az ananászos süti a bahás fákra már ettől független...
  xD
  No, csak lazán és viáman, Gazdatársak!!!;)
   
 17. Johnny1111

  Johnny1111 Utánpótlás-írogató

  Szia!
  Köszönöm a hsz-od! Ilyen és ehhez hasonlóakra számítottam volna, vagyis építő kritikára! Oké rendben, visszaolvastam a hozzászólásom és tényleg nagyon rosszul fogalmaztam, félreérthetően, mert te is megszólásnak vetted, pedig nem annak szántam:cry: - ami immáron akkor jogos, ezek szerint nem figyeltem kellő képpen a fogalmazásra :(. Nem irtál semmi nagyon különleges dolgot, de az hogy egy magasabb szintű játékostól olvashatom ezt, elgondolkoztat és találtam benne több számomra hasznos infót is!! Tehát köszönöm! Amire nem figyeltem a gondolataim megfogalmazása során a kezdeti hsz-emben, az az, hogy kitűnjön, hogy én magamnak már választottam utat (un.: "arany középút"), ami nem igazán létezik, de én valahol szeretnék egy biztos készletet fenntartani, miközben a csp-m alacsony szintjét is megtartom, de mindezt úgy, hogy ezeket figyelembe véve maximalizáljam a lehetőségekhez képest a TP hozamom... (Naív elképzelés tudom, de az időt feláldozom a játék élvezhetősége kedvéért így: azaz lassabban haladjak, de legalább tudjak mit csinálni) Vagyis egy olyan taktikát akarok kidolgozni magamnak, ahol nem a TP szerzést akarom maximumra felhozni... Csak hogy el tudjam ütni az időt, de azért közben lehetőleg valamennyire haladjak is...Tudom azt is, hogy idővel a "csík" miatt én is máshogy fogok majd gondolkozni, mert ha látványosan nem haladna, akkor az számomra is illuzió romboló lenne majd... Csak erre az időre vonatkozóan probáltam volna előre információkat/tapasztalatokat összeszedni. Csak én mindezt nem ilyen formában/áron képzeltem el! Úgyhogy elnézést kérek mindenkitől!!!
  Válaszod és megértésed köszönöm:
   
  csio70, -huusi- és dereret kedveli ezt.
 18. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

   
  HéricsBáró kedveli ezt.
 19. _Cygnus_

  _Cygnus_ Fórum elő legendája

  Nem kell elnézést kérj, nem volt a hozzászólásoddal semmi gond. :D Csak mindenki védi a saját álláspontját. :D Próbálj meg az elején egy kis csp-re szert tenni, ha van egy bizonyos tartalékod, akkor már úgy játszhatod ezt a játékot, hogy csak örömet okoz. :)
  Imi kedves, mozdulj azért ki az általad kedvelt topicból. Ha nem így lenne, akkor nekem nagyon hiányoznátok, Kukac, Te, Breki...Mint ahogy hiányzik Nita, schill, Ylyusz, Diló, Cyra, Leviane, a népes Kukori család meg a többiek. A csevegő és a pletykafészek a ti hozzászólásotoktól volt színes. Kérlek benneteket, gyertek vissza. Jön a TOP, ki fogja így a többieket biztatni?
  Az én piacom is áll. Lehet ugyanott vagyunk. :D
   
  Utoljára szerkesztett: 17.10.14
 20. envagyok

  envagyok Fórum-zöldfülű

  Ez így van xD és tényleg meg is lépték xDxDxD