Fejlődési taktika

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. bogisaci60

  bogisaci60 Fórum hercege

  Köszönöm kedves East a segítségedet és a türelmedet főleg :):):);)
   
  kutyaszálló kedveli ezt.
 2. habtest96

  habtest96 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok.
  Nos olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy ki milyen csp szerzési tippeket tudna adni? :) Látom hogy sok embernek több tíz akár százmillió pengője van csak nem tudom hogy csinálják... (85-ös szinten vagyok)
   
 3. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Először is, ha visszaolvasol, akkor sok remek taktikát találhatsz a topicban.
  Egyébként sokféleképpen lehet CSP-t csinálni.

  I. Piac
  1. Sok növény, főleg a vetőtábla elejéről olcsóbb a gazdaboltban, mint a piacon. Naponta megveszed az engedélyezett 100 db-ot, és eladod. Hogy meddig érdemes: piacfüggő.
  2. Olyan növényt / állatot / terményt termelsz, amit jó áron el tudsz adni a piacon. Nem azt kell termelni, amire szükséged van, hanem ami éppen drága a piacon. Annak az árából megveheted, ami kell, és még marad is. Hogy melyek ezek? Kicsit piacfüggő, de biztosra lehet menni az eventekhez kért dolgokkal, az új titkos fákkal / ólakkal, a nemrégen bevezetett terményekkel. Ha a malmot nem használod szupertáp keverésére, akkor érdemes körülnézni a piac Tápok részlegében is, sok táp van, aminél drágább a táp, mint az összetevői (egy példa lehet a rókatáp, de ez is piacfüggő).
  Ha növényt termelsz, ültess 1x1-be, és használj répás-almás-csatnit, hogy nagyobb legyen a hozam. Használhatsz érésidőt csökkentő dolgokat is, hogy gyorsabban termelj.
  3. Készíts olyan termékeket a mesterségek völgyében, ami jó áron eladható a piacon. Itt is az a főszabály, hogy a termék ára haladja meg az összetevők árát (és ne felejts el a 10% jutalékkal is kalkulálni).
  4. Ha már otthonosan mozogsz a piacon, nagyjából tudod, minek mennyi a "szokásos" ára. Ha olcsó, megveszed, és ha felmegy az ára, eladod. Ehhez kell egy kis kezdőtőke, és sok idő. Lehet, hogy így akár hónapokra is beragad a pajtába valami, de előbb-utóbb minden kelleni fog valahová.
  Érdemes figyelni a fórumot, különösen a pletykatopicot (Varázsgömb - avagy Jós Jónás otthona), mert sokszor kaphatunk jó tippeket a következő eventhez szükséges dolgokról, amit event előtt olcsón beszerezhetünk, majd eventkor drágán eladhatunk.
  5. A legdrágábbak a tenyészállatok. A tenyésztésed eredményét eladhatod a piacon. Elsősorban itt is az eventekkor kért állatok a relatív jó árúak. Ilyenkor akkor is megérheti tenyészteni, ha nincs Boom.
  6. Ha visszaolvasol, kaphatsz jó tippeket arról is, hogyan érdemes használni a piacot. Látogasd a Piactopicot is. Ez is Jónásnál van.

  II. Gazdakör
  Válogass ki olyan gazdaköri feladatokat, amelyek jó CSP-t adnak.

  III. Megrendelők
  Szolgálj ki megrendelőket a tanyaházban. Nézd meg az enciklopédiában, melyik ad CSP-t (nem mindegyik), és azzal folyamatosan üzletelj. Eleinte keveset adnak, de ha magasabb szintre kerülsz, egyre jobban megéri majd.

  IV. Kitehetők
  Vannak CSP-t adó kitehetők, tegyél ki minél többet. Szerezz belőlük a cserenapon.

  Pillanatnyilag ezek jutnak az eszembe. Nyilván nem mindegyiket kell használni, hiszen a játékodtól függ, melyik felel meg a számodra. Pl. ha a TP gyűjtése az első számú prioritás, akkor a CSP-s kitehetők máris kiestek. A tenyésztés nyilván függ a szupertáp készletedtől. A legújabb titkosok birtoklása pénz és/vagy szerencse kérdése.
  Mindenképpen a leghatékonyabb a piac, de ahhoz, hogy jó üzleteket csinálj, rendszeres jelenlét kell.
   
  g.bella, kutyaszálló, Matold és 10 más kedveli ezt.
 4. missuzy_53

  missuzy_53 Fórum admirálisa

  Szia Baby!
  Gratulalok a 98 szintlepesedhez. :)
  Szeretnem megkerdezni, hogyan tudod kiszamolni, hogy mikor lepsz a kovetkezo szintedre?
  Pontosan irod , hogy mennyi TP kapsz? vagy mi ennek a nyitja?
  Tovabbi sikert a 100 as szintig.
  En a 97 vagyok , de talan 2 het es kovetem a peldadat 98 leszek ;)
   
 5. Baby72

  Baby72 Mindentudó orákulum

  Köszönöm szépen;):). Igen, írom minden este a napi záró tp számláló állást. Csak Neked megsúgom, van egy nagy spirálfüzetem abba írom, hogy mikor, hol, miért?;)
  Van mikor magam is meglepődöm rajta, hogy milyen ügyes vagyok, mennyit sikerült aznap beletolnomxDxD.
   
 6. missuzy_53

  missuzy_53 Fórum admirálisa

  Aha szoval ez a titka:D
  Egyebkent nekem is van egy fuztem en is jegyzetelgetem a dolgaimat ;)napra pontosan azert nem tudom megmondani mikor lepek szintet :music: ugy latom van mit tanulnom Toled is ;)
  Sok tanar van itt a farmosok kozott , annyi jo tanacsot es taktikat kaptam mar a gazdaktol , amit nagyon koszonok , foleg ket szomszedomnak :Betjoli es Steve :inlove:
   
 7. -DencsRanch-

  -DencsRanch- Utánpótlás-írogató  Na pont így járok én is az egyik csibém kategorikusan kijelentette márpedig olyan hogy csibepont nem létezik ne is várjam amúgy is kapok automatikus mentorpontot . én kérek elnézést mert zaklattam :D
   
  vm68, kutyaszálló, Matold és 7 más kedveli ezt.
 8. morzsi55

  morzsi55 Utánpótlás-írogató

  Szép napot Mindenkinek.

  Jöttem dicsekedni,:D szeptember közepe óta mentorkodom és
  ma elértem a 4 szintet.:D A csibék jöttek mentek sok időt nem hagytam
  annak aki nem csinált semmit, ezzel a taktikával mindig volt olyan aki
  dolgozott is a farmon.
  Sok sikert és jó csibéket a mentoronak.
   
  kutyaszálló, Matold, alpha58 és 2 más kedveli ezt.
 9. patakvera

  patakvera Fórum félistene

  Szép napot Mindenkinek!

  A tenyésztők versenye utolsó részét milyen állattal lehetne gyorsan letudni? Természetesen ár-érték arányban legkedvezőbbre gondolok?
   
  g.bella kedveli ezt.
 10. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Mindentudó orákulum

  Ez nagyon piacfüggő. Talán a macska most a legmegérősebb, de megyeget lefelé a kutya is. De rá kell szánni egy kis időt, és minden állatnál elosztani a piaci árat a pajtaértékkel; így kiderül, mennyi CSP-be fáj egy pajtaérték teljesítése. Mondjuk 3 CSP/pajtaértékkel kalkulálva ezeket a számokat érdemes figyelni:

  béka 1146 alatt
  kutya 1350 alatt
  macska 1350 alatt
  farkas 1506 alatt
  sün 1290 alatt
  hal 936 alatt
  méh 951 alatt
  kaméleon 1260 alatt
  hód 1230 alatt
  majom 1224 alatt
  elefánt 1776 alatt
  teve 1950 alatt
  panda 2100 alatt

  Az én piacomon a többi állat szóba sem jöhet, de a felsoroltak is csak időnként néznek be ez alá a határ alá. A kakukk ingadozik, de már régen nem ment le 500 alá, márpedig a 3x-os pajtaérték 462 CSP lenne. (Hol van már a 100 CSP alatti kakukk, az 5-600 CSP között kapható kutya...)
  Sajnos gyorsan csak nagy szerencsével lehet letudni, egyszerűen nincs kint annyi állat a piacon elfogadható áron (és azon túl se), hogy egyszerre megvehesd a szükséges mennyiséget. Pandából több mint 7000 kellene, macskából több mint 10000...
  Ha van sok felesleges AB-od vagy FA-ad, akkor a pandatenyésztés szobrai adhatnak összesen 3 x 333 pandát, ami majdnem 700 ezer pajtaértéket jelent (nekem eszembe sem jutott erre kiváltani, de a lehetőség megvan).
  Megjegyzem, nálam annak a kupának az utolsó szintje nincs kiváltva, így a legendám "csak" 29-es. Sajnálom rá az állatot, még akkor is ha bőven be tudnám adni pajtából. A felröppenőknél sosem hiányzott az az 1%, az meg nem érdekel, hogy a gazdakörben ott maradt a feladat.
   
  vje0315, Lindus1226, patakvera és 5 más kedveli ezt.
 11. Gio

  Gio Fórum bárója

  Sziasztok! A mentorkodással kapcsolatban szeretném veletek megosztani, hogy mekkora pancser vagyokxDxD November óta 5 csibét "neveltem fel", amiből 3 igazi függő lett:D. A 4. nem nagyon halad mióta " felnőtt" lett, az 5. pedig egy gyakorlott gazdatársunk volt, aki, 1 nap alatt ki is repült:inlove:, köszönet neki itt is:D. Több hétig, csak inaktív csibéim voltak, akiket cserélgettem szorgalmasan. 2 napja kaptam végre egy csibét, aki játszik és kommunikál is. Hurrá, gondoltam végre én is haladok... Erre mit csinálok? Tegnap az inaktív csibém helyett véletlenül őt küldtem el:oops:, de itt még nincs vége, miután elküldtem azt is akit, el akartam küldeni, őt azonnal vissza is kaptam:cry:. Hát így jártam..
  Amúgy, nekem az a véleményem, hogy a mentorkodást ki kellene tolni legalább a csibék 50. szintjéig. Volt csibéim, még a mai napig is kérdeznek. Természetesen szivesen segítem őket továbbra is, de úgy gondolom, hogy ez a játék már elég bonyolult ahhoz, hogy elég legyen hozzá az a "tudás", amit a csibék 40. szintig kaphatnak a mentoroktól.
   
  HéricsBáró, -Teena-, iboly54 és 17 más kedveli ezt.
 12. z2856

  z2856 Fórumlakó

  Szia,

  én javarészt pandával csináltam, annak a legmagasabb a pajtaértéke, mind a két terülten panda volt kint és volt egy lelki határ, amennyiért vettem is. Hozzáteszem, nagyon be akartam fejezni és ezért időnként rugalmas volt a lelki határ ;).

  Sok sikert hozzá:

  z2856
   
  Lili060504, Kata_rzis, Gio és 4 más kedveli ezt.
 13. helloJuci

  helloJuci Fórum-zöldfülű

  Sziasztok, nagyon régóta agyalok valamin (lehet, hogy már más is kérdezte...). A tenyésztős feladatoknál mi a jó taktika, hogy a magas szintű tenyészállatok "elkészüljenek"? Vegyem meg a kisebb szintűeket és BBoom idején tenyésztgessek, aztán hátha bejön, vagy CSP-ért vegyem meg? Hogy lehet ezeket a küldetéseket megcsinálni?
   
 14. steve223

  steve223 Fórumgróf

  Szia/Sziasztok!

  Gratulálók már nem kell sok a 100.-hoz csak így tovább ;)
  Amúgy én is közeledek a következő álmomhoz a csp-s top 10-hez ebben a hónapban 100 millió volt a célom és most 152,5 millióm van ami nagyon jó de ennél jóval többet kerestem csak az év első 1-2-3 hónapjában felkészülők a topra így sokat is költöttem :)
  Ha jól számoltam 1,5 év múlva bent is lehetek igaz ebben az évben 1,2 milliárdot terveztem de jelenleg úgy néz ki hogy ezt bőven meg fogom haladni. Már várom a februárt kíváncsian várom mennyit sikerül majd keresnem :D

  Szia!
  Szerintem mindenkinek van füzete még annak is aki letagadja :D
  Szívesen segítek persze ha tudok bár sokan a piac miatt keresnek meg de abban a legnehezebb tanácsot adni mert mindenkinél más áron mozog a portéka.

  Látom sokan küzdenek a csibékkel sajnos nagyon sok az inaktív közöttük de azért el lehet közöttük találni 1-2 nagyon jót is.
  Csinálni kell aki nem aktív az meg le kell cserélni a lényeg hogy gyűljön a csibepont :)
   
  HéricsBáró, vje0315, Lindus1226 és 8 más kedveli ezt.
 15. Chate-farm

  Chate-farm Rutinos

  Kirepült mentorságom első csibéje. xD A 9-től a 40. szintig 19 nap alatt ért el, csak úgy szárnyalt. Csak jót írhatok/mondhatok róla. :inlove: Van egy másik csibém, ő is haladgat, csibepontot hiába kértem, nem küld, bár felröpit v. egyebet néha-néha. A 3. hely az jövős-menős: van, hogy 2-3 napot is kell várni az új csibére, de eddig olyat adott a rendszer, akik nem igen farmoznak. Azért várok néhány napot, egyszer végig ér a szívecskés sáv (írok nekik, ajándékot is kapnak), hátha csak valamiért nem tud minden nap farmozni, de aztán törlöm őket. Most a kirepült helyett várom a következőt, aki tényleg lelkesedéssel játszik. ;) Az első mentorszint végéhez közeledem.
   
  LBetti, Meellcc, **viola** és 9 más kedveli ezt.
 16. AnkaFD

  AnkaFD Fórumprofi

  Egy hetet lemaradtam.
  :oops:;)xD:inlove:
   
  Gio, Meellcc, LBetti és 3 más kedveli ezt.
 17. barna030303

  barna030303 Fórum bárója

  Sziasztok!
  Megettem a szüret 2014 felhősort, fehér ártatlanság, Karácsonyi süti, és még ha a szerencsemalmos virágos felhősort megeszem és még mit kéne megegyek, hogy 0 percem legyen?
  Visszaolvastam egy kicsit, de szoktam itt olvasgatni, de lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, az, hogy mit kéne megenni, hogy 0 percem legyen. Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
   
 18. -East17-

  -East17- Fórum elő legendája

  Szia!

  Itt az utolsó hozzászólásban megtalálod az információkat:

  https://board-hu.farmerama.com/inde...összefoglaló-az-eventek-teljesítéséhez.10944/
   
  Gio kedveli ezt.
 19. barna030303

  barna030303 Fórum bárója

  Utoljára szerkesztett: 31.1.16
 20. -East17-

  -East17- Fórum elő legendája

  Nem hat. A nemesítés csak arra van hatással amelyik növényre kifejlesztetted az adott bónuszt.
   
  HéricsBáró kedveli ezt.