Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot Mindenkinek!
    Nem szólok egy rossz szót sem, be tudtam jönni, aránylag jól működik az Unity, de nem akarom elkiabálni! Lehetséges, hogy majd estefele már lassabb lesz, mert többen lesznek a játékban. No, majd meglátjuk, de legyünk bizakodóak! Régen is voltak problémák, megoldódtak, én azt gondolom, hogy most is meg fog oldódni. Elvégre a Bp-nem is az az érdeke, hogy a játék menjen tovább és ne a játékosok álljanak tovább!

Mint írtam a tegnapi napom elég mozgalmas volt, így nem tudtam ide sem jönni napközben.
    Ma már nyugisabb, bár még ma is többet csörög a telefonom, mint máskor szokott. Így van ez jól!

Farmon szépen haladok, még játékra nem volt időm, de van 33 kártyapaklim, azt ma eljátszom.

Egy séta van beütemezve ebéd utánra, azt meg is teszem, kell a kinti levegő!
    Ebédem a tegnap esti vacsora maradéka. Pulykahusi brokkolival, karfiollal, sárgarépával, kevéske sült krumplival. Valamikor a Wok edényben készítettem, de már az tönkrement, így most egy vastagabb aljú serpenyőben készítettem. Külön külön megpároltam mindent és a végén összeborítottam és óvatosan összeforgattam, hogy az ízek kavarodjanak.Nagyon finom volt. A sült krumpli nálam így készül: megfőzöm a kockákra vágott krumplit, majd egy serpenyőben kevés olajon, folyamatos rázogatás mellett pirosra, ropogósra sütöm. Egyszerűen csak "rázogatós" krumplinak nevezem. Nem kell hozzá sok olaj, nincs olajszag az egész házban. Van amikor továbbgondolom és az egészet egy nagy tepsibe, jénaiba teszem, a tetejére tejfölt és reszelt sajtot és be a sütőbe. Így is igen finom!

No, remélem kellően éhesek lettetek!;)

2. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Kedves Csacska!
    A nagy unity -hajrában ...és a sok-sok üresjárat miatti bosszúságban - szégyenemre a "mozgalmas napod okáról" megfeledkeztem.
    Szeretném pótolni a mulasztásom: a mai versem NEKED szól! azzal a személyes véleménnyel,hogy Te naponta tízszer is tükörbe nézhetsz mert a gyermekek között töltött évtizedek nem csak a szellemi frissességed de a külsőd ifjúságát is megőrizte.

Virginás András:Névnapi köszöntő

Az EKC-túrán
    te mész legelől,
    ma minden virág
    téged üdvözöl.

legyen ez a nap
    derűs vagy esős,
    téged köszönt ma
    minden ismerős.

Egy egész világ
    lábaidnál hever,
    kávédba a szél
    jókedvet kever.

Teljesüljenek
    mind a vágyaid,
    kívánok boldog
    névnapot,Judith!

3. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok, szép délutánt!

Leges legelőször is Judit, nagyon sok boldog névnapot kívánok ! - tudom, hogy tegnap volt, de nekem csak késő este jutott eszembe
    Szerettem volna egy kosár virág képet is ide tenni, de a kép helyett csak egy aprócska ikon jelent meg - de hogy miért azt nem tudom.

Reggel még munkába indulás előtt a flash üzem módban learattam, majd 9 óra után telóról is arattam, most pedig maradt az unity.
    Kicsit vontatott minden művelet, de működik.
    Az új klienst még nem töltöttem le.

A hétvégén több akció is lesz:

- Luxus bájital akció!
    - Trágyázás napja akció!
    - Farmpengős tenyésztés!
    - Terményes ólak napja!
    - Szuper akciós napok!

Szép hétvégét!
    Vigyázzatok magatokra!

Kuzdern, henrietta1223, Fatther és 3 más kedveli ezt.
  4. Csacskamacska

Ilona, nagyon szépen köszönöm a tündéri verset és kedves szavaid! :)
    Ági, lelki szemeimmel látom a szép csokrot, nagyon szépen köszönöm!:)

Sétán túl vagyok, igazán kellemes volt! Itt még a napocska is erőlködött és kis győzelmet is tudhat magának!
    Terveim szerint most szeretném eljátszani a kártyáim, de erre is olvastam panaszt egy topikban. Úgy gondolom egy kártyát beáldozom, s ha jó, akkor hajrá, ha nem, akkor majd, ha visszakapjuk a Flast!

Kedves Moderátoroknak kívánok kitartást, türelmet a számtalan sok kérdés, kritika, panasz orvoslásához!

December 11. - A nemzetközi hegynap

2003-ban tartották meg először a NEMZETKÖZI HEGY NAP-ot, mely a 2002-ben rendezett „A hegy nemzetközi éve” rendezvényből született. A nemzetközi nap célja, hogy felismerjük, milyen alapvető szerepet játszanak a hegyek életünkben, és átérezzük annak felelősségét, hogy megvédjük környezetüket.

Mai napig a legfontosabb szerepük a hegyeknek a vízháztartás. Hiszen az alacsonyabb vidékek már benne járnak a nyárban, amikor is a magas hegységeket még hó borítja. A lassan olvadó hó az, ami többek között biztosítja a folyamatos víz utánpótlást a folyókba és a tavakba. Gondoljunk csak arra, hogy Magyarországon mikor szokott a Duna és a Tisza áradni? A nagy esőzésektől eltekintve április és június vége közöttire tehető ez az időszak. Hiszen a legnagyobb hóolvadás ezekben a hónapokban szokott lenni, ami nyilván időjárás függő.

Hoztam képet egy virágomról. Egész nyáron a kertben, félárnyékos helyen "nyaral", s ilyenkor hoz virágot. Nekem nagyon tetszik különleges szirmaival. Amikor elvirágzik hűvös helyre teszem.
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20201211v01ub0f3w.jpeg

5. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jó napot gazdák!

Az ünneplős naposnak sok boldogságot kívánok! (A rokonságban nincs Judit, ezért nem is néztem, pedig illett volna.)
    A Unity NÁLAM simán megy, apróbb gondok vannak ugyan, de maga a játék fut, s ez a lényeg. A fórumon sokan panaszkodnak, főként azok, akiknek a gépe kicsi teljesítményű. Értem én, hogy a gép sokba kerül, még a fejlesztése is, de bizony a munkahelyemen is időnként új gépet kellett venni, mert bár a gép alapvetően jó volt, viszont az újonnan vásárolt programok, amiket KELLETT használnunk, nem működtek volna. Persze egy cégnél azért egészen más a helyzet, mint egy otthoni háztartásban. A klienssel vannak és lesznek is gondok. A kliens csak egy átmeneti állapot lehet, de az sem túl sokáig, mert a használt programok egyre bonyolultabbak, több memóriát, jobb videokártyát, gyorsabb processzort, stb. igényelnek, egy idő után a régi, nem eléggé fejlett gépeken nem fog futni a játék.

henrietta1223, Andzsi1971, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  6. Csacskamacska

Köszönöm szépen Tihamér!

Mint írtam, aránylag jól ment a játék a nap folyamán. Amit sejtettem, az be is következett, mostanra nagyon lelassult. Nyilván többen ülnek a gép előtt, meg még egy kis ez, meg az, lényeg nincs kedven felállni nyújtózkodni, elénekelni egy dalt, míg betölt, hiába javasolják, meg, hogy ne unatkozzam! Nem unatkozom, hanem a nyugodtságom kezd elveszni.
    Délután társasoztam párat, megadta a pontokat, de olyan lassú volt, hogy otthagytam, majd, ha tempóváltás lesz, akkor visszamegyek.

henrietta1223, Andzsi1971, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  7. onagger52

onagger52 Fórum császára

Éjjel egy órakor majdnem fél órába telt, mire 4 böngészővel történt sorozatos kudarcok után, de sikerült bejutnom. Nekem eddig nem volt szükségem kliensre, mert a gépem nagyobb tudású, mint ami ide feltétlenül kell. Ezután sem fogok klienset használni. Most sem működött jól a játék. Tudomásul veszem, hogy éjjel, amikor minden rendes gazda alszik és a gépével nem terheli a rendszert, annyira rossz a helyzet, hogy nemkívánatos lettem. Megyek, fogom a kalapomat és majd akkor jövök, ha ezt a tesztelést befejezték. Aztán ha a rendszer jól működik, akkor továbbra is játszok itt, ha meg nem, az is jó, megyek máshová. Nagy a világ, sok "ingyenes" játék van.

8. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Az advent, a várakozás ideje, mit csendesen, nyugodtan, békés körülmények között, narancs és fahéjillattal, karácsonyi dalokkal várunk. No ezt most sikerült elrontani, sík ideg mindenki, gyötrődik, bosszankodik.

A betöltő forgó virágtól már kiütést kapok, meg attól, hogy olvassam, hogy : Lassú a játék? Kelj fel a székből, nyújtózkodj és énekelj egy dalt! Pont ehhez van kedvem! Azaz, tudják, hogy lassú a játék, hogy ezer gond van a játékkal, de bíznak benne, hogy mi hü..ék, kitartunk. Elkeseredett vagyok, szomorú és ideges, mert van itthoni háztartási munkám, amit csinálok, de közben a máskor 5 perces aratás és vetés most 15 perc, mert nem vált területeket csak, mint a csiga, a locsolás, a trágyázás és minden más olyan lassú, hogy idegesítő kivárni és mikor végre vált , akkor meg lefagy és ott állok mint a *****gyerek.

Nem nagyon szoktam panaszkodni, de ez most kilötyögött belőlem, mert betelt a pohár!

henrietta1223, Andzsi1971, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  9. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Itt az idő szürke és a kedvem is.....

Judit, pont azt írtad le, amit én is gondolok a mostani játék élményről.
    Már megfordult a fejemben, hogy abba hagyom vagy szüneteltetem a játékot ha nem javul a helyzet - pedig imádok farmozni.
    Délelőtt próba képpen megpörgettem a kereket, na hol állt meg? 100 % teljes bevételi bónusz :inlove:

Jah, és a kliens-t megpróbáltam letölteni - nem sikerült - ha jól tudom a gépem nem gagyi, de lehet turbózni kéne rajta valamiket - nemtudom nem vagyok számtech. zseni - na majd lesz valahogy.

10. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

11. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok!

Tudom....tudom!...mindent tudok!..tudom ,hogy haladni kell a korral.....de ez akkor is katasztrófa!
    Tegnap még valahogy ment is a játék...de ma olyan lassú volt, mint a csiga!...most pár perce....be sem lehetett jelentkezni!
    Most pedig azon gondolkodok, hogy kijelentkezzek....vagy maradjak !
    Az eventhez termelem a paklikat...de még nem játszottam...egyet sem! Ilyen feltételekkel nem idegesítem magam!

12. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Jó reggelt!

1 óra hosszat tartott az aratás-vetés - munkásokkal :(

henrietta1223, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  13. onagger52

onagger52 Fórum császára

Jóóóó napot gazdák!

A büntetés idejének vége, van megint Flash. Érdemes jönni, mert a Unity nálam nem volt nyerő. Előtte ment úgy, ahogy, de ebben a két napon ... Igaz, amikor éjjel bekeményített a rendszer és nem engedett fel, akkor besokalltam. Reggel még beugortam, de akkor is kiakadt, ezért én is kiakadtam, illetve szóltam a Gizinek, hogy a Farmeramát be ne merészelje hozni. Amíg nincs Flash, nincs Farmerama. Oszt, hogy január elején mi lesz, az attól függ. Ha marad ilyen a Unity, mert ugye Flash nem lehet, akkor én sem leszek. Ha az új meggyógyul, jövök szívesen. A döntés NEM az én kezemben lesz. A BP dönti el, hogy én mit is csináljak.

14. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Van újra flash, így hát jöttem.
    A reggeli vontatott farmozás után vissza bújtam szundikálni, és a kis hercegnő hangjára ébredtem, mikor bejött a szobámba és kiabálta Ébresztőőőő :).
    Majd ők össze készülődtek és elmentek a házhoz, és a másik nagyihoz.
    Én pedig elmentem a penny-be vásárolni.
    Tegnap gulyáslevest főztem, ma pedig töltött káposztát ( savanyú káposzta levélbe ) fogok csinálni, desszertnek pedig kókusz golyót gondoltam.

A farmon folytatom a társas játékos eventet, és befejezem a tenyésztős eventet, mert most van boom, van 1 tápos tenyésztés, és még farmpengőt is kaphatok.

Az idő itt változatlanul szürke, és még néha az eső is eseget.

Szép napot és jó játékot!

15. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Üdv Kedves Gazdatársak!
    Végre kicsit visszazökkenhetünk a megszokott kerékvágásba! Miért pont a "nagy várakozás időszakában" kell ezt a húzd meg ereszd el-et játszanunk?????
    Tenyésztéssel 20 perc alatt kész voltam....ilyen még nem volt a 10 év alatt.
    A kártyapaklik számának függvényében társasjátékozom.....a 2 és 4 pontos válaszok úgy 50-50 %-ban.....lehetne jobb is?!

Nagyapóknak,nagyanyóknak ünnepi "üzenet".....Luca napi útmutató székkészítéshez..... az Adventi csendes sarokban.

Napi menü - tegnap: húsleves cérnametélttel....még a fagyasztóból....zöldborsófőzelék édes bundás zsömlével, ozsonna:fasirozott,
    ma: almaleves, "Szürke barát" borocskában párolt,fokhagymás sült oldalas, citromos,bolti nápolyi

A nyugdíjam 60%-át megkaptam,az előző napi utalással összesítve 85%...a Nyufi megérdemel egy nagy kalapemelést!!!!!

Mindenkinek!: " Nem vagyok ideges,fő a nyugalom.Száz évig élek én,ha így folytatom"
    Sokat felálltam,sétáltam,néha még dalra is fakadtam,de megijedtem saját hangomtól.....különben is az idegeskedés árt a bájaimnak,hájaimnak.

henrietta1223, Kuzdern, zsozso577 és 3 más kedveli ezt.
  16. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szép napot kívánok mindenkinek.

Amennyiben ezt a linket használnád, 100% lenne a trívia pontjaid száma.
    Tihamér, van egy újabb kliens, a régit a Vezérlő pulton keresztül kell "eltávolítani", majd az újat letölteni, aktiválni, s azon keresztül (ha az én gépem majdnem) a géped "repülni" fog xD (de ne az ablakon :cry::cry:)
    s a "magyarázat" mellé: https://board-hu.farmerama.com/threads/fehér-képernyő-hiba-megoldási-lehetősége.20406/

Kellemes ünnepi készülődést, jó játékot, mosolygós szép napot, kellemes ünnepi készülődést. ❤❤❤

henrietta1223, Kuzdern, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
  17. onagger52

onagger52 Fórum császára

Szia Fatther!

Köszönöm a tanácsodat, de most kivételesen nem "hallgatok" rád. A miértet megírtam a valós életben emailban. Hosszú és nem idevaló.

Délelőtt tíz óra után a Flash használatával jöttem. Amit lehetett learattam, elvetettem rövid érésűt, mert vissza akartam jönni az Unityvel. Almoltam, tettem, vettem, olyan volt, mint máskor. Jelenleg a Unity-t használom. Semmi gondom nincs vele, leszámítva azt, hogy csillog-villog, meg nem tetszik ez meg az, de maga a Unity JÓL FUT. Tudtam vetni, aratni, állatokat ellátni, kütyüket "aratni", stb. és megy. Mert nem nyúlkálgatnak bele a programozók, hogy megnézzék terhelés alatt, ha ezt kiveszik, azt hozzáadják, esetleg mind a kettőt egyszerre csinálva, akkor a rendszer hogy viselkedik. Maga az, hogy a játékosok felháborodnak az egy dolog, de az, hogy MI lesz jobb, rosszabb, azt kell nézni. A játékosoktól majd lehet elnézést kérni, ha vége ennek a kavarodásnak. Tudom, hogy terhelés alatt érdemes megnézni mit tud az új, azt is tudom, hogy ha event van, az a nagyobb terhelés produkál, tehát event KELL. Értem, de nem szeretem. Mert én háklis vagyok.

Sok minden volt, amit írhattam volna akár itt, akár a visszajelzéseknél, de olyant, amiket mások nem írtak, nem volt. Hol jó volt, hol pocsék. Felmentem oda sokszor, de idegesített egyrészt az, hogy a zöme, aki egy-két alkalommal megy oda, csak elhadarja, hogy NÁLA mi van, azonnali megoldást akar, de arra nem hajlandó, hogy elolvassa az előző oldalakon leírtakat, mert akkor - esetleg - nem kellene ugyanazt ezredszer is beírni. Sok még azzal sem volt tisztában, hogy nincs most más csak a Unity és követelte a Flasht. Aztán a sok személyeskedés. Valaki beír valamit, egy másik vitatja és beszól neki. A másik visszaszól és folytatódik az egész. Voltak - nem is kevesen - akik megpróbáltak segíteni másokon, sokszor nagyon is jó és bölcs tanácsokkal, ötletekkel, de azokat is sokszor lehurrogták olyanok, akiknek mindegy, hogy valami Gizike vagy gőzeke. Hogy vidd ki a bilit vagy idd ki a bilit! Mindegy, csak hallatni akarja a hangját. Bocs, írását.

Ismétlem, maga a Unity jó, nem lassabb nálam a Flashnél. Műxik. Csak a programozók ne abajgassák! Vagy legalább ne akkor, ha én fel akarok menni és játszani.

BackOffice, -W-595-, henrietta1223 és 3 más kedveli ezt.
  18. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Túl a 48 óra nehézségein,( részletezni, felsorolni nem akarok semmit!) újra lehet élvezni is a játékot!:)

Ilona, nagyon örülök, hogy sikeres volt a reklamációd a nyugdíjaddal kapcsolatban! Kicsit irigykedem a jó humorodra, maradjál is ilyen, s legyen 100 év humorral fűszerezve! :)
    Ági, nagyon jó dolog lehet, amikor az unokád ébreszt! Nálam ilyen még nem volt, szeretnek aludni és igen régen aludtak nálam sajnos, s ez egyre kevesebbszer is lesz. Felnőnek lassan, s nagyi helyett a pizsamapartik a barátnőknél, barátoknál van. Jól van ez így, ez az élet rendje.
    Fatther, köszi a segítséget, nem volt ilyen jellegű hiba nálam, nem is töltöttem le semmit.
    Tihamér, bízom benne, hogy Flash nem is lesz, de Te igen!

Szürkeség honol a tájon, de 11 óra tájban elmentünk és megvettük a fenyőfát, melyet majd karácsonyfává varázsolok. Haza sem értünk és már szemerkélt is az eső, azóta is ez a szürke, borús idő uralkodik nálunk.

Az event tulajdonképp kész, csak társasozni kell még, de azt az elmúlt 48 órában nem csináltam.Termelem tovább a gazt, van még, amit ki fogok váltani a készletből. Kérdések többségére puskázom, elvégre azért van az a táblázat.

Tenyésztést is megcsináltam, most még egy kis pluszt tenyésztek, kicsit megcsappant a tenyészállatok száma a pajtában.

Luca napjáról nem írok, Ilona megtette a "csendes sarokban". :)

Viszont hozok képet egy növényről, mely kapcsolódik az adventhez, az ünnephez:
    A télen pompázó, égő piros bogyóiról és fényes, sötétzöld leveliről híres közönséges magyal ma már épp annyira a karácsonyi dekoráció része, mint a fenyőág, vagy a toboz.
    Az angolszász országokban már régóta az ünnep szimbóluma, mára pedig már meghódította az egész világot. Szerepel a képeslapokon, a csomagolópapíron, az ajtó és az asztaldíszek kedvelt eleme, sok helyen még a fára is magyallal díszített kis csengőket akasztanak.

busika02, zsozso577, Fatther és még 1 ember kedveli ezt.
  19. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

BackOffice, -W-595-, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  20. Csacskamacska

upload_2020-12-13_18-14-37.jpeg

-W-595-, _Ilona49_ és zsozso577 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.