Gazdák a Tiszántúlról! | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép napot, jobb napot!

Igen, nálam most nagyon vacakol a játék. Csigatempó, virágpörgés és a százalék is lassan éri el a százat. Kaptam tanácsot, de nem mentem vele sokra, továbbra is elszámolok 60-80 körüliig, mire beenged a játékba. Területváltásnál a csiga kettes fokozatba kapcsolt... örüljek ennek is?? Ez az állapot napok óta tart. Kezdek mérges lenni.:cry::mad::(

zsozso577, ursa11, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  2. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Szia, sziasztok!

Köszönöm itt is! :)

Én is ugyan azokat tapasztaltam mint Judit :mad:.
    Pörög a virág, talicskáznak a barik és lefagy, ki kell lépni majd vissza, a bónuszkód sem oldotta meg.
    " Dicsértem " is a hozzáértő "szak"embereket ......

A növényeket gyorsítással letermeltem, még felröpi kell, és mini játékot sem játszottam - kivárok, hátha megjavul a játék....:music:

zsozso577, ursa11, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  3. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Ő sem,..mi sem?????

zsozso577, ursa11, Csacskamacska és 3 más kedveli ezt.
  4. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

:);)

Ööööö.... még se vártam, lejátszottam az első pályát - nem volt vele probléma.

Utoljára szerkesztett: 25.11.23
    zsozso577, ursa11, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
  5. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szép jó reggelt!
    Látom a játék megbízhatóan hozza a formáját. Semmi sem változott mióta kiszálltam, pedig akár jó is lehetne.;)
    No hát akkor nem is erőltetném a nagy visszatérést még kicsibe se, ezt az eventet is kihagyom, úgyse jövök minden nap, pláne nem naponta többször.
    Jól számoltam, jövő héten már advent? Vásárláskor arra figyeltem fel, hogy adventkoszorúk vannak Ald*ban. Jövő hétvégén megcsinálom a koszorút + kopogtatót.
    A fagyasztót most ürítem, hogy majd az ünnepekre feltöltsem minden földi jóval. Tegnap már recepteket is nézegettem, a mézeskalácsot is megcsináljuk ha elfogyott a hókifli, tegnap azt sütöttem.
    Hát ez az évi is elszaladt, már csak egy bő hónap van vissza.

6. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Nálam azért a játék elég tűrhetően megy mostanában. Persze ez tökéletes soha nem lesz már, úgy gondolom. :)
    Azt hiszem sikerült magam átbillentenem egy másik irányba. Ki tudtam hagyni a Fekete bárány ajánlatot tegnap.
    Ma délutánra azért hagyok egy kis kihívást. :D Ezt már könnyen teljesíteni fogom. ;)
    Megyek én is bolt, bolt, aztán mutti és a szokásos vasárnap délután apjával és családjával. :D

7. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Sziasztok!

Gyerekkoromban ha jött váratlan EGY nap szünet az iskolában, az olyan sokáig tartott. Annyi mindent tudtunk csinálni azon a váratlanul jött pihenőnapon. Most meg ... az ember párat pislog és megint évforduló lesz.

Ünnepi étel, ételek? Hm, hm! Régen, nagyon régen, mikor még én is fiatal voltam, egyik lány (vagy már fiatalasszony volt, a fene sem emlékszik jól vissza olyan régre) mondotta: Lehet akármilyen étel ebédre. Bármi, a legfinomabb is, de ha NINCS rántott hús, akkor az nem vasárnap, nem ünnepnap. Rántott hús nélkül az olyan napok elképzelhetetlenek. Nálunk nincs így. De nem vagyunk egyformák.

Két napja csináltam prószát, amiről a feleségem csak akkor értesült, mikor érezte a sülő tészta illatát. Nem volt sok, egy tojásból mennyit lehet csinálni? Na ugye, nem sokat. Ma reggel jön be hajnali hatkor a másik szobába, ahol épp a tévét lestem - mert fél háromig aludtam este fél tíztől, s annyi elég - Nem akarsz valamit sütni vagy inkább menjek le a pékségbe és hozzak fel valamit? - A házunk mellett van egy pékség, reggel öttől este tízig szokott nyitva lenni, még ünnepnapokon is!!!
    - Mert? - kérdeztem vissza.
    - Mert ebéd után hamar megéhezünk, azért.
    - És mit ennél?
    - Nem is tudom. Múltkor (előző héten) csináltad azokat a csavartakat. Olyant kellene, de ne paradicsomos szósszal, hanem inkább tejfölössel.
    - Jó. De egy apró gond van. Most nincs itthon kemény sajt, boltba meg nincs kedvem elmenni. - (Meg sütni sincs sok kedvem, de ÍGY ki lehet kerülni a munkát.)
    - Nem gond. Van a fagyasztóban fagyasztva többféle is. Melyiket vegyem elő?
    - Akkor inkább a füstöltet.
    Következtetés? Mégis kell pizzatekercs szerűséget csinálnom. Liszt, só, élesztő, aszkorbinsav, langyos tej, kevés zsiradék, őrölt bors, egy 10 dekás ömlesztett tömlős sajtkrém alkotja majd a tésztát. Ha megkel, megkenem zúzott fokhagymás tejföllel, szórok rá reszelt füstölt sajtot a kinyújtott tésztára. Derelyevágóval 2 és fél-három centiméteres arasznyi csíkokra feldarabolom, megcsavarom, ráteszem egy sütőpapírral bélelt lemezre. Öööö ... Inkább kettőre, mert múltkor is kettő sütőlemeznyi lett. Aztán, de csak aztán bekapcsolom a villanykályha sütőjét. Amíg a sütő melegszik, a tészta kel. Megkenem a tekercsek tetejét kissé felvert kissé sós tojattal. Ha meleg lett a sütő, megy be a tészta. Aztán a feleségem annyit eszik amennyit akar. Azt most is tudom, hogy a többség bármennyire is nem akarom, az ÉN pocikámba fogja magát beerőszakolni. Hát igen, ha az embertől megkérdezi a felesége őméltósága, hogy nem akar-e valamit sütni, a vége az, hogy: Dehogynem drágám, boldogan!

A sajt kibontva melegszik, a liszt a radiátoron, a tejfölt is kivettem már a hűtőből, ne dideregjen az a kelt tészta, ha rákenem.

További szép napot! (Nekem eventmentes lesz most is, kivéve a kelt tésztás eventet.)

ursa11, zsani_apja, miklos4949 és 3 más kedveli ezt.
  8. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Tihamér...nagyon finomat készítettél megint...frissen melegen, milyen isteni lehetett!

Csatlakozom Gézához...nálam is most tűrhető a játék. Amikor akadozik...én akkor a böngészőből törlöm az előzményeket.
    Minden előzményt...nem mondom, hogy mindíg jó lesz a játék...de én ezt csinálom és ahogy Tihamér írta....a Rutert is ki-kikapcsolgatom.
    Annak is néha frissítenie kell magát.

Az eventet elkezdtem. A felröpiért nulláztam...a kerék nem volt kegyes.... így a gazt még mindig ültetem....
    Játszani is kellene már....lehet készen is lennék....de valahogy nincs kedvem játszani.
    Majd ma délután!
    Most megyek a konyhába és befejezem a kései ebédet.

henrietta1223, ursa11, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  9. Csacskamacska

Szép napot Mindenkinek!

Zsozsó, az előzményeket gyakran törlöm és a Rutert is ki szoktam kapcsolni havonta 1x-2x. Most böngészőt váltottam, így most lényegesen jobb, de nem olyan jó, mint volt! Amúgy régebben, amikor a topik tele volt panasszal, akkor nálam nem volt gond, hallgattam is, nehogy kiutáljanak. Most fordult a kocka, sokan jól tudnak aratni, vetni, területet váltani, nálam meg most nehézkes. Ez van, lesz ez még jobb is, vagy rosszabb is!

Géza, én is erős voltam, nem vettem "csak " titokfákat, mást hiába nyomtak az orrom elé!
    Edit, bizony egy hét múlva advent első vasárnapja. Milyen hamar eljött?!
    Ági, nem kell itt várni semmire, mert nem tudhatjuk, hogy mikor lesz a jobb, vagy a rosszabb periódus.
    Tihamér, jó kis evented volt, vagyis inkább finom kis evented volt! :)

Eventből még valamennyi minijáték hiányzik, a többi kész. Gaz elég, röpi már sok is.

Reggeli fagyos idő után kisütött a nap, de 0 fok körül maradt a hőmérséklet. Nemrég elkezdett szállingózni a hó, tartott vagy 3 percig. Úgy látom hógolyózni ma nem fogunk...

henrietta1223, zsozso577, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  10. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

A játék délelőtt még vacakolt, most mintha..... - el ne kiabáljam - jobb lenne, ámbár hétvége van, és szerintem ilyenkor nem hinném, hogy bemennek játékot javítani......
    Reggel nulláztam a röpikért - de nem eleget o_O, a felhőm lejárt, így már "csak" krókusszal tudok nullázni, reggel pörgettem, és sikerült egy 200 %-os bónusz o_O, event növény már nem kell, pajta töltésre használtam.

Tihamér, én nem tudom, tudtam mi az és milyen a prósza, most is csak onnan sejtem, hogy utána néztem.
    Én tegnap majonézes krumpli salátát csináltam, ma pedig sütöttem hozzá, csont nélküli csülköt, sütőzacskóban.

Tényleg, jövőhéten advent első vasárnapja.... majd karácsony és szilveszter ééés..... eltelt megint 1 év - nah, ne siessek ennyire előre;).

Judit, de jó hogy mondod a titok fa akciót, én teljesen elfelejtettem.
    Amúgy én sem vettem semmit.

Itt is napsütéses de fagyos volt a reggel, most is -1 fok van.

henrietta1223, zsozso577, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  11. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó estét!

Két hónapja, tán három, még én sem tudtam mi is az a prósza. Valami olyan motoszkált a fejemben addig, hogy kukorica csírája vagy mi, meg édes, meg az, hogy ÉN biztosan nem ettem ilyent, vaaaagy NEM ilyen néven. Elővettem a tabletet, - mert jó teljesítményű, gyors, kényelmes - nem kell várni a gépre. Ott nézem MI IS az? Aztán megint csak oda jutottam el, hogy én ilyent nem csináltam, nem ettem, de ki lehet próbálni. Kutakodtam, keresgéltem, egy tetsző receptet kiválasztottam és elkészítettem. Azóta többször. Sőt! Még a feleségem is megfenyegetett (!?), mondván, olyan, mint egy palacsintaféle, csak gyorsabb. Akkor nem neki kell majd palacsintát sütögetnie, hanem szól nekem és én csinálok majd, ő meg eszik belőle. (Iiiiigen! Ezek szerint szívességet tesz nekem, hogy eszik belőle. Tipikus feleség.) Én a nagyanyámtól tanultam meg a főzés alapjait az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején. De a mama soha nem csinált ilyent. A feleségem sem ismerte. Az amit én csinálok, az BÚZALISZT, nem kukoricaliszt alapú. A feleségem őméltósága ha édes tésztára vágyott eddig, sütött magának néhány palacsintát, nem tejjel, hanem szódavízzel. Mivel én könnyedén meg tudom magamat a palacsintáktól tartóztatni, - a szalonna, kolbász, prés (disznósajt mifelénk) már más lenne, de olyant ő nem csinál - csak annyit süt, amennyi neki kell. Na de ha ezután nekem kell még a palacsinta helyett is sütögetnem, az már annyira nem "teccik". A szabadon választott smakkol, de ugyanaz kötelezően már nem. Hiába, én egy ilyen alak vagyok. De amíg lehet, mert vagyok én is meg Ő is, addig szó nélkül készítek neki bármit. Sokkal rosszabb lenne, ha már nem lenne kinek!

Az, amit ma csináltam, amit én "fogpiszkálónak" nevezek, az úgy alakult ki, hogy feleségem hozott fel valamelyik boltból egy csavart, pizzás rudat. Megkóstoltam, mondtam, ennél én jobbat tudnák csinálni. Na azóta már többször kellett csinálnom. Ja kérem! Aki hetvenkedik, az biz ÍGY jár. Mutassa meg, ne csak a száját jártassa! Szerencsére kelt tésztákat szeretek - s egy icipicit tudok is - csinálni.

Szép álmokat mindenkinek!

Utóirat: Nem tudom más hogy van vele, de az ízületeim nagyon érzik azt, hogy valami csapadék jő errefelé. (Majdnem Szigetköz. A Mosoni-Duna túlsó partja már az. Saccperkábé 7-800 méter, azaz ezer lépés, mert a lépés régóta nagyjából 75 cm volt. A rómaiak páros lépése másfél métert jelentett.) Este lefekvés előtt vagy veszek be valami fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentő izét, vagy éjjel felébredve veszek be vagy végig kínlódom az éjszakát. Nem vagyok bogyókedvelő, de asszem KELL ma éjjelre. Egyébként 10-12 ilyen-olyan bogyót, vitamint veszek be naponta. Sok. Túl sok. De saaaajna sok nyavalyám lett, mire elkerültem a hetvenet.

12. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Apja, igazából én se panaszkodok arra kis időre amit a játékkal töltök. Gratulálok a szintlépéshez, én jócskán lemaradtam a gyopároson, 17 szinten vagyok és még maradok jó darabig ezzel a tempóval.
    Tihamér ez a csavart ez+az jó hangzik, jó lesz majd sósnak az ünnepekre.
    Ma és holnap borsóleves lesz és utána túrógombóc, utána meg cukkinis fasírtot sütök egyik nap krumplipürével, másik nap tökfőzelékkel, pénteken pedig pizza lesz. Szeretem, mikor így előre tudom a menüt, a "Mit főzzek" az egyik legnehezebb kérdés.

henrietta1223, -W-595-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  13. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

henrietta1223, ursa11, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
  14. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

henrietta1223, -W-595-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  15. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Tihamér.....Nagyon guszta az a tekercs. Mennyiséget nem írtál a recepthez, vagy Te is úgy csinálod, mint Anyu?
    Szemmértékkel és érzéssel?

Edit...akkor nem csak nálam a gond a "mit főzzek"? Ám nálam még a válogatás is szerepel.
    Rizs meg burgonya és csirkemell. Ja és néha egy kis tészta.
    Sokszor...ténylegesen mindig dilemmán a mit is főzzek!

Tegnap délután mielőtt elvetettem volna a következő e-gazt...gondoltam egyet....összeszedtem magam és lejátszottam a
    minijátékokat. Persze, hogy végeztem! Annyi plusz maradt, amit meghagytam óvatosságból egy területnyi beültetéshez.
    Felröpim az maradt, lehet nem is kellett volna nullázni, de így legalább azzal nem kellett foglalkoznom.

Össze kellene szedni magam és kimenni! Hideg van...semmi kedvem hozzá!
    Pedig égő az kellene! Nekem az olyan nagy dilemma! Sokszor mellé lövök vele...olyan sok féle van!
    Bezzeg régen nem volt gond!...azokat ismertem.
    Volt itthon csere égőm....de ez az új nem bírta ki 1 hétig sem. Vajon mi lehetett a hiba?
    Nahhh...mindegy is....lassan elindulok....hátha sikeres leszek!

henrietta1223, busika02, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
  16. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó napot!

Itt most süt, de nagy hőség azért nincs.

Mérték, mérték. A feleségem is mindig ezzel idegesít. ... Nem mondtad, hogy miből mennyi! Így hogy tudjam leírni vagy elmondani másnak? ... Igazából a "rendes" cukrászok, szakácsok nem darabra adják meg a tojásokat, mert van kicsi tojás meg nagy tojás. Súlyra kell megadni azt is. Vagy kéne. Aztán a liszt is lehet ilyen, meg olyan. Amihez ragaszkodni szoktam, ha nem elég egy megbontott zacskóban lévő liszt, akkor a második, amit megbontok, azonos legyen az előzővel. Ezért szoktam általában kettő kilónként venni. Amikor a nejem érdeklődik, hogy mennyi cukrot tettél bele és én azt válaszolom, hogy "két rázásnyit", attól is ideges lesz. De mennyi az a két rázásnyi??? HÁNY kanál, hány deka? - Nálunk a kristálycukor egy olyan fedeles műanyag dobozban van, ami átlátszó, a teteje eltolható akadásig. De én csak egy picit tolom el és megrázom, oszt annyi megy bele amennyi. Nem mérem. - Olyankor bosszús lesz. Tudja a fészkes fene, hogy az az olaj pontosan hány ml, nem mérem, csak csorgatok bele a flakonból a tálban lévő lisztes kutyulmányba. De a vajat, margarint sem méricskélem, megsaccolom a téglát, kockát és annyit vágok le, amennyire gondolok. A tej vagy víz szokott biztos mennyiség lenni, azt mérem mérőpohárral. Ami a képeken van, abban 225 ml volt. A többit arányosan tessék hozzágondolni!!! Sajnálom, de én egy ilyen nehéz felfogású alak vagyok. De az biztos, hogy ami elkészül, az jó, mert megeszik. Én is, meg más is.

Az ebéd kitalálása nekem nem gond, csak a feleségemnek. Ha engem kérdez, azt válaszolom, hogy akkor legyen paprikás krumpli. Én egy héten megeszem ötször, hatszor is ebédre. No a felségem nem. Annyira nem respektálja. Havi egy, esetleg két alkalommal neki elég. Szeret változatosan étkezni. Én meg enni szeretek. Mondjuk EZ látszik is rajtam, akár szemből, akár oldalról nézem magamat tükörben.
    De tényleg változatosan étkezünk, mert van minden, csak lehetőleg mindig más, másféle kiszerelésben. Mivel ő évek óta cukros néni, én meg egy éve kezdtem azzá válni a doktorok szerint, - nem néninek, neeem, cukros bácsinak!!! - nézzük, hogy tészta kevés legyen, több főzelék, de azok meg zöldségből vannak, az epém meg ... Hagyjuk!

Égő? Mármint világító izé a lámpákba? Pár napja mondtam a feleségemnek, hogy amióta nem hagyományos villanykörtéink vannak, nagyon ritkán kell cserélni őket. Régebben azokat a takarékosabb, lehetőles spirálisan megcsavartakat vettem, hogy ne lógjanak ki annyira a lámpa/csillár foglalatából. Tartalékot is vettem, van még többféle méretű és foglalatból is kétféle. Az utóbbi 2-3 évben pedig a ledekre váltottam. Drágább, de tartósabb. (Két B, nem egy. Már megint lemaradt a második . Vagy én gépelek rosszul vagy a BP által használt programmal van bajom. Levélíráskor kevesebbet hibázok.) Arra hívnám fel a figyelmet, hogy a lámpák színválasztásánál inkább az alacsonyabb Kelvin fokúakat válasszátok, mert a magasabb értékűek kékes, fehéres fénye nem tesz jót sem a szemnek, sem az alvásnak. (A Kelvin az a Celsius plusz 273, a tizedeket, századokat mellőzöm.) A gáztöltésű, ionizáltakkal az a baj, hogy nem szeretik a kapcsolgatást, attól frászt kapnak, hamarabb tönkremennek. A hagyományos égők, ha bemelegedtek, forróak voltak, sütötték az ember bőrét, megfogva meg nagyon kellemetlen tudott lenni. A kis gyerek ha hozzáért, megjegyezte, hogy azt a sárga világítót megfogni rossz, mert bánt! Ezek a ledek meg hidegek.

Megyek és iszok egy kis kávét. Nem mintha megérdemelném, de megkívántam.

Még mindig vigyorog a Rézi, pedig délig többet szitált, mint nem.

Utoljára szerkesztett: 27.11.23
    henrietta1223, busika02, zsozso577 és 8 más kedveli ezt.
  17. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

henrietta1223, busika02, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
  18. Gobio55

Gobio55 Fórum hercege

Jó estét!

Hát ha a tálca anyagára gondolsz, az igazi nemesfém. Amikor a technikumba jártunk, mi úgy tanultuk, úgy tartották a szakértő főfő okosok, hogy az alumínium a magyar ezüst. Bár az alapanyagának számító bauxitból legalább száz millió tonna van a jelenlegi határainkon belül is, ma már nem használják fel se timföldgyártásra, se másra, s emiatt nem is készül belőle magyar ezüst, mert se timföldgyár, se alumíniumkohó. Volt ugyan belőle három vagy négy. Ha úgy veszem,hogy a magyaróvári timföldgyár volt az első, a második az ajkai és a világháború után épült meg a legnagyobb almásfüzitői, akkor három gyár. De Ajkán épült meg az Ajka-2 timföldüzem is, egy vonal egy gyár, akkor négy volt. Igaz, ebből kettő egy kerítésen belül. A kohókból is volt négy. Sorrendben Csepel, Felsőgalla, Ajka, majd Inota. Ma ezek egyike sem működik. A bauxitcementről kiderült, hogy rossz, igen rossz termék, de csak sok évvel később derültek ki a hátrányos tulajdonságai. Lehetne még színes műkorundot is készíteni a bauxitból, de az macerás, körülményes, sokkal egyszerűbb a hagyományosnak mondott fehér(nemes) korund gyártása. De ahhoz már külföldről kell behozni az alapanyagot.

Ezek a tálcák a háztartásunkban legalább negyven éve jelen vannak, sokat használtuk, használjuk őket. Könnyű, könnyű tisztán tartani, nem törékenyek, csak lúgos akármiktől kell távol tartani őket, mert a lúg oldja az alumíniumot. De azért sósavat, más savat se használjon senki a tisztogatásukhoz. Azokkal is rossz viszonyban vannak.

henrietta1223, _Ilona49_, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  19. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Tihamér, nagyon guszta az a csavart, engem is érdekelt volna a recept, de.... olvasom, hogy pontos recept nincs.
    Én, ha sütök, azt mindig, mindent kimérek.
    A képen látható tálcából, nekem is van 2 db, nagyon rég óta.
    A mit főzzek dilemma nálam is gond volt, míg a család együtt volt.
    Már én is lecseréltem a hagyományos égőket LED égőkre, én a fehér fényűt szeretem, azok fényénél jobban látok.

Ma lejátszottam sok mini játékot, meglett a felhőre és a rávaló dekorokra is a csillagos érme, a trivia jutalmakból is szedegettem, még van mit kiszedni.
    Vettem a farmra is és a bahára is 2 x 10-10 titokfát, de nem lett új fám.

Itt ma borongós hideg idő volt.

20. Csacskamacska

Szép estét Mindenkinek!

Ági, lesz elég röpid, még van idő! Az a csülök jól hangzik, nálam is esedékes már. A csülköt római tálban szoktam megsütni, majd , amikor már majdnem kész,, akkor leveszem a fedelét és megpirítom kissé, hogy piros és ropogós legyen. Általában bőrös csülköt sütök.

Edit, egyetértünk, sokszor nehezebb kitalálni, hogy mit főzzünk, mint elkészíteni.

Zsozsó, hogy sikerült az utad, a vásárlás? Itt a reggeli havazás után egész jó idő lett, így én is tettem egy utat, igaz most kocsival, mert messzebb kellett mennem.

Tihamér, nagyon tetszetős ez a fogpiszkáló, látszik rajta, hogy finom is! Méricskéléshez annyit, hogy nem szoktam én sem méricskélni, nálam is szemre megy. Ennyi évesen már van rutin. Érdekes, hogy nem igazán sütöttem még olyan sütit, legyen az sós, vagy édes, ami nem fogyott volna el.

Zs_Apja, volt is valami a tálcán?

Alumíniumból van tálcám nekem is vagy 3 - 4 db. Szeretem őket, igaz ma már csak hétköznapokon használom. Legutoljára tavaly vettem alumíniumból készült tárgyat, az pedig nem volt más, mint egy 5 fokú létra. Azt használom arra, hogy lejussak a kis konyhakertembe. Most eltettem már, majd jövőre újra műbe lesz. Nagyon szeretem, mert könnyű, fél kézzel is elbírom könnyedén.

Event kész, pajtát töltögetek.

Estefele újra el kezdett szállingózni a hó, újra kezd fehér lenni minden.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.