Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Tihamér.....Nagyon guszta az a tekercs. Mennyiséget nem írtál a recepthez, vagy Te is úgy csinálod, mint Anyu?
  Szemmértékkel és érzéssel?

  Edit...akkor nem csak nálam a gond a "mit főzzek"? Ám nálam még a válogatás is szerepel.
  Rizs meg burgonya és csirkemell. Ja és néha egy kis tészta.
  Sokszor...ténylegesen mindig dilemmán a mit is főzzek!

  Tegnap délután mielőtt elvetettem volna a következő e-gazt...gondoltam egyet....összeszedtem magam és lejátszottam a
  minijátékokat. Persze, hogy végeztem! Annyi plusz maradt, amit meghagytam óvatosságból egy területnyi beültetéshez.
  Felröpim az maradt, lehet nem is kellett volna nullázni, de így legalább azzal nem kellett foglalkoznom.

  Össze kellene szedni magam és kimenni! Hideg van...semmi kedvem hozzá!
  Pedig égő az kellene! Nekem az olyan nagy dilemma! Sokszor mellé lövök vele...olyan sok féle van!
  Bezzeg régen nem volt gond!...azokat ismertem.
  Volt itthon csere égőm....de ez az új nem bírta ki 1 hétig sem. Vajon mi lehetett a hiba?
  Nahhh...mindegy is....lassan elindulok....hátha sikeres leszek!
   
  henrietta1223, busika02, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 2. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó napot!

  Itt most süt, de nagy hőség azért nincs.

  Mérték, mérték. A feleségem is mindig ezzel idegesít. ... Nem mondtad, hogy miből mennyi! Így hogy tudjam leírni vagy elmondani másnak? ... Igazából a "rendes" cukrászok, szakácsok nem darabra adják meg a tojásokat, mert van kicsi tojás meg nagy tojás. Súlyra kell megadni azt is. Vagy kéne. Aztán a liszt is lehet ilyen, meg olyan. Amihez ragaszkodni szoktam, ha nem elég egy megbontott zacskóban lévő liszt, akkor a második, amit megbontok, azonos legyen az előzővel. Ezért szoktam általában kettő kilónként venni. Amikor a nejem érdeklődik, hogy mennyi cukrot tettél bele és én azt válaszolom, hogy "két rázásnyit", attól is ideges lesz. De mennyi az a két rázásnyi??? HÁNY kanál, hány deka? - Nálunk a kristálycukor egy olyan fedeles műanyag dobozban van, ami átlátszó, a teteje eltolható akadásig. De én csak egy picit tolom el és megrázom, oszt annyi megy bele amennyi. Nem mérem. - Olyankor bosszús lesz. Tudja a fészkes fene, hogy az az olaj pontosan hány ml, nem mérem, csak csorgatok bele a flakonból a tálban lévő lisztes kutyulmányba. De a vajat, margarint sem méricskélem, megsaccolom a téglát, kockát és annyit vágok le, amennyire gondolok. A tej vagy víz szokott biztos mennyiség lenni, azt mérem mérőpohárral. Ami a képeken van, abban 225 ml volt. A többit arányosan tessék hozzágondolni!!! Sajnálom, de én egy ilyen nehéz felfogású alak vagyok. De az biztos, hogy ami elkészül, az jó, mert megeszik. Én is, meg más is.

  Az ebéd kitalálása nekem nem gond, csak a feleségemnek. Ha engem kérdez, azt válaszolom, hogy akkor legyen paprikás krumpli. Én egy héten megeszem ötször, hatszor is ebédre. No a felségem nem. Annyira nem respektálja. Havi egy, esetleg két alkalommal neki elég. Szeret változatosan étkezni. Én meg enni szeretek. Mondjuk EZ látszik is rajtam, akár szemből, akár oldalról nézem magamat tükörben.
  De tényleg változatosan étkezünk, mert van minden, csak lehetőleg mindig más, másféle kiszerelésben. Mivel ő évek óta cukros néni, én meg egy éve kezdtem azzá válni a doktorok szerint, - nem néninek, neeem, cukros bácsinak!!! - nézzük, hogy tészta kevés legyen, több főzelék, de azok meg zöldségből vannak, az epém meg ... Hagyjuk!

  Égő? Mármint világító izé a lámpákba? Pár napja mondtam a feleségemnek, hogy amióta nem hagyományos villanykörtéink vannak, nagyon ritkán kell cserélni őket. Régebben azokat a takarékosabb, lehetőles spirálisan megcsavartakat vettem, hogy ne lógjanak ki annyira a lámpa/csillár foglalatából. Tartalékot is vettem, van még többféle méretű és foglalatból is kétféle. Az utóbbi 2-3 évben pedig a ledekre váltottam. Drágább, de tartósabb. (Két B, nem egy. Már megint lemaradt a második . Vagy én gépelek rosszul vagy a BP által használt programmal van bajom. Levélíráskor kevesebbet hibázok.) Arra hívnám fel a figyelmet, hogy a lámpák színválasztásánál inkább az alacsonyabb Kelvin fokúakat válasszátok, mert a magasabb értékűek kékes, fehéres fénye nem tesz jót sem a szemnek, sem az alvásnak. (A Kelvin az a Celsius plusz 273, a tizedeket, századokat mellőzöm.) A gáztöltésű, ionizáltakkal az a baj, hogy nem szeretik a kapcsolgatást, attól frászt kapnak, hamarabb tönkremennek. A hagyományos égők, ha bemelegedtek, forróak voltak, sütötték az ember bőrét, megfogva meg nagyon kellemetlen tudott lenni. A kis gyerek ha hozzáért, megjegyezte, hogy azt a sárga világítót megfogni rossz, mert bánt! Ezek a ledek meg hidegek.

  Megyek és iszok egy kis kávét. Nem mintha megérdemelném, de megkívántam.

  Még mindig vigyorog a Rézi, pedig délig többet szitált, mint nem.
   
  Utoljára szerkesztett: 27.11.23
  henrietta1223, busika02, zsozso577 és 8 más kedveli ezt.
 3. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  henrietta1223, busika02, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 4. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó estét!

  Hát ha a tálca anyagára gondolsz, az igazi nemesfém. Amikor a technikumba jártunk, mi úgy tanultuk, úgy tartották a szakértő főfő okosok, hogy az alumínium a magyar ezüst. Bár az alapanyagának számító bauxitból legalább száz millió tonna van a jelenlegi határainkon belül is, ma már nem használják fel se timföldgyártásra, se másra, s emiatt nem is készül belőle magyar ezüst, mert se timföldgyár, se alumíniumkohó. Volt ugyan belőle három vagy négy. Ha úgy veszem,hogy a magyaróvári timföldgyár volt az első, a második az ajkai és a világháború után épült meg a legnagyobb almásfüzitői, akkor három gyár. De Ajkán épült meg az Ajka-2 timföldüzem is, egy vonal egy gyár, akkor négy volt. Igaz, ebből kettő egy kerítésen belül. A kohókból is volt négy. Sorrendben Csepel, Felsőgalla, Ajka, majd Inota. Ma ezek egyike sem működik. A bauxitcementről kiderült, hogy rossz, igen rossz termék, de csak sok évvel később derültek ki a hátrányos tulajdonságai. Lehetne még színes műkorundot is készíteni a bauxitból, de az macerás, körülményes, sokkal egyszerűbb a hagyományosnak mondott fehér(nemes) korund gyártása. De ahhoz már külföldről kell behozni az alapanyagot.

  Ezek a tálcák a háztartásunkban legalább negyven éve jelen vannak, sokat használtuk, használjuk őket. Könnyű, könnyű tisztán tartani, nem törékenyek, csak lúgos akármiktől kell távol tartani őket, mert a lúg oldja az alumíniumot. De azért sósavat, más savat se használjon senki a tisztogatásukhoz. Azokkal is rossz viszonyban vannak.
   
  henrietta1223, _Ilona49_, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
 5. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Tihamér, nagyon guszta az a csavart, engem is érdekelt volna a recept, de.... olvasom, hogy pontos recept nincs.
  Én, ha sütök, azt mindig, mindent kimérek.
  A képen látható tálcából, nekem is van 2 db, nagyon rég óta.
  A mit főzzek dilemma nálam is gond volt, míg a család együtt volt.
  Már én is lecseréltem a hagyományos égőket LED égőkre, én a fehér fényűt szeretem, azok fényénél jobban látok.

  Ma lejátszottam sok mini játékot, meglett a felhőre és a rávaló dekorokra is a csillagos érme, a trivia jutalmakból is szedegettem, még van mit kiszedni.
  Vettem a farmra is és a bahára is 2 x 10-10 titokfát, de nem lett új fám.

  Itt ma borongós hideg idő volt.
   
 6. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!

  Ági, lesz elég röpid, még van idő! Az a csülök jól hangzik, nálam is esedékes már. A csülköt római tálban szoktam megsütni, majd , amikor már majdnem kész,, akkor leveszem a fedelét és megpirítom kissé, hogy piros és ropogós legyen. Általában bőrös csülköt sütök.

  Edit, egyetértünk, sokszor nehezebb kitalálni, hogy mit főzzünk, mint elkészíteni.

  Zsozsó, hogy sikerült az utad, a vásárlás? Itt a reggeli havazás után egész jó idő lett, így én is tettem egy utat, igaz most kocsival, mert messzebb kellett mennem.

  Tihamér, nagyon tetszetős ez a fogpiszkáló, látszik rajta, hogy finom is! Méricskéléshez annyit, hogy nem szoktam én sem méricskélni, nálam is szemre megy. Ennyi évesen már van rutin. Érdekes, hogy nem igazán sütöttem még olyan sütit, legyen az sós, vagy édes, ami nem fogyott volna el.

  Zs_Apja, volt is valami a tálcán?

  Alumíniumból van tálcám nekem is vagy 3 - 4 db. Szeretem őket, igaz ma már csak hétköznapokon használom. Legutoljára tavaly vettem alumíniumból készült tárgyat, az pedig nem volt más, mint egy 5 fokú létra. Azt használom arra, hogy lejussak a kis konyhakertembe. Most eltettem már, majd jövőre újra műbe lesz. Nagyon szeretem, mert könnyű, fél kézzel is elbírom könnyedén.

  Event kész, pajtát töltögetek.

  Estefele újra el kezdett szállingózni a hó, újra kezd fehér lenni minden.
   
 7. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Tálcán már nem volt semmi, egy beszállító hozta leadni. :) Anno nálunk is volt éthordó, kanál, villa aluból. De nem szerettem azzal enni. :D
  Anno én is tanultam az alumíniumgyártást. Nagyon utána kellene olvasnom, hogy nyugodt szívvel üljek be vizsgázni.

  Eventet még csinálom, a végén még nem fogok a végére érni. Semmi lelkesedés nincs most a farm irányába.

  A mit főzzek nálunk is jelen van minden nap. :D
   
 8. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Jó reggelt!
  Mivel folyton eszünk, ezért örök dilemma a mit főzzek. Na de ha meg már eszünk, akkor legyen jó, ne kínozzunk magunkat a rosszal.
  Tihamér így látva pláne megsütöm, nagyon guszta. A paprikás krumpli fenséges táplálék kis füstölt szalonnával, kolbikával, jó kis ubisalival.
  Zsozsó, én is szemmértékkel sütök, főzök. Anyukámtól kértem receptet, a mennyire az volt mindig a válasz, hogy látod, amikor jó. Tőle tanultam főzni, így én is így méregetek.
  Rakosgatom ki a régen összegyűlt piccolokat és volt már benne két virágfestés is, vagy az már gyakori lett? Olyan 15 láda volt összesen, van még vissza néhány, mert helyhiány miatt nem tudtam együtt kirakni őket.
  Megyek tornázni, mert ha kihagyom rozsdás leszek egész nap.
   
  henrietta1223, -W-595-, zsozso577 és 5 más kedveli ezt.
 9. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó reggelt!

  Voltam lent, mert feleségemnek kellett frissebb kenyér. Ha már lementem, körbenéztem, kell-e még valami, de a feleségem szerint van mindenünk, CSAK kenyeret hozzak. Hoztam. De láttam elfogadható vöröshagymát elfogadható áron, meg mandarint, meg papírból készült zsebkendőt és még feleségemnek dianás cukrot. Egy dobozzal, mert ahol vettem, ott saját termékként árulják, majdnem fele csak az ára , mint a többiekének. Igaz, mindig megmorog, hogy minek vettem, mert cukros, de valamiért azok a cukorkák MINDIG elfogynak, pedig én biztosan eszek belőlük. :) Érdekes, de NEM VOLT semmi szél. Pedig, ha valahol sokat rohangál a szél, az itt van, itt a Dévényi-kapu mögött. Pozsonynál, ahol a Kárpátok és az Alpok majdnem összeérnek, ott tör át a Duna, ott van Dévény, ami már Pozsony része. Onnan süvít be a szél északnyugatról. Szinte mindig. És fagy sem volt. Ezen is csodálkoztam.

  Aszongya az asszony reggel, mindjárt nyolc óra lesz, készül gombot vásárolni a tündérkénknek kötött kardigánra. Mondtam neki, hogy nem lesz nyolc, mert mindjárt fél kilenc lesz. Nem hitte el. Aztán kiderült, hogy a karórája megállt. Mondtam, ha már mész gombot venni, ott mész el az órás előtt, ugorj be és cseréltess elemet. Én meg elbandukolok a patikába, kéne valami a száraz köhögésemre. Tegnap elkezdtem az ugatást, aminek nem örülök. Hátha a patikus vagy a patikus nénik tudnak valami olyant ajánlani, amihez nem lehet hozzászokni. Mert ugye a kodein-származékokból a szervezetünk képes morfiumot készíteni, ahhoz meg hozzá lehet szokni. Azt meg én nem akarom! Valami teaféleség, mondjuk lándzsás útifű vagy hasonló, tán csalán kéne. Kamilla nem, mert annak meg van hashajtó hatása is, nekem az meg ez a r...dt cukorgyógyszer miatt az felesleges. (Bár .. ha a Kamilla fiatal, szőke és lány, jöhet, csak a feleségem ne jöjjön rá!)

  Csacska! Szerintem idén is vettél alumíniumból készült terméket. Az a fényes fólia, amibe ezt-azt szoktak csomagolni, azt is alumíniumból csinálják, akárcsak régóta a sztaniolpapírt. Mert a stannum az ón latin neve, az abból készült vékony fóliát hívták sztaniolpapírnak. Érdekesség. Sokan nem értik, miért van két eltérő színe az alufóliának. A válasz egyszerű. Mivel a végén összehajtva hengerlik vékonnyá, a két belső oldal emiatt kissé tompább színű, mint a külső. Tekercseléskor viszont vékony lemezként, szalagként tekercselik, nem párosával. Nem gond, ha nem egyszínű! Jó, nekem könnyű, mert ezt is tanultam, ez is a szakmám része. Mint ahogy az is, hogy a hengerlés - nem hülyéskedek! - kovácsolás. Pontosabban: folyamatos nyújtókovácsolás, amit nem kalapácsokkal, hanem hengerpárokkal végeznek.

  További szép napokat!
   
  -W-595-, ursa11, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 10. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Zs_Apja, milyen kincsekhez tudsz hozzájutni! :) Ez jó!!

  Edit,drukk a Piccolokhoz!!A paprikás krumplit nokedlivel szoktam csinálni és úgy, hogy jó "szotyos" legyen. Persze teszek bele kis füstölt kolbászt, hogy meg tudja bolondítani!? :)
  Most hétvégén kelkáposzta főzelék volt nálam pörkölttel, szombaton meg túrós csusza volt. Hétvégére meg karfiol szeretnék venni, rakottan elkészíteni. "Már" 500 Ft volt kilója és nem 800-1000.
  Édesburgonyát is veszek, akciós lesz, láttam valamelyik akciós újságban.

  Tihamér, nem vettem alufóliát, van vagy 4 tekerccsel. Tavaly virágokat csereberéltem és alufólia, ill. folpack volt a cseretárgy. Köszi, amit írtál róla, megint okosabb lettem! :)
  Gyógyteákból érdemes utánpótlást vásárolni, mert ebben a hűvös, esős időben könnyen meg lehet fázni.

  Ma 11 óra tájékában kimentem a temetőbe, kidobtam a lefagyott virágokat, vittem borostyánt, az zöld marad a vázában.

  Farmra ma 3x léptem be, pajtát töltögetek.

  Kis teát, ki kér?
  upload_2023-11-28_20-19-39.jpeg upload_2023-11-28_20-19-56.jpeg
   
  _Ilona49_, -W-595-, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 11. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Szóval, csak Ági méri ki a mennyiségeket sütéshez. Én csak ritkán sütök, mivel válogatós társaság vagyunk én viszont szeretem
  az édességet....de nem hiányzik! Valamikor azért sütöttem és el is fogyott...de a külleme nem volt olyan, mint az Anyué.
  Gáztűzhelyem van régen is és most is, arra fogom, hogy az nem jó!
  Ám Tihamérnak az a tekercse nagyon guszta volt és rászedem magam és meg fogom csinálni....De mennyi lisztet használjak?

  Judit...sikerült égőt vennem. Tudom, hogy a nagy boltokban lehet kapni...de ott nem kapok segítéget....így olyan boltot kerestem,
  ahol kapok segítséget. Elég sokat sétaltam, amíg találtam egy olyan üzletet.

  Én is csak termelgetek a farmon. Nagy csendben megkaptuk a Top- nyereményeket. Ahogy mondtam, ki is tettem a kitehetőket,
  hogy emlékezzek erre a meccsre!

  Mérges vagyok a Gyopárra! Próbálok gyorsabban haladni...de sehogy sem sikerül. Például ma is alig tudtam pontot szerezni...
  állandóan rózsát kérnek ..,,azt pedig inkább jelvények gyártására használnék...így nagyon gáz!!!
  Remélem, hogy a holnapi nap eredményesebb lesz.
   
  Csacskamacska, -W-595-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
 12. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Most csak egy gyors köszönés és megyek dolgomra.
  Csacska, a paprikás krumpli finom nokedlivel, de a fiókám nem szereti, így anélkül készítem.
  Zsozsó a gázsütő bizony nem jó, látom mióta villnyra cseréltem, ég és föld.
  Legyen szép napotok!:)
   
 13. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Tudtam én, hogy ki kell akadni a Gyopárra! A megrendelők ma nem kértek rózsát....meg is látszik a pontokon.
  A rémségesről meg elfeledkeztem...pedig tegnap kinyitott! Ám annyi dolga van a gazdának!  Szia
  Tudtam én, hogy a hiba nem bennem van!xDxD
   
  ursa11, _Ilona49_, Tündi100149 és 3 más kedveli ezt.
 14. -W-595-

  -W-595- Fórum ezredese

  Sziasztok!

  Judit, köszi a teát, finom volt ;).
  Szoktam teázni, nem csak gyógynövényest, nagyon szeretem a vegyes gyümölcs teát, :).

  Zsozso, a gyopárost én is tolom 1000-rel, kell az a domb, igaz még elég messze vagyok tőle, de majd csak oda érek.
  Jelenleg a 20. szinten vagyok és kell még 1535 ATP a szint lépéshez:music:.
  Nekem is villany ( kerámialapos ) tűzhelyem van, és úgy van ahogy Edit mondja, sokkal szebben, jobban lehet benne sütni, mint a gáztűzhelyben.

  Az event ismertetőt elolvastam, első gondolatom, hűűűű meg haaaa......de végül úgy döntöttem csinálom.

  Zsozso, szuper jó, hogy megkaptad a TOP nyereményt :).
  Én még nem kaptam meg, de gondolom folyamatosan megkapja majd mindenki.
   
  ursa11, _Ilona49_, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
 15. Csacskamacska

  Csacskamacska Fórum elő legendája

  Szép estét Mindenkinek!
  Lányok olvastalak benneteket a csevegőben is. Nem hagyom ki én sem, pedig az első gondolatom az volt délelőtt 10-kor. Dolgom volt, így csak 16 óra körül jöttem haza és mit csináltam? - arattam és vetettem az amarántot... No, erről ennyit! Csak a ládák miatt csinálom, bár van mamutom, de telhetetlen vagyok. A másikból, meg hátha egyszer lesz Piccolo is. Amúgy valamikor rég, lett már ládából mamutom is és Piccolom is.
  A csillagokból 32421 db van, jól jön majd az a 10 kéthetente!xD

  Ági, gratulálok, remekül sikerült a nyitogatásod!
  Gyümölcsteát iszom én is, azt szeretem. :)
  Zsozsó, még jó, hogy nem benned van a hiba!!- ilyet még gondolni is! :)
  Megértelek, hogy olyan boltot kerestél, ahol lehet találni eladót és az még segít is! Benzinkútra járok olyanra, ahol megtankolnak helyettem, mert nem szeretem, ha benzinszagú a kezem, meg ki tudja, hogy hányan fogdosták már előttem azt a bigyót.:cry:

  A tűzhelyem gázos, de a sütője villanyos. Általában jól sikerülnek a sütijeim, de előfordul, hogy néha lapos, vagy valami nem tökéletes, de az nem az én hibám, biztos az áramellátás ingadozott, vagy valami hasonló, mert a hiba nem bennem van!xD;)

  Edit, akkor marad nokedli nélkül a krumplid! Jó az úgy is! :)
  Voltál tornázni? Jó volt? Milyen tornára jársz? - több kérdésem nincs.

  Megérzem, hogy az idő elromlott és hamar sötétedik, így kevesebbet vagyok kint és a mozgás is kevesebb. Hiányzik! Össze fogom magam kapni és amikor tűrhető az idő, akkor menni fogok ki és séta lassan, vagy gyorsan, de menni kell! Ma csak 3000 körüli lépésem volt, de még felülök a szobabiciklire és lenyomok 1-2 kilométert.

  Gyopárosról annyit, hogy még most sem váltottam ki mindent, amit ki lehetett volna. A megrendelők szerencsére ritkán kérnek olyat, ha meg kérik, akkor nem kapják meg és kész. Rózsából mindig sok van, főleg azt termelek, meg gombát. Elég jól haladok, de haladhatnék jobban is, de nem költök rá! Csak meglesz egyszer az a következő földdarab is a dombon!

  Hiányolom a fiúkat. Csak nem a bányában dolgoztok?
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára szerkesztett: 29.11.23
  ursa11, _Ilona49_, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 16. Tündi100149

  Tündi100149 Fórum félistene

  Szép estét mindenkinek!

  Igen a fiúk a bányában dolgoznak!!
  És nehéz a bányászok élete!

  Gyopároson még csak a 21 szintért küzdök.

  Nov 9-én voltam varratszedésen és 27 én meg mégegyszer,..egyszer elhagynak műtét után utána meg hanyagúl szedik ki a varratokat.
  Most gyógyúlhat ez is 1 darabig.

  Ma meg CT voltam vagy csak lettem volna ha nem keverem össze az MRI-vel.
  Amit itt szabad azt nem biztos hogy a másikon is szabad.
  Éppezért majd hívnak hogy mikor menjek.

  Írás közbe még unokáztam is,..remélem el tudom küldeni.
   
  ursa11, _Ilona49_, -W-595- és 4 más kedveli ezt.
 17. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  ÁÁÁÁÁ.... én kb 3 éve rontottam el, hogy nem olyan gáztűzhelyet vettem, aminek villanyos a sütője.....de ez már
  egész biztosan így marad. Kivéve...amikor esetleg az egész házban kiiktatják a gázt. Olyan világban élünk, hogy
  bármikor bármi megtörténhet.

  Most elgondolkodtam, hogy én nem is szeretem annyira a teát! Teázom....de csak és kizárólag gyógynövényből...
  Szóval én inkább kávézok...azt is csak délelőtt!

  Ági....nézted már a menüben, hogy nincs-e ott a dekor....Az ősz íze.....nem jött értesítés ....semmi....én is olvastam a
  csevegőben és akkor kezdtem kutakodni.

  Judit....de szorgalmas vagy a mozgás terén. Nekem nagyon össze kell szedni magam...hogy néha beiktassam.
  Nálam a régi bezárás nagyon betett...azóta csak a kifogásokat keresem....pedig...pedig! Tudom....tudom!

  Én csak haladgatok a Gyopáron...talán még az évben fogok lépni...egy szintet...aztán jövő tavaszra lehet,
  meg is lesz a margarétás terület.

  Elültettem a két területre a hosszú növényt...most nem Amarántot...kivételesen.
  A többi területet ráérek csak holnap leszedni...nahhh az nem lesz nehéz! Ám a visszarakás az már nehezebb lesz.
   
  ursa11, _Ilona49_, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
 18. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jó estét!

  Nem, én nem a bányában dolgoztam. Voltam lent a föld felszíne alatt bányában többször is életemben, érdekes volt, de ott nem dolgoztam volna önként, csak ha fegyverrel kényszerítettek volna. Az a sok méter felettem lévő föld "nyomta" a tudatomat mikor lent voltam. Hátha épp most fog rám szakadni az egész!

  Délelőtt főztem, új dolgot próbáltam ki. Ehető lett. De villanykályhám van, gázos a házunkban tiltott dolognak számít. Soha nem sütöttem gáztűzhelyben. Mikor volt, még kicsi voltam, mama nem is engedett volna a közelébe, amikor meg már felnőttem, csak villany volt. A mienk is kerámialapos. Azaz üvegfedelű.

  Korán felébredtem, korán főztem egy adag teát. Mit mondjak róla? Pocsék íze volt, van és lesz. Mert ittam délután is, meg holnap is fogok, mert KELL. Az a köhögés még mindig meg van. Tegnap a patikus néni adott egy zacskó teafüvet, igyam csak, majd az felszedi azt, ami nem akar feljönni, azért ugatok szárazon. Kevés keserű anyag van, ami kifog rajtam. Házasságkötés után vettem egyszer kakukkfüvet, ami se nekem, se feleségemnek nem ízlett. Azóta a lakásba ilyen fűszer nem került be. Ha a recept írta is, az kimaradt fűszerezéskor, mert nálunk nincs. Én nem is lesz! Hogy ne csak a köhögés, a mejjem fájása, (meg az a pici pocim sincs rendben, az sem jó) keserítsen el, még a patikus is haragszik rám. Hazajöttem, nézem a teát, keverék. Kétféle fű keveréke. Kerti kakukkfű és mezei kakukkfű. :mad: Ezt kell innom, mert ez fog rajtam segíteni. Nehezemre esett teát készíteni. Fogtam egy füles üvegpoharat - söröskorsó - tettem bele vizet, bele egy kanálnyi drogot és betettem a mikrobiba három percre, a legmagasabb fokozaton. Ha vizet forralok, akkor 1 dl víz felmelegítése 90 fokra egy perc alatt van meg. De, mint kiderült, a víz és EZ az áldott füves tea nem azonos. Három perc múlva kinyitottam a mikrobi ajtaját és elszomorodva néztem, hogy a három deci vízből alig a fele van a korsóban, a többi meg kint a forgó üvegtálon, meg alatta. Olyan csúnyán és felemelt hangon illettem azt a kakukkfüvet, hogy a szobából kijött a feleségem, megérdeklődni, hogy mi történt, mert én bár tudok csúnyán beszélni, de ilyen folyamatosan, ilyen hangerővel ritkán. Mutattam neki. Jött a munkamegosztás. Én sütőhöz való kesztyűvel kivettem egy fa vágólapra a poharat, majd leszűrtem egy porcelán pohárba, a drogot kidobtam a megillető helyére, a szemétbe. Közben feleségem mosogatóronggyal (vileda) felitatta a forgótányéron lévőt kifutott löttyöt, majd a tányért is kivette, elmosta, én eltöröltem és visszatettem a helyére. Ma hajnalban már külön melegítettem meg a vizet, majd kivettem a mikrobiból és csak utána tettem bele a füvet. A többi szokás szerint ment. De annak a kakukkfűnek semmivel nem lett jobb az íze, hiába ittam többször is. Eddig se rajongtam érte, ezután meg pláne utálni fogom!!!

  Visszatérve a sütőre. Szerintem jó, feleségem szerint meg nem. Volt nálunk villanyszerelő egyszer tavaly más ügyben, feleségem megmutatta a sütőt, hogy hát eeeez neki nem tetszik. A szerelő mondta, hogy ennek a márkának ilyen a sütője, lehetne jobb, de ILYEN. Amikor ez után hazajött a nagyobbik fiunk, feleségem panaszolta, hogy NEM JÓ a sütő, ééés a szerelő is megnézte, szerinte ilyen, nem tud tenni ellene semmit, de NEKI - mármint feleségem őméltóságának - nem tetszik ez a sütő. Mondta, hogy hasaljon le a fiunk és úgy nézze meg a sütő belsejét. Az tág szemekkel ránézett, majd mondta:
  - Az kizárt. Ezért én le nem hasalok.
  - De akkor nem fogod látni - ellenkezett a felségem.
  - Már miért ne látnám?- kérdezett vissza. Lehajolt, a mobilját bedugta a sütőbe, amelyikben a világítás be volt kapcsolva és készített egy szelfit a sütő tetejéről, belülről.
  - Ez jó. Ennek ilyennek kell lennie.
  Azóta a felségem bizalma a fiunk tudásában megingott. Igaz, hogy villamosmérnök, igaz, hogy villamosipari technikus, de ha az a sütő ami a feleségemnek nem jó, az a fiunknak se legyen jó. Különben.... Ja! A másik fiunknak is pont ilyen végzettsége van. Középfokon meg felsőfokon is. Egy iskolába, egy egyetemre jártak kis időeltolódással.

  Megyek nézek valami elfogadható műsort a másik szobában, mert amit a felségem néz, az nekem nem "teccik".

  Jó éjt gazdák!
   
  ursa11, _Ilona49_, Csacskamacska és 2 más kedveli ezt.
 19. zsozso577

  zsozso577 Fórum elő legendája

  Sziasztok

  Most egy kicsit felhúztam magam! Nem tudom, hogy eventen miért is kell az utolsó pillanatban változtatni?
  Oké....csökkent a mennyiség...de a terület is....ám nekünk ez sem jobb, ha az arányokat nézzük.
  És aki már leszedte a területet? Az már fel is húzta magát, mert felesleges munkát végzett!
  Rossz a játék minősége és lassan már nekünk játékosoknak az az érzésünk támad, hogy nem tudja a jobb kéz, hogy
  mit csinál a bal! Aztán hol van a minőség-ellenőrzés, mielőtt egy munkát kiadok a kezemből!

  Most megyek folytatom a lakás-takarítását, mivel nem tudok dolgozni a Gyopáron....lefagy és lefagy!
  Várom a 14 órát! Vajon mi lesz kezdéskor? Elindul rendesen?

  Lajos...most már a második varratszedés után jobban vagy? Nincs semmi gond a sebbel?
   
  ursa11, _Ilona49_, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 20. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Jobb, sokkal jobb napot mindenkinek!

  Amikor néztem zsozsó beírását EVENT ELŐTT, azt gondoltam, hogy nekem mindegy, mert az én gépemen általában gyorsan bemászik a farm. Ha esetleg nem, akkor senkinél sem. Háromnegyed ötkor kapcsoltam be a Gizit, majd pár perc múlva jöttem farmozni. Idő kellett, mert bevettem az esti bogyóimat, de van egy-két nagyobb bogyó, ami most épp keresztbe állt, s amikor azt a fránya dobozt megráztam, mint Floki a lábtörlőt, elmozdult és több adag is kivágódott a konyhaszekrény munkalapjára. Időbe telt szétválogatni a bogyókat és mindet a saját rekeszébe visszadugni. A ma esti adagot meg lenyeltem némi víz segítségével. Bementem a Gizihez és katt a Chrome ikonjára. Aztán a farmeramára. Hááát meglepődtem. Tölt, töltöget. 45 %-nál megáll. Na akkor ennek annyi mára. De nem, mert megindul és felmegy egyesével 56 %-ig és megint gondolkodni kezdtek a birkák. Amikor ki akartam lépni a progiból, mégis csak megindult a töltés, de százalékonként. Időbe telt mire bejutottam. A területváltás lassú, minden más is nehézkes, a fórum helyeinek váltása is lassú. Tény, írták, hogy globálisan lassú a játék, a fiúk erősen dolgoznak rajta, de kérdem én: Ha a rendszer úgy sz..., ahogy van, mi a fészkes fenének kell még indítani eventet? Persze a modik erről nem tehetnek, ők csak ütközőzónát képviselnek a játékosok és a központ között.
  Ha elkezdtem volna eventezni, mondanám a keresetlen, csúnya szavakat, de mivel most sem csinálom, nem kellett. Ha meg a BP tesz rám, nem akar rendesen karbantartott játékot nyújtani nekem, nem gond, szedem a sátorfámat és megyek más vidékre. Egy napra, többre, akár örökre. Engem ezzel nem lehet idegesíteni :)

  Még tegnap este éreztem, hogy az a kakukkfű kutyuléka, forrázata talán kezd hatni, mert a köhögésem megerősödött. Annyira, hogy éjjel a másik szobába mentem durmolni, ne ébredjen fel feleségem az ugatásomra. Reggel sokáig aludtam, sőt, felkelés után megkértem feleségem Őméltóságát, hogy menjen le kenyérért a közeli boltba. Látta, hogy milyen állapotban vagyok, illetve inkább hallotta, szó nélkül ment. Amikor visszajött, mondta, hogy a "barátod" (bolti eladó) jobbulást kíván és azt javasolta, hogy három pohár pálinka után menjek be az ágyamba gyógyulni. Kiderült, hogy amikor a feleségemet meglátta, de engemet nem, kérdezte, hogy a papa hol van?
  Sokat aludtam napközben. Láz, hőemelkedés nincs, de fáradtság, lustaság, igen. Többet aludtam napközben, mint máskor éjjel. Aztán ennek MI lesz a következménye későn este, azt nem tudom. majd kiderül.

  Aki eventezik, annak zökkenésmentes és gyors játékot kívánok!