Gazdák a Tiszántúlról!

Kategória: 'Ki kicsoda? - A gazdák', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Tündi100

Tündi100 Fórumgróf

Szép napot!

Köszönön a jókívánságot(kat)!
    Melegből már elég!

Masszőr-ék lassan hazafele jönnek, Októberre talán hazaérnek.
    Olvassátok csak a pirosbetűs feliratot.
    https://kepfeltoltes.farmgazdak.hu/image/Ulanbator.Hmpu
    Betti fogja az U betüt nehogy megszökjön.

2. Csacskamacska

Csacskamacska Fórum elő legendája

Szép estét!

Lajos, már igazán nincsenek messze , csak egy kö.ésre vannak, maholnap már kopogtatnak az ajtódon!

Eventet elkezdtem, most sok gyorsítót használtam, mert sem holnap, sem szombaton nem leszek gépközelben. Gazt letermelem még ma, utána röpire hajtás hosszú érésű gazokkal. Keresgélést kiadtam bérbe.

Ez a matricázás első olvasatra kínai volt, majd némileg megvilágosodott. Szerintem ez egy faló, pénzfaló!! Matricám van bőven, de a ragasztót venni kellene folyamatosan. Hmm, nem jól van ez így a gazdáknak, csak a BP-nek!

Tegnap igen morcos voltam, hogy a fórumba nem lehetett belépni. A német oldalon kutakodtam, hogy hova kell hosszút vetni, honnan jön majd a röpi. Igaz a német tudásom nagyon halovány, de azért sikerült megfejtenem.

Ne feledjétek holnap 10 órakor a bahán indul a tollas! Végre vége lesz!! Jaj, de nem szeretem az ilyen elhúzódó dolgokat!

Eső kedden volt egy jó zuhé, se előtte, se azóta semmi. Csak a szárazság és a meleg.

Aludjatok jól, ébredjetek mosolyogva! Pá!

3. zsozso577

zsozso577 Fórum elő legendája

Sziasztok

Hisztis vagyok....már az agyamra ment a meleg! Már a lakásban sem jó....kinti hűs levegő kellene!

Az eventekkel végeztem. A tárgykeresőshöz igyekeztem gyorsan letermelni a hozzávalókat.
    Este nagy hozzákészülés után csak elkezdtem a minijátékot. Mit mondjak...előtte minden bajom volt....bevettem a gyógyszereket rábeszéltem magam....éééés elkezdtem.
    Este 11 után végeztem , utána még termeltem és a maradékot ma reggel lejátszottam....az már jobban ment.
    A hétvégi eventet is befejeztem....mit mondjak, már szerdától azt gondoltam, hogy péntek van!xDxD
    A matricást....többször is elolvastam....ma délután kezdtem el...a ragacsokat elhasználtam....így egyelőre ennyi volt.

Így most megint csendesen termelgetek a farmon.

Kitartást ehhez a meleghez...egyszer csak le fog hűlni!

4. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Itt is meleg van.... nagyon.... igaz ma volt némi szellő...

Ma nem voltam itthon, mind két gyermeknél voltam, igaz a lányoméknál csak rövid ideig.
    Tegnap csináltam rakott kelkáposztát, - pénteken munka után leszálltam a buszról a piacnál, és nagyon sokat keresgetve találtam normális kelkáposztát, azért mondom, hogy normális, mert amit a zöldség boltban látok az valahogy olyan túl vegyszerezett... nem is tudom hogy fogalmazzak, - na amit vettem az termelői volt, és nagyon jó.
    Mivel egy kisebb tepsiben csináltam, nekem sok lett volna, ehettem volna egy hétig is, így hát vittem belőle a lányomnak - mert csak ő eszi, és a menyemnek is vittem egy dobozzal.

Az eventeket én is csináltam, a hétvégi eventet ma reggel sikerült befejezni, - teljesen elfeledkeztem róla, így nem vártam hosszú érésűvel, de a szupertrágya segített.
    A tárgykeresősnek a bal oldal kész, a jobb oldalt nem szándékozom végig vinni.
    Először csak a keress meg 10 tárgyal gyakoroltam, majd tegnap és ma már nagyon jól ment és váltottam a 90 másodpercesre, igaz a helyszínek is jók voltak.
    A matricás event egyáltalán nem hozott lázba, elolvastam, de nagyon kínai volt, így hát egyenlőre hagyom, nem foglalkozom vele.

Megérkezett a szeptember...... holnap kezdődik az iskola.....
    A kis hercegnőm is megkezdi az iskolába járást :inlove:, már nagyon várja. A kis öccse pedig ovis lesz :inlove:.
    A lányoméknál a fiúk is beállnak a sorba, az idősebbik már hetedikes lett :inlove: a kisebbik pedig negyedikes:inlove:.

5. zsozso577

Sziasztok

Ági...hasonló ételt én is akkor csinálok, amikor van aki besegít. Valahogy nem szeretnék egy egész héten át...egyféle kaját enni.
    Hogy megnőnek ezek a gyerekek? Nem régen írtad, hogy kezdi az óvodát....és most már meg iskolás lesz!

Igen szeptember van és elkezdődött az iskola. Már nem a játszótér a hangos, hanem az iskola. Nem messze van tőlem.

A farmon csendesen termelgetek. Nincs célom....így nem sok értelmét látom!....bár sok kedvem sincs hozzá.
    Olyan érzésem van, hogy valamiről lemaradok....vagy kihagyok.

6. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórum admirálisa

Sziasztok !

E-mailben jött ingyenes bónuszkód.
    Matricás dolgokat ad.

7. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Szia!

Köszönjük szépen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szia Zsozso!

Mikor kitaláltam, hogy mit főzök, akkor még nem tudtam, hogy fogom eljuttatni nekik, de szombat délután jött egy telefon, és vasárnap már meg is kapták.

A holnap kezdődő event ismertetőt elolvastam, az amarántot el is ültettem, és majd elkezdem- igaz nem egy nagy durranás event, már ami a nyereményeket illeti, de elférnek.
    Event növény kell asszem 20 ezer körüli mennyiség, ami nem kevés, de megoldjuk.

Nah... ez az új gazdaköris beadogatás - a másik event - igen érdekes, van 5 db kitehető, de csak 4 láda lesz o_O, jah.... persze vásárlással többet is lehet szerezni, de én biztos nem fogok vásárolni - és szerencse függő is o_O hogy melyiket adja majd, könnyen előfordulhat, hogy egy fajtából többet ad o_O.
    Nah.... mindegy..... tudjuk, nem kötelező játszani sem.

8. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Igen megvan;)

9. Csacskamacska

Szép estét!

Ági, sikeres iskolakezdést az unokádnak! Valóban nagyon hamar elszaladt az idő, már nagy iskolás! :)
    Jó, hogy közel vannak a gyerekek, így mindenkinek tudsz adni az általad sütött, főzött finomságokból!

Zsozsó, ügyes vagy, hamar végeztél és még a keresgélést is megcsináltad!

Eventeket befejeztem, igaz a keresgélést nem én csináltam, kértem segítséget. Sem türelmem, sem időm nem volt hozzá.

Szombat délután átmentünk a Farmer Expóra. A csarnokban lévő kiállított, megkóstolható, megvehető dolgok ( méz, kolbász, szalonna, szószok, stb.) érdekeltek inkább, mint a gépek. A befejező program a fogathajtás volt, azt is megnéztük. Gyönyörű lovak, kocsik, hintók vonultak fel. Nagyon élvezetes volt! :)

Melegből már rég elég lett volna, de sajnos még mindig meleg van. Csak reménykedem, hogy valóban igazuk lesz a levelibékáknak, melyek már jósolják a lehűlést.

10. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Judit, köszönöm szépen! Igen, igen, nagyon szalad az idő, a kicsi is már óvodás lett.
    Nem laknak túl messze, de ha nem kocsival visznek, akkor én csak busszal jutok el hozzájuk, a fiamékhoz hamarabb tudok menni, mert jobb a busz közlekedés, a lányomék kicsit messzebb laknak, hozzájuk csak távolsági busszal jutok el.
    Szuper jó programod volt!

Az eventet elkezdtem, a kerék is kegyes volt, sikerült bónuszt pörgetnem.
    A gazdaköris beadogatóst is megcsináltam, a négy láda adott 2 db gombolyagröpi - ennek a legjobb a TP-je - és 2 db a karom legyőzése kitehetőt.

upload_2024-9-5_17-23-26.jpeg

11. zsozso577

Sziasztok

Az eventeket én is elkezdtem....az egyikkel még az nap végeztem a sajtossal pedig tegnap...azt hiszem.
    Azért azt hiszem, mert valahogy nagyon össze vagyok zavarodva. Ha megkérdeznék akkor azt sem tudnám, hogy ma
    milyen nap is van....pedig tudom, hétfő!!!!
    Tegnap lemaradtam a tenyésztésről, pedig tigriseket szerettem volna berakni, mert a pletyi szerint talán az fog neonosodni.
    Persze , ne vegyétek kész ténynek, én sem hiszem.....és az is igaz, hogy régen olvastam.....és....azóta változhatott.
    Igy a farmon csendesen termelgetek...és küzdök a gyopárral és az albummal.
    Most van egy szabad délutánom és el kellene menni a kicsikre...nagyon hanyagolom őket...sokszor eldöntöm, hogy nem
    megyek...ennyi volt....hiszen az eventeket sem csinálom rajtuk. Régen, hogy volt annyi időm...sokszor megkérdezem magamtól?

Valamikor éjjel elkezdett esni az eső! Mos szürkeség van....és az eső hol eláll....hol esik. A levegő is lehűlt egy picit.
    Nem vagyok egy fejfájós...de napok óta érzem...tegnap este egy gyógyszert is be kellett vennem....és lehet, hogy ma
    azért nem érzékelem, hogy fájna.

-W-595-, -elzemari-, Tündi100149 és 3 más kedveli ezt.
  12. Csacskamacska

Szép estét!

Ági, szerencsés vagy, a láda jót adott! Jó Tp gyűjtögetést!

Zsozsó, ez a meleg ártalmas ilyen hosszútávon. Nem normális ez már, összezavarja az embereket, próbára teszi az egészséget, idegeket.

Eventet megcsináltam, csendesen termelgetek. Napi 2-3 belépés és kész. Kis farmokra naponta belépek az ajándékot kibontom, meg elküldöm. Mást azokon nem igazán csinálok.

Ma elmentem a háziorvoshoz, kértem beutalót laborba, mert több, mint két éve voltam utoljára. Átmentem a laborba időpontot kérni, kaptam is október 14.-ére 10.30-ra. :( Még jó, hogy nem vagyok beteg.

Közelemben sok fügebokor van, jó nagyok, rengeteg terméssel. Naponta 8-10 darabot is megeszem, nagyon szeretem és még az öregedést is lassítja. :) (kedves barátom szerint, már késő...xDxD) Lassítja még a brokkoli, az édesburgonya, a papaya, barack, gránátalma, étcsoki...

upload_2024-9-9_19-45-58.jpeg upload_2024-9-9_19-46-17.jpeg upload_2024-9-9_19-47-48.jpeg

-W-595-, -elzemari-, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  13. zsozso577

Szia Judit!

Október 14.???!!!!! .....Hmmm...ez brutál! Itt tart az egészségűgy?

Jó a füge! Valamikor a nagybátyámnak is volt a kertjében és emlékszem, hogy milyen finom is volt.

Te többször lépsz be a farmra, mint én....ez mostanság nálam reggel és este történik...kivétel persze, amikor event van.
    Még én is csak most megyek a kicsikre....úgy elment a délután, hogy nem voltam a farmokon.

Jó éjt!

-W-595-, -elzemari-, Csacskamacska és 4 más kedveli ezt.
  14. Csacskamacska

Szép estét!

Zsozsó, igen, itt tart! -sajnos!

Meleg már nincs, szépen lehűlt, már könnyű kis kardigánt is vettem ma, mert a 19 fok nem volt valami meleg. Hajnalban már nem tárom sarkig az ablakokat, viszont szinte egész nap nyitva vannak. Eső sajnos kevés volt, csak csepergett, szemerkélt.

Holnapi eventet csinálom, szeretném a jobb oldalt is megcsinálni végig, tetszenek a nyerhető dolgok. Nem kevés bónusz kell hozzá és röpiből sem kevés kell. Tenyészteni is fogok, valószínű többet, mint amennyi a tenyésztéshez kell.

zsozso577, -W-595-, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
  15. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Marika, kicsit megkésve ugyan, de nagyon sok boldog névnapot kívánok!
    upload_2024-9-14_7-37-59.jpeg

A héten délutános voltam - sok munka volt, nagyon elfáradtam minden nap.
    Ha az élet nem írja felül a tervemet, akkor már csak december végéig fogok dolgozni - eddig szól a szerződésem, amit eddig, mindig a kérésemre hosszabítottak meg. Már bele fáradtam, hogy nem úgy működnek a dolgok, és már nem akarok mások helyett dolgozni.

Az eventet elkezdtem, pörgettem is sokat, kaptam bónuszt, termelem a növényeket.
    Szeretem ezt a kockázós mini játékot, és kell a két új ól, a bal oldalt végig viszem, de a jobb oldalon ha meg lesz mind két új ól, majd jutok ameddig jutok.
    Tenyészteni is fogok még, mert csütörtökön nem értem a végére a tenyésztős eventnek, és kellenek még a kockák is, hogy kevesebb növényt és felröpit keljen gyűjtögetni.

Judit, jó sokára kaptál idő pontot egy labor vizsgálatra, - nem kapkodták el.

Véget ért a nyár, lehűlt a levegő, és az eső is esett a héten - szerdán haza fele jövet, mikor leszálltam a buszról, annyira szakadt az eső, hogy teljesen eláztam, az esernyő csak a fejemet védte :D.
    Most is szürkeség van, és mondott esőt a hétvégére is az időjós.

16. zsozso577

Sziasztok

Marika....Boldog névnapot kívánok, sok szerettel!

Nahhh....elkezdtem az eventet. Az elején elhatároztam, hogy a jobb oldalt is végig fogom csinálni.
    Pörgettem....2x is.....semmi sem lett. Igy a polcról vettem le egy bónuszt....és komforban termeltem pénteken.
    A kockákat tenyésztésből és 2x ültettem fákat....így az már bőven van....most úgy látom, hogy fog is maradni.
    Szívesen odaadnám valakiknek, ha lehetne.
    Aztán elkezdtem pókerezni....a leosztás gyalázatos!...bár én olyan 200 minijátékkal terveztem. Olvasom, hogy van akinek
    175 minijáték elég volt.....nahhhh ez biztosan nem én vagyok!
    A gyalázatos leosztás vagy a rossz választásaim miatt úgy láttam, hogy jobb, ha még termelek. Az most van folyamatban....
    bár még nem tartok ez eltervezett minijátéknál.
    A pannit már kivettem...és amint beérik a növény...letekerem a malomban a hozzávalót és lejátszom a játékokat.
    Ezután fogom meglátni, hogy kell-e még termelnem. Most is bónusszal és komforban van az e-gaz.
    A minijátékot még szeretném is....de a leosztás egy kicsit frusztrál!...mert nem lehet, hogy ennyire béna vagyok.
    Vagy mégis?????
    Deeee....azért is megcsinálom a jobb oldalt! Van még idő bőven!

Itt majd egész héten folyamatosan esik az eső. Van aki már visszasírja a meleget. Én nem! ....és a nagy szél sem zavar
    addig amíg nem kell kimenni! Ugye a boltba azért le kell menni....szerencsére nincs messze.
    Holnap megyünk haza....este indulunk és majd jövünk. Én már ettől is félek egy kicsit.

-elzemari-, zsani_apja, -W-595- és 2 más kedveli ezt.
  17. Csacskamacska

Sziasztok!

Marika, boldogságosat, kissé megkésve is!:)

Ági, hamar elrepül és itt lesz a december. Milyen terved van, hogyan tovább? Dolgozni fogsz máshol, vagy a családodnak szenteled a felszabadult időt?

Zsozsó, nem vagy béna!! Ez a kockázás, kockázatos, nem csak rajtunk múlik, hogy hogyan sikerül!
    Jó utat haza és érezd jól magad! Esernyőt vigyél!

Event itt a Csacskán kész, 189 minijátékkal. Még maradt mindenből, így elkockázom és kiszedem a boltból a titkosakat, bár nagy szükségem nincs rájuk, csak a pajta telik velük.
    Kotkodán 174 minijátéknál tartok, de még a jobb oldal nincs kész. Valószínű, hogy az esti aratás után az is be lesz fejezve.
    Fortuna kegyes volt hozzám, igaz elég sokat pörgettem. A gaz letermelése után XXL.es fákat raktam ki, amiket gyorsítóval napjában 3x tudtam aratni és szépen gyűltek a kockák, majd mentem a malomba, dolgoztatni a molnárt!

Itt tegnap és előtte esett, ma már nem, csak kis csepergés van, de borult és még akármi is lehet. Hűvös lett, már a nappaliban is csak 22,5 fok van, kint meg 13. De! - még ezután jön az újabb felmelegedés, az indián nyár! :)

Vénasszonyok nyara vagy Indián nyár?

Szinte nincs ember, aki ne kedvelné ezt a szakaszát az évnek. A jellemzően szeptember végén, október első felében kialakuló szélcsendes, hajnalonként hideg, párás, délutánonként többnyire derült vagy napos, kellemes hőmérsékletű, nyugodt időjárású napokra manapság két kifejezés is használatos: vénasszonyok nyara vagy indián nyár.
    Az elnevezésben már nem ennyire nagy az összhang. Sokan nem kedvelik az első kifejezést, pedig az ég világon semmi sértő vagy kirekesztő nincs annak hátterében.
    A régmúlt időkben, de vidéken, falvakban még manapság is többfelé nem vagy csak nagyon indokolt esetben fűtöttek a házakban. Az őszi hideg reggelek beköszöntét követően az idős asszonyok előszeretettel ültek ki napközben a ház előtti padra, élvezni a kellemesen melengető napsugarakat. A forró nyári időszakra ez nem volt jellemző, illetve csak esténként, hiszen addig a ház hűvösében volt jobb tartózkodni, de ez az idő előcsalogatta őket. Ezért alakult ki ez a megnevezés erre az időjárási helyzetre Közép-Európában.
    Az indián nyár ugyanezen időszak angolszász elnevezése. Észak-Amerika keleti részén nevezték eredetileg így, majd elterjedt az angolszász országokban is, de pl. Franciaországban, ahol inkább október második felében, november közeledtével szokott előfordulni, is így nevezik. Amerikában az irodalmi emlékekből arra lehet következtetni, hogy a szó már az 1770-es években is széles körben használatos volt. A konkrét eredete nem egyértelmű, de nagy valószínűséggel onnan ered, hogy az évszaknak ezen időszakában indultak nagy vadászatokra az amerikai őslakosok. De pl. a természet is az indiánok viseletére jellemző színeket ölt ilyenkor.

-elzemari-, -W-595-, Tündi100149 és 4 más kedveli ezt.
  18. zsozso577

Szia Judit!
    Neked jobb lett az eredményed, mint nekem. Gratulálok hozzá! Igazán kitartó vagy hogy még másik farmon is csinálod.
    198 minijátékhoz lett az elején kockám...és ehhez termelgettem az e.gazt, a felröpivel nem volt gondom.
    Aztán ahogy elkezdtem játszani... bepánikoltam:pxD ....de végül a betervezett minijáték elég lett...nahhh...
    nem kellett a 200!xDxD

-elzemari-, Csacskamacska, -W-595- és 3 más kedveli ezt.
  19. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia!
    Már én is várom....a Indián nyarat :)

-elzemari-, -W-595-, Tündi100149 és 5 más kedveli ezt.
  20. -W-595-

-W-595- Fórum ezredese

Sziasztok!

Itt napok óta szürkeség és eső.
    Igaz ma korán reggel - munkába menet - esett az eső, de nem tűnt hidegnek a 13 fok.
    Én már felvettem a dzsekit.
    Szerintem jó lesz az az indián nyár ha ide ér.

Az eventet ma sikerült teljesen végig vinnem, nem terveztem a jobb oldalt végig vinni, de megvolt minden hozzá és csak kockázni kellett.

Judit és Zsozso, ti kevesebb malom termékkel értetek a végére, nekem 200 mini játék kellett, és három flös maradt ki.

upload_2024-9-16_17-48-26.jpeg

Az Ágica és kisvirág farmokon is remélem végig meg lesz az event.
    Sajnos ez a kockázós mini játék is szerencse függő.

Judit, másik munka helyre hosszú távra nem tervezem a munkát, de ha úgy alakul akkor a kertészetbe bármikor tudok menni dolgozni, alkalmanként is.
    Ha itthon leszek, bármikor gond nélkül tudok a gyereknek segíteni, ha az unokákra kell vigyázni.

Zsozso, jó utat és érezd magad jól otthol.