Visszajelzés Gyógynövények rejtélye 2. - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 20.2.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kempfandrea

kempfandrea Utánpótlás-írogató

Szép estét! Kérdezném mit javasoltok mekkora területbe éri meg majd ültetni a növényt?:)

2. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szia Ninett.
    Azért ez az event kicsit más mint a többi! Hiszen a megtermelt növényeket nem lehet visszavetni HANEM (a feladat után) a piacra vinni azért így már másképp fest a dolog. A múltkorit is szerintem simán meg lehetett csinálni a piacról (nem kellett összepiszkolni a kezünket)!;) Az utolsó órákban mázsaszámra adták a növényeket.:)
    Szóval ezzel nem azt akarom mondani, hogy ragaszd magad a székre, vedd a kezedbe az egere és várd a csodát, tégy úgy ahogyan jónak látod.
    Gyerünk!:)
    A kezdést 3 terület barkácsolt óllal a széleken fákkal várom, utána narancs ludazom.
    Sok sikert kívánok mindenkinek!:)

Szia!
    A magokat 2*2-s (a legnagyobb) földbe célszerű elültetni, mindennel megszórva a több hozam érdekében!:)

steve223, GA-BI-O-Farm, marcsi152 és 8 más kedveli ezt.
  3. miranda7979

miranda7979 Járnitanuló

Én már egy olyan eventet szeretnék ami a pajtából teljesíthető :D:Dsemmi extra csak egy kis laza némi felröppenővel:music: nem keverős nem termelős csukott szemmel is teljesíthető8)....nagy kérés lenne?;)

4. egyprobatmeger

egyprobatmeger Aktív író

Mindenképpen belekezdek, cél legalább egy felhősor..., de nem bontok farmot, rákészülésnek annyit megtettem, hogy kiraktam némi plusz fát, a maradék földterületekre pedig a leghosszabb érésű növényemet ültettem...
    az event alatt lesz 1 éves a farmom, a "születésnapon" kibontom majd a több, mint 900 összegyűjtött tp-s ládát, talán a 100-as szint is megles...

5. kempfandrea

kempfandrea Utánpótlás-írogató

Köszönöm :)

Kuzdern és Imi* kedveli ezt.
  6. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Sziasztok :)

Többször előjött már, hogy mekkora földbe érdemes ültetni. Szerintem attól függ, hogy ki milyen taktikát választ.
    1 magból a legtöbb növényt látszólag 2x2-n lehet összehozni. 1 mag --> 5 növény, szemben az 1x1-es területtel, ahol 1 mag--> 2 növény. Azért látszólag, mert ha bónuszok is futnak, nem mindegy, hogy hány magra hatnak.
    128 db 2x2-n mondjuk +13-as bónusszal jön 2.304 növény, ugyanennyi területen 1x1-ből jön 7.680 növény.

2x2-t érdemes választania, aki kevés felröpivel számol, és így kevés kincskeresést tervez, vagy ha több részletben fut neki a kincskeresésnek, és folyamatosan ülteti a magokat. Szintén 2x2 lehet a jó választás, ha valaki a piacra is szeretne termelni.
    Aki egy vagy két nekifutásra tervezi a kincskeresést, és szeretné gyorsan letudni az eventgaz ültetést, szerintem neki az 1x1 a jó választás.

steve223, Lillapilla73, Beus85 és 19 más kedveli ezt.
  7. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Ha a leírásban szereplő növény megvan, már nem kell több felröpi sem. Ugyanis növényt csak akkor tudsz termelni, ha már gyűjtöttél (valamennyi) felröppenőt, mindkét fajtából. A sorrend: röpigyűjtés --> malom --> játék --> ládák --> magok --> ültetés --> beadás. Csinálhatod röpi, majd növény sorrendben vagy akár párhuzamosan is, de fordított sorrendben nem lehetséges.

8. mamóka1cc

mamóka1cc Fórumgróf

Szevasztok!
    Valaki tudja, hogy a felhőkig mennyi röpik kellenek?

Kuzdern kedveli ezt.
  9. gabianyus

gabianyus Fórum ezredese

Sziasztok :) Mindenképp belekezdek, mert kellenek a felhők. Előző event vége csak 6 játékon múlt, úgyhogy ezt most a kezdetektől megtervezve fogom csinálni, kihasználva én is a nyereményként kapható termésbónuszokat. És hurra: Lesz Jack. Múltkor lemaradtam, most beszerzek egyet mindenképp. Elején nem 0 percezek, azzal csak egyikféle röpi lenne úgyis, meglátom a végére az arányokat.
    Egy kérdés merült fel bennem ezzel a ládanyitogatással kapcsolatban.
    Most is úgy működik, mint a múltkorinál ez a ládás? Hogy hány lehetőségre találod meg annál többet ad? (Múltkor 1-2 volt a teteje, arra 8 láda volt) Na és persze, lehet megint ki-be lépni, és folytatni a keresést? Erről nem találtam infót.

genka53, Kuzdern és -katalinjani- kedveli ezt.
  10. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Na Kakaska! Megtaláltuk a gyenge pontod. Eztán csak annyit mondunk Neked Kincskereső (kis ködmön) és nem ültethető eventgaz.
    Nem tudom, hogy vigasztal-e vagy sem, de engem sem tud felvillanyozni a dolog. És még sokan mások is így vannak vele. De én rájöttem arra, hogy miért van így: nincs benne farmaranyfa.
    Az az igazság, sajnos, hogy egyre többen morognak. Kb egy éve, hogy nálam jött egy kemény negatív hullám, ami a 2017es TOPból indult. Nem véletlenül mondtam, bár süketeknek beszélhet az ember, hogy nem önmagával a játékkal vagy eventekkel van a legnagyobb problémám ( bár némely eventtel azért akadt), hanem a tendenciákkal. Pontosan ezért nem is kérdezem meg senkitől, és tőled sem Kakaska, hogy akkor minek is csinálod. Eléggé egyértelmű, hogy a negatív dolgok ellenére is ki miért is csinálja.
    Szóval, most sem lehet panaszkodni, ahogy eddig sem ezért nagyon óvatosan kell fogalmaznom, mert bármit rám foghat bárki. Olvasva a sok ilyen olyan hozzászólást egyértelműen lejön, hogy még az event úgy ahogy, de az eventek tendenciája, már nem akar lemenni a játékosok torkán.
    Szóval, igen kedves, panaszkodást tiltóak, az a baj, hogy a játékosok azért panaszkodnak, mert a mindennapi életükbe kezd nem beleférni a taktika. És eljön a nap, amikor ezt megelégelik és akkor már nem lesz kinek taktikázni. Ez nagyon lassan történik meg, szép fokozatos folyamat, de döbbenetesen hatékony és nehezen megfordíthaó még ha foglalkozna is vele.
    Egy kezemen meg tudom számolni, azokat a játékosokat, akik minden eventnél pozitívak. Ők az "atommagok", mert mindegy mi történik, ők mindig, mindenütt, mindenre pozitívan reagálnak. Ez a szám elég kevés, főleg stratégiai és taktikai szempontból.
    A játékosok alapvetően szeretnek eventezni. Még én is. De kevés olyan van közöttük, akik végig is tudják vinni azt, hogy egy eventet átugornak. Én többször megtettem már, és egy percig sem állítom, hogy könnyű. De ott is van egy tendencia: egyre könnyebb.
    Szóval a munka melletti játékról sem nagyon lehet beszélni. Pedig számtalan játékosnál stratégiai követelmény, hogy amíg a meló körül forog az élete, napi 9-12 óra utazással, miegymással együtt, szóval ez alatt is 1-2 aratás kell, a minimális taktikai cél tartása érdekében. Valaki írta, hogy milyen jó, már mindenkinek van okos telója, és azal is lehet játszani. Rákényszerülök én is. De, ha heti 4-5 alkalommal 2-3 perces telefonos belépés nem lesz elég a taktikám megvalósítására, akkor ejtem azokat az eventeket, és utána már csak idő kérdése lesz, hogy mi mindent ejtek még.
    Rengeteg olyan kérdés van ebben a csevegőben, hogy hogyan lehet napi meló, internet hozzáférést korlátozva, jó stratégiával és taktikával ezt az eventet behúzni. Bizony sokan kérdezik. De valahogy hiányoznak a segítőkész gazdák. Mint mondottam, én már régen nem taktikázok, mert az élet felülír mindent, hanem erőből húzom be. Ezt is úgy fogom. Nem látványos, de kegyetlenül hatékony.
    Szóval lehet kidolgozni a stratégáknak a meló melletti sikeres eventezés részleteit. Mert az ördög a részletekben van.

Szia!

Van infó, csak a kosarak után :
    (Ha vigasztal, tegnap én is sokáig kerestem.)

A lépések számától függően Gyógynövényes ládákat fogunk kapni, amiből ültethető magokat bonthatunk.

Lépések
    száma
    Nyeremény:
    "Gyógynövényes láda"
    1-29 db
    3-47 db
    5-65 db
    7-93 db
    10 vagy több1 db

Utoljára szerkesztett: 21.2.19
  11. Szíriusz

Szíriusz Törekvő

A fák nem adnak törött üveget. Utána ültetsz növényeket vagy állatokat, hogy törött üveged is legyen, amivel el tudod kezdeni a malomban a hordozható üvegház készítését? Nem lenne egyszerűbb már a elején mindkettőt ültetni?

12. -katalinjani-

-katalinjani- Fórum bárója

Sziasztok!
    Én nem szoktam farmot bontani:)csak a plusz állatokat szedem ki :)
    ugyan is a felreppenők abból adódnak;)
    szép napot mindenkinek jó játékot:inlove:

Kuzdern és Szíriusz kedveli ezt.
  13. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    Az eventismertetőben benne van minden. ;) Érdemes elolvasni.

Gio, HéricsBáró, -kaktuszable- és 4 más kedveli ezt.
  14. Imrus65

Imrus65 Törzsjátékos

Leirás szerint adnak a fák törött üveget.

Törött üveg
    Felröppenhet:
    HOL? főfarmon, szántón, tölgyesben
    MIBŐL? fákból, állatos és terményes ólakból, valamint tenyésztésből 50% eséllyel

maszilva, Gio és genka53 kedveli ezt.
  15. gabianyus

gabianyus Fórum ezredese

Na a kosarak alá le sem görgettem, azt mindig kihagyom, mert nem érdekel. Nem csoda hát, ha nem találtam. Köszi az infót. A ki-be lépés is él, és folytatható a minijáték? Nem veszlik el? Erre tudtok válaszolni?

Gio és genka53 kedveli ezt.
  16. miranda7979

miranda7979 Járnitanuló

szép napos gyógynövényes reggelt mindenkinek:inlove:.Az előző ilyen eventet kihagytam most teljesen az esélytelenek nyugalmával indulok:):).Nem fogok ültetni semmit el leszek a felröppenőkkel meg a minijátékkal.De azért izgatottan várom ki lesz az első aki teljesíti.;)

Gio és Forradalom kedveli ezt.
  17. Rékuci1111

Rékuci1111 Fórum császára

Szia :) igen, működik majd, >>itt<< van Beko válasza

Gio, HéricsBáró, gabianyus és 3 más kedveli ezt.
  18. Bátyus

Bátyus Fórumfelvigyázó

nem veszik el, nyugodtan ki-belépegethetsz

Gio, gabianyus, genka53 és még 1 ember kedveli ezt.
  19. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Azt hiszem a 7 db ajándékra fogok vadászni;) Bízva abban hogy néha beesik egy egy 9 ládás játék is....:music: Ugyanis az idő nagy úr:p

Gio és Leho69 kedveli ezt.
  20. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Sziasztok!

Mindenki a 2*2-re esküszik, pedig van más lehetőség is.

Én beérem minden kincskeresésnél 5 darab gyógynövényes ládával is. Így sokkal gyorsabban le lehet zavarni 83 darab keresgélést.
    Az első hét keresésnél lehet akár a maximumra is törekedni, utána 83 alkalommal már elég az 5 láda is. Ez így összesen több mint 450 ládika lesz. Amennyiben ezzel a minimum értékkel, és a legutóbbi 1,5-es láda/mag átlaggal számolunk, ebből kijön 675 mag. Kedvezőtlen elosztás esetén lehet cserélni kell pár magot, de ez bőven belefér a keretbe. Minden egyes területen egy fajta mag megy 1*1-es földekbe. Csatni + a 13 darab termésbónusz segítségével így 17 darab termés aratható egy területről - azaz egy aratással megvan minden szükséges növény mennyiségünk az event teljes teljesítéséhez.
    Ha nem ragaszkodunk a teljes teljesítéshez, szupertrágyára sincs szükség, vízzel locsolva is bele fogunk férni a 8 órás bónusz időtartamába. Ha kell a 4 órás bónusz is, akkor szükség lehet szupertrágya használatra - ezt mindenkinek magának kell kiszámolnia. (Jack, kerékről nyert bónusz esetén a szupertrágya is megspórolható.)
    A maradék magokból még pótolható későbbiekben az egy aratásnál még hiányzó mennyiség.
    Ha valamit elrontottunk, és mégsem jön össze, még mindig van lehetőségünk 10 minijátékot játszani, amiből kinyerhető 70-90 láda - mindenképpen elégnek kell lennie. Vész esetén pedig még mindig ott a piac. A lehetőségek tárháza mondhatni korlátlan. :)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.