Visszajelzés Gyopárvölgy

Kategória: 'Visszajelzés a játékról', témanyitó: Kiwi, témanyitás ideje: 6.12.22.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. ^^Ayumi^^

^^Ayumi^^ Fórum bárója

Nagyon nagyon aránytalan a völgy... 22-es szinten vagyok és a fákkal lehet haladni, de a kerttel alig-alig. Néha nem igazán van kedvem egyáltalán foflalkozni ezzel az egésszel. A megrendelők kevesen vannak, a haladás nehézkes. Mire a virágoknál is megkapod az alap jelvényhez beadható plusz növényt, amiből talán nem 700+ kell, addigra elmegy az ember kedve az egésztől :(
    Valamint az óriási belógó tábla iszonyat zavaró, ahogy a két kis figura is. Az ő követeléseik sincsenek összhangban a fejlődési szintekkel. 20-as szintről kéne rögtön a 26-ra fejlődni...? o_O Hát kösz :D
    És baromira sajnálom, mert az elején lelkes voltam, érdekes volt a mechanika és még mindig az. Persze, elvárható, hogy nehezedjenek a szintek követelései, ez is rendben van. De a fejlődéshez - elsősorba a kertben - nagyon limitáltak a lehetőségek.

vihence, lovardatanya és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  2. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szia!

Ha megtalálod a kellő ritmust akkor azért lehet araszolni...
    Sokan az elejétől azt mondják, hogy a kirakott fák nagon nagy részs barack legyen... Sokáig más úton jártam.. de a 42. szinttől ezt a receptet átvéve már nincs tuskóhiányom;)
    A növényeknél is azt tapasztalom azt kérik a megrendelők 85%ban ami ültetve van... Parlagon hagyott terület mellett viszont elborult kívánságaik vannak....

A Megrendelők több alkalommal várnak több szintet... Nem kifejezetten segítik a haladást...:wuerg:

apumbiapa, vihence és lovardatanya kedveli ezt.
  3. lovardatanya

lovardatanya Fórummogul

Szép napot, Sziasztok.

Lehetne tudni mennyi idő alatt érted el ezt a 22. szintet? Köszi.

Nekem a 25. a terv.

Én 9&fél szinten járok kimondottan csak barack (7) és meggy (3) fákkal. Erősködik a rendszer, mert nyomja elém a fenyő és a bükk fákat de vagy kitörlöm, vagy beadtam de mostanában már nem tudom beadni sem. Mindegy, a fórumot olvastam elejétől és ezt a taktikát láttam sokaktól és ez fekszik nálam is így nem kell a gyopár területén élnem.xD

Virágkoszorút és rózsát is akar néha a megrendelő de nincs, továbbra sem érdekel itt a növényezés és nem is fog. Szerintem haladgatok nem is volt cél 1-2-re a végére érni, a farmom egész nap a tálcára van téve és amikor a fő-területek miatt felveszem pár percre benézek a gyopárra is. Így aztán hamarosan meg lesz az első felhő is. Én elejétől fogva (nov.nyolc a 32 órás átalakítót nyomatom, mert azt is a többiektől olvastam, hogy kevesebbet váltogatja a rendszer a helyes adományt. Így a kezdetekkor kb az első 10 leszedéskor adott utoljára mást mint tapasztalatot, azóta nem emlékszem, hogy ne a tp-t adta volna. Nekem ez így csupa derű.xD:p

Benéztem a növényesbe, ahol éppen esett az eső továbbra is borsókázik tőle a hátam. Ott van jó helyen ahol van nélkülem.;):p

Nem vitának szánom de az általad sokszor emlegetett "kellő ritmus" esetleg pénz ráfordítással érhető el. Így az egyik része a szerencsén múlik, hogy pl mit kérnek a kofák.:)
    Én egyenlőre nagyjából 30 Fa-t költöttem (5 Fa-fám van és mivel skót vagyok így futotta) amikor már nem tudtam elviselni, hogy nem húzza onnan a csíkot a rózsájával vagy virágkoszorújával együtt. Továbbra is semmi segéd eszközt nem veszek és 2 db átalakítót használok.
    Persze soha se mondd, hogy soha ezért ki tudja még mire fordul de mostanában olyan sokszor jól jönne pl a cukorka de alig-alig akad nálam....ezért nem tagadom lehet, hogy párszor akciónál elkap majd a hév esetleg vásárolok, majd kiderül ha beborul.:)

Háááát, így törpént!:)

vihence, Sali~*.* és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  4. -Holdfeny-.

Kb a 40. szintig elég sok aranyat felemésztettek a megrendelők... - a saját taktikám miatt:wuerg:
    Próbáltam minden fából kint tartani, így a megrendelők kívánságaik is kaotikusak voltak...:oops:
    S bizony csak Arannyal tudtam őket naponta 2szer visszahívni...8)
    A 40. szint óta picit lassult a tempó... mert cukorkából kevesebbet lehet venni... Viszont így egyéb gyorsítóra sincs szükség, és még Arannyal történő kiszolgálásra sem kell áldozni... Utóbbi azért is működik mert kevesebb fajta fát és növényt tartok a földeken...
    Nálam is tálcán van a farm... s a VV diktálja mikor tudok ránézni...:music:
    Viszont szinte lehetetlen 2 farmot összehsonlítani:wuerg: Mert annyi fajta növény fa van és még a ráfordított idő is színezi a helyzetet...
    érük el a saját célt;)

lovardatanya kedveli ezt.
  5. lovardatanya

lovardatanya Fórummogul

Akárhogy nézem is - nem hazabeszélve - , nekem már megérte a gyopáros mert az a dekor nagyon kellett! Két évig elkerültem ezt a területet de most már kell a 2 felhő is és így, hogy csak 2 fajta fával+átalakítóval viszem (talán egyelőre csak majd látom kell-e fenyő és bükk stb), nem 1 nagy ángária. De amint írtam ehhez kellett, hogy a gyopáron 2 éve kezdőket végig olvassam (köszönet a kitaposott útvonalért és, hogy le is írták sokan:inlove::music:) és láttam, hogy nem kell itt is ültetgetni stb mert az "amott" végleg lejárt rólam csakis egynémely eventért teszem azt se jókedvvel.:)
    A 25. szint meg elég lesz nekem mivel 13 mamutom van és még fér mellé majd egy kis heme-humi is. Ha csupa véletlen jönne addig (kb 1 év a 25.?!) pár mamut akkor talán megmásítom a szavamat és lehet, hogy 30. szint lesz belőle. Öt év alatt?!xD:p

vihence, Sali~*.* és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  6. rybar49

rybar49 Fórumelemző

szia, sziasztok
    ehhez a mondatodhoz, csak egy gondolat....abban igazad van, hogy az a tempó. amivel holdfény halad, csak pénz ráfordításával lehetséges, ezt én is vallom, meg sztem holdfény is. de....a kellő ritmust azt mindenki megtalálhatja magának, azok is, akik valós pénzt nem áldoznak a játékra. biztosan sokan vagyunk ilyenek. de így is lehet haladni, persze lassabban. mint a villámkisasszony :)) legyek én a példa, de biztosan többen vannak, akiknek jobb eredménye van, mint nekem. a 43. szinten vagyok, valós pénzt nem fordtok a játékra. de igen, megtaláltam a nekem megfelelő ritmust és haladok a kitűzött célom felé. biztosan te is el fogod érni a kitűzött célod, nem az a fontos, hogy mások milyen gyorsan haladnak, hanem az, hogy örömet okozzon a játék, de enneka része a haladás is. jó játékot kívánok.

Crispello, vihence, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
  7. -Holdfeny-.

Én április 01-re tervezem az 50. szintet...:music: Ha lesz elég cukorka sikerülni is fog;)
    Nem fogom bánni ha ott láblógatás jön majd...8)
    Jó az a 2 felhő;) meg a szotyi egyre növekvő területe is;)

vihence és lovardatanya kedveli ezt.
  8. lovardatanya

lovardatanya Fórummogul

Szia.
    Lehet, hiszen végül is én is a sokak által választott fákkal átalakítóval való haladást választottam (egyelőre) és ez is egyfajta ritmus, amit már megszoktam és amihez még kedvem is van.
    De! A gyopáros fórum-totyik első 400 valahány oldalán nem sok ritmusról olvashattam, óriási volt a katyvasz, a kavarodás, az elégedetlenség. Többen elmentek, többen minden nap megfogadták és le is írták, hogy részükről vége aztán csak csinálták de a panasz áradat továbbra is fennállt.
    Nos, valahol meg az 500-topik oldal felé meg is álltam az olvasással mert egyre több szó esett az időjárásról meg a növényezésről és ez engem már nem érdekelt.
    Tehát jóóó, egyfajta ritmus lehet de a gyopáros továbbra is erősen vitatott. Részemről a 25.szint és úgy, hogy nem ott lakni....xD

Sali~*.* kedveli ezt.
  9. -Holdfeny-.

Az első több 100 oldal a panaszról íródott...
    Aztán mikor valami rátalált a saját ritmusára amivel így vagy úgy de haladt...:music: Akkor jöttek és megmagyarázták, hogy hülyeség... :oops: Lett sok sértődés és vita... Egyás játékidejében való turkálás... sőt a zsebében is...:oops:
    El kellett telni hosszú időnek mire értelmes hozzászólások tudtak születni egymás mellett elbeszélve taktikai tanácsokról;)
    Viszont bármilyen tanácsot adhat bárki... bárkinek... Azt figyelembe kell venni, hogy a játékra fordított idő és energi egyedi módon befolyásolja az eredményt;) Saját cél, saját tempó... 8) Az összes többit meg meg kell szűrni és hasznosítani ami szimpatikus;)

vihence, lovardatanya és Netudki50 kedveli ezt.
  10. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Szia!
    Az ember úgy van vele, hogy sok mindent el tud fogadni, ha sokáig nem változik az. Megpróbálja kihozni a saját elképzelése szerint a maximumot, ha már letojják magasról odafenn a véleményét! Tudod ha valami nem büdös, már elég ha csak barna, és akkor is tudjuk már mi az. Igen az elején voltak viták is. De ez abból adódott, hogy voltak, akik futva indultak a maratonnak, mert így döntöttek, vagy mert másként nem volt, nincs lehetőségük, és voltak, akik taxival. És amikor a taxizók írják, a futóknak, hogy milyen jó és könnyű a maraton teljesítése, hááát, akkor azzal nem biztos, hogy a futva indulok között teljes lesz az egyetértés. És már ott is a vita a nagy semmin, amivel semmit nem lehet elérni. Persze mindenki taxizhat ha tud, vagy akar, egyéni döntés és nem tiltott, sőt a játék érdeke. Nem azzal volt a gond soha, hanem az eltérő tapasztalatokkal. De hála az égnek, mint láthatod a topikban, elértük már azt, hogy egyre kevesebben írnak, mert egyre érdektelenebb mi lesz a sorsa a gyopárnak és gyakorlatilag már senkit nem érdekel, ki hogyan, miként halad, vagy nem halad. Felesleges szájtépés volt minden olyan hsz, ami kritikával próbálta a központot rávenni a mihamarabbi fejlesztésekre, javításokra. A múltkor is olvastam, hogy említve lettem, de egyszerűen nem tudtam magam rávenni, hogy egy karakterrel is reagáljak , annyira nem érdekel már, hogy mi lesz a gyopárral, és ki, miként és hogyan halad, mit csinál, és mit nem. Hogy csinálom-e? Igen csinálom! Lájghtossssan! Továbbra is vegyes fa ültetés. Megy, 2 féle fenyő, és két féle bükk, valamint csak rózsa. 98%-ban ezt kérik csak a megrendelők, mert ehhez szoktak. De a sima barack-rózsa kombóval sem volt semmi bajom, és a 23. szintig csak azt ültettem és ugyanannyi atp-t kaptam a megrendelőktől, mintha szívattam volna magam más fatermésekkel, növényekkel. Nincs tuti recept, ne keress! Ha haladni akarsz, akkor ülj taxiba, komolyan írom. Ha meg csak futni akarsz, akkor meg legyél türelmes. Mikor lesz meg nekem a teljes szotyi domb? Fogalmam sincs, és nem is érdekel, tojok rá, majd egyszer meglesz, ha meglesz. Unaloműzésnek jó ez, nekem semmi többet nem jelent. De ez nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet szórakoztató. Szóval hajrá!
    :)

Netudki50, PZoli64, Swartsch és 12 más kedveli ezt.
  11. -Holdfeny-.

Bele gondoltál minek is nyitnának meg új szinteket? És vele együtt új dolgokat?
    Senki nem éri el a mostani adag végét sem még hónapokig:oops: Talán van már játékos a 46. szinten vagy annak a közelébe...
    Lassú játék....

alex0824 és zsani_apja kedveli ezt.
  12. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Más fejlesztésekre gondoltam. Pl több megrendelő, több lehetőség atp gyűjtésre.
    De egyértelmű, hogy nem akarják, hogy mielőbb elérjék a játékosok az 50. szintet.
    Mert akkor újra foglalkozni kellene a területtel. És ha már a fejlesztőket sem hatja meg, nem érdekli, nem inspirálja a gyopár, akkor mit mondjanak a játékosok? De kár is róla beszélni.

13. ^^Ayumi^^

^^Ayumi^^ Fórum bárója

Nekem sincs... o_O A többire ne haragudj, nem is reagálnék a már fentebb írt taxis-futós hasonlat miatt... Meg a kicsit explicitebb magyarázat miatt. Taxiban ülve tényleg könnyű a futókat bátorítani.
    Mellesleg valaminek a fejlesztése nem jelenti azt, hogy új szinteket akarnának a játékosok. A meglévő kontentet is lehetne fejleszteni.

A kezdéstől számítva több mint egy év volt. Tavaly novemberben írtam ide, hogy jajj de jó, sikerült feljönni a völgybe. Én eddig úgy haladtam, hogy mindig választottam, hogy akkor most jelvényt váltok ki vagy a megrendelőket teljesítem. Kettő egyszerre felejtős volt. Nálam a megrendelők nagyon vegyesen kérnek mindent, most lehet inkább hagyom a kertet, megvárom amíg felfejlődök annyira, hogy ki tudjam váltni az alap jelvényhez szükséges következő növényt (25-ös szint). Fákkal elvagyok, ott ha lassan is de érzem a haladást.

Nem az van, hogy nem haladok egyáltalán, csak a területek közti aránytalanság nem tetszik.

vihence és lovardatanya kedveli ezt.
  14. -Holdfeny-.

Szia!

Taxit fizető játékosok nélkül... futópálya sem lenne...
    Ezekre a szintekre még több fa és növény? Még több megrendelő? Mikor ezeket sem tudák kiszolgálni sokan... :eek:o_O
    Én öülnék bármi színesítésnek...:inlove:

15. lovardatanya

lovardatanya Fórummogul

Én ezt a kérdést kb 3. szint körül oldottam meg akkor ütköztem bele, hogy vagy fatermés beadása vagy állj és csakis jelvény gyártás. Csináltam sok jelvényt addig hanyagoltam a megrendelőket majd ismét kiszolgálás jött azóta nincs gond csak néha kell jelvényt készíteni mikor sok a fatermés mivel azt a tárolót még nem lehet bővíteni. Ja, az elején a barack és meggy teljes szintekre feltornázása miatt kellett leállnom mert mint tudjuk özön jelvény kellett. Nos, akkor ütközött ki ez a probléma azóta nincs gond persze mert nincs több fa nálam forgalomba így nem kell fel-fejlesztenem és így is díjazom a dógokat.:)

Sali~*.* és -Holdfeny-. kedveli ezt.
  16. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Sziasztok.
    Az alpesi kert ültetésnél lévő görgetési sávot hogyan lehet úgy beállítani, hogy megmaradjon pl. a szintnél és ne ugorjon vissza folyton, minden ültetésnél a névre? Szintre teszem, mert nekem az kell, erre minden alkalommal visszaugrik a névre. Kicsit bosszant már (több minden javítandó mellett).
    A főfarmon ez lehetséges, megmarad a beállítás itt miért nem?
    Köszönöm.

Visszaolvasva picit, nekem az a tapasztalatom, hogy 30. szint körül behúzták a féket. 33. szint küszöbén vagyok, de már nagyon lassan haladok. Nem költök rá pénzt az biztos. Haladok én is úgy, hogy vagy jelvényre termelek, vagy a vevőknek. Együtt a kettő nem megy. Csak részleges vevőteljesítéssel. Általában tuskó hiányom van, pedig ajjaj.......... (mindenki azt képzel hozzá amit akar :D remélni merem, akad olyan aki biztos abban mivel folytatnám :DDD

Amúgy én még szeretem, csak már nagyon nyögvenyelős a haladás.
    Pont olyan, mint a farmon. Soha nem fogom elérni a végét, mert a játék célja nem is az láthatóan. Tehát a játékosok happy endje nem cél a kedves készítőknél.

Utoljára szerkesztett: 3.12.24
    ^^Ayumi^^ és Sziszi1950 kedveli ezt.
  17. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    A Gyopároson semmilyen beállítás sem marad meg. Az agyamra megy nekem is, de ez van...
    A lassú haladás oka pedig nagyon egyszerű. A szintlépés ATP-követelménye folyamatosan nő, viszont sem a megrendelők, sem az újrahasznosító nem ad több ATP-t. Amit szerezhetsz, nem változik, de ami kell, az egyre több. Tehát minden szintlépés egyre több időbe kerül. És pénzért is csak korlátozottan tudod a haladásodat gyorsítani (termelési segítő az újrahasznosító 3. termelési helyéért, cukorkavásárlás a megrendelők többszöri visszahívásáért; amihez persze vagy FA kell, vagy többet kell termelni, aminek megint csak van néminemű idő- és pénzügyi vonzata...).

És nem is ez a legnagyobb baja az egésznek, hanem az, hogy hótt unalmas. Szintlépés után van egy kis "izgalom", amíg a jelvényekért növényezek. Az borít mindent, mert gomba kell hozzá, ami eszi a faanyagot, és a megrendelőket sem tudom annyiszor kiszolgálni, amennyiszer kéne. Ha nem kell jelvény, akkor én csak a megrendelők és az újrahasznosító számára termelek növényt. Gyopárt és kékfüvet ültetek, amit bírok faanyaggal, és ha semmi mást nem látnak, akkor a megrendelőknek is többnyire elég ennyi. Fából minden kategóriából egyfélét tartok kint; olyat, ami faanyag szempontjából nyereséges (több fatuskót ad, mint amennyi faanyagot igényel az előállítása). Barack, vadcseresznye, eu. fenyő és vérbükk van kint. Napi 2-szer vagy 3-szor aratok (a vérbükköt és a gyopárt 2-szer, a többit 3-szor, de ez az időmtől függ); ha máskor is bent vagyok a farmon, akkor a barackokat lekapom többször. Ezt még viszonylag egyszerűen tudom menedzselni.
    Az egyetlen problémám a felröpivel van. Mivel nem használok segítőket, a megrendelőknek csak naponta egy adagot tudok adni a borostyánból, gombakosárból és a többiből. És az utóbbi két-három hétben már az eu. fenyőhöz szükséges metszőollóból sem jön elég, 6 helyett már csak 3 db-ot tudok kint tartani. Most a szibéria fenyővel ültetem vegyesen, de úgy meg a gyümölcsszedő lesz kevés, ami a vérbükkhöz is kell (a vérbükköt nem adom fel, az a kedvencem, azzal van a legegyszerűbb dolgom). Mindegy, ha valamiből éppen nincs elég, megy ki helyette barack

vihence, Fätum, Sali~*.* és 8 más kedveli ezt.
  18. peter1022

peter1022 Fórum nagymestere

Sziasztok,

Tudjátok amennyire nem szerettem a gyopárt, most már annyira szeretem, mert tiszta, vagyis tisztább, fairebb terület, ahol nincs piac, nem lehet kisfarmokkal nyomni, meg dekorokkal.
    Sokáig a taktikám az volt, hogy minden fából legyen kint. Emiatt tuskó hiányom is volt, meg a megrendelőket sem lehetett arany nélkül kiszolgálni. Most a fás területen 8 alpesi fenyő, 16 meggyfa, és 11 amerikai bükk van kint. Ezeket napi háromszor (reggel, délben, este) aratom. Fenyő kivételévek mindig reggelre halnap el a fák, így napközben csak aratni kell őket. Pótolni nem. A másik területen fő növény a cifra kankalin. Mellette tartok raktár készleten mindig gyopárt, kékfűt, cikóriát. Amikhez gyakori, meg minőségi faanyag kell azokat mellőzöm, csak akkor ültetek papucsot, ha jelvény miatt kell. Nekem ez a taktika vált be. Szép nyugodt tempóban tudok haladni. Biztos vannak sokkal jobb taktikák is. Ezt közepesen erősnek tartom, és ezzel kb nyárra meglehet az 50-es szint. Remélem jövő őszig nem is jön majd további fejlesztés. Ha jön, akkor meg jöhetnének az állatok.
    Jelvényekhez nagy szerszámkészletet gyártok. Az a legjobb oda, illetve a 3 fa termése is sokszor oda megy el, mert mindig van belőlük bőven.

Sali~*.*, -Holdfeny-., Sylja és 3 más kedveli ezt.
  19. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Köszönöm.
    Pontosan így látom én is.

Sali~*.* és -BombadilToma- kedveli ezt.
  20. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia

Pont ezért rekedtem meg a 14 vagy 15 szint elején , mert fogalmam sincs mi itt a lényeg .
    Csinálom , csinálom , csinálom , belerakok még FA-t is , de nem láttam volna , hogy jobban haladtam volna .

Ezért inkább fel se libikókázok oda .

És ezt a csevegőt se olvasom lassan fél éve , és nem tudom a megfelelő taktikát:cry: