Hibák, bugok, problémák (kezdők-haladók részleg)

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 19.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. |Tamás|

|Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

Kedves Játékos!

Ez a topic ahová betértél, játékkal kapcsolatos kérdéseidnek fenntartott hely, tehát úgynevezett
    "Help" topic Hibák, bugok, problémák témában.

Ennek megfelelően arra kérünk, itt csak kérdésedet tedd fel.

Mielőtt kérdésedet lejegyzed, érdemes benézned az Enciklopédiába, ahol ABC sorrendben találsz ismertetőket a játékban fellelhető összes dologról, és lehet, hogy már ott választ kapsz felmerülő kérdésedre:

Minden más jellegű hozzászólás, tehát ami nem kérdés, OFF-nak minősül, és törlésre kerül. Gondolok itt elsősorban a következőkre:

- tapasztalat megosztása bármivel kapcsolatban
    - vélemény valamiről
    - ötlet valamivel kapcsolatban
    - szomszéd keresés
    - trágár beszéd
    - másik játékos sértegetése​

Ha kérdésetek, problémátok van, mindig adjátok meg a farm neveteket és az User ID számotokat a segítségkérő postotokban, ezzel nagyban megkönnyítitek a munkánkat, elkerüljük a félreértéseket (nem ezen a farmomon van a probléma, hanem a másikon, stb.) és gyorsabban tudunk nektek segíteni.

A fórumra vonatkozó előírásokat az alábbiakban találod meg:
    Érdemes ezeket átolvasni, mert a szabályok nem ismerete nem mentesít senkit a felelősségre vonás alól.

Együttműködésedet köszönjük!

Eredményes fórumozást kíván

a Farmerama csapata

2. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusz!
    Tegnap és ma a szomszédoktól 18 bonbonos kosarat kaptam. Egy jött a játék indulásakor mindenkinek. 6 kosarat kevertem a malomban. Jelenleg összesen 7 kosaram van annak ellenére hogy még nem kosaraztam. Megnéznéd mi a hiba? Köszönöm.

3. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Amit a szomszédoktól kapsz, az a felröpi. Ebből, és az eventnövényből készíted a Virágos bonbonos kosarat, amivel játszhatsz.
    Megjegyzés: ne keverj a malomban semmit, hanem használd az eventhez érkezett gazdaköri feladatot. Feleannyi növényért és felröppenőért megúszod a kosárkészítést, mint a malomban...

stb_farmer, -ágianyu33- és Samborg kedveli ezt.
  4. Samborg

Samborg Fórum félistene

Köszönöm, én még leragadtam a kesztyűnél. :)

-BombadilToma- kedveli ezt.
  5. csippike

csippike Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni. A gazdaköriben kész lett a szerelemmel teli levegő feladatot, de a felhőben nem engedi h megcsináljam.
    csippike ID 21876393
    Köszönöm szépen.

petroman46 és .dina1. kedveli ezt.
  6. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

stb_farmer kedveli ezt.
  7. kigyo51

kigyo51 Junior szaki

Szia! A Gazdakör nem indul el!! Már csináltam Ccleanert, újraindítottam a gépet, de csak a virág forog. Klienst használok, win 11-en. Minden gyors csak a gazdakör nem megy. Délelőtt még működött a gazdakör. Most kb 1 órája rossz.

Gazda: kigyo51
    ID:16990724

8. csippike

csippike Utánpótlás-írogató

Moderátor által utoljára szerkesztve: 17.2.23
  9. eva0304

eva0304 Járnitanuló

Szia ! Nem tudom mi az oka , de ma furcsa dolgok történnek a farmomom . Először azt hittem ,nem jól csinálom de most 100% hogy nem vagyok feledékeny .Először a karneválos eventen vettem észre hogy nem kaptam meg a kosarat , most meg a tenyésztésnél beadtam a 3 ízeltlábút és nem kaptam meg a jelvényeket , de ezt már többször tapasztaltam .Segítségedet előre is köszönöm

10. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Megkérhetlek, hogy részletezd a karneválos problémát?
    Adj képet, adj farmazonosító adatokat, hogy a leírásod alapján majd megvizsgálhassuk a tényeket.
    Mit keresel?
    Mennyit?
    Mennyivel rendelkeztél addig, amíg a gond beköszönt, berobbant a farmodon?
    Milyen feladatot teljesítve nem kaptál kosarat? (segítő gazdaköri, vagy malmos keverés?)
    Tudsz időpontot írni?
    ...
    A Tenyésztéses hétvégi küldetés event második részletét is pont sorról sorra - szintenként (ezüst, arany és gyémánt) egymást követően kellett teljesíteni, nem csak azokat a feladatokat, amelyek a szív alakú kulcsot adták.
    Azokkal nem lehet a második dekort megszerezni.

Erre a problémás feladatteljesítésre felhívtuk az eventezők figyelmét. Mire figyeljenek, hogyan teljesítsék a második küldetéssort!

Tedd meg, hogy a gondodról írsz részletesen, hogy annak utána tudjunk nézni. (ehhez is szükséges a farmazonosító adatpár - farmnév és ID szám!)

A "Többször tapasztalatad" magyarázathoz annyit tudok írni, mindig akkor kell jelezni, amikor a gond előkerül.
    Általánosságban leírt mondatokra nem lehet segíteni.
    Csak a farm logjában, ellenőrző naplójában látható adatokkal vethetjük össze a jelzéseket. Ezek pedig minden esetben konkrétumok kell legyenek.(visszakereshetők, összevethetők a kérdező játékos írásával)

Kérlek, bonts ketté a mondandódat, úgy írj, hogy tudjunk kutatni, vizsgálódni, megoldást találni.
    Köszönöm

stb_farmer és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  11. Gulus49

Gulus49 Utánpótlás-írogató

Szia, segítséged kérném, hogy nézzél utána, hogy mi történhetett. Két farmom van, egyformán csinálom a karneválos eventet, mindkét helyen 45 játékot lejátszottam, és utána vettem észre a gazdakört, amibe délután adtam be a kért dolgokat. Az egyik farmon megadta a bonbonos kosarakat a másik farmon nem. Ahol nem adta meg a kosarakat az a Gulus49 ID 13846856, ahol pedig megadta az a borika57 ID: 41373725.
    Segítséged előre is köszönöm

12. smoldering

smoldering Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    Kollégám ellenörzése alapján a 2 farmodon a következő teljesítések történtek meg az eddigi játékod alapján:

Mindkét farmon rendben vannak a virágos bonbonos kosarak.
    Csak éppen az egyező számok nem valósak.
    Részletesen:
    Gulus49
    Malomban kevert virágos bonbonos kosarak száma: 27 db.
    Az elfelejtett buli segítő gazdaköri feladatból 17 virágos bonbonos kosarat vettél át.
    27+17=44 db ehhez +1, a kezdéskor kapott virágos bonbonos kosár adódik, ezzel 45 db a teljes szám.
    Ennyit lejátszottál már, a képen látszik.
    upload_2023-2-17_21-51-19.png

borika57 farmon
    A malomban kevertél 27 virágos bonbonos kosarat
    A segítő gazdaköri feladatból 30 db-ot váltottál ki.
    37+30=57 db
    ehhez jön +1, a kezdéskor kapott virágos bonbonos kosár -> így 58 az a mennyiség, amit összesen használhatsz.
    Lejátszottál az 58 virágos bonbonos kosárból 45 db-ot, 13 db a + gombos ikonban van, még nem tologattad el.
    upload_2023-2-17_21-51-48.png

Nincs probléma a mennyiségekkel. rendben van a két farm felhasználása ebből a kellékből.

stb_farmer kedveli ezt.
  13. Gulus49

Gulus49 Utánpótlás-írogató

Szia, nagyon köszönöm, akkor én néztem el

14. genka53

genka53 Mindentudó orákulum

Sziasztok!
    Nem tudom, hogy eddig valaki írta-e vagy sem, ezért s
    zeretném jelezni, hogy Scarlet Reinhart
    [​IMG] kiszolgálásában valami programhiba lépett fel a mai nap folyamán.
    Ha már volt ilyen jelzés, akkor a hozzászólásom "ad acta" teendő.
    A hiba biztosan nem farmfüggő, mert mindhárom eventezős farmomon ugyanezt a jelenséget tapasztaltam, és ellenőriztem azt is, a Google Chrome-ban és a Kliensben is, és azonos volt a probléma.
    A vevő kiválasztása után megnyíló kiszolgáló ablakban a szállítói felület részfeladatainak teljesítésekor minden egyes alkalommal Scarlet Reinhartnál bezárja a saját beszállítási ablakát, és ismét rá kell kattintani az ikonjára, hogy visszanyíljon a felület a következő, még nem teljesített rész-beadáshoz.
    A többi megrendelőnél viszont (helyesen) csak akkor csukódik be a beadási ablak, amikor már mind a 3 vagy négy részfeladat teljesítésre került, avagy, amennyiben valamelyik beadandóból hiány van, és akkor akarattal bezárjuk.
    Kérem jelezni a központnak a hiba javíttatásának szükségességét.
    Ui.: genka53 ID17954872

Azóta már megjavult, a mostani, percekkel ezelőtti beadásnál tapasztaltak szerint.

Utoljára szerkesztett: 18.2.23
    stb_farmer, Pandapoc♥, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  15. ~zolee70~

~zolee70~ Fórum-zöldfülű

Üdv. Hiába aktiválom a "szezonkehely9" bónuszt, a TP-k értékében semmi változást nem tapasztalok már 2. napja. Az előző szezonban ilyen probléma nem volt.

16. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

A Szezonkehely és más korábbi Szezondekorok (kupa, stb.) csak ideiglenes tulajdonságokkal rendelkezik.
    Amikor az új dekor (idén a Szezondíj alap) megjelenik, a régi már nem ad %-os bónuszt.
    Az új veszi át ezt a szerepet.
    A Szezondíj a Csillagszóró szezonban jelent meg.
    https://board-hu.farmerama.com/threads/csillagszóró-szezon-30.23172/#post-1299473

stb_farmer és -ágianyu33- kedveli ezt.
  17. aws016

aws016 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Vásárlások után a szomszédok nem kapják meg a mások által a vett csomagokból az ajándékot.
    [​IMG] Ez az ajándék nem érkezik meg illetve semmilyen ajándék.
    A vásárlás után viszont a vásárlónál rengeteg ajándék ugrik fel és lehetetlenség bármit is csinálni a felugró kép miatt.
    Érdeklődnék mikor lesz ebből bármilyen módosítás és korrekció.

aws016 ID: 56893415

18. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

Tudnál adni olyan farmnevet, esetleg ID számot is, amely egy vagy két szomszédodé?

Tudjuk ellenőrizni ezen adatpárral azt, megérkezett-e az ajándék szupertrágya.

Köszönöm, ha segítesz a vizsgálat megtételéhez ezzel az információval is.

(A saját farmom szomszéd gazdája vásárolt csomagot, az ajándéka megérkezett hozzám. - Nincs beállítva a felugró ablak az ajándék mutatásához, de az ajándéka a farmomon landolt. - példának írtam mindössze)

stb_farmer kedveli ezt.
  19. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Valószínűleg teli vagy majdnem teli van a Raktárban a gyümölcstárolód.

20. aws016

aws016 Utánpótlás-írogató

Az egyik szomszédom vett hat csomag szuper trágyát és öt csomag KK trágyát és nem kaptam meg az ajándékot.
    Ő vásárolt: saraiszilvia ID: 26642592

rum007 ID: 57225888 nem kapott semmit
    én sem kaptam semmilyen ajándékot