Hibák, bugok, problémák (kezdők-haladók részleg)

Kategória: 'Kérdések és válaszok - Kezdőknek és haladóknak', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 19.1.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Szia,
    nem voltam bent a Játékban, amikor írtál, most az event indításnál nem tapasztaltam sem böngészőben, sem kliensen problémát. Te hol tapasztaltad? Próbáltad más módon is a belépést, játékot, mint a megszokott?
    Internetszolgáltatásodban nincs lassulás esetleg?
    Mivel Farm nevet és Farm ID-t nem hoztál, benézni nem tudok Hozzád.
    A vetés / aratás animációjánál tapasztalt változást már több ízben jeleztük a Központ felé, a javítása folyamatban van.
    Amennyiben bejegyzésedet panasznak szántad, arra a jövőben kérlek, a Panaszkönyvet használd.
    Hiba jelzésnél, segítségkérésnél minden esetben szükséges az azonosító adatok megadása.
    További jó játékot!

2. chili48

chili48 Törzsjátékos

Szia! Hát én ezt nem értem! A projekt 5db kacsa kata turbótrágyát kér a fő farmra kitettem és semmi! chili48 ID12631923

3. terrdora

terrdora Fórumszaki

Nem ritkán, állandóan lassú az oldal betöltései.
    Pl a világítótornyhoz lépésnél először a főoldal villanbe, majd a világító torony lap felülete.
    http://donkartacs07.hu/Farm/lassu.mp4
    Ez nem panasz, napi tapasztalat mely hibaként jelenthető.
    Gazda: terrdora ID: 33192685
    Más accon is ez van, de most innét írtam.

4. Goldros

Goldros Fórumlakó

Sziasztok!
    Megvettem a csomagot ott két piccolo ládát kaptam most meg csak kettöt tudtam kirakni.
    Gazda: Goldros ID: 16719200 Nézzetek már utana hova tünt?

5. Luminary

Luminary Board Administrator Team Farmerama HU

Szia!

Nem értem a kérdést, ne haragudj.
    2 Piccolót kaptál és kettőt tudtál kitenni - akkor mi a probléma?

Mikor, milyen csomagot vettél? Pontosítanád, kérlek!
    Köszönöm.

Dolphin és Bokalmgazda kedveli ezt.
  6. Dolphin

Szia,
    egészen biztos nem keverted össze a trágyákat?
    A Kacsa Kata turbótrágyát a Játékosok "zokninak" hívják, csak fákra szórható és az érési időt lehet csökkenteni vele.

Hozok egy képet az Enciklopédiából: <<Trágya>>

Benézve Hozzád azt látom, hogy időközben rájöttél a megoldásra, mert 2026-02-05 18:50:53-kor megkaptad a pipát a feladatra, így mára készen vagy.
    Sok sikert a folytatáshoz!

Luminary, aida2330 és GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
  7. Gerita58

Gerita58 Aktív író

Sziasztok. Kérlek nézzétek meg légyszíves a fiókomat, mert az összes szomszédom eltűnt, olyanok is akikkel évek óta együtt játszok. A másik problémám, hogy eltűnt minimum 2 db Piccoló ládám tegnap. A hajótöröttek-re próbáltam kitenni 3 db-ot 1-et sikerült, a másik kettőnél csak az építős figura jelent meg. Kiléptem majd vissza, de a ládák sehol és úgy vettem észre, hogy levonta őket.
    Gerita58
    ID 4597653
    Köszönöm

Közben rájöttem, hogy mi lehet a probléma, mivel nem játszok, csak belépek 1x naponta és a csíkom lement teljesen pirosba. Valószínű, hogy ezért otthagytak.

Utoljára szerkesztett: 5.2.26
  8. Dolphin

Szia,
    ha nem ténykedsz a farmodon, akkor az aktivitási pontjaid fogyni kezdenek, s amint lenullázódik, akkor sajnos a Szomszédaidat elveszíted.
    Erről <<ITT>> írtunk, ekkor került javításra az Aktivitási hőmérők korábbi, hosszú ideig tartó hibája.
    Jelenleg 5 Aktivitási pontod van, aratásokkal tudod növelni.

Azt sajnos nem látjuk a Játék naplójában, hogy adott pillanatban mennyi "Piccolo" titokzatos ládád volt. Az aktuális állapotot látjuk, illetve azt, hogy mikor mennyit nyitottál és mit kaptál belőle.
    Ez alapján jelenleg 29 db van a Dobozban, a Váza ikon alatt.
    Ma, 2026-02-05 20:40-kor 3 db Piccolót nyitottál ki, az alábbiakat kaptad belőlük: Tündér-termálforrás (+), Multitaszking zseni (+), Levéltánc (+)
    Ez előtt 2026-01-27 17:33-kor nyitottál 4 db Piccolót, amelyekből A varázskalap (+), Élőholt kincs, Pocok légyfogó és Pöttyös ernyőgomba fejlődött ki.
    További jó játékot!

Luminary és aida2330 kedveli ezt.
  9. Gerita58

Gerita58 Aktív író

Köszönöm.

Dolphin kedveli ezt.
  10. .hangyóca.

.hangyóca. Fórummogul

Sziasztok!
    Nem tudom a tizedik ablakot befejezni. Úgy emlékeztem, hogy a felső sor második ablakába beadtam a két teáskannát, de nem fogadta el, vagy nem tudom, de befejezetlennek tekinti a rendszer. Erre bekevertem újabb két teáskannát, de azt meg nem engedi beadni.
    Most nem tudok továbblépni sem, mert nem enged ujabb ablakot sem kiválasztani. Meg tudnátok nézni mi a helyzet?
    Köszönöm szépen.
    Farmnév: .hangyóca.
    ID: 14919167

Megoldódott :D

Utoljára szerkesztett: 6.2.26
    Dolphin kedveli ezt.
  11. csizmadiadorkaréka

csizmadiadorkaréka Fórum-zöldfülű

Nem tudok belépni a Mesterségekhez. A birkák tolják a talicskát és csak F5-tel tudok kijönni is

Marcsifarmja kedveli ezt.
  12. szemike50

szemike50 Fórum parancsnoka

Sziasztok! Nem tudom, hogy másnál is jelentkezik-e ez a hiba, vagy csak nálam. Nem lehet belépni a területekre. Mindig végig fut a töltés 100%-ig, de nem hozza be a területet. Már több hónapja jelentkezik ez a probléma, de csak a házi kedvenc futtatónál, de ott is második kattintásra be lehetett lépni. Apróság volt, nem foglalkoztam vele. De most sehova nem tudok belépni, huszadszori kattintásra sem.

Marcsifarmja és wacek54 kedveli ezt.
  13. Dolphin

Szia,
    Farm név és Farm ID megadása nélkül sajnos nem tudunk segíteni.
    Javaslom, hogy lépj be frissen, vélhetően leszakadtál a hálózatról egy pillanatra.
    Ha nem oldódik meg a probléma, akkor hozz kérlek azonosító adatokat.
    Megértésedet köszönöm!

14. Dolphin

Szia,
    amit javasolni tudok, az a farmodon az animációk kikapcsolása a Beállításokban.
    Ellenőrizd a Feladatkezelőben, hogy mennyi a szabad memóriád, lehet kevés a RAM-od, s így az animációk betöltéséhez nem marad elegendő kapacitás.
    Mivel Farm nevet és Farm ID-t nem hoztál, benézni nem tudok Hozzád.
    Január végén az új Rackó dekor okozott ilyen problémát, de az a hiba már javításra került.
    Ha ezek nem segítenek, akkor pótold az adatokat.
    Megértésedet köszönöm!

szemike50 kedveli ezt.
  15. szupercsősz1

szupercsősz1 Utánpótlás-írogató

Sziasztok, nálam sem lehet belépni csak úgy, /amig forog a táblán a napraforgó/ ha belépek a fórumra pár percre és mikor kilépek , akkor tölt be a farm. ID 15244633

16. Dolphin

Szia,
    én nem tapasztaltam Nálad problémát, az ellenőrzést Chrome böngészőben végeztem.
    Gond nélkül bejutottam, s a területváltásoknál sem jelentkezett probléma.

Ha a napraforgózás alatt a némileg megváltozott vetési / aratási animációt érted, azt már jeleztük a Központ felé múlt héten, vizsgálat, javítás folyamatban van.

upload_2026-2-6_17-26-44.png
    upload_2026-2-6_17-28-3.png

Te kliensben vagy böngészőben tapasztaltad a problémát? Próbáltál más módon is belépni a Játékba, mint a megszokott?

A megszokott dolgokat tudom javasolni:
    - animációk kikapcsolása a Beállításokban
    - számítógép és Wifi router / modem kikapcsolás és újraindítás rövid pihentetést követően
    - internetsebesség ellenőrzése
    - Ccleaneres takarítás
    - böngészőben Gyorsítótár ürítése és Cookiek (Sütik) törlése - akár naponta többször is, főleg, ha esetleg több farmon is játszol
    - másik böngésző kipróbálása, vagy kliens letöltése, ha böngészőben szoktál játszani
    - kliens törlése és újratelepítése, ha klienssel játszol
    Ezek mellett még Ableotory TL javaslatait hozom Neked, nézd meg, hátha Neked is segít, hogy jobb legyen a Játék élményed:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/javaslatok-a-lassú-akadozó-játék-ellen.24566/#post-1373268
    Megértésedet köszönöm!

17. szupercsősz1

szupercsősz1 Utánpótlás-írogató

Köszönöm a választ.Én Chrom bögészöben játszom és az animációk nincsenek bekapcsolva ,ccleanert is használtam és az edgében sem tölt be rendesen. térképre is 2x-3x rá kell kattintani, hogy váltson területet.

Megpróbálom a klienst újratelepiteni.

18. szemike50

szemike50 Fórum parancsnoka

Köszönöm, most rendben van.

Dolphin kedveli ezt.
  19. .Lilimama.

.Lilimama. Fórum-zöldfülű

Szia
    Segítséget szeretnék kérni, mert a ma induló " üzlet és ajándékozás"nál az ajánlat és a keresés nem működik. Nem tudok cserélni.
    Nem tudom miért? Köszönöm.
    ID12817676

20. macimami1958

macimami1958 Fórumprofi

Segítséget szeretnék kérni. Alámpásoknál nem tudom beváltani a kész ábrát, Zöld a beváltás gomb, de hiába nyomogatom nem váltja be. Eddig nem volt ilyen gond, rendesen működött.
    macimami1958
    31461846