Játékban lévő elemek továbbfejlesztése - ÚJ

Kategória: 'Továbbfejlesztési és egyéb ötletek', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 15.9.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. BackOffice

  BackOffice Fórum elő legendája

  Ebben a topikban a játékban MÁR MEGLÉVŐ elemekhez megváltoztatásához, megújításához, kényelmesebbé tételéhez várunk ötleteket és javaslatokat.

  Az ötletes fórum-egység keret szabályai >>ITT<< vannak.
  Kérjük, annak megfelelően használjátok ezt a topikot!


  Piac, paszuly, baha, telihold, műhelyek, tölgy/szentély, posta, barátlista, vásárlók és minden olyan szóba jöhet, AMI MÁR JÁTÉKBAN VAN.

  Új állat-fa-növény-termény és event-gazdakör-akció témákban a megfelelő helyre írjatok!

  Kérjük, hogy a játékban szereplő fogalmakat használjátok!
  Az eddigi írások tapasztalatai alapján jelezzük, hogy a szlengek, vagy az egyéni elnevezések nem felismerhetőek számunkra.
  Ne keverjetek neveket (pl. termés-termék-termény), mert ez is a megértést gátolja!

  A játékban minden egységnek van neve. Ha nem vagytok biztosak egy-egy elnevezésben a játék felületén minden megnézhető. Ha az egeret fölé visszük, "szövegbuborékban" olvasható a neve (gazdabolt, műhely, vagy rákattintva megjelenik a neve (gazdakör, tanyaház).
   
  Utoljára szerkesztett: 15.9.17
  -ciklon73-, vazulneni8, Gio és 3 más kedveli ezt.
 2. -csincsike-

  -csincsike- Fórumszaki

  Éppen ma néztem, hogy Rackónál 350X jártam megszakítás nélkül. Nem terveztetek valami kis extrát arra az esetre, ha valaki eléri a 365-öt? Valami kis hűségjutalom,évfordulós ajándék!:);)
   
 3. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Én három javaslattal élnék így kezdetnek:

  1. A Tölgyön egymástól függetlenül lehet kiváltani a Tenyészállat, illetve a Tenyésztő kezdőcsomag rúnákat. A szentélyben csak sorban, előbb a kezdőcsomag, majd a jóváírás szobor váltható ki. Én például a kezdőcsomagokat a Tölgyön sem váltottam ki - bár csillagom lenne rá bőven, így a szentélyben is sajnálom rá a 20-20 AB-t; ugyanakkor a jóváírás szobrot esetleg kiváltanám. Tehát legyen ez a két (mármint tenyészállatonként kettő) szobor tetszőleges sorrendben kiváltható.

  2. A játék egyik legfontosabb eleme kétségtelenül a piac. Erre férne rá leginkább egy alapos áttervezés. Már tavalyra is ígértek nekünk egy mindenre kiterjedő piacátalakítást, de nem lett belőle semmi. Úgyhogy hozom az ezzel kapcsolatos javaslatomat.
  A piacot nem feladatonként kellene szeparálni. Egy eladás sok felesleges ide-oda kattintást igényel. Sokkal jobb volna, ha egy termény (és ide értek most növényt, fatermést, állatot, és mindent, ami a piacon adható-vehető) listákból ki tudnánk választani, és a piacon ehhez a kiválasztott terményhez tartozó információkat láthatnánk (pajtaérték és saját mennyiség feltétlenül kellene!), illetve a hozzá tartozó lehetőségeket - vétel, eladás, saját stand - innen lehessen egy kattintással elérni. A lapozó is (ha megtartják) egy termény esetén e három között váltogasson. Jó lenne egy kedvencek lista is, ahová betehető az a 10-15 dolog, aminek a forgalmát folyamatosan figyeli a gazda - pl. ilyenkor a különféle tenyésztett elefántok, maga az alapállat, a tápja, a terménye, stb. Egy gazdakörhöz hasonló megjelenítésre gondoltam: baloldalt kategóriák, amiből kikereshető pl. az elefánt, jobboldalt fent a képe és a hozzá tartozó infók, lent a piaci lista első pár tétele egyszerűsítve, közte a vétel, az eladás és a saját stand gombok.

  3. A bal oldali bónuszrekeszeknél, amikor a csillagra kattintva megkapom a kategóriához tartozó termékek listáját, a buborékban jó lenne megjeleníteni a termék nevét is, nem csak a bónusz leírását, mint most. Aki ismeri az általa használt termékeket, az elsősorban a nevét tudja, nem a képét (vagy legalábbis én így működök), így a név kijelzése megmentene a szövegekben való guberálástól.
   
 4. osztrak12

  osztrak12 Fórum admirálisa

  1.
  ,A Farmon van a Vetéstábla és a szintlépések után sorba az elérhető és vethető növény magjából napi 100 db,meghatározott CSP-ért.
  Ugyanez a helyzet a fák és ólak esetében is.
  A Szentélyben viszont egyik ablakban pár fa és pár növény kiváltási lehetősége.Ha nekem éppen nem ezek közül kell a szintemnek megfelelően,hanem a 3-dik vagy 4-dik ablakból,akkor bizony a + jelnél vagy + jeleknél kiadhatok ablak lépés miatt 1x, 2x ,...a semmiért elég sok AB-t. Ez felesleges AB kidobás a nehezen és sok munkával megszerzett "jövedelmünkből".
  2.,
  A másik felesleges dolog,hogy a Szentélybe kiakarok váltani 1 bizonyos növény vetési lehetőségét vagy 1 fa, állat vásárlási és tenyésztési lehetőségét,akkor nem tudom,mert írja buborékban,hogy ehhez szükséges az éppen elöző fa,növény,ól kiváltása. Oda megyek,de ott meg olvasom,hogy ahhoz meg az,azt megelőző növényt,...stb kell kiváltani és ez így vissza akárhányszor. De ha éppen nincs rájuk szükségem pont és azt se tudom,hogy mikor lesz,akkor minek váltsam ki az akár több dolog lehetőségét is.? A méreg aztán az benne,hogy amire viszont éppen szükségem lenne,arra már elfogyott a keret,azaz,nincs AB-m. Így aztán 2 szék közül a földre estem. Van,ami nem kell és nincs,ami éppen kellene.
  A Szentély nem működhetne hasonlóan,mint a farmon,mert ez így nem igazán nyerő?
   
  Utoljára szerkesztett: 15.9.17
  bildi59, bocsika67, cincin00 és 12 más kedveli ezt.
 5. Stock-broker

  Stock-broker Járnitanuló

  Sziasztok!

  A farm mára egy nagyon öszetett játék lett, melyet nem lehet napi negyed órás munkával rendbetenni... Mivel munkanapokon igen szűkös időkeretem van játékra, a sietségben néhány dolog rendszeresen elfelejtődik. Az egyik ilyen az üvegházi növénynemesítés felfedése és újraindítása. Arra gondoltam, hogy a tanyaház ereszét fel lehetne díszíteni valami füzérszerű izzósorral, amely világítana, ha kész a nemesítés. :)
   
  zskrucso, Ani1975, VaradiNorci és 26 más kedveli ezt.
 6. zsumama

  zsumama Utánpótlás-írogató

  Üdvözlet Mindenkinek!
  Évek óta "gazdálkodom" veletek. Kérésem lenne, az aratás megkönnyítése "gyárilag".
  Fárasztó végig kattogatni területet. A kombájn lehetőség ritka, mint fehér holló.
  Ezért lanyhul a játékszenvedélyem. Gondolom, nem vagyok egyedül a kéréssel.
  zsumama
   
  zskrucso, beszely65, Kismeli és 33 más kedveli ezt.
 7. borderland57

  borderland57 Fórumszaki

  Sziasztok!

  Egy apróság lenne az észrevétel: nem lehetne megvilágosítani a neon halastavat? Folyamatosan úgy látom, mintha nem lenne kitrágyázva, annyira sötétre sikeredett.
   
  Swordfish, Mari210761, mimi és 5 más kedveli ezt.
 8. Rudolfbeer

  Rudolfbeer Törekvő

  Üdv!

  Az időszakos jelleggel visszatérő felhővásárhoz lenne néhány javaslatom.
  Amikor meghírdetnek egy ilyen akciót akkor kizárólag azok a felhősorok vásárolhatók meg amiket a BP kiválaszt számunkra, ki tudja milyen megfontolás alapján.
  Miért nem lehet betenni egyszerre az összes már létező felhősort az akcióba? Így minden farmer kiválaszthatná ami hiányzik neki és nem kéne arra várni, hogy mikor kerül sor arra amire éppen neki van szüksége.
  Lehetne annyit szabályozni a dolgon, hogy kizárólag az egy évnél régebbi felhősorok kerülnének be az akcióba.
  Évente kétszer meg lehetne ismételni ezt az akciót. Szerintem ez több bevételt hozna a BP-nek mint az akciónkénti 4-5 megvehető felhősor és a gazdák is elégedettebbek lennének ezzel kapcsolatban.
  Egyetlen sarkalatos pont létezik, a gesztenyés felhősor.
  Ha ez is megvehető lenne, sokan reklamálnának azok közül akik anno megdolgoztak érte, hiszen elég sok mindent kellett beadni, hogy megszerezzük.
  Erre az lenne a megoldás, hogy készítenének egy állandó gazdaköri feladatot amiben legalább annyi mindent kéne beszállítani
  (de akár többet is) mint amit annak idején mi is beadtunk érte.
  Remélem eljut ez az ötlet a BP-hez és legalább elgondolkodnak rajta, aztán majd meglátjuk lesz-e foganatja!?!?
   
  edoka1965, genka53, Kacsmacs és 37 más kedveli ezt.
 9. osztrak12

  osztrak12 Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Sokszor lehet olvasni a csevegőbe és főleg azoktól,akik megcsinálnának 1-1eventet,hogy kihagyják,mert nincs munkás kuponjuk.Én ilyenkor 1 kicsit rosszul érzem magam.Volna bizony olyan társam,akinek néhanapján szívesen küldenék a rengeteg segítségéért,mert más mindene megvan és nekem meg ott fityeg a 100 db-on jóval felüli mennyiség (magyarul a kezdetektől az egész).
  Azt is eltudnám képzelni,hogy így hozzá jutnák pár Pannihoz vagy Mamuthoz. Legyen ajándékozható, cserélhető vagy akár eladható (utolsó nem tetszik annyira) minden,hisz megnyertem és csak porosodik. Ezt és még több ilyen dolgot akár úgy is elképelem el,mint VV-ben 1 Garázsvásárt.
   
  Utoljára szerkesztett: 17.9.17
  zskrucso, -Ilona53-1, szelike1 és 17 más kedveli ezt.
 10. zskozo

  zskozo Fórum-zöldfülű

  1./A paszullyal kapcsolatban kérés : rengeteg sor van, patrónus nélkül kb. 25 perc betakarítani., ezért valami kis összevonási lehetőséget kérek. Pl a haladási sorokat ( amikben semmi extra nincs, csak Tp-Bp_CsP ) lehetne egy kattintással betakarítani, de a akár a többit is __kategóriánként__.
  2./ Farmaranyhoz hozzájutni valamilyen dekoráció által, akár nagyon ritkán is pl.168 óránként egyhez.Úgy emlékszem, volt valaha egy event, amiben egy ilyen jutalom is volt. Akkor még kezdő voltam, nem sikerült megszereznem. Legalább évente egy ilyet is elhúzhatnának az orrunk előtt, mint mézesmadzagot.
   
  zskrucso, Éva0315, cicazita és 9 más kedveli ezt.
 11. Szőkebácsi

  Szőkebácsi Fórum ismerője

  Sziasztok
  A Szentéllyel kapcsolatban lenne egy javaslatom. Mivel sok rekesz van, és folyton jönnek új dolgok, lehetne egy aprócska jelzés az adott rekeszen, hogy van benne kiváltani való, így nem kellene mindet végigkattintani (persze ez a magasabb szintűeknek volna csak egyszerűsítés), azokat is amiben minden ki van váltva. Egy apró felkiáltójel sztem bőven elég lenne :)
   
  gerőati, bsand59, BackOffice és 12 más kedveli ezt.
 12. .tigrisbigris.

  .tigrisbigris. Fórumlakó

  Sziasztok! Csatlakoznék azokhoz a a gazdatársakhoz, akik a munkáskuponok variációit írják, írták, a mostanában tendenciaként eljövő eventek miatt szükségtelen még a 3 órás munkáskupon is, főleg az 1 órások jönnének be nekem, mert a hosszabb idejűek csak üresben ketyegnek órák hosszat...jó lenne, ha ezeket is lehetne FA-ért, farmpengőért megvenni, de esetleg valós pénzért is különféle nagyságú csomagokban.
  A másik: a régi felhők és azok kitehetői: a Gesztenye gazda sok játékosnak fájó hiánya - amikor megszerezhető volt, még " kicsi " volt a farmom ahhoz hogy megszerezhessem...és őszintén bevallom, sose gondoltam volna, hogy egy felhőre ekkora szükségem lehet, ha előre tudom, talán " lenullázom " érte a farmot akkor :)
  A harmadik, amiért billentyűzetet ragadtam: a Mamut fák....akkoriban,amikor ezt meg lehetett szerezni ,nem tudtam játszani, így kimaradt .. az eltelt évek alatt se cserélni, se ajándékozni, se ismételt lehetőségként megszerezni nem lehetett...talán esetleg a sok sok régi és új játékos kedvéért egy egy darabot nem lehetne valamelyik event nyereményeként megszerezni?
  Köszi, hogy végigolvastátok :)
   
  zskrucso, Kismeli, edoka1965 és 26 más kedveli ezt.
 13. parrahviki12

  parrahviki12 Rutinos

  Sziasztok!
  A Kerek Keréken megnyerhető (akár a normál, akár a party pörgetésnél) különböző bónuszok tekintetében lenne egy változtatási javaslatom!
  A kipörgethető TP-, a termés- és a terménybónuszokat is lehessen raktárházban tárolni, akárcsak a munkáskuponokat, ne azonnal aktiválódjanak. Feltehetően mindenki megelégedettséggel nyugtázna egy ilyen változást, hisz akkor maga a gazda dönthetné el, hogy mikor aktiválja a megnyert bónuszokat.
  Bízzunk benne, hogy eljut az illetékesekig és legalább fontolóra veszik ezt a lehetőséget.
  Köszönöm, hogy elolvastátok!
  :)
   
  Utoljára szerkesztett: 21.12.20
  zskrucso, -Ilona53-1, edoka1965 és 33 más kedveli ezt.
 14. Lacika83

  Lacika83 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  A Zuhatagok szigete-vel kapcsolatban lenne fejlesztési ötletem.
  Nagy nehezen, méregdrágán, sok munka ráfordítással kiváltjuk a sziget részeit, aztán a termelésen kívül nem tudjuk használni. Eddig semmi event-növényt nem lehetett ott termeszteni. A Bahamák többi részét eddig már többször is bevonták az eventekbe. Szerintem itt az ideje az új sziget ilyen irányú hasznosításának is!
  Hajrá Zuhatagok, jövünk!!!
   
  éccsanya, Éva0315, bildi59 és 4 más kedveli ezt.
 15. vazulneni8

  vazulneni8 Haladó

  Sziasztok!
  Rackónál jó lenne egy olyan lehetőség,hogy ha véletlenül kimaradt 1-2 nap,akkor lehessen farmaranyért kiváltani hogy ne szakadjon meg a sorozat.Volt olyan,hogy feljöttem aratni és kimaradt,de amikor más oka van annak,hogy nem tud az ember 1-2 napig jönni,akkor jó lenne,ha nem szakadna meg a sok-sok nap a sorozatban.

  A másik ötletem a piachoz kapcsolódik:amikor vásárolok pl.a gazdaköri feladatokhoz,és kijövök a piacról,majd újra vissza kell mennem,mert keveset vettem,na itt lehetne egy olyan lehetőség választása is,hogy az utoljára megvásárolt termékre ugrik vissza amikor megnyitom a piacot.
   
  cicus49, BackOffice, bildi59 és 5 más kedveli ezt.
 16. -Holdfeny-.

  -Holdfeny-. Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Javaslatom lenne!
  A állatos raktárházak piros színű fejlesztése... ólaknál, terményeseknél +2 ólhely...
  Füvészkertnél a narancs következhetne + 2 fa hellyel...
  Ezekhez lehetne külön tervrajz, pl tervrajz+ néven. Ugyanolyan gazdaköri feladatsor társulna hozzá mint a tervrajzokat adó feladatsor csak kb 50% többlet beszállítási igénnyel. Ezek utolsó gyémánt rekeszénél a jutalmak között lehetne egy újabb feladatsor ami egy következő raktárház fejlesztését tenné lehetővé. Így kiapadhatatlan beszállítási helyet kapnának a játékosok.
   
  Büfé105, papirocska, BackOffice és 3 más kedveli ezt.
 17. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Sziasztok
  Én a postát alakítanám át , amikor levelet küldesz . :inlove:
  Csak annyit , hogyha elküldesz egy levelet , jönne egy értesítés , hogy valaki megnyitotta a leveled és elolvasta :p
  De lehetne olyan is , mint a facén a m3ss3ng3r :D
   
  imike90, bildi59, bocsika67 és 6 más kedveli ezt.
 18. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Én már azzal is elégedett lennék, ha a levelező szerkesztőfunkciói a Windowsban kb. 20 éve megszokott módon működnének...
   
  genka53, osztrak12, Kata_rzis és 7 más kedveli ezt.
 19. mebajah

  mebajah Fórum császára

  Sziasztok!
  Javasolnék a Panniknak is egy gyűjtőhelyet, mint a kupáknak! Így is elég sok időt vesz igénybe a farmrendezés, a munka/ mellesleg szeretem csinálni/, De a hölgyeket hordozni sziszifuszi munka.
  Köszönöm szépen,ha megvalósulna!
   
  gerőati, Rékuci1111, _Cygnus_ és 8 más kedveli ezt.
 20. taktor

  taktor Aktív író

  Sziasztok !
  Végre nagyon szépek lettek az elefánt ólak, de a retró ólakat is le kellene kicsinyíteni , mert nem látszanak a mögötte levő ólak, földterület ha készen vannak.(a cumi nem látható)
   
  imike90, sajtika200, mimi és 2 más kedveli ezt.